eiwit allergie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

Hallo allemaal,

Arie is een kruising Bordeaux/Mastino,en heeft zeer waarschijnlijk een eiwitallergie,nu las ik ergens op internet,dat het beter is om hem als een carnivoor te laten eten,dus gewoon puur vlees,botten en organen.Wat denken jullie?Hij staat nu al een poos op ZD van Hills,maar heeft vd week kattenbrokken gevreten,en daarna weer vreselijke jeuk gekregen.Heb hem vanaaf weer gewassen met Calendula shampoo,dit verzacht zn huid gelukkig wat,want hij gaat ook zo enorm meuren ervan,zn huid gaat schilferen,zn haren vallen op diverse plekken uit,en het ging verdorie zo goed de laatste tijd.

Heeft iemand een advies?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "eiwit allergie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

Veel allergische klachten verdwijnen inderdaad met rauwe vleesvoeding. Je zou het heel goed kunnen proberen. Op het forum bij 'vers voer' kun je er veel over lezen (hierbijvoorbeeld: http://www.hondenpage.com/hondenforum/64956/argumenten,-waarom-kvv.php. Op mijn website www.voerwijzer.com kun je alle basisonformatie lezen over gemalen rauwe vleesvoedingen (kvv) en over zelf samenstellen.

Een allergie is altijd voor eiwit. Vaak is het kippeneiwit, rundereiwit of eiwit uit graan waar een hond allergische reacties op ontwikkelt. Soms is een hond wel allergisch voor bijvoorbeeld kippeneiwit uit brokken, maar geeft rauwe kip geen problemen. Dit komt doordat het eiwit in de brok bewerkt is en moeilijker voor het lichaam is om te verwerken.

Ook de vieze lichaamsgeur en vachtproblemen verdwijnen vaak op rauwe vleesvoeding.

Gewoon proberen!

honden page profiel sorayasoraya 1 doggies

honden foto van soraya

Ik zou het zeker proberen,het is echt de moeite waard hoor.

Het was voor mijn hond ook de beste optie.

honden page profiel AndreaAndrea

honden foto van Andrea

Ik zou ook idd proberen om op kvv over te gaan. Door giardia kreeg onze Cooper ook problemen met het verteren van eiwitten,dachtte de dierenarts. Bij hem uitte het wel in darmproblemen ipv vachtproblemen. Hij bleef diarree houden en had een hele vieze lucht om hem heen.
Hij heeft een paar weken op Royal Canin Hypo Allergenic gestaan, waarbij de eiwitten al bewerkt waren, en daar ging het al een stuk beter op,maar om dat voer nu een leven lang te geven...
Ik ging toen ook twijfelen om op kvv over te gaan, en op advies van mensen hier, heb ik Cooper toen in een keer laten overstappen op kvv. En dat ging super :-D
Zijn ontlasting was gelijk goed, zijn lichaamslucht werd veel minder, en zijn vacht is nu heel zacht en hij heeft een mooie glans.
We hebben in het begin soort voor soort gegeven,om te kijken of hij ergens op reageerde, en nu krijgt hij gewoon gemengd en van verschillende merken.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Als ie op zd klachtvrij is kan je dat als basis gebruiken en dan telkens een nieuwe eiwitbron aanbieden. Handig om te kijken welke ingredienten in de kattenbrokjes zitten omdat je weet dat ie op minstens één van die ingredienten reageert.
Als je hond reageert op en nieuw eiwit, dat kan vrij snel gebeuren, ga je weer terug naar je basis tot de klachten weg zijn. Als je hond klachtvrij was en je zodra je hond klachten krijgt stopt en terugvalt op je basis zijn de klachten veel sneller weer weg dan bij de eerste keer.

honden page profiel moniquemonique

honden foto van monique

Heel erg bedankt voor jullie reacties,maar weet je wat ik me nu afvraag,toen wij hem net kregen,stond hij op pedigree,en had hij nergens last van,ik heb foto's van toen terug zitten kijken en ik snap er werkelijk geen jota van,het is pas begonnen toen we met Farmfood begonnen.Toch raar? :'(

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Blijkbaar zit er iets in farmfood waar ie niet tegen kan. Dat kan. Honden kunnen ook allergisch worden voor voer dat ze al jaren probleemloos hebben gegeten.

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

je zou hem op een kvv kunnen zetten van een diersoort wat hij niet kent
bv konijn, paard, lam of eend

over het algemeen is het niet mogelijk "allergisch" of "intolerant" te reageren op een eiwitbron die het lichaam nog niet kent, dat kan op den duur wel ontstaan

wij hebben zelf destijds onze hond eerst overgezet op een zalm x aardappelbrokje
dat was abosluut gluten vrij (ook zo'n trigger bij honden)
later naar de eend/rijst van Carnibest
en inderdaad had de hond daar geen nare reactie's op.

je moet wel radicaal zijn, en echt een paar weken alleen dat geven waar je voor gekozen hebt
anders weet je nog niks

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

eiwitten veranderen als het gekookt wordt.. het kan dus zijn dat de hond van gekookte eiwitten geen last heeft.. ik ben zelf allergisch voor fruit en groente.. rauw dan.. als het gekookt is mag ik het wel.. heeft ook met eiwitten te maken..
dan kan het maar zo dat ze van pedigree alles koken zodat het langer houdbaar blijft en dus ook goedkoper te maken is..

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Om precies te achterhalen waar je hond allergisch voor is, kun je een haaranalyse
laten doen.
www.natuurlijkinbalans.nl Josefien Hagenaars
In Hills zit graan en door graan kan de hond een allergie ontwikkelen.
De ene hond heeft al een allergie als pup, de andere hond krijgt het op latere leeftijd.
Hills bevat weinig vlees, wel chemie, zout en granen.
Misschien ligt het daar aan.
Om je een voorbeeld te geven :
Een teckeltje is 5 1/2 jaar bij dierenartsen geweest en het diertje had last van diarree, overgeven, huid en darmproblemen, viel af en was lusteloos.
De ene test na de andere, kuren, injecties, zalfjes, zelfs een operatie om te kijken wat er in
de darmen aan de hand was. Daar was niets te zien.
Het diertje werd weer dichtgemaakt en men wist niet meer wat te doen.
Josefien maakte een haaranalyse en wat al die dierenartsen niet voor elkaar kregen :
Het hondje had een "gewone" granenallergie.
Door al het graan in voer achterwege te laten, ook de bijproducten zonder graan te geven,
dus koekjes, staafjes en stickjes zonder graan, is de hond aan zijn tweede jeugd begonnen.
Een granenallergie kan veel doen bij een hond.
De hond heeft nergens meer last van.

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Loeba heeft dit ook gehad, terwijl ze op vers vlees zat kreeg ze een nare geur, kale plekken en schilfers.
De huid kreeg een zwarte kleur en ging zelf kapot, tot bloedens toe.
Nu bleek dat de buffelhuid kluifjes die ze heel regelmatig kreeg bestaan uit 80% eiwit!!
Misschien is dit ook bij jou de boosdoender??

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Eiwitten zijn een ontzettend breed begrip binnen de commerciële voeding en kun je onderscheiden in dierlijke en plantaardige eiwitten, maar ook bepaalde goedkope industriële eiwitbinders maken het mogelijk om van het meest minderwaardige troepje een opneembaar eiwit te maken. Daarnaast zitten er vele andere componenten in brok waar je hond allergisch op kan reageren. Daarom is het zo prettig dat er mogelijkheden zijn om echt zelf in de hand te hebben wat je voert en dan bij voorkeur soortgerichte rauwe voeding. Ik weet niet of je intussen al geëlimineerd hebt, maar zonder meer een term 'eiwitallergie' erop leggen, heeft voor mij geen enkele waarde. Veel honden reageren niet goed op bio-industrie rund of kip, maar doen het meer dan prima op andere dierlijke eiwitten.
Het nadeel van dieetbrokvoedingen is dat de hond zelf alleen maar gevoeliger wordt voor de klachten die het al had. Indirect wordt de weerstand verder afgezwakt. Dat is op een verse voeding of zelf samengestelde voeding duidelijk niet zo. Elimineren is de enige manier om er echt achter te komen waar je hond wel of niet tegen kan. Dat doe je niet specifiek met een dieetbrokvoeding, maar door middel van het gebruik van 1 dierlijke eiwitbron die nog niet eerder is toegepast en als dit goed gaat na een paar weken langzaam uitbreiden met een nieuwe eiwitbron van een niet standaard diersoort.
Wil je meer weten over eliminatiediëten, kijk dan eens op het forum van:
www.rauwevoedingvoorhonden.nl

Ik heb zelf honden die gevoelig zijn voor atopie, maar een dieetvoeding van Hills is wel het laatste waar ik aan zou beginnen. Ben van mening dat de inhoud hiervan geenszins gezond te noemen is en dus niet bijdraagt aan herstel van mijn hond(en).

Ingredients

Starch, Hydrolyzed Chicken Liver, Soybean Oil (preserved with BHA, propyl gallate and citric acid), Hydrolyzed Chicken, Powdered Cellulose, Dicalcium Phosphate, Calcium Carbonate, Glyceryl Monostearate, Potassium Chloride, Iodized Salt, Choline Chloride, vitamins (Vitamin E Supplement, L-Ascorbyl-2-Polyphosphate (source of vitamin C), Niacin, Thiamine Mononitrate, Vitamin A Supplement, Calcium Pantothenate, Biotin, Vitamin B12 Supplement, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavin, Vitamin D3 Supplement, Folic Acid), DL-Methionine, minerals (Ferrous Sulfate, Zinc Oxide, Copper sulfate, Manganous Oxide, Calcium Iodate, Sodium Selenite), preserved with Mixed Tocopherols & Citric Acid, Taurine, Beta-Carotene, Rosemary Extract.

Mijn advies is dus om een goed eliminatiedieet in te zetten op basis van rauwe voeding. Zelf samenstellen is het beste, maar je kunt ook gebruik maken van bepaalde gemalen voedingen. Daarnaast een goed probioticum dat helpt bij jeuk en eczeemklachten. Verhoog de weerstand van je hond. En er zijn diverse holistische dierenartspraktijken die je kunnen helpen bij de klachten van je hond. Daarnaast kunnen zij je ook ondersteunen tijdens de omschakeling naar een natuurlijk rauw dieet.
Veel succes met wat je doet.

honden page profiel Senna en AstaSenna en Asta

honden foto van Senna en Asta

vandaag toch maar een haarplukje opgestuurd naar natuurlijk in balans :-)
Ben toch wel erg benieuwd wat hieruit komt wat betreft die eeuwige jeuk die Asta heeft.

Anoniem (Gast)

Hallo allemaal,
Ik wil graag reageren op jullie verhaal wat betreft de voedingen. En dan bedoel mochten jullie toch nog een goede kwaliteit brok willen, zou ik Alleva Care Hypoallergenic proberen deze voeding is op basis van Zalm en Aardappelen. Volledig glutenvrij en ook nog eens eierenvrij.
De preventie tegen intolerantie maakt het compleet door het volledig ontbreken van de aanwezigheid van eieren en gluten. De gezondheid van uw hond verdient alle mogelijke aandacht en zorg en voor deze Alleva Care Hypoallergenic is Omega 3, fructo-oligosachariden (FOS) en levertraan toegevoegd.
Daarbij zorgt deze voeding voor het verbeteren en onderhouden van een optimaal immuunsysteem. Het wordt aanbevolen door dierenartsen. Wij hebben zelf goede resultaten gezien bij de honden en ook bij onze eigen hond. Je kunt direct vragen stellen aan mij. Help jullie graag verder met allerlei probleempjes bij de honden. Wij vinden goede voeding erg belangrijk.

Veel succes met jullie trouwe viervoeters.
Sandra van SGD Diervoeding

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "eiwit allergie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^