Honden Forum van soraya

Welkom op het honden forum van de HondenPage. Je bekijkt nu de berichten van soraya



Mijn reacties op het hondenforum

Reacties Datum Onderwerp
53
05 augustus om 08:07
Noor terug van weggeweest, uitslag DNA test!
 Pagina 1 | 2

Leuk om te weten wat er allemaal in Noor zit.

52
04 augustus om 23:09
Saarloos
 Pagina 1 | 2

" Honden zijn roedeldieren "team border" en voeden elkaar het best op.  Heb ik de hond voor mezelf genomen beetje vreemde vraag. Ik wil het beste voor haar en dat betekent dat ze met andere honden kan spelen.  " mara  Honden zijn niet perse roedeldieren,dat zie je goed terug bij straathonden,leven een solitair leven.    

79
04 augustus om 19:07
Kind in gezicht gebeten. :(
 Pagina 1 | 2 | 3

Weet wat ik er zo irritant aan vind,is altijd dat slappe gel*l achteraf. Tekst uit link: Baasje Andy kan zichzelf nu wel voor de kop slaan dat ze deze hond in huis hebben genomen, zegt hij. ,,Bij het asiel zeiden ze het nog: pas op voor kleine honden en kinderen. En binnen een maand gaat het mis.'   Hoezo is het nu de schuld van de hond.Zij laat de hond in een algemene tuin los rondlopen,waar ook andere bewoners en ook kinderen op kunnen..die wonen daar natuurlijk ook,net als dit kind.Het zijn buren.Die onverantwoordelijke vrouw maakt gewoon een hele dikke inschattingsfout. Het ging binnen een maand mis,omdat de mens weer verzuimd te luisteren naar advies en er iets mee te doen. Je wordt duidelijk gewaarschuwd door het asiel en dan kies je er voor om een hond toch los te laten op een plek waar het gewoon mis kan gaan. Hoé non intelligent ben je dan eigenlijk?!   En dan het oordeel 'pitbull'.... ik zie geen pitbull!Ik zie er eerder iets anders in..   Bron: http://www.limburger.nl/cnt/dmf20160802_00023002/broer-van-door-pitbull-gebeten-liana-ze-was-zo-n-mooi-meisje

108
04 augustus om 10:31
Puberteit of gewoon pittig karakter? nieuwe vraag p3
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

" Ik heb niet alles doorgelezen dus weet niet of dit antwoord al eerder is gegeven maar bij deze. ...  Je kunt de hond rustig even in de bench zetten als hij ongewenst gedrag vertoont. Dit doe je niet door middel van straffen maar zet hem gewoon in de bench zonder iets te zeggen,  eventueel met een lekker botje erbij zodat hij zijn focus ergens anders op heeft.  Tweede is dat je je hond heel goed gaat aanleren wat in de mand betekent.  de hond hoeft niet continue in jouw/jullie zone te zitten.  Als hij het commando goed kent stuur je hem op de plek. Dit kost de eerste tijd behoorlijk wat doorzettingsvermogen maar uiteindelijk werpt het zijn vruchten wel af. Hij heeft niet te bepalen wanneer hij aandacht krijgt. Nu eist hij het gewoon op.  "  Een hond mag dat best,en dier heeft ook gevoelens. Alleen mogen wij ook aangeven dat we het nu wel of niet willen

10
03 augustus om 18:06
Golden retriever pup aangevallen

Zelf verder kalm doorgaan met leven.Niet hem (nog) zielig vinden. De levensfase waar hij nu sowieso in zit is een lastige, pubertijd en een jonge hond heeft de eerste 2 levensjaren meerdere angstfases. Dus alles bij elkaar zal hij het nu zwaar hebben.   Ik zou hem voorlopig helemaal niet meer los laten bij los loop gebieden waar allerlei zogenaamde sociale honden zijn waar je geen controle over hebt,maar er voor kiezen om te naar een goede sociale hondenwandeling te gaan zoeken. Dit zijn hondenwandelingen aan de lijn,met honden die gaandeweg moeite hebben gekregen met soortgenoten en op deze manier juist weer hun vertrouwen terug krijgen,omdat alles op hun tempo gaat en ze zich veilig kunnen voelen,omdat alle honden aangelijnd zijn en blijven.   Ik zou er niet te lang zelf mee doorlopen,hij moet ergens zijn vertrouwen weer terug vinden.Met goede professionele begeleiding zul je verder komen.Je kan ook Bach Bloesems gebruiken,daar heb je 38 soorten van,dus even inlezen op wat goed is voor jouw hond. Je kan ook in eerste instantie de Bach Rescue gebruiken,als je bijv. naar buiten gaat met hem.

15
03 augustus om 13:27
Mijn pup jammert veel

" Hallo, ik heb sinds een paar dagen een labrador pup van 8 weken. Super lief! Ze slaapt s'nachts in de bench op mijn kamer. Na een min is ze meestal stil. Alleen overdag jammert ze veel. Ook als ik er ben want ze is alleen alleen als ik naar't toilet moet. Precies of ze zoekt iets of iemand. Ik negeer het maar t'is zo zielig.  "  Ze jammert,omdat ze zoekt naar warmte en genegenheid,ze voelt zich alleen zonder haar moeder,broertjes en zusjes,het nest wat ze gewend was.

11
02 augustus om 18:16
Blaffen naar andere honden

Omkeren of stoppen en ergens opzij lopen,zodat je de andere aankomende honden kan ontwijken.Steek de straat over,steek het fietspad over,kijk goed vooruit,zodat je zelf al meer afstand kan nemen van een aankomend hondje.   Eerst leren om kalm te lopen,als er een andere hond in beeld is.   Vraag aandacht van je hondje,krijg je die ,dan flink belonen. Krijg je voorlopig (dagen/weken) op dat  soort momenten nog geen (direct) aandacht,dan wachten tot ze weer kalm is,dan aandacht vragen en flink belonen.   Als je echt wilt dat je hondje stopt met 'hysterisch' reageren aan de lijn bij het zien van een andere hond ,dan echt even (2/3 maanden,zodat gedrag kan inslijten en gewoon worden) aanhouden om geen honden te ontmoeten aan de lijn.Vaak is het zelfs weinig nuttig voor je hond om aan de lijn te ontmoeten,veel honden vinden dit juist moeilijk,omdat ze geen kant uit kunnen. Voor het sociale contact lekker los laten lopen waar andere hondjes,van dezelfde maat zijn.

34
01 augustus om 15:12
12
31 juli om 09:56
Alleenstaand en pup opvoeden

Misschien is er wel iemand hier op HP die een ochtendje of middag wil oppassen.In welke stad woon je?

21
30 juli om 20:09
Reu markeert in huis

Is er een bepaalde noodzaak dat hij de nacht alleen in de keuken en bijkeuken moet doorbrengen?   Ik zou zelf de hond bij me halen,dichtbij mijn bed,al was het maar om hem weer te begeleiden naar hoe je zijn nachten wél wil zien (rustig slapen en kalm zijn,niet stressen om wat voor reden dan ook).

20
27 juli om 08:30
Kruising?

" Hallo allemaal,    Ik heb een vraag en ik hoop dat iemand er antwoord op heeft.  Ik zou graag een pup willen en dan een kruising tussen een mopshond en een engelse bulldog bestaat deze kruising?  Zo ja weet iemand waar zo'n pup te koop is?  Groetjes leoni    " Leoni  Hoe kom je er op dat je 2 rassen -die best wel kapot gefokt zijn- in 1 kruising wil?

147
26 juli om 22:26
Veilig een nestje.
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Ik ben er voor om eerst alle asielhondjes 'op' te maken en daadwerkelijk die smerige broodfokkers te stoppen,zodat de asiels ook niet voller raken ...eer we weer verder kijken om te gaan fokken.   Maar wat ik soms niet helemaal begrijp is de drukte om een 100% rashond,aangezien de huidige rashonden gewoon uit kruisingen bestaan.Zonder bepaalde rassen in het verleden te kruisen,waren velen rassen er nooit gekomen. De huidige rashonden hebben meer dan voldoende erfelijke aandoeningen en 'vers' bloed nooit fout zal zijn....met het oog op inteelt/lijnteelt,wat ook weer meer erfelijke gebreken kan geven,er wordt soms te veel uit dezelfde vijver gevist. Rassen worden compleet kapot gefokt.     De rashond is niet perse de perfecte hond om mee te fokken... een gezonde hond lijkt mij de beste hond om mee te fokken..voor zover er al zoveel door de mens gefokt moet worden. Dieren kunnen zichzelf prima zelf voortplanten (wat natuurlijk niet zal gelden voor bepaalde rassen die door ons mensen zijn gecreëerd,maar dat trekt zichzelf dan automatisch recht ) Wederom weer een boel gedoe voor de dieren(ziektes,ziek geboren worden,uitgebuit worden door de broodfokker),omdat de mens iets wilde

33
26 juli om 15:24
Hond wil opeens niet meer in bench slapen
 Pagina 1 | 2

Je laat toch niet een hond 1 uur blaffen,opgesloten in de bench....   Er kan een dag komen dat een hond het niet (meer) prettig vindt om opgesloten te worden,ik zou zeggen laat haar er lekker uit en laat haar zelf een slaapplek kiezen.

106
25 juli om 18:40
Buurjongen pest mijn hond. Update p4
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

"  Ik had zelfs dan gevraagd waar de ouders wonen en met rotjoch ernaar toe gaan en ff vertellen wat ie heeft gedaan. " Hakuna Matata  Uiteraard al hooghoudend aan zijn kraagje (ik zie het al helemaal voor me)   Ik vind het een mooie move hoor Charlie,Aiko&Ronin,kleine etterpuist!

38
21 juli om 20:29
middeleeuws uiterlijk?
 Pagina 1 | 2

Dat wordt lastig..of niet. Onze rashonden zijn in 100 jaar tijd al verschrikkelijk veranderd.   De Middeleeuwen zijn nog een poepie langer geleden  

415
13 juli om 21:20
Bink
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Heel veel sterkte Robert,je hebt gedaan wat je moest doen voor je vriend.

15
12 juli om 22:41
In de tuin plassen later weer af te leren?

Is jullie tuin compleet afgedekt? Of regent het toevallig ook weleens in je tuin?(als je in Nederland of België woont,zal het vast wel goed komen met het rege(l)(n)matig schoon spoelen van je tuin )   Maar dat was je vraag niet   Ik zeg verwarrend idd,wat nu mag,moet altijd mogen.En aan de andere kant is het over 4 maanden gewoon weer herfst en rot weer voor een héle lange tijd,dus dan vertoefd je hond toch niet zo maar in de tuin....dus kan het gedrag weer uitslijten.   En als de hond de volgende lente/zomer toch in de tuin plast,dan is het mislukt Ik heb nog wel een tip tegen grote plassen van je hond....geef je vers vlees dan heeft de hond beduidend kleinere plasjes..omdat ze met brokken (en met name bevatten ze veel zout,vaak) veel meer drinken.    

15
12 juli om 20:33
Hulp!!!

Link martkplaats? Naam kennel?

70
08 juli om 15:38
Vlooien discussie thuis...
 Pagina 1 | 2 | 3

Bravecto gaat bij sommige hond goed (oftewel geen uiterlijke bijwerkingen,maar wat gebeurt er inwendig),maar er zijn ondertussen wereldwijd al vele dode honden te betreuren na het toedienen van Bravecto.   Ik zeg dit niet om in discussie te gaan over het middel. Bravecto en andere chemische middeltjes bevatten nu eenmaal gif(pesticiden) waar een hond flink op kan reageren of zelfs doodziek van kan worden.   Ik heb er begrip voor dat je de dierenarts volgt in advies,maar blijf toch kritisch en lees over wat je in je dier stopt. Gaat het mis met Bravecto,dan gaat het dus 3 maanden mis.

153
06 juli om 18:27
Labrador bijt en is erg dominant
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

" Ik geloof eigenlijk wel dat dit klopt... Ze zei dat het met de pubertijd te maken heeft en dat de hond je uittest om te zien hoe ver hij kan gaan en steeds hoger en hoger probeert te raken.  We moeten haar inderdaad in de bench zetten als straf, maar moesten de bench ook leuk houden door tussendoor soms snoepjes erin te verstoppen en haar eten hier te geven. ik ga het alvast proberen en ik zie wel wat het geeft  " Laurine  En 'dit' gaat toch over het happen en opspringen..? Wat Alaska's Finest al zei,ze staat je iets te vertellen.Wat volgens mij ook al een paar keer is verteld door meerdere mensen hier en wat verder is uitgelegd.   Zonde dat je net een GT treft die denkt een hond te moeten straffen voor normaal gedrag,weliswaar gedrag wat JIJ niet begrijpt,niet fijn vindt en iets mee wilt. Ik zou vooral gaan voor kalmte.Sta jij rechtop tv te kijken en is ze net wakker,dan hoeft ze idd  niet overprikkeld te zijn,maar zij kan jou manier van staan ook interpreteren als een uitnodiging tot spel en uitdaging Het zou goed kunnen dat jouw houding wat stijf was en lijkend op een uitdagend-staar-pak-mij-spelletje.En dat ze daarom tegen je op sprong.   Weet je, een hond is de eerste 2 jaar bezig met zich te vormen,ondergaat meerdere angstfases in zijn leven,de pubertijd die je ook zenuwachtig/onrustig en anders laat voelen en dan is er ook gewoon nog dat het een jonge hond is,die willen druk en gek doen,spelen,kunnen vreselijk lomp zijn.De hond moet de kans krijgen om zich te vormen en zichzelf te zijn.   Alles wat jij niet wilt,beantwoord je altijd met kalmte. Zou mijn hond uit het niets tegen mij op springen met die leeftijd,dan ga ik of in op het spel (lomp of niet) en rag lekker met haar mee,of als ik geen zin heb,dan ga IK er NIET op in.Dan kun je gaan zitten,of je loopt even de kamer uit.Een 3e mogelijkheid is-als zij een halsband om heeft- te hurken ,de halsband even vast nemen,zonder druk/dwang of boze intenties en even te wachten tot ze kalmeert en dan weer los laten. Vergeet auj niet dat een hond jouw voorbeeld volgt. Ik hoorde ooit eens iemand aan mij vertellen; 'als IK met de hond begin te spelen (trekken/duwen/raggen) dan gaat hij ook grommen en wil niet stoppen...terwijl ik het laatste 'woord' wil hebben.Ik vind dat HIJ moet stoppen..' Wat hij vergat is dat HIJ zelf de aanstichter was,hij begon en hij ging door,waardoor de hond ook door ging en het eigenlijk zelfs al wat dreigend vond worden,want een grom is vragen om meer ruimte en afstand. Als jij iets niet wilt,dan doe JIJ NIET mee.   Dat je jonge en puberende hond nu niet persé altijd doet wat jij uitbeeld dat kan prima,geen paniek hier om auj.Het kan meerdere redenen hebben,ze wilt spelen,ze voelt zich te druk(vanwege overprikkeling),of ze voelt zich druk(vanwege onder prikkeling..en raakt dus overprikkeld). Blijf gewoon altijd kalm en neem de tijd om je hond te leren kennen in die eerste 2 levensjaren.Een mensenkind is pas volledig volwassen in zijn hoofd met 25 jaar.Dus die 2 jaar rijping voor een hondenbrein is te overzien denk ik.   Niet buitenspel zetten,omdat zij gedrag vertoond wat jij niet begrijpt,maar kalme ouderlijke begeleiding gebruiken.Dingen doen met liefde en niet reageren vanuit een stukje onbegrip en onwetendheid.    

26
28 juni om 15:53
Ingeschreven Turid Rugaas

COOL!!! Heel leuk,veel succes!

18
26 juni om 00:00
Huilen

"  Jaa? Haha. Quote zonder tekst.   Ik laat de tv en het licht aan.  " Rosanja  Tv's kunnen in brand vliegen.

52
17 juni om 16:38
Waarom eten Bruno&Charlie telkens poep van de grond?
 Pagina 1 | 2

Als ik weleens  lees van hoe jij over opvoeden denkt,dan zeg ik dat in dit geval het gedrag wellicht is terug te baseren op stress.   EDIT: Misschien kun je hier nog info uit halen:http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/waarom-eten-honden-poep.php

98
15 juni om 19:55
Grommen om alles
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

" bedankt Daven !  Alleen corrigeren door nee te zeggen of ander 'stop' commando werkt dus niet.. Gaat gewoon door met grommen... Mn vriend heeft m goed onder controle maar zelfs hij krijgt t met een commando niet voor elkaar dat hij stopt... Het lijkt alsof hij niet snapt wat hij fout doet... In zijn ogen is hij denk ik aan het werk voor ons.. Beschermen ofzo..  "  Grommen is een communicatie middel om iets aan te geven dat hij van hetgeen hij angstig wordt of zich bedreigd voelt meer ruimte van wil hebben.Hij doet ook niks fout,hij communiceert.Het is beter om uit te pluizen waarom hij nu zoveel moet grommen en hoe je hem kan helpen zich weer rustiger te voelen in huis.   Nu zegt Daven:In mijn ogen moet hij gewoon luisteren en is dit niets om te belonen .Jij moet meer gaan uitstralen dat je de boel onder controle hebt en geen bescherming van je hond nodig hebt .   Uit de teksten,vragen en antwoorden van Alaska Finest en TS blijkt dat het grommen vooral huis en tuin gebonden is...mocht hij bezig zijn met iemand te beschermen dan zou hij zich buiten ook heel erg druk moeten maken met een boel gegrom.   Klinkt mij meer in de oren dat hij vooral zichzelf niet prettig meer voelt in huis,met alle dingetjes die hij hoort en niet zozeer bezig is iemand te beschermen of de baas te zijn met zijn gegrom. Het is puur een communicatie,wat verteld meer rust en ruimte te willen.Hij voelt zich dus heel vaak geprikkeld en onveilig.   Heeft je hond een eigen rustig plekje?In een beetje afgeschermd plekje in de kamer,niet naast een deur opening(waar veel beweging en geluidjes zijn op te pikken),maar juist op een plek in de kamer waar je maar weinig langs loopt,een lekker hoekje,waar weinig prikkels voor hem binnen komen. Daar tegenover wel die balans zien te vinden van voldoende beweging en hersenwerk. Wandelen hoeft niet eens te bestaan uit kilometers maken en veel rennen of druk doen,honden vinden veel mogen snuffelen tijdens een wandeling heel prettig en vermoeiend(op een goede manier).

26
11 juni om 23:15
Kan wel wat advies gebruiken *update!

Laat ik voorop zeggen dat ik alle honden leuk vind. Nu hebben rashonden ook een ras omschrijving en vaak een eigen 'gebruiksaanwijzing'.   Laat ik zeggen dat ik de Duitse herder niet het sociaalst vind in de omgang met andere honden.Maar dat is een herder trekje,een beetje willen 'op duwen' zodat die ander kan gaan lopen,en de herder kan drijven.Het gros wat ik tegen kom,gaat recht op elke hond af met alerte en zeer rechte houding en doet het liefst nog een dreigende voorwaartse beweging of zelfs snauw bij. Ik zie ze ook vaak niet echt reageren op bange honden die bijv. al een bange piep geven,dan gaan ze gewoon door met 'spelen' op hun manier.(en helaas denken veel mensen dat hun hond met staart tussen de benen en een happerige drijvende herder samen leuk aan het spelen zijn )   Dus vreemd vind ik het niet dat jouw hond er heel sterk en angstig op reageert.Ik loop altijd een andere kant op als ik een DH zie,is gewoon rustiger voor mijn hond,die daar dus ook snel door geïntimideerd is.Wat je kan doen is iemand zoeken met een DH en samen aan de lijn oplopen,honden de eerste 20 minuten niet bij elkaar laten,maar eerst die spanning er af laten gaan van het vreemd zijn voor elkaar. Als die spanning is gezakt ,dan wil het vaak wel goed gaan met onderweg contact met elkaar willen zoeken.

20
11 juni om 19:39
Aanlijnen in huis

Je man een niet dreigende houding laten aannemen en veel lekkers bij de hand om het weer een positief gebeuren te maken.   Laat je man hurken(of zitten op de grond),zijn lichaam iets weg draaien van de hond,niet de hond recht in de ogen kijken,hand onderhands houden,uitnodigend bij hem laten roepen. Hopen dat hij komt,elke stap dichterbij is een koekje,is hij helemaal bij hem,dan extra veel koekjes geven,eerst achter elkaar veel geven,eer je de volgende stap neemt om de lijn aan te klikken/halsband om te doen.Tijdens het aanlijnen ook nog steeds belonen.   Dit vaak blijven herhalen,dan moet je na een week toch wel wat meer vertrouwen hebben gekweekt en het weer tot een positief iets hebben gemaakt.

19
05 juni om 12:57
Word haar haar langer?

Ja het ligt er maar net aan van wie zij de meeste eigenschappen heeft mee gekregen. Een nest van deze kruising kan pups met langere haren en kort harige geven. Om je een voorbeeld te geven van hoe een pup kan veranderen,van korte donkere haren in lichte langere haren:  

39
03 juni om 18:42
Plassen op gras in tuin
 Pagina 1 | 2

Honden schijnen (lees ik in een ander topic ) ook over jouw eigen urine te willen plassen (jaaaahaha daar zit een tipje in verscholen )

16
03 juni om 08:02
Afleren plassen bij voordeur (hond 13 jaar)

Nja...als het er al 13 jaar ingebakken zit,dan zou ik eerder gaan voor puppypads,dan trekt het plasje daar in.   Of de hond niet meer alleen achter laten bij dat plekje.

23
02 juni om 21:00
dominante pup

Wat een leukerd   Ik kwam zelf ook laatst (weken geleden) dezelfde pup kruising tegen,een klein teefje.Mooie statige houding en blik in haar ogen,helemaal in het wit pluis.Die had voor mij ook overduidelijk de Akita houding,daarom raadde ik de kruising ook direct haha.Prachtig hondje was dat ook.   Mooie tips en uitleg zijn al gegeven.Geniet hoor

4
28 mei om 21:22
Mailtjes

Hier rechtsboven zie je een tandwieltje,daar staat in Email notificaties,daar op drukken,dan krijg je de optie aan/uit zetten.

8
28 mei om 20:21
Vuurwerk

Hmmm,hier bij mij in de buurt ook zeker 5 minuten achter elkaar heel veel knallen..liep ik net buiten met mijn hond,waren we snel weer thuis.   Geen idee of er een knal-fuif te vieren is voor iemand,maar vorige weekend was er bij mij ook langdurig veel vuurwerk te horen...hopelijk gaan we er hier geen gewoonte van maken.   Tips....gordijnen dicht,tv aan,licht aan,bij je laten liggen voor steun en bescherming.

9
28 mei om 19:43
Hardlopen met dwergkees.

Hardlopen terwijl hij los kan lopen,kan nog leuk voor hem zijn,verplicht mee rennen lijkt mij iets minder....maar je zal naar je hondje moeten kijken,hoe hij reageert.Hoe lang doe jij in totaal over die 3/4 kilometer?   Verder is het voor een hond niet fijn om lange stukken te moeten rennen boven de 15 graden,dan kan het al snel te warm voor ze worden.

30
26 mei om 23:14
Gel om tandsteen tegen te gaan?

Geen ervaring met deze gel.   Mila heeft minimale 'tandsteen/plak',dat komt doordat ze KVV eet. Wat ze wel opbouwt ,schraapt ik er eens in de 3 maanden van af met dit dingetje,dus mocht je een oplossing zoeken: http://www.alsa-nature.nl/gezondheid-verzorging-gebitsverzorging-tandsteen-gebitsreiniger-tweezijdig/p/431901/zahnpflege_nl  

92
25 mei om 21:54
war mogen jullie hond komen, in huis
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Ja mijn hond mag in het hele huis komen,ik zou niet weten waarom niet. Gelukkig heb ik een stofzuiger,stromend water,een emmer en een mop,schoonmaakdoekjes,zodat alles wat vuil wordt ook weer schoon kan worden

12
24 mei om 18:23
Grommen tijdens loopsheid

" een strandlaken op de bank misschien?   Ik zou met zo'n broekje ook een beetje bang zijn dat het ging broeien en er bacterien de vrije hand krijgen. " Dobry  En op het bed en de kleden bij je ouders thuis tijdelijk opruimen.   Dat broekje zit alleen maar in de weg om haar natuurlijke ding te doen.( dan bedoel ik het schoonhouden hè niet de voortplanting)

66
24 mei om 18:08
Hond overleden na twee dagen Dexdomitor en Ketamine
 Pagina 1 | 2 | 3

Helemaal nul verstand van al die medicaties...en/of eventuele effecten.   Ik vraag mij alleen af of het verstandig was om een hondje van 17 jaar te opereren.   Sterkte met dit verlies.

3
24 mei om 11:06
Bijten zonder waarschuwing

Ik zou als je ziet dat de poes toenadering zoekt,de poes gaan weg leiden een andere kant op,zodat je hondje ziet dat jij hem en de situatie begrijpt en ingrijpt.   Dat hij niet gromt,maakt op zich niet uit,er zijn nog tal van signalen over die je ook op kan pikken.Zoals je zelf omschrijft,als de poes komt spelen,loopt je hondje vaak snel weg(signaal dat hij meer ruimte wil,weg wil van de poes).En hij gedraagt zich angstig als je ziet dat de poes dichterbij wil komen(ook een signaal). Jij kan daar als mens op anticiperen als je dit soort situaties ziet gebeuren.Daarmee laat je aan je hond zien dat jij het regelt,hij zich niet druk hoeft te maken en minder angstig zal worden.En niet zelf hoeft te handelen(uit te vallen).   Het 'bijt' incident 'zonder' waarschuwing met hap in de lucht is een waarschuwing.Hij wil haar niet bijten,dus hapt hij in de lucht,een waarschuwing.

145
22 mei om 11:27
Hond neergestoken
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

We hebben 1 feit,een dood gestoken hond.Verder zijn er al verschillende verhaallijnen... link 1 zegt,de man riep 'duw mijn hond maar weg als hij opdringerig is:http://nos.nl/artikel/2084279-mechelse-herder-tijdens-het-uitlaten-doodgestoken.html   link 2 zegt; Daar viel zijn herdershond een klein wit hondje aan. Alle honden liepen los.Hond werd bij nekvel gepakt en meegesleurd.Het baasje van de herdershond riep nog naar de eigenaren van het witte hondje dat zij zijn hond maar weg moesten sturen.Dat deden ze niet. http://www.omroepbrabant.nl/?news/243724812/Mechelse+herder+doodgestoken+in+uitlaatgebied+De+Put+bij+Wagenberg.aspx   link 3 zegt,Onderweg kwam hij twee mensen tegen met een klein wit hondje. Zijn herder stoof op het kleine beestje af. ‘Stuur hem maar weg hoor’, riep hij nog naar het duo, maar zij grepen zijn herder direct bij zijn nekvel en sleurde hem een paar meter mee naar de zijkant van het pad. Daar staken ze hem dood.http://www.telegraaf.nl/binnenland/25120093/__Hond_zomaar_doodgestoken__.html    

40
21 mei om 18:09
schoonmaakazijn
 Pagina 1 | 2

" Ik gebruik ook kokend water. Minstens net zo effectief als azijn of roundup. Wel werkt het 't beste als het 1 of 2 dagen niet geregend heeft.Ik had laatste de hele stoep met de waterkoker behandeld. 45 vierkante meter. En nu een week later is al het groen en onkruid verdort. Niet je hond over kokend water laten lopen natuurlijk. Het is met een half uur zeker wel afgekoeld. Misschien zijn er nog snellere manieren dan de waterkoker. Dat is niet zoveel water per keer.  "  Je 4 pitten van het fornuis ook vol zetten met (grote) pannen water

8
21 mei om 00:15
Vrouwtje in verwachting

Gefeliciteerd   Misschien kun je hier wat oefeningen/tips uithalen voor het trekken:

31
20 mei om 23:36
Bang voor tuigje
 Pagina 1 | 2

Je zal hem moeten overtuigen dat er niks engs gaat gebeuren. Het kan goed hoor,dat een pup ineens iets eng gaat vinden wat ze voorheen niet eng vonden,dat komt doordat ze door verschillende angstfases heen gaan.   Probeer eens op de grond te gaan zitten (voorlopig,tot je ziet dat het weer beter gaat) met hele lekkere kleine snackjes en laat hem bij jou komen i.p.v. dat jij naar hem toe loopt,over hem heen buigt en het toch wat redelijke grote tuig over hem heen legt.Leg het tuig op de grond bij je in de buurt. Als hij bij jou is gekomen,dan ga je belonen..voor het komen,dan voor het willen ruiken aan het tuig en zo steeds een klein stapje verder.Het is belangrijk dat hij weer ontspant bij het zien van het tuigje en er niet voor wilt weg lopen. Als je zover bent dat je het tuig in je hand hebt en hij dan ook nog bij je wilt komen,dan kun je het tuig weer richting zijn lichaam gaan bewegen en ook daarvoor belonen,het tuig moet weer leuk worden.   Op deze manier oefenen kan in minuten lukken,maar het kan ook dagen duren,ligt er maar net aan hoe angstig hij voor het tuig.Ik denk zelf dat hij een beetje argwanend/bang is geworden voor jouw lichaamshouding,het recht op hem af lopen,over hem heen buigen,hand uitsteken met tuig.Dat hebben veel honden hoor. Is het tuig weleens uit je handen gevallen,vlak bij hem..of op hem?

16
17 mei om 22:55
drachtige teef

" Ja heel bewust heb 8 maanden geleden een nest labrador pups opgevoed en nieuwe eigenaars voor gevonden die vrouw van de pups had geen zin om ze te verzorgen dus heb ik dat gedaan diva was daar onwijs lief mee en toen de laatste pup weg ging zat ze in zware dip onlangs 1 pup terug gekregen voor 8 weken wegens omstandigheden  deze weer terug naar eigenaar en ze was weer in zware dip vandaar deze bewuste keuze dat ik 1 of 2 pups houd voor haar "  Dan was het ook en optie geweest om 1 of 2 pup te houden uit dat nestje...  

16
17 mei om 21:17
Django blaft veel

Nu ben ik zelf niet zo goed met onrust in een hond..word er zelf heel onrustig van.(dat mijn/een hond zich onrustig voelt)     Dus als ik weet dat de hond zijn 'natje en droogje' heeft gehad en dit gedrag ontstaat uit aandacht vragen,dan zou ik de hond kalm blijven begeleiden naar wat ik wél van de hond verwacht.Gewoon je rust pakken en niet bij elke beweging mij achtervolgen,opspringen of gaan blaffen. Uiteraard wel in balans met soms wel aandacht aan schenken,of zelf bij mij roepen voor een spelletje of knuffel.   Sommige honden hebben ook sturing nodig,om te weten wat te doen. Ik denk wel dat het negeren het nu ook erger heeft gemaakt.Draai het maar eens naar jezelf,jij wilt iets 'vragen' aan iemand,dan roep je hem..maar deze reageert niet...dan roep je nogmaals,weer wordt er niet gereageerd,je krijgt maar geen duidelijkheid.Dan zul je blijven roepen,tot je eindelijk antwoord krijgt of je druipt teleurgesteld af.   En dat teleurgestelde zal bij honden ook echt zo werken,aangezien ze over echte emoties beschikken. Dacht ook ergens wel te hebben gelezen dat je hond negeren (ja een keertje niet...maar zoals je nu hebt volgehouden op aanraden van de HS zou ik niet adviseren) ook emotionele 'schade' kan geven.  

10
16 mei om 18:56
Onderdanigheid

Ze doen dit vaak toch wel omdat ze heet spannend vinden om een (vreemde/nieuwe) hond tegen te komen.Hij beleeft ook geen lol aan zo'n ontmoeting.   Je mag je hondje meenemen uit zo'n situatie,liefst nog voorkomen.Ga veel oefenen met je hond dat je aandacht van hem krijgt als je dat van hem vraagt. Neem iets heel lekkers(rodi worst,gedroogde vlees snacks,viskoekjes,frikandel) en ga dit verbinden aan een woord(kan zijn naam zijn,of een ander woord of een leuk aandacht geluidje) Dit veel en vaak oefenen.Het woordje of geluidje belangrijk maken en inhoudt geven doe je door het te zeggen en daarbij het lekkers te geven,herhaal dit elke dag een paar keer,met 10 lekkere beloningen (neem kleine stukjes,is voldoende). Na een week zul je al verschil gaan zien,jij zegt het woord of maakt geluidje en jij krijgt aandacht.   Als je dat kan ,dan kun je hem ook mee vragen,als je dat wilt.   Vergeet niet dat het in het begin nog best lastig zal zijn,want dit gedrag zit denk ik erg ingesleten bij hem. Kijk ook goed voor je uit,zodat je gewoon een ander weggetje kan nemen en ontwijk wat meer honden,geef je eigen hond meer ruimte,zodat hij niet steeds in zo'n spannende situatie terecht komt.   Voor het sociale zou ik lekker gaan wandelen met wat vaste vriendjes,bekende honden,waar hij ondertussen een band mee op heeft gebouwd.   Laat hij dit gedrag ook zien bij honden waar hij al vertrouwd mee is trouwens?

34
15 mei om 16:06
Herder met vreemd gedrag
 Pagina 1 | 2

Ik dacht ook direct aan die link die Eliane plaatste.   Ik denk dat het verstandig is om een foto te laten maken van zijn koppie,bij een andere dierenarts wellicht.

45
14 mei om 11:29
ineens veel hijgen, tong uit de bek
 Pagina 1 | 2

Soms zou je haast denken dat een topic openen ook staat voor een echtelijke verbintenis

6
13 mei om 22:26
Hond piept.

In principe geeft de vacht isolatie,voor kou en warmte.   Dus hij zou het niet warmer moeten hebben dan een gemiddelde andere hond. Hij eet en drinkt wel voldoende?Het kan ook zijn dat hij loopse teefjes ruikt,dan willen de reutjes ook nog weleens gaan piepen.   Mocht je hem willen verkoelen,dan lekker op de koude vloer laten slapen,maar vaak doen ze dat wel uit zichzelf,of een koelmat kopen,als je denkt dat hij het toch te warm krijgt.   Het kan ook een combi zijn van die 2 genoemde dingen én de pubertijd,dat helpt ook niet om mee om zichzelf rustig te voelen.

26
13 mei om 21:11
Notificaties etc..

Haha,ik denk dat het tijd is om een eigen forum te beginnen Gijs.

7
13 mei om 15:35
Bobby kan niet zo lang alleen

Je hebt hem nog maar kort en jij en hij én de buurman (toffe buurman!) doen het juist heel goed.Ik zou zo door blijven gaan en wat geduld hebben.Dan moet dat wel goed komen. Een hond heeft de tijd nodig om er echt vertrouwen in te krijgen dat hij bij jou thuis hoort,dat jullie weer terug komen enz. Dat heeft tijd nodig.   Ik zelf heb betere en goede ervaringen met 'wel' aandacht schenken aan als ik weg ga.Vroeger ging ik weg zonder iets te zeggen,terwijl ze aan het eten was,dan moest mijn hond huilen,zodra ze zag dat ik weg was. Pas sinds ik niet weg ga tijdens het eten,maar wacht tot ze ligt en dan zeg 'ga je even wachten,ik kom zo',gaat dat goed.Ze snapt dat 'wachten' gewoon heel goed.   En als ik thuis kom dan schenk ik ook gewoon aandacht aan haar,ze heeft tenslotte op mij gewacht en staat toch blij te kijken als ik er weer ben.Ik maak het zéker niet te dol hoor,dat ze helemaal druk word of zo,want dat zou het héél 'speciaal' maken dat ik thuis kom...nee ik ben er gewoon,zoals altijd weer en even groeten is voor mij normaal.   Voor het afleren van het de hele tijd achter je aan lopen,zou ik voor nu nog even laten,hij is er net,ik zou dat vanaf 2 maanden wat gaan inperken,gewoon terug begeleiden,met lieve stem,aanwijzingen geven 'ga hier maar liggen'...en even wachten.Ik ben ook erg van de hand gebaren,dus dat liggen zou ik aangeven door te hurken en de plek die ik bedoel aankloppen,en het even wachten met hand-stop-gebaar aangeven.   Moet zeker weten goed komen hoor,maar het gaat nu ook al heel goed hoor  

26
13 mei om 12:25
gezocht: Hondennaam reu met betekenis

" Hero vind ik leuk!! " Vera met Abby & Cantor !  Ik ook,het 'bekt' lekker en klinkt in mijn gedachte mooi als iemand met die naam zijn hond zou roepen

10
12 mei om 18:00
Wat moet ik doen?

Als het je lukt om het te filmen dan heb je bewijs en kun je 144 bellen,die brengen dan een bezoekje (lijkt mij).   Dat soort mensen ontwijk ik vaak zoveel mogelijk,omdat ik merk dat mensen zich vaak gaan uitsloven als er een ander mens in de buurt komt en dit geval gaat de man zich uitsloven,'doordat jij te dichtbij komt'en zijn hond uitvalt... Als ik dat zie gebeuren,dan zorg ik altijd dat ik vér uit de buurt blijf,hoeft die hond ook niet op zijn fl*kker te krijgen,omdat de baas mijn honds aanwezigheid als excuus gebruikt om zijn hond te mishandelen.

121
12 mei om 17:38
Hondje knuffelen 20 cent
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Sorry,maar ik krijg het er al helemaal benauwd van Een hond die zoveel heeft moeten knuffelen met mensen dat jij er €70,- aan over hebt gehouden.   Bedenk de volgende keer auj iets waar je vooral zelf iets voor moet doen.Een hond met zóveel vreemden laten knuffelen is echt geen feestje voor je hond geweest.   Kortom,geen leuk idee.

16
11 mei om 12:40
Hond heeft ons konijn doodgebeten

Nee nee,absoluut niet inslapen hoor.   Het is idd natuurlijk gedrag,geen raar of gemeen of vals gedrag.   Hij deed waarvoor hij gemaakt is,hij is een carnivoor,de 1 heeft meer jacht instinct dan de ander. Een konijn opeten kan ook geen kwaad,er zijn ook mensen (zoals ik ) die de hond vers vlees geven(in de vorm van een KVV of BARF,kun je veel over lezen op www.barfplaats.nl )   Je kan zoiets wel trainen met een goede GT,maar het is ook een stukje acceptatie,je hond is geen killer,het is gewoon een jager.(wat te begeleiden is) Maar je kan er ook voor kiezen om of geen konijnen meer te houden of er voor zorgen dat als je een konijn neemt,de hond er niet bij in de in de buurt kan komen en zeker niet alleen laten.

12
11 mei om 08:46
dominantie

" Aangezien hij zo jong is wil ik hem wel socialiseren en zo veel mogelijk in contact te laten komen door middel dus van spelen met andere ruiken etc. Maar onze trainer zei ook die noet je jong castreren dus ik dacht gelijk aan dominantie "  Dan zit je trainer fout,een hond jong castreren zal niet helpen met gewoon gedrag wat voort komt uit te veel prikkels. Buiten dat heeft je hond zijn hormonen ook nodig om goed uit te kunnen groeien.   Socialiseren is goed,maar zoveel mogelijk in contact laten komen zoals je omschrijft,zal ik zeker afraden,heeft mijn hond vroeger ook helemaal geen goed gedaan.Ik dacht juist dat het voor haar leuk en goed zou zijn als ze elke dag met meerdere honden in contact kwam,aangezien ze daar als pup/jonge hond tijd erg blij van werd. Daardoor heeft zij veel met honden 'gespeeld' die over haar grenzen gingen en ik in die tijd ook niet goed door had of zag dat ik haar sneller uit die situaties had moeten halen,door al deze minder leuke ervaringen ging zij uiteindelijk ook uitvallen naar honden.   Zorg voor gecontroleerde ontmoetingen ,maak een paar vrienden en ga daar mee wandelen.   Hier een linkje over het rij gedrag:http://hondenlot.nl/opvallendevragen/bestijgen.html   En een link over Dominantie:http://hondenlot.nl/artikelen/dominantie.html EDIT:Link over Castratiehttp://www.doggo.nl/artikelen/hond-en-gezondheid/wel-of-niet-castreren-steriliseren-reu.php

32
09 mei om 18:53
Waarom ??
 Pagina 1 | 2

Je kan hier  wel de titel veranderen van je eigen topic...

42
07 mei om 21:30
Stofzuigerangst
 Pagina 1 | 2

Het zou ook kunnen dat ze door haar angst zich geen houding weet aan te geven,ze weet niet goed wat ze moet met dat lawaaierige ding ...wat je overal achtervolgd.   Ik zou de hond meer sturing en geruststelling gaan geven,aanwijzen waar ze mag gaan liggen en steeds als ze denkt er uit te moeten springen omdat ze door heel het huis..achterna gezeten zal worden door de stofzuiger,dan even de stofzuiger uit,hondje terug leiden naar haar plekje en verder gaan.En als je dan het hele huis hebt gedaan,dan ga je als laatst naar haar plekje,waar je haar eerst bij weg leidt ,weer laat liggen op een ander rustig plekje.   Zo zal ze gaan wennen aan dat zij weet wat er gaat gebeuren,wat er van haar wordt verwacht en dat ze zich geen zorgen hoeft te maken.   Ik gok dat ze er gewoon heel onrustig van wordt en niet goed weet hoe ze zich nog moet gedragen.

77
05 mei om 21:29
De dierentolk in gesprek met mijn ventjes.3 jaar verder nu...
 Pagina 1 | 2 | 3

Mooi dat je er een dierentolk bij hebt gehaald en dingen herkent...ik vind het toch altijd wat moeilijk met een dierentolk..omdat de dieren je nóóit zullen bijpraten over wat wel en niet waar is in zo'n verhaal. Ben zelf ook wel een beetje benieuwd hoe mijn hond haar eerste 5 maanden heeft beleefd in Spanje en toen ze hier kwam. Trouwens heeft de oppas dan een hek voor haar huis..kun jij je er wat bij voorstellen ?

83
05 mei om 16:21
Hoe kleiner hoe erger!
 Pagina 1 | 2 | 3

"  Ik quote even klein stukje maar ik kan me 100% vinden in jou verhaal. De afgelopen 4 jaar heb ik Twinko zien veranderen van verlegen pup in nerveuze blaffer.  Echt, ik heb d'r van alles aan gedaan om hem te beschermen tegen grijpgrage handjes maar je let even niet op en voila, iemand tilt zomaar je hond op! Of idd in de trein, ligt hij heerlijk te slapen naast me, in ene uit het niets een vreemde hand op z'n kop.  Ik kan me daar zo kwaad om maken! Mensen negeren totaal alle lichaamstaal en moeten hem zo nodig even aanraken. Zelfs als ik ze zeg dat niet te doen. Dan krijgen ze spontaan Caesar Millan Syndroom "Dag kleintje, zit je te grommen naar me? Ach gossie dat hoeft toch niet? Ik doe niks hoor, ik mag jou toch wel aaien, kom maar hier.." graai graai.   Dus zoals iemand hier boven zei, ja kleine hondjes zijn vaak nerveuzer maar niet omdat ze zo geboren worden denk ik, het is gewoon dat ze vaker op hun hoede moeten zijn.  " Hilde & Twinko  Er wordt ze ook gewoon vaker iets door de strot geduwd,want ze zijn ten eerste 'maar honden' en ten tweede ook nog kleine honden (dan schijn je geloof ik nog minder mee te tellen..als ik soms reacties zie van mensen,over kleine hondjes,niet eens alleen op HP,nee dan moet je mensen eens lezen hoe ze los gaan als er een grote hond een kleine hond bijt,iemand de grote hond er zelfs van af moet halen...de eigenaar bekend schijnt te staan als dronkenlap en alles negeert...en dán nog roepen dat het dan de schuld is van het blaffende kleine k*t hondje dat hij gebeten wordt,veel rare mensen op aard)

3
04 mei om 23:13
Fel hondje irriteert buurthonden

Ik zou voor BAT gaan.Als je dat in tikt op youtube,komen er vanzelf filmpjes,dan heb je voorbeelden.Er is ook een FB pagina van,daar is ook een kaart te zien met BAT instructeurs.   Voor nu zou ik haar meer de ruimte gaan geven en niet te dicht op grotere honden (af) gaan lopen. Steek over,is ze op bepaalde afstanden stil en zie je haar wel kijken naar de hond,beloon haar dan direct met het aller lekkerste wat je kan bedenken voor haar.

5
04 mei om 22:45
Chester de molester

Alles opruimen,niks laten slingeren.De pup geen kans geven om dit gedrag normaal te laten worden.   En dingen aanbieden waar hij wel in mag knagen en spul laten liggen die hij wel mag pakken.    

68
04 mei om 11:05
Scheermesje opgegeten
 Pagina 1 | 2 | 3

En nu maar hopen dat je gewone ontbijtkoek in huis had,want light ontbijtkoek bevat xylitol en dat is ook dodelijk voor je hond. https://www.dierenkliniekecht.nl/huisdieren/nieuws/xylitol-vergiftiging-bij-de-hond   Ik duim voor je hond dat ze of niks heeft binnen gekregen en dat ze hier onbeschadigd door komt.

23
03 mei om 19:27
Echt of nep?

Bij dit filmpje op Fb zie ik toch een broodfok manier van doen. https://www.facebook.com/1636066680008924/videos/1718542765094648/

8
03 mei om 00:19
Hond heeft pasta gegeten

" Hallo iedereen.  Ik ben 14 jaar oud en wij hebben tijdelijk een Amerikaanse Buldog. zij is 10 jaar oud. nu heb ik vanavond een boterham met choco pasta gemaakt. en die even op me bed gelegd. Ik moest snel wat pakken en lette dus niet op. nu heeft de hond een hap van de boterham genomen. wat moet ik doen? (Ik durf het niet tegen me moeder te vertellen)   " Nick  Je schat het goed in hoor dat chocolade schadelijk is voor een hond. Maar ben het wel eens met de anderen dat dit voor nu niet kwaad kan,omdat het om een grotere hond gaat en een klein stukje (1/3)brood met choco. Maar zorg dat het geen gewoonte wordt   Misschien is het toch wel verstandig om het tegen je moeder te zeggen,want mocht de hond toch niet lekker worden,dan weet zij tenminste wat er aan de hand is.Of google nog eens op chocolade en giftig voor de hond ,dan kun je zien wat er eventueel zou kunnen gebeuren,mocht ze toch 'vreemd' doen,dan weet je tenminste wat je kan verwachten.    

32
02 mei om 21:34
Hollandse herder langhaar
 Pagina 1 | 2

Ik heb er tot nu toe maar 1 mogen ontmoeten en die kwam ik vaak tegen in een bos,zij ging mee met de honden uitlaatservice,dit was een rustige en zachte hond. Ligt denk ik toch veel aan karakter,want als een hond ergens hyper  van kan worden,dan is het wel met een hele groep (drukke) honden op pad gaan.  

27
02 mei om 10:54
Grote hondenbrokken

Heb je de brokjes door het huis verstopt?Of in een voerbal gedaan? Of samen met wat smeerkaas in de Kong gedaan? Of een anti schrok bak gebruikt? Of de brokjes aangeboden in denkwerkjes/hersenwerkjes (in handdoeken,rolletjes wc papier/keukenrol/doosjes/washandjes/handschoenen/sokken enz enz)     Sorry dat ik niet met brokjes opties kom maar ik voer geen brok en dacht aan de manieren waarop je ook kan voeren.

7
01 mei om 22:37
Waar een herplaatsen aanbieden?

https://www.hhin.nl/ FB hhin

113
01 mei om 11:13
Gevecht honden
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

"  Hai Kiki, dankjewel voor je advies. De wijkagent geeft mij geen gegevens omdat mevr rottweiler dit niet wilt. Mijn verzekering zegt dat zij dit toch nodig hebben om haar aansprakelijk te stellen. Ik heb aan wa aangegeven dat het niet uitmaakt wat zij zegt dat ik recht heb op haar gegevens en dat het toch vaststaat dat haar hond minne gebeten heeft en de rott mijn hus, daar moet ze mij dan aansprakelijk voor stellen en dan betaald mijn verzekeringen dat. Wat betreft de arm van de vrouw zal uit getuigen verklaringen kenbaar moeten worden of het de rott of de hus was.  Mevr draait het hele verhaal precies andersom en claimt nu zelfs ook getuigen hiervan te hebben. Dus ik ga deze zaak verder laten afhandelen door een ontzettend goede advocaat gespecialiseerd in civiel recht en heb dit ook net via mail naar wijkagent gestuurd. Met daarbij de mededeling voor de agent: misschien handig om van te voren dat je de tegenpartij getuigen hoort, te melden dat ik een zaak ga starten en zij dit onder eed ook mogen afleggen. Liegen onder eed staat 1 jaar gevangenis straf op. Vanavond even de camera beelden bekijken. Ben daar nog niet aan toegekomen, hoop dat hier wat opstaat. Ik bijt me erin vast. Als er iets is waar ik niet tegen kan is het onrecht. En mevr heeft aan mij een hele verkeerde. Heb mijn adv inmiddels ook gesproken vanmiddag.  Maar wat vinden jullie hiervan:  ik voel mij alles behalve veilig nog op straat en overweeg nu ook serieus om een zakmes ( wat volgends de wet met een bepaalde maat is toegestaan) op zak te hebben. Voor het geval ik die rott weer tegen kom er weer een aanval komt. Dit is toch te bizar voor woorden ?? Maar wat raden jullie mij anders aan ? Ik wil mijn angst ook niet gaan projecteren op mijn honden, maar ben de rott dit weekend al 2 keer tegengekomen. " laura  Staat het hele incident op beeld?Dat zou handig zijn!Nee ik zou geen mes meenemen om een hond dood te steken.Die hond kan er ook niks aan doen dat hij zo'n dom mens naast zich heeft.

28
30 april om 09:06
Opgepast: loslopend beertje in Frankrijk.

Die foto turend door de achterruit ...op weg naar avontuur   Hij heeft het naar zijn zin gehad stoer Beertje.

57
29 april om 22:51
tis niet best meer...
 Pagina 1 | 2

Ik ben er voor dat men op zijn minst iets zal moeten leren over honden etiquette,houdt je je daaraan,dan voorkom je al een heleboel ellende. En in die les kan dan ook iets over hondenrassen en de taken die bij rassen horen.   Dus goed dat er voor dit soort rassen lessen zouden komen,maar de gemiddelde hondeneigenaar met welke hond dan ook,kan wat mij betreft wel wat honden-info gebruiken!   Maar ja hoe zou het dan moeten als het alleen voor bepaalde rassen geldt.Dan moet je eerst huis/tuin en keuken 'staffords, pitbulls  en soorten' gaan verbieden.Alleen nog fokken vanuit opgegeven kennel,waar je dan eerst een berg info zal krijgen eer je zo'n type hond mee mag krijgen..of in aanmerking zal komen.   Op zich wordt het toch wel vervelend dat men denkt dat deze honden heus wel met iedere hond kan en dat hun hond niet soortgenoot intolerant zal worden...het bewijs staat nu ook weer vers in het Staffords en Pitbull topic.Gewoon vermoeiend om te lezen dat mensen zich niet goed verdiepen in wat ze hebben. En dat geldt voor veel rassen,die onwetendheid,maar met rassen die ooit gefokt zijn om te vechten kan het vaak gewoon totaal niet leuk aflopen voor de aangevallen hond en ook niet voor de aanvallende hond(die komt op een dag in de opslag,maanden eenzame opsluiting,domme testen met een spuitje als gevolg) Ik denk dat een liefhebber van deze rassen dit niet moet willen.

6
27 april om 19:38
28
27 april om 12:37
Gaat autorijden met Toby ooit nog goedkomen?

Wat is zijn leeftijd?   Ik zou hoe dan ook door blijven oefenen(maar ik heb geen oog op hoe ernstig jouw hond in zijn angst is),want met de auto weg gaan of weg kunnen heeft natuurlijk tal van voordelen.   Tenzij jij zegt/vindt dat het niet echt nodig is,omdat je direct naast een heerlijk stuk groen woont... Hoe is hij met het openbaar vervoer? Ik rijd zelf bijv. geen auto en loop al jaren naar 2 parken bij mij in de buurt,maar dat mijn vriend wel auto rijdt en onze hond er zonder moeite in mee gaat is wel een groot voordeel vind ik,voor de afwisseling en als ze naar de dierenarts moet.   Je zal zelf een afweging moeten maken.  

17
27 april om 12:05
Achter alle joggers, fietsers, auto's etc aanjagen.

" Vraagje over de beloningen geven om je hond af te leiden. Mijn hond heeft hetzelfde met katten. Als ik hem bij het zien van een kat, naar me toe roep met iets lekkers, gaat hij dit dan niet associëren met: aha, jagen is goed. Ik word er voor beloond! ???? "  Je beloond wat hij als laatst doet en wat jij hebt gevraagd.

23
26 april om 15:21
Verlatingsangst bij herplaatser

" Wij hebben een week geleden Zorro, een Tibetaanse terriër geadopteerd. Hij is 8 jaar oud en had altijd bij een oud koppel geleefd. Wegens ernstige gezondheidsklachten (jarenlange bedlegerigheid) konden ze niet meer voor hem zorgen. Hij is toen 4 maanden naar een opvanggezin verhuisd in afwachting van een nieuwe thuis. Men verzekerde ons daar dat hij alleen kon blijven omdat de mevrouw overdag moest werken. Nu hebben we daar ernstige twijfels bij want Zorro verandert van de liefste hond ter wereld in een hyperactieve hond die de hele buurt bijeen blaft en de deur van de woonkamer sloopt zodra ik nog even naar toilet moet gaan. Een douche nemen, naar de bakker gaan, slapen in mijn eigen bed, ... is ronduit onmogelijk. Zelfs als ie ons ziet achter glas wordt ie gek. Ik heb al eens geprobeerd om hem aan de tafelpoot vast te leggen maar hij beet zijn koord binnen de kortste keren gewoon door. Hij krijgt veel beweging maar toch vindt ie nog de energie om uit zijn dak te gaan als we daarna voorzichtige pogingen doen zoals jas aan/uit, deur open/dicht, ... We negeren hem bij het binnenkomen en verlaten van de kamer. Hij volgt ons op de voet en we hebben geen idee hoe we aan zijn verstand moeten brengen dat ie op een meter of twee moet liggen en idealiter een kamer verder om rust te leren vinden. We oefenen nu op de commando's zit en lig. Blijf verstaat ie wel maar houdt ie niet langer dan een paar seconden vol. We willen niet dat ie boven bij ons in de slaapkamer slaapt wegens hygiënische redenen maar ik zie me ook niet de rest van mijn leven op de bank beneden slapen     " annemie  Even kort...je moet hem niet negeren,maar juist vertellen ,vooral leren,wat je wél van hem verwacht. Je hebt hem pas een week,dus geduld en een tijdelijke oppas in huis nemen is wel geboden.   Hoe moet hij nu weten wat er van hem wordt verwacht?Hij is nu in korte tijd bij een 2e nieuwe omgeving,hij is even de weg kwijt.

68
26 april om 14:27
Ernstige verlatings angst
 Pagina 1 | 2 | 3

Hoe laat je hem nu achter?Staat de hond al achter je hielen bij de voordeur? Leer de hond rust te vinden in huis.Leer hem dat het oke is om op zijn plekje te blijven liggen,als jij opstaat. Je zal veel geduld moeten hebben.Het houdt in dat als jij 40 keer opstaat en hij dit ook doet,jij hem met kalmte en rust terug begeleid naar dat plekje waar hij al lag. Doe dit zonder boosheid of frustratie,ook al ben je bij keer 35 Gebruik een neutrale en lieve stem. Het kost een hoop energie,maar er komt een moment dat hij jouw aanwijzingen gaat snappen en dat het oke is. Doe het terug wijzen met een afgewend lichaam en uitnodigende hand.(niet een rechte houding en streng wijzende vinger,want dat kan te hard over komen,denk aan hoe 'Leontien de letters liet zien' )   Hij mag met deze leeftijd al zeker 45 min. lopen,dat zou ik doen voor ik weg zou gaan. Niet persé kilometers maken ,maar in de buurt álles laten afsnuffelen,zodat hij doodmoe naar huis gaat van alles prikkels en info die hij heeft opgedaan. Honden raken moe en voldaan van geurtjes opnemen,hun neus mogen gebruiken.   Doen jullie weleens hersenwerk/denkwerk,ook erg fijn en vermoeiend voor een hond.   Hoe gaat het nu als jij weg gaat? Wat heb je allemaal gedaan voor je weg gaat?   EDIT: Heb  je de hond weleens gefilmd tijdens het langer alleen thuis verblijven? Zodat je kon zien hoe erg hij bang was en hoeveel 'lawaai' hij nu echt maakt..zodat je weet of de buren overdrijven of niet.  

113
26 april om 09:57
adoptiehonden worden gedumpt, onbegrijpelijk!
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

" Bij de buitenlandertjes zie je bij sommige mensen heel erg het Reddende Engel syndroom meespelen: "Zie mij eens goed zijn!" Het gaat hen niet zozeer om de hond als individu, maar om het verhaal waarvan zij het middelpunt worden. Ze genieten dan van de 'ooooh's' en 'aaah's die hun te beurt vallen, tot de aandacht geluwd is en er alleen nog die hond zelf overblijft. Daar halen ze dan geen voldoening meer uit, integendeel, het dier is een last geworden, en dus moet ie weer weg.    " Alaska's Finest!  Dat vind ik zo grappig,dat heb ik weleens met Mila,die moet aan mensen wennen,dus kan ze 'schuw' reageren als het zoveelste mens direct met hand op haar kop denkt te duiken,dan springt ze weg. En dan weten ze ondertussen dat ze uit Spanje komt,dan zeggen ze direct 'oh die zal wel wat mee gemaakt hebben,of die is vast mishandelt'.   Dan moet ik altijd zeggen,'nee hoor die is niet mishandelt,die is gewoon geboren bij de opvang uit een bange moeder en lichtelijk slechte socialisatie'   Alsof je ook mishandelt moet zijn geweest om direct door vreemde geaaid te worden niet fijn te vinden

1
25 april om 22:38
ontvlooien

http://www.meatandbones.nl/c-3404965/vlooien-en-tekenpipet-ecospot-hond-kat/   http://www.hondenoutlet.nl/product/ecostyle-vlovrij-spray-500-ml   http://www.ozzlesdogfood.com/menforsan-vlooien-en-tekenband-voor-katten.html     Ik heb zelf geen katten en heb deze dingen niet zelf uit kunnen proberen,maar als je googled kom je vast een ent met ervaringen vinden. Alle 3 de producten zijn op natuurlijke basis,geen chemische spulletjes er in.  

13
24 april om 00:27
Bijten/grommen pup

http://www.puppyopvoeden.nl/puppy-bijt-in-kledinghandenmeubulair-etc/

44
23 april om 23:02
Wat een domper!
 Pagina 1 | 2

Zó stom! Dan bel je toch even...of jullie de hond echt (nog) willen en onderweg zijn,omdat er iemand is gekomen die hem nu mee wilt nemen.Zeker als je al hebt afgesproken en jullie verwacht worden. Heel l*llig voor jullie.   EDIT: even off topic..nou ja.. half dan haha.Ben je bekend met deze site?Staan altijd wel leuke honden op met mooie lange en duidelijke verhalen en ze bemiddelen ook goed tussen de oude en nieuwe baasjes.https://www.hhin.nl/

3
23 april om 19:50
Hond Ander gedrag

Niet willen zitten kan duiden op een koudwaterstaart.   Heeft ze gezwommen? Hangt haar staart vooral op half 7?

26
23 april om 15:47
Dominante Reu

" Waar het aan ligt blijft gisteren ,hormonen spelen hier vaak een grote rol ,Dus als je je hond wilt laten helpen zou ik je willen adviseren  om te teef te laten helpen (deze worden vaak prikkelbaar onder invloed  hormonen )   " dogmaster  Waarom zou je de teef laten steriliseren als de reu juist de teef aanvalt? Zij begint nu 'gewoon' terug te vechten/verdedigen,omdat hij haar steeds aanvalt.    

24
23 april om 15:16
Informatie kvv

"  We hebben al van alles geprobeerd. We laten de bak nu ook al staan maar dan nog. Hij ruikt er wel aan maar eten ho maar. Als we niks doen eet hij rustig dagen helemaal niet. (drinken gelukkig wel) dus vandaar dat we er best wel een beetje mee aan zijn.  Snoepjes en kauwbotjes eet die dan weer wel, die geven we al niet teveel in de hoop dat hij dan honger heeft en gewoon zijn brokken eet, maar helaas ook dat werkt niet. Het is gewoon zielig om te zien en hij wordt steeds magerder. afgelopen maandag bij de DA geweest voor zijn enting was toen 5,3 kg dus we houden het in de gaten dat het niet te weinig wordt.  DA had ook al gezegd dat hij best een beetje meer mag eten, en dat willen wij dus ook heel graag haha " Anne  Hoeveel dagen heeft hij dat echt vol gehouden dan (of jullie zelf ) ?

14
23 april om 11:19
Inschattingsfout gemaakt.....

Iemand op 10 meter passeren is niet heel raar hoor,zelfs nog (heel) ruim,als ik zie hoe weinig ruimte de gemiddelde hondeneigenaar de (eigen) hond (of die van een ander) geeft. Ik geef mijn hond en die andere hond ook altijd liever meer ruimte,ik ben dan ook 9,5 van de 10 het persoon die het fietspad oversteekt en op het kleine stukje stoep gaat lopen,naast de geparkeerde auto's. Terwijl andere mensen gewoon op een stoep van 3 meter de honden recht op elkaar laten aflopen en als ze dan moeten blaffen of uitvallen krijgen ze ook nog op hun kop.   Ik snap wel dat je achteraf denkt 'was ik maar overgestoken'.   En jouw schuld is het ook al niet,want de honden waren allemaal aangelijnd,dat andere hondje schoot los en viel aan. Dat hondje zocht jouw honden op en uiteindelijk heeft jouw hond schade.En al mocht de andere hond ook diezelfde lichte schade hebben,dan is het gewoon gelijk.   Ik zou persoonlijk niet eens een briefje in de bus gaan gooien,want dan lijkt het net alsof het jou schuld is en dat is het niet.

38
22 april om 16:36
angst buiten
 Pagina 1 | 2

Heb je al geprobeerd om vanuit de deuropening lekker rosbief in de tuin te gooien,eerst dichtbij,dan steeds een klein stukje verder.   Ik zou de andere hondjes even op een ander plekje 'vast zetten',zodat er rust is op het moment van oefenen.   Ze zit wel in de leeftijd die past bij een angstfase,goed aangepakt zou dit maar 1 tot 2 wkn moeten duren.

81
21 april om 23:10
Tuig of halsband?
 Pagina 1 | 2 | 3

http://www.allergie-bij-honden.nl/is-een-halsband-schadelijk-voor-je-hond/   Lees deze link en kijk wat je zelf beter vindt.

33
21 april om 17:50
Rijden op deken
 Pagina 1 | 2

" Overprikkeling lijkt het me niet te zijn. Hij doet het echt pas sinds de laatste dagen. Dan had hij het al veel eerder moeten doen want we zijn de dingen niet anders gaan doen.   Geuroverdracht zou het kunnen zijn. Dekbedhoes word wekelijk verwisselt, maar heb vorige week wel mijn dekbed zelf ook uitgewassen. In het dekbed zelf zal vast ook wel geur zitten die wij mensen niet ruiken maar honden wel. Die is door het uitwassen weg.   Maar er zijn ook loopse teven in de buurt waar hij op begint te reageren. Ik merk aan zijn gedrag als er net met een loopse teef is gelopen. Maar als we dan weer ergens lopen waar die teef niet heeft gelopen gedraagt hij zich weer normaal.   Zal een plekje voor hem maken naast het bed. Wil inderdaad niet dat het een gewoonte ga worden dat hij op mijn deken ga rijden. Of dat hij het lekker ga vinden (kan dat bij honden?) en het de rest van zijn leven blijf doen. "  Je kan van meer dingen dan 'te veel' gedaan hebben op een dag overprikkeld raken. Die nieuwe geur ,wellicht te sterke nieuwe geur kan hem op dat moment ook overprikkelen. Overprikkeling kan ook binnen 1 minuut ontstaan,hoef je nog geen drol te hebben gedaan op een dag.Het kan zich ook opbouwen,een hond kan de hele week bijv. mee op pad naar allerlei plekken en dat je dan niks ziet aan je hond...en dan op de 8e dag kan de hond gaan rijden.Dan lijkt het emmertje 'opeens' vol te zijn.   Nu met zijn 8 maanden oud staat hij ook bol van de hormonen,dus zijn ze hoe dan ook veel prikkelbaarder,nerveuzer,sneller van hun stuk.   Hier 2 artikels: Pubertijd   Rijden    

74
20 april om 21:05
Jouw hond als cartoon!
 Pagina 1 | 2 | 3

" Hoe leuk is dit!! " Hannah & Bink† en Beertje  Deze is echt mooi!(vooral die van Bink bedoelde ik)

16
19 april om 14:40
hond heeft alemaal rode bultjes

" je zou haar kunnen inwrijven met gekneusde hondsdraf of weegbree, meestal staat dat in de buurt van brandnetels.   Appelazijn zou je ook kunnen proberen   Aloe Vera sap als je het in huis hebt " Dobry  Lichtelijk off topic...ik weet dat pas sinds vorig jaar!En toevallig ging ik ook tegen een kleine Brandnetel aanzitten..en zoals 'beloofd' stond er inderdaad een Hondsdraf naast de Brandnetel én het werkte

29
18 april om 23:15
2e keer patella links hoe kan dat en wat nu

Linkje over artrose en vitamine te kort: http://www.diamondfauna.nl/index.php/alles-over-ziektes/128-artrose-door-vitamine-te-kort

106
18 april om 15:07
Hond urineert op nieuwe bank
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

" Tja... ze weet dondersgoed wat wel en niet mag natuurlijk. Dat weet ze niet!En al was dat het geval,het heeft in deze context niks te maken met iets dondersgoed weten. De nieuwe geur is onbekend,haar eigen plas/geur is vertrouwd,de bank 'stonk'naar iets vreemds,een logische hondse reactie is dan om je geur er op achter te laten.Leuk is het niet,maar het is gebeurd en kán gebeuren. Heb haar wel gestraft (de hele dag in de garage en geen voer vanavond), dus denk dat ze het de volgende keer wel uit haar hoofd zal laten. Straffen voor natuurlijk gedrag is best wel raar.Je weet niet eens zeker wat haar 'motivatie' was voor het plassen en tóch lijkt het je logisch haar voor iets te straffen waarvan je niet weet wat het met haar deed ,hij zij zich voelde toen zij op de vreemde geur plaste. Je hond maakt geen connectie met een hele dag geen vreten krijgen en in de garage gekwakt te worden...dus als het al met voorbedachte raden heeft gedaan(wat niet zo is!!!) dan zal het het zeker weten niet koppelen aan dat zij op de bank heeft geplast.Een hond willen straffen voor iets,moet op gebeuren op een tijdsbestek van nog minder dan 1 seconde.Nu heb je haar alleen duidelijk gemaakt dat jij een onbetrouwbare vent bent,waar ze geen vertrouwen in hoeft te hebben.   Bedankt voor de antwoorden betreft het schoonmaken - inmiddels is het redelijk schoon, al blijft er wel een heerlijk uitgebeten aandenken over. "  

20
17 april om 11:39
Rottweiler of mechelse herder

Wat wil je verder doen met deze honden?Behalve 'meestal buiten zijn'?   Honden houden er hoe dan ook van om bij ons te zijn,tuurlijk is een tuin geweldig,vooral omdat heel veel honden van zonnen houden.   Mocht je vasthouden aan het idee dat een hond 'meestal buiten' zal moeten verblijven,dan zou ik de pup uit het nest kiezen die totaal geen aandacht voor jou heeft,als je op bezoek komt om kennis te maken met het nestje en de moeder.

22
16 april om 21:35
Waarom kijkt mijn hond zo vaak achterom?,

"  Als ze los is doet ze het niet zo vaak, zoveel dingen te besnuffelen, achter wildsporen aan ed. Ik ga altijd vroeg om half 5 haar los rondje doen van bijna 1 uur. Ik ben nog steeds aan het oefenen op het commando hier en durf het nog niet zo goed aan om dit tijdens een drukkere tijd te doen maar het gaat steeds beter, vandaag kwam ze van de 10 keer vragen 9 x dus super trots. Wel wacht ze altijd op me en als ze wat te ver gaat fluit ik en dan komt ze ook altijd terug.Vroeger tikte ze vaak met haar neus tegen mijn benen aan is dat hetzelfde? " Danny en laika  Is ook om contact te maken.

28
16 april om 16:07
Naar het strand

Mooie meid! Die zal het naar haar zin hebben gehad

31
15 april om 10:15
hond aan laten komen
 Pagina 1 | 2

Zo'n Jumbone is denk ik zachter dan zijn brokken..niet?   Hij zal idd meer moeten eten om aan te kunnen komen.Koop van dat zachte voer van Renske(veel beter dan blikvoer,want dat bestaat uit veel water en granen) en Renske is ook gezonder,gestoomd vlees. https://www.petsplace.nl/renske-hondenvoer   Ik gok dat hij nu ook nog pijn in zijn mond heeft en niet graag die harde brokken in zijn mond heeft.   Naast Renske is er ook nog vers vlees.KVV van Smuldier bijvoorbeeld,dat ligt in de vriezer van je lokale supermarkt.Laten ontdooien en op kamer temperatuur laten komen en smullen maar,zacht en gezond voer.

20
15 april om 08:26
Onzekere hond wordt steeds aangevallen

Ergens zul je toch zelf je hond moeten beschermen,door de aanval voor te zijn.Na 15 keer,weet je toch ongeveer waar je de ellende kan verwachten? Til je hond op,kijk of je een andere weg kan lopen,bel de politie eens om te informeren of zij met de betreffende eigenaren kunnen gaan praten over hoe ZIJ het gaan oplossen dat hun hond steeds uit de tuin breekt.    

11
13 april om 14:41
Piept snachts in de bench

Dan zet je de bench toch gewoon naast je bed,of ga jij een weekje in de woonkamer slapen naast de bench. Op zichzelf is het best wel onnatuurlijk om een pup/hond op te willen sluiten,het janken wat ze doet is dan ook niet om irritatie op te wekken of jou slapeloze nachten te bezorgen,maar dit zijn roepjes om hulp.Niet om te drammen,maar puur het nodig hebben om bij je te mogen zijn.   Bij een pup(of eigenlijk de eerste 2 levensjaren van een hond) gaan op en af met dingen leren. Je hond gaat die 2 jaren door meerdere angstfases.Begeleid je die angsten niet goed,dan is de kans groot dat je hond alleen maar banger wordt. Begeleid je het goed,biedt hulp,biedt je contact/rust,dan help je je pup door zo'n moeilijke tijd heen. Daarom zeg ik ook,op de slaapkamer toe laten en weer afbouwen of naast haar slapen in de woonkamer en dan weer steeds verder weg gaan slapen.Ja klinkt een beetje maf allemaal,je kan het ook niet doen en soms klinkt het ver gezocht,maar het is de beste manier om je hond een vertrouwd gevoel te geven,dat ze hulp krijgt als ze dat nodig heeft,daar krijg je een zelfverzekerde hond van,niet van 2,5 uur laten piepen/huilen.

23
13 april om 09:47
snijden vers vlees

Je mag een bevroren rol een paar uur laten ontdooien in de koelkast,zo'n 4/5 uur later is de rol nog steeds bevroren,maar wel te snijden in plakken.   De rest kan weer terug in de vriezer.

8
12 april om 20:00
Blixem en haar energie...

Als je hond behoefte heeft om meer te bewegen,dan hoef je haar alleen maar los te laten lopen in een los loop gebied,dan zie je vanzelf of je hond meer wilt rennen. Ik zie het vaak gebeuren,jonge honden die zelf beginnen te rennen/hupsen in hun eentje.(de normale rustige ren,niet de overprikkelde fiddle about ren) Mijn eigen hond was geen in-het-rond-ren-hond.   Ik denk dat je moet waken voor wat jij/wij als mensen denken dat een hond aan bewegingsbehoefte nodig heeft.Naast de fiets heeft een hond al gauw geen controle meer over wat hij/zij wel/of niet meer zou willen. Ik heb dan ook geen tips voor je om haar 'meer uit te dagen'. Een hond vindt het fijn om zich vrij te mogen bewegen,lekker snuffelen,rollen,gek doen met het baasje,koekjes zoeken,omgevallen bomen beklimmen,zwemmen(als je hond van zwemmen houdt)   Ik heb ook met mijn hond gefietst,nu ook nog heel soms,maar dat is hooguit 8 minuten om bij het park te komen,zodat ze lekker los kan lopen en bewegen hoe zij het wilt. Ik zou er zelf nooit voor kiezen om mijn hond een half uur naast de fiets (verplicht) te laten mee lopen.

20
12 april om 09:55
Herdermix met drijfinstinct? wat te doen?

"we hadden trouwens al meer dan 1 uur wandeling erop zitten en ze had al een potje bal apporteren gedaan voordat ze achter de koeien aan ging....)  " Claudia & Desny  Wist je dat een hond door achter een bal aan te jagen,veel adrenaline aanmaakt en ook hyper(der) wordt(kan worden)? Apporteren is niks meer dan achter een bal aanjagen..en de prooi terug brengen. Ze had nu al genoeg 'pit' opgebouwd door het apporteren. Ik zeg niet nooit meer te apporteren,maar houdt er rekening mee dat je iets in gang zet in een hond.Wellicht  erna sowieso aanlijnen,weer kalm worden zou goed zijn.     Ik zou haar ook de komende tijd gaan begeleiden met een lange lijn,meer hersenwerk laten doen,dat ontspant een hond ook.Laten snuffelen.

12
11 april om 18:12
Waarom wordt mijn hond steeds aangevallen?

Er bestaat zoiets als een sociale hondenwandeling.Dat is vanuit een hondenschool en/of gedragstherapeut.   Dan ga je gecontroleerd met een groep wandelen,honden aan de lijn en goed kijken wat er gebeurt en wat je kunt doen om je hond te begeleiden in een groep.In jouw geval wellicht een idee om hem weer wat vertrouwen terug te gaan geven,omdat het goed begeleid wordt.   En jij zal er vast ook een boel van opsteken,omdat een GT goed kan zien waar,hoe en of het 'mis' gaat.

22
06 april om 14:18
mijn hondje is depressief

Is je hondje loops geweest,ergens in de afgelopen 2 maanden?

13
05 april om 08:58
Blaffen/janken

" Ze is 8 weken en slaapt in een benche in de keuken. Ze zou volgende week 8 uur alleen moeten thuisblijven  "  Ja dat kan dus niet,echt niet doen,krijgt je pup grote verlatingsangst problemen van. Het is ,wat al genoemd is,een baby,behandel haar ook zo. Zoek een tijdelijke oppas voor 2 maandjes,zodat je het alleen leren blijven rustig kan uitbouwen en niet dat de pup (baby) maar in het diepe wordt gegooid en dat het dan maar goed moet gaan.   Bedenk je dat ze echt een baby is,niks gaat vanzelf,dingen moet je in rust aanleren en dat  (ik houd niet van moeten,maar in dit geval) moét je echt doen.   Ze komt net uit het nest bij haar moeder en broertjes en zusjes,alles is nieuw (en wellicht ook eng of spannend voor zo'n kleintje),zorg dat ze zich veilig voelt in haar nieuwe leven,geef haar warmte en liefde. Verwacht niet van een baby dat ze direct alles op zichzelf kan gaan doen. Neem haar bij je,in de slaapkamer,laat haar niet alleen in haar sopje gaar koken in een bench in de keuken.   Alles wat je een hond in rust en goed aanleert,valt niks af te leren en zal een gelukkige hond zijn en worden.

6
03 april om 22:14
Hondenpuzzel zelf maken

https://www.facebook.com/oliviercomyn/videos/10206107617195110/ Ideetje    

20
03 april om 21:34
Nieuwe lange lijn kopen, maar hoe breed?

Ik heb net zo'n soort lijn die Yara aanbeveelt,alleen is die van Yara veel goedkoper Ik heb ervaring met de maar 3 meter,maar zo'n lijn is ligt qua gewicht,valt stukken lichter dan een gewone dikke nylon lijn van 20mm.   Dus deze zou ik ook zo aanbevelen.De lijn heeft geen kans om snel weg te glijden/schieten,dus ook geen brand-in-je-hand .

15
03 april om 17:01
Idiopathic Head Tremors?

Wat naar om te zien bij je hond en voor je hond vast ook niet heel prettig.   Hier een oud topic van iemand die een hond had met Shaking head syndrome,misschien kun je er nog info uithalen:http://www.hondenpage.com/hondenforum/72651/shaking-head-syndrome.php

167
03 april om 14:19
Iemand ervaring met Smuldier?
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Van Smuldier kun je gewoon alle smaakjes geven,hoeft niet persé alleen de complete te zijn. Je wilt het voor er bij,dus het maakt niet uit welk smaakje je pakt.   Verder is het bij de Smuldier zo,dat er in de complete varianten meer orgaan zit,en in de kip weer geen orgaan én echt bot,mocht je dus alleen Smuldier voeren dan is het juíst goed om alle smaken te geven,zodat je wel compleet voert.

54
01 april om 15:45
Duitse herder
 Pagina 1 | 2

http://www.allergie-bij-honden.nl/is-een-halsband-schadelijk-voor-je-hond/        

14
01 april om 09:00
Ze luister thuis wel, maar op het uitlaatveld niet....

" hoi allemaal,   mijn herder is 10 maanden. Thuis lukt het commando HIER al lang heel goed, maar zodra ze los loopt op het uitlaatveldje luistert ze niet meer. Daagt ze uit en gaat ze rond rennen.   Weet iemand wat dit gedrag veroorzaakt? Want ik snap er niks van en wordt er, eerlijk gezegd, moedeloos van dat ze niet wilt luisteren zodra we op t veldje zijn... "  De pubertijd   Hier een mooi artikel over pubertijd. http://www.hondenlezingen.nl/341055426

35
31 maart om 19:03
Gentle leader
 Pagina 1 | 2

Als ik honden zie lopen met een halti of GL,dan vind ik ze er altijd wat triestig bij lopen.Ik vind het zelf ook een vernedering voor de hond om met iets klemmends over zijn snuit te moeten lopen,klemmend in de zin van 'als ik te ver een bepaalde kant op loop,word ik op mijn gevoelige neusbrug gedrukt ,zwikt mijn kop naar beneden en stop ik met trekken'. Ik bedenk mij dan altijd hoe gevangen ik mij zal voelen om er zo bij te lopen..en elke beweging van mij word afgeremd,brrrr.   En als klap op de vuurpijl lopen er echt veel te  veel mensen te rukken aan dat onding ...en dan heb je nog volk dat dit combineert met een flexilijn pro versus anti-trek.   Het geldt ook als hulpmiddel,niet als permanent iets,dat zie ik ook te vaak,honden die al een jaar of zo (zo niet langer) met zoiets rond lopen.

14
31 maart om 10:21
Heeft mijn pup de hik?

Doordat een pup vol in de groei is,worden er ook dingen geprikkeld. Vooral in de eerste maanden kan dit regelmatig voor komen. http://www.puppiesopvoeden.nl/puppies-met-de-hik/

13
29 maart om 10:58
Ervaringen Versvleesvoorjehond.nl (waar bestellen jullie?)

Dit adres staat op de verkooppunten lijst van Carnibest: Kattenhotel Dotje Oudewater RuigeWeide 25 3421 TH Oudewater Tel. 0348-564035 Mob: 06-23820600 Fax: 0348-563024  

4
27 maart om 16:38
beste voeding voor huskys

Vers vlees zou ik mee beginnen.Dit kun je kopen in winkels,op website's en zelfs in de supermarkt.Je kan om te proberen gaan kijken in de vriezer bij de Jumbo of Albert Heijn,daar liggen Smuldier en Rodi(bij de albert) Neem eerst de compleet versies om te beginnen.   Het gaat hier om echt vlees (niet voor menselijke consumptie) waar bot,spiervlees en orgaan is verwerkt.Je hond zou hier mooie harde poepjes van moeten draaien.Er zit geen graan in (waar veel honden op reageren,diarree van krijgen) en geen chemische toevoegingen. Het kan zijn dat jouw hond wat allergisch is aangelegd en kan ook reageren op kip en/of rund,maar dat merk je gauw genoeg,eerst maar eens voeding gewoon proberen waarvoor ze gemaakt is.   We noemen het KVV (kant en klaar vers vlees) en je geeft dit rauw,en voor de beginner kun je er wat heet water overheen doen,zodat de geur uit goed uitspringt ,want voor veel honden die brokken of blikvoer met veel smaakstoffen gewend zijn ,kan het even wennen zijn om dit normaal te vinden.Er zijn ook honden die hier dus dírect heel gelukkig van worden.   Als je hond nu schapen aanvalt of wil aanvallen,dan zou ik hem nooit los laten in de buurt van schapen,een husky heeft gewoon een flink jacht en kil instinct.  

14
25 maart om 14:06
Ineens grommen

Een hond gaat toch het 2e levensjaar door meerdere angstfases. Rond deze leeftijd heb je er volgens mij ook 1.   Jullie zijn niet van de harde hand,dus daar kan het niet aan liggen dan.   Geef hem zijn rust en eigen ruimte.Verplaats zijn rustplek naar een hoek waar je niet gauw langsloopt en niet bij een voordeur of raam in de buurt is,dit om extra prikkels te weren.Een hond kan ergens overlopen van prikkels en te weinig rust krijgen,als dit gebeurt kan een hond ook veel minder verdragen.   Ik zou om hem gerust te stellen ook niet naar hem (vreemd) kijken,omdat je het misschien zielig vindt.   Kijk het aan,zo lang hij wel eet,drinkt verder normaal functioneert,moet hij denk ik even door een moeilijke angstfase heen,kan 1 a 2 weken duren.

27
25 maart om 12:29
Hoe stress ( bijten en likken tussen tenen) opgelost krijgen?

Mijn hond is ook allergisch aangelegd en krijgt weleens (door iets te eten wat ze niet moet eten of door atopie) de neiging om dan in de nacht langdurig te likken (in ieder geval als ik niet kijk,omdat ze weet dat ik er iets van zeg...en dat ze moet stoppen)   Voor dat soort nachten,gebruik ik Honingzalf om de huid/wond te herstellen en gebruik een sok om die voet.Wat ik aan de bovenkant aan ruimte over heb (waardoor een sok snel kan afzakken) draai ik een elastiekje om heen...dus niet om haar been,maar echt om het over gebleven stukje stof aan de bovenkant en even voelen of er nog wel voldoende rek in zit,zodat het niet haar bloedtoevoer afsluit.    

240
24 maart om 18:22
22
24 maart om 18:06
Twinko op het Strand, The Movie

Zoet en mooi filmpje Hilde.De hoofdrol die Twinko heeft past hem precies!

31
24 maart om 15:54
Grommen als ze een snoepje/botje heeft
 Pagina 1 | 2

Uhhmmm,jullie gaan dus al weken overspannen om met haar eten en lekkers (afnemen zonder te ruilen,handen door voedsel)...en het resultaat is nu dat zij daar ook wat gespannen van is geworden.   Je hebt nu té vaak gepakt en niks gegeven.En vraagt ze om véél meer ruimte en afstand door te grommen. Niks raars,ze wilt gewoon haar lekkers houden en zelf ontspannen op kunnen eten.   Stop met roeren in haar eten,laat haar rustig en alleen eten,zonder ogen,zonder praatjes,gewoon ontspannen. Mocht je toch persé iets met je handjes willen doen,neem dan de bak(niet geven),ga op de grond zitten pak de brokjes of vlees en geef haar het eten uit je hand.Dán leert ze dat die hand positief is,iets lekker brengt en niet alleen maar afneemt.   Zelfde met kluifjes,neem een heel lekker andere beloning(kaas,rodi worst,vis koekje),een klein stukje maar,zorg dat de hond ruikt dat iets anders hebt(blaas op je hand richting haar gezicht),grote kans dat ze de kluif laat en het lekkers uit je hand komt halen,zo kun jij de kluif opruimen.   Voor de buiten situatie moet je geduld hebben wat betreft het aanleren van het afruilen,en hoe irritant ook accepteren dat er weleens iets verdwijnt in de hond wat jij niet wilde. Panieken over foute dingen eten schiet je niks mee op(als het gebeurt dan gebeurt het)Goed opletten,aangelijnd houden en heel lang(als in maanden,een minuutje of 2 per dag/om de dag..en ook in de levensloop blijven herhalen,zodat het wel actief blijft hangen) en goed trainen op het los laten en/of komen brengen wat ze in haar mond heeft.(ja echt kun je gewoon leren,oefen dit thuis al,je hurkt(minder dreigende houding) en roept met een lieve hoge en vragende stem 'wat heb jij daar voor moois/lekkers/leuks...laat eens kijken' en je steekt je open hand uit. Hoe vaker je dit oefent hoe leuker de hond het vindt om 'zooi' en kluifjes zelf bij je te komen brengen en inleveren.Ik geef mijn hond voor dit soort dingen nog steeds een beloning,zij is nu 8 jaar. Zij kan aan botjes op straat ruiken,ze mag ze van mij zelfs in haar mond nemen Zodra ze denkt te kauwen,vraag ik 'los' of ik vraag 'geef maar'.En krijgt ze iets lekkers van mij.

21
24 maart om 08:50
Artrose Metacam doet zn werk niet meer ?

Weleens gehoord van een vitamine D tekort bij (veel) honden met artrose?   Schijnt zo te zijn, door Vitamine D in combinatie met Omega 3 vetten,kon deze hond weer optimaal rennen! https://www.facebook.com/huls.gerard/videos/10204976945398595/?pnref=story

56
22 maart om 18:13
Malamutes... die train je zo! :-)
 Pagina 1 | 2

Leuk filmpje van je mooie meiden!   Zijn jullie weleens gevallen met de step?Ze gaan loeihard hè

161
21 maart om 23:27
Loki's reis!
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Leuk Marjolein,morgen al op reis!!!!!Spannend.Gelukkig is het niet zo lang vliegen.Voor jou én voor hem.   Nou tot over een paar daagjes dan met al je ervaringen en je mooie verhalen over je nieuwste beste vriend

63
20 maart om 21:50
Hond poept vaak in Bench
 Pagina 1 | 2 | 3

" Hallo, kheb van iemand een hond overgekocht (hij is 9 jaar, duitse pinscher) In het begin toen ik elke morgend opstond had hij zowel binnen geplast en als gepoept in men keuken, bij de vorige eigenaar had hij een bench, dus ik een bench gekocht, als ik thuis ben sta de bench open (ben veel thuis), als ik buiten ga dan ga ik altijd eerst met hem wandelen zodat hij zen behoeften kan doen, daarna ben ik zelf weg, soms maar voor een half uurtje en als ik dan thuiskom heeft hij WEER in de bench gepoept, gebeurd echt regelmatig :( ik ben het echt zo ontzettend beu, ook blaft en jankt hij als ik weg ben, en gromt naar mijn kinderen zonder dat zun iets doen, 1 keer heeft hij bijna men zoon van 3 jaar gebeten... Ben echt ten einde raad. Normaal zeggen ze altijd dat een beest niet in zen eigen vuil wil zitten, wel hij dus wel  " Nathalie  Ik heb nog even niet de andere antwoorden gelezen...maar je beseft je toch hopelijk wel dat de hond niet expres in de bench poept,maar eerder zóveel angst en stress ervaart dat het lichaam daar een NATUURLIJKE reactie op geeft en dat is dat je spontaan moet plassen of poepen van angst/stress!Dit is geen grapje!!!   Als je dit alles beu bent,zoek auj een ander baasje,want ik persoonlijk vind je erg onaardig en onbegripvol klinken,lijkt mij geen fijn onderkomen voor dit hondje.

47
20 maart om 10:36
Op zoek naar de perfecte hond!
 Pagina 1 | 2

Wat een eisen,wat hebben jullie zelf te bieden ,behalve te weinig wandelingen per week en te lange uren alleen thuis zijn?   Voor mij is de zin 'hij moet vrij zelfstandig zijn' en 'we willen een gezellige hond die veel affectie geeft' een tikkie verwarrend.

23
18 maart om 21:58
voel me zoooo schuldig

" vandaag was ik bij mijn hond, we zaten leuk te spelen in de tuin en ineens loopt hij weg springt hij over de haag. (dit doet hij nooit dus ik was in paniek) ik ben hem snel terug gaan hallen op weg naar de tuin had ik geen lijband dus ik moest hem wel bij de halsband vasthouden hij beet steeds in mijn hand (en hard ook) dus ik werd boos en gaf hem een schop in zijn zij en legde hem terug. nu voel ik me schuldig. weet iemand wat ik kan doen ?  mijn rottweiler is 7 maanden  "  Eerst denken(wat kun je doen om dit te voorkomen,wat kun je doen om hem beter te leren luisteren,want kun je doen voordat je je hond een rot schop geeft), dan doen,niet boos worden en vooral je voeten bij je houden.   EDIT:Het zal wel een Belgische manier van praten zijn...tenminste dat hoop ik dan als je zegt dat je hem terug legde, nadat je hem had geschopt...of stond hij gewoon niet meer op na die schop...

27
13 maart om 10:47
Nierfalen york 14 jaar :(

Mocht het nog niet duidelijk zijn of willen landen...ze lijdt.   Heel veel sterkte.

12
11 maart om 17:04
Ervaring met hondenschool Blije Hond in Den Haag?

" Dank! Wat is in jouw ogen een no-nonsense aanpak? Wat voor soort correcties leren ze je? Ik ben namelijk echt op zoek naar een hondenschool die zo min mogelijk werkt met straffen/dominantie/jij-bent-de-leider-ideeën.   " Sarah  Dan zit je goed bij de blije hond

47
11 maart om 16:13
Waarom juist dat ras?
 Pagina 1 | 2

Ik heb geen ras gekozen,ik wilde een hond wat er ook voor eigenschappen in zouden zitten,daar zou ik mij op aanpassen.   En dat is allemaal gelukt,ik heb een hond en heb mij aangepast

7
11 maart om 08:44
Kippenbeentjes nu gevaarlijk of niet?

Krijgt de hond rauwe of gekookte kippen botjes? Rauwe botten zijn 'zacht' ,gekookte botten worden hard en veranderen van structuur en die kunnen gaan splinteren.   Echter kan het toch ook echt gebeuren dat een hond jaar in jaar uit gekookte kippen botjes krijgt en er niet aan dood gaat of geperforeerd raakt...zoals de vroegere erf hond van mijn schoonmoeder in Suriname.

22
08 maart om 21:30
te dominant naar andere honden

" beste mensen, ik heb een vraag, ik vind aiko te dominant naar honden die hij niet kent. Ik zelf probeer geen situaties te creëren waardoor hij agressief gedrag kan tonen. Ik laat Aiko altijd naar een hond gaan als hij dat wil en laat hem altijd ruiken, maar vaak als ik hem roep komt hij wel maar dan trekt het baasje van die andere hond de hond natuurlijk mee en dan begint aiko uit te vallen. Ik zelf heb veel dingen geprobeerd zoals: naast de voet lopen ( gaat goed tot hij een hond ziet) afleiden met snoepjes, heel dominant naar hem zijn ( altijd ik eerst door de deur dan hij en nooit trekken aan de riem en anders niet lang lopen aan de riem (flexieriem). Maar al deze dingen helpen niet.. iedereen verteld me ook om hem te laten castreren alleen ik ben bang dat het geen zin heeft.. want hij heeft dit gedrag aangeleerd en is moeilijk af te leren. zou iemand wat tips hebben?   " shirin  Je creëert eigenlijk wel zelf die situatie,door hem naar iets toe te laten gaan,in een situatie te laten komen die hij niet goed aan kan. Het lijkt alsof hij naar andere honden toe wilt en dat wilt hij misschien zelfs ook echt,maar als hij dan voor een hond staat begint hij ineens om meer ruimte te vragen door uit te vallen en duidelijk stress signalen te vertonen.   Doet hij dit zowel als hij los loopt en aan de lijn loopt?   Aan de lijn kennis laten maken is vaak geen goed plan,niemand kan zijn goede hondentaal uitspreken,lijnen trekken op een gegeven moment toch strak en 1 van de honden uitvallen.    

14
08 maart om 18:33
Piepen om aandacht?

Eigenlijk is piepen natuurlijk geen negatief gedrag,hij staat je iets te vertellen,dat is alles.Ze willen iets duidelijk maken,en soms doen ze dat met piepen. Je kan er dan voor kiezen om er of gehoor aan te geven of er geen gehoor aan te geven. Gaat hij piepen omdat hij nog niet op de bank kan springen of piept hij als hij op de bank naast je zit? Als hij piept omdat hij zelf nog niet op de bank kan springen,dan zegt hij eigenlijk dat hij graag bij jou wil zitten(geborgenheid van zijn nieuwe moeder :D ) Verder wil je natuurlijk niet dat hij om alles gaat piepen,maar daar heb je zelf de hand in.Je maakt afwegingen of je daar nu zin in hebt of niet. Wil je hem even niet op de bank,dan loop je of even weg(maar nu hij nog zo klein is zou ik hem die aandacht wel geven,hij is tenslotte nog maar een baby,die aandacht en liefde nodig heeft,zelfstandigheid ga je voorzichtig aan over een paar weekjes mee beginnen) je kan hem ook met iets lekkers naar zijn eigen mandje lokken,hem daar in laten lopen ,eenmaal in het mandje,dan ook het lekkers geven. Ook piepen is dus communicatie,en daar moet je niet te snel overheen willen lopen of aan voorbij gaan. Ik zou (nog)niks met een nee of een foei gaan doen(zeker niet voordat hij heeft geleerd wat foei en nee betekenen.) Verder hoeft een 'nee' niet eens streng te klinken.Honden zouden (volgens de standaard ) beter luisteren naar korte -soms toch vrij strenge- commando's, maar mijn eigen hond luistert ook vooral goed naar de klank van mijn tekst,ik brabbel rustig een hele zin tegen haar en dan begrijpt ze ook wat ik zeg.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^