Castratie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Ik ben benieuwd naar jullie redenen om je reu wel of niet te laten castreren.

Ik heb sinds een aantal maanden een vrij zelfstandige en pittige reu in huis van 3 jaar oud. In huis leidt dit nooit tot problemen maar buiten is er één groot obstakel: weglopen. Ik zit bij een gedragstherapeut met hem en de training gaat voortreffelijk. Het weglopen krijg ik er echter niet uit. Als hij in een losloopgebied los loopt en ik roep hem komt hij 9 van de 10 keer keurig terug gerend, maar die 10e keer gaat hij zijn neus achterna en kijkt hij niet meer achterom. Omdraaien en weglopen heeft echt geen zin, hij heeft echt alleen nog aandacht voor zijn neus. Een hele enkele keer rent hij weg als hij een andere hond ziet (heeft dat ook met zijn neus te maken of is dat gewoon een kwestie van gehoorzaamheid? De meeste honden loopt hij gewoon voorbij namelijk).

Nu heb ik dus al van een aantal mensen het advies te geven om hem 'gewoon' te laten castreren. Ik vind dit toch best rigoureus en hoor graag meningen van anderen. Zal dit überhaupt wel effect hebben op dit probleem? En wegen de voordelen dan wel op tegen de nadelen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Castratie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

* 'Van een aantal mensen het advies gekregen' moet het natuurlijk zijn.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik heb dat nooit zo meegemaakt. Mijn hond is ook wel eens 10 minuten weg maar dat is zeker niet testosteron gerelateerd.
De vraag is of het dat bij jouw hond wel is.
Beetje zonde als je je hond last castreren en het probleem gaat niet weg. Een tussenoplossing zou kunnen zijn een suprelorin implantaat. Dan is hij tijdelijk "gecastreerd" en kan je zien of het helpt. Je hebt dan ook kans dat als je hond niet meer wegloopt, hij dat ook niet meer doet wanneer het implantaat is uitgewerkt.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Ik denk niet dat castratie veel effect zou hebben op het weglopen. Of eerder, zijn neus achterna lopen :-) In maar 30% van de gevallen heeft castratie van een reu enig merkbaar effect op dat soort gedrag.

En ik zie dat je hondje deels jack russel is... Dus het jachtinstinct zit er wel een beetje in ;-)

Ik zou hem op plaatsen waar het gevaarlijk is even niet los laten. En in een prikkel arme omgeving even gaan oefenen met het bij je blijven. Zorg dat je zo aantrekkelijk mogelijk bent voor je hond. Hou ten alle tijden iets mega lekkers bij je. Doe zo gek mogelijk :-D

En met roepen, zorg dat je roept op een moment dat er even rust is. Zolang als een hond aan het snuffelen is zijn zijn hersentjes daar zo mee bezig dat hij je gewoon niet hoort. Roep op het moment dat hij even opkijkt. En doe dan zo gek en enthousiast mogelijk. En gebruik de "re-call game". Bij mijn hondjes werkte dit echt mega goed. Vooral de herder was echt een konijnen zoeker. Nu wijkt hij maar zelden van mijn zijde :-D



Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Castratie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^