welke ras past bij ons??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel matthiasmatthias

Hallo,

We willen graag een hond maar het probleem is alleen wat voor een hond.

we wonen in een middelgroot huis. We hebben een middelgrote tuin. Hij moet wel goed alleen kunnen zijn. We willen er ook graag cursussen mee doen. We kunnen hem niet zoveel beweging geven. :'( Hij moet ook soms in de auto. Het moet een beschermende hond zijn.

groetjes matthias

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "welke ras past bij ons??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Wat is goed alleen kunnen zijn?
Hoeveel uur?
En wat is niet veel beweging?
De meeste beschermende honden vind je bij de herdergroep, maar die hebben allen erg veel beweging nodig (schipperke wat minder maar die is dan ook klein).
De auto kan je elke hond aanleren.
Het alleen zijn ook, maar ik houd max 4 uur aan elke dag of evt 2 dagen 6 uur.

honden page profiel ColetteColette

honden foto van Colette

ha Mat,

toch nog maar een keer opnieuw proberen???
Gezellig

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi Matthias,

Zolang "weinig beweging" nog steeds betekent "3 x een kwartier per dag", kun je mijn mening vinden in de overige 3 topics die je hierover gepost hebt.

Ik begrijp dat je heel erg graag een hond wilt, misschien kom je er daarom steeds weer op terug? Als je het dan zó graag wilt, is er dan geen manier waarop je je situatie aan kunt passen, waardoor je hem meer beweging kunt geven?

Groetjes, Mischa

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

mm waarom is er de reden dat je hem/haar niet veel geweging kan geven? de meeste honden hebben toch redelijk tot veel beweging nodig. dat goed alleen kunnen kan je alleen leren (bij sommige rassen is dit wel moeilijk en die zou ik dan ook niet nemen).

maar als je weing thuis bent en ook nog eens weing met je hond kan doen, lijkt het me niet verstandig een hond te nemen. Het blijft een beest die er wel opuit moet, en dan natuurlijk niet alleen voor een plasje.

honden page profiel matthiasmatthias

ik kan hem/haar drie keer een half uur per dag uitlaten. En 1 of 2 keer in de week een grote wandeling van een uur in het bos. En het alleen laten. hij/zij moet 3 uur alleen kunnen zijn achter mekaar dan kan ze even uitgelaten worden en dan weer 2 uur achter mekaar aleen zijn en dat 2 of 3 dagen.

groetjes matthias

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is toch allemaal te doen ? maar ik merk dat je onzeker bent, als je nou eens een oppas hond voor een paar weken neemt ? zou dat geen idee zijn ? dan weet je exact wat voor tijd je er aan zou willen en kan besteden ?

en even uitgelaten worden na twee of drie uur ? zit ze dan weer alleen voor twee drie uur ?

willemijn.

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

De meesten hebben toch wel een uur perdag aan echte beweging nodig, en kan je daarnaast geestelijke speletjes doen worden ze nog slaperiger van. En pup moet elke uur eerst een plasje/poepje doen, en dat wordt wel steeds langer, maar de eerste week toch wel elke uur. Dus dan moet je wel kunnen vrijvragen of zo of net in je vakantie plannen.

die van ons krijg naast zijn gewoone wandeling sowieso een 1 tot 1,5 uur beweging, als hij wat ouder is meer, nu niet vanwege de groei (groote hond en het is een herder dus een beetje oppasen met te veel aan beweging). Bij ons is er altijd wel 1 thuis, straks met onze hondentimsalon/pedicure praktijk gaat hij mee, en onze teef ook als die er over een jaar komt.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Een hond kan wel 2 tot 3 uur alleen zijn even uit en weer 3 uur alleen, maar dan moet het wel een volwassen hond zijn die gewend is alleen te zijn.
mijn Mexx moet 2x per week van 8:30-12:00 alleen zijn dan wordt er een half uur met hem gefietst en om 13:00 gaan ze weer weg en dan komt de eerste tegen 3/4 uur thuis. Nu is Mexx 6,5 jaar en wordt hij dan daarna goed uitgelaten min een uur, en de overige dagen ook veel dus hij kan het hebben.
Maar dan moet je wel een hond vinden die makkelijk alleen kan zijn.

Ik zou voor een herplaatser gaan en het liefst een uit de gezelschapshonden groep, of een oudere hond die minder beweging nodig heeft.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Het moet jou verboden worden topics te plaatsen!

honden page profiel jojo

honden foto van jo

En ben je er al uit matthias.
Niet weer een volgende topic openen met de zelfde vraag straks graag.
Neem een hond die die aan je eisen voldoen en ga naar een asiel zitten genoeg honden die op een baas wachten.

Groetjes Jo

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

ja ben je er al uit?

ben benieuwd wat het is geworden. :-)

lieve groetjes, Uma

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ok even een checklist voor jou:

- Ben je echt helemaal zeker dat je een hond wil.
Als eigenaar van een hond ben je volledig verantwoordelijk voor zijn welzijn. Het is een levend wezen dat helemaal van jou afhankelijk is. Je zal het middelpunt van zijn leven zijn en hem veel tijd en toewijding moeten geven. Ben je bereid boeken te lezen over het karakter en de opvoeding van een hond.

- Realiseer je je hoeveel werk een hond geeft.
Ben je bereid zonder mopperen haren op de vloeren, meubels etc te verdragen. Ben je bereid ongelukjes van de vloer op te ruimen. Heb je voldoende tijd een hond aan je te laten wennen, zindelijk te maken, benchtraining te geven, langzaam aan trainen aan het alleen zijn, evt. probleemgedrag met veel geduld en liefde weg te trainen.

-Ben je je ervan bewust dat een hond toch zeker recht heeft op tenminste 1 lange wandeling van tenminste 1 uur waar hij zich lekker kan uitleven. Tussendoor nog wat kortere wandelingen en voor het slapengaan ook nog lekker even uit. Alles bij weer en wind he.

- Ben je bereid de hond ook geestelijk uitdaging te geven, spelletjes met hem te doen. Naar cursus gaan en/of een hondensport.

-Is het je duidelijk hoeveel kosten ermee gepaard gaan.
Reken eens door wat je allemaal kwijt zult zijn, niet alleen de aanschaf en het eten, mand, speeltjes e.d. maar ook de kosten van een dierenarts.

-Ben je ervan bewust hoe oud een hond wordt.
Een hond kan wel meer dan 15 jaar oud worden en heeft vooral ook in zijn laatste levensjaren veel steun en toewijding van jou nodig. De hond is totaal hulpeloos en afhankelijk van jou. Waarschijnlijk zal je ook meer dierenartskosten hebben.

-Wat gebeurd er met de hond als je op vakantie gaat.
Gaat hij mee, in een pension of bij familie?

- Wat gebeurd er met de hond als je gaat verhuizen.
Veel honden zitten in een asiel met het smoesje dat ze de hond niet mee mochten nemen naar het nieuwe huis. Zou je dat ook doen met je kinderen? Als je van mening bent dat dat toch iets heel anders is, wees dan eerlijk naar de hond en zie van de aanschaf van een hond af.


Ik wil je hiermee duidelijk maken dat je er steeds zo op hamert aan welke eisen jouw hond zal moeten voldoen. Maar kijk eerst eens of jij aan de eisen van een hond kan voldoen.
Zeg je op alles hierboven volmondig ja, zou ik zeggen ga ervoor, kijk in het asiel voor een leuke hond en geef hem een goed leven bij jou.


Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "welke ras past bij ons??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^