Amstaff & Beagle?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Icci & Tayka Icci & Tayka

honden foto van Icci & Tayka

Hallo,

We hebben plannen om voor mijn vriend een puppie bij te halen. Ik heb zelf een amstaff van 2,5 jaar, Tayka is haar naam. In het verleden hebben we 2 staffords gehad, Shiva ... helaas hebben wij verleden jaar haar moeten inslapen vanwege dat ze Tayka aangevallen had met alle consequenties van dien. Tayka is er slecht aan toe geweest, maar na 2 maanden zeer goed hersteld en zelfs beter dan ooit! vanwege die ervaring.. had ik zelf een beetje schrik om haar in contact met andere honden te brengen met name het zelfde ras ( teef ) .. idd dat het gewoon weg niet klikt onder stafford teven,.. maar reu'en en andere rassen wel! Ben daarom ook naar een stafford wandeling geweest en ik moet zeggen: ik was onder de indruk van ons Tayka.. ze blafte niet eens, was onderdanig en kei braaf, zoals we haar kennen ;-)
Tayka karakter: niet dominant, heel lief, luisterd zeer goed, speeld, kan uren alleen blijven, maakt niets kapot en is 'de' hond.

Nou terzake: we hebben wat rondgekeken op internet.. en naar mijn gevoel zou een beagle kwa karakter wel goed bij haar passen, we zijn gisteren ook een beagle boek gaan halen... wat goed overeen komt: hij zou niet agressief zijn, goed met kinderen kunnen .. geen aanstoker van ruzies zijn.. een hond met zn eigen gangetje.. en intelligent om veel te leren!! ( we leren hun veel kunstjes en kiezen voor een consequente maar liefdevolle opvoeding. )

Oke, het snuffelgedrag en jacht instinkt,.. denk dat we dat wel in handen kunnen houden,... alles zal wel leerbaar zijn... nu las ik iets over verlatings angst,... en dat als een beagle zich dan verveeld hij nog al iets durft aan te knabbelen...

ik ben persoonlijk niet tegen een bench,.. vanwege dan ik ook niet uren in een kooitje zou willen zitten,.. maar het is natuurlijk ook niet bedoelt als strafhok..Is het dan wel Fair, als Tayka gewoon mag rondlopen en hij in de bench moet ligge? metname als wij werken zijn en eens opstap gaan? zou hij dan ook janken en blaffen omdat hij tayka mss even niet zit omdat ze ergens anders ligt??? zit zo met deze vragen wat betreft de beagle ,... ma verder vind ik het tot nu toe de best gevonden hond die tayka wat gezelschap kan houden en de eerste 2 jaar ook nog lekker speels is ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Amstaff & Beagle?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marijke Marijke

honden foto van Marijke

Leuk dat je een beagle overweegt, maar ik denk dat het makkelijker is om de beagle te leren even alleen te zijn, zeker omdat er al een hond in huis is, dan iets te doen aan zijn jachtinstinct.
Bij veel Beagles is het zeker mogelijk dat deze los loopt, maar zeker niet alle.
Dwight kan ik bijvoorbeeld goed los laten, maar ik ken er ook die enorm gefocussed zijn op alles wat maar beweegt. Om dat eruit te krijgen lijkt me een hele dobber...
Over de bench kan ik je geen tips geven, die hebben we maar heel kort gebruikt en al heel snel weer afgeschaft.
Maar voor de rest vind ik het wel een leuke combinatie Amstaff en Beagle, Dwight speelt heel graag met Amstaffs.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Amstaff & Beagle?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Hondenzwemmen in de Bever
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^