Honden Forum van Isha

Welkom op het honden forum van de HondenPage. Je bekijkt nu de berichten van Isha



Mijn reacties op het hondenforum

Reacties Datum Onderwerp
75
15 maart om 18:46
Iemand ervaring met Marktplaats? :)
 Pagina 1 | 2 | 3

Met MP hoeft niets mis te zijn,kan zelfs een goed hulpmiddel "in sommige gevallen"! Als je via MP gaat zoeken,moet je zelf wel goed weten waar je op moet letten en op de hoogte zijn van de belangrijke zaken! Dus met je verstand gaan werken en niet met gevoel! Ik bedoel daar mee te zeggen dat wanneer je het snuitje van een pup/hond heel schattig vind maar het rammelt eigenlijk aan alle kanten,dat je dan verstandig bent en verder zoekt! Natuurlijk komt uiteindelijk ook je gevoel erbij kijken,je moet er een goed gevoel bij hebben,een klik met de mensen en honden en met de pups/hond waar het om gaat! Op deze manier en als je stevig in je schoenen staat,kun je best op MP kijken en handelen!

42
15 maart om 17:04
Chihuahua zwanger.. Gevaarlijk?
 Pagina 1 | 2

Eens met de reactie van Wichita! En wat ook belangrijk is om jezelf af te vragen; waarom wil je pups?Wat is de reden? Het hele traject gaat ook niet zomaar, is veel vooronderzoek, tijd en geld voor nodig! Verstandig is ook om hulp te vragen van iemand die kennis en ervaring heeft. En ook om van te voren wat kennis te maken met mogelijk geinteresseerden! (niet dat je, als de pups weg mogen, nog geen nieuwe eigenaar hebt!) Buiten alle risico's om van teef en pups, draag je ook de verantwoordelijkheid en zorg voor de pups als ze geboren zijn,dat betekent in totaal misschien zo'n 13 weken (voor Chi's is het beter om later uit het nest te gaan gaan dan andere rassen, zo ongeveer 12 weken) verlof opnemen voor toezicht en zorg. Dan moet je de pups zindelijk maken en socialseren (nu krijgt een Chi geloof niet veel pups, dus dat scheelt een beetje)alvast goed voorbereiden op de verhuizing naar de andere eigenaar!

15
15 maart om 10:05
verharen

Zoals hierboven gezegd wordt,pas op met de furminator,liever niet gebruiken! Het beschadigd de vacht alleen maar! Soswieso borstelen moet met voorzichtigheid,liever dan kammen met een kam! Gewoon iedere dag de klitten weghouden meer niet! Aan het uitharen is eigenlijk niet zo heel veel te doen,zoals al eerder gezegd is,goede voeding,olie,bonbons en eventueel in de ruiperiode wat wasbeurten doen,ENKEL met natuurlijke hondenshampoo! Met een wasbeurt komen namelijk enkel de losse haren uit de vacht,de rest van de vacht wordt bespaard!

88
14 maart om 19:47
Zweedse Vallhund kopen
 Pagina 1 | 2 | 3

Dat ben ik met je eens, dat het feit dat het een goede fokker is de zindelijkheid niet vastgelegd wordt.. Maar een goede fokker zal er iig alles aan doen om dat al te bereiken (de fokkers waarmee ik gesproken heb) voordat de pup bij het nieuwe baasje komt! Tuurlijk zal dit verschillen per pup en ook speelt winter en zomer een grote rol hierin! :-)

28
13 maart om 14:16
castreren: wel of niet doen?!

Hoi Angelique, waarom zou je je reu willen laten castreren? Is daar een reden voor?

3
13 maart om 12:49
Help!! mijn hond wordt niet zindelijk.

De ene hond is de andere niet natuurlijk dus vergelijken heeft niet zoveel zin! Ook is het bekend dat zindelijk worden heel lang kan duren bij sommige honden. Maar misschien is het ook goed om naar meer mogelijke oorzaken te gaan kijken.. > heeft je hond misschien problemen met de blaas? Je zou wat urine kunnen opvangen en laten onderzoeken. > het kan best zijn dat je hond zindelijk is maar dat er een andere reden is waarom hij het in huis doet.. -Is er misschien iets veranderd in de thuissituatie? -Is er voldoende rust,ritme en regelmaat? -wordt er voldoende met de hond ondernomen,zowel lichamelijk als geestelijk? -Krijgt de hond voldoende rust?

35
12 maart om 22:44
hond geduldig leren zijn
 Pagina 1 | 2

Misschien heb je kiets aan deze filmpje; :-) http://www.youtube.com/watch?v=ipT5k1gaXhc https://www.youtube.com/watch?v=Vk4PPcE1CqY

41
12 maart om 21:57
mijn hond bijt me
 Pagina 1 | 2

Ik zou stoppen met hetgene wat je aan het doen bent als ze gromt. Dit is een heel net en goed teken van haar, om jou duidelijk te maken dat ze iets niet wil. Goed je hond lezen. Dingetjes die ze niet wil moeten rustig opgebouwd worden. Helemaal mee eens! Grommen doet ze wel vaker zeg je.. Wat doe je hieraan, hoe reageer je daarop? Zoals je omschrijft in deze situatie, ben je gewoon doorgegaan met hetgeen, terwijl je hond jou zegt dat niet prettig te vinden! "..maar dat doet ze wel vaker, en dan zeg ik, even wachten, tís zo klaar...." Hiermee dwing je haar dus en kom je bedreigend over, je hoort haar niet, gaat door en gaat zij een stapje verder, ze hapt! Grommen doen honden niet zomaar, dit is hun manier van communiceren, laten blijken dat ze iets niet fijn vinden. Dit moet wel gehoord worden en op gereageerd worden! Dus stoppen met hetgeen, je terug trekken en wat anders gaan doen bv! Ik denk dat je haar niet zo goed begrijpt, als ze bepaalde signalen geeft, zie je dit niet, gaat door, met de gevolgen van dien! Misschien kun je eens wat gaan lezen over de communicatie van honden maar ook bv lichaamstaal en signalen etc. Misschien heeft Kai nog andere tips! ;-)

27
12 maart om 21:45
Uitlaathond gezocht voor af en toe op zondag;

@ Lianne;, Bedankt voor je reactie! Dat is wellicht een optie.. ik weet niet in hoeverre zij uitgaan van de regelmaat enzo, dat er dan vanuit gegaan wordt dat ik iedere zondag kom.. dat is in eerste instantie niet de bedoeling.. het uitlaten van honden in het asiel gebeurt ook maar op bepaalde tijdstippen.. Eerder zoek ik iemand in mijn eigen buurt, waar ik zo heen kan gaan en hun hond kan ophalen voor een wandeling. ( ook mede voor het evt maken van nieuwe contacten in mijn eigen buurt Maar goed, informeren bij het asiel kan nooit kwaad. ;-) Groetjes

37
12 maart om 18:56
Nieuwe aanwinst!
 Pagina 1 | 2

Je hebt al een ander hondje?! Jeej,dat is vlot! :-) Veel plezier en hopen op een leuke,goede toekomst! Met dat schattige snoetje zal ze het verdriet ook wat verzachten! Nogmaals veel plezier samen! :-)

18
12 maart om 16:07
Waar bruine labrador kopen?

Hoi Lio, wat leuk dat je een hondenmaatje wilt toevoegen aan je leven! :-) Het word je eerste hond begrijp ik,spannend hoor! :-) Wat is de reden dat je kiest voor een Labrador?

14
12 maart om 14:37
gaat het te traag vooruit?

Wat is de leeftijd van Lasco? Het is best begrijpelijk dat je ook de resultaten wilt behalen die zijn zusje behaalt maar het is idd niet echt reeel. Zoals al eerder gezegd,iedere hond is anders,iedere hond reageert anders,bij de ene hond moet meer moeite gedaan worden,de ander is wat sneller. Daar zou ik me niet zo aan vastklampen,wat je gedaan krijgt op een cursus is al goed genoeg! Het is voor een hond een hele klus om dan,met zoveel afleidingen,geconcentreerd te zijn en blijven! En het gaat toch ook niet om net zo goed of beter te zijn dan anderen en om de cijfers,het gaat er toch om dat je interactie hebt met je hond en samen bezig bent! Hoe groot is de groep eigenlijk? Omdat je zegt dat je heel lang moet wachten,wanneer anderen hun oefening doen..

4
12 maart om 11:44
Bijtincidenten

Hallo, geen idee of het hier goed staat,anders graag verplaatsen. Er is op dit moment veel te doen over het bijtincidentenbeleid. Wat zou er moeten gebeuren met een hond die (ernstig) gebeten heeft? Wat vind jij Bron; http://www.doggo.nl/

30
11 maart om 07:16
heb ik nu bull mastiff of niet

nee geen stamboom was particulier gekocht Dan heb je nooit zekerheid! Als je graag een Bull Mastiff had willen hebben, waarom heb je dan niet bij een rasfokker een pup gehaald??

20
10 maart om 23:39
Dit filmpje, ja, dat doet je wel wat...

Jeetje,wat triest filmpje.. de tranen schieten hier weg.. Vreselijk... Überhaupt het idee,afscheid te moeten nemen van je maatje.. :'(

38
10 maart om 15:51
Alleen laten
 Pagina 1 | 2

Topic is niet echt recent meer!

110
10 maart om 00:10
mensen :(
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Liesbeth, ik had hetzelfde gedaan! Ik ken deze verhalen ook. Scheren is helemaal niet goed voor de vacht,bij de meeste honden veranderd de vacht en wordt de haargroei juist gestimuleerd dus om te scheren om het uitharen tegen te gaan,is onjuist! Ook borstelen kan de vacht beschadigen als het niet op een goede manier gedaan wordt! Een goede manier om wat sneller door de rui heen te komen is de vacht een paar x wassen met een natuurlijke hondenshampoo en nabehandelen met de waterblazer! Tijdens de wasbeurt komen losse haren uit de vacht en met de waterblazer komt de rest eruit. Het voordeel is dat alleen de dode,losse haren eruit komen en de rest vd vacht blijft bespaard! Ook ik zou er niet voor kiezen om een hond gelijk te gaan scheren,tenzij het niet anders kan vanwege vilt of medisch idd!

10
09 maart om 22:14
chihuahua showen

http://www.chihuahuaclub.nl/index.php/fci-sandaard

10
09 maart om 20:05
Stronteigenwijze drol!

Sja,hoort een beetje bij de leetfijd he?! ;-) :-D Dan komen ineens die banaantjes,haha! :-) Maar cursus is voor de meeste pups/jonge honden ook best stressvol en het is moeilijk om geconcentreerd te zijn wanneer er ook nog andere interessante dingen gebeuren,allemaal geurtjes voorbij komen etc! En wanner dan ook nog de groep bv heel groot is/de ruimte klein en er veel van een pup gevraagd wordt (commando's bv)dan wordt het even teveel en is het moeilijk om op 1 ding geconcentreerd te blijven,dat is logisch! Dus met veel geduld,positiviteit en vooral niet boos worden,kom je heel ver! Oh ja,en ervoor zorgen dat de dag voor cursus en de dag zelf niet veel spannends gebeurt en je pup genoeg rust heeft gehad! d(^_^)b

12
08 maart om 22:25
Kai wordt vermist, sinds Oudjaarsavond

Houd de ogen en oren a.u.b. goed open, voor Kai, de Welsh Corgi Cardigan! We zijn erg ongerust, vooral de baasjes van Kai natuurlijk! Hier de oproep en info van de baasjes; Kai is een Welsh Corgi Cardigan uit Delfzijl(provincie Groningen) van ongeveer 6 maanden oud (zie foto) en weegt ongeveer 12 kilo. Door een harde knal van vuurwerk, op Oudjaarsdag, zette Kai het tijdens het uitlaten op een lopen met de rode halsband en blauwe riem nog om. Zie foto> Hij rende vanaf de Ede Staalstraat richting Balticpark. Wat zeker is is dat hij de weg over stak. Wat niet zeker is is of hij vervolgens rechtdoor ging (Waddenweg), linksaf ging (Europaweg) of dat hij over het veld achter Balticpark zijn vlucht vervolgde. Zie de afbeelding voor een beter beeld erbij. Hij is vermist sinds 31 dec. omstreeks 21:00. Als iemand iets gezien of gehoord heeft dan horen we het graag. We hebben al tips gekregen dat hij bij Vliethoven zou rondlopen, maar daar hebben we geen Kai kunnen vinden. Helaas. Overdag zoeken we in de bossen en 's avonds wat meer op het internet. Als je iets ziet of hoort dan horen we het graag. Misschien loopt hij al wel niet meer op straat of in de bossen rond en is hij bij iemand thuis. Let us know! Je kunt contact opnemen met o.a. de volgende personen: Nanja Buter: 06-28884861 Feike Boersma: 06-21536145 Nick Boersma: 06-22391364 ALLE TIPS ZIJN WELKOM!! http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/407785_4605618937415_390656860_n.jpg http://sphotos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/307270_542775219075206_1266121093_n.jpg

15
08 maart om 14:04
mijn hond rijdt steeds tegen z'n kussne

Je kunt misschien beter dingen als kussens,dekens,knuffels en alles wat zacht is even opbergen. Rijden op dit soort dingen maar ook op andere honden of op mensen kan verschillende oorzaken hebben. Meestal NIET vanwege hitsigheid of dominantie maar meestal bv vermoeidheid,door te weinig rust en teveel prikkels,opgewondenheid als in hyper of enthousiasme etc. In plaats van enkel te straffen is het denk ik beter om te kijken waarom je pup dit doet en daarnaar gaan handelen.

39
07 maart om 01:26
Puppycursus doen ja of nee?
 Pagina 1 | 2

Pupcursus is het meest belangrijk voor het opbouwen van een band,een relatie opbouwen met je pup. Elkaar beter leren kennen en vertrouwen. Door bepaalde oefeningen te doen kun je leren de aandacht van je pup te krijgen en te houden,ook bepaalde oefeningen kunnen goed zijn voor het zelfvertrouwen van je pup. Dit is DE basis,wanneer de basis gelegd is,gaat de rest al veel soepeler,makkelijker en zal je pup automatisch al sneller op jou gefocust zijn, kun je beter samenwerken en wordt er beter "geluisterd" ,zoals je dat noemt. En ik ga mee met Lady d(^_^)b Wel een cursus, ja dus, maar dan bij een school die positief werkt,dus zonder correcties en hulpmiddelen en juist werken aan de relatie pup en eigenaar en waar de groep niet groot is,5 maximaal bv.

15
04 maart om 15:40
rangordevorming

Ook ik ben het met de bovenstaande reacties eens! d(^_^)b Structuur/ritme,consequent zijn,goede begeleiding en duidelijkheid is heel belangrijk voor een hond! Maar ook zeker een goede,positieve omgang met de hond,respect maar ook rust en ruimte! Dit in combinatie met het werken aan een goede vertrouwensband,gelijk vanaf het begin,kan zorgen voor een goede en leuke samenleving! :-D Alle regeltjes,zoals Frank dat wetgeving noemt,vindt ik best overdreven en onnodig! "De baas" uithangen dmv van die vele regels zorgt alleen maar strijd en spanning lijkt mij en dat is voor niets of niemand en relaties zeker niet goed!

12
04 maart om 14:33
Kunnen ze àl het gedrag overnemen?

Hoi Floor, ten eerste toppie dat je eerst komt informeren en anderen laat meekijken en meedenken! Daarnaast super hoe je de reacties oppikt! d(^_^)b 2 of meerdere honden kan denk ik heel leuk zijn wanneer een ieder goed samen kan leven,met elkaar om kan gaan een een ieder goed op elkaar is afgestemt! Dan kan men ook echt iets betekenen voor elkaar! Bv een stabiele,sociale volwassen hond die goed op een hondse manier kan communiceren kan zelfs bijdragen aan de opvoeding en het grootbrengen van een pup! :-) De volwassen hond kan de pup dan leren hoe hij zich hoort te gedragen bv. Ik ben het dus eens met Eurasier jongen,dat Dano eerst ff weer de nodige begeleiding nodig heeft. Ook is het zo dat hoe meer honden er zijn,hoe meer werk er is om allen te geven waaraan behoefte is! Dano is bv op een leeftijd waarop hij veel kan/mag bewegen en lange wandelingen kan maken,een pup kan en mag dat natuurlijk niet,dit vergt dan dus wat planning,wanneer ga ik uit met Dano eb wanneer met de pup.. Ook wat behoefte aan activiteiten en werken is dan een groot niveau verschil,de pup moet nog veel slapen en verwerken,terwijl Dano graag actief wil zijn en dingen wil doen,bv.. Ook trainen of cursus/sport moet apart en dus apart ingepland worden.. Aandacht geven kan vrijwel niet bij beiden tegelijk.. Ook moet de pup gesocialiseerd worden e.d. dus daar zul je tijd voor moeten uittrekken.. Ik wil maar zeggen,wanneer er een hondje bij komt,heb je dubbel zoveel werk! Dus goed overwegen en bedenken hoe je het zou willen/kunnen doen wat betreft de eerste periode en de planning algemeen.. Veel succes iig! d(^_^)b

231
04 maart om 14:09
Full-time job - hond kan buiten
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Als je overweegt een hond in huis te halen,is het belangrijk om jezelf een paar vragen te stellen..; 1. wat hebben wij een hond te bieden,waarom zouden wij een hond gelukkig kunnen maken? 2. past een hond in ons leven qua levensstijl/ritme,dus hebben we voldoende tijd voor een hond? 3. zijn we bereid tijd,energie te steken in de opvoeding (iig 1e jaar) en activiteiten ondernemen met de hond? Dus bv s ochtens voor je werk aan een uur eerder opstaan om tijd door te brengen met de hond,s avonds na je werk eerst tijd te nemen voor de hond..? Bv, je bent om 18uur thuis,eerst de hond een ruim een half uur uitlaten,bij terugkomst eten klaarmaken voor de hond,dan eigen eten klaarmaken,eten,afruimen,afwassen en weer tujd maken voor de hond,voor trainen of een wandeling.. verstandig om jezelf te vragen is of je dat ziet zitten..? Als je van je werk thuis komt,na een dag hard werken wil je lekker op de bank neerploffen.. maar helaas,dat gaat niet want de hond heeft de aandacht nodig!! Dus ik zou het nog eens goed overwegen! De eerste periode hebben jullie goed uitgedacht d(^_^)b alleen daarna kun je nog steeds niet de pup/hond 9 uren achtereen alleen laten! Het is een roedeldier,jullie als mensen weten hoe laat jullie naar huis gaan maar een hond weet niet wanneer jullie weer thuis komen.. Bovendien het idee van een luik naar de tuin vindt ik ook niet echt verstandig,het is niet veilig,je weet maar nooit wat er kan gebeuren er is geen toezicht! Er zijn zeker mensen die fulltime werken en een hond hebben maar de meeste mensen regelen dan oppas/opvang of een uitlaatservice en in de uurtjes naast het werk volledig gericht op de hond,wat een hond dan ook dubbel en dwars verdiend heeft natuurlijk! :-) Zelf werk ik 29 uur, 3 hele dagen en 1 halve,dat vindt ik zelfs nog teveel voor een hond en daarom is er nu ook nog niet 1.. Ook de fokker zou mij nu geen pup toewijzen!

32
03 maart om 21:30
Naam Chihuahua
 Pagina 1 | 2

Rambo, Buffel, Rocky, Hummer, Harley, Duncan, Jack, Jake, Luke.. :-)

78
03 maart om 20:13
honden samen en naast elkaar eten
 Pagina 1 | 2 | 3

Het lijkt me verstandig en voor beiden rustiger en veiliger om ze lekker apart te zetten met het eten! d(^_^)b Dus de pup bv in de bench bv in de bijkeuken en de Cocker in de keuken,of bv de pup in de bench in de bijkeuken de Cocker aan de andere kant van de bijkeuken..oid..in een verschillende ruimte of ver bij elkaar vandaan! Etenstijd kan voor honden wat stress opleveren,voor de hond zelf niet goed maar ook kun je beter narigheid voorkomen! d(^_^)b

41
03 maart om 19:03
HELP, Mijn keeshond van ruim 2 jaar vertoont ineens meer onzeker/dominant/agressief gedrag...
 Pagina 1 | 2

Hoi Quiang; het gedrag wat je hond vertoond is absoluut geen dominant/agressief gedrag maar gewoon honden gedrag en hondentaal! d(^_^)b Een hond communiceert d.m.v. lichaamstaal/houding,signalen,geuren en geluiden als grommen,piepen/janken en blaffen. Wij mensen communiceren natuurlijk op een heel andere manier maar door op de hoogte te zijn van hondengedrag kunnen wij mensen wel grotendeels inschatten wat een hond ons wil vertellen! Het is dan ook de bedoeling om daar op in te spelen en de hond daarin wat te respecteren! Door elkaar,dus mens en hond de ruimte te geven en te respecteren,kunnen we naast en met elkaar samenleven,een team vormen en maatjes zijn! Maar wanneer daar iets mis gaat,wordt het samenleven al een stuk moeilijker en wanneer er niets gedaan wordt,kunnen er problemen ontstaan en dat is wat niemand wil! Punt 1; wanneer jij en je hond bij een andere reu in de buurt komt,reageert je hond hierop.. > Dit is volkomen normaal reuen gedrag! Je zegt dat je je hond dat een tikje geeft en je hond dan fel op jou reageert.. > Volkomen logisch,want je hond was zo bezig met die andere reu dat hij hij geschrokken is van jouw handeling en uit schrik gromde! Punt 2; wanneer jij een botje afpakt of bij de etensbak in de buurt komt,gromt je hond.. > Volkomen normaal gedrag,het verdedigen van het eten! Je hond voelt zich dan bedreigd en geeft met grommen aan dat je beter uit de buurt kan blijven! Never nooit geen botten,eten of speeltjes zo afpakken!! Probeer dan af te leiden en/of te ruilen,altijd beter! Punt 3; veel snuffelen,bij ieder boompje en struikje de poot omhoog en graven/schoppen naar achteren.. > Ook dit is heel gewoon reuen gedrag! ;-) d(^_^)b Honden communiceren dus ook d.m.v. geuren,geuren verspreiden honden met bepaalde klieren maar ook met urine en ontlasting. Het uitlaten is voor de hond dan ook meer dan alleen maar hun poep en plas kunnen doen,het is ook een sociaal gebeuren voor honden en daar moet,vind ik,ook tijd voor genomen worden! Een hond moet de gelegenheid krijgen om dit te kunnen doen,dus een hond mag best even lekker snuffelen,alleen maar goed voor de hond! Worden honden ook geestelijk rustiger van! :-) Tsja,waarom je hond dit nu ineens doet..? Wij zijn er niet bij geweest,hebben niet exact gezien van hoe of wat maar ik geloof haast niet dat je hond dit zomaar van de 1 op de andere dag is gaan doen! Waarschijnlijk heeft je hond wel eens vaker bepaalde signalen laten zien,op het moment dat hij iets niet prettig vond! Ga eens kijken naar je hond,hoe is de stand van de oren,de ogen,de staart,hoe is het lichaam,losjes en ontspannen of strak en stijf? Zoek eens info op over Turid Rugas,erg leerzaam! Ga idd aan de slag aan een positieve relatie,laat de hond wat meer met rust,geef hem de ruimte maar ook goede begeleiding! Veel succes! d(^_^)b

43
03 maart om 17:11
Waarom belanden zoveel honden in het asiel
 Pagina 1 | 2

@Marie-Rose; het wordt wat kort en bondig neergezet in dit artikel maar ook dit is toch zeker een reden dat honden in het asiel komen! Vaak omdat mensen niet veel afweten van hondentaal en gedrag! Want wanneer een hond bv iets niet prettig vind,laat hij dat merken door vele signalen e.d., wanneer dat niet gezeien wordt en er uitgehaald wordt door de hond,wordt de hond ineens gezien als vals,omdat hij ineens uithaalde,nou zo ineens was dat dus niet!! Vervolgens wordt men bv bangig van de hond,er wordt minder tijd besteedt aan de hond en de hond bouwt uit verveling, stress en frustratie op en wordt scherper/feller,waardoor er nog maar weinig vertrouwen is in de hond en moet daarom naar het asiel! Voor vele mensen is het nog steeds zo dat wanneer een hond zn lip optrekt,gromt of fel is naar andere honden, al gauw dominant en vals! Dat is natuurlijk klinklare onzin,er is een reden waarom een hond doet wat hij doet,dat moet uitgezocht worden en wat mee gedaan worden en daar komen we weer bij het kopje "tijd te kort"! Sja.. ]0

34
02 maart om 17:43
problemen met een kennel
 Pagina 1 | 2

Zoals Lauren aangeeft, hier zijn vele pups te halen, volledig op voorraad verkrijgbaar(tientallen nesten) in verschillende soorten en maten.. :'( ]0 Sorry, maar daar haal je toch geen pup!! ]0 Succes iig!

75
02 maart om 17:16
zonhoven
 Pagina 1 | 2 | 3

Wat was/is je plan? Wilde je bij verschillende adressen langs en gelijk een pup meenemen?? Zo ja dan is dat niet de manier om een pupje in huis te halen, een pupje/ hond is een volwaaridg gezinslid, een maatje voor het leven, daar mag best even op gewacht worden! :-) Het verstandigst is om eerst te gaa kijken welk ras het beste bij je gezinssituatie en levensstijl past, ieder ras heeft bijbehorende behoeftes, moet wel rekening mee gehouden worden, dat je de hond dat ook daadwerkelijk kan bieden en dus geeft! Daarna kun je contact zoeken met fokkers, bij fokkers op bezoek gaan, waar uiteindelijk de beste klik is en waar jij helemaal achter staat qua werkwijze, aanpak en omgang met de dieren, daar kun je je dan op de wachtlijst zetten. De fokker wete intussen wat voor persoon je bent en wat je de hond te bieden hebt, wat je wilt gaan ondernemen met de hond en kijkt wanneer je in aanmerking komt voor een pup uit een bepaalde combinatie reu+teef. Als daadwerkelijk de pups geboren zijn, je bent een paar keer geweest te kijken, de pups zijn een paar weken oud, kan de fokker samen met jou gaan kijken welke pup het bset bij jou past! Het kan even duren voordat je in aanmerking komt voor "de juiste" pup (maar dat geeft ook de gelegenheid om verder te gaan met sparen!) en je bent meer geld kwijt dan bij een handelaar of particulier maar dat is dan ook totaal niet met elkaar te vergelijken! Een handelaar en particulier steken er meestal niet zoveel tijd en energie in, hebben vaak niet diezelfde kennis en ervaring en hebben zeker niet dezelfde bedoelingen! Ga aub bewust om met deze situatie en beslissing, het gaat om een levend wezen, niet over het even kopen van een nieuw bankstel of nieuwe auto!

31
01 maart om 17:20
Trekken aan de riem
 Pagina 1 | 2

Wat leer je precies op de cursus? Hebben jullie de hond vanaf pup in huis?

11
28 februari om 22:42
Wanneer poedelpupje voor het eerst laten trimmen ?

Hoi, wat ik je wil adviseren is om iig een keer of meerdere keren naar een trimster te gaan puur en alleen om je Noa te laten wennen aan de trimsalon,de trimster,de handelingen en de gereedschappen! Een trimbeurt is voor vele honden geen pretje! Vaak komt dat ook omdat de hondjes maar 2 x per jaar heen gaan en verder niets gewend zijn. (uitzonderingen daargelaten! ;-) ) Maar het is zeer verstandig om op tijd te beginnen met het aanwennen! Daar heeft iedereen straks alleen maar profijt van,het is voor de hond,de eigenaar maar ook voor de trimster het prettigst werken wanneer de hond het niet ls erg ervaart! p.s. het jeugdmodel vindt ik super leuk om te zien! :-) Is Noa een Standaard Poedel??

32
28 februari om 21:07
pup begrijpt de boodschap echt niet
 Pagina 1 | 2

Hoi Ingrid, Als ik het goed heb,is Yuca sinds afgelopen zaterdag bij jullie komen wonen.. Dat betekend dat dat dus nog niet 1 weekje is,nog maar een paar daagjes dus. Dat is echt nog maar super kort! Yuca is net weggehaald bij moeder,broertjes/zusjes en vertrouwde omgeving. Nu is Yuca in een vreemd huis,bij vreemde mensen,moet eerst wennen aan het feit dat ze zonder haar familie is,wennen aan de nieuwe situatie! Eerst moet alles vertrouwd raken en moet ze een band met jullie opbouwen,dat is het belangrijkst! Bij pups is het normaal dat ze vaak moeten plassen en ontlasten! Maar ook in het begin,in de nieuwe situatie willen pups vaak een plas doen in huis want pups/honden vinden het fijn om hun eigen geur om zich heen te hebben maar ook omdat ze gewoon nog niet weten waar dat gedaan mag worden,dat moet aangeleerd worden en dat aanleren kost nu eenmaal tijd,geduld en herhaling!! Dit zie je ook bv wanneer er iets veranderd in huis,dat er bv nieuwe meubelen komen te staan,dit is nieuw en daar zit hun eigen geurtje niet aan. Ook als er wat veranderd in de gezinssituatie of werksituatie,dit kan wat stress opleveren en dat uitt zich dan bv in plassen en ontlasten in huis. Maar een pup komt ook door verschillende ontwikkelingsfasen om volwassen en stabiel te kunnen worden. Tijdens deze fasen is er veel wisseling in gedrag,het is niet constant,niet stabiel,omdat de pup nog niet is uitgegroeid en nog niet stabiel is! Dat is dus goed om te onthouden! De komende maanden zullen heel wisselend zijn,wanneer het op een gegeven moment wel goed gaat met pipi en kaka buiten,kan het maar zo zijn dat een maand daarna het weer niet goed gaat,heeft voornamelijk te maken met de ontwikkeling,alhoewel andere factoren van dat moment ook mee kunnen spelen (wat ik al eerder noemde). De pup doet dit allemaal zeker niet met opzet,om jou te pesten!! Het overkomt de pup ook maar,dus verstandig is om proberen niet boos te worden maar beter is om de pup hierbij te helpen/begeleiden om de pup zo de kans te geven lekker op te groeien en volwassen te worden! d(^_^)b Aangezien je pup er niet 1 week is,zou ik zeggen,adem in,adem uit,wees geduldig,vraag niet teveel van de pup,laat je pup eerst lekker even wennen aan alles! Veel geduld,dit heb je nog veel nodig,sowieso het 1e levensjaar! d(^_^)b

42
28 februari om 11:30
Honden blaft band
 Pagina 1 | 2

@Floor; goed dat je toch eerst wil achterhalen wat er gebeurd wanneer jullie beiden van huis zijn! d(^_^)b Dat is toch wel de meest logischemanier denk ik,kijken waar de oorzaak ligt en dan daarnaar gaan handelen! Gebeurd het vaak dat jullie beiden van huis zijn? Er werd al eerder gevraagd,wat wordt er verder met de honden ondernomen?

38
28 februari om 09:45
Boomerpup
 Pagina 1 | 2

Als je een gezonde pup wilt, of iig grote kans op een gezonde pup dan kun je het beste afgaan op iemand die daar dus zijn uiterste best voor doet dmv de ouderdieren van te voren te testen op afwijkingen en dat er enkel gefokt wordt met gezonde dieren! d(^_^)b

25
28 februari om 08:46
dominantie door angst wat te doen?

Zat gelijk ook te denken aan het speelkwartier.. Zelf zou ik dat liever niet willen,niet voor de les maar ook zeker niet nog eens na de les. Wanneer dit voor de les aan gedaan wordt,is het heel waarschijnlijk dat de pups druk worden,hyper en overprikkeld,dan is het heel lastig denk ik om de pups weer rustig te krijgen en te laten concentreren. Wanneer er na de les gespeeld wordt,is het waarschijnlijk dat de pups gelijk wild,druk zijn,gaan rondjes racen en niet te stoppen zijn,dit door al een lange tijd geconcentreerd te zijn geweest,veel verleidingen te hebben gehad en veel prikkels,hierdoor gaan pups zich ook wel wat heviger gedragen. Dit zou ik zelf echter liever voorkomen. Je zou kunnen proberen om na de les gelijk naar huis te gaan,kijken of het daar anders van wordt..

12
27 februari om 18:11
Pups en nu?!

Zal er leuk uitzien een pup aan een punaise op het prikbord, haha;) :-D ;-)

151
26 februari om 18:49
Welk ras hond is bet beste voor ons?? Help!!
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

3 weken is echt niets, in vergelijking met wat tijd/periode het kost om een beetje een stabiele hond groot te brengen, zoals eerder gezegd is een hond ongeveer tussen 2 en 3 jaar geestelijk en lichamelijk uitgegroeid en grotendeels stabiel, sommige rassen doen er nog langer over! Die tijd, 2 tot 3 jaar is dus de periode dat men echt bezig is met het opvoeden/grootbrengen/begeleiding van een hond. Dan is de eerste 3 weken thuis dus niets!! Daarbij was het een pup, die tot ongeveer 1,5, mogelijk soms nog langer, echt een jonge hond is met jonge honden streken! Nogmaals denk ik ook dat het zeker ligt aan hoe ermee omgegaan wordt! Pootjes afdrogen, hoe ging dat precies, hing je over de pup heen?hebben jullie dit in stapjes en.positief aangeleerd en geoefend? Alles wat nieuw is voor een pup, waar hij kennis mee moet maken, wat hij moet leren, moet absoluut stapsgewijs aangeleerd worden, makkelijk beginnen, stapje voor stapje uitbouwen! Wat ook gelijk in me opkomt.. is de pup ook medisch nagekeken en onderzocht? Een hond die zomaar die omschakeling heeft, kan ook pijn hebben of iets afwijkends in het koppie!

2
25 februari om 17:18
levering aan huis

Helaas zijn er ook nog mensen die dat gewoon ook echt doen! :'( Idd bestellen ze gewoon een pup via internet en laten het thuis bezorgen.. :'( ]0 TE erg voor woorden dat het bestaat,NOG erger dat er mensen zijn die dat ook echt doen! ]0

14
24 februari om 21:41
Niet consequent met zinnerlijk gedrag!!

Een pup moet alles leren en komt door allerlei ontwikkelingsfasen. Net als iets wat stabiel lijkt te zijn, veranderd dat weer. De pup valt dan een stapje terug qua zindelijkheid bv maar tegelijkertijd vind er wel weer een andere ontwikkeling plaats. Dat hoort allemaal bij de verschillende fasen en het opgroeien. Een hond is pas stabiel en volwassen ongeveer tussen de 2 en 3 jaar,sommigen wat eerder,sommigen wat later. Dus je kunt nog een heleboel verwachten! :-) Buiten het feit dat het natuurlijk niet echt leuk os dat je vloer zoveel moet lijden, is het belangrijk niet te vergeten om te genieten van je pupsel! En ook om te weten dat je pup het niet met opzet doet maar het ook allemaal maar doormaakt!

38
23 februari om 23:31
Mobiele trimsalon
 Pagina 1 | 2

Wat een leuk topic!! d(^_^)b :-D Ik ben bezig met een opleiding voor hondentrimmen en wil heel graag een eigen salon aan huis. We wonen in een appertement en daar is dus geen ruimte.. Daarom (o.a.) hebben we het appartement te koop gezet om dan zelf te kunnen verhuizen naar een vrijstaand huis met een geschikte ruimte. Maar ons app staat nu al bijna 1,5 jaar te koop, erg balen. Ik moet in april praktijkexamen doen en als we dan nog het app niet verkocht hebben wil ik ook eerst bij mensen thuis gaan trimmen, zo kan ik ook vast een klantenkring opbouwen! :-D Maar idd, je bent dan wel beperkt in dingen! Maa ja, maar zien hoe dat verloopt! :-D

38
21 februari om 14:29
pup afleren bijten naar baby en volwassenen
 Pagina 1 | 2

Zozo, dat klinkt ook als "niet niks" ..; een volwassen hond, een baby (of zijn er nog meer kids..??) en een pupje.. Pfoe, daar heb je een hele klus aan zeg!! In weze heb je 2 baby's waar je mee bezig bent!! Ik wens je veel succes met de tips van hier en hoop dat het allemaal gaat lukken!! Groetjes

15
21 februari om 10:29
8 weken, 10 weken of 12 weken?

Het ligt ook aan de pups denk ik maar 8 weken vind ik in sommige gevallen ook wel vroeg. Kijk zoals ik al zei,het ligt eraan,er zijn pups die met 8 weken echt toe zijn aan iets nieuwe,klaar zijn om het nest te verlaten. Het kan ook zo zijn dat de pups na 7 a 8 weken nog heel veel kunnen leren van broetjes/zusjes maar ook van moeder en eventuele andere honden in huis.

16
17 februari om 15:32
Pup huilt in bench

Hallo Linpieam, van harte gefeliciteerd met je kleine puppenbaby! :-D De pup is sinds gisteren bij jou in huis komen wonen. De pup is weggehaald bij moeder,broertjes en zusjes,weg uit de vertrouwde omgeving.. Alles is nu nieuw en nog vreemd,vreemde omgeving/huis,vreemde mensen,jij bent nog vreemd voor haar. Alles moet nu eerst wennen en daar is tijd voor nodig. Laat je pupsel de eerste week eerst even wennen aan alles,bezoek,socialisatie en pupcursus kunnen daarna ook nog wel! d(^_^)b Een pup is van nature niet gewend aan een bench,dat moet aangeleerd en stapsgewijs opgebouwd worden! Eerst zelf kennis laten maken met de bench,dan in de bench brengen,laten snuffelen,daarna kun je bv wat brokjes/koekjes in de bench neerleggen en haar lekker laten opsmikkelen,even een massage geven terwijl ze in de bench ligt,haar eten geven in de bench,even spelen terwijl ze in de bench zit en alles nog met het deurtje open! S'nachts bij de bench gaan slapen om je pup gerust te stellen,dat ze weet dat ze niet alleen is! Vooral die eerste indrukken en ervaringen zijn heel belangrijk en moeten abslouut goed en positief zijn,negatieve ervaringen kunnen negatieve gevolgen hebben en positieve ervaringen positief en dat laatste is natuurlijk wat je graag wilt! :) Een pup moet alles nog leren,jij mag degene zijn die de pup daarbij gaat helpen en begeleiden! Wel alles in kleine stapjes,met veel geduld,herhaling en positiviteit! Verwacht niet teveel van de kleine smurf,geef haar de tijd en vooral,geniet ervan! :) Hier een leuke,interessante link met handige tips en weetjes; http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_38-Alleen-thuis-blijven.php d(^_^)b

30
17 februari om 07:30
Wel of geen 2e hond

Het kan heel leuk zijn, 2 of meerdere honden, maar vergeet niet dat het des te meer werk is! Beide/ alle honden hebben behoefte aan aandacht,verzorging en liefde, met beide honden moet getraind worden, aparte activiteiten, aparte wandelingen want een hond heeft ook behoefte aan individuele tijd en aandacht van jou! Daarnaast denken veel mensen, ik ben veel van huis dus neem ik er een 2e bij,kunnen ze elkaar mooi vermaken,maar in feite werkt het zo niet. Ook kunnen ze elkaars slechte gewoontes overnemen. Ik zou het goed gaan overwegen want het kost een hoop meer tijd en planning! Succes. d(^_^)b

50
16 februari om 23:28
zelf trimmen leren
 Pagina 1 | 2

Eens met Goja. Een hond kost geld en tijd. Het verschilt ook wel een beetje per ras, want er zijn hondenrassen die minder onderhoud ,en mogelijk geld, kosten! :-)

20
14 februari om 14:22
Mini boomer gezocht !

Ik ga mee met de rest. d(^_^)b Daarnaast doe je een pup niet opvoeden in 3 weken, trek daar maar iig een jaar voor uit,als het niet langer is. Het is idd zeker goed om de eerste tijd verlof te nemen om de pup te laten wennen en te begeleiden. Maar wanneer je zoveel werkt en geen tuin hebt,weet ik niet of een hond wel zo geschikt is.. sowieso geen pup.. Of je moet opvang/oppas kunnen regelen voor de pup wanneer jij aan het werk bent. Maar om een pup bv dagelijks naar een ander te brengen is ook weer zo wat.. dan weet de oppas straks meer van de pup dan jij zelf,lijkt me niet de bedoeling!

50
12 februari om 22:16
Ontwormen, dit is toch geen normaal advies?
 Pagina 1 | 2

De DA's en de fabrikanten zeggen idd 4 x per jaar maar dat is zelfs veel en bij pups idd nog vaker. Maar zoals Annelies en Cindy al zeggen, preventief ontwormen heeft echt totaal geen zin, als er geen wormen zijn dan kun je dus niets ont-wormen! ;-) @ Christel; wat bedoel je precies..?

26
12 februari om 17:27
Is mijn hond raszuiver?

Wilde je graag een raszuivere hond? Waar komt je pup vandaan? Ben ik het niet helemaal mee eens, Monika.. Het is toch ook heel belangrijk WAAR de pup vandaan komt? OF de omstandigheden daar goed waren.. DAT de moeder goed behandeld werd.. WIE zijn ouders/grootouders zijn en OF ze gezond zijn?

22
12 februari om 07:54
HP-ers omgeving Hoogezand (provincie Groningen)

Hoi hoi, ik vroeg mij af of er ook HP-ers zijn die in Hoogezand wonen of in de omgeving daarvan? Groetjes

4
11 februari om 21:38
Hond blaft en hapt vervolgens bij eettafel

Het gaat hier om een herplaatser en ook nog een jonge hond! Mag ik vragen waarom jullie voor een herplaatser hebben gekozen? Ik denk dat het nu belangrijker is eerst de hond nog wat te laten wenne,is nog maar erg kort bij jullie. Daarnaast heeft de hond al het 1 en ander meegemaakt,daar mag best rekening mee gehouden worden. De jonge,puberende hond komt al uit een bestaande situatie,toen is de hond naar het asiel gebracht en heeft daar even gezeten(hoe lang weet ik niet natuurlijk,hoop niet al lang) maar het verblijven in een asiel doet een hond absoluut geen goed,het is heel stressvol! Nu komt de jonge,puberende,energieke,misschien gefrustreerde hond uit het asiel en zomaar in een ander gezin. Dat is WEER een hele omschakeling voor de hond! Nu moet de hond eerst weer wennen aan de nieuwe omgeving,de nieuwe situatie en vetrouwen krijgen in de vreemde,nieuwe eigenaren,jullie dus. Vooral zou ik zorgen voor rust in huis en misschien kunnen jullie wat denkspelletjes/hondenpuzzels;hersenwerk met hem gaan doen om zn koppie te laten werken (waarnaar hij heerlijk moe en voldaan raakt), ook kun je zo werken aan de band tussen jullie en de hond omdat je samen bezig bent en de hond aanmoedigd en zelfvertrouwen geeft en vertrouwen in de situatie en in jullie. Verder zou ik hem een plekje apart geven waar hij lekker kan rusten,een jonge hond heeft heel veel uren slaap nodig op een dag. En ook dat het dan duidelijk voor hem is,dat dat zijn plekje is en bv ook daar mag zijn wanneer jullie eten.

73
10 februari om 16:34
Alleen de vader van pup met stamboom.
 Pagina 1 | 2 | 3

Een stamboom is niet per definitie het belangrijkst en noodzakelijk. Heel belangrijk zijn vooral de GEZONDHEIDSonderzoeken die bij de ouderdieren gedaan worden, dat er ENKEL gefokt wordt met ouderdieren waarbij de uitkomsten van de onderzoeken goed zijn, dus ENKEL met gezonde dieren wordt gefokt! Daarnaast is het ook belangrijk dat een fokker wat kennis en ervaring heeft, met desnoods een ervaringsdeskundige die hem bijstaat en ondersteunt bij alles, en dus niet zomaar een nestje fokt zonder te overdenken, veranwoordelijkheid te nemen en te denken aan het welzijn/gezondheid van de dieren en nakomelingen! Het is belangrijk hoe de dieren leven bij een fokker, dit hoort uiteraard in huis te zijn, pups worden geboren en groeien op IN HUIS! Dus NIET in een kennel of in een schuur!!! ]0 Als het op deze manier gaat en het betreft een particulier die een keer een nestje wil, is het dus geen probleem! Maar helaas is dit bij particulieren vaak niet het geval! :'( Je zou je ook niet moeten blind staren op de aankoopsprijs! Je doet dan 1 x, eenmalig een uitgave voor de komende 10jaar, dat moet een verantwoorde en weloverwogen uitgave/keuze zijn! En niet goedkoop en onverantwoord! Het gaat om een levend wezen!

27
09 februari om 22:12
Boston Terrier 7 maanden blijft bijten

Hoi, ik lees het topic even mee De tip van de plantenspuit zou ik nou niet direct gaan toepassen. Er zijn wel meer van dat soort tips, de plantenspuit dusmaar ook iets in de richting van de hond gooien,rukken aan de lijn,een slipketting omdoen en daar aan rukken,tot in de zwaardere methoden als electric halsband en draad voor op het erf. Iedereen moet doen wat hij/zij denkt dat goed is en past bij de hond,dit is dus een persoonlijke mening maar ik zelf zou niet standaard gelijk de bovengenoemde manieren uitoefenen. Wat er gebeurd is dat de hond op dat moment schrikt en het uiteraard niet weer zal doen na de eerste x of na een paar x. Maar in mijn ogen is dat niet "de hond begeleiden en laten zien wat goed gedrag is", dit is gewoon kiezen voor een makkelijke manier waardoor er mogelijk wel angst gecreeerd wordt bij de hond,wat kan doorslaan en terug te zien is in het algehele gedrag van de hond, wat je niet zou moeten willen! Dus beter eerst kijken naar de dagelijkse activiteiten en de rust. Wanneer dat niet in balans is,kan er dus dit soort gedrag ontstaan. Wanneer er niets aan gedaan word,word het alleen maar erger en stapelen de prikkels zich alleen maar meer op en dan ben je nog niet jarig! Wat doe je aan activiteiten haar? Doe je ook wel eens aan hersenwerk/denkwerk/denkspelletjes/ hondenpuzzels..? Dat ze echt even moeite moet doen voor iets,bezig zijn met haar koppie.. Hier even een link; http://hersenwerkvoorhonden.nl/Wat/

26
08 februari om 22:17
Vreemd gedrag na het paren

Vind het ook niet echt slim om zomaar je hond aan iemand uit te lenen voor een dekking.. alsof het niets is en ff tussendoor plaatsvindt! Hoe oud is het teefje eigenlijk? Het laten verwekken van pups is een behoorlijk verantwoordelijke gebeurtenis, waar je van te voren goed over moet nadenken en moet voorbereiden! Om te beginnen met de ouderdieren te laten onderzoeken op erfelijke afwijkingen, daarnaast moet de juiste combi reu+teef uitgezocht worden, je kan niet zomaar een willekeurige reu, een willekeurige teef laten dekken! Het teefje is ook een Chi? Al helemaal bij Chi's moet de juiste match gedaan worden, ook om het formaat! Over je vraag, idd maar ff naar de dierenarts en die vrienden navragen of er wat is voorgevallen.

48
07 februari om 19:57
Herkennen jullie dat? onbegrip voor het feit dat je gek op honden bent..
 Pagina 1 | 2

Ook ik herken het helemaal! Ik heb dan nog wel geen eigen hond maar honden en alles wat ermee te maken heeft, heeft gewoon mijn grootste interesse! Idd ook op mijn FB plaats ik vaak artikelen over iets van honden, ik ben lid van veel FB groepen over honden,ik verdiep me heel erg in honden enzo. Ook vind ik erover kletsen heel erg leuk! Ik heb ook al vaak genoeg commentaar gehad over de dingen die ik plaatste op FB, ik heb zoiets van, wil je dat niet nou dan moet je me maar blokkeren ofzo! Er zijn ook genoeg mensen die vaak dingen plaatsen die ik irritant vind, ja, als diegene dat toch leuk vind, ik ga diegene toch ook niet vragen of ze daarmee willen stoppen?! (is bij mij dus wel gebeurd!) Het in huis halen van een hond, hoor je niet zomaar te doen, dat hoort bewust en weloverwogen te gebeuren. Daarnaast vind ik dat een hond zoveel mogelijk moet krijgen waaraan hij behoefte heeft. Een hond kost dus tijd,energie,investering en planning. Je kunt niet zomaar de deur uitstappen en lang wegblijven dus daar komt organisatie bij kijken. Ook betekend dat dat je misschien het sociale leven ietsje moet aanpassen, ik heb daar veel voor over, ik kies (tzt) immers voor een hond! Maar er zullen idd altijd mensen zijn die denken, "het is maar een hond, een vies harig beest wat je alleen maar in de weg loopt" en "je gaat je leven toch niet opgeven voor dat beest". Tsja, is idd heel vervelend en jammer dat er mensen zijn die zo denken. Maar wanneer ik eindelijk een eigen hondenmaatje heb, dan zal ik daar ook veel mee gaan ondernemen, veel samen op pad enzo, heerlijk! Dan zal ook een heel groot deel van mn leven, het meeste van mn tijd naar de hond gaan maar dat vind ik niet meer dan normaal eigenlijk!

32
06 februari om 12:33
Geschikt ras
 Pagina 1 | 2

Hoi Nienna, Goed dat je mensen.mee laat kijken voordat jullie een beslissing nemen! d(^_^)b Een hond is een volwaardig gezinslid, een sociaal dier, dat behoefte en recht heeft op gezelschap en aandacht. Het is daarom niet zomaar een beslissing die je meent. Een hond is dan onderdeel van het gezin, gemiddeld de komende 10-12 jaar. Die tijd moet een hond kunnen krijgen waar hij behoefte aan heeft, als eigenaar ben je daar verandertwoordelijk over. Als er gekozen wordt voor een pup kost dat sowieso ruim een jaar aan investeren; een pup grootbrengen, begeleiden door alle fasen heen, zorgen dat het een stabiele volwassen hond word. Hier gaat veel tijd en energie in zitten en mogelijk moet je als eigenaar wat aanpassingen doen qua sociale leven want een pup bv kan niet zomaar alleen zijn, dit moet allemaal stapsgewijs aangeleerd/opgebouwd worden. Maar ook een hond uit het asiel kost veel tijd en energie, dat wordt nog wel eens onderschat. Een herplaatser moet weer vertrouwen krijgen in de mens, opnieuw een relatie opbouwen met de mens. Dus dat doe je ook niet zo maar even. Mag ik vragen wat je bedoeld met een labrador achtig karakter..?

20
06 februari om 11:21
Heel mooi filmpje!

Hoi hoi allemaal, op Youtube vond ik dit filmpje, ik wordt er helemaal blij van! Ook word ik er stil van, nog zo onbevangen en wereldvreemd, dromende pups die aan het verwerken zijn, bijzonder mooi! Jammer dat het een kort filmpje is.. :-) Weten jullie nog meer van dit soort mooie, lieve filmpjes? Dan heel graag hier plaatsen, hihi!

14
05 februari om 23:53
Dat constante karren op een andere hond!!!!

Het rijden op.een andere hond of op een mens,kussen,deken of knuffel kan verschillende redenen hebben. Het kan met hormonen te maken hebben, het kan met opwinding te maken hebben, opwinding meer in de zin van enthousiasme, maar het kan ook met teveel prikkels, te weinig rust, vermoeidheid te maken hebben. Het is belangrijk om te kijken wat hier dan de reden kan zijn en er iets aan gaan doen. Wanneer de hond vermoeid raakt kan hij gaan rijden (ook teefjes doen het dus), meer bijterig worden, gaan springen, rondjes rennen, hebben geen stop, dan is het tijd om de hond tot rust te laten komen,ff apart zetten. Wat doe je met de honden? Hoeveel rust krijgen de überhaupt?

23
05 februari om 18:03
Fokkers met veel honden

Zoals Jana schrijft, hoeft het niet negatief te zijn! :-) Ik ken ook 2 fokkers die een hele roedel hebben maar het is bij beiden een hele stabiele roedel, er wordt zeker gekeken naar karakter en verhoudingen van geslacht. Deze fokkers hebben veel ruimte in huis en een groot erf. De honden kunnen buiten zoveel bewegen als ze willen, komen binnen en buiten, slapen s nachts gewoon in huis, in de woonkamer of een speciale kamer voor de honden. De honden gaan vaak mee met een grote wandeling en ook apart krijgen ze voldoende tijd en aandacht! Deze fokkers zijn idd de hele dag thuis. :-) Maar wanneer een fokker met zoveel honden, de honden in kennels houdt, dan is het zeker geen goede zaak!

22
05 februari om 10:51
zindelijkheid

Oei, dat is idd wel erg lang alleen.. Dan is het natuurlijk logisch dat je een plasje of hoopje in huis vind! Had je hier van te voren niet over nagedacht, hoe je dit zou gaan aanpakken? Een pup kan gewoonweg niet of nauwelijks alleen gelaten worden. Wanneer je moet werken, kun je een oplossing zoeken voor je pup, een buur,kennis,vriend,familie,iemand iig, die je pupje even uitlaat en wat aandacht geeft, of bij 1 van deze thuis brengen en s avonds weer ophalen, of een hondenopvang, of toch een uitlaatservice laten komen, iig iets, er zijn dus genoeg mogelijkheden! :-)

36
04 februari om 14:59
Beagle, echt zo eigenwijs?
 Pagina 1 | 2

Familie van mij heeft een Beagle en die is ook behoorlijk eigenwijs! Deze Beagle springt ook overal op en af, zelfs op de eettafel en dd ook op het aanrecht, kan ze aar buiten kijken! Tijdens verjaardagen is ze altijd aangelijnd, de riem om een stoelpoot en iemand die er op let, anders is het zo, dat als je een hapje wilt nemen van je gebakje, die ineens weg is!! Haar in de bench was geloof ik niet zo'n succes. http://94.100.124.23/251700001-251750000/251734901-251735000/251734938_5_JVAL.jpeg Ik denk overigens wel dat het er aan ligt hoe je er mee omgaat! Wel moet je stevig in de schoenen staan, weten waar je mee bezig bent, leiding kunnen nemen, veel geduld hebben, veel tijd en ruimte hebben, dingen ondernemen, de hond wat laten doen.. en misschien toch een heel klein beetje accepteren dat de Beagle is zoals ie is!! :-D Groetjes

66
04 februari om 12:44
Hoe vaak wandelen jullie met je hond en hoe lang?
 Pagina 1 | 2 | 3

Nu nog doe ik aan wandelen zonder hond maar met hond zou het denk ik een x of 5 zijn wat ik ideaal zou vinden. 1e; s'ochtends vroeg (uitgebreid, na lange nacht) 2e; tegen de middag 3e; halverwege de middag 4e; tegen de avond, voor het eten (uitgebreid) 5e; in de avond, de laatste ronde voor de nacht. Zo ongeveer, denk ik. :-D En idd in ieder geval 1 x per week ergens naar toe, naar het bos, het strand, de hei/vlakte oid. :-)

13
03 februari om 09:40
Oppas gezocht voor losse dagen en/of weekendjes

Kim, in welke regio wonen jullie? ;-)

28
02 februari om 19:24
Help! wat kan ik het beste doen?

Hoi Slava, gefeliciteerd met je puppenkind! :-) Wat is haar naam? :-) Ik zei het al, puppenkind, een pup is als het ware een honden baby en moet alles nog leren, de eigenaar is hier verantwoordelijk voor, de pup begeleiden en aanleren hoe alles gaat en hoort te verlopen. Echter kost dit erg veel tijd, energie en inspanning, maar met geduld,positiviteit en veel herhalen komen jullie er wel! :-) d(^_^)b Je zegt dat je haar net een paar dagen in huis hebt, een pup moet de eerste tijd echt wennen aan de hele nieuwe situatie en nieuwe regeltjes. Je schrijft dat de pup 4 maanden oud is, komt ze dan van al een ander gezin, een herplaatser of komt ze zo laat pas van de fokker? Wanneer ze vanuit een ander gezin of asiel komt, heeft ze dus ook al een heleboel meegemaakt, hier mag ook rekening mee gehouden worden, dit is voor een hond en een pup al helemaal, erg verwarrend en onzeker, de hond moet in zo'n geval weer leren te vertrouwen op de mens en de nieuwe situatie! Veel geduld, positiviteit, veel herhalen, de pup op zn gemak,veilig en vertrouwd laten voelen, niet teveel verwachten en vragen van de pup en vooral, de pup pup laten zijn! dan komt het helemaal goed! Succes! d(^_^)b

75
02 februari om 10:58
Hoe doen jullie het? niet of weinig werken en een hond
 Pagina 1 | 2 | 3

In de meeste gevallen is het denk ik zo dat 1 fulltime werkt en de partner parttime of vanuit huis. Mijn partner werkt iig 40 uur p/w (meestal meer, horeca) en ik zelf werk 29 uur, 3 hele dagen en 1 dag 5 uurtjes. Dit vind ik persoonlijk nog geen ideale situatie voor een hond. Het is de bedoeling dat ik wat uurtjes voor mezelf ga werken op termijn en dan 1 dag minder bij de baas, dan wordt het dus 2 hele dagen en 1 dag 5 uurtjes. Voor die momenten zal er dan opvang/oppas geregeld moeten worden,een hond 2 hele dagen maar aan zn lot over laten, zou ik niet kunnen aanzien. Als de hond volwassen is dan zal het misschien eens een keer kunnen (niet standaard) maar met een pup/jonge hond zeker niet!

107
31 januari om 09:30
tammenga kvv
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Ik ben ook nog steeds dit soort topics aan het volgen :-) Stel, ik zou bv bij Tammenga bestellen voor de toekomstige pup, kom ik dan wel aan de 100euro? En kom je ik bv niet tot die 100euro, dan wordt er niet bezorgd? Of wel bezorgd en moet je daarvoor betalen? Kon ik niet echt vinden op de website...

79
30 januari om 00:42
Honden?! die moet je gewoon helemaal niet aaien en knuffelen!
 Pagina 1 | 2 | 3

Dit is wel heel afstandelijk! Maarrr.. gedeeltelijk wel waarheid! Aaien, knuffelen, vastpakken, over hond heen staan en vastpakken, klopjes op het hoofd, aai over de bol.. zijn allemaal menselijke dingen! Voor een hond is het vaak minder fijn dan voor ons, in sommige gevallen kan een hond zich letterlijk bedreigd voelen! Door bepaalde signalen die een hond geeft, wanneer je een hond van plan bent te gaan aaien/knuffelen, geeft de hond al aan het niet fijn te vinden en je te dichtbij bent! Ik vind wel dat daar rekening mee gehouden mag worden en naar gehandeld mag worden! :-)

34
29 januari om 19:07
Border Collie puppy
 Pagina 1 | 2

Hoi Thomas, iedereen moet werken om geld te verdienen, dat is een feit!! Maar als je een fulltime baan hebt, ook nog allebei en dan ook s avonds weinig tijd hebt omdat je bv moe bent na een werkdag (wat ook logisch is en niets mis mee is ;-) ) of andere verplichtingen hebt, is het niet zo verstandig om een pup in huis te nemen, vindt ik! En ik denk al helemaal geeb Border Collie, dit zijn honden die toch bepaalde behoeften hebben, dit zijn geen honden die de hele dag, alleen in huis kunnen zitten, eerst misschien zonder alte veel problemen maar op langere duur zal het zeker problemen gaan geven! Een hond is een roedeldier, houdt van gezelschap, niet van hele dagen alleen zijn! Het is verstandig om voor overdag iets anders te regelen; een uitlaatservice, buur, familie, vrienden, iemand, die jullie hond dan even kan uitlaten en aandacht kan geven!

11
29 januari om 17:47
Agressie.

Je pup is volop in ontwikkeling! :-D Agressief zal ze niet zijn hoor! Wat wel het geval kan zijn is dat ze even schrok toen je haar zo benaderde. Wat je kan proberen is iig voorkomen, dat ze niet bij de hapjes kan komen. Wanneer ze dreigt iets te doen wat je liever niet hebt kun je haar ook roepen en afleiden, wanneer ze bij je komt, dan lekker belonen! Het uitvallen naar andere honden is vaak vanwege o.a. onzekerheid en angst. Daar voor corrigeren is niet nodig, beter is om afstand te nemen van die andere hond of om te draaien en de andere kant op te lopen, weer voorkomen dus. Een hond communiceert d.m.v. bijvoorbeeld geuren, geluiden als piepen/janken/blaffen/grommen etc. Een hond zal nooit zomaar, zonder enige reden grommen, blaffen of uithalen. Om de hond beter te begrijpen en bij te staan, is het goed om er achter te komen waarom, wat de reden is, ipv te gaan corrigeren en bestraffen, de hond doet immers niets fout! :-)

93
28 januari om 16:06
Eerste rangorde fase ...
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Dat is ook de reden dat er bij ons een hond is gekomen. De hond moet wel leren MET ons te leven. Daarbij wil ik hem ook voldoende uitdaging (lichamelijk en geestelijk) geven (vandaar ook de cursus en ook ga ook verder cursussen met hem volgen, want ik vind het leuk om zo met hem bezig te zijn en te zien hoe hij op mij reageert). Ik beperkt hem nu niet, maar laat hem weten dat wachten voor je naar binnen gaat, gewoon nog steeds geld, net als zitten voor je voerbak, wachten met naar buiten gaan, bij (hard) bijten wordt je genegeerd etc. etc. Maar consequent zijn wilt niet zeggen dat je al die regels moet volgen, zeker niet als het niet jouw regels zijn. Consequent zijn wilt zeggen dat je je eigen regels blijft handhaven, ondanks dat het gedrag iets anders (in ene wel toestaan dat iets gebeurdt) uitlokt. Of te wel duidelijkheid/grenzen bieden. Dat geeft naar mijn idee, bij zowel honden als kinderen juist rust in het koppie, ze weten waar ze aan toe zijn, maar zo af en toe, worden die grenzen opgezocht. En daar zit hij nu in ... Hij weet ze, maar kijkt of ze nog zo zijn, of ik een goede roedelleider ben, die constant is. Ik denk absoluut niet dat hij mij probeert te overstijgen in rang (ondanks dat ik het een eerste rangordefase noem), maar dat hij wel de grenzen weer op zoekt, om bevestigd te krijgen (veiligheid) dat die er gewoon nog zijn. Misschien druk ik mij een beetje onhandig uit, maar dat is zoals ik deze eerste rangorde fase zie. Hee, ik ken de regels, gelden ze nog? Eens even testen!! Grappig, na een paar keer heen en weer communiceren, meningen aanhoren e.d., het ineens duidelijker wordt hoede situatie is! :-) Mooi verwoord in deze post! d(^_^)b Een pup komt door verschillende levensfasen en moet bij elke fase even weer geholpen worden met "hoe het ook alweer ging". ;-) Daarbij kan jij hem helpen door te laten zien, "kijk, zo zat het, weet je het nu weer?" En hier ook aan vast blijven houden. d(^_^)b

20
28 januari om 16:00
Wanneer beginnen met puppycursus

Zelf zou ik ook rekening willen houden met de pup en het feit dat de pup zn draai moetvinden in de nieuwe situatie, het nieuwe huis e.d. Mooi zou ik vinden bv vanaf 9 weken de pup thuis, dan eerst even wennen aan alles, in stapjes opbouwen (wennen aan het huis, aan de bench, eerst plasjes doen op 1 plek in de tuin oid, wennen aan een halsbandje/tuig, zelf al wat oefenen met aandacht en hierkomen, naar "het grote buiten", daar aan laten wennen etc.. ) en wanneer de pup ook echt buiten komt en er verder gegaan wordt met de socialisatie, zou ik met de pup naar de pupcursus gaan, zeg idd met zo'n week of 12! :-) Maar dat is mijn eigen kijk erop! ;-)

36
28 januari om 12:03
Hoe leer ik grommen af waneer ik mijn pup zijn lekkers afpak?
 Pagina 1 | 2

Je hebt een Labrador pup van 11 weekjes jong en woont nog maar heel kort bij jou. Eerst moet er nu een vertrouwensband opgebouwd worden, dat is het belangrijkste! Door eten te gaan afpakken bereik je juist het tegenovergestelde> baknijd. Jij pakt het af dus moet de pup zijn eten wel verdedigen en dat groeit van kwaad tot erger. Dus ik zou de pup maar lekker met rust laten tijdens het eten of kluiven, ook geldt, eens gegeven, blijft gegeven! :-) Overigens wordt vaak gedacht dat grommen, lip optrekken, uithalen en bijten van een hond zeer extreem en ongewenst gedrag is maar dat is het niet!! Het is compleet normaal hondengedrag! :-D Een hond communiceert o.a. dmv lichaamstaal/houding en signalen als oren plat, staart tussen de poten of juist kwispelen, staren, lip optrekken, maar ook geuren en geluid als piepen, janken, blaffen en uithalen. Maar aan grommen gaan vrijwel altijd die eerdere zaken vooraf en laat de hond dus eerst dmv lichaamstaal/signalen zien van hoe of wat! Aan de mens om dit ook daadwerkelijk op te merken, hier rekening mee te houden/op in te spelen. Agressie problemen is vaak de oorzaak van de mens, de mens negeert de signalen van de hond en dan haalt de hond uit, terwijl dat bij herkenning van die signalen voorkomen had kunnen worden.

96
28 januari om 08:53
Help! Welk Ras? ;)
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Het hebben van een hond is dan ook geen RECHT maar een PRIVILEGE.. en daarvoor moet je dingen opgeven... WOW, Janine.. wat een mooie en terechte uitspraak! Totaal mee eens dus! d(^_^)b :-D

6
26 januari om 20:40
Pup van 5 maanden poept ineens weer in de bench

Een pup komt door allerlei ontwikkelingsfasen en soms moet je dan een stapje terug doen wat bepaalde zaken betreft. Wat je in dit geval kan proberen is er s nachts ff weer uit gaan om je hond naar buiten te laten om wat te doen. Het hoort nu eenmaal bij pups, om volwassen en stabiel te worden komt een pup/jonge hond door verschillende fasen, daarbij hoort schommeling in gedrag e.d. :-D

37
25 januari om 21:27
Kruising wat??
 Pagina 1 | 2

Kruising Rottweiler x Duitse Jachtterrier?? Of kruising Duitse Jachtterrier x Appenzeller?? http://www.hondenpage.com/foto/foto/140277.jpg http://www.hondeninfo.net/images/duitse-jachtterrier1.jpg

26
24 januari om 16:47
mijn hond plast al 5 jaar in haar benche/mand help!!

Jeetje, dit gebeurt al 5 jaar lang?! Wat heb je letterlijk gedaan/ondernomen om het te voorkomen? Hebben jullie wel zindelijkheidstraining met haar gedaan? Het klopt trouwens wat je zegt over de eigen geur, honden voelen zich prettig met hun eigen geur om zich heen. Als er een nieuw meubelstu, vloerkleed of gordijnen in huis komen willen honden daar ook wel hun geur op achterlaten. Het enige dat je kan doen is het voorkomen, dus niet te vaak wassen en wassen met iets neutraals zonder overheersende geur en, en je hond in de gaten houden, wanneer je ziet dat ze aanstalten maakt, ingrijpen, niet straffen maar voorkomen!

18
23 januari om 21:52
Pup dominant en agressief

Hem in zo'n geval op zijn rug leggen om hem onderdanig te maken. Met spelen hem nooit laten winnen en het speeltje af en toe zelf bij je houden. Niet op de bank laten, hij moet zijn plek weten en dat is de laagste plek in jullie gezin. Totaal niet mee eens! Op de rug leggen, in het nekvel pakken oid heeft helemaal geen zin, dat kan alleen maar het vertrouwen schaden! Ook de "regels" als niet op de bank, als eerste door deur, altijd hoger staan dan de hond, als eerste eten.. is helemaal niet nodig! Tenminste niet met de bedoeling om bv "de baas" te moeten zijn en datdan wel even goed duidelijk te maken! Een "baas", ik zeg lieveer eigenaar, kun je ook zijn door wel duidelijk te zijn, dit door regelmaat en ritme maar ook door rust in huis en de honden rust gunnen. Dus ik zou zeker de honden apart laten eten, het is even een momentje voor zichzelf! Voor de oudere hond ook wel prettig! En doe je ook dingen apart met beide? Een cursus of sport apart? Apart trainen? Apart wandelen? Individuele quality time?? 2 of meerdere honden klinkt altijd leuk maar is een nog grotere verantwoordelijkheid en behoorlijk veel werk! Je moet er bv ook voor oppassen dat de jongere hond geen slechte gewoontes overneemt van de oudere, door altijd de honden samen te laten, altijd samen zijn en samen dingen doen, worden ze heel afhankelijk van elkaar, dus daar ook voor oppassen. Dus is individuele tijd en aandacht voor beide is heel belangrijk!

38
23 januari om 15:28
Joep plast binnen
 Pagina 1 | 2

Hoi Janneke, ten eerste, het is tof dat jullie een hond uit het asiel hebben gehaald! d(^_^)b Toppie, ik ga vrijwilligerswerk doen n een asiel, de hondjes uitlaten, vandaar! :) (sowieso goede zaak natuurlijk!) Waarschijnlijk doen jullie dit met het idee om een hond, die wegens omstandigheden daar terecht is gekomen; door bv een echtscheiding/overlijden/te weinig tijd oid, te helpen en een nieuw verdiend huis te geven waar hij een leuk en gelukkig nieuw leven krijgt! :-D d(^_^)b Het is dan wel verstandig om wat tijd vrij te maken om de hond te laten wennen aan al het nieuwe. De hond heeft al een baasje gehad, was al eens gewend geraakt aan een dagelijks ritme, nu is de hond, Joep een soort groot hondenhuis gebracht, waar hij in een kennel zit, alleen en niet met de honden mag spelen, terwijl hij dit wil, er komt niemand om Joep aandacht te geven.. ok, prima en raakt daar al een beetje aan gewend (bij wijze van). En ineens zijn jullie daar, leuke mensen die Joep gaan weghalen uit het grote hondenhuis! :-) Joep gaat met jullie mee, wel vreemde mensen maar wel heel leuk en interessant en eindelijk krijg ik weer aandacht! Joep komt weer in een vreemde omgeving, alles is nieuw en hij moet daaraan wennen. Joep moet opnieuw vertrouwd raken met alles, de omgeving, ook met jullie, jullie moeten een band opbouwen, een relatie krijgen. Dit kan alleen door samen te zijn, Joep te beschermen, gerust te stellen en door samen dingen te doen! En dat kan niet wanneer je allebei fulltime werkt en Joep in een bench moet! Je hoeft je niet weer te verdedigen over de bench, ik snap je punt, maar meestal is het andersom, eerst aan de bench laten wennen, met deurtje open, wanneer gewend is, dan pas dicht en alleen zijn in de bench opbouwen! Dit gaat nu andersom. Neem de tijd, Joep is echt nog maar net bij jullie! Laat Joep lekker wennen aan alles en probeer tijd vrij te maken voor hem! Als je er nu gelijk goed en veel tijd in investeerd, heb je er later alleen maar meer aan! :-D d(^_^)b

8
23 januari om 10:49
Yakult als probiotica?

Yakult bevat ten eerste veel suikers en bij de "light" variant zit er chemische zoetstof in. Ook bevat het allerlei kunstmatige toevoegingen; geur, kleur en smaakkstoffen en conserveermiddelen. Daarnaast is het antal goede bacterien wat er in zit idd zo laag dat je er niets aan hebt, het wordt overigens niet eens in de darmen opgenomen, dit product wordt nl in de maag, door het maagzuur al afgebroken, dus de bacterien komen niet eens in de darmen. Bij de mens het geval dan bij de hond al helemaal. Beter kun je dan iets van caps of poeder nemen met gevriesdroogde bacterien die bestand zijn tegen maagzuur en in de darmen pas tot leven komen!

4
21 januari om 13:23
ED/HD/Patella/Artose etc..

Hallo allemaal, op internet heb ik wat gezocht, zo ook in de topics hier op HP, maar ik kwam er nog niet echt uit. Vandaar dat ik toch hier de vraag nog ga stellen. De bovengenoemde aandoeningen, ED/HD/Patella/Artrose etc, staat dit in verband met elkaar? Kan het ene, het andere veroorzaken?? Wat gebeurd er bv bij een onbehandelde PL? Alvast bedankt. Groetjes

75
21 januari om 09:14
Blaffende hond
 Pagina 1 | 2 | 3

De hond is een jaar oud en zit buiten..? Wat voor ras is het en waarom is de hond buiten s nachts? Heeft hij een geïsoleerde hok waar hij in mag? Misschien heeft hij buiten iets gezien of is ergens van geschrokken..? Of misschien is hij dan wakker en klaar voor een wandeling.. Of hij vind het niet fijn buiten vanwege de kou.. ik zeg maar wat hoor...

17
20 januari om 18:08
en nu ?

Hoe oud is de pup? Hoe lang is de pup nu bij jullie? Waar komt de pup vandaan? En wat jullie gezinssituatie? Wat is het ritme van de pup, wat doen jullie met de pup en hoeveel rust krijgt de pup?

20
19 januari om 14:07
knippen Boomer pup

Ik ben het helemaal eens met Carla! O-) Op een leeftijd van 13weken hoeft je hondje echt nog niet geknipt te worden. Het is idd wel heel heel belangrijk dat je hondje kan wennen aan betast worden en het borstelen. Dit kun je gemakkelijk op een rustige, leuke en positieve manier doen! Graag zou ik ook het advies willen geven om wel nu al een afspraak te maken bij een trimsalon voor een puppytrimbeurt. Dit houdt in dat er nog niet echt geknipt wordt maar dat je hondje vast kan wennen aan de omgeving, de persoon, de materialen en dat iemand anders hem borsteld enzo. Ook kan de trimster je hondje bv laten wennen aan de voetjes optillen en eventueel de haartjes onder de voetjes wegknippen etc.. Dit kun je bv een keer of 2, 3 doen, daarna is je pup wel op een leeftijd (zeg ongeveer 4 a 5 maanden oud) dat er eventueel een klein stukje ingekort kan worden. En in combinatie met het thuis oefenen/ laten wennen aan betasten en verzorgen (borstelen/ kammen) wordt het als het goed is niet als heel stressvol ervaren door je pup. Het gaat er vooral om dat het langzaam opgebouwd wordt, dat je pup op een rustige en positieve manier kennis maakt hiermee! Het is voor vele honden al heel stressvol en het heeft veel indruk op een hond, (een hond is na een trimbeurt ook echt moe van alle indrukken en natuurlijk het staan)als we het wat minder stressvol en prettiger kunnen maken voor onze hond, waarom dan niet?! Het kost alleen wat tijd en oefening maar dan heb je ook wat! :-D

30
19 januari om 09:20
Zenuwachtige nerveuze hond (bij het aanlijnen en als we vertrekken zonder haar)

Het klinkt idd alsof ze bij jullie.wil zijn. Wat natuurlijk vrij logisch is, een hond is een sociaal dier wat behoefte heeft aan gezelschap en aandacht. Ze wil graag bij jullie zijn en samen leuke dingen doen. Misschien is het mogelijk om eens te kijken of jullie meer kunnen ondernemen met haar.

26
18 januari om 17:26
de ged(r)ag therapeut

Slopen komt ergens vandaan, honden doen dat niet zomaar. Het kan een gevolg zijn van verschillende dingen, het belangrijk om daar nu achter te komen en daar mee aan de slag te gaan. Slopen kan uit frustratie of verveling zijn.. misschien kun je het in die hoek eens zoeken.. bedenk eens en zet op papier wat je met de hond onderneemt. Je zegt dat "een hond dan voor 8 uur in de bench gestopt wordt".. Dat is ook niet de bedoeling van een bench! :-D Maar hoe los jij dit op dan??

20
17 januari om 16:17
mijn pup bijt echt super veel

Hoi Michelle, Hoe lang is Balou nu bij jou? Het is een baby hondje, moet ten eerste nog wennen aan alles en ten tweede alles nog leren. Daarnaast is het bijten en knabbelen aan handen, hangen in kleding, vrij normaal puppy gedrag. Wat je zou kunnen proberen is dan stoppen met knuffelen of spelen en ff negeren, niet aankijken, aanspreken of aanraken. Ook kun je proberen om af te leiden met een speeltje, tw ruilen, van kijk hier mag je op bijten. Wel moet je pup door krijgen/ begrijpen wat er bedoeld wordt, dit kost tijd. Neem ook de tijd voor 1 methode en doe geen 3 methodes op 1 dag. Eerst 1 ding proberen, een tijdje aanhouden, werkt dat niet, dan pas over gaan op een andere methode, ook daar weer de tijd voor nemen. Wel is het zo, dat wanneer pups extremer worden in het bijten, dat ook te maken kan hebben met overprikkeling en te weinig slaap. Wat doe je overdag met Balou en hoeveel rust/slaap krijgt hij?

61
16 januari om 14:59
hoe duur is titeren ?
 Pagina 1 | 2 | 3

oef 250 euro 0o , wat heeft t dan voor nut als je net zo veel geld kwijt bent als zes entingen ! (afgezien van dat het de gezondheid van je hond enigsinds tegemoet kan komen) Het nut en de achterliggende gedachte van titeren is dat er bewust gevaccineerd wordt en dat er enkel gevaccineerd wordt wanneer een hond te weinig antistoffen blijkt te hebben. Dit is dus een andere manier van enten en uiteindelijk beter voor de gezondheid van de hond, krijgt niet klakkeloos alle entingen maar ingespoten! Het is niet per definitie goedkoper dan alle entingsadviezen opvolgen, zo moet het ook niet gezien worden denk ik!

21
16 januari om 14:15
Puppycursus, of eerst zelf aan de gang?

Allereerst gefeliciteerd met je pup..s..?? Je hebt 2 pups?? Uit hetzelfde nest? Of dit zo verstandig is, weet ik nog niet.. Pups hebben ook individuele aandacht, zorg en training nodig. Hoe heb je dit geregeld? En hebben de pups ook een eigen plekje (niet naast elkaar) waar ze lekker kunnen rusten? Pups hebben ook heel veel rust nodig op een dag! En je zegt dat je hard met de pups aan het socialiseren bent.. socialiseren is goed maar dat moet wel met mate.. dus ik weet niet hoe je dat aanpakt? Het is niet echt verstandig om bv iedere dag iets aan socialisatie te doen of een activiteit te ondernemen, al helemaal niet bv meerdere activiteiten op 1 dag! Elke activiteit die een pup doet, bij alles neemt de pup prikkels op en moet dit verwerken dmv van rust/slaap. Wat trouwens een bizarre kruising.. Husky x Boerenfox.. #de rode husky Dat is nog iets wat mij tegenstaat: (veel) geld betalen voor iets dat ik zelf ook kan. Dat is wel heel erg kort door de bocht en is ook niet helemaal waar. Een "goede" hondenschool (wel even voor gaan zitten en uitzoeken, maar dat hoort er nu eenmaal bij ;) ) zal met jou en je pup gaan werken aan de relatie, dmv bepaalde oefeningen. Ook zul je lerne de aandacht van de pup te kunnen krijgen en vasthouden, ook erg belangrijk! Ook zullen ze je veel gaan vertellen over de pup/hond algemeen gezien maar ook over gedrag, lichaamstaal en over goede en positieve begeleiding. Je zult veel info info, tips en adviezen krijgen en begeleidt worden tijdens de les. Het gaat erom dat je op een goede manier een band en vertrouwen> relatie opbouwt, kunstjes kunnen later altijd nog! Immers wanneer een pup geen oog heeft voor de eigenaar kun je zo graag kunstjes aanleren als je wilt, maar makkelijk zal dat niet zijn en ook frustrerend met alle gevolgen van dien! Dus ik zou zeggen, ga opzoek naar een goede, positieve hondenschool en ga aan de slag! Dit is een onderdeel van het grootbrengen/begeleiden van een pup! Een pup/hond kost nu eenmaal geld en ja, dit ook! :-D

69
16 januari om 11:39
Dominant ?
 Pagina 1 | 2 | 3

Een hond die zich dominant gedraagt is meestal vriendelijk, rustig, duidelijk/zeker en is benaderbaar. Een hond die gromt, blaft en uitvalt is dus eerder onzeker, angstig, mogelijk gestresst en weet niet wat hij metde situatie aan moet. Het grommen en blaffen is niet zonder reden, het zegt iets, het is een manier van communiceren, aan de eigenaar om dit op te merken, te herkennen en op in te gaan, dit door de hond bij te staan en/of uit de situatie te halen. :-)

52
14 januari om 23:02
Pup van de boerderij moeilijker zindelijk te maken??
 Pagina 1 | 2

Ik vind dat als een pup van een boerderij komt geen broodfokpup maar ik vind het persoonlijk niet de goeie manier. Een schuur met stallen gevuld met stro vind ik meer iets voor veedieren en niet voor sociale "huis"dieren als honden!

36
13 januari om 21:33
wandel vraag
 Pagina 1 | 2

Ook eens met Dusty! Het uitlaten is voor een hond meer dan alleen "een plas en poep doen"! Een hond communiceert met andere honden o.a.door geuren achter te laten maar ook door geurtjes van anderen weer op te nemen, dit door te snuffelen. Je kunt het vergelijken met bv twitteren; een hond laat zijn eigen geur achter> plaats dus een bericht en verteld daar iets mee> geeft info.. een ander vangt die info op> leest dat bericht en reageerd daar weer op door daar zijn eigen "verhaal". geur, bij te plaatsen Dat is communicatie van een hond! HEEFT DUS NIETS TE MAKEN MET DOMINANTIE, EEN HOND DIE "OVER" DE PLAS VAN EEN ANDER PLAST, HET IS HET, "ERBIJ" PLAATSEN VAN EEN BERICHT, GEUR! Dit is een sociaal onderdeel van een hond wat een hond niet ontnomen mag worden en dus de tijd hiervoor moet krijgen. Natuurlijk kan het een keer voorkomen dat er wat minder tijd is maar structureel een hond maar meesleuren omdat "baasje haast heeft", vindt ik niet helemaal juist! Een hond is een levend wezen met bepaalde behoeften en daar moet in mijn ogen rekening mee gehouden worden en op in gespeeld worden! Een hond kost nu eenmaal tijd en investering, een pup al helemaal! Een pup moet vertrouwd raken met de eigenaar en het leuk vinden om naar buiten te gaan. Het moet een positieve ervaring worden voor de pup, met veel geduld en aanmoediging komt het helemaal goed, alleen kost het tijd en geduld! :-) Probeer je pup mee te krijgen door leuk, interessant en positief te zijn. Kijk naar je pup wat goed is! En idd, iig traplopen en zware stappen (zand, klei, sneeuw) proberen te vermijden! d(^_^)b

9
13 januari om 10:32
Waarom plast Tyson op mijn kleding en/of dekbed?!!

Het kan te maken hebben met het creeeren van zijn eigen geur om zich heen. Het geeft honden een fijn, veilig en vertrouwd gevoel met hun eigen geur om zich heen. Het kan bv ook gebeuren wanneer er een nieuw meubelstuk in huis is gekomen of nieuwe gordijnen of een nieuw vloerkleed, dat de hond daar ook zijn eigen geur gaat achterlaten. Ook kan het gebeuren wanneer een hond in een vreemd huis is, deze zijn eigen geur verspreid. :-) Hetis trouwens ook een manier van comminiceren! Je kunt dit niet bestraffen maar idd eerder voorkomen! :-) d(^_^)b

41
12 januari om 23:32
pup van 9 weken die niet te corrigeren is.
 Pagina 1 | 2

Eens met Mimi! :-) Jullie hebben een "baby' hondje, dat echt nog maar heel erg kort bij jullie is. De verhuizing vanuit het nest naar de nieuwe eigenaar is een hele stap en verandering voor een pupje, dat mag zeker niet onderschat worden! Een pupje moet wennen aan alles en daar de tijd voor krijgen. Verder moet een pupje nog heel veel leren, aan de eigenaar, jullie in dit geal, de taak om de pup hierin te begeleiden en te laten zien wat goed gedrag is en daar dus de nadruk op te leggen; goed gedrag uiterst belonen, ongewenst gedrag negeren, afleiden en/of ombuigen tot positief gedrag. een pupje van 9 weekjes jong weet nog niet echt wat goed of fout is en zal niets expres doen om jullie dwars te zitten! Aan alles moet een pup wennen, dit stapsgewijs, stap voor stap een pup laten wennen aan iets, dit betekend; het nieuwe huis/de nieuwe situatie, de bench, halsband/tuig/aan de riem lopen, alleen zijn etc etc.. Heel belangrijk, alles in kleine stapjes, Ineens de pup in de bench zetten met het deurtje dicht is zeer onverstandig, hiermee is de kans groot dat er angst voor de bench en ook verlatingsangst wordt gecreeerd, dan ben je veel verder van huis, net als de pup ineens een de riem en hup naar het hondenpark en ineens de pup alleen in huis achterlaten.. Helaas, met een pup is dat niet mogelijk! Daarnaast is misschien jullie houding en omgang met de pup nog niet zoals het moet. Zoals ik lees, kan het mogelijk zo zijn dat jullie pupje zich ongemakkelijk en in het nauw gedreven voelt ten opzichte van jullie. Het is een pup van 9 weken, jullie zijn als het ware nog vreemden van elkaar, het is in de eerste weken belangrijk dat er met rust en positiviteit met een pup wordt omgegaan en een pup rustig wordt benaderd. Jullie moeten immers een vertrouwde factor, een veilige haven worden voor het pupje, dit bereik je dmv van rustige omgang en goede manier van benaderen. Een hond kan het als bedreigend ervaren wanneer je recht op hem afloopt, over hem heen hangt/gebogen staat, over de kop aait, van achteren benadert, etc.. Andere, betere benaderingen zijn, zijwaarts benaderen ipv er recht op af, gehurkt naast de hond zitten ipv overheen hangen, op de borst,onder de kin,zijkant/flanken aaien ipv boven op de kop etc.. Misschien goed om info op te zoeken over de de taal van de hond> lichaamstaal/kalmerende signalen en gedrag.

18
12 januari om 15:52
een hond binnen en een hond buiten

Wat is de reden dat jullie een Oud Duitse Herder pup nemen? En wat is de reden dat deze dan buiten moet leven??

13
12 januari om 02:50
HELP! mijn pup nog steeds niet zindelijk

Hoi Anna, gefeliciteerd met jullie pupje!! Jullie pupje is nog maar 4 maandjes jong.. 2 maandjes geleden bij jullie komen wonen. Dit is nog maar erg kort! Een pupje heeft tijd nodig om aan al het nieuwe te wennen, is weggehaald bij mama, broertjes/zusjes en vertrouwde omgeving. Alles is nu anders, nieuw en vreemd.. een pupje heeft tijd nodig om aan dit alles te wennen. Een verhuizing, het missen van familie, is een hele stap voor een pup, een hele verandering! Het pupje moet wennen aan de nieuwe omgeving met vreemde niet-vertrouwde geurtjes, vreemde mensen etc. Aan de eigenaar, jullie, de taak om de pup zich veilig en vertrouwd te laten voelen. Daarnaast is het belangrijk om een band/relatie/vriendschap op te bouwen, dit door samen dingetjes te doen, door de pup positief te belonen en aanmoedigen, te laten zien hoe hij zich mag gedragen, want een pupje weet niet wat goed of fout gedrag is en doet dus niets expres, om jullie te pesten! Een pup moet veel vaker een plas/poep doen dan een volwassen hond maar het heeft vaak ook te maken met het achter laten van een eigen geur, dit is namelijk de communicatie van honden onderling en aangezien er nog een hond bij jullie in huis is, is dit dus best logisch. Hetgene wat jullie kunnen doen is het voorzijn, de pup dus goed in degaten houden en met veel geduld en positiviteit kom je een heel eind! Het is nu eenmaal ook iets wat bij de "puppytijd" hoort. ;-)

19
11 januari om 21:55
Hoe corrigeren?

Hoi Jasper, super mooi om te lezen dat jullie een herplaatser een nieuwe kans geven! d(^_^)b Nu is het zo dat een herplaatser al ergens een leven heeft opgebouwd, gewend is geraakt aan een bepaald ritme en omgang. Een herplaatser opvangen kost meestal nog meer tijd en investering dan bij een pup! Een herplaatser is dingen aangeleerd of heeft zichzelf dingen aageleerd wat mogelijk niet bepaald positief is.. in dat geval is afleren moeilijker dan aanleren! En in combinatie met een verleden en de verhuizing maakt een herplaatser soms niet gemakkelijk in omgang. Hoe lang is de hond nu bij jullie? Het kost voor een pup tijd om te wennen aan de nieuwe situatie; nieuw huis, nieuwe baasjes.. maar een herplaatser is vanuit het nest al naar een nieuw huis gegaan en nu WEER naar een ander huis! Een hond moet WEER wennen en WEER vertrouwen weten te krijgen in alles en in de mens. Er moet WEER een band opbouwen met vreemde mensen en mogelijk is daar wat wantrouw, wat dus helemaal niet gek is! De kunst is om eerst de hond zich op zijn gemak te laten voelen, welkom en veilig laten voelen, vertrouwen krijgen in de mensen, dit door samen, stap voor stap, dingen te doen. Als er wat vertrouwen is en de hond voelt zich meer op zijn gemak DAN kunnen er wellicht commando's aangeleerd/gegeven worden! Dus ik zou zeggen, geef de hond de tijd om te wennen, neem zelf de tijd, blijf positief en geduldig en vraag niet teveel van de hond! De hond heeft immers al genoeg meegemaakt! d(^_^)b

19
11 januari om 08:12
Castratie

Snijden in een hond doe je pas als het echt niet anders kan, om bv medische redenen (bv een teefje met heel vaak schijnzwanger,of baarmoederontstekingen oid/ reu met langdurig en hele hardnekkige voorhuidsontsteking, prostaatproblemen of heel extreem last van de hormonen, echt pas in extreme gevallen!) Een narcose en operatie brengt hoe dan ook risico's met zich mee, in het ergste geval blijft de hond in de narcose of houdt de hond schade over aan de narcose, ook de operatie opzich zou mis kunnen gaan! Als de beslissing genomen wordt is het verstandig om zo lang mogelijk uit te stellen, tot de hond volgroeid is, zowel lichamelijk als geestelijk. Een pup/jonge hond komt door verschillende levensfasen, met bijbehorende situaties, gebeurtenissen en gedragingen, elke fase heeft zn eigen pakketje,de hond komt door de fasen heen, maakt ontwikkelingen mee, bepaalde gedragingen komen en bepaalde gaan. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat een hond volwassen kan worden en stabiel en dit mag een hond niet ontnomen worden! Ga je een pup van 8 maanden opereren,dus midden in een bepaalde ontwikkelingsfase zit, die bv over enthousiast is en heel hyper, ga je aan de haal met de hormonen en kan de hond niet verder groeien in bepaalde ontwikkelingen en blijft de hond dus altijd over enthousiast en hyper> ga je een jonge hond opereren die in een angstfase zit en angstig reageert op bijna alles, en deze dus ook niet hier over heen kan groeien, blijft de hond heel angstig!Ook kan een jonge hond dan niet lichamelijk uitgroeien! Dat zijn dingen die een eigenaar niet zou moeten willen! OVERIGENS HELPT EEN CASTRATIE/STERILISATIE NIET AUTOMATISCH BIJ "GEDRAGS" PROBLEMEN! EEN DRUKKE HOND, EEN HOND DIE FEL REAGEERT OP ANDERE HONDEN EN OP MENSEN, EEN HOND DIE RIJDT OP ANDERE HONDEN/MENSEN/KNUFFELS/KUSSENS/KLEDEN, HEEFT MEESTAL MET HELE ANDERE DINGEN TE MAKEN, DIT IS GEDRAG, ALLEMAAL EEN GEVOLG VAN EEN OORZAAK, HET IS DE BEDOELING OM ERACHTER TE KOMEN WAAROM EEN HOND ZICH ZO GEDRAAGT EN DAN DIE OORZAKEN AAN TE PAKKEN, DMV BV TRAINING ERMEE AAN DE SLAG TE GAAN EN DAAR TIJD VOOR TE NEMEN! Hier nog meer gegevens; ">Castratie reu; Over het algemeen kan worden gesteld dat er geen dwingende reden is om vanuit het oogpunt van gezondheid reuen te castreren, vooral niet als het gaat om jonge reuen. In tegendeel, castreren op jonge leeftijd lijkt aanzienlijk meer nadelen dan voordelen te hebben. Voordelen van castratie van de reu kunnen zijn: het risico op testikelkanker wordt met iets minder dan 1% verkleind; het risico op niet aan kanker gerelateerde prostaat problemen wordt verkleind; het risico op peri-anale fistels wordt verkleind; het risico op diabetes wordt misschien verkleind. De gegevens hierover zijn echter niet doorslaggevend. Als nadelen van de castratie van de reu kunnen worden genoemd: verhoogd risico op botkanker bij castratie op jonge leeftijd; verhoogd risico op harttumoren; verdrievoudigd risico op hypothyroïdie; verhoogd risico op geriatric cognitive impairment, dat wil zeggen achteruitgang van het waarnemingsvermogen op oudere leeftijd; verdrievoudigd risico op vetzucht met alle daaraan verbonden gezondheidsproblemen; verviervoudigd risico op prostaatkanker; verdubbeld risico op kanker van de urinewegen; verhoogd risico op schadelijke reacties op vaccinaties." Bron; http://www.collieclub.nl/index.php/gezondheid/36-feiten-en-fabels-over-castratie-en-sterilisatie.html?showall=1

16
10 januari om 17:50
Dag/nacht schema pup?

Alvast gefelicteerd met je pup! Leuk, is het een reutje of teefje en heb je al een naam? :-) Wow, een bruine Labrador, prachtige honden om te zien! Maar kunnen wel een behoorlijk pittig karakter hebben! Er zijn bepaalde richtlijnen die kunt proberen, bv na het eten, slapen en spelen de pup naar buiten doen voor een plas, 1 uur wakker=2 uur slapen, een pup heeft ongeveer 18-20 uur slaap nodig per 24 uur. Doordat pups nog niet zindelijk zijn kunnen ze ook niet de hele nacht doorslapen en kun je misschien om de 2 a 3 uur een wekker zetten om de pup te laten plassen, het is ff kijken wat nodig is voor jou pup! Het is belangrijk dat een pup de eerste weken eerst tijd krijgt om aan alles te wennen, ook aan jullie, dus beter niet teveel van de pup vragen. Lekker de pup wat zn gang laten gaan, vooral de eerste 2 weken, bezoek voor de pup en pupcursus kan dan ook nog wel! ;-) De pup moet eerst de kans krijgen wat zn draai te vinden en aan jullie te wennen. Een pup moet alles nog leren en dit stapsgewijs. Bijvoorbeeld met plassen enzo, dit kun je bv zo doen; de eerste week bv een plekje in de tuin ter beschikking stellen om dit te doen. Dan na een paar dagen kun je bv de pup wat laten wennen aan een halsbandje of tuigje, eerst op de grond leggen de pup laten snuffelen, laten wennen en dan omdoen, laten voelen hoe dat voelt. Dan met de lijn eraan en laten wennen, in huis en in de tuin. Ondertussen kun je al een klein beetje beginnen met oefenen dat de pup naar je toe komt, dus bv leiden met wat lekkers, zodat het straks op straat ook al een beetje gebeurd. Een paar dagen daarna kun je ook echt naar buiten gaan, de straat op en op die manier de pup zn behoefte laten doen. De straat is een grote enge wereld voor een pup dus een pup gelijk de eerste dag daaraan blootstellen lijkt mij persoonlijk wat te snel! Eerst een beetje wennen aan de nieuwe situatie, aan jou/jullie, wat vertrouwd raken, stapsgewijs de halsband en riem aanwennen en dan, dan pas de grote wereld in! Pupcusus is trouwens wel goed om te gaan doen, dan leren jullie elkaar wat kennen en vertrouwen en schept dus een band. Wel is het dan verstandig om een hondenschool te kiezen die ook vooral dit behandeld en niet enkel commando's en trucjes aanleert, want dat kan later altijd nog wel! Een Labrador wordt vaak gezien als lieve, luie, dikke lobbus, die lief is voor alles en iedereen en perfect luisterd, maar het is eerder uitzondering dat dat zo is dan niet! De Lab is een werkhond en moet kunnen werken, wat te doen hebben, uitdaging krijgen, zowel lichamelijk als geestelijk! Krijgt een Lab alleen maar 3 x per dag een ommetje van 20 minuten en dus niet de mogelijkheid om te "werken', dan is de kans groot dat er op termijn problemen komen! Helemaal bij de bruine Labrador komt het veel voor, ook veel aggressie! Dat kan een uitting zijn van stress en frustratie! Ik hoop dus ook dat je pup van een goede erkende fokker komt, die enkel fokt met gezonden en stabiele honden!

97
10 januari om 16:15
Tips om een hond minder te laten trekken wanneer ze een andere hond zien
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

2 of meer honden klinkt heel leuk en gezellig maar het is dubbel zoveel werk! :-) Iedere hond heeft een eigen karakter en behoeften. Een Husky heeft weer behoefte aan andere dingen dan een Stafford. Dat maakt het zo lastig omdat je je met beide apart zou moeten bezig houden, je kunt immers niet 2 verschillende dingen tegelijk doen! Maar ook als het hetzelfde ras betreft, dan ook is iedere hond anders in zijn behoefte, in wat hij dus nodig heeft. Zeker is wel dat iedere hond ook individuele tijd an aandacht nodig heeft. Voor de (individuele) ontwikkeling dus ook het niet te afhankelijk zijn van de anderen, de band tussen de hond en eigeaar en voor de trainingsmomenten! :-) Een Husky is een werkhond en moet wat te doen hebben, ik weet niet of dat al het geval is, onderneem je iets met hem? En de Staffords, zijn energieke honden, wat doe je verder met hen? Even over de hondenschool (pupcursus); een cursus volgen heeft vooral als bedoeling, elkaar leren kennen, een band en vertrouwen opbouwen, samenwerken, samen bezig zijn etc. Wanneer er een band en vertrouwen is opgebouwd en er is geleerd dat jij het meest interessante van alles bent, door veel training, dus tijd voor vrij maken/energie in steken, veel lekkers en positiviteit, zal het dagelijkse ritme, bv de wandelingen, een stuk makkelijker zijn! Dat is dan misschien nu ook wel verstandig om te gaan doen, apart met de honden iets leuks gaan doen (intiemere band creeeren) en lekker aan de slag met oefenen en trainen! Veel succes! d(^_^)b

27
10 januari om 01:21
huilen van een 3 weken oude pup

Mag ik vragen wat "villa" betekend..??

65
09 januari om 22:51
waarom leert ze het bijten niet af!! wordt er gek van...
 Pagina 1 | 2 | 3

Hoi Marjolein, gefeliciteerd met je pup Keetje! (erg leuke naam, trouwens!) Wat voor ras is ze eigenlijk? (altijd leuk omte weten, hihi) Honden zijn niet exact te vergelijken met mensen maar soms met bepaalde voorbeelde is het wat makkelijker voor te stellen, vind ik dan.. Wij mensen hebben handen om mee te voelen, kleine kindjes zitten overal aan met hun handjes. Pups hebben hun tandjes om mee te voelen, gebruiken dus sowieso veel hun bekkie maar in bepaalde gevallen/situaties zal het wat overheersen, dan als een gevolg van iets. Als bv een klein kind moe is, wordt deze jengelig, huilerig, vervelend.. meestal is dat een teken van, ok, het is tijd voor een dutje! Een pup die moe, overprikkeld is wordt ook vervelend, gaat meer bijten dan het al deed, wordt heel druk, geen stop etc.. Dat zijn tekenen dat het teveel is voor de pup en moet er ook ingegrepen worden door de pup een time out te geven, ff uit de situatie halen en apart zetten. Het moet zeker niet als straf en opsluiting gezien worden en dit moet ook niet zo behandeld worden! De pup kan er niets aan doen dus neem de pup in bescherming door haar ff rust te geven, zonder blikken, zonder gemopper, gewoon rustig meenemen, zonder wat te zeggen, apart zetten. Als ze rustig is geworden of eventueel geslapen heeft, zonder aankijken en woorden uit de bench halen en laten lopen, nog ff negeren want als je bv zelf heel enthousiast, met een hoge toon gaat zeggen, "oh lieverd, was je daar weer, heb je lekker geslapen, oh poepie, kom maar met vrouwtje mee, schattie, lieffie..etc etc.. is ze zo weer terug bij af! Dat met-vele woorden-lange zinnen-en-met-hoge tonen-praat gaat heel automatisch maar werkt bij honden vaak heel erg op de zenuwen! Er wordt dan gezegd, kijk hoe blij de hond daar van wordt, hij kwispelt, gaapt en schudt zich uit, is dus enthousiast en vindt het leuk, maar dat is dus helemaal niet zo! Dat zijn allemaal signalen om zichzelf en degene met-vele woorden-lange zinnen-met-hoge tonen-praat, te kalmeren! Als een hond gevoelig is voor overprikkeling etc en iemand gaat zo doen, dan kan dat de druppel zijn, dat het de hond teveel wordt! Zoals Diesl & Sky ook zegt, houdt het bij 1 systeem/aanpak/methode, als je nl van alles in een hele korte tijd gaat "proberen" is het voor haar heel erg verwarrend, ze weet niet wat je nou bedoeld. Een methode/aanpak aanleren kost behoorlijk wat tijd, Keetje is nog een paar weken bij jullie dus dat is een hele korte tijd en het is onmogelijk om in die korte tijd verschillende dingen "echt" te hebben geprobeerd. Neem 1 aanpak en ga hier de komende maand bv eens hard mee aan de slag, oefenen, herhalen, consequent, rustig, positief blijven en ff volhouden! En kijk na een maand bv eens weer, heeft het geen of niet genoeg effect, DAN kun je kijken naar een andere aanpak! Het "gewone" bijterig zijn van pups kan heel lang aanhouden, sommige honden van 1 jaar of ouder kunnen het nog doen! :-) De pup komt door verschillende fasen, de pupfase, de puberteit, wordt jong volwassen, daarna volwassen. (ongeveer tussen de 2 en 3 jaar) In al die fasen komen wisselende perioden voor; constante momenten voor maar ook zeker momenten dat het gedrag bv NIET constant is, dit zijn perioden waar de pup/jonge hond doorheen moet om zich te kunnen ontwikkelen tot een stabiele en evenwichtige hond! De eigenaar behoort de pup/jonge hond te begeleiden, door deze fasen heen te helpen en te ondersteunen, het overkomt de pup ook allemaal maar, zal zich soms geen raad weten en dan is daar het baasje/vrouwtje, om te helpen en dus niet om boos te worden en te straffen, de pup/jonge hond is onwetend en zal niets met opzet doen om jou dwars te liggen! Geef de pup veiligheid, vertrouwen, geborgenheid en probeer positief te zijn en te blijven! Uiteindelijk komt het goed, met veel tijd, geduld en liefde! d(^_^)b :-)

7
09 januari om 18:05
Nog wat vraagjes over puppy

Hoi Inge, hoe lang is de pup bij jullie?? En welk ras is het? Een pup moet werkelijk alles leren en aan elk klein dingetje wennen. In de bench doen bijvoorbeeld, apart zetten in een ruimte en zelf weggaan (zie je andere topic), kun je niet zomaar in 1 x doen (bij veel pups),alees zou stapsgewijs aangeleerd/opgebouwd moeten worden Je kunt je pup in de bench doen, zelf bij gaan zitten, gewoon erbij zitten, desnoods met een boek, wat geruststellen als hij in paniek raakt..dan weet hij dat hij niet ineens alleen wordt gelaten. Als je pup rustig is en/of slaapt kun je langzaam weggaan. Het is maar een ideetje! ;-) Een pup is een soort van "baby"hond, moet alles nog leren, weet niet dat hij iets niet mag, weet niet wanneer hij iets fout doet, dus kan een pup inweze niets fout doen! Aan de eigenaar, in dit gevaal jou, de taak om de pup te laten zien hoe hij zich mag gedragen, te laten zien wat goed en positief gedrag is en dus ook daarop te concentreren! Een pup weet ook niet dat hij netjes aan de lijn moet meelopen, een pup weet ook niet dat hij alleen op een bepaalde plek zijn behoefte moet doen, weet ook niet dat hij stil moet zitten in de bench.. daar moet jij hem bij helpen, dat kost tijd en veel energie en herhaling! En dan is je pup nog maar 11 weekjes jong, opvoeden kan wel 2 jaar duren, grofweg gezien, ook nog weer afhankelijk van ras. Een pup doet dingen niet expres om de eigenaar, jou, dwars te liggen en te pesten! Een pup komt door verschillende fasen heen, om zich te ontwikkelen en uiteindelijk volwassen en stabiel te worden. Die fasen hebben bijbehorende voor- en nadelen en dus ook bepaald gedrag. Als een pup op een gegeven moment in de puberteit komt, spelen de hormonen op en is het voor de jonge hond zelf ook heel verwarrend allemaal, er zijn veel dingen die heel interessant zijn geworden voor de hond en dus is de eigenaar ineens niet meer zo belangrijk, ook kan alleen zijn en zindelijkheid ineens een probleem worden.. LET OP; dit is een fase, iets wat tijdelijk is en wat de hond niet expres doet maar zelf ook maar overkomt!! Het is belangrijk de hond door de fasen heen te helpen/begeleiden, zelf rustig en positief te blijven en vooral niet veel boos te worde/zijn, de hond kan er dus immers ook niets aan doen! :-)

2
09 januari om 17:52
fokker gezocht

Het beste kun je kijken bij de Rasereniging van dit ras en je op de wachtlijst laten zetten bij 1 of meerdere fokkers! Even wat geduld hebben en je hebt op een verantwoorde manier een "gezonde" pup! d(^_^)b Ik heb ff voor je gegoogled, hier is de website; http://www.vhbinfo.com/pages/aanschaf/fokkers.php Veel succes! d(^_^)b

8
09 januari om 16:22
hoe zorg je dat je pup niet super anthausiast is naar mensen?

Hoi Vivian, heb je iets van cursus gedaan met Sky of doe je dat? Zo niet, is dat een goede optie, wel is het dan verstandig om naar een hondenschool te gaan die positief te werk gaat, de tijd en rust neemt voor de hond, niet te grote groepen (max 5 cursisten),vooral belangrijk vind om te werken aan hond/eigenaar relatie en niet enkel commando's behandelen. Tijdens zo'n cursus kan je geleerd worden hoe je leuk en interessant voor Sky kan zijn, dmv je stem (rustig, aanmoedigend en positief), iets heeeel lekkers en belonen als het goed gaat! Als je dan de aandacht van Sky hebt en een tijdje kunt houden, kun jedat thuis gaan oefenen, later buitenshuis en als laatste stap in het park/drukke omgeving, waar Sky wordt afgeleid. Probeer andere mensen en honden wat te ontlopen, dat het niet te dicht bij komt en Sky over enthousiast reageerd en een plasje doet. Veel mensen reageren veel te heftig voor veel honden. Een BC is een gevoelige hond en kan misschien in dit soort situaties wat "overloaded worden" met; "Oh, kijk nou, wat een mooi hondje, wat een schatje, hallo mooi hondje, hallo lieverd, oh wat ben je lief, en wat mooi zacht, oh kijk nou, schatje, oh wat ben je knap!" > en dat de hele tijd en met een piepstemmetje. Dat kan voor een hond veel te veel zijn en omdat de hond zelf ook al enthousiast is, wordt het hierdoor nog erger, een hond kan van zo'n reactie hyper worden. Tijdens bezoek/visite; Het is heel belangrijk dat ook de viste even meewerkt hieraan, Sky moet nog leren! :-) Je kunt proberen het bezoek Sky eerst te laten negeren, als hij opspringt, omdraaien, stilstaan en niet op reageren, ook niet aankijken, aanraken en aanspreken, al helemaal niet wegduwen! Als sky ff wegloopt van het bezoek, zich maar heel ff afwent, belonen! En als het te druk voor hem is, zou je Sky ook ff apart kunnen zetten in een andere ruimte. d(^_^)b

27
08 januari om 08:58
iemand ervering met Pet Corrector

Hoi Jolien, mooi dat je de honden van je zus hebt opgevangen! d(^_^)b In vele andere situaties waarin honden soort gelijk gedrag vertonen wordt vaak gegrepen naar hulpmiddelen om door gebruik hiervan het gedrag te doen laten verminderen. Meestal wordt gebruik gemaakt van middelen/manieren waarbij de hond schrikt, bv een spuitbus met water (of dus iets anders) de hond bespuiten, zodat deze schrikt en stopt met blaffen, iets op de hond af gooien zodat de hond schrikt, een blafband met stroom zodat de hond schrikt van de schok, een slipketting waarmee de hond een ruk krijgt en daarvan schrikt, schrikdraad op het erf zodat de hond een schok krijgt en van schrik daar niet meer zal komen etc etc. In mijn ogen zijn dit allemaal manieren van onmacht om zo het "symptoom" te bestrijden. Enkel wordt het symptoom bestreden (vaak maar van tijdelijke aard) en niet de achterliggende oorzaak aangepakt!! Daarbij doe je het probleem niet oplossen maar juist verergeren omdat de hond angst creeert en die angst kan doorslaan in het gehele gedrag met veel meer en grotere problemen tot gevolg! Een daarvan is het schaden van de relatie tussen hond en eigenaar, de hond gaat de eigenaar minder vertrouwen en daar het begin van een groot probleem!! Een hond doet dingen niet zomaar, Myrza springt niet voor niets tegen de deuren op, blaft niet voor niets constant, ze zal niet grommen zonder reden etc, overal zit iets achter, het is dus de bedoeling om daar achter te komen en daar dan mee aan de slag te gaan, de oorzaak dus aan te pakken! Eigenlijk is het al gedeeltelijk te verklaren; 1. je zus heeft de laatste tijd erg weinig tijd gehad voor de honden, honden hebben geen tot weinig lichamelijke en geestelijke uitdaging gehad en zijn mogelijk gefrustreerd. 2. de honden zijn nu een paar dagen bij jou/jullie, een verhuizing is voor een hond een hele verandering en heeft een hele impact, het is heel verwarrend en moeten weer vertrouwen krijgen en hebben tijd nodig om aan alles te wennen! > 1+2 = 3!

82
07 januari om 17:43
Wat rijmt er op...
 Pagina 1 | 2 | 3

Amigo&Indra/ Amigo&Bonita(Bonnie)/ Amigo&Evita/ Amigo&Chica of Chiquita/ Amigo&Elvira/ Amigo&Idoya/ Amigo&Alana/ Amigo&Lolita/ :-)

171
06 januari om 23:14
Ik zoek pup, klein, komt op schoot liggen, is wel actief. weet iemand welk ras?
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Ik zou echt wat eisen gaan bijstellen, kijken wat je echt belangrijk vindt in hond, welke rasgroep en dus gebruik, karaktereigenschappen die bekend zijn en waar jullie gezin het beste bij past, misschien formaat en vachtsoort.. hebben jullie veel ruimte in en om het huis, veel tijd voor lange wandelingen, dan zou een middel- of groot formaat wellicht kunnen, hebben jullie gemiddelde of weinig ruimte dan zou een kleiner formaat misschien geschikt zijn, willen jullie ook cursussen en sport gaan doen, dan daar een ras voor kiezen, willen jullie veel tijd en energie besteden in vachtverzorging, dan kan een ras met een langharige vacht, of liever niet teveel tijd aan besteden, dan kan een ander ras met een korte of stokharige vachtsoort.. Als je jezelf deze vragen stelt dan selecteer je al wat meer en heb je misschien wat meer overzicht! En als er dan bepaalde rassen die jullie aanspreekt, kun je daar meer info over gaan opzoeken, misschien op rasfora gaan om vragen te stellen en ervaringen van anderen te horen over DAT ras, misschien contact opnemen met de rasvereniging van DAT ras of natuurlijk kijken in het asiel of daar deze rassen misschien wachten op een nieuw baasje.. Het is misschien een heel plan maar ja, zo maak je de keuze iig wel op een goede manier! :-D Ik hoop dat je hier misschien iets aan hebt! Veel succes! Groetjes

42
06 januari om 22:57
Vuurwerkangst hond/kat
 Pagina 1 | 2

Hoe zit het eigenlijk met Alpazolam? Is dit ook een tranquilizer en is het schadelijk??

24
06 januari om 21:49
Omgaan met baknijd

In principe is het geen ernstig probleem dat een hond reageert wanneer er iemand in de buurt van het eten komt, het is natuurlijk gedrag dat een hond zijn eten verdedigd. De ene hond zal het extremer doen dan de ander, kan idd liggen aan de ervaringen vanuit het nest (het hebben moeten vechten voor eten) maar ook aan de omgang en relatie met de hond en voorvallen. Met omgang en relatie bedoel ik, dat wanneer een hond de gezinsleden volledig vertrouwd, hij mag houden wat hij gekregen heeft (eens gegeven,blijft gegeven) en zijn eten, bot en speeltjes nooit worden afgepakt, zou een hond niet gauw hoeven te verdedigen! Voor noodgevallen moet je natuurlijk wel kunnen ingrijpen dus je kunt bv de pup wel aanleren in de buurt te zijn tijdens eten/ kluiven, je kunt bv met de voerbak bij de pup gaan zitten en hem uit de hand gaan voeren, met een bot, het bot vasthouden en laten kluiven. Dit kun je in het begin doen, altijd blijven doen,lijkt me niet nodig. Op den duur ook dat vertrouwen laten zien en de hond lekker apart zetten voor het eten en ff met rust laten!

9
06 januari om 21:47
Pup klemt zich steeds om mijn been

Helemaal eens met Alexandra! Het negeren en bevriezen is opzich goed d(^_^)b maar kan in andere situaties denk ik meer effect hebben. Zoals Alexandra zegt, is het waarschijnlijk overprikkeling en moet er even ingegrepen worden door de pup rust op te leggen. Niet te vergeten, de pup is nog maar net een week bij jullie, dit is nog een paar dagen dus en erg kort. Een pup moet wennen aan de nieuwe situatie, een verhuizing heeft op een pup behoorlijk veel impact! De pup is ineens, zomaar weg bij moeder, broertjes en zusjes, weg uit de vertrouwde omgeving, nu is alles nieuw en vreemd, vreemd huis, vreemde mensen, een pup moet daar aan wennen en moet een vertrouwensband met jullie krijgen, dit kost allemaal tijd! Door de onwennige situatie en te weinig rust (en regelmaat) kan de pup zich dan op bv deze manier uitten. Aan jullie de taak om de pup hierin te begeleiden! d(^_^)b

10
06 januari om 16:56
Castratie/sterallisatie

Dit soort dingen zijn niet van te voren te beslissen! De pup is er nog niet en je weet niet of er dan een aanleiding zal zijn voor zo'n besluit! Snijden in een hond doe je pas als het echt niet anders kan, om bv medische redenen (bv een teefje met heel vaak schijnzwanger,of baarmoederontstekingen oid/ reu met langdurig en hele hardnekkige voorhuidsontsteking, prostaatproblemen of heel extreem last van de hormonen, echt pas in extreme gevallen!) Een narcose en operatie brengt hoe dan ook risico's met zich mee, in het ergste geval blijft de hond in de narcose of houdt de hond schade over aan de narcose, ook de operatie opzich zou mis kunnen gaan! Als de beslissing genomen wordt is het verstandig om zo lang mogelijk uit te stellen, tot de hond volgroeid is, zowel lichamelijk als geestelijk. Een pup/jonge hond komt door verschillende levensfasen, met bijbehorende situaties, gebeurtenissen en gedragingen, elke fase heeft zn eigen pakketje,de hond komt door de fasen heen, maakt ontwikkelingen mee, bepaalde gedragingen komen en bepaalde gaan. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat een hond volwassen kan worden en stabiel en dit mag een hond niet ontnomen worden! Ga je een pup van bv 8 maanden opereren,dus midden in een bepaalde ontwikkelingsfase zit, die bv over enthousiast is en heel hyper, ga je aan de haal met de hormonen en kan de hond niet verder groeien in bepaalde ontwikkelingen en blijft de hond dus altijd over enthousiast en hyper> ga je een jonge hond opereren die in een angstfase zit en angstig reageert op bijna alles, en deze dus ook niet hier over heen kan groeien, blijft de hond heel angstig! Ook kan een hond dan lichamelijk niet goed uitgroeien! Dat zijn dingen die een eigenaar niet zou moeten willen! OVERIGENS HELPT EEN CASTRATIE/STERILISATIE NIET AUTOMATISCH BIJ "GEDRAGS" EN STRESS PROBLEMEN! EEN DRUKKE HOND, EEN HOND DIE FEL REAGEERT OP ANDERE HONDEN EN OP MENSEN, EEN HOND DIE RIJDT OP ANDERE HONDEN/MENSEN/KNUFFELS/KUSSENS/KLEDEN, HEEFT MEESTAL MET HELE ANDERE DINGEN TE MAKEN, DIT IS GEDRAG, ALLEMAAL EEN GEVOLG VAN EEN OORZAAK, HET IS DE BEDOELING OM ERACHTER TE KOMEN WAAROM EEN HOND ZICH ZO GEDRAAGT EN DAN DIE OORZAKEN AAN TE PAKKEN, DMV BV TRAINING ERMEE AAN DE SLAG TE GAAN EN DAAR TIJD VOOR TE NEMEN! ">Castratie reu; Over het algemeen kan worden gesteld dat er geen dwingende reden is om vanuit het oogpunt van gezondheid reuen te castreren, vooral niet als het gaat om jonge reuen. In tegendeel, castreren op jonge leeftijd lijkt aanzienlijk meer nadelen dan voordelen te hebben. *Voordelen van castratie van de reu kunnen zijn: -het risico op testikelkanker wordt met iets minder dan 1% verkleind; -het risico op niet aan kanker gerelateerde prostaat problemen wordt verkleind; -het risico op peri-anale fistels wordt verkleind; -het risico op diabetes wordt misschien verkleind. De gegevens hierover zijn echter niet doorslaggevend. *Als nadelen van de castratie van de reu kunnen worden genoemd: -verhoogd risico op botkanker bij castratie op jonge leeftijd; -verhoogd risico op harttumoren; -verdrievoudigd risico op hypothyroïdie; -verhoogd risico op geriatric cognitive impairment, dat wil zeggen achteruitgang van het waarnemingsvermogen op oudere leeftijd; -verdrievoudigd risico op vetzucht met alle daaraan verbonden gezondheidsproblemen; -verviervoudigd risico op prostaatkanker; -verdubbeld risico op kanker van de urinewegen; -verhoogd risico op schadelijke reacties op vaccinaties. >Sterilisatie teef; *Voordelen van sterilisatie van de teef zijn: -aanzienlijke verlaging van het risico op mammatumoren mits voor de leeftijd van 2,5 jaar gesteriliseerd; -het risico op pyometra, dat bij ongeveer 23% van de niet-gesteriliseerde teven voorkomt, wordt praktisch uitgesloten; -het risico op peri-anale fistels wordt verkleind; -het heel kleine risico, minder dan of gelijk aan 0,5%, op tumoren van de baarmoeder, baarmoederhals en eierstokken wordt uitgesloten. *Als nadelen kunnen worden genoemd: -Indien sterilisatie plaatsvindt voordat de teef volwassen is, is er verhoogd risico op botkanker (osteosarcoma); -verhoogd risico op hemangiosarcoma van de milt en sterk -verhoogd risico op hemangiosarcoma van het hart; -verdrievoudigd risico op hypothyroïdie; -verdrievoudigd risico op vetzucht met alle daaraan verbonden gezondheidsproblemen; -sterilisatie-incontinentie bij 4 tot 20% van alle teven; -verhoogd risico op steeds terugkerende ontstekingen aan de urinewegen; -verhoogd risico op afwijkingen aan de vulva, vaginale dermatitis en vaginitis, vooral bij teven die op zeer jonge leeftijd zijn gesteriliseerd; -verdubbeld risico op tumoren aan de urinewegen; -vergroot risico op botafwijkingen; -vergroot risico op schadelijke reacties op vaccinaties. Eén ding is duidelijk: veel van de beschikbare informatie over castratie en sterilisatie is niet sluitend en bevat conclusies die overtrokken zijn of niet door feiten worden gestaafd. Hiermee is de eigenaar niet geholpen en ontstaan er op den duur alleen maar meer misverstanden over de effecten van castratie van honden. Het castreren op zeer jonge leeftijd van zes maanden en het castreren van oudere honden lijkt de honden bloot te stellen aan gezondheidsrisico's die vermeden hadden kunnen worden als zou zijn gewacht met de castratie totdat de hond volwassen is of - in het geval van reuen - als er gewoon van was afgezien. De risico's op lange termijn zullen per hond verschillen. Het advies om alle huishonden te castreren, lijkt niet te worden ondersteund door de bevindingen in de veterinaire literatuur." Bron; http://www.collieclub.nl/index.php/gezondheid/36-feiten-en-fabels-over-castratie-en-sterilisatie.html?showall=1

35
06 januari om 00:16
ik ben wanhopig!
 Pagina 1 | 2

Hallo, dat was ook idd de eerste vraag die ik wou gaan stellen! ;-) Ik begrijp dat Bono herplaatst is? Hij is 8 maanden oud en nu 2maanden bij jullie..? Wat was de reden dat Bono herplaatst is? Er wodt wel eens geroepen, "wij nemen geen pup maar een herplaatser, is makkelijker dan een pup opvoeden".. Maar eigenlijk is dat vrijwel nooit het geval, als het hond betreft die al wat ouder zijn en zichzelf dingen heeft aangeleerd, is het de volgende eigenaar des te moeilijker om dat weer om te buigen. Daarnaast is het voor de hond, in dit geval dus Bono, behoorlijk verwarrend allemaal, hij is door omstandigheden afgestaan door zijn vertrouwde mensen, nu weg uit de vertrouwde omgeving, bij zomaar een vreemd iemand.. Moet nu nog wennen aan de hele nieuwe situatie en wellicht de mens en de situaties weer leren vertrouwen. Ook is het het geval dat Bono 8 maanden is en waarschijnlijk in de puberteit, ook dit is voor een hond, vooral voor reuen, ook nog eens een hele rare en verwarrende periode met opkomende hormoontjes en noem maar op! Het is dus voor Bono zelf ook niet niks allemaal!

33
05 januari om 17:43
Zelfbeheersing hond
 Pagina 1 | 2

Hallo allemaal, dit onderwerp kan ook onder "opvoeding puppy" maar ook hier, dus hier maar geplaatst. Even een vraag over zelfbeheersing van een hond; Kan zelfbeheersing van een hond hetzelfde zijn als zelfstandigheid? Bv; een hond speelt met een balletje en die rolt in de bosjes.. de hond gaat zelf het balletje uit de bosjes halen, zonder dat de eigenaar daarbij helpt> zelfstandigheid, de hond zelf denkt na, maakt zelf de beslissing en moet moeite doen.. maar tegelijkertijd houdt de hond zich rustig en doet vele pogingen en uiteindelijk is het de hond gelukt> zelfbeheersing?? Kan ik dat zo zien..? Zelfbeheersing is natuurlijk ook kunnen beheersen als het gaat om voedsel wat in de buurt ligt van de hond en er niet aankomen en in de deuropening blijven staan zonder weg te rennen. Groetjes

7
05 januari om 16:48
Castreren

Waarom zou je bij voorbaat al zo'n beslissing nemen, als je nog niet eens weet of dat wel nodig gaat zijn! Snijden in een hond doe je pas als het echt niet anders kan, om bv medische redenen (bv een teefje met heel vaak schijnzwanger,of baarmoederontstekingen oid/ reu met langdurig en hele hardnekkige voorhuidontsteking, prostaatproblemen of heel extreem last van de hormonen,niet als het best te doen is!) Een narcose en operatie brengt hoe dan ook risico's met zich mee, in het ergste geval blijft de hond in de narcose of houdt de hond schade over aan de narcose, ook de operatie opzich zou mis kunnen gaan! Als de beslissing genomen wordt is het verstandig om zo lang mogelijk uit te stellen, tot de hond volgroeit is, zowel lichamelijk als geestelijk. Een pup/jonge hond komt door verschillende levensfasen, met bijbehorende situaties, gebeurtenissen en gedragingen, elke fase heeft zn eigen pakketje, de hond komt door de fasen heen, maakt ontwikkelingen mee, bepaalde gedragingen komen en bepaalde gaan. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat een hond volwassen kan worden en stabiel en dit mag een hond niet ontnomen worden! Ga je een pup van 8 maanden opereren,dus midden in een bepaalde ontwikkelingsfase zit, die bv over enthousiast is en heel hyper, ga je aan de haal met de hormonen en kan de hond niet verder groeien in bepaalde ontwikkelingen en blijft de hond dus altijd over enthousiast en hyper> ga je een jonge hond opereren die in een angstfase zit en angstig reageerd op bijna alles, en deze dus ook niet hier over heen kan groeien, blijft de hond heel angstig! Dat zijn dingen die een eigenaar niet zou moeten willen! Goed overwegen en informeren, BIJ MEERDERE BRONNEN, is ook belangrijk!

53
05 januari om 09:20
Hulp bij het kiezen van het juiste ras
 Pagina 1 | 2

Vaak wordt er een hele lijst opgesteld met wat de toekomstige hond allemaal "moet kunnen en laten", met eisen en verwachtingen. Een hond in huis halen is een hele beslissing, dat doe je niet zomaar even. Een hond is een levend wezen met een eigen karakter en behoeften, als eigenaar ben je de de hond verplicht om de hond gelukkig te maken en in alle behoeftes te voldoen! Een pup/ hond in huis brengt verandering met zich mee, in het gezinsleven, in het dagelijks ritme maar soms ook sociaal gezien, een pup moet eerst vertrouwen krijgen in de nieuwe eigenaar en de nieuwe situatie, op een gegeven moment, als de pup wat gewend is e.d. kan het alleen zijn stapsgewijs worden aangeleerd, een pup kan natuurlijk niet gelijk alleen gelaten worden, wat kan betekenen dat je misschien eens een verjaardagsfeestje of uitje met vrienden moet overslaan, dat is nu eenmaal een bijkomende zaak als het gaat om een pup/hond als gezinslid, want dat is het, een volwaardig gezinslid, dat ook recht heeft op aandacht en gezelschap, het is een sociaal dier wat afhankelijk is van de mens! Om een hond aan zijn behoeft te laten voldoen speelt raskeuze dus ook rol! Als men een Border Collie als ras kiest, moet je niet verwachten dat 3 x per dag een ommetje van een kwartier voldoende is, dit betreft een werkhond, die bepaalde hoeveelheid uitdaging nodig heeft en moet kunnen "werken", gebeurt dat niet dan is er grote kans op problemen. Dus, wat misschien goed is om te doen, is om het om te draaien; wat kan ik een hond bieden, kan ik een hond gelukkig maken, kan ik een hond in zijn behoeftes te laten voldoen en welke rasgroep> ras zou het dan kunnen zijn? d(^_^)b

31
04 januari om 20:51
Pup bijt de kinderen :(
 Pagina 1 | 2

Hoi Zita, gefeliciteerd met je pup! Bijten in handen,voeten,broekspijp en andere voorwerpen is heel normaal puppy gedrag! :-) Dit kan heel lang aanhouden, sommige jonge honden van 1,5 kunnen het soms nog doen! Het ligt er ook aan hoe ermee wordt omgegaan. Een pup kan enkel met zn bekkie voelen en ontdekken en weet niet vanzelf waar wel in gebeten mag worden en waar niet in. Aan de eigenaar de taak om dit te begeleiden, dmv het ruilen> laten zien waar wel in gebeten mag worden, dus bv, pup pakt schoen en bijt erin, eigenaar pakt speeltje vd pup en leidt de pup af met het speeltje en pakt onopgemerkt de schoen weg.. of, in handen bijten tijdens spelen> spelen stoppen, opstaan en pup negeren tot deze gekalmeert is.. of, in broekspijp hangen tijdens weglopen> stilstaan en pup negeren tot hij gekalmeert is.. of, bijten aan plinten> pup afleiden met een speeltje en roepen met stem en geluidjes. NIET NEE EN FOEI ROEPEN, EEN PUP KENT DAT NOG NIET, OOK NIET WEGDUWEN EN OP DE GROND DUWEN EN VASTHOUDEN!!! Een pup moet nog alles leren en ontdekken van de grote wereld, het beste kan dat stap voor stap want een pup krijgt al heel snel teveel indrukken! Dit geldt ook voor in huis, als de pup constant wordt bloot gesteld aan prikkels> geluid, bewegingen e.d., dan krijgt de pup niet "echt" rust. Dit is zeker voor een pup wel heel erg belangrijk, rustmomenten zonder afleidingen en prikkels, die rustmomenten zijn juist bedoeld om de dagelijkse prikkels te verwerken, als er dan nog steeds van alles gebeurd en veel lawaai om de pup heen is, gaat dat dus niet echt. Je zegt dat je dochter met de pup ging wandelen.. Hoe lang duurt een wandeling? En hoe oud is je dochter? Niet te vergeten dat jullie pup nog geen 2 weekjes bij jullie is en nog steeds moet wennen aan alles!

10
04 januari om 17:08
Oude hond nog mee op reis?

Inderdaad zou ik adviseren om je oude hond met zijn problemen dit niet meer aan te doen. Het is denk veel te veel voor hem, ook heb je kans dat hij met stress te maken krijgt, lijkt me niet goed voor een hond van deze leeftijd, de temperatuur lijkt me niet goed voor zijn poten (artrose) en de hele dag maar onbeheerd en alleen achter te laten, in een vreemde omgeving, vindt ik ook nogal wat! Nee, zou het de hond niet aandoen!

20
04 januari om 11:29
Hond jankt als hij uitgeput is!?

Hallo baasje van Milo, ik heb alles even meegelezen en wil ook even reageren. :-) Ben het overigens eens met de dingen die hier al gezegd zijn/ d(^_^)b Sommige honden nemen idd hun rust niet, dan is het aan de eigenaar om de hond daarin te begeleiden, als je ook maar ziet dat de hond wat veranderd in gedrag, kun je ingrijpen en de hond naar een plek brengen voor een time-out.(niet op een negatieve manier naar de mand sturen maar gewoon heen begeleiden!) Zo ook bij Milo dus, als je bv aan hem ziet dat hij bijterig wordt of rondjes gaat racen, daar proberen in te grijpen, dus het niet gewoon maar door laten gaan totdat hij over zn grens gaat en er zelfs van gaat janken en daarna neerploft van vermoeidheid en overprikkeling! Bij alles wat een hond doet en meemaakt op een dag, alle geluiden en maar ook beeld, wat hij ziet, krijgt de hond prikkels binnen, dit moet een hond kunnen verwerken, bv; s ochtends een wandeling in het bos (waar de hond van alles waarneemt en opneemt 1), en s middags thuis bezoek over de vloer (voor een hond kan dat een behoorlijke prikkel zijn, er gebeurd iets, constant geluid, wat ook weer enthausiasme bij de hond brengt, wat weer kan uitlokken dat de hond hyper wordt bv) etc.. Dit kunnen in principe normale dagelijkse dingen zijn en een hond moet de prikkels verwerken,moet kunnen herstellen, gebeurd dat niet, dan een dag later komen er weer nieuwe prikkels bij en zo wordt het koppie steeds voller, krijgt de hond echt de rust niet, dan raakt de hond extreem overprikkeld en kost het des te meer tijd om de hond te laten herstellen en kan de hond te maken krijgen met chronische stress. Er is een richtlijn voor geloof ik, overprikkelende hond heeft een bepaals aantal dagen nodig om daarvan te herstellen, hoe en wat weet ik ff niet, misschien een ander? Maar goed, de dingen die ik noemde (boswandeling en bezoek) is nog maar weinig, sommige mensen hebben een drukker programma met hun hond, bv s ochteds naar de hondenopvang, s middags naar de DA, s avonds naar curus, de volgende dag s ochtends naar de trimmer en s middags naar de markt en s avonds op bezoek bij familie met kids en andere honden etc ect.. dat is voor de meeste honden gewoon echt veel en veel te veel!! ]0 Bij iedere activiteit neemt de hond dus prikkels op, heeft na de activiteit tijd nodig om te verwerken, dit door rust! Soms vinden mensen in zo'n situatie de hond ook nog wel vervelend omdat deze druk is, veel blaft en springt en ander dergelijk gedrag vertoond, goh, vindt je het gek! Het beste zou dan zijn om 1 activiteit te per dag te kiezen en daarnaast het uitlaten en misschien een klein denkspelletje/speuren maar voor de rest niets en de volgende dag geen activiteit! Maar zoals ik zei, zelfs voor ons hele normale dingen kan voor een hond heel indrukwekkend zijn, bv tijdens de wandeling een persoon die langs loopt of een grote container wat op de weg staat, een grote vrachtwagen die langs rijdt of heel simpel, bladeren die over de weg heen waaien, allemaal prikkels die een hond waarneemt! Je zegt dat jullie aan het verbouwen zijn maar Milo daar geen last van heeft.. ik denk niet dat dat exact ook zo is. Door de vebouwing loopt het anders dan anders, jullie zijn zelf mogelijk wat onrustig, met spullen aan het slepen en bv ook nog bouwvakkers over de vloer, dan neemt ook de hond dit allemaal waar en kan daar toch in zekere zin last van hebben! Het komt trouwens ook vaak voor dat honden na een wandeling terug in huis juist heel druk worden, je zou denken dat de hond tijdens de wandeling (los) zn energie kwijt zou zijn, maar waarschijnlijk heeft de hond veel indrukken gehad en moet dat bij thuiskomst verwerken. Het is ook meestal zo dat geestelijke activiteiten soms een hond meet vermoeid maken dan een lange wandeling. Dat komt door de hormonen die vrij komen, tijdens een wandeling,andere activiteit of gebeurtenis komt er adrenaline vrij, eem stress hormoo, waar een hond hyper van kan worden, tijdens hersenwerk/snuffelen komt het hormoon endorfine vrij, waar een hond van kalmeert! Dat maakt het verschil!

11
03 januari om 16:51
Onze 9 weken oude pup lust geen beloningssnoepjes en wilt niet buiten

En gedroogde kip stukjes of kleine stukjes/kruimels kaas, al geprobeerd? Het is idd uitproberen wat je pup het lekkerst vind, wel belangrijk om dan ook met datgene te gaan trainen!

69
03 januari om 14:35
sterilisatie ervaringen ja of nee
 Pagina 1 | 2 | 3

Belangrijk om af te vragen is, waarom, waarom zou je haar eventueel willen laten steriliseren? Als er geen gegronde reden is, zou ik het niet doen, sowieso nu nog niet idd EN het is zeker niet niks! Om zomaar het risico van de narcose en operatie aan te gaan zonder enige goede reden, vind ik nogal wat! Het beste is om te laten steriliseren als de hond is uitgegroeid, lichamelijk maar ook zeker geestelijk! Wanneer je dit te vroeg doet, heb je kans op problemen met de groei, de hormonen en dus ook gedrag! Stel dat een hond heel onzeker is of bang of juist heel erg wild, als je dan gaat opereren, is de kans erg groot dat de hond daar niet meer overheen groeit! Een hond komt nu eenmaal door bepaalde ontwikkelingsfasen om uiteindelijk bij een leeftijd van ongeveer 2 a 3 jaar volwassen, volgroeit en stabiel (karakter en groei)te worden, ik vindt dat je een hond die ontwikkeling niet mag ontnemen! Op de volwassen leeftijd kan er altijd nog geopereerd worden, eenmaal gedaan, is het definitief en kan het niet worden terug gedraaid!

45
02 januari om 22:49
Kennel
 Pagina 1 | 2

Met een kennel of bench is niets mis, mits er genoeg ruimte is voor de hond en het goed en stapsgewijs is opgebouwd! Het is de bedoeling zeg je, dat wanneer jullie een dagje weggaan de honden in die kennel gaan.. Maar toch niet voor de hele dag? Voor de nacht zou het misschien nog eventueel kunnen en voor even een boodschapje doen maar toch niet overdag, de hele dag? Dan is het verstandiger om een oppas te regelen, zoals Maartje al zegt!! En sorry, maar je hebt het over mensen die snel hun woordje klaar hebben en oordelen.. zelf reageer je behoorlijk heftig en zegt lelijke dingen over Willemijn, vindt ik echt niet kunnen! Dat Willemijn veel tijd heeft en vaak reageert op HP kan toch verschillende redenen hebben.. als je niet weet waarom, kun/mag je ook niet oordelen met uitspraken als; "Enne willemijn blijf vooral heeeeeeel de dag op hp zitten en krijg vooral géén leven hé Want dit is je alles en dat geeft aan dat je heel zielig bent! Eigenlijk heb ik ook wel medelijden met je dat je niks anders te doen hebt dan hp." Echt te erg, Kelly!! :'(

22
02 januari om 19:38
Vraagje over Border Collie pups

Kunstjes en trucjes leren kan altijd nog wel, ik vind ook dat een pup zeker pup moet kunnen zijn en zich eerst fatsoenlijk moet kunnen ontwikkelen zonder al van alles te "moeten" en kunnen! Belangrijker is denk ik het opbouwen van een band, dat kan ook op heel veel andere, leuke manieren! Ik geloof ook wel dat iedere pup weer anders is, de ene pup heeft misschien al meer behoefte aan uitdaging en werken dan de ander. Je hebt een heel intelligent ras en daar kun/mag je zeker al wel wat mee doen maar wel op een gepaste manier en ook denken aan de rustmomenten natuurlijk! Je kunt bv aandachtsoefeningen gaan doen, dat je pup leert zich te concentreren op jou, kun je bv oefenen aan een lange lijn, eerst in huis, gaat dat goed, dan in de tuin, gaat dat goed, dan buiten en later in een prikkelrijkere omgeving. Wat je ook kan doen is zoiets als hersen/denkwerk> speur/zoekspelletjes, hondenpuzzles etc. Je kunt lekkers verstoppen in huis en dit je pup laten zoeken, samen zoeken, je pup helpen, stimuleren en belonen als het goed gaat! Je kunt lekkers strooien in het gras en je pup dan laten zoeken. Je kunt een doos nemen,daar lekkers in strooien en je pup het eruit laten smikkelen, daarna kun je het wat moeilijker maken door in die doos, boven op het lekkers, krantenproppen te leggen, zodat je pup net iets meer moeote moet doen, daarna kun je eventueel nog een stapje verder gaan door in die krantenproppen lekkers te stoppen en je pup het eruit moet zien te krijgen. Je kunt lekkers in een washandje stoppen en je pup ermee bezig laten gaan, het lekkers eruit laten halen. Je kunt in de tuin of in het bos oid lekkers verstoppen en samen gaan zoeken.. Hier een leuke websites met nog veeel meer leuke ideetjes; http://hersenwerkvoorhonden.nl/ Ook is er een facebook pagina, dat heet; Hersenwerk, de leukste hondenpuzzels maak je zelf! Veel succes! :-)

23
02 januari om 10:17
Pup zichzelf vermaken...

Hoi Diane, gaan jullie ook wel een dagje op pad..naar het strand of naar het bos of de hei etc..?? Dat hoeft niet dagelijks natuurlijk maar misschien is dat voor het weekend wel lekker om te doen. Je pup kan natuurlijk nog niet hele einden sjouwen maar dan kun je bv veel pauzeren en ergens ff gaan zitten of je kunt ook kijken naar opties als een Doggyride (hondenkar/buggy) of een fiets met een bak waar hij in kan.. Je hebt nu eenmaal een heel intelligent ras wat ook een werkhond is, wil dus graag bezig gehouden worden en samen met met en voor jou "werken".. Misschiien kun je je eens verdiepen in hersenwerk/denkwerk, dit is het geestelijk bezig houden van een hond. Dit hoeft niet heel de dag want het "denkwerk" wat een hond dan doet en het snuffelen, is ten eerste meestal rustgevend maar ook weer heel intensief. Een hond heeft na zo'n activiteit tijd nodig om even bij te komen, je zou dit kunnen proberen.. in die tijd die je pup dan ligt te slapen, kun jij wat andere dingetjes doen. :-D ;-) Voor een pup is het dan nog intensiever dus laat het dan niet te lang duren. Een pup heeft sowieso, heel veel uren slaap nodig om alle prikkels te verwerken, sommige pups wel 18-20 uur per 24uur!! Hoe zit dit bij Casper, weet je dat ook? Bij pups die heel snel geprikkeld raken is het misschien verstandig om een het "eigen plekje" op een rustige plek in huis te laten zijn, zodat de pup tijdens het rustmoment ook echt tot rust komt en niet afgeleidt raakt. (wel verstandig om stapsgewijs aan te leren dat de pup in een andere ruimte is dan jij, zie het net als met benchtraining/alleen zijn)

15
01 januari om 21:24
West Highland vacht - Vaak wassen of niet??

Een hond wassen is opzich helemaal niet zo erg, MITS.. MITS er een "goede" en speciale shampoo voor honden gebruikt wordt! Dus geen mensen shampoo/babyshampoo meer gebruiken! Dat is nl niet goed voor de huid en vacht van de hond, omdat het daar niet voor gemaakt is! Gebruik liever shampoos op natuurlijke basis, bv van Jean Peau of Espree!

22
01 januari om 19:46
Goede Muilkorf Muilkorf

Beter kun je misschien achterhalen waarom hij dit angst nippen doet? Waarom juist op dat moment? Dan misschien eerst grotendeels deze momenten voorkomen, achterhalen en mee aan de gang!

12
01 januari om 19:41
Boxer x labrador

@Yvonne; Waarom niet OF een Boxer OF een Labrador, bij een erkende en goede fokker vandaan??

5
01 januari om 19:38
chihuahua met vervelend gedrag

Eens met Soraya! Het lijkt hem idd teveel te zijn. Je zou kunnen probereb om hem een keertje thuis te laten, misschien kun je dan wat minder lang wegblijven..maar zo kun je kijken of dat het idd is of niet! Succes! d(^_^)b

55
01 januari om 18:18
pup
 Pagina 1 | 2

Uitspraken als, "Veel plezier met je pup, waar hij ook vandaan komt" en "Ach, als hij maar lief is", vind ik heel erg.. daarmee wordt eigenlijk gezegd dat het niet uitmaakt waar de pup vandaan komt, uit welke omstandigheden, zo ook geldt dit voor de moeder.. dat vind ik nogal wat.. Waar een pup vandaan komt is JUIST het eerste allerbelangrijkste, daarna de gezondheid, de intentie van een nest pups, de reden waarom een toekomstige pupeigenaar een pup in huis haalt, etc! Daarna hoor je te kijken naar de klik met een pup en karakter en te kijken welk individuutje bij bij welke eigenaar past en de pup in al de behoeften kan voldoen, dan geslacht en pas DAN het uiterlijk, de kleur bv!!

^