Laten jullie de hond wel eens loslopen waar dit niet mag?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)Huize Onyx (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip) 3 doggies

honden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)

Ja en dat ook al 15 jaar lang.
Heb nog nooit controle aan de deur gehad ( 2 verschillende gemeentes). Heb nog nooit controle gezien die daar op bekeurde of je op aansprak. Ben ook zelf nog nooit aangesproken.
Ik blijf beide honden los laten lopen waar ik het veilig acht en waar ik vind dat het kan.
Krijg ik een bekeuring dan betaal ik hem netjes en gaan commentaar geven dat ik het er niet mee eens ben want ik weet wel degelijk dat ik dan fout ben.
Ga hem dan ook nog inlijsten.

In Leeuwarden waar we de meeste jaren gewoond hebben liet ik Boomer ook gewoon los lopen langs het kanaal waar ik vlak bij woonden. Ook in het park tegen over de weg liet ik hem los lopen.
Behalve op plaatsen waar veel verkeer is en waar echt staat verboden voor honden doe ik het niet.

Hier in Drachten is er in mijn wijk geen 1 losloop plek. En om ze toch te laten hun energie kwijt te kunnen laat ik ze lekker los lopen. Moet eerlijk zeggen het is een lang schelpen pad waar langs een water toren loopt en langs een grote vijver gaat. Hier komen hoogstens fietsers langs en geen auto's.
Hier in de wijk en het bos in Beetsterzwaag accepteren ze dat de honden loslopen en zeggen er ook niks van.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Laten jullie de hond wel eens loslopen waar dit niet mag?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem 3 doggies

honden foto van Annelies met  Sem

Hier in het dorp laat ik de honden niet meer los lopen, nadat ik een bijna boete gekregen heb. Hier is dat 90 euro per hond!!!!
Officieel mogen ze in het veld/bos ook niet los , maar dat doe ik dus wel en vele hondenbezitters met mij, daar wordt niet gecontroleerd.

honden page profiel Pack MemberPack Member 3 doggies

honden foto van Pack Member

" Hier in de wijk en het bos in Beetsterzwaag accepteren ze dat de honden loslopen en zeggen er ook niks van. "

Mogen ze in Beesterzwaag los dan?? WOW, dat zou echt mooi zijn, want daar komen ik regelmatig, alleen houdt ik ze altijd keurig aan de lange lijn O-)

honden page profiel LupiLupi 3 doggies

honden foto van Lupi

In België kan je het vergeten als je je aan de regels wil houden...
Alleen op plaatsen waar het aangegeven is, mogen honden los. In praktijk zijn dit de 'hondenweien', kleine stukjes grond waar je hond dus los mag. Een hondenwei bij mij in de buurt is ca. 30m lang en 5!m breed...

Ik laat Lupi los in elk stukje natuur, zowel bos, als het fort, als in de hondenwei. Alleen als ik met hem in de stad of drukbereden straten kom is hij aangelijnd. Hij is ook zo braaf en luistert goed... als er een hond aankomt die ik niet vertrouw, en ik zeg 'nee', gaat hij er in een boog voorbij. Hoeveel pups van 6 maand doen hem dat na??? :-)

honden page profiel Joy & LunaJoy & Luna 3 doggies

honden foto van Joy & Luna

In de wijk blijven ze eigenlijk altijd vast. Maar we lopen iedere dag het bos wel in en dan gaan ze lekker los ook al mag het daar officieel niet. Het is veilig ik zorg ervoor dat ze andere niet lastig vallen en anders moet ik de auto iedere dag pakken om ze los te kunnen laten lopen.
Vaak is het dan nog een veldje waar ze na 10 minuten staan te kijken en wat nu.

Ik heb de gemeente eens gesproken om het bos tot losloopgebied te verklaren, maar nu met al die bezuinigingen zit het er zeker niet in. Advies van de beste man: ach ik mag het niet zeggen, maar als je denkt dat het kan laat ze lekker los. Als er controle is en ze zien dat de honden luisteren zullen ze waarschijnlijk doorlopen of fietsen. :-D

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam 3 doggies

honden foto van Annet & Sam

Dagelijks O-) Als ik dat niet doe, kan die arme Max nooit lekker hollen.

honden page profiel ArVArV 3 doggies

honden foto van ArV

Nee, ik laat m'n hond niet los op plaatsen waar het niet mag. Waarom zou ik? De regels zijn er niet voor niets, en helaas worden de regels al met handen en voeten overtreden:(
Geen wonder dat je als hondenbezitter dan af en toe vies word aangekeken. Als mensen zich niet aan de regels houden, worden ze straks nog strakker aangetrokken:(
Er zijn zelfs al steden waar de hond niet eens in het centrum meer mag meelopen. Dat hebben we waarschijnlijk ook te danken aan mensen die de regels aan hun laars lappen.

honden page profiel Demi & JuneauDemi & Juneau 3 doggies

honden foto van Demi & Juneau

@ Miriam, bij jou is het goed geregeld, dat is mooi, maar hier is dat zeker niet zo.
Vandaar, hij gaat los op plaatsen die ik geschikt vind. Op de losloopplaatsen hier laat ik hem somds niet eens los omdat ik het te gevaarlijk vind.
En ik houdt zeker rekening met anderen. Dan lijn ik hem gewoon even aan als iemand ons passeerd.

honden page profiel Demi & JuneauDemi & Juneau 3 doggies

honden foto van Demi & Juneau

Ik zoek wel altijd expres de plaatsen op waar hij wel los mag, daar maak ik natuurlijk ook gewoon gebruik van zoveel mogelijk.

honden page profiel animal loveranimal lover 3 doggies

honden foto van animal lover

ik laat mijn honden wel los omdat ze dan wat meer kunnen lopen :-D


groetjes ;-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" @ Miriam, bij jou is het goed geregeld, dat is mooi, maar hier is dat zeker niet zo "


Ja dat is zo maar staat ook de duurste hondenbelasting van Nederland tegenover..dit jaar staat Rotterdam boven aan met een paar eurocent meer..de voorgaande jaren waren wij lijstaanvoerder..
De hoge belasting zien sommige weer als een vrijbrief om de regels aan hun laars te lappen..
Daar staat dus weer een fikse boete en controle tegenover...

Eigenlijk zou het niet meer dan normaal moeten zijn dat er in iedere gemeente velden zijn om de hond los te laten rennen zeker als ze hondenbelasting heffen..

In de bossen is ook controle.Speciale teams om met name het illegale crossen een halt toe te roepen want dat is bij ons ook aan de orde.

honden page profiel SusanneSusanne 3 doggies

honden foto van Susanne

Ik zie hier ietwat felle reacties van mensen komen die het absoluut belachelijk vinden dat mensen de regels overtreden, dat de honden gewoon vast moeten tenzij anders staat aangegeven. Persoonlijk zie ik, daar waar het veilig is en je niemand tot last bent, en natuurlijk wanneer je hond onder appèl staat, echt geen probleem in het loslaten van je hond, OOK AL is het officieel niet toegestaan. Bedoelen jullie dan dat ik zo'n persoon ben die het voor andere hondeneigenaren verpest omdat ik mijn hond(en) loslaat? Want ik zie er echt niet het probleem van in, en ik heb in de praktijk ook nog nooit meegemaakt dat iemand anders dit een probleem vindt, politie-agent of niet O-).

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

hier in het bos laat ik ze stukken loslopen tot ik mensen tegenkom, vlug vastmaken :-D
hier mogen honden niet los :'(

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Ik zie hier ietwat felle reacties van mensen komen die het absoluut belachelijk vinden dat mensen de regels overtreden, dat de honden gewoon vast moeten tenzij anders staat aangegeven. Persoonlijk zie ik, daar waar het veilig is en je niemand tot last bent, en natuurlijk wanneer je hond onder appèl staat, echt geen probleem in het loslaten van je hond, OOK AL is het officieel niet toegestaan. Bedoelen jullie dan dat ik zo'n persoon ben die het voor andere hondeneigenaren verpest omdat ik mijn hond(en) loslaat? Want ik zie er echt niet het probleem van in, en ik heb in de praktijk ook nog nooit meegemaakt dat iemand anders dit een probleem vindt, politie-agent of niet O-). "


Bij ons is het zo dat honden niet in winkelcentra mogen komen....een halsband passen of een foto laten maken bij die goede fotograaf midden in het centrum is er niet meer bij.
Honden op schoolpleinen zijn verboden...dus eerst de hond naar huis brengen terwijl je praktisch er langs loopt..
En zo zijn er nog een legio regels in werking getreden...verboden voor honden.
Bij ons zijn enkele 'hondenwachters' en die zijn niet geliefd onder menigeen hondenbezitter...

In de bossen lopen grote grazers, runderen, paarden, schapen. Veelal is dit prive domein...dus hoor ik mij aan de regels te houden.
Daar zijn regels toch voor ? Zijn genoeg plaatsen waar honden niet meer welkom zijn...

Ik laat in ieder geval de hond niet los...houd liever mijn centen in mijn zak want de boete is ook zo'n 100 euro..

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

In bossen loopt Kobus meestal gewoon los. Sara liep bijna overal los bij mijn vader, maar zij stond keurig onder appèl en wijkte geen moment van zijn zijde.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Dat honden niet op schoolpleinen en in winkelcentra mogen komen zal ongetwijdeld meer met hondenpoep en urine te maken hebben.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Dat honden niet op schoolpleinen en in winkelcentra mogen komen zal ongetwijdeld meer met hondenpoep en urine te maken hebben. "


Die regel was er een tiental jaren geleden niet...door de overlast en klachten is deze er gekomen. Als iedereen zijn of haar hond daar niet de behoefte had laten doen was die regel er niet geweest en was het gewoon voor honden toegankelijk.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

In het bos gaat Bora alijd los. Er staan wel borden, honden aan de lijn, maar volgens mij is het een gedoogbeleid. Waar honden verboden zijn kom ik niet.

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Dat honden niet overal meer mogen komen hebben we aan de ASO's te danken. Degene die de hond midden op de stoep laten poepen, in het bos achter het wild of vee laten aanrennen of tegen andere mensen laten opspringen. Als er staat verboden voor honden zoals een winkelcentrum zal ik haar niet meenemen. In het bos is ze altijd los, ook al moet ze aangelijnd zijn. Ze loopt netjes bij mij. Ze gaat niet achter wild aan. Als ze dat wel zou doen zou ik haar aanlijnen.

honden page profiel RandjeRandje 3 doggies

honden foto van Randje

Ik heb strand, duin, bos en park dichtbij. Daar mag (en gaat) Skip dus los.
Ik heb dus geen reden om het te doen ;-) O-)

honden page profiel Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)Huize Onyx (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip) 3 doggies

honden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)

Pack member

Wij lopen altijd in het bos bij het huis van Rutger Hauer en naast de golfbaan.
Eigenlijk staat er op de bordjes honden aan de lijn maar de boswachter(s) hebben er geen probleem mee dat de honden daar los lopen.

Het is zoals Mimi schrijft een soort gedoogbeleid door de vingers zien.

honden page profiel Mirella en 24 hondenpootjesMirella en 24 hondenpootjes 3 doggies

honden foto van Mirella en 24 hondenpootjes

ja elke dag weer O-)

anders zouden ze hier nooit los kunnen geen gebieden in de buurt!

honden page profiel Mirella en 24 hondenpootjesMirella en 24 hondenpootjes

honden foto van Mirella en 24 hondenpootjes

waar ik wandel lopen alle honden los trouwens..vandaag met een bekende meegewandeld zij is agente maar haar hond rende ook gewoon lekker los,daar waar het niet mag :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Laten jullie de hond wel eens loslopen waar dit niet mag?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^