Honden Forum van soraya

Welkom op het honden forum van de HondenPage. Je bekijkt nu de berichten van soraya



Mijn reacties op het hondenforum

Reacties Datum Onderwerp
35
23 januari om 15:43
Hond ziek van verdriet na echtscheiding
 Pagina 1 | 2

Het lijkt mij een hele moeilijke situatie,maar als het er zó sterk op lijkt dat deze hond verdrietig is omdat hij jouw ex- ook zijn baasje! ineens niet meer ziet en hem zó mist en het zo overduidelijk is, dan moet je niet egoïstisch zijn en zeggen "dan krijgt mijn ex weer wat hij wilt" maar dan moet je misschien meer aan de hond denken.   Heb je nu het idee dat het fijn is dat jij je zin hebt?

34
20 januari om 17:27
Allergische reactie
 Pagina 1 | 2

Het kan idd van van alles komen...maar een beetje proberen er achter te komen waar het van komt is wel handig..dit kan overwaaien en de cortisol kan nu helpen,maar als jij iets in huis hebt waar zij op reageert, dan kun je dat maar beter eerder dan later ontdekken.   Heeft de hond de afgelopen week,iets van antivlooienmiddel gehad,een vlooienband om gekregen? Heb je een nieuwe plant in huis of in de tuin? Ergens gif gebruikt in of rondom je huis?   Heb je sinds kort een huisparfum gebruikt,aangesloten in stopcontact?   Een nieuw kleed in huis?   Denk aan dingen die je de afgelopen week hebt veranderd 'aan' je hond of aan je huis.

22
10 januari om 19:41
Rare kleur?

Interessant linkje, scroll maar even helemaal naar beneden. Heb je die link van die persoon die die Retrievers verkoopt? Toch weer leuk om te weten,dat dat kan voorkomen.

13
01 januari om 21:51
beginnen met speuren

Kijk eens..dit heb ik een paar jaar geleden gekregen van een hele goede Gedragstherapeut:   Lesplan Speurcursus     Veel van onze honden krijgen iedere dag meer dan genoeg beweging en ‘echte’ training. Maar deze activiteiten komen maar weinig overeen maar hun aangeboren vaardigheden. Een groot gedeelte van de hondentraining komt neer op tempo, spanning, precisie en controle, zelden wordt rust en concentratie gevraagd. Een hond die te opgewonden is door alle actie of een te hoog stressniveau heeft, kan dingen niet goed opnemen, dus niet goed leren.   Door samen te speuren met je hond, verbetert de samenwerking tussen jullie en het gedrag van de hond, dit kan op allerlei vlakken zijn.   Speuren vergt geduld van de trainer, inzicht in de hond, systematisch kunnen denken en gemotiveerd zijn! Bedenk ook dat de training niet alleen maar voorwaarts kan gaan, soms staat de training stil of moet je zelfs een stapje terug doen.   Honden leren door associaties / verbanden te leggen Het is zeer belangrijk dat een hond tijdens de training en zeker met speuren, alleen maar positieve associaties legt. Het gaat om het samenwerken. Dwang en straf gebruiken we dus absoluut niet, nooit! Een gemotiveerde hond wil altijd werken. De motivatie bereik je door de juiste beloning op het juiste moment in de juiste hoeveelheid te geven. Lekkers dient klein, vers en zacht te zijn. Met speuren is het niet verstandig om harde / krokante beloningen te gebruiken, kruimels zullen op de grond vallen en de hond zal deze ook willen hebben, terwijl jij verder wilt met de training. Steeds als de hond een oefening buitengewoon goed uitvoert, krijgt hij de jackpot. Dit kunnen meerdere koekjes zijn, een speeltje, ander voer van meer waarde of de hond laten doen wat hij heel graag doet bijv. los rennen, zwemmen etc. Maar let op, tijdens het speuren dus als de hond bezig is, belonen we niet! Je kunt immers nooit weten wat de hond op dat moment ruikt, misschien volgt hij wel een verkeerd spoor. Je kunt wel op het spoor wat lekkers leggen. Het speuren op zich is voor de hond een grotere beloning dan de beloning, het lekkers zelf. Geef de beloning daarom ook niet uit de hand, maar gooi het op de grond.   Een van de belangrijkste dingen in hondentraining, vooral tijdens het speuren, zijn pauzes inlassen. Doel van de pauze is ontspannen en het geleerde verwerken. Een pauze dient rustig te zijn, dus niet wild gaan spelen, maar rustig een kort rondje wandelen bijv. of samen in het gras zitten, in ieder geval geen commando’s opleggen aan je hond. Doel van pauzes: opnemen wat je geleerd hebt relaxen impressies verwerken drinken en / of eten comfort, bijv. opwarmen of drogen na speuren in de regen / kou   Er is een verschil tussen zoeken en onderzoeken. Enriched environment dient alle zintuigen te prikkelen, ben dus creatief in opdrachten verzinnen.        

4
15 december om 22:34
Bijten - door huid heen

Heel kort:   - geen correcties   - armen en benen zoveel mogelijk "intrekken" als je er niet aan mee wilt doen   - geef een alternatief waar hij wél in mag bijten   -maak onderscheid tussen of de pup oververmoeid is geraakt of dat hij graag aandacht wil,speel dan met hem..er zijn tenslotte geen nest broertjes/zusjes meer in de buurt   - pup voldoende rust en slaap geven, je zou kunnen aanhouden 1 uur wakker is minimaal 2 uur tukken en geen prikkels.   -wellicht te vroeg uit het nestje gehaald en geen kans gehad een goede bijtgrens aangeleerd te krijgen van zijn moeder.

21
13 december om 15:57
bij binnenkomst hele tijd aandacht blijven op eisen

Ik weet niet wat jullie "allemaal geprobeerd" hebben, ik denk dat het een heel goed idee is om de hond JUIST WEL aandacht te geven, dat beestje heeft hem toch de hele dag niet gezien? Ze heeft hem gemist en is compleet uitzinnig blij (vandaar het springen tot ooghoogte) dat hij weer thuis is, een hond dan negeren of eisen dat ze zich aan regeltjes moet houden is dan best oneerlijk tegenover haar.   Ik zou er voor kiezen om je vriend als hij uit zijn werk komt even lekker 10 minuten tot een kwartier met haar naar buiten te gaan en even lekker aandacht aan haar te besteden, daar zal ze van opknappen   En mocht dat ook niet kunnen (?) dan op zijn minst haar gewoon aandacht laten krijgen van jouw vriend, want ze is blij en wordt daar druk van,als je dat gedrag negeert of er een stoot commando's en opdrachten tegenaan gooit maakt haar alleen maar drukker en uiteindelijk ook gefrustreerd.Laat hem lekker even bukken haar even vast houden(beetje omlaag houden mocht ze nog springen),even babbelen tegen haar en haar het gevoel geven dat ze nóg steeds belangrijk is en hij het ook leuk vindt om haar weer te zien.

56
13 december om 14:47
dogs of the dutch
 Pagina 1 | 2

Een beetje normale fokker heeft de moeder en het nest in huis....zaten al deze nesten en vaders en moeder in huis?(dat is namelijk ook een stuk socialisatie wat een pup niet mag missen)     Ik lees in een bericht hier boven al iets over schuren....riekt naar dikke broodfok.Weliswaar zeer goed voorbereide broodfok.

60
07 december om 20:16
Orijen
 Pagina 1 | 2 | 3

Een drol moet hard zijn, zodat de anaalklieren goed kunnen worden leeg gedrukt, zo voorkom je overvolle anaalklieren en/of een dikke ontsteking van de anaalklieren.

417
07 december om 18:36
Wat doen jullie met een mee loper?
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Als een rijdende hond echt niet te stoppen is, dan sowieso bij de halsband pakken, zodat hij niet meer mijn hond kan stressen! Ik heb er zelfs een keer 1 bij zijn nekvel moeten pakken, vasthouden en terug geven aan de eigenaar, omdat deze écht maar dan ook écht niet te stoppen was en de eigenaar de halsband had afgedaan, mijn hond ongeveer al 10 keer had gehapt en die reu niet eens van haar rug af kreeg en het baasje niet te porren was om er iets aan de gaan doen...ja dan moest mijn hond maar harder bijten maar ik moet zeggen dat was wel de meest achterlijke situatie is geweest waar ik met Mila ooit ben in belandt wat betreft een rijdende reu. Verder het baasje roepen als deze in zicht is. En anders zelf net zo lang de hond weg sturen, duwen,trekken tot hij wel verdwijnt

13
04 december om 12:11
Betrouwbaarheid www.kathond.nl ?

Hallo allemaal :-D Ik wil iets bestellen bij www.kathond.nl maar weet niet of het een betrouwbare site is. Heeft hier iemand weleens iets besteld daar en alles goed ontvangen? Er zijn via google wel allerlei goede reviews,maar die kun je ook zelf invullen..mocht je de boel willen oplichten..als oplichter zijnde. Zie ook geen waarborglogo op de site,daarom zoek ik persoonlijke ervaringen. Bedankt :-D

187
02 december om 19:25
Growing Cookie (Staffy) Update: 6 maand, Kleine meisjes worden groot.
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Wat een lief beestje!   Dat was een nare ervaring zeg bij die hondenschool. Ik moet zeggen,ik heb me rot gezocht,maar ik kan van de hondenschool waar je zaterdag gaat kijken niks vinden over waar ze voor staan,wat voor opleidingen ze hebben gevolgd,niks te vertellen over hoe ze trainen... Ik zou mijn hond(en lijn) daar niet uit handen geven..voor de zekerheid.

135
28 november om 16:01
Hond wilt niet meer zitten
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Koudwaterstaart?      

37
27 november om 23:53
als een andere hond niet ophoud met rijden op jou hond
 Pagina 1 | 2

Snap dat je er erg boos van wordt hoor. Probeer het hondje(want jij en die eigenaar weten wat hij doet) alleen nog te pakken bij de halsband en te zeggen tegen die man dat hij het hondje komt halen en aanlijnen,omdat jij niet wilt dat zijn hond op jouw hond rijdt,klaar,dikke punt. Zo deed ik het ook als een hond niet kan luisteren naar sowieso een grom/snauw van mijn hond,dan pak ik die halsband om die hond een swiep de andere kant op te geven,dan heb ik het wel gezien,pak ik de halsband en roep het baasje de hond te komen halen!! Wat ook een optie is, de Jack optillen ,terug brengen(idd helemaal naar de andere kant van het veld) en zeggen dat als hij niet kan luisteren een hond niet hoort los te lopen,en dat jij en jouw hond geen last meer willen hebben van zijn hondje. Kun je trouwens niet gewoon een wandeling gaan maken i.p.v stil te staan/rond te hangen op 1 veld? Op dat soort plaatsen krijg je juist dat honden zich vervelen,of juist zwaar overprikkeld raken,andere honden gaan opzoeken /lastig vallen en rijden. Vroeger dacht ik ook dat het leuk was voor mijn hond,op een losloopveldje,met andere honden...ik ben daar aardig van terug gekomen,we lopen nu gewoon door i.p.v bij het losloopveldje te gaan hangen/kijken.(toen liep ik ook al gewoon al door het park,maar we kwamen altijd ook bij het veldje aan)

240
27 november om 20:26
Met de Malamutes naar Siberië: laatste update p. 7
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Ik zie je topic nu pas Christel   Wát een mooie reis! Die vrijheid en rust,natuur en het genieten van jullie meiden. Mooi dat je dat hebt mee mogen maken.   Ik raak zelf wel een beetje emo van je schrijven over dat jullie aan het einde van de reis zitten en weer die drukte in moeten, het nerveuze gevoel.En die rust,ruimte en prachtige natuur te moeten achter laten.   Ik hoop dat jullie je snel weer thuis voelen in de drukte...al kan ik mij goed voorstellen dat het moeilijk zal zijn....een immens verschil!    

42
17 november om 15:28
Betrapt..
 Pagina 1 | 2

Das behoorlijke concurrentie, er zitten wel 10 borsten op

220
17 november om 12:33
7
11 november om 09:25
Mijn pup alleen leren blijven

Het is en blijft voorlopig toch echt een baby (een mensenkind laat een ouder met pijn en moeite misschien een keer alleen thuis met 10 jaar oud ) En hij is er pas sinds zaterdag..voorlopig (2 weken ) hoef je niks te verwachten van deze pup,die moet eerst normaal kunnen wennen aan zijn nieuwe leven,nieuwe geuren,andere omgeving,geen moeder,broertjes en zusjes enz enz,het is voor een pup best een stressvolle periode, die moet je eigenlijk nog niet alleen willen laten Hoe lang heb je nog vrij? (serieuze vraag)   Goed en langzaam opbouwen. En de pup leren om zelfstandig op een plekje te blijven liggen terwijl jij door het huis beweegt, de deur in en uit loopt.Doe dit terwijl hij een Kong uitlikt of een heerlijke kluif heeft.   Ergens moet je hem leren zich goed te voelen zonder jou. Ik moet zeggen dat een hond hebben, er een band mee opbouwen ..en ons 'normale' leven elkaar best wel dwars kunnen zitten... band opbouwen, maar je moet op een dag ook jezelf alleen kunnen redden..vaak voor een paar uren Dus wat moet je nu?   In ieder geval heel goed rekening houden dat je niet te snel wilt, zeker niet sneller dan een hond aankan.(in dit geval een kleine baby) Neem vrij, ga minder werken, stem met je partner het werk op elkaar af (iemand in de ochtend werken,iemand in de middag werken..of avond,of als dat niet kan) een oppas zoeken ,waardoor je het alleen leren zijn rustig aan kan leren, zonder dat de hond in paniek hoeft te raken.   http://hondenlot.nl/gedragstherapie/verlatingsangst.html  

13
10 november om 19:44
Hoe socialiseren met andere honden?

http://www.hondenpage.com/hondenforum/206208/'just-say-no-to-the-dogpark'..php

4
10 november om 17:46
Rijgedrag Jonge Hond 7 mnd.

Misschien kun je veel info halen uit deze links: Pubertijd Stress

73
10 november om 10:15
Hardlopers: de andere kant van het verhaal
 Pagina 1 | 2 | 3

" Jullie snappen dit vast wel: ik kan dit beter hier delen dan op een hardloopforum, toch? ik ben net enorm geschrokken in een losloopgebied. Ik liep hard, er kwamen 2 honden op me afgesprint, ik ging schuin gedraaid stilstaan met mijn handen binnenboord en keek naar de bazin en ze sprongen tegen me op, blaffend. Ze was te ver om zonder stemverheffing aan te spreken. Om agressie te vermijden niet gedaan. Ja, ik ben bang voor honden. Ik kan dat niet makkelijk afleren ivm autisme. Op www. Hondenetiquette begreep ik dat óók in een losloopgebied honden niet tegen je op horen te springen. Ik ben niet echt wettelijk verplicht hondengedrag te herkennen: ik herken mensengedrag al nauwelijks!  Ik gilde het uiteindelijk keihard uit van angst (HELP) en durfde niet weg te rennen. De bazin lukte het niet om ze terug te roepen. Ik ga zo'n ultrasoon ding kopen denk ik. Niet leuk, maar dit is ook niet leuk voor mij. Ik wil niet huilend naar huis en mijn training afbreken, omdat ik overstuur ben. Ik ben niet groot en honden zijn vaak net zo groot als ik, als ze springen. Ik mag ook loslopen, toch? Ik loop daar omdat onverhard terrein goed is om te trainen en er niet veel is in de buurt. Meestal loop ik langs de kant waar het baasje loopt en/of ruim er omheen. Als ik moet stoppen/ afremmen, loopt mijn trainingsschema in de war. Ik spring niet tegen mensen op, lik niet aan anderen en blaf ook niet. (Poepen doe ik er ook niet, trouwens, hoor haha ????!) Ik snap dat dieren willen spelen en dierengedrag hebben, maar baasjes willen jullie ajb op ze letten? Dank! p.s. Tips ook welkom, maar zeggen dat ik niet bang moet zijn hoeft niet. Normaal probeer ik ze niet uit de weg te gaan, in het normale sociale verkeer, ook al vind ik het niet leuk. En natuurlijk vind ik dat jullie lekker met jullie honden mogen ravotten in een losloopgebied!   " m  Wat een vertederend verhaal en begrip vanuit jou kant.   Ik kan mij goed voorstellen dat je er bang van kan worden of dat het niet leuk is.Ik kan het absoluut niet waarderen als andermans hond tegen mij opspringt. Ik vind honden vreselijk leuk, maar vieze kleding niet!   Los loop gebied of niet....er horen geen honden op je af te rennen en je bespringen! Dat is gewoon vreselijk asociaal. Mensen weten heus wel hoe de hond is en of ze druk worden van rennende mensen, het wordt een najaag spel. Zo iemand moet snel ter plaatse zijn, op zijn minst, zodat je snel verlost bent van een situatie waar je niet om hebt gevraagd.   In principe hoor je je hond niet los te laten voor deze luistert, want buiten dat het voor andere mensen of honden vervelend kan worden is het ook gevaarlijk voor de niet luisterende hond....maar veel mensen doen de hond los ook al luistert deze niet,of wat ook zeer vaak gebeurt is dat deze mensen héle andere normen en waarden hebben en vinden dan ook dat iedereen die zich in een los loop gebied begeeft zich aanpast aan hen.   Helaas zijn er veel mensen die bij een los loop gebied denken aan 'alles mag en kan hier- gebied'. Vaak ook zeer vervelend voor mensen met honden hoor   Jij deed het al heel goed,stil staan, weg draaien met je lichaam, armen binnenbord ...de rest is aan de eigenaar van de honden om jou zó snel mogelijk uit deze benaderde positie te halen of niet in te laten komen        

105
10 november om 09:54
Anti-Blafband
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Hoe lang wordt de hond uitgelaten voor hij moet accepteren dat hij alleen moet blijven..en ook in het 'park'.

28
08 november om 17:02
Angstige hond

" Ondertussen een eerste trainingssessie achter de rug, maar eigenlijk een beetje ontmoedigd...De trainer kon (zoals verwacht) niet te dicht in de buurt komen, ik moest haar ondertussen afleiden met een lekker stukje kip, maar als een vreemde te dichtbij komt, verliest ze alle interesse in het eten en gaat haar haar rechtop staan. Ik weet dat het nog maar een eerste kennismaking was en dat we vooral moeten doorzetten, maar soms is het moeilijk... De hondentrainster heeft ons wel nog enkele nuttige tips meegegeven en we gaan ermee aan de slag, onze lieve meid verdient het! " Gustavo Woltmann  Dan wilde deze te snel en te 'rechtdoor'. Als je samen op loopt, naast elkaar en de hond aan jou andere kant, dus niet dat de hond en het vreemde mens in een frontale ontmoeting komen, dan is er echt al bij heel veel angstige honden al een wereld van verschil.(en natuurlijk geen aandacht aan denken en geen oogcontact maken,angstige honden letten er heel erg op dat ze geen aandacht krijg en van mensen, doen mensen net alsof ze er niet zijn en absoluut geen oogcontact maken, dan is er (heel vaak) niks aan de hand.Ze zien dat het vreemde mens niks met ze wil.   En dan ook buiten samen wandelen, na een 10 min. samen naar huis lopen, dan heb je ook al een héle andere situatie dan wanneer je hond thuis is en zich overvallen voelt door alle vreemde mensen die binnen komen. Hoe is de GT begonnen...zo je huis binnen gestapt?

29
07 november om 22:14
Epilepsie ?

Iets aan zijn voeding veranderen om het te voorkomen (bepaalde stoffen kunnen een trigger zijn) en je inlezen over cannabisolie. Op deze site kun je lezen en ook een bericht sturen om meer info te vragen, meerdere dieren, kinderen, volwassenen zijn verlost van de epileptische aanvallen.   http://www.stichtingmediwiet.nl/   Gastenboek met ervaringen     Een reactie uit het gastenboek: BartEPILEPSIE bij honden Update. vandaag 11 juni, en mijn hond heeft nog steeds geen aanval meer gehad. Als dit middel zo goed werkt, dan is het schandalig dat mensen met epilepsie en honden met epilepsie, wat niet te behandelen is, niet op de hoogde worden gebracht van een simpel middel wat echt werkt. Geantwoord op: 11:27 11-06-2016Dank voor je update Bart.Het is gewoon een kwestie van onwetendheid, maar daar zal zeker maar geleidelijk verandering in komen, mede door berichten van mensen met ervaringen uit de praktijk. Daarom hartelijk dank voor je bijdrage aan ween groeiend nieuw inzicht! Groene groet, Wernard

5
07 november om 16:47
Puppy

Ik ben geen fokker..maar die ontlasting hoort toch vloeibaar te zijn op die leeftijd, dan kan de moeder het goed oplikken.   Ik zal even een fokker voor je roepen.

37
06 november om 21:53
Piebold teckel
 Pagina 1 | 2

Nouwwww kleur niet erkend....dát is denk ik het punt niet hoor... Dit is een stukje tekst die ik vind als ik google,daar zou ik alvast geen hondje van willen,iets té kapot gefokt:   De Piebald teckel heeft een witte vacht met variaties van grijs , bruin of zwart arcering. Pups worden zonder ogen, blind of doof geboren, of overlijden tijdens dracht, geboorte of niet veel later. Ze worden veelal in America gefokt, dus in Nederland zul je ze niet zo snel zien..Het is geen erkende kleur. Door het wit gen hebben ze een hogere kans op gezondheidsrisico,s...Dit zijn foto,s van de zeldzame piebalds die toevallig geen afwijkingen hebben......   Had je daar al bij stil gestaan?

32
06 november om 16:56
Mijn rottweiler is snel moe
 Pagina 1 | 2

Als jij 3 keer in de week intensief zou sporten én ook nog veel en ver zou wandelen,1/2 in de week fietsen(weet niet hoe lang?)..en je zou daar best heel moe van worden,wat is dan je eerste reactie?   Precies,gewoon een tandje terug    

2
06 november om 16:40
Gedragstherapeut regio Mechelen

Ik zou mij hier even aanmelden en het daar ook vragen, daar zitten heel veel positief trainende GT's.

22
05 november om 11:40
boze beagle eigenaar

"  Zijn bazinnetje riep, en riep, en riep, maar hij luisterde niet en bleef op enige afstand volgen. Ik sloeg een vrijliggend fietspad naast een weg inen bleef doorlopen. Het baasje was razend. Ze riep naar me dat ik had moeten wachten en geen hondenvriend ben; haar hond had wel onder een auto kunnen komen." Ingrid van de Koppel  Dat is gewoon een vreselijk kinderachtige reactie, haar hond kon wel onder een auto lopen ja..idd..omdat zij er voor kiest haar hond niet aan te lijnen én los te laten lopen terwijl hij niet luistert!!!   Ik vind het ronduit aso om dat probleem dan maar in jouw schoenen te schuiven.   Ze is zélf geen dierenvriend!! Haar hond haar verantwoording als dat beestje onder een auto komt.   Ik kan er echt pissig om worden, dat egoïstische gedrag.   En al was je wel over gestoken, je kiest op dat moment om je eigen hond in veiligheid en rust te brengen. Ik ben ook weleens overgestoken....trippel trippel hoorde ik achter mij op een drukke weg!!! Staat de Duitse Herder doodleuk weer naast ons. Stond ik daar met 2 honden op een middenberm tussen 2 drukke wegen in..de DH vast houdend aan de halsband.En schreeuwen naar de overkant, helemaal bovenaan een heuvel of ze nog een keer op haar hond ging letten!!!! Ze had het niet eens door Ze zat maar te babbelen met een vent.

31
04 november om 17:41
Mensenschuw
 Pagina 1 | 2

Hoe lang is ze nu bij jullie in huis?   Veel blijven voeren uit je handen, uit je dochters handen. Om een (zeer) angstige hond naar je toe te halen en er vrienden mee te worden is toch echt eten geven en lekkers blijven geven het beste. Neem daarbij zelf een lagere positie aan, ga op de grond zitten,dit nodigt de hond meer uit en is stukken minder dreigend,de hond ziet ook dat ze zelf de kans heeft om te komen,om te kiezen.  

16
04 november om 15:42
Geen kleine hondjes pakken

Aangelijnd houden, een lijn kopen van 5 of 10 meter en heel hard gaan oefenen met luisteren (op een zeer positieve manier aanleren uiteraard),hier komen en heel goed belonen met de áller lekkerste snack die ze (bijna) nooit krijgt,maar alleen op het moment dat ze  hier moet komen en bij jullie is. Denk aan rodi worst,makkelijk in piep kleine stukjes te snijden en mee te nemen in een zakje.   Gaat dit goed dan kan ze weer los.   EDIT: hoe dan ook aangelijnd aan gaan houden, hoe denk je dat dit is voor de mensen als er een grote herder op hun kleine hond komt af gerend en het hondje uit de handen wordt getrokken ..of voor dat kleine hondje....zij weten niet dat deze hond niet hun hondje komt kapot knagen Lekker bij je houden tot ze wel kan luisteren.

54
03 november om 12:37
Hond haat staffords e.d.
 Pagina 1 | 2

" Een Gull dong, mooi! Aangezien je de enige bent met dit ras lijkt het me dat je er behoorlijk wat vanaf weet, anders neem je niet de moeite om er een te importeren denk ik. Maar het verbaast me niet veel dat hij op een bepaalde leeftijd niet meer om kan gaan met andere honden. " Hannah & Bink† en Beertje  Daar ben ik wel benieuwd naar....      

158
03 november om 12:22
dominant of aandacht vragen
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Als je al clickert dan is dat toch makkelijk aan te leren...clicken als hij met 4 pootjes op de grond staat (wel wachten tot hij stopt met krabben,misschien je benen op de bank trekken).Vervolgens na goed oefenen er een commando aan verbinden.   Vergeet ook niet dat je hem ook wél aandacht mag geven als hij er om vraagt en nog niet tegen je benen staat aan te graven.

95
02 november om 11:48
Buiten slapen
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Alles kan hè, maar de vraag is of je zoiets moet willen bij vol verstand?

16
01 november om 16:23
Arm uit de kom door toedoen van de hond

Helemaal mee eens,heupgordel met een bungee hondenlijn. Om het trekken af te leren ,hier een paar mooie voorbeelden:  

8
30 oktober om 17:50
Welke rassen?

Sharpei met een 'wolliger' ras.

20
30 oktober om 12:39
Heb ik het goed aangepakt?

Moeilijk iets te zeggen over het 'spel' tussen de 2 en waarom de Husky besloot jouw hond harder aan te pakken.Ik heb niet gezien hoe het mis ging.   Wat ik wel lees uit jouw verhaal is dat Badje wat moeite heeft met stoppen, gezien hij ook nog terug wil ook al laat een hond zéér duidelijk merken dat hij niet meer wil. Samen met dat de Husky graag ruw speelt en Badje daar niet aan onder doet, kun je dit verwachten.   Ik was al klaar geweest met het lang vasthouden van het nekvel tijdens het spelen, daar gaat het al harder.   Mensen praten altijd over spelende honden, maar ze zijn toch aan het kracht meten. Hoe harder en ruwer de honden met elkaar 'spelen' hoe meer kans op een ruzie. Ergens kan er in dit 'spel' een hond net iets harder gaan happen, waardoor de ander zich getriggerd voelt om er ook harder in te gaan.En het harder spelen en door laten spelen op deze manier ,maakt ook dat er geen hond stopt! Pas als er 1 dus zoveel stress ondervindt en harder hapt en er ruzie van komt stopt het.   Vaak is het zelfs zo dat er wel 1 stopt, maar die ander er direct weer op springt en die ander niet eens de kans heeft om te stoppen, dit kan al gebeuren na een paar minuutjes en dan blijft degene die al wilde stoppen ook maar door rennen en 'spelen' omdat deze niet kan stoppen op deze manier.Baasjes blijven ook stilstaan,waardoor de honden ook op die plek blijven en niemand uit de situatie kan of wordt gehaald.     Wat je zelf al aangeeft, zou ik het ook niet goed vinden dat de honden dan vlak naast elkaar nog een koekje krijgen, jullie kennen beide elkaar honden niet...dus je weet ook niet of de ander eventueel voernijd heeft en het zo weer goed mis kan gaan.   Ik was ook al weg gegaan na dit voorval en had hem niet meer verder laten spelen met nog meer honden, omdat hij met het spelen met de Husky al genoeg adrenaline heeft aangemaakt en ik dit eerst zou laten zakken door samen verder te wandelen en wat lekker te laten zoeken in het gras.En dan naar huis.Maar maak je niet te druk hoor (voor nu en over mijn 'commentaar') iedereen maakt (beginners) fouten en moet soms door schade en schande leren. Goed dat je je achteraf af vraagt of alles wel goed is gegaan en of je goed hebt gehandeld of wat een ander zou hebben gedaan.  

63
27 oktober om 15:54
fokker van Gils uit Sint Oederode ...al 2 x veel verdriet en onkosten dankzij hun
 Pagina 1 | 2 | 3

Sterkte.   Ik begrijp alleen nooit die bak met zelfmedelijden van de mensen die bij broodfokkers kopen.   Wie beschermd ons?Je kan beter vragen wie beschermd die moederhondjes die jaar in jaar uit nestjes mogen krijgen en niet eens het daglicht zien of normaal worden uitgelaten! Die het salaris voor de broodfokker bij elkaar moeten rapen met als opoffering hun eigen leven....maar misschien maakt het wel/niet uit hoor, want wat je niet kent, kun je ook niet missen (denk aan: liefde,verzorging,pret,geborgenheid en veiligheid).Pff   En de mensen die bij de broodfokker kopen maar medelijden met zichzelf hebben.

78
26 oktober om 13:29
Afstand doen van honden/ katten
 Pagina 1 | 2 | 3

Dat is toch nog steeds geen goede reden om het alleen achter te laten in het bos ]0 Dieren verzorgen kost geld,ook in het asiel. Wist dat het geld kost,wat logisch is.

30
26 oktober om 12:27
Slopen in het kwadraat 10mnd oud

" De andere hond sloopt gelukkig niet hoor!   Gedroogde kophuid krijgt hij de dunne van helaas. Hij krijgt ze wel maar moet wel ècht doseren daarmee.   Een boomstronk vind hij denk ik helemaal het einde maar hoe zit dat met splinters? Hij is ook gek op dozen etc. Maar snapt hij het als hij wel een doos kapot mag raggen, maar andere dingen niet?    Hij wordt einde van het jaar gecastreerd. Zal dit nog invloed hebben?    De oudere hond krijgt inderdaad wel eens botten van de slager. Die wil ik hem ook wel geven, maar ik dacht dat je hond dam rauw vlees gewend moet zijn? Pup staat nog op brok hij gaat wel over op rauw met de tijd.   Hij heeft trouwens al 2 x mijn fietszadel (gelzadel) te pakken gehad. Een vriendin noemde dat daar visolie in verwerkt is. Hebben jullie daar wel eens van gehoord? Het is volgens mij niet dat mijn geur eraan zit zeg maar haha. Het is geen onderbroekem eter of kruisenruiker. Zou hij wat tekort komen qua voedingsstoffen?  "  Ook van de Lamskophuid? Mijn hond gaat hoe dan ook aan de dunne van Runderproducten.

3
25 oktober om 22:11
Pup valt mijn pup aan?

Nee hoor goed gedaan, je pup uit een voor hem niet prettige en onveilige omgeving weg halen is het enige juiste wat je kunt doen.   En het was nog eens te proberen of ze elkaar nu wel leuker zouden vinden, maar dat was weer niet zo, ik zou het verder niet meer proberen in de zin van los laten en dan maar zelf op elkaar af laten lopen.     Als jullie elkaar nog eens treffen, dan zou ik vragen of dit baasje en hondje een stukje met jullie willen oplopen, zonder dat ze contact met elkaar hoeven te maken, hondjes aan de buitenkant laten lopen en de baasjes aan de binnenkant.Zo kun je samen 5 minuutjes oplopen en de hondjes een positieve en veilige ervaring met elkaar laten hebben, zonder dat ze echt contact maken,maar het feit dat ze deze keer niet in een stress situatie raken zal ze aan elkaar laten wennen.Herhaal ze dit nu een keer of 10,dan is de kans heel groot dat ze elkaar zelfs leuk gaan vinden en bijv. samen op 1 plekje kunnen snuffelen. Ik zou het spelen/zelf laten uitzoeken/los gooien niet meer doen of proberen, omdat dit nu al 2 keer een stressvolle situatie is geweest voor beide pups.

29
25 oktober om 22:08
(gezonde) Beloningssnacks

Zelf verschillende diersoorten drogen, zorgt ook echt voor andere geuren en smaken voor je hond.   Je kan ook zo'n rol Rodi worst gebruiken, makkelijk in kleine blokjes te snijden.

43
23 oktober om 15:47
Iets voor de angst.
 Pagina 1 | 2

Ik zou ook adviseren LTO3 te geven, ik heb er persoonlijk (lichamelijk/geestelijk) ervaring mee en weet dat het werkt.   Ik ga het van de week bestellen voor mijn hond, omdat zij ook érg bang wordt van vuurwerk. Ik ga er alleen wel veel eerder mee beginnen, in zo'n pot zitten 90 pillen, dus ik ga ze geven vanaf begin November tot half Januari. De L- theanine die er in zit, kan wat 'inwerk tijd'(weken) hebben.   In Telizen (ook angst pilletjes voor dieren) zit dezelfde stof, alleen zaten daar (voor mij) weer (vul)stoffen in die ik liever niet in mijn hond stop. En ze zijn een stuk duurder in gebruik.

4
23 oktober om 07:04
vitamine b6 en d3

Ik zou mij gaan inlezen in Cannabisolie, dat heeft al menig kind en hond van de epilepsie af geholpen of sterk vermindert.   Voor vragen kun je altijd terecht bij : http://www.stichtingmediwiet.nl/

30
21 oktober om 22:06
Claimen

Ik zou geen ene hond weg sturen, maar er wel op tijd tussen 'springen' voordat zij bepaalt dat hij niet bij jou mag komen.   Zodra je ziet dat hij naar jou wil en zij aanstalten maakt om hem te blokkeren, blokkeer jij haar. Dit kan met je hele lichaam of alleen met je hand tegen houden.   Mila wil dat weleens buiten als er een vreemde hond wil komen kennis maken met mij, vaak ben ik te laat en staat ze er al tussen, dan schuif ik haar gewoon opzij (met haar 25 kilo) en zeg ik 'nee doe maar even rustig'. Mila begrijpt de woorden 'nee en rustig' heel goed. Als ze opzij is, geef ik haar ook een knuffel onder haar kin en mag ze ook weer dichterbij (mij) komen als ze dat wil.  

11
21 oktober om 13:26
Voor het eerst loops?

Je ziet vooral ook een verandering aan de vagina zelf, die wordt dikker (en naar mate de loopsheid vordert wordt het steeds dikker...bijna formaatje kleine rugzak ). Ik zag bij mijn hond al het gedeelte tussen haar vagina en anus dikker worden...en daarna werd ze loops en werd de vagina zelf pas dikker.   De hond zelf kan wat hangeriger, aanhankelijker worden of afstandelijker...in ieder geval kunnen deze gedragsveranderingen plaats vinden, het hoeft niet.     De hond gaat ook vaak likken aan de vagina.

43
20 oktober om 22:31
Animalinneed-Asiel van La Linea
 Pagina 1 | 2

Ik hoor er goede dingen over. ==De man waar Helma het over heeft zit ook op het Buitenlandsehonden forum,en is altijd erg betrokken met de honden. Honden uit Spanje kunnen Leishmania oppikken via de zandvlieg(een mug),mensen zijn vaak wel op de hoogte dat het kan gebeuren,maar als het dan optreed(kan na jaren zich pas openbaren)dan is deze man altijd bereid te helpen en weet ook zeer veel,kundige antwoorden over uitslagen bijvoorbeeld waar je zelf niks van snapt.== Het baasje van Mila's zus heeft ook een hond bij hem geadopteerd,ook tevreden over alles. Ook opmerkelijk is dat Mila en haar zus geboren zijn in een opvang(ander organisatie dan waar jij nu naar vraagt)-weliswaar uit een bange moeder-maar onze honden zijn bang en slecht gesocialiseerd. En de 2e hond die werd geadopteerd via La linea,kwam van straat was al 1 jaar oud en hartstikke sociaal en niet bangig!! Ik vond het een bijzonder verschil! ============================================== Wijziging!!!!De man van het buitenlandse honden forum is niet hetzelfde persoon,als waar je een hond kan adopteren via La Linea. Maar wel een goede tip als je eens vastloopt met je buitenlandse hondje :-)

283
20 oktober om 18:08
Ik ben echt zo moe....
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

@ Dineke , hoe vond de oppas hem qua temperament en karakter? Ik zie dat zij een GT is met hondenschool en een goede opleiding achter haar kiezen heeft, dus zij zou toch een goede indicatie kunnen geven over zijn gedrag en hoe dat samen uitpakt met jou karakter en de gezinsomstandigheden.(of heb je dat (nog) niet met haar gedeeld)   Ik zie ook dat hij met haar hond (of een andere vreemde) hond samen los loopt, dus ergens valt er toch land te bezeilen met hem.   Ik denk toch wel bijna zeker te weten dat hij zo is zoals hij is..omdat hij bij jullie is, niet rot bedoelt, maar een bepaalde sfeer in huis, kan een dier en mens maken of breken.(al doe je nog zo je best, hij voelt dat natuurlijk gewoon).   Daarom ben ik ook zo benieuwd naar wat de oppas van hem vond, qua gedrag, vond zij hem ook zo moeilijk?     Is het niet een héél goed idee om hem via haar te herplaatsen? Of zou zij hem niet willen?

182
20 oktober om 08:10
Vuurrode staart
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7

Ik ben ook wel benieuwd naar de oorzaak.   Geen idee of zijn huid nog terug kan groeien....maar ik zou op zijn minst proberen dit met honingzalf (vetramil) op te lossen en pijnstilling te vragen aan de da, zodat je in ieder geval weet dat hij geen pijn voelt. De boel inpakken,een week lang smeren en elke dag verversen.   Maar ja, dat is wat ik zou proberen,omdat ik de ervaring heb dat Honingzalf serieus heel goed helpt met open wonden. Het helpt de huid herstellen,kalmeert een rode huid,werkt anti bacterieel en gaat jeuk tegen.   http://www.natulistic.nl/index.php?item=vetramil-honingzalf-pot-180gr-voor-mens-en-dier&action=article&aid=15875&lang=NL   (dit is nog een dure pot hoor,je hebt een tube van €18,95 en je kan ook naar de apotheek lopen en vragen naar honingzalf,heeft mijn vriend ook vorige week gehaald,dat koste maar €14,95....ik gebruik deze link,omdat er duidelijk bij staat waar het voor helpt)

24
19 oktober om 16:39
Mee bemoeien?

Hmm, ja mensen doen toch wat ze zelf willen al sla je ze met feiten om de oren     Wat ik zou doen als ze dit doorzetten, is andere vrienden zoeken, of in ieder geen contact meer willen met deze..omdat ze je hart toch wel gaan breken met hun manier van met dieren omgaan.  

6
17 oktober om 21:59
Angstige pup

" Je kan verschillende mensen, afwisselend, contact laten maken met de hond/pup. Steeds op een kalme en rustige manier. Laat hen op de grond gaan zitten, of zelfs plat op de buik. En dan lekkers, zoals kleine stukjes gekookte kip geven. Herhaal dit dagelijks en vraag ook aan deze mensen om buiten te oefenen, nadat het binnen goed is gegaan. Door goed te begeleiden en er positieve handelingen aan te laten koppelen kan de pup terug leren om vertrouwen te krijgen. " Eliane  Eens!

11
17 oktober om 16:08
Blixem + bijten

Ik zou het toch 'puppy-style' doen:        

130
16 oktober om 21:38
kassa/vara Steeds meer vlees in hondenvoer
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Ik heb het aangehoord en daar zal het bij blijven.   Ze storen zich met name aan de kipfilet, wat geen restafval is.   Jammer dat ze het niet hebben gehad over het spijsverteringsstelsel van de hond,wat een aansluit op het carnivoor zijn...

72
14 oktober om 17:11
Dit kan je toch niet menen?????
 Pagina 1 | 2 | 3

Ja deze advertentie zag ik ook,op FB voorbij komen..op dezelfde avond dat er hier iemand een topic opende over de hond te willen herplaatsen vanwege vermoeidheid én te veel verharen van de hond   Ik wilde het nog bijna in dat topic plaatsen maar niet gedaan...straks wordt het nog een goed idee gevonden!!

33
13 oktober om 15:13
Hills j/de ervaringen? Of een alternatief?
 Pagina 1 | 2

" Cees is niet de meest betrouwbare bron van informatie.  " Wendy  Oh ik heb er begrip voor dat de reguliere kant hier niks mee kan.

19
13 oktober om 02:16
Hond heeft kip gebeten

" lo allemaal, Vier dagen geleden hebben wij een Border Collie uit een asiel gehaald. Rex is in een schuur met 17 andere honden gevonden. Deze honden zouden gebruikt worden voor hondengevechten, en zijn dus in beslag genomen. Rex is 4 jaar en is pas geleden gecastreerd. Hij is heel lief voor ons en houdt erg van knuffelen. Wel is hij erg waaks en opstandig naar andere honden. Naar andere mensen is hij heel enthousiast. Gisterenavond was ik met hem in de tuin in de veronderstelling dat de kippen al op stok waren. De kippen zaten echter achter het hok. Toen Rex de kippen vond heeft hij er een aangevallen. Op het moment dat ik met alle macht de kip nog probeer te redden, gromt en hapt hij in mijn richting. Ik vraag me af of dit vals of speels bedoeld was?? Ik ben mij er uiteraard van bewust dat de kip aanvallen door dierlijk instinct komt, en dat het mijn verantwoordelijkheid Is om de kippen veilig in hun nachthok te zetten. (Overdag lopen ze los)  "  Niet speels en niet vals. Je geeft zelf het antwoord al   Die kip was nu van hem en jij pakte hem af..en hij kent jou pas 4 dagen,dan heeft hij ook nog geen band op gebouwd met jou. Als je hem al langer had gehad,dan had je hem vast al wat dingetjes geleerd zoals bijv. 'los' of dat hij weet wat jij bedoelt als je 'nee' roept.   Voor nu een vervelende samenloop van omstandigheden.  

6
11 oktober om 22:18
Mijn hond is 5 maanden heb hem net 2 weken wat kan ik doen dat hij zijn behoefte buiten te doen

Geen idee hoe lang de gewenning van het binnen moeten plassen/poepen duurt om weer af te leren.     Ik weet wel dat ik mijn hond ook met 5 maanden oud kreeg en zij deed alles voor 4 weken op mijn balkon, eer ze zich veilig genoeg voelde om zich buiten op straat te ontlasten.   Dus sowieso de hond de eerst komende weken laten wennen aan zijn nieuwe omgeving,daarna is er voor de hond ruimte om zich open te stellen en meer buiten te gaan doen.   En vaak even naar buiten gaan helpt ook,alles moet wennen.

30
10 oktober om 12:59
Zelfvertrouwen kweken.

"  Ja maar hier zit ik dus mee want hij wil juist graag iets doen. En mij om het even wat. Maar zoals net al gezegd hij heeft dus moeite met de druk die er dan bij komt kijken. Net of het erger wordt met meer mensen op het veld " team border lolly  Is het dan niet een idee om met hem alleen samen met een werpstok en bal op pad te gaan,misschien met de andere honden samen.   Dan heb je toch dat stukje dat hij wel wil, minus de druk die erbij komt die hij voelt als hij bij de bak staat.

38
09 oktober om 15:41
wanneer puppy bij moeder weg
 Pagina 1 | 2

  Ik heb juist altijd begrepen dat pups met 8 weken én 12 weken een angstfase hebben(die van 8 wkn staat ook omschreven in de link)   In deze link staat prachtig uitgelegd waarom later dan 8 weken nog het beste is. https://dierbewust.nl/na-hoeveel-weken-mag-mijn-pup-het-nest-verlaten/

13
09 oktober om 14:40
Rijden dominant?

Nee en nee Rijden is geen dominantie(kan meerdere redenen hebben nog het minst of iets of iemand te domineren,beest is op zo'n moment zwaar gefrustreerd en overprikkeld,mocht je toch geloven in dominantie dan gaat die vlieger nog niet op,want jij bent geen hond, niet van hetzelfde soort) en natrappen na het plassen is ook geen dominantie,dat is geur verspreiden (ik was hier,ruik mij)   http://hondenlot.nl/opvallendevragen/bestijgen.html   http://www.moniquebladder.nl/rijgedrag-van-je-hond-verklaard/   http://hondenlot.nl/artikelen/dominantie.html  

5
08 oktober om 22:59
Hond en verlatingsangst

  Bench niet meer met gesloten deur en opnieuw beginnen met het aanleren van alleen zijn en zonder jou te zijn.  

34
07 oktober om 23:42
Corrigeren
 Pagina 1 | 2

Als er iets te corrigeren valt dan moet jij dat doen, jij mag rust in huis eisen (is allemaal te realiseren op een vriendelijke manier). Hoe minder onrust tussen je honden hoe beter.In huis zijn we rustig.   Hoe meer de oudste moet corrigeren,hoe meer stress deze er ervaart. Lol of een pedagogisch inzicht is er niet hoor voor haar,zij heeft ook liever rust.   Ik heb geen zicht op wat er aan vooraf gaat, dat de oudste vindt dat ze de jongste moet stoppen met wat zij doet...   Hoe dan ook,herken het gedrag dat jouw oudste  niet fijn vindt van de jongste en voorkom zelf dat de jongste doordraait in wat ze doet,zodat de oudste haar niet hoeft te corrigeren en geen stress ondervindt.     Mocht de pup niet eens druk doen,dan zou ik sowieso de 2 honden meer gaan scheiden en de oudste echt een eigen rustplek geven, waar ze zich niet gestoord voelt en gewoon kan rusten.

11
07 oktober om 13:11
Lieve franse bulldog in huis gehaald(4jaar) maar eet slecht

" wat goed dat jullie dit hondje opvangen en een fijn nieuw thuis geven.  Misschien mist ze inderdaad haar baasjes, een herplaatsing geeft toch een enorme impact op een hond.   Ik zou het zelf nog even aankijken, rustig aan doen, een vast dagschema geeft houvast, eerst nog korte saaie wandelingen en tijd om alle nieuwe indrukken te verwerken en het zou goed moeten komen op de duur. " Dobry  Spijker op de kop,van stress en angst krijg je spontaan geen honger meer.   Zal vanzelf bij trekken,zodra de hond wat meer went.

56
07 oktober om 12:37
Angsten... Jegens alles.
 Pagina 1 | 2

Kijk eens, een artikel precies op maat (is zelfs een topic mee geopend) wellicht kun je er iets mee. http://www.knowyourdog.nl/single-post/2016/09/30/Angst-bij-honden---Deel-2   Ik ben het eens met de mensen die zeggen, zoek voorlopig een plek waar die prikkels even niet voorbij komen, of een tijd (06:00u in de ochtend of 00:30 in de nacht..noem maar iets, ik kan er zelf al erg van genieten als ik rond 00:30 buiten ben met Mila en er geen kip buiten is). Had jij nu een auto tot je beschikking? Dan zou ik daar de komende weken gebruik van maken om een langere wandeling te maken op een plek met veel natuur en rust.   Niet panieken hoor, het kan reuze meevallen, tuurlijk valt een hoogstwaarschijnlijk slechte socialisatie niet te ontkennen, maar vergis je niet in de stress die het met zich mee brengt als je wordt herplaatst als hond. Nu ben jij -als ik het zo lees- een hele leuke en verstandige hondenvriend, maar voor die hond is alles voor de zoveelste keer compleet veranderd én moet ze aan álles weer helemaal opnieuw wennen,dat geeft wel stress voor een hond. Al was haar vorige thuis niet eens leuk,het was wat ze gewend was,zat ingeprent,nu moet jij weer ingeprent en veilig raken. Met stress komen ook stresshormonen vrij,daar komt een adrenaline stoot van,die 'drukte' daarvan kan uren aanhouden en eer alle stresshormonen uit het bloed weg zijn ben je een paar dagen verder. Dus hoe meer stress en angst zij nu ervaart,hoe meer het zich opbouwt en hoe langer het duurt eer ze wat kan zakken in stresshormonen in haar bloed en de kans zal krijgen zich beter te gaan voelen.     Blijf lekker rustig verder en probeer haar de komende weken te ontlasten wat betreft de enge prikkels,eerst goed wennen aan haar nieuwe thuis.Komt echt goed.

29
06 oktober om 22:16
Angst agressie naar andere honden

Ik vind ook dat je het al heel erg goed doet!! Super fijn voor je hond.   Mijn ervaring is wel dat wat jij al doet,het meeste is wat je kan doen, om een ontmoeting ontspannen te kunnen laten verlopen (ik bedoel ook zonder de hulp van de tegemoet komende hond en baasje). Een onzekere hond zal altijd wat onzeker en/of angstig blijven. Ik heb bij mijn hond gewoon moeten accepteren,dat ontmoeten wel kan, maar alleen op een andere manier. Zij voelt zich ook veiliger als ze aangelijnd is,mede doordat ik over de gehele situatie controle kan hebben, mocht de andere hond opdringerig worden en haar willen opjagen. Als zij los is en ziet in de andere hond een dreiging, dan kan zij die hond ook weg willen jagen, dus dat voorkom ik door aan te lijnen.   Wat bij mijn hond helpt (zeker bij frontale ontmoetingen op te krappe paden zonder uitwijk mogelijkheden) is wat koekjes in de bosjes strooien, haar lichaam staat dan al schuin als de andere hond haar ziet (minder dreigend,hoeft die hond zich ook alvast niet druk te maken en komt ontspannen aan) en Mila is ontspannen, want heeft de tijd niet om te focussen en is ook ontspannen van het snuffelen. Deze ontmoetingen gaan dan ook altijd perfect.   Moet je wel alleen doen als je hond geen voernijd heeft en/of zeker weet dat de koekjes op zijn, zodra de andere hond vlakbij is.

8
06 oktober om 19:29
Rottweiler Rocco gestolen

Vreselijk voor dat dier.   (blijkbaar vindt ze het wel normaal om hem dus de hele nacht alleen buiten te laten....want ze weet eigenlijk niet precies wanneer hij gestolen is..."vannacht/vanochtend" ..ja misschien vindt hij het buiten lekker slapen...maar dan nog ging hij bij mij niet buiten slapen als er mensen bij kunnen om hem te stelen)

81
06 oktober om 14:43
Mijn stafford
 Pagina 1 | 2 | 3

3 dingen die je kan proberen:   -een handje brokjes of iets extra's geven voor het slapen gaan. -vanaf 05:00 beneden verder gaan slapen,bij hem in de buurt,hand in de bench. -mee naar bed nemen om 05:00,samen verder slapen.   Hij is of hongerig of eenzaam,of beide.

59
05 oktober om 16:35
"Zomaar" laten castreren?
 Pagina 1 | 2

Buiten het rekening houden met hoogstwaarschijnlijk intolerantie naar soortgenoten in de toekomst(en daar verstandig mee omgaan, nu en in de toekomst en het 'socialiseren' van de hond,begrenzing aanleren,het op tijd aanlijnen en allen andere honden ontmoeten in rust), vind ik dat een boel ook ligt in de opvoeding.Alles waarmee een hond (elke hond dus) de fout in kan gaan, zal gedrag worden wat je er met veel moeite weer uit moet trainen, dus voorkom je bepaalde gedragingen, dan slijt er ook geen gedrag in en zul je daar later ook geen problemen van ondervinden.     Dus nee,ik zou mijn hond niet zo maar laten castreren, omdat ze die hormonen nodig hebben om zich goed te kunnen ontwikkelen (botten,spieren,het sluiten van de groeischijven enz).  

22
05 oktober om 16:24
Vragen over pup opvoeden

Al leuke en goede tips gehad. Wat betreft het eten,heel veel honden hebben rond deze leeftijd(pubertijd) een periode dat ze 'slechter' eten.En het komt ook altijd weer goed,hoef je je niet druk om te maken.Al eet hij maar een beetje,hij zal er voor nu genoeg aan hebben,zolang hij fit is,goed drinkt en geen koorts heeft zal hij zich in ieder geval niet ziek voelen en daarom niet eten.   Hier een leuke link om te lezen,over de pubertijd:http://www.hondenlezingen.nl/341055426

39
05 oktober om 14:52
Een vriendinnetje voor Cooper.
 Pagina 1 | 2

Dat is snel....   Heeft de ik-ben-geen-fokker-maar-ik-fok-wel-een-nestje=dus fokker' nog vragen gesteld?   Nogmaals gefeliciteerd met de jonge dame

9
05 oktober om 10:08
Luna

Hij zal denk ik enorm hyper zijn geworden door zijn nieuwe vriendin incl. nieuwe geuren.   Het likken,er over heen willen rollen(of bedoel je rijden) en een pootje op haar zetten alsof ze een speeltje is, zou ik allemaal niet toelaten..niet in deze hyper staat.   Als hij dan druk gaat blaffen,even negeren,Luna in de bench steken en daarna hem even afleiden en mee nemen een andere kant op,snuffel spelletje doen.   Gefeliciteerd met Luna!

24
04 oktober om 23:26
Toch nog een aardige kopfoto

Mooi ventje die Ozzy   Ik heb 1 van de foto's meer licht gegeven,wat vind je ervan?

29
04 oktober om 17:53
Te lang in pension?

Weeg 2 dingen af: -wordt jouw hond blij van je broer? -wordt jouw hond blij van ergens achter gelaten worden,wat hij niet kent en weer moet wennen?   Wat als je nu serieus met je broer spreekt,hem speciaal er voor laat komen,bij jou op afspraak. Dat je best je hond aan hem toe wilt vertrouwen,maar dat je je héél veel zorgen maakt over dat hij de hond los zal laten en te weinig zal 'beschermen' tegen enge dingen. Vraag hem op de man af,of hij het voor jou over heeft,of hij zijn ideeën omtrent jouw hond opzij kan zetten voor die 4 weken en of hij het er voor over heeft om jou daarmee gerust te kunnen stellen...en dat je al een operatie moet..eng genoeg op zichzelf.   Wat mij aanspreekt aan het idee is dat je broer zich wel zelf heeft aangeboden,daarom mijn vraag vindt de hond jouw broer leuk,of is hij op zijn minst aan hem gewend en niet bang voor hem? Mocht je dit alles met een 'ja' beantwoorden,dan gaat mijn voorkeur uit naar het vertrouwde en uiteraard een hartig woordje met je broer om meer begrip te krijgen voor deze situatie.   (op zich krijgt je hond nu tijdens een gewone wandeling ook 10x schrik vanwege gewone dingen zoals takken/brommers/geritsel/mannen....hij zal met je broer ook gewoon deze dingen gaan tegen komen en van schrikken..niet veel anders dan dat hij bij jou is..toch?)

6
03 oktober om 08:45
Trekken aan de riem

Hij trekt dus alleen als hij snel naar huis wil en klaar is met buiten zijn..en hij is nog maar 14 wkn. Om trekken niet aangeleerd te krijgen, zou ik er zelf nog even voor kiezen om hem op te tillen en zo samen naar huis te lopen,in rust,zonder te getrek en met begrip voor zijn keuze en steeds na een paar ('veilig gevoel') dagen weer proberen zonder trekken terug te lopen.

3
03 oktober om 08:28
hond adopteren

Ik heb niet de ervaring dat je moet betalen om info te kunnen lezen over de hondjes bij verhuisdieren,kan gewoon kijken en lezen.   Kun jij ze nu zien?http://www.verhuisdieren.nl/bekijk_alle_dieren

9
02 oktober om 23:48
blaffen

Dit is nog het meest vriendelijke anti trektuig (want je hebt ook van die 'halsters' die over de neus worden aangebracht,horror voor je hond,geen pretje).   http://www.dieren-benodigdheden.nl/tuigen/halti-harness-anti-trektuig.html

326
01 oktober om 08:44
Stafford
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Als je hond zo gespannen en direct reageert op een 'gevecht' tussen 2 andere honden, zou ik lekker weg blijven van los loop gebieden, lekker aangelijnd uit laten verder.   Vergeet niet dat hij vandaag 2 honden heeft gebeten. Niet sociaal of stabiel te noemen.   Je had je van te voren wel goed ingelezen over de in gefokte ras eigenschappen van jouw hondenras? Wat heeft de fokker je verteld?

30
27 september om 16:52
Meer ratten, groter risico op Weil/ leptospirose.

"   de 4 belangrijkste stammen zitten wel in de vaccinatie. je dekt er meer dan 95% mee     " Joop  Maar dat is toch zeer weinig als je je bedenkt dat er wel meer dan 250 stammen zijn?   Als je dat zou berekenen kom je vast niet op een dekking van 95%....

18
26 september om 23:44
Correctie halsband

De oplossing voor nu..... ergens gaan wandelen waar nu geen reeën zijn

99
26 september om 21:17
Binny's tandproblemen| Wandelen is voor losers (?)... P4
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Ilse wat bedoel jij met vlees?Blikvoer of echt vlees (kvv)?

51
25 september om 09:45
Lotgering
 Pagina 1 | 2

Mijn hond kan alleen de Wild mix eten van Lotgering,door alle andere smaken zit wel een dier waar ze niet goed op reageert(maar dat ligt natuurlijk niet aan Lotgering). Ik koop het ook bij een winkel.Ik wissel het af met mijn bestellingen bij Dogmeat. Die smaak bevalt goed,vlees ruikt goed,stevige poepjes heeft ze ervan.

20
24 september om 22:10
Hond piept plots 's nachts

Ik zou eerst langs de dierenarts gaan om uit te sluiten dat ze iets aan haar blaas heeft.

304
22 september om 17:25
Luna blaft en gromt naar ons
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

" Geeft niet, ieder zn eigen. Ik weet uit ervaring dat de 'koetsjiekoe' benadering bij dit soort honden niet gaat werken ???? Je hebt ook een heel ander soort ras, en als je het ras niet kent of zelf heb opgevoed, kun je er inderdaad niet over meepraten. Dit heeft altijd bij Luna gewerkt, ze heeft dit gedrag nooit vertoond, dus weet wel wat mijn hond nodig heeft in de opvoeding. Echter geen ervaring in gedragsverandering na een operatie. Vandaar vraag ik ook of er mensen zijn die er ervaring mee hebben.  " Lola  Ik vind jouw omschrijving van de 'koetsjikoe' benadering iets heel anders dan een positieve en begripvolle opvoeding en benadering.   Heel kort,grommen is een stress signaal,het verteld dat zij meer rust en ruimte wil/vraagt/nodig heeft. Blaf signalen heb je er ook tal van,maar gezien de context en haar gegrom...zal haar blaf ook gaan over het meer ruimte en rust nodig van hebben (van jou). Dus je zit haar véél te dicht op de huid en daar geeft dat beestje nu gehoor aan. Back off. Ze is ook niet bezig met jou te baas te zijn,ze wil geen 'roedelleider' zijn (dat kan zelfs niet eens....mensen zijn geen honden en vice versa..dus kunnen wij nooit een roedel vormen met onze honden..als honden al roedel dieren zijn,want in het buitenlandse straat leven-is onderzocht- leven ze niet eens in een roedel....wolven die leven wel in een roedel,honden zijn ook al geen wolven).   Tuurlijk heeft zij het gedwee laten gebeuren dat jij in haar jonge honden periode de baas wilde spelen,vaak en dit op een totaal foute manier van communiceren hebt toegepast.Beestje heeft geen idee wat haar overkomt...jij bent tenslotte geen hond,je maakt niet eerst de juiste lichamelijk gedragingen/subtiele signalen, die een hond wel eerst zou maken als de ene hond de andere hond stress bezorgd...en eer deze overgaat op die zogenaamde 'alpha rol'....als je er logisch over nadenkt kan een hond er helemaal niks van begrijpen als wij mensen dat doen. Als het onder honden gebeurt,dan is er 1 zó gestrest geraakt (of van zichzelf al van het padje af) dat hij alleen nog deze enorme stress reactie kan geven...en komt dan zo heftig over dat die ander vlot gaat liggen. Dan denk ik...wij mensen kunnen verder denken en lezen en redeneren... Als ik zo'n hond zou tegenkomen als ik met mijn hond liep en in zo'n situatie zou belanden,dan zou ik mijn hond héél snel uit die situatie halen,want leuk kan het nooit zijn..en ook totaal onnodig,stabiele en zelfverzekerde honden hebben deze 'rol' ook niet nodig,die lopen namelijk kalm weg de andere kant op.  

39
18 september om 16:32
Reu gromt ineens naar andere honden
 Pagina 1 | 2

Grommen is de afstand proberen te vergroten.Vragen om afstand. Laat hem niet meer aan de lijn spelen met andere honden,laat hem alleen spelen en interactie hebben met honden als hij los is en de andere hond ook. Als honden een kalme ontmoeting willen hebben en ze zijn los dan zie je (kalmerende )signalen,weg kijken,stilstaan,langzamer lopen,in een ruime bocht richting de andere hond gaan,lichaam afbuigen enz enz. Aan de lijn staan ze vaak lijnrecht tegenover elkaar en kunnen alleen maar recht vooruit(wat dus onbeleefd/uitdagend/dreigend kan overkomen) daarbij komt vaak een strak gespannen lijn,zo krijgt de hond ook meer spanning ,en ook meer kans op 'ruzie'. Ook is dit nog een leeftijd dat ze net weer anders /onzekerder kunnen reageren.

98
17 september om 20:16
Hond drachtig?
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Blijkt John toch een grappige kant te hebben ouwe grapjas.

9
17 september om 12:38
gedragsdeskundige

Dé betere gedragsdeskundigen: http://www.hondenlezingen.nl/341055437

23
15 september om 07:38
Ben ik een match voor een Border Collie ?

Als je bij een goede erkende fokker op de lijst gaat staan voor een pup,dan moet een ervaren fokker er ook de pup uit kunnen halen die het kalmst/rustig en meest stabiel is...of minimaal dus bij jou past.  

5
12 september om 22:22
Help! Heb vlooien denk ik!

Een luizenkam kopen en ze er direct uitkammen , kopje water met afwasmiddel er in,dan blijven de vlooien goed in het kopje en verdrinken.

18
11 september om 23:59
Paar dagen na operatie niet meer eten

Ja zou kunnen,maar het hoeft niet. Kan ze goed poepen?Of heeft ze moeite met poepen?Kan natuurlijk gebeuren dat ze niet goed kan persen en voller blijft zitten en daardoor niet (veel) wil eten.     Drinkt ze nog wel voldoende? Wat voor algemene indruk maakt ze op je?Doet ze wel normaal,als haarzelf? Heb je haar temperatuur opgemeten?(koorts heeft ze boven de 39 graden)   Bij twijfel gewoon een belletje naar de dierenarts.

14
10 september om 21:54
Pup is een springer

Je kan op haar lijn gaan staan,wel met voldoende ruimte om normaal te staan,dan kan ze niet omhoog.   Of je laat haar voorlopig niet aanhalen,maar dat zul je toch wel consequent 2 maanden vol moeten houden,wil dit soort enthousiasme uitdoven.En dan moet je haar ook aangelijnd houden als je mensen ziet.En mensen echt duidelijk zeggen dat ze niet aangehaald mag worden.   En niet vergeten zelf te belonen als ze in zo'n situatie gaat zitten of haar focus van het mens af haalt.

67
09 september om 11:37
BAT cursus hoe gaat het nu
 Pagina 1 | 2 | 3

" Wat doe jij als jou hond aan de lijn loopt en de ander los.Iemand nadert met 2 honden lijnt 1 hond aan en de ander blijft ook los? Ervaring van vandaag in het blog....... http://dieselensky.jouwweb.nl/bat-training-diesel " De mannen  Als ik geen kant meer op kan,dan ga ik aandacht vragen van Mila,neem het uiterste randje van de plek waar ik ben en ga lekkers gooien ,zodat Mila dat kan gaan zoeken en zij niet (ook) in een frontale (fixeer) stand belandt,dat scheelt hoe dan ook een hele hoop,dat er niet 2 honden recht naar elkaar kijken en te snel en te frontaal op elkaar af gaan.   Als de hond er is,gaat het vaak wel goed met Mila,er wordt gesnuffeld,met slappe lijn,is de andere hond opdringerig dan haal ik Mila bij mij en duw die ander weg of pak het bij de halsband om opgehaald te moeten worden.

22
07 september om 23:56
waakhond training

Ligt aan het karakter,opvoeding,ervaringen en socialisatie van de hond...   Is het een zachte en zeer stabiele hond,dan zal het hem niet kunnen boeien dat er vreemden op zijn terrein komen. Is hij wat onzeker/angstig en wat instabiel,dan kan hij flink lawaai gaan maken en kan zelfs iemand dood bijten...     Maar bedenk je wel,als je gaat voor een slechte socialisatie,dat hij ook jou kan willen oppeuzelen als je over 9 maanden weer zijn terrein denkt op te kunnen lopen

13
07 september om 15:11
Medicijnen

Stel je vragen ook op www.barfplaats.nl dat is een forum over vers vlees en ook velen onderwerpen daarover.Bij het vers vlees is denk ik wel de kant waar je hoe dan ook op moet,aangezien ze ook de brokken van de DA niet verdraagt.Mijn hond heeft ook een half jaar die brokken gehad van de DA,maar had nog steeds jeuk en vaak van die hangende jeukerige flaporen.     Ze is over 4 maanden 9 jaar en staat op vers vlees sinds ze 15 maanden oud is.Het was bij haar ook flink zoeken,zij kan bijv. ook niet tegen bepaalde diersoorten (buiten granen),kip,rund,lam krijgt ze ook jeuk,of diarree of spugen.Ze kan ook echt niet tegen alle gevogelte,ik hoef bijv. geen hele maaltijden van eend of kalkoen te geven,want dat wordt jeuken en spugen,maar zit er in de kvv alleen met het bot van een Eend, dan is er geen probleem.     Ik heb in de loop der jaren veel dingen ook geprobeerd, acupunctuur, klassieke homeopatie.Uiteindelijk was mijn hond toch het beste geholpen met de juiste voeding en alle aanpassingen daarin.Blijft uitproberen. Ik ben begonnen toen ik haar kreeg met brokken,toen da brokken, geen stukjes brood meer geven(wat ze lekker vond),toen geen rund en kip meer,geen eitje,geen lamspensstaafjes (waar ik op over was gestapt omdat ze zo slecht op rund ging reageren..maar aan pens zitten ook granen/voer),geen karnemelk,geen yoghurt...allemaal dingen die ze heel lekker vond,maar wat haar niet lekker in haar vel deed zitten....dus na zo'n 2,5 jaar uitpluizen en uit proberen,had ik haar wel stabiel. Ook heeft zij een atopie,die uiteraard op speelt in de lente/zomer (als ik ook last krijg van hooikoorts,krijgt zij weer een zwartere huid). Wat voor haar helpt is haar in de zomermaanden lekker een paar keer te wassen met gewone hondenshampoo,daarmee was je al die pollen en dingen die jeuk veroorzaken uit haar vacht,van haar benen en heb ik aan het eind van de zomer geen open wondjes/kleine hotspots aan de binnenkant van haar dijen van alle jeuk. Nu heb jij een Labrador..en die houden van water en zwemmen,dus het zal haar zeker helpen haar vaak in de sloten of zee te laten zwemmen,dan raakt ze veel van die jeuk verwekkers kwijt.

8
06 september om 11:41
Niet uit huis willen

Link over angst en of je dan je hond in een situatie moet gaan lokken die hij/zij nog niet aan kan: http://www.knowyourdog.nl/#!Angst-bij-honden-Deel-1/ezwjv/57b4ae200cf2d8f930499f76   Dit is een fase en gaat zeker over,maar blijf voorlopig lopen op plekken die bekend voor haar zijn,voor het plasje en poepje.Optillen naar een plek is goed en dat zij zelf naar huis loopt is ook goed,want ze loopt zelf..(richting veiligheid),dit goed aanmoedigen en extra leuk reageren. Wat betreft of je dan haar niet tekort doet met socialiseren met alle verschillende facetten van onze maatschappij.Socialiseren doe je het best op de arm,in veiligheid,zorgen dat deze nieuwe ervaring haar een goed gevoel oplevert.Dus daar hoeft ze niet perse voor te kunnen lopen en wandelen.

111
06 september om 09:26
Wie heeft er ook een kruising rottweiler/bordeauxdog
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Vindt het wel frappant hoe erg  de laatste 'nieuwe' telg op die van de TS lijkt.Je zou denken dat deze combi uit een 'oeps nest 'komt ,maar het lijkt er op dat er iemand flink bezig met doorfokken.

10
06 september om 08:36
berichtje over husky shakira

Wat fijn Thea voor Shakira! Ga je nu nog andere diersoorten proberen,toevoegen?

35
04 september om 18:58
Pubergedrag afleren
 Pagina 1 | 2

Geloof dat dit weer een vreemd topic gaat worden..in de opening klinkt het al alsof de hond niet normaal wordt uitgelaten..en als al 2 mensen er naar vragen..wordt er niet op geantwoord.     Nogmaals hetzelfde advies wat anderen ook al geven,gewoon buiten -op straat,moet je je even je voordeur of tuin deur uitlopen- uit laten.

328
03 september om 19:01
Dag Tosca,mijn mooi staffordmeisje.
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Sterkte Monique,knap hoe je voor haar hebt gekozen,ondanks dat je voelde dat je haar nog niet kon missen,beste wat je hart je in kon geven.

10
02 september om 21:20
Ik vraag mij af....

Dat we broodfokkers hebben in NL/Belgie is wel bekend,daar moet eerder iets vanuit de overheid gebeuren..wat ze ook hebben geprobeerd,want pups mogen niet meer uit het buitenland worden gehaald eer ze 15 weken oud zijn...dat zou toch een duidelijk signaal moeten zijn....een pup van 15 weken is velen malen groter dan een pup van 5 a 6 weken die je bij een bro0fokker vandaan haalt.   Dus als je mij vraagt..of je moet gaan klagen bij je bro0dfokker waar je zelf een hondje bent gaan kopen en hebt mee gewerkt aan zijn dikke salaris en hem hebt gemotiveerd om de moedertjes te blijven uitbuiten...dan zeg ik nee,doe maar niet,want het heeft geen nut.   En je wilde toch zelf een hondje kopen bij een bro0dfokker..minder geld betalen dan bij een goede fokker...dat is nu eenmaal wat er gebeurd als je bij een koopt bro0dfokker,dan heb je later er nog een berg kosten bij...en alles je alles bij elkaar optelt,dan had je een verantwoorde pup kunnen kopen.   Beterschap voor het kleintje!

19
02 september om 09:18
Angst agressie?

Aanlijnen.   Ik weet niet hoe vaak je dit nog wilt uittesten..hoe vaak mag hij nog happend op mensen afrennen,eer hij een rotschop krijgt.

79
01 september om 19:20
Dit kan wel eens een héél mooi TV programma worden....
 Pagina 1 | 2 | 3

Er is te lezen op de FB site van DCD,dat Gina gister een hondje heeft doodgebeten. Sneu,is met Gina niet gelukt deze manier van trainen en/of herplaatsen.En iemand is weer een hondje kwijt (van 12 jaar oud)

75
01 september om 09:37
Amstaff overnemen ja of nee. Ik weet het niet. Help Help
 Pagina 1 | 2 | 3

Wat leuk voor Onyx dat hij bij jullie mag komen wonen en blijven. Voor wat je schrijft hoe je met hem om wilt gaan en hoe jij en je vriend op 1 lijn zitten,denk ik dat hij eindelijk een goed leven zal krijgen.Heel veel geluk samen!

38
31 augustus om 14:48
Wat een verschil vroeger en nu.Honden eten.
 Pagina 1 | 2

Ik weet niet of ik het verwennen wil noemen..   Mijn hond krijgt kvv.En wat ben ik blij dat het bestaat..en dan ook nog in smaken waar ze niet van aan de spuitpoep gaat of zich tot bloedens toe kapot krabt ...laat staan iets met graan..komen ook nog jeukende hangoren van en een scheef hoofd! Nee als ze dat niet kreeg,dan kon ik vast elke maand richting de DA voor zo'n prednison spuit..en vele ab kuurtjes vanwege de korsten en pukkels...dat is dan zogenaamd al een infectie. Ook droog ik vlees voor haar om koek te hebben. Al met al vind ik haar dus niet verwend,maar is het sowieso noodzaak én is het ook beter voor mijn portemonnee (geen da bezoeken voor haar jeuk..als ik wel brokken zou geven). En het gedroogde vlees in de dierenwinkel is ook best prijzig....en vaak toch nog in iets 'gedoopt' waar ze alsnog jeuk van krijgt. Dus iets met brokjes kan ik wel vergeten..maar ik denk dat ik met een volgende hond gewoon vers vlees blijf geven.   Ik weet nog wel vroeger had mijn tante ook altijd honden,vaak een stuk of 3...1 hondje was blijkbaar sterk en mankeerde niks,maar die andere 2 hebben járen lang met een kale kont gelopen,tot aan een Olifantenhuid toe,vreselijke jeuk. Die kregen brokken,blikvoer,rauw hart,en pens van Smuldier.

6
31 augustus om 08:34
schijnzwanger?

" Vaak komt schijnzwangerschap voor bij honden die goed gevoed zijn. Tijdens de loopsheid en na de loopsheid voer ik mijn teven ook altijd minder dan normaal en op 1 teefje na hebben mijn honden geen last van schijnzwangerschap. Het ene teefje is voor de eerste keer loops geweest en in verhouding (omdat ze zo klein is) minder schraal gevoerd met dus als gevolg schijnzwangerschap. Natuurlijk is niet iedere hond die schijnzwanger wordt te dik, maar bij navraag bij andere fokkers blijkt dit wel een grote rol te spelen. Ook bij andere fokkers waarbij de teven tijdens de loopsheid en de weken er na schraler gevoerd worden blijken de teven niet tot nauwelijks last te hebben van schijnzwangerschap.  " Gea  Interessant!

14
25 augustus om 23:14
Vaak hurken tijdens wandeling

Nou ja wat is vaak.... Volgens mij bestaat er een idee dat een hond 1 in keer uit moet plassen en misschien nog 2/3 langere plassen doet? (omdat er anders te veel gemarkeerd wordt..en dit niet oke is?)     Toen mijn hond loops werd ging ze meerdere plasjes doen,het leven werd volwassen en serieus (net als bij ons haha),die plas doet er toe. Het is voor een hond belangrijk om zijn/haar geurtje achter te laten,'te communiceren' met de andere honden.   Dus als er niks medisch is,is er verder niks mis met je hond..ze wordt volwassen.

10
23 augustus om 20:06
Bowie - American Stafford X ??

Basenji? Die mooie kop rimpeltjes doen mij er aan denken,in combi met zijn oren....     Maar ja,ik gok dat hij een mix is van meer,met bijv. wel beide ouders met Amstaf er in,dus beide ouders bastaard.

66
23 augustus om 15:41
Wat sta je toe bij een reu?
 Pagina 1 | 2 | 3

" Oh bah vervelend!! Waarschijnlijk mensen die al te vaak hebben gezien dat een hond er tegenaan plast en niet ruiken dat jij dat jouw hond niet laat doen.    Mij gebeurt dat ook hoor, dat Aiko ergens aan snuffelt en dan krijg je meteen commentaar. En zij kan niet eens omhoog plassen haha. Of, wat ik vooral heel ergelijk vind, dan poepen ze op een veldje waar het gewoon mag en dan fietsen er mensen voorbij "dat geeft niet hoor, maar ruim het wel op!". Dan denk ik, ze zijn nog bezig mens ik heb nog niet eens de tijd gekregen om een zakje te pakken! Als ik nou weg zou lopen en je zegt er dan wat van...  " Charlie, Aiko & Ronin  Dat zal het zijn hoor,er hebben er al te veel tegenaan gepiest,wat ook goor is en ze weten niet dat mijn hond er niet tegenaan plast of mag plassen....máár die bakken buiten zetten is een keuze... Het is (weet ik wel zeker ) niet te voorkomen dat er een (pies)sneeuwbal effect ontstaat bij die plantenbakken.Ik vind ook dat je het jezelf een beetje aandoet als je bakken buiten zet (op de algemene stoep) en dan verwacht dat er geen 1 hond tegen piest..en je vervolgens achter je raam gekleefd zit om mensen met een hond weg te sturen *koek koek*. Wat ik al aangaf,je gaat totaal berekend door je wijk wandelen...en soms denk ik ook met ál die plantenbakken,'dan moet ik dus zeker de helft van de wandeling mijn hond overal weg slepen'. Ik er altijd best een tikkie gespannen van raken (van die discussie in mijn eigen hoofd en de ervaringen die ik al heb gehad)   Je laatste voorbeeld gelukkig nog niet zelf mee gemaakt,wel eerder gelezen geloof ik haha.

12
23 augustus om 11:06
Schijn happen

Wat voor ras is ze?   Als het niks medisch is,dan blijft het bij dat ze rust zoekt op de momenten dat jullie voorbij lopen en op haar af lopen,heeft idd ook wat met haar angstige karakter te maken,dat soort hondjes zijn toch sneller van hun stuk.   Het happen zegt in hondentaal: ik wil meer ruimte en afstand.   Je omschrijft ook 'als wij achter het bed komen'...hoe bedoel je dat? Zoeken jullie haar expres op achter het bed? (ik heb voor mezelf in beeld dat je aan de zijkant van je bed in je bed stapt,vandaar mijn vraag).     Ik zou haar mand op een andere plek gaan zetten,een plek waar jij er niet recht op af loopt en voor haar een rustiger plekje is,waar ze zich minder bedreigd en gestoord voelt.   En bij het bed,geen aandacht aan schenken (mocht je dat nu wel doen) en in bed stappen óf haar eerst weg roepen,met een vrolijke uitnodigende stem,snoepie geven en in bed stappen    

17
22 augustus om 13:08
Pup leren aan een kant te lopen.

Anoniem,   Je kan je hond idd leren om te volgen en naast te lopen,zoals door anderen aangegeven,maar ik zou wel in mijn achterhoofd houden dat dit een zware opdracht is voor een hond.(langer dan een minuut achtereen zou ik het niet doen) Een hond wil graag zijn neus achterna, 'de krant lezen'. En dat mág!   Als je een wandeling maakt,maak je deze vaak voor je hond,ga je naar een plek die plezant is voor je hond,of je loopt door je wijk en laat de hond lekker snuffelen aan elk hoekje en grassprietje.     Te vaak wordt gedacht dat een hond uitlaten inhoudt,dat wij het tempo en de richting moeten bepalen,maar moet je eens kijken wat voor moois er van komt als je een hond zelf laat kiezen waar hij heen wilt lopen,zijn neus achterna,je gaat met een zeer tevreden hond naar huis. Natuurlijk behoedt je de hond wel voor aankomend gevaar,tijdens zijn speurtocht.   En wil je dat de hond meer aan kant blijft lopen,dan kun je dat rustig aangeven,terug begeleiden,belonen.Geef ze alsnog wel de kans die ene kant uitgebreid te besnuffelen.   Wil je een stuk doorlopen,dan houdt je je hond korter.

66
22 augustus om 07:40
Kangal (turkse herder)
 Pagina 1 | 2 | 3

Dikke eens met het idee dat je zoekt naar een beveiligingssysteem.

6
21 augustus om 21:27
Hond plast

Door angst en stress van het moeite hebben met alleen thuis blijven,laat je lichaam automatisch je blaas of darmen werken.   Het enige wat je kan is opruimen zonder er iets over te zeggen en weer kalm het alleen blijven aanleren.Zie het niet als falen,het is normaal dat een pup/jonge hond de eerste 2 levensjaren her en der een terugval kan hebben in gedrag.Ze gaan ook door verschillende angstfases in die eerste 2 jaar.   Heb je je hond ook geleerd om zelfbeheersing te hebben en dat hij het woordje 'wachten' goed beheerst? Daarmee kom je al een eind,als de hond begrijpt wat er van hem verwacht wordt en ook in rust toestand wordt achter gelaten,dat hij zelf is gaan liggen op zijn plekje( je zal idd tijd in moeten calculeren in je eigen dag schema,omdat het vaak oefening vraagt en jij zelf ook even 5 minuten kan gaan zitten op de bank en pas weggaat als hij zijn rust heeft gevonden/gepakt)

13
21 augustus om 17:46
Hond zoekt naar iets en jankt

2 maanden geleden loops geweest? Dan is ze nu schijnzwanger..

425
21 augustus om 11:06
proefzakjes (natural greatness failliet)
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Ah kijk,ik zocht di topic gister al,kon het niet vinden.   Ik heb nu 2 keer die zakjes aangevraagd in een tijdsbestek van 1 maand....nog niks ontvangen.   Vaag!!

46
20 augustus om 11:36
Jachthonden - wild of overige gevangen
 Pagina 1 | 2

Toen Mila jonger was 2 keer een waterkipje. Ze heeft een zachte beet en schudt niet en heeft een prima gehoor,dus bij 'los' liet ze los,het waterkipje hangt zichzelf hoe dan ook voor dood..dus lag na het lossen nog een paar tellen 'voor dood 'op het gras..en rende dan plots weg.    

10
19 augustus om 19:42
Angstige hond

Mooi artikel Anne-Wil

21
19 augustus om 00:26
Help, opvoeding Jack

" Ik heb hem met koekjes en snoepjes vanalles aangeleerd toen hij pup was. Ben uiteindelijk gestopt met dingen meenemen naar buiten, omdat hij niet meer wilde lopen buiten. Hij bleef maar bij mij plakken,  omdat hij wist dat ik lekkers bij me had. Zijn behoefte deed hij niet en lekker rennen ook niet. Vandaar gestopt ermee. Lijkt me ook dat hij te zwaar wordt als hij de hele dag wordt beloond. Puppycursus gedaan en het ging goed met snoepjes. Nog steeds gaat ie alvast zitten als hij een koekje krijgt. Andere commando's niet. Echt alleen zitten wil hij doen. Het moet toch ook gewoon met je stem kunnen? Ben altijd in euforie met mijn stem als hij iets goeds doet, maar niks lijkt te helpen. Heb net ook weer een kleine ruzie gehad met hem.. hij weigert gewoon te luisteren en negeert mij gewoon. Doet me wel best zeer, eerlijk gezegd. Ik doe mijn best, maar hij heeft echt lak aan mij.  " Dailey  Weet je waarom hij jou negeert...omdat je hard en onbetrouwbaar over komt.Hoe jij je gedraagt tegenover hem,maakt dat hij uit je buurt wil blijven,het beter is om uit je buurt te blijven..want voor hij het weet wordt jij opeens heel link en pak je hem bij zijn nekvel...   Het is echt niet raar dat hij zo doet,pure hondentaal,om jou te kalmeren.   Lees deze linkjes als je wilt,staat bol van goede info: http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven      

12
18 augustus om 19:11
Jeuk

Daar kom je alleen achter als je gaat elimineren.   Je begint dan met 1 vlees soort (makkelijkst met kvv) en die geef je 6 weken,na die 6 weken voeg je er 1 andere vlees soort aan toe en zo verder. Op een gegeven moment moet je bij een vlees soort uitkomen die voor de jeuk zorgt,maar vlak dingen met granen niet uit hoor...zelfs een lamspensstaafje zorgde bij mijn allergisch aangelegde hond voor problemen.   Heb je voor nu geen zin in elimineren,dan wil het ook vaak al helpen om de kip,rund en alles met graan uit het menu te schappen,aangezien dat de triggers zijn waar het gros van de hondjes op reageert.

54
18 augustus om 13:44
Nog maar eens over een 'bijtende' pup
 Pagina 1 | 2

Heb je weleens geprobeerd hem met te kalmeren door hem juist wel aandacht te geven?   In de zin van,even hurken,hem bij je laten komen,handen om zijn flanken(in ieder geval laten hangen),niks zeggen,gewoon kalm maken en warmte geven met je handen,even bij hem zijn,als hij het blijkbaar te druk krijgt in zijn koppie.Ik zeg er wel bij,het is moeilijk uitleggen via een scherm,dus als je het doet met de verkeerde gevoelens(haast,frustratie,ongeduld,beetje boosheid) dan zal het niet helpen of zelfs averechts werken. Je moet het echt doen en voelen als ouderlijke hulp,hem laten weten dat je er voor hem bent.En dit drukke momentje samen met hem uitzitten

3
18 augustus om 10:46
Chihuahua pup

Thuis verder oefenen,als er geen afleiding is. Daar is het toch het belangrijkst..in privé sfeer.   Het is heel gewoon dat je hondje (bijna) geen aandacht voor je heeft,ze wordt flink geprikkeld door alles wat ze ziet,ruikt en hoort.De ene reageert daar kalm op en een ander raakt door alles geprikkeld.

23
17 augustus om 19:41
Wanneer ingrijpen?

" Maar wat zijn nou de signalen waarbij alle alarmbellen gaan rinkelen? Wat zie je aan de honden, hoe zie je dat je ze beter bij je kunt roepen en meer afstand kunt creëren, of hoe zie je dat het wel goed gaat?   Ik weet dat gefixeerd staren een signaal is dat het mis kan gaan, maar verder? En hoe zit dat met honden die op een ander afsluipen? Of honden die erop af stormen en vervolgens heel dreigend over de andere hond heen gaan hangen? Moet ik hiervoor oppassen, of is dit "normale" communicatie tussen honden? " Rissie  Ik let op honden met een 'over focus',zo 1 die in de verte al zeer alert reageert op het zien van een hond en stil gaat staan(het kan ook info vergaren zijn,maar dan gaan ze weer over op hun eigen ding doen), vaak fixeert,meestal zijn dit honden die op zoek zijn naar andere honden om er dan met een rot gang op af te gaan.Hetzelfde geldt voor sluipen...zo vlug mogelijk een andere kant op zien te lopen,óf jouw hondje lekkertjes voeren in het gras of bosjes,ik gooi altijd was ergens langs de andere kant van mezelf,dan waar die andere hond zich bevindt en dat werkt hoe dan ook bij mijn hond,omdat er dan geen kans is meer om naar elkaar te fixeren en er ook geen dreigingen of onzekerheden kunnen worden uitgesproken naar elkaar toe. Ik zorg wel altijd dat steeds 1 koekje gooi en in de gaten houdt of die andere hond dichterbij komt. Wat hierin wél heel belangrijk is,is of je hond geen voernijd heeft,anders heb je alsnog de poppen aan het dansen. Mijn hond helpt het juist,omdat al het oogcontact met die andere hond compleet wegvalt en ze beide een kalme ontmoeting hebben.   Als ik een hond zie die zijn eigen ding blijft doen op het moment dat ze mijn (of andere) hond zien,dan weet ik dat het een kalme hond betreft,deze voelt geen noodzaak/dwang/druk of onzekerheid om zo snel mogelijk mijn hond van dichtbij te moeten bekijken. En dat zijn dan ook vaak de honden waar een kalme snuffel ontmoeting plaatsvindt.   Verder zou ik kijken naar wat past er bij mijn hond.Ik ga met mijn teef niet richting honden die ik niet ken,zelf teef zijn of groter zijn dan haar (aangezien zij de neiging heeft zich dan onzeker te gaan voelen en een snauw kan geven,de ervaring leert dat een middelde volwassen teef dat dreigend oppakt en op haar duikt...laatste keer al weer 4 jaar geleden hoor,gelukkig). Had ik nu bijv. een kleine hond, dan bleef ik daarmee ook uit de buurt bij alles wat ongeveer 10 kilo zwaarder is dan mijn hond. Had ik een klein hondje,dan ging deze bijv. niet richting een jonge grote speelse hond,1 hardere speel actie en je kleine hond heeft al snel een blessure te pakken.

72
17 augustus om 14:14
Hond gromt en bijt voor hij in bench gaat
 Pagina 1 | 2 | 3

Ik krijg spontaan zin om jullie een keertje in die bench te proppen   Is het al eens bij je opgekomen dat hij geen zin meer heeft om in de nacht opgesloten te zitten?

24
16 augustus om 23:14
alleen zijn

Ik vind het veel te veel en sneu voor een hond om 8 uur lang opgesloten te zitten..ook voor 1 keer.Als het nu in een kamer was,maar in zo'n krap ding..nee. En als men het dan wil versimpelen naar 'slapen ze 's nachts ook in de bench,dus dan kan het wel'... Ja ze slapen 's nachts ook al in de bench..moet je voor de grap die uren bij elkaar optellen...en je dan bedenken hoeveel uren er in een dag zitten. Dat er mensen bestaan die hun hond een paar keer per week hele werkdagen opsluiten in een bench maakt voor mij ook al geen goed excuus   Zoek een oppas voor bij je thuis,of ga idd naar een dierentuin waar je hond mee mag..of nog beter boycot die hele dierentuin...daar zitten de dieren namelijk 365 dagen per jaar vast in een te kleine ruimte (zou ik zelf niet sponsoren..andere discussie )

14
16 augustus om 17:45
Logeren 12 weken oude pup?

Het is maar een korte logeerpartij,waarschijnlijk zal hij best plezier hebben met de hond van je ouders.   Bedenk wel dat pups met 12 weken in een angstfase komen,dus als hij iets meer timide/angstig/schuw terug komt dan zou dat niet raar zijn. Ik zou dat ook even aan jouw ouders mee geven,dat het ineens op kan komen,zodat ze er niet raar van op kijken.   Ook kan hij wat geprikkeld terug komen,door alle nieuwe/andere prikkels die hij mee heeft gekregen.Veel laten slapen zal hem dan ook goed doen na dat weekend..en ook zeker tijdens dat weekend.

24
15 augustus om 12:36
Onze pup en bijten

Maakt niet uit of het een schrik reactie was of niet. Ik zou er nooit voor kiezen om een hond die op zijn eigen plek ligt te gaan storen,omdat ik nu aandacht aan de hond wil schenken,ook de hond heeft recht op rust.Mijn kind zou ik vertellen dat er niet geaaid kan worden als de hond ,eet of rust en/of als de hond er erg gevoelig voor is ook niet tijdens dat hij/zij een speeltje heeft.   Mocht de hond een schoen pakken en deze mee nemen in de bench,dan heb je gewoon de optie je hond uit zijn bench te lokken.Gebruik je creativiteit en je meest vriendelijke houding,zorg dat je zó leuk en prettig over komt,dat je hem met je stem zijn bench uit krijgt/lokt.( gebruik zijn naam,gebruik een ander speeltje waar hij héél blij van wordt,gebruik iets lekkers-ben je bang dat je hem beloond voor het ongewenste gedrag van de schoen mee nemen in de bench,wees niet bang,je beloond je hond voor het laatste wat hij doet...en dat is nu bij jou komen als jij het vraagt- gebruik je vrolijke uitnodigende stem waardoor hij denkt 'hier valt iets te halen,of dat klinkt gezellig ik kom direct')Komt hij er uit,,dan beloon je hem met zijn speeltje,een aai,iets lekkers.   Zelfde met een kluif,laat de hond dit op zijn rustplaats op eten,zonder te storen. Wil je het bot eerder terug hebben,dan ga je afruilen met iets anders en/of zorg je dat je hem eerst weer uit zijn bench hebt en hem daarvoor beloond. Ik zou iets heel kleins pakken waarvan je weet dat hij dat héél lekker vindt (en niet vaak krijgt,maar bijv. alleen zal krijgen  als je iets belangrijks van hem wilt afnemen) en bij je wilt komen.  

39
12 augustus om 19:36
halsband nylon met ketting
 Pagina 1 | 2

Misschien als je deze linkjes bekijkt..wil je niks meer om de hals van je hond.Ter info. http://www.freedogz.be/equipment/index.php?route=information%2Finformation&information_id=20   http://www.allergie-bij-honden.nl/is-een-halsband-schadelijk-voor-je-hond/

791
12 augustus om 08:56
Bully Gate 2.0 !!
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27

 Stel...dat het bestaat dat 2 verschillende soorten zoogdieren (jij en je honden) een roedel zouden kunnen vormen,dan zeg je volgens mij 2 verschillende dingen,jij bent de roedelleider, Cookie is een volger....en Cookie zal haar plek niet opgeven.   Als jij er zo sterk van overtuigd bent dat jij de roedelleider bent en Cookie een volger is,waarom komt het dan tot een gezamenlijke knokpartij? Ja Cookie is niet onderdanig en knokt terug,omdat ze aangevallen wordt,snap ik, maar jij hebt het beeld dat jij het allemaal regelt en de boel kalm houdt omdat jij de roedelleider bent en door jou houding en energie automatisch respect af zou moeten dwingen van Bolle en dat daardoor de gehele roedel stabiel zal blijven, omdat je samen sterker bent en elkaar nodig hebt om je eten te vangen.   In een roedel van diersoorten van gelijke aard is geen concurrentie,dat is funest en inderdaad is er zoveel familiaire harmony dat niemand elkaar wil aanvallen.   Er lopen wat dingen door elkaar denk ik ook wat dingen die niet echt mogelijk zijn tussen mens en hond.    

12
09 augustus om 12:29
dominant speelgedrag

http://www.moniquebladder.nl/rijgedrag-van-je-hond-verklaard/

20
08 augustus om 22:26
Nest labrador x friese stabij

Ik zou een grote bruine knuffelbeer kopen en dan aan de gang met een grote pot zwarte verf en een klein potje witte verf.   Lijkt mij een beter plan.  

17
08 augustus om 10:17
Leverworst

Nee is gewoon meuk,ook voor ons.Voor je hond ook erg zout.   En met het nieuws van de laatste dagen zou ik het helemaal uit mijn hoofd laten,ze varkens levers zouden Hepatitis E bevatten.   http://www.varkensinnood.nl/nieuwsartikelen/%E2%80%98waarschuwing-nodig-voor-hepatitis-e-in-vlees%E2%80%99

23
08 augustus om 02:05
Wat denken jullie? Kruising beauceron?

Ja ik zie er zeker een Beauceron in terug,je ziet op je andere foto's goed dat herderkoppie. En haar vacht oogt ook als een Beauceron.En dan die oren passen er ook perfect bij (wel iets groter en langer lijkt het).   Hoe oud is ze?En waarmee zou ze nog meer gekruist zijn? Hoeveel weegt ze nu?

375
06 augustus om 16:29
Die eeuwige strijd hier
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

" Ik zal mezelf met dit topic vast bij sommige hier niet populair gaan maken ! Ik vind het heerlijk om hier te lezen en de tips mee te nemen in de opvoeding van mijn pup,maar word doodziek van de strijd hier onderling. De personen die alleen maar kunnen roepen ...juiste fokker ...rashond ..mensen die schijnbaar de luxe hebben niet te hoeven werken. Hou op ....natuurlijk is het belangrijk dat een hond gezond is, maar besef eens dat de meeste honden niet van een zuiver ras zijn. Waar zouden al die pups dan terecht moeten komen. Het aller belangrijkste is in mijn ogen dat iedereen hier zielsveel van zijn hond houdt . Als er advies gevraagd wordt, waarom dan geen advies over het onderwerp? Nee dan komt gelijk de fokker etc weer voorbij . Sorry ik wil absoluut niemand aanvallen, maar dit forum is juist zo leuk , omdat je elkaar kan helpen ! Maar in elk topic lees ik wel irritatie. Zo jammer. Nogmaals ...verder trek ik hier echt veel informatie weg   " Wilma van de Wiel Dat is wel jammer,je vindt het hier juist zo leuk en dan begin je een moppertopic   Als ik ergens doodziek van werd,dan bleef ik er ver vandaan levensgevaarlijk lijkt me...

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^