Kattenbrokken, shadelijk?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SjoerdSjoerd 3 doggies

honden foto van Sjoerd

Ach als ze het lekker vinden... Laat ik eens een andere benadering voorstellen, alleen als gedachtenprikkeling:

Een goeie gezonde hond is een robuuste alleseter en kan heel veel soorten voeding prima hebben. Eigenlijk komt veel van het moeilijk doen met voer doordat veel honden slecht reageren op allerlei dingen. Eigenlijk zit het probleem misschien wel in de honden en niet zozeer in het voer.

(ik weet dat op deze stelling goede weerwoorden bestaan, maar mijn punt is dat we het niet normaal moeten gaan vinden als honden zo slecht tegen allerlei voeding kunnen)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kattenbrokken, shadelijk?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

gevaarlijke gedachtenprikkeling is dat op HP Sjoerd ;-)

'k Zou 't niet weten of het kwaad kan, waarschijnlijk niet, maar 'k zou het zelf niet doen en dat pakje aan de dierenbescherming geven.

honden page profiel Ilja en DieselIlja en Diesel 3 doggies

honden foto van Ilja en Diesel

Hondenvoer is toch niet voor niets voor honden?
En kattenvoer dus voor katten?
Hier lopen ook katten en een hond rond, kattenvoer staat hoger om te voorkomen dat hij dat gaat eten.

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

Je moet er wel voor oppassen om een hond kattenbrokken te geven. Na verloop van tijd gaat de hond miauwen en z'n staart recht omhoog dragen. :-D

honden page profiel KathKath 3 doggies

honden foto van Kath

:-D

honden page profiel MartinMartin 3 doggies

honden foto van Martin

De mijne eet de brokjes die uit hun voerbakje zijn gevallen op.
Hij mag ze niet pakken uit het bakje zelf :-)

honden page profiel chantalchantal 3 doggies

honden foto van chantal

Ik heb het kattenvoer van mijn kat boven op de trap naar de zolder gezet, zo kan de kat rustig eten zonder steeds over haar schouder te moeten kijken of mijn kleine monstertje cash eraan komt en zo krijgt de hond geen kattenbrokken binnen...

honden page profiel BoogyBoogybijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Boogy

Ik denk dat sjoerd bedoeld dat we met zijn allen niet zo moeten tutten met onze doggies. Tuurlijk is goed voer belangrijk. Maar volgens mij bestaan er ook genoeg wetenschappelijke onderzoeken waaruit blijkt dat honden die met zwerfers op straat leven en alles eten wat er maar in de vuilnisbakken te vinden is vaak erg gezond en lang leven......Dit zou dan betekenen dat het misschien toch een beetje door ons zelf komt????????????????? O-)

honden page profiel SjoerdSjoerd 3 doggies

honden foto van Sjoerd

Ik bedoel vooral dat áls "tutten" met voer echt nodig is, dat eigenlijk niet veel goeds zegt over de gezondheid ("kwaliteit") van onze honden.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Goed argument Sjoerd.

Toch vraag ik me af of onze "alleseters" (voor mij zijn het nog steeds carnivoren) zouden kiezen voor een dieet van amper vlees, veel kunstmatige voedingsstoffen en landbouwgif.

Denk toch dat mijn honden dan liever een schaapje eten. Sterker nog, dat weet ik zeker.

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje 3 doggies

honden foto van Danielle en Juultje

Mijn hond is dol op kattenvoer.. Toen we haar net hadden stonden de etensbakjes van de kat nog beneden. M'n moeder vond het zo raar dat alles al op was, normaal doet de kat daar toch véél langer over... Dus Juul heeft blijkbaar 2/3 dagen kattenbrokken gegeten O-) Nu zijn de kattenbrokjes naar boven verhuisd want het is natuurlijk het voer van de kat...

We geven het dus niet bewust aan de hond, alleen die keer heeft Juul ze dus gegeten. Wat er ook is gezegd, hondenvoer is voor honden en kattenvoer voor katten. Anders zou ik ook mijn konijnen caviavoer kunnen geven en andersom :-D Maar dat werkt dus ook niet, want er zit dus wel verschil in.

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Kattenvoer is slecht omdat het heel erg zout is, wat veronique volgens mij al zei.
Daarom vinden honden kattenpoep ook zo lekker, honden zijn dol op zout en logischerwijs is de ontlasting van een kat ook zout...
Maar goed? nee, ik denk dat als je een hond altijd een bepaalde hoeveelheid kattenbrokken geeft het wel schadelijk kan zijn ivm het zout.. Af en toe een keer zal geen kwaad kunnen.
Hier zijn ze me ook wel eens voor en zitten met de bekkies in de bakjes voor ik ze weg kon halen.
Maar ik probeer het wel zoveel mogelijk te voorkomen natuurlijk.

honden page profiel KitaKita

honden foto van Kita

" Ik denk dat sjoerd bedoeld dat we met zijn allen niet zo moeten tutten met onze doggies. Tuurlijk is goed voer belangrijk. Maar volgens mij bestaan er ook genoeg wetenschappelijke onderzoeken waaruit blijkt dat honden die met zwerfers op straat leven en alles eten wat er maar in de vuilnisbakken te vinden is vaak erg gezond en lang leven......Dit zou dan betekenen dat het misschien toch een beetje door ons zelf komt????????????????? O-) "

Het is nog altijd zo dat moeder natuur bij gebrek aan goede voeding automatisch zorgt dat het lichaam zich gaat aanpassen aan de voeding die er beschikbaar is. een lichaam zal er alles aan doen om te overleven. Zo zijn de panda's ook van roofdier door de jaren heen overgestapt naar bamboe want er was niks anders, nu zit de panda 14 uur per dag te eten om genoeg calorien naar binnen te werken. Hij kan er eigenlijk inwendig niks mee, zijn organen zijn nog niet aangepast vandaar de hoeveelheid die ze moeten eten en vooral het poepen wel 100 x per dag, alles wat hij niet opneemt komt er net zo hard weer uit. Dus ja zwerf honden kunnen op van alles en nog wat oud worden, maar of dat kwalitatief zo goed is dat vraag ik me toch af.

honden page profiel SjoerdSjoerd

honden foto van Sjoerd

Mwah, die verhalen over zout neem ik met een korreltje... Ik hoor en lees daarover regelmatig gedachten en meningen maar weinig data. Heb het trouwens even nagevraagd bij een voedingsdeskundige: de bovengrens voor zoutgehalte van voeding voor gezonde honden is 1,8 gram per 100 gram droge stof.

honden page profiel SaraSara

honden foto van Sara

Ik wil gewoon even kwijt dat ik het héél erg leuk vind dat iemand even tegen de stroom inzwemt zonder meteen bakken verwijten over zijn kop te krijgen, dat er op een leuke manier verder wordt geconverseerd. Ik ben soms al die discussies over voeding soms zo beu.
Hier een hond die staat te drommen als de kat weg is om haar brokjes op te eten. Wij houden Sasha tegen tot we zeker weten dat poes genoeg heeft gegeten, maar die laat altijd een paar brokjes over (schijnt te denken dat het onbeleefd is je bord leeg te eten), uiteindelijk mag Sasha die van ons opeten. Lijkt me vrij onschuldig.

honden page profiel Anna-WietskeAnna-Wietske

honden foto van Anna-Wietske

Het kan op zich geen kwaad maar ja waarom kattenbrokken geven.
Is toch voor de kat zeg maar hahahaha.
Mijn kat eet hier ook hondebrokken is ze gek op.
Zodra ze de kans krijgt dan pikt ze der wel eens wat

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kattenbrokken, shadelijk?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Mijn Kanjers
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^