Wie heeft ervaring met Profine hondenbrokken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dominique en GucciDominique en Gucci

honden foto van Dominique en Gucci

Hallo allemaal, ik wil overgaan op een graagvrije brok, lees veel goeds over orijen, maar veel honden worden daar errug winderig van. Nou is dat wel grappig op zijn tijd, maar ik heb 3 honden en een goede neus, dat ga ik niet overleven ben ik ban... Heb eea gelezen over PROFINE brokken, heeft iemand hier ervaring mee?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie heeft ervaring met Profine hondenbrokken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel meikemeike

honden foto van meike

Geen ervaring, maar ik heb net de brok voor mijn site uitgeplozen. Het is geen graanvrije brok, er zit namelijk ook mais in.

Ik heb toevallig net twee brokken van Profine opgenomen op de nieuwe brokkenvergelijkpagina:http://www.voerwijzer.com/hondenbrokkenvergelijken

Mijn beoordeling van de brokken: http://www.voerwijzer.com/hondenbrok/profine-chicken-potatoes

Als je graag een graanvrije brok wilt, kun je ook op die pagina kijken, want er zijn er meerdere.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Iemand inmiddels ervaring opgedaan met profine?
Ik heb de puppyversie gekocht met kip en zoete aardappels.
Ben benieuwd.

honden page profiel Het Gouden Duo & BaasjeHet Gouden Duo & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Duo & Baasje

Ik heb hier nog een aangebroken zak staan, puppy large breed. Evy lust het niet. Zelfs na een aantal dagen geen eten geven at ze het nog niet op, dus we zijn ermee gestopt en volledig over gegaan op vers.

honden page profiel Merp & MiepMerp & Miep

honden foto van Merp & Miep

Wij voeren Profine aan Brody. Hij eet het niet altijd helemaal op, maar hij doet het er erg goed op: goede ontlasting en niet te vaak, mooie glanzende vacht en hij blijft goed op gewicht. Onlangs zijn we naar de dierenarts geweest voor de enting en we hebben alleen maar complimenten gekregen, dat zouden we nooit met hun Royal Canin brokken hebben gehad :-)!
Ondanks dat Brody het er goed op doet (hij krijgt trouwens ook KVV) betekent dat niet meteen dat jouw hond het er ook goed op zal doen. Wij hebben ook eerst een stuk of 6 brokken geprobeerd voor we bij Profine uitkwamen.

Veel plezier en hopelijk bevalt de brok!

annemarie (Gast)

Echt hele goeie brokken onze jackrussel. Doet erg goed op. Daarvoor veel diaree etc. Vult goed echt fijne brokken

Annelies (Gast)

Ik ben salmon & potatoes gaan voeren omdat mijn herder veel jeuk had ! na vele veearts bezoeken zonder resultaat !! Op zoek naar speciaal voer !!onze hond is nu jeukvrij en ziet er super uit !!

honden page profiel ellenellen

honden foto van ellen

" Iemand inmiddels ervaring opgedaan met profine?
Ik heb de puppyversie gekocht met kip en zoete aardappels.
Ben benieuwd. "

 Zijn deze brokken gewoon in de winkel te koop, zo ja waar? of kan je ze alleen bestellen.

 Ben nl. ook nog steeds op zoek naar een graanvrije brok die Spikey ook lekker vind.

 Hij krijgt kvv, maar voor de vakantie is een goede brok handiger.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

"  Zijn deze brokken gewoon in de winkel te koop, zo ja waar? of kan je ze alleen bestellen.
 Ben nl. ook nog steeds op zoek naar een graanvrije brok die Spikey ook lekker vind.
 Hij krijgt kvv, maar voor de vakantie is een goede brok handiger. "

 

Ik kocht ze toen bij Discus dierenwinkel..

honden page profiel marijke bmarijke b

honden foto van marijke b

"  Zijn deze brokken gewoon in de winkel te koop, zo ja waar? of kan je ze alleen bestellen.

 Ben nl. ook nog steeds op zoek naar een graanvrije brok die Spikey ook lekker vind.

 Hij krijgt kvv, maar voor de vakantie is een goede brok handiger. "

 http://www.profinediervoeding.nl/

Suzanne (Gast)

Ik geef mijn 2 honden (basenji en chihuahua) alweer bijna 2 jaar profine. De ontlasting is erg goed bij alle 2 maar nu verharen ze wel het hele jaar door. Een basenji verhaart normaal maar 1 x per jaar en verder niet. Eerst hadden we ook de link niet gelegd met profine voer. Maar nadat mijn moeder ook over is gestapt naar profine (heeft 2 tibetaanse mastiffs) en zij ook meerdere fokkers kent die ook over waren gestapt, hebben hun dieren variërend van boxers, bulldogs tot aan tibetaanse mastiffs ook erg veel last gekregen van overmatig haar verlies. Ondanks dat de vacht er verder goed en gezond en glanzend uit ziet is het natuurlijk heel vervelend als een hond heel overmatig gaat verharen. Nu blijkt het volgens de dierenarts en andere (zogenaamde) "voerspecialisten" aan de hoeveelheid aardappelen, dus overmatige koolhydraten te liggen in profine voer. Die 65% vlees is dus aangevuld met zoveel % aardappelen. Wij gaan nu met meerdere fokkers het merk Orijen uit proberen, waar  totaal GEEN GRANEN EN GEEN AARDAPPELEN in zitten. Het is wel een stuk duurder, 13kg voor ongeveer €70,-) ipv profine 15kg voor ongeveer €48,- 

Mochten jullie meer ervaringen hebben met Orijen hoor ik dat graag. Ik zal proberen na minimaal 6 maanden gebruik een update te geven over ontlasting en vacht.

Voor vragen mag je me natuurlijk ook mailen. 

Mvg

Suzanne

[email protected] 

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Haha 60/65% vlees en jullie geloven dat....het is,wel 60% vlees en groenten
Nuja groenten er wordt maar 1 soort gebruikt en dat is tomaat...
Vlees gehalte is ook niet zoo hoog van de 44%!vlees die ze en lees goed voor de bereiding gebruiken dat bestaat uit vlees,orgaan en vet.

Sams field is ook van dezelfde ganrikant 2/3'varianten zijn hetzelfde als profine de rest scheelt amper 1/2% qua samenstelling

Even de merken die allemaal uit die fabriek komen

- sams field duurder dan profine nagoeg de zelfde samenstelling...
-brit
- profine
-planet pet
-carnilove graan en aardappel vrij voer ikzelf omdat ik er goedkoop kan aangeraken en brok werkt hier prima.Carnilove gaat ook een andere koers varen en zich eer en meer afsplitsen van Brit de hoofdproducent van de hier vernoemde merken.

Anoniem (Gast)

Profine importeert het vlees voor de brok uit landen waar dierenwelzijn 0,0 is !

Goedkoop en hier duur verkopen.

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker

honden foto van Jimmy (Zinno)

Noem me eens 1'brok merk op van de eu wat wel vlees gebruikt waar ze met dierenwelzijn inzitten?en dan bedoel ik meer dan enkel wat geschreven wetjes,goedkoop heb zelf een brok lijn gehad en elke brok in de winkel is werkelijk maar 35% van zijn verkoop prijs waard. En als je zo openlijk kritiek hebt heb dan aub de ballen om dat niet anoniem te doen.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Yarrah ;)

Dit is puur biologisch en de kwaliteitsmanager gaat zelf regelmatig bij de bedrijven langs waar ze de producten van betrekken om alles te controleren, ook qua dierenwelzijn. Maar goed, daar betaal je dan ook voor.

 

Lucas (Gast)

Onze jack russel doet het er heel goed op. Zijn ontlasting is goed een hele glanzende vacht en hij blijft mooi op gewicht we voeren de kip brokken. En zijn heel tevreden met het voer en hij eet zijn bak gelijk leeg hij staat hem zelfs helemaal  uit te likken.

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

" Yarrah ;-)
Dit is puur biologisch en de kwaliteitsmanager gaat zelf regelmatig bij de bedrijven langs waar ze de producten van betrekken om alles te controleren, ook qua dierenwelzijn. Maar goed, daar betaal je dan ook voor.
  "

 Dat het biologisch is, is natuurlijk mooi. Maar zelf vind ik de samenstelling niet goed genoeg, waardoor ik liever een niet biologische brok geef met genoeg vlees.

 

Ik heb trouwens mijn hond een keer profine gegeven toen zijn normale voeding op was. Je kan het merk gewoon even mailen als je vragen heb. Het zijn behulpzame mensen en ze kunnen je ook precies vertellen hoeveel procent vlees en of het wel of niet gedroogd is enz.

trudy verhoeven (Gast)

mijn hond zag er niet uit profine gehaald light  lam en nu ziet ze er geweldig uit mensen vragen wat ik met haar gedaan heb  dus mijn hond krijg profine

Lenny (Gast)

Heb zelf twee honden die 's morgens brokjes (en geen 'brok'!) krijgen en 's avonds vers vlees van Smuldier. Gaf eerst Acana brokjes (waar overigens ook aardappels in zitten!) en daar deden ze het uitstekend op, maar omdat ik Acana iets te duur vond geef ik nu Profine kip met aardappel! Beide honden zijn erg levenslustig, hebben mooie glanzende vachten en de Profine brokjes vinden ze ontzettend lekker en worden dan ook met smaak verorberd! Ben er heel tevreden over!

honden page profiel Dutch AutiDutch Auti

honden foto van Dutch Auti

Sadi heeft een periode profine chicken and potatoes gehad tot we meer kennis kregen omtrent verwarmende vlees en verkoelende vlees en neutraal. Ivm haar temperatuur probleem.

 

Sadi zit nu op wolfsblut wideplain hierop is haar temperatuur stabieler en is ze ook in staat zelf te herstellen van een opgelopen temperatuur.

 

Qua darmen en ontlasting en energie deed ze het wel goed op de profine.

Maar op wolfsblut wideplain is sadi op alle vlakken stabieler als ooit.

Maar in zujn geheel genomen als ze geen temperatuur probleem had gehad. Had ze waarschijnlijk nog op profine gestaan. We waren er verder niet ontevreden over.

Mandy (Gast)

wij geven ruim 2 jaar profine aan onze 2 honden.

we zijn er erg tevreden over.

voorheen was de oudere hond vaker aan de diaree, na overleg met de dierenarts en de dierenwinkel profine geprobeert. het is helemaal over gelukkig.

ze verharen inderdaad wel erg veel.  maar ah. wat maakt die keer extra stofzuigen nou uit als ze maar gezond zijn.

Yolanda (Gast)

Onze 2 berner sennenhonden voer ik ook Profine, voordat we 7 jaar geleden waren overgestapt op Profine hadden ze vaak diarree en jeuk, vooral de oudste hond. Hun vachten glimmen je tegemoet.

 Ik had 2 verschillende soorten Profine voor m'n jongere berner en voor m'n oudere berner. M'n oudste berner wilde dat seniorenvoer niet meer eten dus toen de brok van mijn jongere hond aan hem gegeven. Ze zitten nu beiden op Profine brokken en doen het heel goed, de jongste is bijna 7 jaar en onze oudste berner is nu 12 jaar en 4 maanden. Beiden lopen dagelijks ruim een uur op de hei of in de bossen, ze doen het er prima op. Hier alleen nog maar Profine Large breed chicken potatoes brokken, ik durf niets anders meer te proberen.

silvia (Gast)

Wij hebben Lucas (Jack russel) nu een jaar bij ons hij is nu 3 jaar toen wij hem overnamen zat hij op Profinebbrokjes nu nog steeds hij ziet er goed uit glanzende vacht mooi op gewicht en goede ontlasting hij likt zijn bakje s'ochtends zelfs uit het is super goed voer de dierenarts vind Lucas er ook super uit zien een echte aanrader dit voer

honden page profiel b rennerb renner

heb een amerikaanse buldog , hij kreeg kale plekken op zijn rug , at vaak stront (bleeeh) en heel winderig en zijn onlasting was te zacht. gebruik nu de profine lam brokken sinds 4 maanden en alle problemen zijn opgelost .niet alleen ik blij maar mijn hond is een stuk fitter en vrolijker.

 

 

 

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Oud topic

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wie heeft ervaring met Profine hondenbrokken?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^