Met een kleine hond (32 cm hoogte) naast de fiets?!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Peet*Boomer & ChloePeet*Boomer & Chloe

honden foto van Peet*Boomer & Chloe

Hoi allen,

We zijn sinds enkele maanden regelmatig bezig Chloe (onze toller) naast de fietst te laten lopen en we hebben nu ook een springer. Chloe vind het erg leuk om te fietsen maar nu blijkt dat onze kleine Boomer dit ook erg leuk vind.

Vanochtend in het park hebben we hem om uit te proberen even vastgemaakt aan de springer en een klein stukje gefietst. Hij vond het helemaal geweldig en totaal niet eng:-)
Gevoelsmatig denk ik dat dit best wel kan mits het kleine stukjes zijn en niet te snel. Mijn vraag is of er ook anderen hier op het forum dezelfde ervaring hebben? Of juist niet?

Boomer is zo 9 kilo zwaar en een schothoogte van 32 cm. HIj is dus niet zo klein als een maltezer
bv.

Ik ben benieuwd :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Met een kleine hond (32 cm hoogte) naast de fiets?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KaatjeKaatje 3 doggies

honden foto van Kaatje

Dat denk ik ook. Als je niet gaat sjeezen, dan is het voor kleinere honden ook hartstikke leuk.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Mijn pyrenese herdershondje was 38 cm en woog 12 kg.

Ze vond het geweldig naast de fiets en trok kilometers lang mijn arm zowat uit de kom. Ik kreeg heel veel commentaar dat het zielig voor de hond was, niemand zag blijkbaar dat ik voor de hond nog te langzaam ging en niemand vond het zielig voor mij dat mijn arm zo uitgerekt werd.

Ik kleine hond die lichamelijk io is en een normale bouw heeft, kan mi prima naast de fiets. Mits dezelfde regels in acht genomen worden als bij een grote hond. Hier is al eerder een topic over geweest.

honden page profiel L, K & PL, K & P 3 doggies

honden foto van L, K & P

Ik ken zelfs mensen die met hun teckel naast de fiets lopen. Mits je heel langzaam fiets en de hond niet harder laat gaan dan in draf, zie ik geen probleem hoor! Alleen maar leuk!

O ja, je moet trouwens wel voorbereid zijn op reacties als: wat zielig, zeker te beroerd om te wandelen, dat vind ik nou dierenmishandeling. Hier hoor ik dat dus ook steeds over die teckel. Mensen denken vaak dat kleine hondjes geen lichaamsbeweging nodig hebben en het niet leuk vinden om nog wat anders te doen dan het dagelijkse blokkie om.

honden page profiel MirjamMirjam 3 doggies

honden foto van Mirjam

Hoi, onze (erg grote) maltezer is 32cm en weegt 6kilo.
Wij hebben het opgebouwd naar nu 10 minuten zeer langzaam langs de fiets draven.
Langer gaan we niet doen. Ik vind 10 minuten lang genoeg!!! O-)
We doen het ongeveer 1keer in de week. O-)

honden page profiel Peet*Boomer & ChloePeet*Boomer & Chloe

honden foto van Peet*Boomer & Chloe

Bedankt voor de reacties! Ik ga het zeker opbouwen en wat betreft commentaar van anderen. Ach daar trek ik me niks van aan...ze weten niet beter! :-)

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Zolang de hond in draf kan lopen, dus tempo aanpassen is dit ook leuk voor een kleine hond! :-D

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik fiets tegenwoordig met Jip iedere ochtend een rondje. ca 37cm hoogbenig :-D Ik laat hem uitsluitend in draf lopen. Als hij in galop gaat is een 'gestrekte draf' voldoende om hem weer af te remmen. Natuurlijk gaat het fietsen minder hard op zulke korte pootjes, dus ik zal er zelf wat betreft conditie niet echt op vooruit gaan O-)

Rustig opbouwen en veel plezier :-D

honden page profiel Tanja Tanja 3 doggies

honden foto van Tanja

ik fiets ong 1x in de week (2 week als we niet tussendoor thuis komen) met mijn jack. en herken absoluut het probleem van chris. ze wil gewoon niet langzamer. eerste stukje gaat ze aan de lijn en zodra het kan dan gaat ze los. ik op de mountainbike lekker crossen en gipsy rent vaak al ver voor, af en toe kijkt ze om van joh waar blijf je nou. maar dat is ook maar 20 minuten ofzo. (bij is het dan ook zo dat ze doordeweek vooral wordt moe gemaakt met denkspelletjes, ze loopt namelijk nooit los) ik denk dat als je langere stukken wilt gaan fietsen je idd zou moeten leren dat ze niet te snel gaan. zijn best veel topics over hoe je dat aan kunt pakken.

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey 3 doggies

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

ook hier word gefietst met de sheltie. Ze vind het mega leuk en houd het al goed 15min vol!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Met een kleine hond (32 cm hoogte) naast de fiets?!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Layla aan zee
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^