Wat stoppen jullie in de kong?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Ik las zoveel enthousiaste berichten over de kong, dat ik er ook een voor Bram heb gekocht. Hij mocht mee naar de dierenwinkel, en omdat Bram al een hele hond is, raadde de meneer aan een rode kong, maatje L te kopen! Hoera! :-)
Ik vroeg me alleen af wat jullie nou in die kong stopten? Zijn er nog mensen met lekkere recepten of bijzondere vullingen!? :-D

Veel liefs van Men, en van een hongerige Bram!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat stoppen jullie in de kong?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

er gaan recepten rond op het forum, maar eer je die gevonden hebt,

lekkere dingen zoals zijn eigen eten, brokjes vallen er zo uit, dus dat is geen optie, of je moet ze plakken met gesmolten kaas, ook lekker en een goeie bezigheid, vers vlees, carnibest, pens, {wel vliegen dan} groenten met vlees vermengen, een boterham met pindakaas, ach alles wat je hond lust kan erin, zie het wel als extra eten he, dus daar moet je wel op letten. en wat ik zeg er gaan recepten rond op het forum. veel plezier ermee, bamse heeft nu ook een kong, je wil het niet weten, leeg ? dan vullen he, dus ik stop er echt haar helemaaltijd in, heb wel de allergrootste gekocht.

willemijn.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Haha, heerlijk, alleen niet allemaal geschikt voor Brams zwakke maag. Bram eet alleen kleine brokjes, en die vallen er inderdaad snel uit. Ben benieuwd naar alle recepten, heb er enkele gevonden, maar ik zoek me rot! Dus ik hoop er nog meerderen te ontvangen! :-D
Liefs en een knuffel voor Bamse. Hoe gaat 't met dr vriend!? ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hihi wat leuk dat je dat vraagt,

goed hij ligt ook voor pampus, dat gaat dan dagen duren he, wanneer de zon over is en de regen weer komt, komt hij wel weer overeind.

voor brams gevoelige maag, zijn eigen brokjes, met wat magere smeer kaas, van 20 + alles even plakken en dan in de kong, let op hij is lekker bezig.

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Weet niet of Bram banaan lekker vind?? maar anders banaan prakken en dat in de kong doen eventueel mengen met wat brokjes?? Deed het dan vaak ook nog afsluiten met zo 'n minimergpijpje zodat ze die er eerst uit moest zien te krijgen voor ze bij het lekkers kan.

Maar eigenlijk kan je alles wat een hond mag hebben en lust en in de kong past er in doen (soms alleen beetje creatief zijn om het dicht te krijgen.

Groetjes Elvira en poot van Loekie

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi,

Nou voorlopig denk ik dat je vooruit kunt :-)

http://members.home.nl/r.kwantes/kong-recepten.html

http://www.petsplaceleek.nl/kong2.html

http://www.petwellnesscenter.nl/health/voeding-snacks/kong-recepten.html


http://44rinus44.googlepages.com/RECEPTENVOORDEKONG.doc



Recept 1
Neem een pens- of hartschijf uit de diepvries en zodra deze iets ontdooit is, vul de kong dan helemaal. Druk het goed aan zodat het moeilijk is om het eruit te krijgen.

Recept 2
Week wat van de gewone voerbrokken in water of bouillon. Maak met behulp van blik of een pens- of hartschijf er een lekkere brij van (niet te vochtig). Vul de kong helemaal en druk het goed aan. Op deze wijze haal je het restant vocht eruit en wordt het lastiger om de inhoud eruit te halen.

Recept 3
Neem een boterham, haal de korstjes eraf, beleg deze met kaas (smeerkaas mag ook), vouw de boterham in de kong. Laat de kaas smelten in de magnetron. Laat de kong eerst goed afkoelen, en geef de kong pas als hij koud aanvoelt.

Recept 4
Neem een boterham, haal de korstjes eraf, beleg deze met leverworst (smeerworst mag ook), vouw de boterham in de kong. Druk het goed aan.

Recept 5
Vul de kong met de volgende laagjes: brood, kaas, brood, kaas totdat de kong vol is. Laat de kaas smelten in de magnetron. Laat de kong goed afkoelen, en geef de kong pas als hij koud aanvoelt.

Recept 6
Vul de kong met de volgende laagjes: gekookte pasta, kaas, rodiworst, pasta etc. totdat de kong vol is. Laat de kaas smelten in de magnetron. Laat de kong goed afkoelen, en geef de kong pas als hij koud aanvoelt. Sommige honden vinden gekookte rijst erg lekker, gebruik dan rijst in plaats van pasta.

Recept 7
Maak een lekker mengseltje van gekookte pasta met pens- of hartschijf, vul de kong helemaal. Laat de kong opstijven in de koelkast en geef de kong dan pas aan de hond.

Als deze lijst u weer op andere ideeën brengt voor nog meer kongplezier met uw hond, laat u ons dit weten? We horen graag nieuwe recepten!

Groetjes,
Wilma

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Wauw, als ik je er 100 doggies voor zou kunnen geven zou ik dan doet!! :-D Ontzettend bedankt Wilma!

honden page profiel jojo 3 doggies

honden foto van jo

Wilma is ook de kong vulster he.
Niet verder vertellen.
Maar je heb nu genoeg dingen voor de kong ;-) :-D

En Wilma bedankt he.
GA je kong wilma noemen :-D


Liefs jo

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) Jo ik gebruik zelf niet eens een kong :-) :-) :-)


@Mandy niets te danken, graag gedaan.

Groetjes,
de kong vulster :-)

Tanja (Gast)

Als ik moet werken, krijgt Fellow een deel van zijn brokken en als ik wegga vul ik zijn kong met de rest van de brokken met kleine stukjes kaas. Hier doet hij alles voor. :-D

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

hallo,

ik heb ook op het internet wat kong-recepten gevonden.
ik en een vriendin van me hebben een test gedaan welke haar hond het lekkerst vond.
dat bleek de baby-kong te zijn.
maar eigenlijk vond ze allemaal erg lekker O-)



Kong met worst:
neem een Rodi worst, snij hier een plak vanaf die qua dikte nog door de opening van je Kong past. Snij het plakje worst door in de vorm van een maan. Nu kun je beide maanvormige partjes er behendig inschuiven. Wanneer je je hond nat voer geeft, kun je wat van dit natvoer mengen tussen de worst.

Vier-gangen Kong:
prop wat hondenworst boven in het gaatje ter afsluiting. Stop er een variatie aan kleine lekkernijen in (treats, trainertjes, blokjes kaas, stukjes Bifi etc. Stop er dan een laagje pindakaas of gesmashte banaan in. De derde laag bestaat uit gekookte ongekruide pasta die je nog over hebt van de dag ervoor en om de maaltijd af te maken sluit je de Kong weer af met hondenworst. Buon appetit!

Vegetarische Kong:
prop wat pindakaas boven in het gaatje ter afsluiting. Kluts een ei en strooi kleingehakte stukjes groente in het ei. Stop deze mix in je Kong en sluit deze af met je hond zijn favoriete kaas. Stop je Kong circa 20 seconden in de magnetron, laat de Kong afkoelen en voila, een vegetarische Kong.

Fruit Kong:
hak een appel en twee wortels fijn. Snipper de stukjes appel en wortel in de Kong. Prop een banaan in de kong om de mix bij elkaar te houden. Je kan varieren met het fruit, denk aan mango, nectarine, selderij, broccoli en bloemkool.

Oosterse Kong:
neem wat afgekoelde (plak)rijst. Meng de rijst met wat kleine stukjes leverworst en/of kleine reepjes kaas. Stamp het mengsel goed aan met een vork.

Baby Kong:
klop Brinta pap op met water of met yoghurt. Snipper stukjes banaan of stukjes worst door de pap. Je kan ook hondenbrokken gebruiken. Deze Kong kun je ook invriezen. Let op: een ingevroren Kong eerst even onder de kraan houden, anders heb je kans dat de tong van je hond aan de Kong vast komt te zitten, een zg. TongKong.

Kong op een touwtje:
sommige hond hebben een extra uitdaging nodig. Knoop een stuk stevig touw in je kong en hang deze zo op, dat je hond er net bij kan. Doordat je hond de Kong niet vast kan pakken zal hij nog meer moeite moeten doen om de Kong leeg te krijgen.


groetjes, Uma

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra 3 doggies

honden foto van Yvonne en cyra

Lijkt hier de SMULHOEK wel O-) O-) O-) O-) O-) O-)

Bedankt voor de recepten dames

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Namens Bram die al een uur onafscheidelijk is met zijn kong met pindakaas...

BEDANKT!!! :-D :-D :-D

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Bianka

hey kei leuk dit! ik zal ook eens een paar uit proberen.

hey misschien ook een idee (vooral bij warm weer)boven kant met pindakaas afdekken dan blokjes wortel, banaan, appel, kaas en leverworst (of rodiworst) in de kong, maak van boullion een brinta papje en dan weer afdekken met kaas of pindakaas en dan in de vriezer. Let daarbij dan ook weer dat je oppast op die tongkong haha :-)

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Ik vond het wel leuk om een fotootje te laten zien met Bram & zijn nieuwe kong! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat stoppen jullie in de kong?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^