Nog toevoegingen aan natuurlijke lijst?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Hallo iedereen.

Ik ben bezig met een lijst voor supplementen die je je hond kunt geven (niet door elkaar natuurlijk, al kunnen sommige wel samen. Heb boven deze lijst nog een heel verhaal staan (op mijn site) die dit uitlegd. Ik ben alleen geen held in schrijven, en ik kan zo een twee drie ook niets meer bedenken. Hebben jullie misschien nog toevoegingen aan mijn lijst? Of willen jullie nog iets toevoegen of bewerken aan mijn al bestaande lijst? Laat het horen! Het is voor het bestwil van de hondjes hihi.

Knoflook
Knoflook werkt werend tegen vlooien, teken. schimmels en wormen. Het werkt niet voor 100% dus u moet er niet van uitgaan dat de hond door wat knoflook nooit meer vlooien of teken kan krijgen. Pas wel op dat u niet te veel knoflook geeft. Hierdoor kunnen de rode bloedcellen kapot gaan en de hond kan anemie krijgen (eigen immuunsysteem breekt rode bloedcellen voortijdig af waardoor er een tekort ontstaan en er problemen ontstaan in het zuurstoftransport van de hond). U moet uitgaan van 1 teentje per 9 kilo lichaamsgewicht per dag wat het maximale is. Knoflook werkt overigens wel bloedzuiverend en het houdt het immuunsysteem van uw hond hoog wanneer u deze met mate voert.

Biofood schapenvet bonbons
Het merk Biofood heeft verschillende bonbons op de markt gebracht met verschillende smaken. De zeewier heeft een goede werking bij huid-, vacht- en verteringsproblemen en zorgt daarnaast voor extra weerstand tegen ziekten en infecties. Het heeft een algemeen versterkende werking en bevordert de stofwisseling en verbranding bij uw hond. Ook de bonbons met pens zijn goed voor de huid-, vacht- en verteringsproblemen en zorgen voor extra weerstand. Deze bevat daarnaast de noodzakelijk bacteriën en enzymen voor de darmflora. De zalmbonbon is rijk aan omega 3 en 6 vetzuren en is gunstig voor huid, vacht, hart en bloedvaten. Het vermindert gewrichtsklachten en zorgt voor een betere vertering. Als laatste hebben we de knoflook bonbon. Deze heeft een antiparasitair (anti-vlo, teek, mijt en worm) en antivirale (virusremmende) werking. Daarnaast is knoflook goed voor hart en bloedvaten en cholestorol verlagend. Voor de biofood mini bonbons geldt dat de hond 1 bonbon per 10 kg lichaamsgewicht mag. Voor de normale bonbons geldt 1 bonbon per 20 kg lichaamsgewicht. De bonbons zijn makkelijk te breken of door te snijden, dus ook de kleine hondjes kunnen hiervan genieten.

Gemberpoeder
Deze poeder is goed voor de darmen, pijnstillend en ontstekingsremmend. Bovendien hoeft u door deze poeder minder te ontwormen omdat darmparasieten hier totaal niet van houden.

Biofood natuurkruiden met zeewier
Deze pot van 450 gram met kruidenmix en extra vitaminen en minerale zit vol met meer dan 25 geselecteerde natuurkruiden en gereinigd zeewier. Het is goed voor een optimale vertering, stofwisseling, reiniging en als ondersteuning en aanvulling van voedingsstoffen in het lichaam. Het is ideaal voor de vacht, huid, vertering en vitaliteit van uw hond. Daarnaast hebben de kruiden een lichaamsondersteunende werking en zorgt het voor de juiste balans in het lichaam van uw hond (kan ook bij katten gebruikt worden). In deze pot zitten onder andere:
Anijszaad: kramp- en pijnstillende werking, bevordert spijsvertering, anti-bacterieel, bij luchtwegaandoeningen.
Blaaswier (zeewier): bevordert stofwisseling en verbranding van vetten en koolhydraten.
Brandnetel: vochtafdrijvend, ontstekingsremmend, bij huid- en urineproblemen en reuma.
Eik: verhoogt weerstand, kalmeert en versterkt zenuwstelsel, bij chronische aandoeningen, diarree en aambeien.
laurier: bij winderigheid en maagproblemen, bevordert spijsvertering, vochtafdrijvend, bij spier- en gewrichtspijn, eetlustopwekkend.
knoflookpoeder: anti-bacterieel, anti-viraal, anti-parasitair, bloeddruk en cholesterol verlagend.
passiebloem: rustgevend, bij huidaandoeningen, aambeien en infecties.
maggikruid: eetlustopwekkend, bij nier-, blaas- en spijsverteringsproblemen, vochtafdrijvend.
rozemarijn: bij verharing-, huid- en gewrichtsproblemen, bevordert bloedsomloop.
salie: reinigende en ontsmettende werking, bij tandvleesaandoeningen
venkelzaad: darm- en spijsverteringsproblemen, bloedarmoede.
weegbree: ontstekingsremmend, antibacterieel, bloedstelpend, bevordert wondheling, bij luchtwegaandoeningen.
glidkruid: tempert allergische reacties

Koudgeslagen honing
Deze honing is anders dan andere soorten honing. Er moet dan ook echt op de verpakking staan dat deze honing koudgeslagen of koudgeslingerd is. Honing is goed voor de weerstand en een smakelijke aanvulling. Deze speciale honing is onder andere te koop bij het kruidvat, de Tuinen en verschillende reformwinkels.

Karnemelk
Voor een middelgrote hond is een kopje per dag genoeg. Karnemelk heeft een anti parasitaire werking.

Voor dezelfde site ben ik ook bezig met het maken van een lijst voor natuurlijke geneeswijzen, en wat je kan helpen bij verschillende problemen. Ik ga waarschijnlijk nog de cursus homeopathie acute klachten bij dieren doen om me hier meer in te verdiepen, maar een begin zou nooit verkeerd zijn! hier de lijst. Er geldt hetzelfde voor als bij bovenstaande qua tips, aanvullingen en bewerkingen.

Honingzalf
Deze zalf is goed voor wondjes, en helpt ook bij een hotspot.

Biodermal PC-L-E creme
Deze crème is voor mensen een wondermiddel. Je kunt hem overal op smeren en het werkt zo goed als altijd. Maar u kunt het ook bij uw hond gebruiken. Bij wondjes, littekenweefsel (geen garantie dat hij weg gaat, maar wel dat hij soepel blijft waardoor sommige stukjes weg gaan) of gewoon bij schrale plekjes kun je een beetje van deze crème gebruiken.

Colloidaal zilverwater
Dit is goed om tekenbeten te ontsmetten nadat u de teek er uit heeft gehaald. Het prikt niet.

Kombucha
Dit is ook een middel wat helpt bij hotspot.

Calendulazalf
Deze zalf werkt enorm goed wanneer uw hond wondjes heeft of een schrale huid. Het is gemaakt van goudsbloemen dus 100% natuurlijk.

Vaseline
Wie heeft dit tegenwoordig niet in huis? Vaseline is goed voor ruwe plekjes, maar vooral in de winter is dit een wondermiddel. Honden met veel haar op of tussen hun poten krijgen in de sneeuw vaak last van ijsklompjes tussen hun tenen, wat natuurlijk pijn gaat doen. Wanneer u de pootjes in smeert met vaseline voordat u gaat wandelen, dan zorgt deze crème ervoor dat de sneeuw van de pootjes afglijdt.

Kamille thee
Kamille thee heeft een verzachtende werking in het oog gebied. Wanneer uw hond last heeft van een ontstoken oog of een geirriteerd oog (bijvoorbeeld door een tak die er in is gekomen) dan kunt u dit met kamille thee verzachten. Wanneer u dit een paar dagen gebruikt zult u zien dat de irritatie zo goed als weg is. Doe een beetje kamille thee op een wattenschijfje (eentje die niet pluist) en laat dit afkoelen. Vervolgens wrijft u hiermee rustig op het oog van uw hond, en er omheen. Dit doet u 2 tot 3 keer per dag vooreen verzachtend resultaat.

Rijst en Rijstwater
Wanneer uw hond diarree heeft, is dit natuurlijk niet fijn. Maar het hoeft niet altijd iets ergs te zijn. Pas wanneer uw hond een week lang diarree heeft, nadat u het gebruik van rijst en rijstwater heeft geprobeerd, is een bezoek aan de dierenarts aan te raden. Kook wat rijst en bewaar het water. Maak de rijst bijvoorbeeld lekker door er wat kippenbouillon doorheen te doen en geef dit aan uw hond. Wees voorzichtig met het geven van zijn voer, want misschien ligt het juist hier wel aan dat uw hond diarree heeft. Het beste is om een dag even zijn voer niet te geven, en alleen die rijst 2 a 3 keer per dag. De dag erna kunt u weer proberen om zijn eigen voer erbij te geven (niet stoppen met de rijst) maar wanneer hij dit laat staan is het niet erg. U moet zich wel laten informeren of u wel het juiste voer heeft voor uw viervoeter. U kunt hiervoor contact met mij opnemen. Rijstwater kunt u naast de rijst ook geven, zodat de hond genoeg vocht binnen krijgt en ook nog eens de werking van de rijst een beetje meekrijgt.

Brandnetel
Deze kruid werkt bloedzuiverend en is goed tegen jeuk en allergie. Je kunt kant en klare brandnetelthee kopen in de supermarkt, maar nog beter werkt de gedroogde brandnetel (te koop bij 'de Tuinen' onder andere). Koop dan ook een thee-ei en doe daar de gedroogde brandnetel in. Zet wat heet water en doe daar het ei in. Vervolgens laat je het afkoelen en giet je een beetje over het voer van je honden. Bovendien werkt brandnetel vochtafdrijvend, ontstekingsremmend, bij urineproblemen en bij reuma.

Anijszaad
Deze zaad heeft een kramp- en pijnstillende werking, bevordert de spijsvertering, werkt anti-bacterieel en is goed bij luchtwegaandoeningen.

Laurier
Laurier kunt u geven bij winderigheid en maagproblemen. Het bevordert de spijsvertering, werkt vochtafdrijvend, werkt bij spier- en gewrichtspijn en is eetlustopwekkend.

Passiebloem
Passiebloem is rustgeven, werkt bij huidaandoeningen, is goed tegen aambeien en infecties.

Rozemarijn
Deze kruid werkt goed bij verharing-, huid- en gewrichtsproblemen en bevordert de bloedsomloop.

Salie
Deze kruid heeft een reinigende en ontsmettende werking, en werkt goed bij tandvleesaandoeningen.

Venkelzaad
Deze zaad werkt goed bij darm- en spijsverteringsproblemen en bij bloedarmoede.

Weegbree
Weegbree is ontstekingsremmend, antibacterieel en bloedstelpend. Het bevordert de wondheling en is goed bij luchtwegaandoeningen.

Glidkruid
Deze kruid verzacht een allergische reactie.

Lavendel
Lavendel werkt rustgevend. Hang een zakje in de bench van uw hond, of in de buurt van zijn slaapplek, en uw hond slaapt als een roos!

Ik wil bijvoorbeeld ook nog over tea tree olie enzo, maar weet niet goed hoe ik het neer moet zetten en dergelijke. Alvast bedankt voor alle reacties

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nog toevoegingen aan natuurlijke lijst?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Wat een goeie is voor honden die een extra'tje nodig hebben heb je weerstandscompositum van De Groene Os, er zitten natuurlijke producten in.

http://www.dursydog.nl/product/weerstandcompositum/203642/

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Dankjewel, die komt er nog bij :-) Wanneer hij er bij staat zal ik het laten weten.

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke 3 doggies

honden foto van Annemieke

oeh interesant!! hier ben ik errugg blij mee ;-)

honden page profiel wolfiewolfie 3 doggies

honden foto van wolfie

- Anibio ( onder andere oog- en oordruppels)
- Luposan Zeckweg( poeder tegen vlooien en teken)
- Olewo Karotten Pellets voor door het voer ( ziet eruit als wortelhagelslag)

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Sanofor veendrenkstof :-D

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Sanofor komt er inderdaad nog bij! Maar nog nog een goed verhaal er aan vast plakken haha.

De rest moet ik even gaan checken, dankjewel wolfie!

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Sacha's Blend (bij gewrichtsproblemen. :-) Ook voor paarden te verkrijgen overigens.

honden page profiel Jess & moJess & mo 3 doggies

honden foto van Jess & mo

misschien wil je nog iets over verschillende olie toevoegen?
bijvoorbeeld sesam olie,goed tegen huidschilfers,jeukende huid,overmatig verharen en
ze kunnen er iets makkelijker van poepen ;-)
verder...superlijst!!!
ga zo door!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Kefir

Kefir is een enzym- en bacterierijk voedingsmiddel en werkt als een natuurlijk probioticum. Het is rijk aan goede, zeer lang werkende bacteriën en heilzame gisten, belangrijke mineralen, aminozuren en vitamines uit de B-groep, waardoor het in staat is om het immuunsysteem in zeer korte tijd een flinke booster te geven.
Kefir herstelt de darmflora, versterkt het afweersysteem en is energieversterkend. Honden steken vaak beter in hun vel na operaties of tijdens ziekteherstel, na toediening van kefir. Ook heeft het een ontgiftende werking. Ballaststoffen worden snel afgevoerd, zonder last te hebben van vervelende ontgiftingsverschijnselen. In zijn meest zuivere vorm, is kefir het beste voor mens en dier.

bron barfplaats
http://artvoeding.rauwevoedingvoorhonden.nl/

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Dankjewel allebei! Zal kijken of ik nog iets met olie kan doen!

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Er staat nu nieuw bij:

Visolie/Zalmolie
Dit bevat voornamelijk Omega 3 vetzuren (EPA en DHA). Deze actieve Omega 3 vetzuren komen vooral voor in zalm, sardien, forel, makreel en tonijn. Onze voeding (en ook die van de hond) heeft vaak een tekort aan Omega 3 vetzuren, en bevat teveel Omega 6 vetzuren. Daarom kunnen Omega 3 vetzuren in visolie goed aan de hond gesupplementeerd worden. Vooral kip bevat veel Omega 6 en geen Omega 3 vetzuren. Dus vooral wanneer je veel kip geeft is het verstandig om wat extra visolie te geven. De zalmolie van tegenwoordig is veelal afkomstig van gekweekte vissen en onlangs is er een publicatie verschenen dat gekweekte zalm kankerverwekkende stoffen bevat, en om deze reden raad ik geen pure zalmolie aan maar visolie, want deze wordt veelal gemaakt uit een combinatie van diverse soorten wilde vette vis zoals haring, makreel en sardines.

Lijnzaadolie
Deze olie is rijk aan alfa-linoleenzuur, een niet actief Omega 3 vetzuur. Deze vetzuren (net als de Omega 3 vetzuren uit visolie) beschermen de cel membranen en hebben een gunstige werking bij auto-immuunziekten en huidaandoeningen. Let op, sommige honden krijgen juist jeuk van lijnzaadolie.

Borageolie / Teunisbloemolie
Dit is een zeer rijke bron van GLA (Gamma Linoleenzuur) Deze olie beschermt en voed de huid, het stimuleert de aanmaak van eigen Cortisone (Prednison) het werkt bloedzuiverend en reduceert stress. Veel honden met huidproblemen hebben baadt bij het gebruik van deze olie.

Kelp en zeewier
Kelp is een bruin zeewier. Zeewier beva een groot scala aan vitamines en mineralen, en vooral Jodium en Kalium. Tevens bevat het aminozuren. Zeewier zorgt ook voor een diepere pigmentkleuring bij de hond, en het versterkt het immuunsysteem. Als laatste is het ook werkzaam tegen bloedarmoede.

Alfalfa
Bevat veel vitamines en mineralen zoals vitamine C, E, Calcium, Ijzer. Fosfor, Zink, Koper, Selenium en Silicium. Je kunt Alfalfa ook heel goed in spruitvorm geven, door de groentenmix.

Shiitake
Er wordt gezegd dat Shiitake paddenstoelen een stof bevatten (Lentinan) die helpt om kanker te voorkomen. Deze stof heeft zijn waarde laten blijken bij tal van chronische en degeneratieve ziekten. Verder zijn deze paddenstoelen rijk aan vitamine E en B12.

Probiotica
Probiotica zijn goedaardige bacterieen en deze bacterieen worden niet gedood in de maag of darmen. Probiotica, ook wel melkzuurbacterieen of acidophilus genoemd kunnen een positieve bijdrage leveren aan de werking van de darmen. Vooral wanneer een hond een antibiotica kuur heeft gehad is het raadzaam om extra Probiotica te geven.

Kefir
Kefir is een enzym- en bacterierijk voedingsmiddel en werkt als een natuurlijk probioticum. Het is rijk aan goede, zeer lang werkende bacteriën en heilzame gisten, belangrijke mineralen, aminozuren en vitamines uit de B-groep, waardoor het in staat is om het immuunsysteem in zeer korte tijd een flinke booster te geven.
Kefir herstelt de darmflora, versterkt het afweersysteem en is energieversterkend. Honden steken vaak beter in hun vel na operaties of tijdens ziekteherstel, na toediening van kefir. Ook heeft het een ontgiftende werking. Ballaststoffen worden snel afgevoerd, zonder last te hebben van vervelende ontgiftingsverschijnselen. In zijn meest zuivere vorm, is kefir het beste voor mens en dier.

Sanofor Veendrenkstof
Er zijn 15 redenen om deze modder, zoals het ook wel genoemd wordt, te geven. Hieronder ziet u deze redenen:

Bij een droge huid, bij schilfers en bij een dorre vacht.
Bij diarree en verstopping.
Bij oprispingen, boeren en bij regelmatig rommelen van de maag.
Bij overmatig haaruitval en bij een continue verharing.
Bij niet in vacht komen en bij haar dat steeds afbreekt.
Ter versterking van de haarwortel en bij een te dunne inplant van de vacht.
Bij bijt- en krabplekken, kale plekken in de vacht en eczemen.
Bij een vlooienallergie, hot spot; dit zijn kleine rode jeukbultjes op de huid t.g.v. vlooienbeten en bij huidjeuk.
Bij straatvuil en ontlasting eten.
Ter verbetering van de eetlust.
Voor de wederopbouw van de darmflora na wormkuren en antibiotica.
Bij regelmatig terugkerende winderigheid en bij met name kleine korte windjes die vreselijk stinken.
Bij stinken uit de bek, niet veroorzaakt door problemen in de mondholte en bij stinken vanuit de huid door de vacht heen. Deze lucht is veel erger dan de 'normale' lucht.
Voor een verbetering van de pigmentatie van de vacht en ook zeker aan te raden in mogelijke moeilijke gevallen als extra stimulans bij pigmentstoornissen aan neus, lippen, oogranden e.d.
Bij regelmatige toediening het hele jaar door zorgt Sanofor Veendrenkstof bovendien voor een korte effectieve verhaarperiode en een prachtige volle vacht.

Dosering
Kleine honden en Katten: 1 theelepel per dag
Middelgrote honden: 2 theelepels per dag
Grote honden: 1 eetlepel per dag

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

" Kefir

Kefir is een enzym- en bacterierijk voedingsmiddel en werkt als een natuurlijk probioticum. Het is rijk aan goede, zeer lang werkende bacteriën en heilzame gisten, belangrijke mineralen, aminozuren en vitamines uit de B-groep, waardoor het in staat is om het immuunsysteem in zeer korte tijd een flinke booster te geven.
Kefir herstelt de darmflora, versterkt het afweersysteem en is energieversterkend. Honden steken vaak beter in hun vel na operaties of tijdens ziekteherstel, na toediening van kefir. Ook heeft het een ontgiftende werking. Ballaststoffen worden snel afgevoerd, zonder last te hebben van vervelende ontgiftingsverschijnselen. In zijn meest zuivere vorm, is kefir het beste voor mens en dier.

bron barfplaats
"


Misschien dat je de juiste bronvermelding wilt gebruiken. Niet Barfplaats, maar Rauwe voeding voor Honden: http://artvoeding.rauwevoedingvoorhonden.nl/
Detail... O-)
Als je al zonder toestemming teksten van websites hier op dit forum neerzet, is het wel zo netjes om dan ook de juiste bron te vermelden.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Sorry sandra (je hebt mijn bericht ook al). Hierdoor raakte ik dus in de war!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

"
Detail... O-)
Als je al zonder toestemming teksten van websites hier op dit forum neerzet, is het wel zo netjes om dan ook de juiste bron te vermelden. "


je hebt gelijk, vergissing van mij omdat ik op barfplaats het artikel gevonden heb, sorry O-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Cranberry-supplementen voor de hond met blaasproblemen?

honden page profiel Ben en BausBen en Baus 3 doggies

Derfen bij huidproblemen ,stopt jeuk onmiddelijk

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nog toevoegingen aan natuurlijke lijst?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Straks met Laycka naar de DA
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^