Probleem opgelost?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Na aanleiding van een vorig topic wat ik geopend had, nu een vervolg!

In het vorige topic schreef ik dat het voor diesel heel moeilijk was om een dagopvang/uitlaatservice te vinden. Veel namen hem uit principe al niet aan door zijn ras, andere hadden naar mijn mening te weinig ervaring en van de ongeveer 10 die ik belde hebben er 2 misschien gezegd. 1 daarvan leek me wel wat, maar is pas vorige maand begonnen dus voelde ik me toch niet lekker bij. Die andere had ik vandaag een afspraak mee.

Ik had diesel aangelijnd omdat het voor mij onbekend terrein was en ik niet wist of de hele roedel los zou zijn. Hij liep keurig mee en dat zagen ze ook. Hij was heel vriendelijk, alleen omdat hij nog niet gecastreerd is was hun reu (leider van de roedel) vanuit de auto een beetje aan het klooien. Na een korte kennismaking lieten ze even hun teef er uit en dat ging gewoon goed. Hij had wel rij neigingen en constant ruiken en kwijlen enzo. Hier heb ik de laatste week heel erg last van, en als hij ook maar een teef ruikt dan is hij helemaal opgewonden. De planning van castratie staat ook op de planning.

Hun willen mijn hond opnemen in hun roedel, alleen moet hij wel gecastreerd zijn. Omdat ik echt een uitlaatservice nodig heb (voorlopig, totdat ik mijn huisje gevonden heb) moet ik denk ik mijn castratieplannen even naar voren schuiven. Diesel is nu 7 maanden en ik zou het echt niet doen als er geen reden toen was en alleen door die uitlaatservice.

Hij is namelijk echt niet meer te houden bijna, en loopt meer klappertandend en kwijlend rond en te trekken als hij een teef ruikt dan dat hij normaal mee loopt. Hier is ook al over gepraat met de trainster, en zij vind het ook een goed idee.

Het probleem is dus eigenlijk opgelost, hij kan mee! Alleen moet hij nog gecastreerd worden... dan gaan we daar maar voor. Ik had hem eigenlijk eerst met 8 maanden chemisch willen castreren, en kijken hoe hij het doet, maar dat ik zou castreren stond sowieso vast. Ik heb ook nog een teefje in huis lopen die er nu last van begint te krijgen, en er komt binnen nu en 2 jaar ook nog een teefje bij. Hij heeft ook geen stamboom dus het is voor hem ook gewoon beter, voordat het zometeen een oeps nestje komt ergens.

Het liefst stuur ik hem niet mee met een uitlaatservice, omdat ik me toch schuldig voel dat ik die 3 dagen even niet overdag met ze kan lopen. Maar het is even niet anders, en misschien is het voor hem wel goed om even met een roedel mee te lopen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Probleem opgelost?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

gelukkig dat het opgelost is.het komt wel goed.misschien word hij ook wel rustiger door mee te lopen met een roedel.heel veel succes. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Probleem opgelost?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^