Honden Forum van soraya

Welkom op het honden forum van de HondenPage. Je bekijkt nu de berichten van soraya



Mijn reacties op het hondenforum

Reacties Datum Onderwerp
87
09 augustus om 08:10
Castreren
 Pagina 1 | 2 | 3

" Sorry ik bedoel ik heb een duitseherdee puppy maar wil hem laten castreren zodat hij lui word en heletijd op de bank ligt    " johan  Mag je alsjeblieft iets minder domme gedachtes met ons delen??!!   Ik weet hoe serieus je bezig bent, maar als je dit soort vragen zelf bedenkt en serieus bedoelt, dan ben je écht niet lekker bezig met je hond.   Je hebt een DH en dat zijn actieve honden!! Lekker mee gaan wandelen,vanaf een maand of 7/8 vind ik dat je er toch wel zeker een uur achter elkaar mee kan wandelen,lekker snuffelen,samen door de bossen crossen

67
08 augustus om 11:48
Pup wil niet binnen slapen
 Pagina 1 | 2 | 3

Dat dit een ras is die het buiten het best naar zijn zin heeft kan ik zeker in komen,maar ik vraag mij wel af waarom hij eerst de buurt bij elkaar moet huilen?   Hij is nu 8 weken en is er al een paar dagen, vroeg uit zijn nest. Het zou mij nu niks verbazen dat hij huilde,omdat hij zijn nest mist..net als ieder andere pup die in huis wél in een bench wordt gedaan...omdat ze er maar alvast aan moeten wennen. Al zou hij het heerlijk vinden buiten,ik kan mij niet voorstellen dat hij het nú al prettig vindt om in zijn uppie de wijde wereld in geslingerd te worden.   Misschien heeft hij idd huis-socialisatie gemist..maar wil hij ook niet binnen gewoon los slapen dan?  

26
07 augustus om 12:55
Mijn pup 11 weken heeft veel ontlasting naar rodi

Rodi=KVV(kant en klaar vers vlees)   Meestal is het precies andersom..dat een pup/hond op brokken meer plast, omdat ze er zoveel water bij moeten drinken(droge brokken).        

8
07 augustus om 09:31
Hond aggresief tegen kitten

Goed van elkaar scheiden (andere kamers/ruimte) en kalmer aan elkaar voorstellen(misschien wel pas als de kitten flink groter is geworden en niet direct zo weerloos is)   Je kan de kitten veilig in een bench doen, alleen om te oefenen en het veilig te laten verlopen. De hond los of aan een slappe lijn en als hij ook maar even wegkijkt van de kitten,direct belonen voor het goede gedrag(weg kijken, niet meer kijken,minder obsessief bezig zijn).Zelf er niet te gespannen bovenop zitten,maar wel in de buurt zodat je direct kan belonen met het allerlekkerste wat er voor hem bestaat. Zodra hij ook maar 1 sec. even zijn hoofd omdraait of zijn lichaam toevallig wegdraait van de kitten,direct zeggen "goed zo" of wat je normaal gebruikt om te vertellen dat hij iets goed doet. Is hij misschien ooit clicker getraind? Dan is het ook heel makkelijk,clicken op het moment van wegkijken of wegdraaien.En lekkers geven(is hij niet bekend met de clicker,dan moet je natuurlijk eerst de clicker introduceren voor je verder gaat)

12
05 augustus om 20:41
Wat wil mijn hond?

Met 9 maanden zitten ze ook vol met hormoonveranderingen. Hij had al gewandeld en net gegeten...tel je alles bij elkaar op..werd het hem even te druk in zijn koppie, moest wat stoom afblazen, drukke energie kwijt.

35
05 augustus om 11:07
Amstaff pup van 11 weken
 Pagina 1 | 2

Dit is een hele mooie site als je álles wilt weten over de voeding voor je hond.   https://www.voerwijzer.com/het-beste-hondenvoer/    

72
04 augustus om 16:56
Rauw hondenvoer
 Pagina 1 | 2 | 3

Misschien is het in de paniek wel fijn om een genuanceerd stukje te lezen 1 Incident,eind 2016,de partij is dírect geblokkeerd,andere honden waar de wel mee in contact is geweest zijn gezond.Ik heb in de vriezer geen rollen liggen uit 2016 en zie altijd dat rollen hooguit 2 maanden geleden in elkaar zijn gedraaid..dus of er NU überhaupt nog van dat Hazenvlees te vinden is lijkt mij vrijwel onmogelijk.Paniekzaaien in Aug. 2017 voor iets wat plaatsvond in (eind) 2016,pfff.   http://www.gelderlander.nl/de-vallei/rauw-hondenvoer-besmet-met-gevaarlijke-bacterie-eneacute-eneacute-n-hond-afgemaakt~a8d7396e/

9
03 augustus om 23:07
agressief gedrag hond

" Bedankt voor je reactie, maar zo werkt het bij mij niet, heb zelf 6 honden opgevoed en de nodige buitenstaanders, maar agressie is niet acceptabel voor mij, niet een van de honden die hier wonen hebben dat gedrag gehad, ze hoeven niet met alle honden te spelen maar negeren is ook een goede optie. Probeer het te begrijpen en het in goede banen te leiden, maar dat is het punt dat ik er niet achter komt waarom ze zo reageert, dus kan ik het "nog"niet goed aansturen. Heb Monique bladder een mailtje gestuurt, misschien kan zij me een goed advies geven, want ik vind dat iedere hond elkaar moet respecteren zonden enige vorm van agressie.        "  Het is denk ik net iets te veel gevraagd om een hondje te negeren dat zelf op haar af komt lopen en zich dan onderdanig(en ik denk doch opdringerig) voor haar voeten werpt.   Ik zou eens vragen aan de eigenaar van de Beagle of zij haar hondje bij zich wil houden.

231
03 augustus om 18:58
Word niet wakker uit narcose
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Wat een vreselijke situatie zeg. Ik duim voor een goede afloop.

8
03 augustus om 08:01
angstige hond gaat opeens weer slopen

Als de hond nu rondde 17-18 maanden oud is dat zit hij waarschijnlijk wel in een hormoonwisseling,wat een hond idd ook angstiger kan maken,wat weer de terugval verklaard van het nu niet goed alleen kunnen blijven en het slopen.   Voor je hond ontzettend fijn dat hij in de nacht zijn steun kan vinden doordat je nu de deuren hebt open gezet.Voor overdag zou je misschien tijdelijk een oppas kunnen regelen of eerder vrij nemen van het werk?Zo'n angstfase duurt gemiddeld van een paar dagen tot 2 weken..dus hij zou al een beetje op zijn eind moeten lopen nu.     Mijn hond,teef,had trouwens précies hetzelfde.Is ook een angstige hond uit het buitenland. Haar alleen thuis blijven ging al een langere tijd goed...en opeens had ze een gedeelte van het vinyl in de gang in 100 kleine stukjes gemaakt.En dat was ook rond die leeftijd. Daarna heeft ze nooit meer iets gesloopt.

3
02 augustus om 16:38
Gezocht agility toestelen

http://www.zooplus.nl/shop/honden/sport_training/behendigheid?utm_source=gridclick&utm_medium=accessories&utm_term=dog_agility&utm_campaign=dog_agility_training

61
02 augustus om 10:54
Pup 7,5 week wil niet in de bench
 Pagina 1 | 2 | 3

Ik vind dat best wel een heftige ervaring voor een pup van 7,5 week oud..die best nog een halve week bij zijn nest had moeten blijven..en als je dit onderwerp nog wat beter uitdiept, dan is het zelfs het beste om een pup tot 10 weken bij de moeder en nest te laten.   Een veilig ding zal haar bench NOOIT worden als ze er in moet piepen en in paniek raken.Je gaat nu echt veel te snel.     Mijn tip,de pup bij je laten slapen,of in je bed of in een doosjes direct naast je bed.Dat dier voelt zich onveilig en onprettig,zorg eerst dat ze zich veilig voelt. En blijft denken aan dat je met een baby bezig bent...en dat bepaalde dingen nu nog helemaal niet aangeleerd moeten worden omdat ze er simpelweg nog niet klaar voor is.

81
01 augustus om 20:20
van braaf naar ongehoorzaam
 Pagina 1 | 2 | 3

" Dag iedereen. Ik ben de vriendin van Felix. Met alle respect, maar ik vind jullie reacties echt grof. De bedoeling van een hondenforum is om elkaar tips te geven en niet om elkaar af te breken. Inderdaad wij hebben ervoor gekozen om een husky pup in huis te halen. Wanneer mijn vriend werkt en ik les heb, zit hij snel 8 uur alleen. Maar tijdens vakanties ben ik meestal thuis en dan heeft ze WEL iemand in haar buurt. In het weekend maken we SAMEN tijd voor onze hond. In de avond ook. We houden van ons meisje en ook al doen we het niet altijd op dejuiste manier, iedereen maakt fouten daarom zoeken we ook hulp via dit forum. Zo een reacties helpen ons niet voorruit.  "  Nou kom op, de reacties zijn niet grof....het is grof om van een pup/hond te verlangen  zo'n 11 á 19 uur op zichzelf te zijn van de 24 uur. (werkuren en de nachtrust samen) Ik kreeg al vreselijke buikpijn in de tijd dat ik 3 dagen werkte en dan ook nog elke werkdag in mijn pauze naar huis kwam om een half uur te wandelen.En jullie laten haar met gemak 11 a 19 uur op een houtje bijten.

22
01 augustus om 14:26
Puppy 9 maanden kan niet alleen

Ze zit nu precies in een angstfase, die komt met 9 á 10 maanden oud en duurt ongeveer 2 weken. Met het opgroeien van een hond gaat alles de eerste 2 levensjaren met ups en downs. Blijf genieten van je hond en help de hond in tijden van nood(met de angstfases) door kalm en geduldig te blijven,komt vanzelf weer goed. Ik zou haar voor nu ,die 2 weken steunen door haar bij je te laten als ze dat nodig heeft,zoals met douchen,neem haar even mee naar boven. Of laat haar bij je in het toilet zodat ze zich veilig voelt.  

89
30 juli om 18:35
Gek van haar!
 Pagina 1 | 2 | 3

Is hij gecastreerd? Is het misschien daarna erger geworden?

35
30 juli om 12:45
Hond valt uit naar voorbijkomende hond
 Pagina 1 | 2

" Raamfolie voor het raam. Laat wel licht door maar je kunt er niet doorheen kijken. " Paddy's & Furby's Mate & Finley's pleegmoedertje (Kees)  Dat wilde ik net op gaan schrijven.   Het lost in 1 klap alles stress op bij de hond,wat hij niet ziet kan hij zich ook niet druk om maken en de omgeving ondervindt er ook geen last van.

6
29 juli om 21:33
Kangal

" Hey mensen, Ik wil over een jaartje een kangal puppy aanschaffen, ik ben nu wat info aan het inzamelen voor de beste opvoeding van de hond. Alleen ik heb nog nooit een hond gehad.En wat moet ik doen als die hapt en tegen me opspringt? "  Stil blijven liggen en wachten op hulptroepen   (nu het echte antwoord...even nog geen Kangal nemen)

2
27 juli om 00:05
Duitse herder social

Als je alles op het tempo van je pup hebt gedaan en niet/nooit in het diepe hebt gegooid.     Bijv. los gooien tussen allerlei volwassen spelende honden die dan te hard doen met de pup.Of de pup niet op tijd uit vervelende situaties halen die deze niet meer fijn vindt of niet aan kan.   Of te veel doen op een dag,veel oefeningen thuis doen(trucjes,commando's) ,naar het park en spelen met andere honden,in de avond visite wat komt knuffelen of naar cursus gaan.     Of pup meenemen naar de markt of kermis en dan zelf laten lopen tussen alle drukte door i.p.v op een veilige afstand in je armen te laten kijken naar de drukte.     Als je je pup juist socialiseert zou je een bijdehand en zelfverzekerde jonge hond moeten hebben straks, die gewoon zijn gangetje gaat en niks nergens iets van aantrekt. (maar vergeet niet dat honden door meerdere angstfases gaan en dat de eerste 2 levensjaren sowieso echt leerjaren zijn,dus alles gaat met vallen en opstaan.)  

3
26 juli om 16:34
Territoriaal gedrag indammen

Hond aanlijnen als je bezoek verwacht en zo kalm leren dat hij niet als eerste iets hoeft met het bezoek.   En voor je achterdeur zou ik een briefje ophangen dat mensen moeten kloppen en wachten,zodat je je hond kan begeleiden.   Blijkbaar is er toch wat angst bij hem,als er zo plotseling iemand zijn vertrouwde plekje binnendringt. Bij mijn hond helpt het ook als ik haar aanlijn en haar dan meer achter mij plaats,zodat ze daar bescherming uit kan halen en ook ziet dat ik tussen haar sta en hetgeen waar ze bang van is. Het lukt dan ook om haar vlotter kalm te krijgen,minder lang paniekerig geblaf.Zodra het enge bezoek gaat zitten doe ik de riem af en gaat ze in haar mand liggen.

12
26 juli om 09:40
Bang voor harde regen en onweer

Of op dit soort nachten mee verhuizen naar de slaapkamer,dan zal ze zich ook veiliger voelen.

136
25 juli om 15:35
Beschermen van het baasje, wanneer?
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Tegenwoordig wordt je bijtende hond ook "gewoon" in beslag genomen hoor...die dan maanden juist verknipt zit te raken in de opslag...en je krijgt hem dan ook bijna nooit terug.

11
25 juli om 06:46
Epilepsie

Mocht er bij de dierenarts idd epilepsie uitkomen,dan kan CDB olie uitkomst bieden.Veel mensen/kinderen en honden hebben er al baadt bij gehad,hier kun je info vragen: https://www.facebook.com/groups/cbdolievoorhond/

11
25 juli om 00:03
Puppy

Tafel omdraaien (indien mogelijk)..of de stoelen weghalen als je echt en hoge eettafel bedoelt. (ik neem aan dat een pup eerst op de stoelen klimt..en niet direct op die hoge tafel kan springen)

39
24 juli om 21:47
oudere hond verzekeren
 Pagina 1 | 2

Blijft apart, want er zijn honden waarvan de leeftijd is gegokt door een dierenarts...wat als die van jou nu eens jouw hond gokt op 6 jaar?   Ik zeg niet dat je moet proberen te frauderen, maar ik blijf die leeftijdsgrens een vaag iets vinden.

20
23 juli om 23:27
Rustig eten geven?

Heeft volgens mij iets te maken met zelfbeheersing en impuls controle  aanleren, dus nog wel geduld, maar moet gewoon goed komen hoor.http://www.impuls-controle.nl/impulscontrole.htm

69
22 juli om 19:10
Stafford als beginnershond?
 Pagina 1 | 2 | 3

" Dankje voor alle antwoorden top forum! Eigenlijk zoek ik een soort van waakhond omdat ik nu momenteel niet in Belgie woon maar in los angeles in een iets slechtere wijk waar veel inbreuken zijn. Ik heb hier namelijk gestudeerd en heb hier een vriendin. Heeft iemand suggesties voor een iets makkelijk te handelen waakhond? "  Gewoon een normaal alarmsysteem nemen en een honkbal knuppel,los je eigen zaken op.

18
21 juli om 16:13
Wat te doen...

Ik zou met de reu sociale wandelingen gaan maken,ook weer via een goede hondenschool. Ik denk dat BAT voor jou misschien te veel tijd en energie in gaat zitten en te langzaam,waardoor jij niet meer gewoon van je eigen ademhaling kan genieten zeg maar dat kan dan ook weer niet de bedoeling zijn.   Met een goede sociale wandeling maak je dus een wandeling met 4/5 anderen honden,allen aangelijnd en onder leiding van een goede hondentrainer/GT/GD zullen alle honden een kalme wandeling meemaken. Het zijn dus wandelingen met honden die juist wat moeite hebben met andere honden en zo leren dat het meevalt en er wordt geluisterd naar hun behoefte.Je loopt samen op,houdt voldoende afstand van elkaar.Vaak is het de eerste minuten van het zien van een nieuwe hond wat spanning..zonder een echte kennismaking(zoals bij een sociale wandeling) leert de hond dat hij niks hoeft met de ander en dat hij zich ook weer ontspannen kan voelen in de buurt van andere honden.   Mocht je het iets vinden,in welke stad woon je dan,dan kunnen we nog kijken voor de juiste sociale wandeling..want je hebt er ook tussen die alles gewoon los gooien.. en die moet je dan net niet hebben

22
20 juli om 22:43
Puppy won't walk away from house. Lies down during walks.

Did you have a ride with a time machine? Your dog is not stubborn and not dominant,when he doesn't dare to walk yet (that's a wrong statement from the last century ), he is just a puppy, a baby, he has to learn everything,including feeling save.He doesn't feel safe yet, that's why he doesn't walk when you're still in front of your house.   When you have a puppy,you have to be patient! They really need to learn everything en should have the time to learn it.   It's good to carry him for now and for a bit, he wil walk on his own soon, but he must get confindent first.They also go true multiple anxiety phases, growing up to 2 years.   Enjoy his playing in the park en how he walks perfectly with you on leash with on your way home.     He's a perfectly normal puppy.Enjoy!

27
20 juli om 12:27
Ik krijg klachten bij de oppas

Ja zó snel mogelijk weg halen daar!!!! Als je je hond wil verprutsen,dan zijn de buren op de goede weg

20
19 juli om 16:27
Plassen op de lichaam van het baasje

"  Hond plassen in de douche?Dat is de eerste keer dat ik dat hoor.Creatief, maar het past bij jou en je hondjes. " Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.  Ik heb mijn hond dat ook weleens aangeboden hoor met oud en nieuw,zelfs met kranten in de douche(omdat ze buiten zo graag op kranten/papier/tasjes plast),maar ze deed niks...moest ze wachten tot 05:00 in de ochtend,toen het weer wat stiller was.

11
19 juli om 15:41
Hond poept plotseling binnen

Als een hond al haar hele leven zindelijk is..nu 16 jaar oud is en ineens binnen begint te poepen,dan zou ik ook denken aan dementie. Dat brengt verandering in de hersenen. Het kan ook nog zo zijn dat ze ineens onzindelijk worden als ze alleen worden gelaten en van angst dan de ontlasting los laten.Ook te wijten aan dementie en verandering in de hersenen.

25
19 juli om 07:47
Hond bijt mannen in kuiten

Hond met rugzak hè. Jij geeft haar de kans om te bijten..wat wil zeggen dat je haar (niet onaardig bedoelt) aan haar lot over laat. Je oom aait haar,maar wie zegt dat zij dat wil?Recht op elkaar aflopen is dreigend in de hondentaal,daarna buigt jouw oom voorover? en aait haar? Weer een dreigend gebaar voor een angstige hond. Daarna is het haar te veel en hapt ze alsnog van zich af.Zo stel ik mij dat voor,maar ik was er niet bij.Het enige wat ik je wil meegeven is dat een hoop mensen de hondentaal niet kennen of snappen en zo heel veel gedrag totaal verkeerd vertalen of inschatten,met alle gevolgen van dien.   Laat haar gewoon niet meer aaien door en/of bij bezoek van mannen.Stuur haar naar haar eigen plekje waar "enge"mensen niet bij kunnen en ze zich ook niet in een hoekje gedreven zal voelen.   Wat bedoel je met dat ze alles toelaat van je dochter?

35
16 juli om 21:39
alweer slecht eten, pffff, hoe lossen jullie dat op? UPDATE: Ze eet weer....
 Pagina 1 | 2

Mijn hond wil altijd eten mocht ik een smaak kopen die ze niet kent of niet lust...maar ik mijn geld niet wil verspillen (kvv voor een allergische hond,dus duurdere smaakjes) dan doe ik er wat honing of yoghurt doorheen,dan eet ze het gewoon op.En zelfs wil ze dan de volgende dag het zonder honing of yoghurt opeten.   Ik zou als ik jou was gewoon weer een ander merk kopen,blijkbaar is jouw hond gevoelig voor de gewenning aan voeding..en dus allergie gevoelig,het bouwt zich steeds weer op bij haar,ik denk ook dat zij kiest voor dat eten dan niet meer te willen eten,omdat het haar niet lekker maakt.   Ik weet niet wat je allemaal hebt geprobeerd..maar heb je in al die jaren weleens echt elimineren geprobeerd? Door echt 1 diersoort 6 wkn te geven,een diersoort die ze nog nooit heeft gegeten(of in jullie geval bijna nooit heeft gehad,omdat je al 10 jaar bezig bent kan het zijn dat ze alles al een keer heeft binnen gekregen).Een KVV zonder pre-mix(omdat honden daar ook op kunnen reageren,doet die van mij ook) En van daar uit proberen een volgend diersoort te geven die ze nog niet heel vaak heeft gehad, opbouwen tot 3/4 diersoorten en kijken hoe lang dat goed gaat.

27
14 juli om 23:57
GT in den haag

https://www.deblijehond.nl/   https://www.dogstart.nl/   http://www.ohmydogschool.com/nl/   https://www.lovehondentraining.nl/    

57
10 juli om 18:02
Is dit wel betrouwbaar?
 Pagina 1 | 2

Ik vind het misplaatst om met iets serieus ,als een enting ,te gaan lopen schermen als een aanbieding.Nergens iets te vinden over titer bepalingen,wat ten alle tijden gunstig voor een hond uitpakt.   Er staat ook al een leugen tussen...de hond zou dan een jaarlijkse inenting komen halen en de dierenarts plaatst dan 1 enting.Ja een cocktail met 3 ziekten .. Ze reppen ook nergens over een 3 jaarlijkse inenting....waardoor een jaarlijkse cocktail overbodig is.En als je je hond laat titeren komt daar 9 van de 10 uit dat je hond de komende 3 tot 5 jaar niet hoeft te enten.

58
07 juli om 20:39
ras, kruising?
 Pagina 1 | 2

Je hebt de ouders nooit gezien? Waar heb je hem dan gekocht? Bij mensen thuis of uit een puppywinkel/fabriek (je weet wel achter glas of in grijze bakken)?   Nou ja,zolang jijzelf geen hond hebt gekocht bij een erkende stamboomfokker,dan weet je nooit wat er allemaal in je hond zit hè. Daar is die stamboom voor,dan kun je tot ver in de tijd terug om te zien hoe raszuiver de hond(het ras) is. Dus als je zelf een echte rashond had gewild, dan had je zelf beter je best moeten doen   Voor nu heb je een prachtige en lieve hond,ook wat waard.    

679
05 juli om 14:39
Rust zacht lieve SuperFanny...
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23

Wat een lief beestje,aandoenlijk,zit meteen in je hart,ik snap het haha.   Ze zal gelukkig worden/zijn bij jou en je mannen.Heel veel plezier samen!!

14
05 juli om 12:28
Nieuwe pup (6 maanden, uit Cyprus), heel erg bang/onzeker

Helemaal eens met de tips van Vixen, een paar dagen is echt nog heel kort. En probeer zoveel mogelijk met lekkers te komen als je hem bij je wilt hebben...dat is de beste manier om jezelf aantrekkelijk te maken voor een angstige hond,maar wel niet direct dan toch snel aaien op die momenten.Er komt ook een moment dat hij toch zelf bij je op schoot zal kruipen,zeker als je op de grond zit..je kan er zelfs bij gaan liggen,ben je nóg minder dreigend.   Als je eindelijk aan aaien toekomt,doe dit dan onder de kin, richting borst en langs de flanken,zo min mogelijk bovenhands op de kop,dat is namelijk het meest dreigend voor de hond en minst uitnodigend om zelf te komen.   Ik denk dat deze pup geluk heeft hoor,als ik hoor hoe je je al in hebt gelezen,hem dubbelop aanlijnt en niet over zijn grenzen wilt gaan en daar zo graag rekening mee wil houden,bach bloesem inzet, dan kan ik alleen maar zeggen dat hij het heeft getroffen.Die komt heus wel uit zijn schulp hoor.

16
04 juli om 11:21
Hond moet afvallen

Ik zou ook diepvries sperziebonen nemen,in een pot zitten zouten en suikers en nog conserveringsmiddelen.   De oplossing is áltijd,minder voeren en meer bewegen.

11
04 juli om 10:21
Hond bijt op poot

Misschien heeft hij er pijn aan?   Dat kan komen door echt iets van binnenuit.Of het is begonnen met wat kriebel en door het te lang likken het wat nattig blijft en daardoor juist weer gaat jeuken...en hij zo zelf iets in gang houdt.   Wat ik doe als mijn hond zo'n pootje heeft..dan doe ik er honingzalf op voor de nacht(ook overdag hoor) en dan een sok om haar pootje en met een elastiekje de bovenkantje van de sok (dus niet (om) het pootje!!!!) afbinden, zo kan ik precies zorgen dat de sok haar pootje niet afknelt en afstellen op haar beenmaat,zoals een sok ook op onze enkel valt,zonder te knellen. Zo kan ze er dan een hele nacht niet aan likken en is het binnen 1 dag weg of stukken minder.

8
04 juli om 09:29
Ik blijf mij verbazen..

Dat is altijd heel zielig voor een hond,ook een Chihuahua is een hond en die behoort begrepen te worden...maar helaas hebben te veel mensen wel een hond maar geen kennis van fatsoenlijk en eerlijk opvoeden en benaderen...en dan heb je ook nog mensen die steeds op tv C.M. volgen..dus ja dan heb je al gauw dat mensen denken dat dat de goede manier is,heel jammer..voor honden.   Je kan op fora of FB wel je mening/visie op dingen geven,maar als mensen niet willen luisteren dan doe je er ook niks meer aan..het is gewoon heel k*t voor die hondjes dan.    

8
03 juli om 16:23
Hond blackout na heftig spelen

Arm beest,speelt hij wel met gelijkwaardige speelmaatjes(dus van zijn eigen maat en energie level)? Hoe lang laat je hem heftig spelen eer hij ervan moet spugen?     Heb je weleens die programma's gezien waar mensen dan willen afvallen en echt heel intensief moeten sporten van de coach? Die dan héél vaak moeten spugen.....klinkt als wat jouw hond doet/heeft.   En anders zou het nog een epileptische aanval kunnen zijn.Geen overbodige luxe om de da raadt te vragen,mocht dat het zijn.

11
02 juli om 19:40
Kan je anonieme melding maken gevaarlijke hond?

Als ik ergens een melding maak moet ik gewoon mijn naam enz doorgeven.   Ik hoop niet eens dat het kan, want dan kan iedereen bijv. een buur aangeven waar ze ineens een hekel aan hebben.Of gewoon een hekel hebben aan honden in het algemeen.

21
01 juli om 23:53
Duonamen

Ross&Rachel Adam&Eva Pongo&Perdi Sonny&Cher Romeo&Julia Ot&Sien Barbie&Ken Tarzan&Jane Fred&Wilma Barney&Betty Jack&Rose Belle&Beest(of Beasty) Henk&Ingrid(ahh nee das zielig )  

6
01 juli om 20:59
Arthrose

Misschien vindt je het ook interessant om hier te lezen over wat vit. D3 en omega 3 kan betekenen voor een hond met artrose en ervaringen te lezen van mensen met hele goede ervaringen voor hun hond.   https://www.facebook.com/profile.php?id=100001501832202

23
01 juli om 14:56
Dominantie of Liefkozend

Afstraffen...? Nou nee. Je kan de hond toch gewoon weg roepen op een normale, zelfs lieve toon als jij vindt dat het voor de andere niet zo fijn hoeft te zijn. Verder zou ze lekker bij elkaar laten slapen,op elkaar laten slapen,als ze het beide graag willen,of als de een wat meer lichamelijk contact zoekt dan de ander.   Ik heb ook het idee dat je iets te "druk" bent met bepaalde gedragingen van honden snel als dominant te bestempelen..en daar te veel me bezig bent,geniet gewoon van je honden.

37
29 juni om 15:36
Opgelicht!!
 Pagina 1 | 2

Weer zo'n klager....accepteer gewoon de consequenties van je eigen keuzes!

2
24 juni om 23:19
Gedragstherapeut

http://www.hondenlezingen.nl/341055437

8
21 juni om 17:29
Glucosamine ervaringen

Op deze Fb pagina kun je veel ervaringen lezen en ook informeren naar en over de werking van vit. D3 en Omega3 op artrose en HD. https://www.facebook.com/profile.php?id=100001501832202   Edit;Website waar de persoon achter het FB profiel bij hoort en meer uitleg geeft over hoe belangrijk vit.D3 is. https://www.diamondfauna.nl/index.php/alles-over-ziektes/128-artrose-door-vitamine-te-kort

15
16 juni om 17:04
Hond reageert ineens fel op andere honden.

" Hoihoi, Ik heb hier laatst een berichtje geplaatst over mijn hond die fel reageert op twee andere honden uit de buurt. Nu, sinds een week ongeveer, reageert mijn hond op meer honden heel erg fel. Hij begint dan te grommen en te blaffen terwijl hij dit eerst nooit deed.Ik probeer deze honden zoveel mogelijk te vermijden. Maar hoe komt het dat hij ineens dit gedrag vertoont? Wordt het nog erger? Hoe kan ik ervoor zorgen dat dit gedrag stopt?Ik vind het erg vervelend omdat hij het eerst met alle honden goed kon vinden en nu begint hij steeds feller te reageren op veel meer honden en ik wil graag dat het ophoudt (als dit mogelijk is natuurlijk). Groetjes "  Wat bedoel je met proberen? Laat je toch nog andere te grote honden hem benaderen? Want dat is dan precies wat je opbouwt bij een klein hondje.Té grote honden zijn gewoon té eng voor hem.Grommen en weg blaffen is vragen om meer ruimte en afstand.Het feit dat hij dat steeds(meer) doet, betekend dus dat er niet genoeg ruimte tussen hem en de voor hem enge hond inzit en hij nog steeds slechte ervaringen opdoet. Zijn vertrouwen in jou is weg,dus hij lost het nu zo zelf op. Jij hebt hem vaak in situaties gebracht die niet leuk voor hem zijn afgelopen of hij zich niet veilig bij voelde. Zo lang als dat je bezig bent geweest om dit gedrag op te bouwen, zo dubbel-lang heb je nodig om hem weer het vertrouwen in jou terug te geven, door dus veel ervaring op te doen in het niet meer in situaties geplaatst te worden door zijn baasje die hij niet aan kan of als niet veilig ervaart.   Wat betreft dat hij eerst wel alle honden goed kon...wie zegt dat al die honden goed met hem konden? Hoe vaak komt het niet voor dat een klein hond achterna gezeten wordt, of dat andere (grotere) honden er zeer onbeleefd op af stormen..omdat velen baasjes denken dat dit prima gedrag is. Dat honden achter elkaar aan rennen op een los loop veld,maakt niet dat het voor beide honden een leuke ervaring was. Laat dit een aantal keren per week gebeuren en je bouwt stress en angst op bij je hond.   Dus nee,dit gedrag is niet ineens,daar moet je echt moeite voor doen Neem echt meer afstand als je een grote(re) hond ziet. En probeer vooral gelijkgestemde hondjes te vinden van zijn eigen lengte. Probeer dan ook geen frontale ,met strakke lijn/riem kennis te laten maken, want dat wekt alleen maar meer spanning op! Als jouw hondje flink in de lijn hangt bij een eventuele kennismaking, dan is het niet de tijd om nu kennis te maken. Loop eerst met de andere hond een stukje op,een paar minuten later is de spanning er van af en kunnen ze bij elkaar komen, zonder dat er problemen ontstaan.En dan kunnen ze samen los lopen

14
12 juni om 18:35
Springen en happen

Je moet kijken naar wat je hond aankan. Op het moment dat hij zo door het dolle heen is en zo hard begint te springen en happen..ja dan is hij zelf vér over de grens heen aan prikkels die hij kan verdragen.   Dus...ergens op de dag moet je minder doen, ik weet niet of je met de auto kan gaan naar de cursus,of dat je een fiets hebt met een mand? Wat doe je overdag aan wandelen/hersenwerk met hem voordat hij later op de dag aan de cursus begint?   Mocht je weer eens in zo'n situatie belanden,dan hoeft hij geen rukjes of 'foei' te horen...(daar staat hij op dat moment niet eens voor open..zijn kop staat te tollen van drukte),je gaat uit de situatie,gewoon weg(en niemand hoeft commentaar te leveren daar op die cursus,het is jouw hond en jij doet wat JIJ goed voor hem vindt..weet je hoeveel mensen hun hond juist op cursus heben verknald omdat de mensen daar van alles zeiden te moeten doen met de hond,brrr) En ben je uit de situatie en hij is nog steeds te hard,dan ga je op de lijn staan. Zodat hij jou niet meer kan bezeren en hij zelf wel moet stoppen.Niks zeggen verder,want dat zijn alleen maar meer prikkels.Is hij klaar dan loop je verder.

25
12 juni om 15:01
Gebeten bij afpakken been

" Als ik iets afpak, krijgt hij het direkt weer terug. Ik doe dat omdat ik iets anders ook wil kunnen afpakken wat hij absoluut niet mag hebben, zoals dingen van de straat of kauwen op giftige spullen die hij vindt. LOS ben ik ook aan het aanleren. " Romeo  Deden je ouders dat vroeger ook bij jou?!!   Natuurlijk bevalt dat niet..niet bij een mens,niet bij een hond.   Ik kan alles van mijn hond krijgen ,dát heb ik haar aangeleerd.

1
10 juni om 22:04
zwarte uitslag

Wat voor pilletjes gaf de DA dan? Dat zwarte precies op 1 plek is dat ze daar geprikkeld is door een allergische reactie(langdurig) ..of ze kan ook bijv. (licht) incontinent zijn (geworden) en daarom veel likt.   In ieder geval wordt de huid pas zwart als er een langdurige irritatie op is. Mijn hond krijgt bijv. over haar buik/borst een zwarte huid,zodra ik ook last krijg van mijn hooikoorts, zij is dus gevoelig voor iets wat groeit en bloeit in de lente/zomer.(in de winter heeft ze wel een roze buik). Ik doe er niks aan verder,gelukkig heeft zij er niet heel erg last van,ze heeft wel jeuk,maar niet dat ze zich kapot bijt/likt. Ik was haar wel 2/3 keer in de zomer om haar wat te ontlasten als de jeuk te veel wordt.https://www.mcvoordieren.nl/zwartverkleuring-van-de-huid

218
09 juni om 22:04
Welkom in de wereld van een Stafford eigenaar
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Oh,maak er maar van 'Welkom in de wondere wereld van de egoïsten!!!!'.   Ik word echt vreselijk chagrijnig van álle mensen die hun hond maar op elk willekeurige hond laat afstormen/rennen/huppelen...al dan niet blaffend/grommend...velen komen zelfs alleen maar "spelen". (met een rotgang,staart strak omhoog ,haren omhoog,hele houding naar voren..aldus geen hond die komt spelen).En dat zijn echt variërende rassen. Ik lees ook zo vaak hatelijke en misselijke reacties op "kleine kut keffertjes" of van die "gevaarlijke moordmachines"...beide moeten vaak ook dood..of iets anders gruwelijks.Is er alsjeblieft nog iemand op aard die wel normaal functioneert in het koppie?! Ik begrijp niet dat je zelf een hond kan hebben..maar dan niet van een andere honden houdt..of wil beschermen als het andere baasje te dom is om te poepen...en jij dé  verstandigste moet zijn.(zelfs als dit 99 van de 100 keer betreft)   Het rotte wordt straks alleen voor mensen met een zogenaamde HR hond..dat deze dan doodleuk de schuld van alles gaat krijgen als er gaatjes in andere honden komen.  

34
06 juni om 18:53
Stress krabben, hoe doorbreek ik dit?
 Pagina 1 | 2

Misschien weet hij even niet van hem wordt verwacht in de tuin.. Misschien kun je proberen als jij lekker gaan keutelen in de tuin,dat je voor hem een kleedje pakt en hem met sturing laat weten dat dat zijn plekje is voor de tijd dat jullie daar zijn. Kluif erbij,of geen kluif. Staat hij op ,kijk dan wat hij doet,krabt hij,dan weer rustig terug brengen naar het kleedje.Zodat het voor hem duidelijk wordt:ik hoef niks,maar mag wel bewegen/opstaan.

22
01 juni om 12:16
Kalmerende signalen

Hij vindt het dus zelf spannend,maar fixeert wel naar de andere hond terwijl hij plat ligt..en het voor die ander dus ook spannend en dreigend wordt.   Als je dit niet wilt, dan ga je goed vooruit kijken en je hond bij je roepen voordat hij de hond ziet en er een heel bak spannings-communicatie tegenaan gooit. Probeer juist opzij te gaan lopen..dus niet recht op die andere hond af. Wat ik zo goed als 100% van de mensen zie doen is op het geijkte pad blijven lopen en de honden zo recht op elkaar af laten lopen. Dat brengt voor velen honden veel spanning met zich mee, in de hondentaal is elkaar frontaal benaderen een dreigend,onbeleefd en uitdagend signaal.Ga van het pad af, loop het gras op,neem een andere kant dan die van recht vooruit.   Hier een mooi artikel over het platliggen. http://hondenlot.nl/opvallendevragen/platgaan.html

11
25 mei om 23:33
Kauwgom in haar

Pindakaas er goed inwrijven,dan wordt het zacht en dan na wassen met zeep om die pindakaas er weer uit te krijgen.

129
25 mei om 19:50
Husky aanschaffen
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Bij deze fokster kun je o.a. vragen naar weke testen er zijn gedaan op de ouderdieren en de resultaten hiervan, op die erfelijke aandoeningen. Bij de Husky zouden dat met name gaan om oogziektes(glaucoom en Cataract) en HD.   Een verantwoorde fokker zorgt er echt voor dat er niet gefokt wordt met honden met een bepaalde graad van HD(eigenlijk is het vooral goed als ze alleen met HD-A fokt met een HD-A of HD-B.) Een hond die positief test als drager of lijder van een oogziekte zou ook niet meer gefokt mogen worden. Vraag er naar als je niet graag voor verrassingen komt te staan wat betreft de gezondheid van je a.s. hond. Ik begrijp dat je er weinig kaas van hebt gegeten, dus kom hier gerust terug met vragen als je antwoorden hebt gekregen van de fokster. http://www.rashondenwijzer.nl/rashonden/siberian-husky   Hier is haar FB pagina,staan nog filmpjes en foto's op van de ouderdieren en van de pups https://www.facebook.com/tania.gunther.16?hc_ref=SEARCH  

21
24 mei om 00:58
Naar andere honden willen

" Meestal houd ik hem gewoon kort totdat de andere hond de andere kant op loopt, en dan springt zijn aandacht meestal wel weer terug.   Is het een kwestie van volhouden?   " Labrador Benji (Nicole)  Ja het is echt een kwestie van volhouden én ook vooral niet meer de kans geven om de fout in te gaan...dus ik zou kiezen voor minimaal 2/3 maandjes aan de lange lijn uitlaten,zodat het gedrag niet verder inslijt.Hoe meer successen hij behaalt, hoe meer hij dit gedrag zal herhalen.   En wat je moet volhouden is het stil staan en wachten tot hij weer met jou contact maakt..al sta je er 5 minuten op  te wachten. Zodra hij jou weer aankijkt,dírect belonen met een vrolijke 'goed zo' en wat lekkers,snel. Hoe vaker je dit zo herhaalt, hoe sneller hij dit door zal krijgen, je zal alleen de eerste 10-20 keer flink geduld moeten hebben. Ook vanwege zijn leeftijd hoor, hij zit ook nog in de pubertijd, alles in zijn lichaam maakt veranderingen door, waardoor hij ook niet kán luisteren (als je staat te roepen), gewoon lekker met geduld volhouden tot hij weer contact maakt met jou en dan flink belonen. Dan gaat hij het vlot leren.

20
23 mei om 23:18
Wie weet een trainer of coach?

Hier een hele lijst met de betere Gt. http://www.hondenlezingen.nl/341055437

21
23 mei om 12:39
Bravecto?

Al kreeg ik geld toe, ik zou het niet aan mijn hond geven.   Kijk heeft een hond geen klachten...dan zou je kunnen denken 'het zal wel goed zijn',máár als je hond dus klachten krijgt (en die zijn dan niet mals) dan werkt die ene pil wel 3 maanden!!! Houdt daar goed rekening mee.     Ik zelf doe ook wat jij doet,goed nakijken en eruit halen als ik iets zie,gaat hier al bijna 9 jaar goed.

430
20 mei om 22:57
verplichte hondencursus
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Nee die hond moet niet op training,maar de mensen die een hond willen,alles wat een eventueel verkeerd doet in onze maatschappij is ONZE verantwoording,een hond is gewoon een hond,krijgt die te weinig begrip en goede begeleiding...of uberhaupt begeleiding dan krijg je vervelende situaties.   ...want er lopen nogal wat mensen rond die echt geen flauw benul hebben!

18
20 mei om 14:33
na een hele lange tijd weer een baco showen

Dierenartsen zitten er heus wel een keer naast hoor Herman   Nogmaals Beauceron(Franse Herdershond) en/of Schotse Herdershond kruising/mix   Hij is in ieder geval prachtig.   Hoe maakt hij het in NL?

1252
18 mei om 17:17
Man zwaargewond na aanval door eigen honden, zijn vrouw schiet ze dood
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42

Wat ik niet goed heb begrepen van die uitzending is het stukje dat de teef al krijsend van opwinding in die bijtdummie hangt en die vrouw van Bustapit dan zegt "goed zo meisje"....   Uhhm zouden we deze hondjes gewoon niet complimenteren als ze vastbijten en vasthouden Geen 1 hondje for that matter!   Complimenteren als ze LOS laten lijkt mij meer gepast..

3
18 mei om 16:02
Basenji niet in sofa

Weet je zeker dat je het aandurft...een erfstuk met emotionele waarde en dan een pup in huis   Alleen op dat ene plekje laten liggen waar een dekentje ligt is goed mogelijk hoor...maar dat zal toch de eerste 2 jaar met vallen en opstaan gaan. Verschillende levensfases zullen je pup van het ene op het andere moment zich heel anders laten voelen (als in nerveus,onprettig,angstig) wat vaak leidt tot dingen doen die in onze ogen niet mogen..en vaak sneuvelt er ook wel iets maar als je je daar alvast geestelijk op instelt dan valt het allemaal best mee.   Het aanleren doe je door steeds aan te geven dat dát het plekje is,geef hem/haar daar steeds iets lekkers op,gaat ze er vanaf,dan lok je haar terug naar dát plekje.Maar wees alsjeblieft voorbereid op dat je dat echt héél vaak zal moeten herhalen..en houdt goed rekening met dat dat de 1ste 2 jaar op en af kan gaan.

38
16 mei om 06:59
Pension: voor of tegen?
 Pagina 1 | 2

"   honden leven wel in het nu, die hebben geen tijdsbesef.  " bente Stresshormonen maak je nu aan..maar volgende week ook gewoon nog.

22
14 mei om 20:03
Pension quimper

Ik kan je niet overtuigen om je hond naar een pension te brengen.   Geen haar op mijn hoofd die het zelf aan zou durven. Je moet je goed bedenken dat als je je hond bij vreemde mensen brengt die hij/zij niet kent,de hond dan toch heel gestrest raakt...die heeft er géén idee van dat jij terug komt.   Verder zijn er mij ook net te veel rare verhalen van mensen die hun hond naar een pension brachten.Laatst is er nog een kleine hond dood gebeten..omdat de pensionhouder wel even gedragtherpeutje wilde spelen...hondje kapot gebeten door 2 Duitse Doggen.     Ik zou mijn hond liever brengen bij iemand die hij/zij al kent en een goede band mee heeft.

81
13 mei om 10:30
Alleen zijn
 Pagina 1 | 2 | 3

" Vanochtend vroeg (heel vroeg) moest ik weg voor de tandarts.  Mam lag nog in bed dus Tibbe was in principe alleen. Het weggaan ging eigenlijk heel erg goed. Hij blafte een keer toen ik in de gang stond toen heb ik even tegen hem gepraat daarna was hij rustig. De gordijnen zaten dicht dus hij kon me niet weg zien lopen Volgens mij hielp het echt dat hij me niet zag weglopen. Dit ga ik dus gebruiken bij het oefenen!   Hij heeft daarna namelijk rustig geslapen tot mijn moeder rond half 9 ging douchen en naar beneden ging  " Doortje & Tibbe  Dat was al een mooie oefening! Ook handig dat je moeder nog thuis was,maar niet met hem in dezelfde ruimte was,goede oefening.   Ben ik nog benieuwd..heb je tegen hem gesproken door de brievenbus..of gewoon toen je nog binnen was.

16
08 mei om 14:00
Kan iemand helpen

" Misschien kan je kindje van 2 herplaatsen?   "  Misschien moet jij 2 sec.lijm tussen je lippen en vingers

25
07 mei om 22:35
oud hollandse hondennamen

Ottelien Nelleke Sientje Riek Annechien Pien Plien Jet Trijnie Beppie Saartje Teuntje Aagje Ansje Grietje Tooske (geen idee of het oud hollands is..maar ik vind het altijd wel leuk klinken)

49
04 mei om 12:31
Theorie vs Praktijk
 Pagina 1 | 2

Happen en hangen in de riem is spanning kwijt raken, de ontmoeting met het hondje bracht wat spanning met zich mee...of misschien wilde hij juist langer met het hondje kennis maken... en moest mee ..dus protest haha.   Ik heb mijn hond nooit een 'nee' gegeven..of genegeerd op die momenten...ze doet het met haar 9 jaar nog steeds en dat mag,want zij heeft tenslotte net zoveel emoties als ik/ons.   Ik doe gewoon even mee, even samen raggen met haar lijntje..met mijn handen nog even in haar pootjes 'bijten',even lekker hard op haar voorhoofd wrijven, nog wat nodig trek en duw werk met mijn handen en zij met haar tanden en we lopen weer verder. Ze is haar "drukke" koppie weer kwijt. Of haar gevoel voor protest   Soms jammer dat er zoveel adviezen te lezen zijn op het internet die niet goed vertellen over het 'waarom' een hond dit gedrag vertoond, dan zou je er meer dan kunnen begrijpen. Of dat het niet verboden is om met je hond even mee te gaan in dit gevoel, het levert een hond veel meer voldoening dan een 'nee' of negeer sessie.   Het is juist mooi en leuk gedrag...vind ik zelf dan

105
03 mei om 17:41
Mijn lieve Peer is niet meer
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Heel veel sterkte,heel verdrietig.  

10
03 mei om 14:58
van spelen naar bijten

Ik sprak iemand die het vervelend en dominant vond als hij zelf met de hond begon te "spelen" ,hard met de handen doen dus..en dan ging de hond grommen.Maar dat wilde het baasje niet...maar hij wilde wél dat de hond stopte térwijl hij de hond bleef aanraken...   Dat kan dus NIET. Handen weg= provocatie weg, de hond voelt zich niet langer "benaderd", dus hoeft ook niks meer te verdedigen of te voelen. Een hond is dan klaar.   Er heeft dan verder niemand verloren of gewonnen (mocht je je druk maken richting wie er moet winnen..omdat er nog veel info te vinden is over het ouderwets en achterhaald opvoeden van een hond...en dat deze nooit mag winnen..complete onzin dus)  

13
02 mei om 14:29
Hond blaft in bench

Hier is een simpele oplossing voor...uit de bench halen dan zal hij vast niet blaffen.

20
29 april om 11:04
Hoe hoort een 'normale' anus van een hond er uit te zien?

"  Ik zal het eens proberen als hij vanavond lekker in dromenland is. Verder heb ik nog niet gezien dat het op de kleden/meubels of iets dergelijks zit anders had ik het allang gezien en was het me ook al eerder opgevallen. " LR  Ik zou bij een slapende hond niks doen of aan hem zitten, de kans is groot dat de hond schrikt en hapt uit schrik.   Zijn kont vegen kan gewoon als hij wakker is.

13
28 april om 21:30
Rottweiler puberen

Tja,het is een jong kind,een puber,zou je er van mogen verwachten dat hij (constant) rustig naast je kan lopen...met al die gierende hormonen en velen veranderingen in zijn lichaam.Of is het misschien een idee om je meer in te leven in zijn pubertijd.Tuurlijk zorg je voor zijn en jouw veiligheid,maar daar tussen kan een heleboel ontspanning plaatsvinden in de vorm van wandelingen waarbij hij lekker rond mag snuffelen,graven,samen over boomstammen lopen,samen rennen,koekjes strooien in het gras (Mag allemaal ook gewoon na de pubertijd hoor )   Ik zou vooral meer gaan zitten op ontspanning en begrip voor zijn hond-zijn..die nu in een pubertijdsfase verkeert.Hij is niet persé koppig,hij zit in een moeilijke fase in zijn leven,voelt zich anders.Als hij moeite heeft met "concentreren en luisteren".. probeer dan eens hele leuke en gezellige geluiden voor hem te maken,geen zware stem met commando's, maar een vrolijke lieve toon (ja zelfs voor een Rottweiler...is ook en gewoon een dier met dezelfde emoties als ons incl. het denkvermogen van een kind van 3 jaar) ren de andere kant op,doe gek,maak lol..moet je eens kijken hoe vlot je zijn aandacht krijgt.   Over pubertijd   nog meer over de pubertijd   Kalmerende signalen,must om hondentaal te kunnen gaan begrijpen.

50
27 april om 08:43
bestaan er ook homo honden =
 Pagina 1 | 2

whahahaha grappig mijn  reu sekst ook wel eens met een andere reu maar ze zeggen dat het dominantie is Het rijden op een andere reu heeft niks met seks te maken of met het eventueel homo zijn... Sommige mensen noemen het dominant gedrag(maar er wordt zo veel gedrag 'dominant genoemd..verkeerd benoemd),maar als je je net wat verder leest en verdiept in honden gedrag,dan komt rijden op hetzelfde geslacht,of op kussens/knuffels vooral voort uit stress en overprikkeld zijn. De hond die rijdt kan de situatie niet goed overzien,wil rust ,of voelt zich lichamelijk ongemakkelijk/onrustig,maar kan het niet oplossen,de spanning die zich dan opbouwt laten ze los door te gaan rijden. Mocht je hondje dan rijden op een andere hond,dan mag je goed gaan kijken wanneer het gebeurd(welk gedrag het andere hondje vertoonde,te druk,te ruw) of hoe snel jouw hondje begint te rijden,een hond kan namelijk na een drukke dag overprikkeld raken ,maar ook binnen 1 minuut. De beste 'remedie' hiervoor is kalme begeleiding,rust en uit zo'n situatie halen.

270
24 april om 22:22
Pup met last van startkreupelheid
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Voor veel goede info over BARF of KVV kun je naar de site www.barfplaats.nl gaan,daar kunnen ze je écht goed adviseren,over hoe en wat en al je speciale vragen.

33
12 april om 11:49
Hond reageert op buren
 Pagina 1 | 2

"  wat erg. Ik denk dat ik hem niet meer alleen thuis zou durven laten. En als hij reageert op de buren, zou ik hem naar me toe roepen, en hem kalm belonen, goed gehoord jongen, dat zijn die nare mensen. En hem dan een lekkertje geven of even een spelletje met hem, doen, of een massage geven ter ontspanning. " Dobry  Mee eens, je kan hem alleen gewoon zelf geruststellen, bij je roepen dat het wel goed is.   Arm beest, hij zal wat mee gemaakt hebben met de buren dat hij er zo sterk op reageert.

35
11 april om 11:05
Hond en de fiets!
 Pagina 1 | 2

Heel veel goede tips omtrent fietsen met de hond in deze link. Belangrijk om te bedenken is dat het in Juni hoogstwaarschijnlijk al veel te warm is om te fietsen met de hond. http://www.doggo.nl/artikelen/recreatie/fietsen-met-je-hond/

48
10 april om 14:54
Mazter anti-trektuig
 Pagina 1 | 2

Gelukkig geen ervaring mee en zou mijn keuze ook niet zijn ...omdat; In het filmpje zeggen ze dat het werkt op de zenuwbanen bij de schouder  'dit ervaart de hond als onprettig'...'de mazter werkt vanuit irritatie'...en 'de hond gaat dan op zoek om dit gevoel te ontwijken'... (edit,het filmpje wil niet,zie hier het filmpje op de website van mazter) http://www.zterk.com/       Met een jonge hond ben je de eerste 2 levensjaren constant bezig met te begeleiden in wat jij wel/of niet wil van je hond...en dan wel zo dat de hond nog hond mag blijven,respect voor zijn dier-zijn.   Je zal dus moeten blijven trainen en oefenen op het niet stuiteren. En het wél nog kunnen luisteren naar jou ondanks dat hij iets ziet waar hij zo druk van wordt. Neem ten eerste meer afstand als je in de verte een hond ziet en jij niet wil dat hij in "stuiterstand" komt , er zal een afstand zijn die groot genoeg is dat voorkomt dat hij wil stuiteren Dát is dan de juiste afstand om met hem te oefenen op het luisteren en zijn aandacht te vragen. Zo zorg je dat je niet die "fout" niet kan maken en/of dit gedrag verder inslijt. Sowieso goed thuis alvast oefenen op het aandacht krijgen als je er om vraagt,oefen zoiets 2 minuutjes per dag,niet te veel ,niet te weinig..maar het gaat wel om herhalen ,herhalen en oefenen.    

39
06 april om 11:05
Hond markeert niet buiten en is extreem angstig
 Pagina 1 | 2

Vreselijk zonde van je hond dat je zoveel geld hebt uitgegeven aan een trainer die dus CM "technieken" hanteert.   Vandaar dus ook al die praatjes over dominant zijn. Dit soort training is niet positief..je ziet dat je hond er niet beter van is geworden.   Het gedrag wat ze laat zien is gewoon protest gedrag,je vraagt zoveel dingen van haar die zij niet (meer) goed begrijpt, dat ze gedrag gaat vertonen wat jij niet begrijpt...maar in werkelijkheid spiegelt ze jou natuurlijk...zij begrijpt ook geen drol meer van wat jij bedoelt en wil.   Ik zou haar zéker niet dagen gaan negeren!! Dat is sneu. Ze doet niks verkeerd,ze voelt zich onbegrepen..en alles wat zij te hard doet met jou..of wat je als respectloos zou kunnen je kunnen interpreteren (zoals het tegen je rug springen als je weg loopt) als iets wat je van jou heeft geleerd? Harde manier van doen,gefrustreerd raken.. eisen dat die ander doet wat jij nu wil...weer die spiegel die zij jou voorhoudt.   Hoe meer ik lees hoe meer ik denk dat je een beetje haar wil hebt gebroken... De CM methode staat voor mij juist heel erg bekend om het niet mogen snuffelen, maar constant netjes naast lopen en volgen. Zo maak je een hond compleet gek, een hond is een neusdier, die wil snuffelen,snuffelen maakt ze ook rustig, geeft ze meer zelfvertrouwen,het maakt een goed stofje in de hersenen aan.   Nee een angstige,onzekere hond heeft absoluut geen CM technieken nodig...geen ene hond trouwens.   Wel ben ik benieuwd naar wat je nu wél precies voor handelingen hebt uitgevoerd wat betreft het gebruiken van CM technieken en GT?    

15
05 april om 19:38
puppy angst voor mensen

Ze wil gewoon niet steeds door een vreemde geaaid worden,niks geks aan. Hier een leuk filmpje hoe mensen het ervaren als er zo maar uit het niets iemand op je kop komt kriebelen... https://www.facebook.com/LADbible/videos/1438986172815235/

2
05 april om 05:47
Hond onzindelijk bij alleen thuis zijn

Ja dit is verlatingsangst. Dat hij nu niet (meer) sloopt zegt niks.   Het feit dat hij "spontaan" zijn ontlasting en plas laat gaan,zegt iets over de stress/angst die vrij komt in zijn lichaam. Stress en/of angstreacties zorgen voor een snellere stoelgang.   De hond gaat tot het 2e levensjaar door meerdere angstfases. Misschien kun je een oppas nemen tijdelijk en het alleen blijven weer opbouwen.  

91
01 april om 22:18
Ik kan mijn hond niet meer aan buiten
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Ik vond zo'n anti trek tuig wel "het vriendelijkst" van alle hulpmiddelen tegen het trekken van een hond ,maar ik hoor ze toch duidelijk in het filmpje zeggen dat het werkt op de zenuwbanen bij de schouder  'dit ervaart de hond al onprettig'...'de mazter werkt vanuit irritatie'...en 'de hond gaat dan op zoek om dit gevoel te ontwijken'... uhhmmm zo werkt het ook vaak met een slipketting...hangende gekeelde honden met uitpuilende ogen.   Nou zou ik zeker nooit meer aanraden zeg, onding.   De meeste controle heb je toch bij de hals. Om het haar weer terug goed aan te leren om mensen te negeren (of alleen aandacht aan te schenken als jij dat wil..en zij toestemming vraagt, door naar jou te kijken) ,zou ik de meest dikke halsband kopen, die veel van haar hals bedekt. Als het zo breed is dan heb je niet gauw dat het knelt of knoerthard aankomt op 1 stuk van de hals.(mocht ze een keer rechtsaf slaan waar jij al linksaf sloeg ) Ik zeg dit alleen, omdat je zegt haar moeilijk te kunnen houden qua gewicht, ik ben verder echt vooral voorstander van een goed zittend (niet knellend of schurend want die ondingen bestaan ook) tuig.     Niet wanhopen hoor of boos worden. Je zal zelf de komende maanden goed moeten trainen op negeren en aandacht hebben voor jou. Zodra je mensen gaat passeren of ziet zitten op een bankje waarvan jij denkt..daar gaat zij aandacht aan willen schenken of die mensen willen aan haar aandacht gaan schenken, dan loop je er met een grote boog omheen. En vraag je aandacht aan je hond,concentreer jij je meer op haar (en niet op hoe mensen op dat moment kijken evt.) dan gaat zij meer/beter op jou letten, jullie zijn samen bezig. En heel flink belonen met lekkers als zij naar jou kijkt,aandacht voor jou heeft,naast je blijft lopen. Later (ik zou wat maanden aanhouden) kun je gaan proberen om weer op de stoep te blijven lopen,gewoon langs mensen passeren.   Door die boog te maken en meer ruimte te nemen, zorg je ervoor dat je hond ook niet kán falen .. dat doen wij mensen soms, wij brengen de hond in situaties waardoor ze bepaald gedrag kunnen vertonen..wat we zelf niet willen, maar vergeten dan dat wij ze daar brengen en dat wij ook zélf hét persoon zijn die zo'n situatie kunnen veranderen..en dat is positief     Edit,hier 2 dikkere halsbanden: 8 cm 4,5 cm   Wat de gast hieronder zegt, vind ik ook een goede oplossing altijd

5
31 maart om 07:56
Chiwawa

Misschien wel goed om te vermelden in welke stad je woont.

69
30 maart om 16:31
Waar bestellen jullie vlees en snacks??
 Pagina 1 | 2 | 3

" Ik koop haar snacks bij www.dogbite.nl goedkoop en mooi verpakt altijd smullen voor mijn viervoeter  " buyse veronique  Goede tip ik heb er meteen wat dingen besteld! Ook meer dan genoeg voor de allergische hond!

22
30 maart om 12:57
eigen kaka eten? iets mis met het menu?

http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/waarom-eten-honden-poep/   Mogelijke oorzaken van coprofagie kunnen zijn: gedragsstoornis (stress, frustratie, verveling), aangeleerd als pup tijdens het ontdekken van de wereld, maar het gedrag is nooit meer weg gegaan, medische oorzaak (lever, alvleesklier), mineraal- of vitaminetekort, honger, gewoon omdat het lekker is    

4
30 maart om 06:27
pitbull gewicht

Ja ...dan moet je weten wat er allemaal door de ouderdieren is vermengd Zat er een dwergpoedel doorheen, dan werd ze stukken kleiner dan wanneer er een Duitse Dog doorheen zat..zeg jij het maar Jij zult ongetwijfeld grondig hebben uitgezocht wat er allemaal in je nieuwe vriendje-voor-het-leven zit voor rassen.   Je kunt "meten" of je hond op een juist gewicht zit door je kijken naar haar lichaam. Er moet een taille te zien zijn, de ribben moet je nog goed kunnen voelen en tijdens het lopen/rennen mag je deze ook licht zien.  

27
28 maart om 14:09
Vechten :(

Idd bezig geweest met de verkeerde kant van hoe je honden kan "opvoeden". Als alles een strijd is,dan zal het dat ook worden.   Hier een link van de betere Gt's : http://www.hondenlezingen.nl/341055437

21
28 maart om 14:05
Weil enting

Heeft hij de lepto4 gehad? Daar zijn best al wat honden goed ziek van geworden... https://www.google.nl/search?q=ziek+na+lepto4+enting&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b-ab&gfe_rd=cr&ei=PjLZWJy8K4PS8AeEv5XADw   Het hoeft niet,maar kan wel.Goed in de gaten blijven houden op koorts en voldoende laten drinken,je kan wat honing toevoegen aan het water,dan wil hij misschien wel/meer drinken.

116
28 maart om 12:49
Voor alle nieuwe leden die nog geloven in "dominantietheorie"
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

"  het lukt hem juist niet, hij gebruikt nog steeds de illusion collar en andere hondonrespectvolle methodes om een hond tot iets te dwingen,dan wel zonder schreeuwen, krijsen of slaan maar nog altijd fout. Dat vind ik ook het enge aan hem, door zijn zelfverzekerdheid en kalmte wekt hij  voor veel mensen de indruk deskundig te zijn. " Dobry  Laten we vooral zijn 'snap him out of it' schop,ophang en porwerk niet vergeten En met een totaal verkeerde interpretatie van wat een hond daadwerkelijk aan hondentaal laat zien en daar dan verkeerd op inspelen kun je je hond behoorlijk kapot krijgen.

16
27 maart om 21:25
Bijtende pup

Helemaal eens met Dobry.   Ik zou ook eens proberen iets te geven waar hij dus wel in mag bijten bijtrol, flosstouw. En je kan en mag er op die momenten ook gewoon voor kiezen met hem te spelen, niet al het gehap moet afgewezen worden.   Heb je het idee dat hij voldoende echte rust krijgt? Pups zouden zo'n 18 uur per dag slapen..  

26
27 maart om 11:43
Pup naar kinderdagverblijf?

Zo'n peutergroep is wel een groep van 16 kinderen tegenwoordig. (en ik lees verderop een reactie over 18 kinderen) De leeftijd van 3-4 jaar kan zeker goed luisteren.   Ik zou het gebeuren niet langer dan 10 minuten laten duren, dan is het voor je pup nog te overzien en hebben de kinderen nog de aandacht voor het rustig kunnen blijven zitten enz.   Kijk goed naar je pup, mocht ze het spannend vinden,dan zie je dat snel genoeg,ze zal de andere kant op willen lopen dan waar de kinderen zijn....moet je dus éxtra goed opletten met het idee om haar te omcirkelen (het in het midden van de kring zitten). Je zou kunnen voorstellen, dat jij en je pup (op schoot) onderdeel van de kring zijn en niet hét middelpunt.   Let verder op of je pup onrustig is,juist van schoot af wil en wil lopen of bang is en weg wil..vindt ze het leuk dan zal ze zelf richting kinderen lopen, loopt ze niet zelf naar ze toe,dan wil ze het liever niet en zou ik meer afstand houden om het ook leuk voor haar te houden.   Kortom,als je het zelf wil,spreek dan héél goed door met de Pedagogisch medewerkers wat jij ervan verwacht en dat het heel belangrijk is voor je pup dat het een goede ervaring wordt voor haar.

3
27 maart om 09:43
Aan Structuurmuur vreten

Hoogstwaarschijnlijk stress,verlatingsangst.   Hoe oud is ze? Honden gaan in hun eerste 2 levensjaren door meerdere angstfases heen,dit kan er 1 zijn, als het alleen thuis blijven eerst wel goed ging...maar dat kun je alleen weten als je haar regelmatig hebt gefilmd en geen stresssignalen hebt gezien op beeld.      

41
26 maart om 22:30
Patella luxatie bullypup 6 maanden
 Pagina 1 | 2

Zo zielig voor dat dier, nu al zoveel pijn.   Risico van doorfokken op uiterlijk.     Meestal zijn die mafkezen niet goedkoop met hun door gefokte pups, dus ik zou wel op zijn minst vragen stellen erover. En duidelijk aangeven dat er absoluut niet gefokt hoort te worden met de honden/ouderdieren van dit nest.        

10
26 maart om 14:18
Pup plast in huis

Dat is op zich heel normaal gedrag.   Ik kreeg mijn hond ook met 5 maanden oud. Zij heeft 4 weken niet buiten geplast of gepoept, ze deed het wél op het balkon.   Dus wanhoop niet, geen paniek, blijf gewoon kort naar buiten gaan. En geef haar verder de kans om te wennen aan haar nieuwe situaties, dat is namelijk best pittig voor honden.(verhuizing,herplaatsing) Dit komt helemaal goed.

66
23 maart om 14:22
Artrose en gescheurde kruisband
 Pagina 1 | 2 | 3

Er zijn al heel wat honden gebaat bij het nemen van Vitamine D3 en Omega-3...bij Artrose.   Er zijn mensen die dit afwijzen,maar er zijn toch echt honden die weer normaal kunnen lopen en nergens last van hebben, zie pagina voor positieve verhalen en filmpjes van hondeneigenaren.   Meer info kun je hier vragen,vragen staat vrij: https://www.facebook.com/profile.php?id=100001501832202&fref=ts

85
23 maart om 12:39
Kattenverjagers in hondentuin
 Pagina 1 | 2 | 3

Volgens mij was je niet van plan om het te gaan gebruiken,maar voor het geval dat...cacao doppen zijn vréselijk giftig voor je hond.Net als dat honden dood kunnen gaan van chocolade door een stofje wat er in zit, zit datzelfde stofje veel sterker nog in cacaodoppen. Er was hier jaren geleden een topic van een hond die was bijna dood.   Misschien kun je hier nog inspiratie uithalen:http://www.asian-burmees.nl/index_files/Page612.htm     EDIT: Misschien is dit iets?https://www.primrose-nederland.nl/antioverklimstrip-wit-p-90382.html?cPath=1336&src=list_img   Hier nog een googlepagina met allerlei voorbeelden van tuinhekken met iets om katten buiten te houden (of binnen)https://www.google.nl/search?q=katten+uit+de+tuin+houden&client=firefox-b-ab&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj66fSL6efSAhVEaxQKHayACBYQ_AUICSgC&biw=1138&bih=528#q=katten+uit+de+tuin+houden&tbm=isch&tbs=rimg:CY8VsWtN56VtIjiQLPxnM5fCy06svRQpElbFuKT2x-R4U6amjr_1EpyL5mARuVgRWb1d7kvAp6DXPFrie67LyP68GFyoSCZAs_1Gczl8LLEQTCNvmtiCNGKhIJTqy9FCkSVsURKgFvT5l0zHkqEgm4pPbH5HhTphF-_1_1tEw8A4tyoSCaaOv8SnIvmYEUafW8f0t4t8KhIJBG5WBFZvV3sR7kcXJZEZVO8qEgmS8CnoNc8WuBFMI3_1o-5_1nGSoSCZ7rsvI_1rwYXEXTa7Edz9lfU&*&imgrc=_

388
22 maart om 12:56
Mijn hond heeft mijn dochtertje gebeten in gezicht
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Al lijk ik in herhaling te vallen,je hebt zelf een paar grote fouten gemaakt..en dat kan je niet vaak genoeg verteld worden..ook gezien je latere reacties,nadat mensen je veelvuldig zeer duidelijk hebben uitgelegd wat er verkeerd ging/gaat.     Ik hoop echt van harte voor je hond dat je de juiste gedragsdeskundige hebt gevonden.   Ik hoop ook dat je nog reageert,want er zitten hier al een paar geschoolde gt's en/of gedragsdeskundige te reageren in dit topic,als je van iemand goede info van krijgen, dan zijn het deze wel. Laat ook weten welke GT je laat komen, want als het er 1 is die nog met oude methodes werkt, dan is jullie hond straks nóg veel verder van huis. Het wordt tijd dat het beestje begrepen gaat worden, zodat je kind niet gegrepen hoeft te worden.  

10
22 maart om 11:46
Wanneer puberteit?

Dit zijn 2 leuke artikels waar alles  goed in beschreven staat wat de pubertijd is, wanneer het begint, wat je zelf kan doen om het je hond (en jezelf  ) makkelijker te maken.   http://www.hondenlezingen.nl/341055426   http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

112
21 maart om 11:41
Rust zacht lieve Bolle..
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Wow wat verdrietig!   Heel veel sterkte voor jullie.

275
21 maart om 06:25
Mijn pupske is er niet meer - Hij is weer thuis
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Wat vreselijk naar Heel veel sterkte.

17
18 maart om 11:40
Vrouwtjeshond laat urine lopen

Heeft ze veel gedronken op het eind van de wandeling?(wat ze normaal niet doet)

166
13 maart om 18:13
Smuldier geschikt als standaard voer? > Hills werkt niet.. p.5
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Ik heb alles een beetje luchtig en vluchtig doorgelezen,maar heb je weleens aan elimineren gedacht?   Kijk ,als je hond op een diersoort of graan reageert dan kun je hoe dan ook verwachten dat het eten duurder gaat worden,daar verander je niks aan,iets wat je dan moet accepteren,een hond doet het goed op zijn eten of niet.Wat je tot nu toe allemaal hebt gegeven heeft niet geholpen. Wil je weten of hij reageert op Kip. Dan ga je een KVV zoeken (zonder premix,dus enkelvoudig) van een diersoort die hij nog nooit heeft gegeten (en zo ook nog geen allergie heeft op kunnen bouwen),denk bijv. aan Paard of Geit of Konijn.   Dit geef je 6 weken,met ook alleen beloningen of snacks van die ene soort. Na die 6 wkn geef je een keer Kip (en alleen kip zonder andere diersoorten anders weet je nog niet waar hij op reageert). Als hij reageert (met jeuk,rode huid,jeukende flapperende oren,vieze ogen,onrust) dan weet je dat hij niet tegen kip kan. Dan wacht je weer een week en geef je weer alleen de Paard en geef je die volgende week Rund. En zo ga je verschillende diersoorten af. En wellicht ook granen of rijst.     Het is even doorzetten,op zich vind ik het niet moeilijk. Je bent nu al 7 maanden bezig met uitpluizen tot aan brokken van de da. Ik zou écht gaan elimineren.

11
10 maart om 13:28
Extreem sloom gedrag

"Moest" je hem vaak corrigeren of heb je hem vaak gestraft (in huis)?

13
08 maart om 20:42
Plat liggen

Vind ik altijd een mooi artikel over dit onderwerp.   http://hondenlot.nl/opvallendevragen/platgaan.html

25
07 maart om 10:17
BC valt andere hond aan tijdens eten

Dat veranderen van zijn gedrag na de castratie is daar een gevolg van. Ik vraag mij af wie jou heeft geadviseerd dat nu al castreren een goed plan was..?   Zie zeker het kopje: Laag testosteron niveau.http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/wat-is-de-invloed-van-testosteron/

6
28 februari om 13:59
puppy durft niet plassen tijdens wandeling

Dat noemen ze een angstfase,gewoon normaal mee naar buiten blijven nemen,héél flink belonen als hij straks wél weer buiten zijn behoefte durft te doen. Tot die tijd alles wat hij binnen ontlast,gewoon opruimen,zonder te klagen, waarschuwen of te mopperen.     Dat komt vanzelf goed.Snel.

40
27 februari om 18:08
amstaff vraag
 Pagina 1 | 2

" Kwa dominatie bedoel ik dat ze het niet kan verdragen dat de vrouw of de kinderen voorop lopen. Het is zij en ik ( of diegene die er mee wandelt) voorop of anders is het trekken tot ze voorop loopt.  Tegen over ons oud hondje doet ze niets maar kan het wel moeilijk verdragen dat we ons oudje eerst begroeten en dan haar maar.    " kim verbeeren  Ik zie dat 'voorop willen lopen' als je vrouw en kinderen voorop lopen meer als dat ze ook graag bij hun wil lopen,niet omdat ze perse voorop wil lopen. En als ze eenmaal voorop loopt,trekt ze dan nog?Of kijkt ze met regelmaat naar je vrouw en kinderen,die naast haar of achter haar lopen?     Je hoeft ook niet perse de ene hond eerst voor de ander gedag te zeggen,dat maakt gewoon niet uit.Ook een achterhaald ding om te doen.Er is verder niks mis met wachten op je beurt,maar dat geldt voor beide honden. Het heeft iets te maken met zelfbeheersing en soms met wat jaloezie (een emotie waar een hond ook over beschikt,maar niet in de zin van hoe mensen jaloezie ervaren of kunnen uiten..zoals pure afgunst waar bepaalde mensen weleens last van kunnen hebben,bij de hond is het meer een gevoel van 'ik hoor toch ook nog wel bij jou,jij vind mij toch ook nog wel lief/leuk'.) Maar ze is er pas een week,dus heel gek is het niet als ze nog niet zo ver is met haar zelfbeheersing,dat moet je ook leren. Wat doet ze eigenlijk waardoor je zegt 'ze kan het moeilijk verdragen als we ons oude hond eerst begroeten'.     Wat betreft het uitvallen in een nieuwe omgeving is doordat zij het blijkbaar als zeer stressvol ervaart,ze is er pas 1 week en heeft voor haar doen(voor elke honds doen) al veel nieuwe dingen ervaren (nieuw huis,nieuwe mensen,nieuwe geuren,nieuwe geluiden,de plek die je gewend was verlaten),werkelijk állemaal dingen waarvoor je een hond te tijd moet geven om tot zichzelf te kunnen komen. Haar emmertje loopt ietwat over als je nu dus in een nieuwe omgeving gaat wandelen,loop de komende maand eens een paar keer per dag hetzelfde rondje in de omgeving die je kent en ga het rustig wat uitbouwen,maar je moet er wel geduld bij hebben,dan moet het goed komen voor later,wanneer jullie haar overal mee naartoe willen nemen...mits ze vroeger goed gesocialiseerd is.  

8
25 februari om 14:31
Knagen aan spullen

Hoe oud is je hond?   Honden hebben van nature een kauwbehoefte,dus geef hem iets wat hij mag slopen,dikke proppen papier,kartonnen dozen,met lekkers erin zal hij ook erg gelukkig van worden.   Dat hij niks eetbaars te kauwen heeft is wel een dingetje... is er geen aparte kamer om te kunnen kauwen of een bench(alleen om iets rustig in te kunnen kauwen,onder dat een andere hond er ruzie om komt zoeken) ,hekjes in huis,zodat je kamers kunt afsluiten.   Als ik lees hij lijkt wel niet moe te krijgen,dan klinkt het alsof je dus heel veel met hem doet om hem maar moe te krijgen? Dan kan het eventueel ook heel goed zijn dat hij overprikkeld,zich daar nerveus bij voelt en iets van kauwmateriaal zoekt om zich te kunnen kalmeren. Kauwen maakt een fijn stofje aan in de hersenen,waar een hond zich rustig van zal voelen.  

22
25 februari om 12:13
Amerikaanse stafford en BullMastiff pup

Zou goed moeten kunnen gaan,mits jij je heel goed verdiept in de hondentaal en wel de normale hondentaal(niet de achterhaalde). Breng je honden op tijd tot rust,bijv. in huis kunnen ze natuurlijk best wat spelen daar zijn het pups en straks jonge honden voor, maar zorg dat je goed oplet(begint er 1 harder en sneller te happen,dan afkappen en voor een volgende keer nog iets eerder afkappen,let op of er 1 met de staart tussen de benen gaat, dat er een hond probeert weg te lopen uit de situatie en zo aangeeft geen zin meer te hebben,maar die ander er steeds weer opspringt-ook afkappen), dat het niet té hard gaat en dat het gelijk op gaat(niet constant de ene hond bovenop) en breek het zelf af na 3/4/5 minuten,leer ze zich rustig te gedragen in huis,zo voorkom je straks een hoop trammelant als ze groter zijn en ook in de pubertijd raken. Het afkappen hoeft niet met veel bombarie of geweld,een fluitje een roep de andere kant op, de honden begeleiden naar hun eigen plekje.     Hier kun je veel info lezen over hondengedrag:http://www.hondenlot.nl/   http://www.ikwileenbravehond.nl/stress-herkennen-bij-een-hond/   http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven   http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

131
24 februari om 16:37
Puppyhandelaar in Hapert mag geen geïmporteerde honden meer verkopen
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Ik hoor net bij hart van NL,dat er ook wapens zijn gevonden in de panden,maar er is niemand aangehouden...       Heerlijk die slome Nederlandse acties...   Net zoals ze van de week een pup vinden die toch al zichtbaar verzwakt,in eigen urine,zonder eten en drinken,zat te janken IN EEN KOFFERBAK. (als hij niet had gejankt dan was hij waarschijnlijk gewoon gestorven in die kofferbak) Het beestje wordt er uit gehaald...de eigenaar is zich van geen kwaad bewust,krijgt een boete en krijgt de pup weer terug. Sinds wanneer is het in vredesnaam dood normaal dat je en pup in de kofferbak propt??!!!!En dat je die pup van weer met de duivelse meneer mee geeft...Waar zitten wij met onze hersenen (oh ja ik weet het wel,de economie en hoge salarissen voor mensen die al ruim voldoende geld bezitten)    

13
22 februari om 19:47
Help mijn hond gilt ineens weer

" De reden waarom ik haar ook (zo der dwang) in de bench laat slapen is omdat ik wilde voorkomen dat ze de bench op zich als 'straf' zou zien. Dit doet ze nu niet. Ik s proberen of snachts buiten de bench verschil voor haar maakt. Het feit dat ze nu jankt,maakt de bench een straf voor haar, in paniek in de bench zitten draagt niet bij aan het positief maken en houden van een bench,eigenlijk zou je een bench alleen moeten gebruiken met open deur. Maar dan nog mijn vraag aan mensen met ervaring met zo'n heftige terugval. Dat kan wel hoor, heb ik met mijn hond ook gezien op die leeftijd, dat ging maanden goed en op een dag vrat ze het vinyl kapot in de gang.Honden gaan door meerdere angstfases tussen de puptijd en 2 jaar, alles iis dus tot het 2e levensjaar een vallen-en-opstaan-gebied zeg maar, het kan heel lang goed gaan en dan weer even omslaan.Ga het idd weer opbouwen,dan komt het goed, ik zou wel nu tijdelijk en oppas zoeken om dat opbouwen goed te doen,zonder paniek en stress. Ik ben alweer begonnen (binnen mijn mogelijkheden want moet toch werken) met opbouwen.   Ook gaan we nu fietsen wat ook stressverlagend kan werken. Persoonlijk vind ik fietsen niet stress verlagend,de hond kan alleen maar met jou mee rennen, kan niet snuffelen, en alles raast langs haar heen,er komen veel prikkels op haar af(wat haar juist overprikkeld kan maken,dat helpt niet als je dan daarna de deur uit moet naar je werk) en met rennen maakt de hond ook adrenaline aan wat een hond ook onrustig maakt(ook niet handig als je daarna de deur uit gaat).Ik zou kiezen voor een wandeling van minimaal 1 uur,veel laten snuffelen en haar route laten lopen,stevig doorlopen is niet nodig,laat haar onderweg lekkers zoeken in het gras. En dan nog n laatste vraag. Ze is nu alleen, alleen als ik werk verder ben ik thuis of gaat ze mee. Nu heb ik ook gelezen dat dat ook kan bijdragen aan de 'angst'. Iemand hierover inzicht? " Wat wij als mens doen is zorgen dat de hond zich aan ons hecht,daarna verwachten wij dat ze uren alleen blijven zonder ons,dat is voor velen honden best wel heel moeilijk,zie docu die Dobry al deelde. Probeer haar als je thuis bent niet constant aan de halen,constant aandacht te geven en leer haar om op haar plekje te blijven als zij jou te pas en te onpas achterna loopt in huis als jij opstaat. Wel belangrijk is dat ze haar niet negeert als ze zelf aandacht komt vragen geef gewoon die aai en doe daarna weer je eigen ding,laat haar bij je komen liggen op de bank als zij dat wil,maar als je opstaat,dan vraag je haar te blijven of te wachten.Beloon haar ook heel goed met lekkers als ze goed heeft gewacht en is gebleven. Leer haar het "commando" wachten goed aan.Ik deed dat door buiten de hond even te laten zitten,wachten zeggen, weg lopen,meters en dan bij je roepen,dat veel oefenen en ook thuis oefenen. Let er ook goed op dat je hond eerst rustig ligt als jij de deur uitgaat. Plan meer tijd in, zodat jij na het uitlaten eerst nog de tijd hebt om je jas uit te trekken en even te gaan zitten,muziekje aan,even zitten op de bank en wachten tot je hondje rustig gaat liggen. Als je al ziet dat zij nerveus doet,dan kun je al raden dat ze zich onrustig voelt en dit erger zal worden als jij weg gaat,daarom zorgen dat haar lichaam zichzelf tot rust legt,liefst met open bench.  

38
20 februari om 10:42
Omer, Rottweiler reu 15maand grommen
 Pagina 1 | 2

" High Jinks in Roeselare.   "  Volgens mij zit het wel snor met deze GT. Behoorlijke lijst met bijscholing en herken veel positieve stromingen erin, ook B.A.T. wat denk ik best iets voor jouw hond kan betekenen.   Verder is ze lid van de beroepsvereniging APDT- BeNe wat hiervoor staat: http://www.apdt-bene.net/Default.asp?WPID=134     Voor mij is grommen een vraag om meer ruimte en afstand.Het kan heel goed dat jouw hond het leuk vindt dat je vader komt, maar niet geaaid wil worden. Er zijn ook verschillende kwispels. Eigenlijk is alleen de heupbrede kwispel dé blije en ontspannen kwispel. Verder valt er nog wat te zien aan de oren,ogen,mond.In dit geval maakt hij ook een 'whale eye' ,niet op zijn gemak dus.   Gelukkig komt er een GT bij,moet goed komen.   Hier nog een link van een hele fijne GT:http://hondenlot.nl/gedragstherapie/lichaamstaal.html  

12
19 februari om 19:59
Bach Rescue of Telizen

Telizen heeft er een paar stoffen in zitten die ik niet aan mijn hond wil geven, buiten de goede stoffen als L-theanine hoor, maar dat zit ook in LTO3 en in Aminocalm.Voor mezelf werkte LTO3 erg goed tegen angsten, voor Mila werkte de Aminocalm wellicht,maar toen er te veel knallen buiten waren werkte het niet, ik vond wel dat ze opener was naar andere honden. Bach bloesem krijgt ze ondertussen (met grote tussenstop) ook al weer jaren,helpt ook wel wat, maar zéker niet bij grote angsten als vuurwerk.   Wat ik zelf nog eens wil proberen is Cannabisolie, dat zou goed moeten werken tegen angst, dit omdat ze naar mijn smaak toch te "jumpie" blijft, of weer meer wordt.En wellicht weer richting de klassieke homeopaat.

92
18 februari om 15:01
Mechelaar straffen.
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Heel vaak mee gaan wandelen en filmpjes van maken en richting de dierenbescherming sturen.

9
17 februari om 06:12
Verschil Adaptil Tabletten of LTO3, welke kiezen?

Ik heb zelf ook goede ervaringen met LTO3.   Nu wil ik het in December aan Mila gaan geven (te veel angst met vuurwerk),maar nu is er een goedkopere versie. Heeft iemand deze hier al eens aan de hond gegeven? Omdat daar weer 2 extra ingrediënten bij staan (antiklontermiddel en vulmiddel)..zal vast ook in LTO3 zitten,maar daarvan weet ik nu dat er geen honden ziek van werden of dood van gingen   Ik heb deze link voorbij zien komen hier op HP,iemand heeft ze al gebruikt..maar wie?!! http://www.gezondheidswebwinkel.nl/relecs-plus-extra-forte-90-capsules.html  

14
10 februari om 15:41
Welk ras is onze hond Gus

Misschien kun je hier wat zien, hoewel ze helaas niet van ieder ras een foto hebben,maar met google vindt je ze wel. https://www.houdenvanhonden.nl/hondenrassen/alle-rassen/fci-groep-6/     Leuk hond is hij het laatste wat ik er in zou zien is een Jack Russel

34
10 februari om 11:36
Mijn en dijn
 Pagina 1 | 2

Ik denk eigenlijk dat hij gewoon doet wat hij mag doen....hij mag van jullie het erf bewaken,blijkbaar maakt hij geen onderscheid in eigen erf of van alles wat daar buiten valt.Hij verdedigd de boel,omdat dat goed was/is.     Ik zou hem gewoon zonder stress of harde maatregelen,niks met domineren,dat is zeker niet de weg en daar hij is ook niet mee bezig,ik zou hem met kalme liefde naar rust begeleiden. En dat wordt wellicht een dag/levenstaak,het is nu eenmaal een herder en die zijn rete alert.Maar gelukkig ook heel gevoelig..voor een stabiel en liefdevol mens..die gewoon grenzen aangeeft.     En is hij te prikkelgevoelig dan zul je hem minder moeten meenemen naar allerlei uitstapjes.Mijn hond wordt ook niet knoert vrolijk van op het strand zitten..lekker laag op de grond en iedereen die dan maar op je af loopt.   Verder advies,begin te lezen over Kalmerende Signalen,daar kom je net wat verder mee dan de achterhaalde 'technieken' om je hond te domineren.

43
08 februari om 12:03
Hoe omgaan met Ongewenst drijfgedrag ?
 Pagina 1 | 2

Heb je je hond dan niet gewoon te vroeg van de lijn af gehaald..als ze niet luistert en zich nog niet kalm kan gedragen (tot op het agressieve af).   Een hond die nog niet voldoende luistert en nog niet voldoende heeft geleerd, die kan eigenlijk niet van de lijn. Iets leren is een proces, bepaald gedrag moet inslijten (dat geldt voor goed aangeleerd als slecht aangeleerd gedrag) en heb je dit lang genoeg gedaan, dan weet je hond wat er van haar verwacht wordt.  

19
06 februari om 21:14
Hond hapt en springt op

Zorg dat je een flostouw bij je hebt en stop deze in zijn mond.

28
06 februari om 16:57
Ren of bench

" Hallo allemaal! Ik ben Danique en heb sinds een week een pup (Dino) die 8,5 week oud is nu.  Maar 'snachts zit hij in de ren en plast en poept hij nog steeds op de plasmat die in zijn ren ligt.  "  Nog steeds?Lijkt mij vrij normaal hoor met die leeftijd.   Fijn dat je de tip oppikt om hem 's nachts ook uit te laten.   Wat betreft de keuze "ren of bench" zou ik zeggen HUIS, naast je bed

22
05 februari om 20:32
Hoe zal ik het nou eens zeggen?

Zakjes ophangen voor je deur en een mooie poster of tekst erbij Zoiets...

22
01 februari om 05:34
muilkorf tegen poep eten?

"   oogt vriendelijker.. Maar is niet praktisch, zeker niet voor langere wandelingen/rennen etc. Hijgen kan amper op deze manier.. Maar bij de muilkorven als de baskerville gaat poep eten ook nog best redelijk naar mijn idee, omdat ze bijv. ook koekjes kunnen aanpakken met deze muilkorf. " Lady & De Vagebond  Eens!   Verder werken aan het probleem over het 'waarom'de hond poept eet. Poep eten tijdens de wandeling wijst op spanning.Hij zoekt,snuffelt,en eet poep op,zijn manier om zichzelf kalm te krijgen.(snuffelen en eten werkt voor een hond kalmerend)   Probeer het voor te zijn,door lekkers mee te nemen,kleine stukjes maken en in je zak doen. Waarschijnlijk bouwt hij spanning op,dat kan zijn leuke spanning of minder leuke spanning,maakt niet uit en daar moet iets mee doen.   Laat hem toch aan de lijn ,dat is ook absoluut niet zielig,je moet nu iets met hem trainen en dan kan het beste als hij aan de lijn is,en zal je ook nog jaren profijt van hebben.   Ga je met de auto naar een park/bos?Of duikt hij buiten voor de deur/op straat direct op elke drol?   Neem de lekkertjes en strooi die op het gras,laat hem lekker snuffelen en het opeten,op die manier kalmeert hij alvast en maakt hij die goede stoffen aan(endorfines). Doe dit een paar minuten,en je kan ook hurken en hem mee 'snuffelen' dat doe je door met je hand langs het gras te gaan,samen iets doen brengt ook rust.   Verder is het van belang om te kijken naar hoe gehaast je zelf bent?Ga je te snel naar buiten met hem-kom je uit je werk en haast je je naar buiten? Ben jij zelf een stresskipje? Ben je heel streng voor hem,druk in de weer met rangorde regels te hanteren? Vraag je veel van hem? Hoeveel uur is hij alleen thuis per dag?Hoe gedraagt hij zich als hij alleen thuis is? Druk huishouden?Met kinderen?Veel in/uitloop? Hebben de baasje vaak woorden met elkaar,of spanningen?(hoef je hier niks over te zeggen hoor,maar is iets om mee te nemen in het nadenken over het waarom eet hij zoveel poep) Hoe vindt hij het om naar buiten te gaan,is het een enthousiast open hondje of is hij vlot angstig/zenuwachtig?Schrikt hij snel en nog belangrijker ,hoe snel herstelt hij van de schrik?   Een balans tussen lichamelijke beweging,geestelijke uitdaging en rust is ook heel belangrijk. Makkelijk is 1 uur wakker-actief= 2 uren verplichte rust/slaap. Doe in huis ook met hem elke dag wat denkwerk,even googlen en je vindt héél veel voorbeelden.  

143
31 januari om 18:43
Help, mijn lieve hond heeft een kind gebeten, maar ik vind dat het niet aan mijn hond ligt...
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

  Weet je (nvt) gast, mijn bloed begint al te koken en de tranen staan mij nader dan het lachen.   HOE kom je er toch op om je hond alleen buiten te laten staan, aan je fiets die met een simpele duw omvalt, of in dit geval een kind wat op je hond gaat liggen. Als jij dat arme beestje niet aan haar lot overlaat, dan gebeuren dit soort dingen dus niet.   Ik zie een paar keer per week mensen die hun hond voor de deur zetten bij winkels, zelf verdwijnen ze in de drukke winkel en de hond moet zich maar redden.En ja er zijn mensen die jouw hond willen aaien en dus blijkbaar ook volwassenen die hun kind op jouw hond laten liggen (die man spoort ook niet!!!) Er wordt ook weleens een hond doodgeschopt die buiten alleen voor de winkel is gelaten. Of gestolen.

48
29 januari om 08:54
Zelf vlees drogen?
 Pagina 1 | 2

Ik heb ook een Bomann,doet het al 1,5 jaar (bij sommige mensen zou deze vlot stuk gaan??),hier doet deze het hartstikke goed. Droog er vooral hertenvlees/hart in(mila is natuurlijk allergisch,dus houdt het bij de smaak waarvan ik zeker weet dat ze er niet op reageert).Er gaat 2 kilo vlees in. Het gaat allemaal wel meuren...ik heb het in de keuken staan,raam open,en de (binnen) keukendeur dicht,dan heb je er geen last van.

12
28 januari om 14:24
Chihuahua van 5 mnd in de nacht niet zindelijk

" Overdag gaat ze elke 3 uur uit."  Als ze dat nodig heeft om overdag zindelijk te zijn,dan zou ik dat ook doorvoeren in de nacht.   Wat anderen al zeggen, 's nachts je wekker zetten en haar op tijd uitlaten, zodat ze niet in de bench hoeft te plassen. Dit is heel normaal om te doen voor een pup.   Voor je in paniek raakt vanwege de nachtrust, dit is tijdelijk.

57
24 januari om 19:29
Grommen naar andere hond
 Pagina 1 | 2

Je hebt het juist heel goed gedaan,je hebt geluisterd naar het stress signaal (grommen) van je hond,de hond zegt daarmee geef mij meer ruimte en afstand.   Hele rare opmerking van de trainster, verkeerde hondenschool ook met deze manier van doen. Ik vind het ook altijd zo l*llig voor honden die op hun kop krijgen voor het grommen of blaffen/uitvallen. Mijn hond heeft zelf vaak de neiging om een andere hond stevig aan te staren,zeker in frontale situatie, ook al neem ik heel veel ruimte,voor haar is die ruimte soms toch te weinig en dan 'dreigt' ze die honden alvast,maar doordat zij dat doet voelt die ander zich ook weer bedreigd en blaft of gromt ..en dan krijgen ze altijd op hun kop..en ze moeten "normaal doen"enz.Heel jammer dat die mensen dan niet zien dat mijn hond iets communiceert waar hun hond dan ook op terug communiceert.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^