Halti of Gentle Leader?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi,

Ik ben op zoek naar gebruikerservaringen:
Esha trekt op zich niet erg aan de lijn (bij mij), maar wij wonen bij een drukke weg die we over moeten steken als we haar uit willen laten....bij het oversteken daarvan kunnen we natuurlijk niet de methoden gebruiken om haar het trekken af te leren (stilstaan, omdraaien etc.) Daarnaast, een beetje flauw misschien om het op een ander af te schuiven, maar mijn vriend mist een beetje de "timing" bij het bekrachtigen/corrigeren van hondengedrag.
Ze heeft inmiddels donders goed door wanneer ze met trekken aan de riem weg kan komen en wanneer niet. Om dit te omzeilen wil ik toch eens een halti of gentle leader proberen.
Wie heeft er ervaring met één van de twee of beiden? En welke heeft jullie voorkeur en waarom?

Groetjes, Mischa

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Halti of Gentle Leader?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja mischa, ik met bamse, ik vind het een geweldige uitkomst, ik heb gekozen voor de halti, is dat dan niet hetzelfde als de gentleleader ? volgens mij wel, de een is duurder en de ander veel goedkoper, maar goed wat wil je weten ? vertel het maar.

willemijn.

honden page profiel KenyaKenya

honden foto van Kenya

Op welke leeftijd kan je met een halti beginnen eigenlijk ? Gr

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram. 3 doggies

honden foto van Mandy & Bram.

De hond van mijn vriend heeft een gentle leader. Dit is geen muilkorf, maar een soort tuigje om zijn snuit, wat je vastmaakt aan zijn halsband, waardoor hij heel duidelijk en kort te corrigeren is. ipv, aan zijn nek te trekken, beweeg je zijn snoet in de juiste richting. Zijn hond heet Boris en is een heel krachtige labrador, die je in al zijn enthousiasme achter zich aan meesleept. Bij hem heeft de gentle-leader ontzettend goed en direct geholpen! :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb hem bij bamse met anderhalf gebruikt, ik had een verbrijzelde arm, en had maar een hand om meer dan 65 kilo in bedwang te houden, mijn zelfvertrouwen ging er mee aan de haal, ik was bijna bang om bamse uit te laten, als ze wat zag, dan wilde ze er naar toe, terwijl ze heel goed wist wat volgen was, nou ik ben die halti gaan gebruiken op aanraden, dacht nog, dat is niks, nou het is geweldig.

voor een puppie vind ik het echt niet nodig, er zijn veel vriendelijke dingen waar je mee kunt werken, zeker op cursus, weet dat je met de halti op cursus mag komen, terwijl een slipketting taboe is, en een pupje moet je eerst netjes leren om te volgen, daar heb je geen halti voor nodig, alleen als ze wat ouder worden en er een hoop dingen niet helpen, dan is een halti geweldig, dus ik zou zeggen, probeer eerst de andere methodes, die je op een cursus leert, is de hond hardnekkig, dan de halti.

willemijn.

honden page profiel AnjaAnja 3 doggies

honden foto van Anja

Ik kan je zo al zeker 8 honden noemen die van een halti een nekhernia over hebben gehouden, probeer het zo lang mogelijk uit te stellen. ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je een halti koopt of een gentleleader, dan zal je je toch even moeten laten voorlichten hoe die gebruikt moet worden, een slipketting moet je ook leren gebruiken,

en als een halti goed gebruikt wordt, dan is er echt niets aan de hand.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

lees eens wat mandy beschrijft, je trekt met een halti niet aan zijn nek, je corrigeert zijn snuit.
ik heb de halti niet aan een extra halsband, gewoon de halti om, en daaronder zijn kin zit een ring, en daaraan doe ik de riem, en een gewone halsband, en de hond trekt als een waanzinnege, dat zal ook geen voordelen opleveren, aan een halti hoef je helemaal niet te trekken, die is met een vinger te corrigeren.

bams weegt 65 kilo, en echt met een vinger te corrigeren, geloof me maar.

willemijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

anja, ik vind het moeilijk om het goed uit te leggen, maar echt er komt geen getrek aan te pas, je doet hem om, en je gaat aan de wandel, de hond loop niet eens voor je uit, de halti corrigeert de snuit, en de hond trekt helemaal niet meer, zodra de hond de halti om heeft, is het getrek verleden tijd. echt waar.

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

ik had hem voor dingo,django,bowie en voor diego nu.bij de ene hond werkt het goed,de ander kan er niet aan wennen,of krijgt hem af,welke maat je ook pakt.
denk er alleen aan dat je nooit mag trekken,want dan kan je hond een hernia krijgen.

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi,
Bedankt voor jullie reacties.
No worries, ik weet hoe je er op een veilige manier mee om moet gaan, en als het me uiteindelijk niet duidelijk is, zou ik het niet gebruiken totdat ik het wel weet.
Naar mijn weten is het geen correctiemiddel (in de zin van "straffen"), maar door niet te trekken vermijdt de hond de onaangename druk van de halti/gentle leader. Dus negatieve bekrachtiging van netjes aan de lijn lopen.

Maar het gaat mij erom: wat zijn de verschillen? Volgens mij is het verschil dat de GL verstelbaar is? Of zijn er echt verschillen in werking/toepassing/veiligheid?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de halti kan je op maat kopen, voor Bamse heb ik de maat van een flinke hond, extra groot, voor een kleinere hond is dat small, zo zijn er voor verschillende maten honden dus ook maten halties.
het verschil tussen een gentleleader is de prijs , voor de halti betaalde ik 6.95 euro en op internet kan je de gentle leader bestellen voor tussen de twintig euro en meer, las ik op het forum. voor de rest , kijk dan even op internet, wat ze daar over beschrijven, want hij staat op internet, de gentleleader.

de toepassing is exact hetzelfde.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Hi Micha, bij onze vorige hond (duitse herder) heb ik ook de halti gebruikt toen we op vakantie gingen in de bergen wilde ik nl. niet het risico lopen dat ze ons in een ravijn zou trekken in haar enthousiastme. O-)
Ook soms als ik met haar naar drukke plekken ging bijv. in de metro gebruikte ik hem voor haar. Kreeg wel altijd opmerkingen van "o bijt ie?", maar het hielp wel tegen het trekken.
Zelf had ze er wel een hekel aan en probeerde hem altijd af te krijgen, ik had ook het idee dat het misschien ook erg jeukte want ze zat er altijd met haar poten aan te krabben.

Ik heb hem dan ook alleen maar in sommige situaties gebruikt. Later was het ook niet meer nodig, alleen in de eerste onstuimige jaren.

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Hoi,

Ik heb in het verleden een Gentle Leader gebruikt, idem voor een paar vrienden van mij, allen zijn we tot de conslusie gekomen nooit meer...

Onze honden zagen er niet bepaald gelukkig meer uit, ok, ze trokken niet langer aan de lijn maar het plezier in hun wandelingen was er wel uit. Ik heb de Gentle Leader op maat laten zetten in de winkel daar lag het dus niet aan, maar op een gegeven moment wilde mijn hond er echt niet meer mee verder, hij ging dan koppig zitten en probeerde net zo lang tot hij er uit was, wat hem ook lukte. Hetzelfde met die vriendin van mij, haar hond is er ook uit geraakt...

Nu heb ik een Halti harness, dus niet om de snuit (want daar heeft Tibo zulk een hekel aan dat hij hem steeds probeert af te krijgen) maar een echt tuigje. Dit werd me aangeraden door een dame in het asiel die daar de onafgerichte Staffords mee traint en met groot succes. Mijn woefje loopt nu wel vrolijk mee en toch trekt hij niet langer aan de lijn. Ik geloofde het niet toen ze me vertelde dat dit zo goed zou helpen, maar het is echt zo ! Gedaan met sleuren en tijdens de wandeling zijn zowel baasje als hondje gelukkig. Voordeel van deze Halti is volgens mijn DA ook dat de hond wordt gecorrigeerd op twee verschillende plaatsen en dus nooit een overbelasting kan veroorzaken.

Moest je er meer informatie over willen kan je dit altijd op het Internet terugvinden onder Halti Harness.

Groetjes,
Marie-Rose


honden page profiel YvonneYvonne 3 doggies

honden foto van Yvonne

Ik gebruik al jaren voor mijn Tervuerenaar(s) een Gentle leader.
Het verschil, behalve de prijs, is dat de Halti van mindere kwaliteit is. Dunnere neusband, zwakker materiaal. Wat bij dus het gevolg had met eerst een Halti dat deze kapot schoot op het moment dat Snoeck en Tieka achter een kat aan wilde. Ook sneed deze Halti in de neus.

Snoeck is nu bijna negen, hij weet niet beter, ervaart het zeker niet als onplezierig, hij loopt zelfs aan de lange lijn ermee (wat dus afgeraden wordt vanwege het plotselinge rukken en daardoor de nek verdraaien). Alleen Snoeck vertoont dat gedrag niet. Hij heeft een Gentle leader vanwege beschadigde halswervels, mede door zijn opvoed tante Tiek en om verdere beschadiging door slipketting cq halsband te voorkomen.

Als je een Gentle leader koopt zit daar een gebruiksaanwijzing bij, met goede uitleg wat wel en niet te doen. Dat is ook op internet te vinden.

honden page profiel fortunafortuna 3 doggies

honden foto van fortuna

het probleem met zo'n tuigje is bij mijn hond,die een borst heeft van 35cm breed,dat hij dan zijn borst kan gebruiken om te trekken,waardoor ik hem helemaal niet meer kan houden

honden page profiel hatjehatje 3 doggies

honden foto van hatje

Wij hebben voor Kayin een gentle leader (ken haiti niet eerlijk gezegd). Werkt perfect. Onze hond trekt ook niet erg. Maar als de kleinste in de buggy zit en de andere twee fietsen er naast is het moeilijk om ook nog een "af en toe trekkende hond" in de gaten te houden. (en als ie trekt doet ie dat voor een goeie ;-) ).
Je moet wel in de gaten houden dat je geen ruk aan de riem geeft op het moment dat hij trekt want dan gaat het verkeerd met zijn koppie en nek. Maar dat spreekt eigenlijk voor zich.
Ik heb hem geadviseerd gekregen vanuit de hondenschool en zij hadden ook alleen maar goede ervaringen.

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Ik heb geen gebruikerservaring met de gentle leader en de halti :-) Ik wilde net een topic maken om aan iedereen te vragen hoe zijn hun honden uitlaten... maar dat hoeft niet meer :-D
Ik moet zeggen dat ik het aantal gebruikers ervan niet zo hoog verwacht had O-) en ik maar denken dat Jaro als 1 van de weinige soms nog trekt :-D
Ik heb weleens overwogen, vooral in het begin om dit ook te gaan gebruiken maar ik ken niemand die dit aanraadde.. als ik dit zei leek het bij de meeste hondenbaasjes en leidsters van de cursus wel of ik ze een oneerbaar voorstel deed O-)
Het niet trekken gaat steeds beter.. maar als er iets onverwachts komt of hij een hond ziet met name een teefje... tja dan wil hij nog wel eens de trek erin gooien O-) moet me dan echt schrap zetten... maar ja ik weeg nog net 8 kilo of zo meer als onze Jaro hahaha, dus als hij wil sleept hij me zo over de grond mee naar waar hij naartoe wil :-D maar goed... we proberen het nog steeds zonder en met een gewone halsband en riem en hopen dat hij uiteindelijk nooit meer zal trekken.

Groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Halti of Gentle Leader?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^