Honden Forum van soraya

Welkom op het honden forum van de HondenPage. Je bekijkt nu de berichten van soraya



Mijn reacties op het hondenforum

Reacties Datum Onderwerp
26
10 september om 21:09
De veiligste halsband voor een boston terriër is een prikband ??

Nou als de prikband goed is voor een hond,dan kun je net zo goed kiezen om hem van voorpoten te ontdoen ]0 Kan hij ook niet meer trekken. Mensen en hun ideeën ]0

14
07 september om 23:34
Hond van 1 hapt naar mensen!

Het zegt eigenlijks alleen dat hij een ontmoeting met mensen dus niet leuk vindt,een hond die enigszins kwispelt,hoeft niet blij te zijn,een hond die zelf naar mensen toe loopt hoeft dit ook niet zelf te willen,dat kan allemaal aangeleerd gedrag zijn,iets wat WIJ graag willen zien..een sociale hond,maar sommige honden zijn prima sociaal,als je ze maar niet 'overbelast' met contacten maken. Happen zegt: ik wil meer afstand tussen ons,ik voel me er niet prettig en/of zelfs bedreigd bij. Je kan dit voorkomen door mensen te vragen jouw honden niet te aaien. Mensen hebben zo wie zo 95% van de tijd de verkeerde manier van aandacht schenken aan een hond,en het aaien daarbij. Er zijn echt bar weinig mensen die hurken en de hond naar zich toe laten komen,én dan ook niet maar hup zo over de kop beginnen te aaien. Honden vinden mensen die rechtop over hen heen buigen,op de kop aaien/het zicht belemmeren,het 'van boven komen'hartstikke bedreigend. Dus of niet laten aaien of de mensen eerst goed uitleggen hoe ze mogen aaien,hurken,hond zelf laten komen(en laten kiezen of hij wél wil) dan kriebelen over de kin,borst/flanken,en dat was het.

39
07 september om 21:39
ID-penning?
 Pagina 1 | 2

Lijkt me niet echt veel uitmaken..als mensen je hond willen stelen,dan doen ze dat toch wel..en een hond een andere naam geven is zo gebeurd.

12
06 september om 11:17
Waar kun je veilig "jagen"

Je mag niet jagen met je hond..je hond kan zelfs in beslag genomen worden ,als een boswachter dat ziet,of een hele mooie vette boete. Je moet een vergunning hebben om zelf te mogen jagen,dus je hond mag dan nog steeds niet jagen,alleen de boel ophalen . Heb je trouwens weleens gedacht aan de stress die dieren hebben als ze worden opgejaagd? Het lijkt niet erg en jouw hond heeft zijn pleziertje gehad,maar jouw hond is vaak niet de enige hond die dat beest op jaagt. Je kan ook met haar samenwerken,zoek spelletjes,sporen uitzetten en het lekkers laten opsporen,apporteren leren ,zelf beheersing oefenen. Edit,ik lees nu pas goed dat het een loge hondje is,dan mag je nog steeds niet jagen. :-)

25
06 september om 08:30
tips welkom ... hond wassen

Om hem het prettig te laten vinden (wat heel lastig is ,want heel veel honden willen niet 'gedwongen'die kleine ruimte in..liever niet dan wel zullen we maar zeggen),maar als ik mijn hond onder de douche wil om haar bijv deze mooie warme zomer wat af te laten koelen,dan lok ik haar met de aller lekkerste snack naar de badkamer,met héél veel geduld,helemaal zelf er in laten lopen,haar neus achterna ,achter het koekie aan.Zo heeft zij er het minste stress van..ook al blijft ze toch echt grote pupillen. Verder was ik haar eigenlijk helemaal nooit! Ik gebruik een natte handdoek voor een oppoets beurt,ook weer met koekies,omdat het leuk moét zijn. Het tandenpoetsen probeer ik ook zo min mogelijk stresserend te laten zijn,door haar weer zelf uit te nodigen en zelf te laten komen. Ik zit of op de bank of op de grond,dan pak ik de koekjes trommel en roep haar,ze weet ondertussen al wat er gaat gebeuren en komt gewoon,want ze weet dat ze lekkers gaat krijgen,ik mag gewoon poetsen,beloon haar met mijn stem en geef haar een koekje. Alles wat je aan je hond moet doen met aanrakingen moét leuk en positief blijven. Ik vind de tandenpoets foto er voor mij te dwingend uitzien,zo beklemmend voor de hond,gedwongen.

39
05 september om 21:47
broodfok hetzelfde als adoptie uit het asiel? ....
 Pagina 1 | 2

Ik denk dat je beter je energie kan gebruiken voor iets anders.. O-) ik voel en lees heel duidelijk dat er met die kennis niet veel te bespreken valt...en dat het IQ dat ook niet toelaat ]0 Verspilling van je tijd,kennis en energie. Niet meer doen hoor O-) :D

166
05 september om 16:08
Barbie heeft weer een nieuwe hond
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Ik moet echt lachen om ze hoor,wens ze het beste,maar hoe ze met Gucci omgaan ]0 en wat er dan allemaal naar voren komt aan wat zij denken over honden(taal/gedrag) en normaal is..nee. Ik denk dan ook,ze laten zoveel nu aan zichzelf 'verbeteren'(2 boobjobs, hij een nieuwe set met haren op zijn hoofd) ,waarom kan er bij deze 2 niet wat hersencellen bij worden geplaatst,of een transplantatie van een brein wat wel functioneert !!!? O-) Mijn mond viel ook weer open toen ik gister dat stukje op het eind zag...dat ze er een hondje bij hebben :'( mag je nog hopen dat het geen teefje is...anders hebben we er over 7 maanden weer een oeps nestje bij op MP.

17
04 september om 19:44
Even jullie Mening :)

Geen 1, sorry maar de hondjes Lijken het niet leuk te vinden! Ik zou persoonlijk morgen met daglicht foto's maken zonder tuig of halsband. Gewoon als ze lekker aan het spelen zijn, spontane foto's zijn het leukste! Dat zag ik ook! Zeker hondje rechts zit er gestressd bij(lage houding,grote pupillen,zit verstijfd),en de linker zit zich ook een ongeluk te communiceren(het weg kijken van de camera,dat zegt dat hij het dreigend vindt,en probeert het allemaal kalm te houden door weg te kijken). Laat ze idd lekker spelen,maar zonder dit te forceren,want dat ga je zien op de foto Succes. :-)

8
04 september om 09:44
Huilen en janken

Huilen is om een ander terug te roepen,antwoord te krijgen. Er zal verschil tussen jou en je vriendin,staat je vriendin is iets onzekerder in als jij? Waarom heeft ze die metacam uiteindelijk gekregen ?

38
03 september om 23:56
ontlasting niet goed genoeg
 Pagina 1 | 2

Ik zou er wat bot bij voeren. Er zit zat bot te verkrijgen,ook voor de allergische hond,het is alleen zoeken of je een verkooppunt van barf in de buurt hebt of anders proberen met iemand wat mee te bestellen. Je kan op Barfplaats vragen of kijken wie er bij jou in de buurt besteld of vragen met wie je alleen wat bot mag mee bestellen.

13
03 september om 20:54
blaffen naar kleine kinderen

Als jij begint te praten..krijg je dan ook een ruk aan je nek? Denk het niet. Je hond staat of ligt te communiceren. Je kan haar aangelijnd laten...maar ik denk in dit geval dat ze het kindje staat weg te blaffen,en vraagt om meer ruimte en afstand. Geef haar dat dan ook,geef haar de kans om in een andere kamer te gaan liggen,of in haar bench,zónder dat dat kindje daarbij kan. Kinderen/mensen en honden hebben gewoon een héle andere taal,volwassen zouden zich daar nog over in kunnen lezen,maar kinderen kunnen dat nog niet,dus daar heb je die volwassenen dan voor om dit allemaal verstandig aan te pakken. Als het kindje naar jouw hond toe komt lopen..dan kunnen er een paar dingen al mis gaan in communicatie: -kind loopt in 1 rechte lijn,met rechte houding op de hond af= voor de hond dreigend -kind kijkt hond in de ogen= dreigend voor de hond. -hond kan ook echt rust willen op dat moment.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^