weet iemand welke hond bij mij past????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ValaVala 3 doggies

honden foto van Vala

Mat hoe graag je ook een hond wil ( wat ik goed kan begrijpen) is het geen speelgoedbeestje. je gaat een verantwoording en verbintenis aan voor heel veel jaren. 3 x een kwartier? Mijn honden ( 3 kleintjes) gaan 5x per dag uit waarvan 3x zeker een half uur. Met 3x een kwartier red je het niet en als je dat al teveel moeite neemt is een hond gewoon niet geschikt voor je, hoe vervelend dat ook klinkt.

Een hond is een dier en geen enkel ras is een garantie voor bepaalde "trekjes"natuurlijk zal een bouvier waakser zijn dan een basset maar een dier heeft ook een karakter en wel of geen opvoeding. Ik kan nog wel even doorgaan maar het komt op hetzelfde neer.

Overigens vind ik een hoekhuis rijtjeshuis geen klein huis, ik woon zelf in een rijtjeswoning met tuin, niet iedereen zal een landgoed bezitten. Maar je kan nog zoveel ruimte hebben, je zal tijd moeten willen maken. Niet alleen spelen en uitlaten, maar ook opvoeden, persoonlijke verzorging etc etc.

Ik denk niet dat we hier hard willen zijn, ik denk dat de rest net als ik wat verbaasd is dat je een hond wilt aanschaffen maar er zo weinig in wil investeren.

Persoonlijk wordt ik altijd een beetje moe als er een heel eisenpakket bij komt kijken. Maar dat is persoonlijk.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "weet iemand welke hond bij mij past????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Het huis is het probleem ook niet. Ik woon met Mexx in een kleine tussenwoning met kleine tuin, maar compenseer dat door lekker met hem bezig te zijn, zodat hij thuis kan rusten.
Waarom wil je maar 3x 15 min wat met je hondje doen buiten?

honden page profiel izabelaizabela 3 doggies

honden foto van izabela

He Mat!

Ik begrijp best dat je een hond wilt. Super kameraad om mee te spelen en leuke dingen mee te doen. Je hebt zo veel rassen die leuk zijn zowel qua uiterlijk als karakter. Echter dit is persoonsgebonden. Spreek mensen met honden aan en vraag hoe ze zijn. Vraag een kennis/vrienden die een hond hebben om hem uit te laten/ dagje oppassen/ of een weekend oppassen. Ik wil je niet afschrikken, maar honden zijn dieren die getraind en opgevoed moeten worden. Die genoeg (veel) lichaamsbeweging nodig hebben. Veel aandacht willen. Geld, tijd en energie kosten. Ook als jij daar geen zin in heb, je moet wel. Hond moet iedere dag uit, eten, spelen enz. Onze maatschappij accepteert geen honden die blaffen, bijten, op stoep poepen, opspringen, andere honden afsnauwen, en ik kan nog lang doorgaan. Echter is dit alles natuurlijk hondengedrag. En de taak aan de baas om hem zo op te voeden/trainen dat de hond dingen doet die voor de hond niet relevant zijn. Je begrijpt het dat dat veel trainig kost. En 1 cursusje is daar niet genoeg voor. Je moet je hond continu trainen en stimuleren. Al met al, honden zijn leuk en fijn om te hebben, maar je moet veel voor over hebben. En zeker tijd voor hebben. Als je fulltime werkt dan raad ik het af (of je partner werkt parttime en mee wilt helpen dan is het anders natuurlijk).Je moet je hond per dag minstens 4 x uitlaten en het liefst 1 uur (achterelkaar) wandelen. Zo zal je rustigere hond thuis hebben die happy is. Ik wens je veel succes.
Iza met Rocky.

Daniela (Gast)

géén enkele hond!
hoe kan je nou nadenken over een hond nemen als je al weet dat de hond véél alleen thuis moet zijn en niet veel beweging krijgt!iedere hond (hoe klein ook) heeft beweging nodig en geen enkele hond kan lang aleen thuis zijn...
ik heb het inderdaad al zien staan maar misschien inderdaad een goede tip; neem een cavia!
dit klinkt misschien niet erg vriendelijk maar zo denk ik er wel over want er zijn zoveel honden die veel te veel alleen zijn en zo weinig beweging krijgen ,dat kan echt niet!

honden page profiel carcar

ben het met Daniela eens. Je kunt een hond het niet aandoen om veel alleen thuis te zijn en dan ook nog eens weinig beweging te geven. Wij werken ook allebei fulltime en willen ook erg graag een hond, maar we hebben besloten dat het niet eerlijk zou zijn voor de hond. Ik hou heel erg van dieren en wou wel graag wat dieren om me heen hebben. We hebben nu 2 cavia's en 1 konijn gekocht (echt waar!) en het zijn hele leuke beestjes, ook altijd vrolijk. Zolang we beide fulltime werken houden we het bij onze cavia's en het konijn. Is ook leuk hoor!

groetjes



Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "weet iemand welke hond bij mij past????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^