Hoe zwaar is jou pup?- Engelse Stafford

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel u will b in my heartu will b in my heart

honden foto van u will b in my heart

Ja de melmar lijnen zijn ook ierse lijnen en je zou ze onder werktype kunnen scharem maar aangezien de melmar hondjes ook heel diep in de nederlandse sbt populatie zit heeft bijna elke sbt in nl wel iers bloed. ;-)

honden page profiel u will b in my heartu will b in my heart

honden foto van u will b in my heart

Om op je vraag vallen bully types daar ook in, tja zie maar een bully te vinden waar geen melmar ergens ver terug te vinden is, dr zullen vast wel wat hondjes tussen zitten als dr afrikaanse inport bij zit, toch zal alles wel terug te vinden zijn op het werktype hoor.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Mijn amerikaanse was met 8 weken 4.5 kilo en zit nu met 9 maanden richting de 30 kilo. Je staat dus nog wat te wachten haha!

honden page profiel Elly Van HeeringenElly Van Heeringengoedgekeurde fokker

honden foto van Elly Van Heeringen

" Om op je vraag vallen bully types daar ook in, tja zie maar een bully te vinden waar geen melmar ergens ver terug te vinden is, dr zullen vast wel wat hondjes tussen zitten als dr afrikaanse inport bij zit, toch zal alles wel terug te vinden zijn op het werktype hoor. "


Is vaak zo, hoe verder je terug gaat(Bullytype) in lijn kom je veel Melmar tegen.
Bij ZA import niet, maar de oorsprong weet ik niet van ZA, wellicht veel Engels

honden page profiel Ilse & MiloIlse & Milo

honden foto van Ilse & Milo

Ik geloof dat er zelfs franse stafford is? Deze zag een bekende van mij eens, vroeg wat het was (heeft zelf een amerikaan)

Richie (Gast)

heb een grijze amerikaanse stafford van 11 maanden en hij is al 32 kilo

katrien (Gast)

die van mij is nu 18 maanden en weegt 17kg  ':-)  ook een reutje

honden page profiel tysontyson

honden foto van tyson

" Hallo Iedereen,

Omdat ik nergens gegevens kan vinden van de groeistaven van de Engelse Stafford probeer ik hier een aantal gegevens te verkrijgen.

Hieronder mijn verzamelde gegevens:

Milo - reu

8 week - 4.3 kg
9 week - 5.3 kg
13 week -7.7 kg


Zo kan ik vergelijkingen proberen te maken, wel dat de hond niet te dik is (dus de ribben kunnen voelen maar niet zien) en gezond.

Zouden jullie mij kunnen/willen helpen?
Bedankt!! "

vriend van me heeft ook een engelse en die weegt op 3 jarige leetijd 19 kilo,ze is een teefje,maar wel heel laag op der poten maar wel breed haha is wel stoer om te zien

honden page profiel tysontyson

honden foto van tyson

" Tyson hier is dan wel een American Stafford maar heb hem wel maandelijks gewogen ! :-) voor Amstaffjes zijn er wel barema's ..

zijn ook wel een stukje zwaarder en ietsje groter dan de Engelse :-) Tyson weegt nu een mooie 28.5 KG :-D en hopen op naar de 30 - 35 KG :-D ons muisje weegt een mooie 26 KG :-) ben daar een beetje freeky in en houd dat nogal bij aangezien ik shows wil lopen met Tyson :-D "


deze tyson weegt 33 kilo op ze 6 maanden oud

keesje013 (Gast)

Hallo , ik heb een staffordje van 6 maanden.
gisteren was ik bij de dierenarts om hem te laten wegen en hij woog al 19.75 kilo al bijna 20 kilo.
heb aan de dierenarts gevragen of hij miss te dik is of wat dan ook en da was niet het geval.
de ouders van mn hond wogen allebei maar iets van 18.
hoe kan t dat deze hond. Zo groot en breed aan t worden is terwijl die ouders het niet waren ?

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Misschien was de opa of oma wel een beer :o, its all in the genetics

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Plaats eens een foto van je staffie, liefst zij aanzicht en boven aan zicht.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Zo kan ik vergelijkingen proberen te maken, wel dat de hond niet te dik is (dus de ribben kunnen voelen maar niet zien) en gezond. "

Bij ASTs en SBTs mag je de achterste ribben wel zien trouwens, zolang je de ruggengraat maar niet kan zien.

En zoals gewoonlijk schrik ik weer van de gewichten maar goed, dat zal wel aan mij liggen.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Houd er bij vergelijken wel rekening mee dat er niet een vast schema is de ene hond is net wat zwaarder gebouwd als de ander en zal dan toch van een schema afwijken) Je blijft grotendeels afhankelijk van de beoordeling van je eigen hond > regelmatig controleren hoe het gebied bij de ribben aanvoelt.

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

"
Bij ASTs en SBTs mag je de achterste ribben wel zien trouwens, zolang je de ruggengraat maar niet kan zien.

En zoals gewoonlijk schrik ik weer van de gewichten maar goed, dat zal wel aan mij liggen. "


Idd maar van mij mag je zeggen moet je zien ipv van mag..... Ruggengraat ga je alleen zien bij te weinig spier opbouw, ken genoeg honden waarbij bijna alle ribben zichtbaar zijn, maar de ruggengraat niet zichtbaar is.

Ik schrik niet meer van gewichten, het is steeds meer en meer dat ze zo zwaar zijn doordat ze veelste breed gefokt worden om over de hoogte nog maar te zwijgen. Laatst nog op FB een AST reu van 60cm hoog en 40 kilo, tja en dan nog blijven vol houden dat het een zuivere AST was, de standaard max is 48,3 cm...... Het gaat helemaal nergens meer over!

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Eens, ik snap die drive naar groter en zwaarder ook niet. Zo maak je iets van het ras wat het niet is en je werkt de kruisband blessures waar zeker ASTs last van hebben in de hand.

Voor mij moeten ASTs en SBTs hun gespierde uiterlijk combineren met een atletische bouw. Zeg maar zoals een topsprinter. Dat hele grote en zware vind ik helemaal niets... en dat van iemand met een AST die al flink aan de grote kant is (Misia, AST teef, 50cm en 24kg).

honden page profiel Jolien * Lexi en LionelJolien * Lexi en Lionel

honden foto van Jolien * Lexi en Lionel

tsja ik heb een AST teefje van 6,5 maanden die nu +/- 47cm hoog is en 16,5 kg weegt en krijg ook alleen maar te horen dat dat toch wel veel te weinig is voor een amstaff. Maar elke hond groeit anders dus eigenlijk kan je gewoon niet met elkaar vergelijken en pas zien of ze nu wel of niet aan de standaard voldoen wanneer ze helemaal uitgegroeid zijn :-D

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

Dit is wat de standaard aangeeft: Bij de reuen heeft een schofthoogte van 45,7 cm tot 48,3 cm de voorkeur en bij de teven heeft een schofthoogte van 43,2 cm tot 45,7 cm de voorkeur.

Mijn teef word als heel klein ervaren voor een AST en die is 45cm en 16 kilo....

Het breder en groter fokken is nergens goed voor, bij de SBT zie ik ze steeds meer richting bulldog gaan en dat heeft helemaal niets meer te maken met atletisch. Ik vind dat enorm zonde en je krijg er dood ongelukkig honden van, ze willen wel maar kunnen niet.....

Doe mij maar een marathon loper, geen spier te veel die ze tegenhouden om langdurig te kunnen lopen!

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" tsja ik heb een AST teefje van 6,5 maanden die nu +/- 47cm hoog is en 16,5 kg weegt en krijg ook alleen maar te horen dat dat toch wel veel te weinig is voor een amstaff. Maar elke hond groeit anders dus eigenlijk kan je gewoon niet met elkaar vergelijken en pas zien of ze nu wel of niet aan de standaard voldoen wanneer ze helemaal uitgegroeid zijn :-D "


Ook die van jou is gewoon al heel erg groot en voor een zuivere AST Jolien. Laat je niet foppen door de mensen die het klein noemen. Qua gewicht best goed maar echt al flink hoog op de schoft.

davidschuttw (Gast)

Ik,heb nu een am Stafford x am bully hij is,nu 8 weeken oud en hij weegt 7.1 kilo,en,is verder niet dik

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Blijf of wacht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^