Waarom pakt mijn hond bij begroeten altijd iets in zijn bek?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.

Als wij even weg zijn geweest en weer binnen komen dan worden we enthousiast begroet en wordt er eigenlijk altijd wel een bal of een knuffel gepakt. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom pakt mijn hond bij begroeten altijd iets in zijn bek?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RowanRowan

honden foto van Rowan

Tara doet dat ook, als ik thuiskomt ,rent ze de hal door zoek een knuffel uit en maar kwispelen, . Rowan doet dat niet die kwispelt om z'n beloningssnoepje :-D

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Wacht even ... hier lopen 2 dingen door elkaar!

Honden kunnen uit eigen initiatief iets in de bek pakken, als jij of iemand anders binnenkomt. Dit kun je zien als een signaal van de hond om zichzelf te kalmeren, even mee rondragen in de bek, even mee schudden. Dan wordt er kalm begroet. Je gaat er niet op in om hem uit te nodigen om te spelen. Dit wordt door de hond ook niet als uitnodiging bedoelt. meestal lopen ze met speeltje of kluif een paar rondjes door de kamer en dan is het goed. Inderdaad come in peace!

Hond pakt onmiddellijk een speeltje als je binnenkomt en dringt aan om met hem te spelen Hij komt er rechtstreeks mee naar jouw toe. Dit zou ik negeren, het initiatief tot een spel moet in eerste instantie van jouw komen en niet van de hond. Ligt ook aan het karakter, honden kunnen zeer dwingend iedere keer met een speeltje aan komen dragen als jij toevallig even geen aandacht aan hun wil schenken, dat is niet de bedoeling.
Kijk ik naar het journaal of zit ik aan de telefoon, wil ik met rust gelaten worden. Geef de hond een kluif op zijn plekje en zorg ervoor dat hij daar even blijft. Zo creer je rust en leert je hond dat er niet altijd tijd voor hem is, daarna is hij weer aan de beurt.Als dit lukt beloon je hem met stem, en eventueel een kort spelletje.

Dan heb je de hond die dol enthousiast wordt als er iemand aan de deurbel staat , het bezoek wordt al springend begroet , hij draait even totaal door en is moeilijk tot bedaren te brengen.
Zo'n hond had ik!! Ik had een geliefd speeltje in de gang liggen en zogauw de hond mee ging om te begroeten liet ik hem dit in zijn bek pakken , bood het hem aan. Dit leidde even zijn aandacht af en hij liep er blij mee door de kamer. In plaats van het bezoek aan te springen reageerde hij zich af op zijn speeltje. als de dolle bui even gezakt was , kwan hij vanzelf rustiger naar het bezoek toe en bleef dan wel met 4 poten op de grond.

Daarnaast heb je dus honden die het echt niet kunnen laten om met 4 poten op de grond te blijven bij een begroeting, en hier kun je het geluid van deurbel of telefoon gaan koppelen aan het commando , ...naar de plaats en blijf...! Dit heb je vaak in een middagje geleerd, als je het tenminste konsekwent doet. Zorg dat je met zijn tweeën bent. Een belt aan, voordeur los en de ander leidt binnen de hond naar zijn plaats met commando blijf. De persoon kan binnenkomen, en jij zorgt ervoor dat de hond op zijn plaats blijft, en pas opstaat om te begroeten wanneer jij dat wilt!

Het zijn dus 2 verschillende manieren: of je leidt de hond af met een speeltje waar hij zijn eerst enthousiasme op botviert..... of je koppelt een geluid aan een commando naar de plaats.

Het commando naar de plaats en blijf... zou ik ook leren aan honden die zeer waaks zijn en even willen laten zien dat ze een indringer niet dulden.
Jij bepaalt wie er binnenkomt en niet de hond.


Geloof dat ik nu alles beantwoord heb!! Zoniet lees ik het wel! :-D



honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Mijn vorige teckel deed dat ook ...zo'n lief gezicht,en het liefste ging ze dan ook met haar bekkie vol blaffen.Dat werd dus een inwendig geblaf. :-)

honden page profiel ..

honden foto van .

@ annelies: oke ik snap m :-)! Trouwens leuk heb net even je tip uitgeprobeerd. Hier ook een hondje die zowat tegen de klink op springt van blijdschap als de deurbel gaat. niet zo fijn als hij bijna de man van de TNT bespringt O-) ! dus even een speeltje mee genomen en hem deze gegeven en Joepie :-) het werkte, nog niet helemaal maar Dusty was al een stuk rustiger dan normaal!

Oke dus het botje komen brengen is ook uitdagen tot spel, Dusty deed dit ook met de speeltjes maar hier ben ik op gaan letten, en dus ook gaan nergeren. hmm dus die slimme boef van denkt gewoon als ik nu een botje kom brengen dan gaat ze wel weer met me spelen! O-) hij wil zijn vrouwtje dus te slim af zijn ;-) !

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Opvoedeing / gedrag volwassenhond

honden page profiel  . .

honden foto van  .


? pupy's doen dit toch ook? tenminste toen lilo puppy was wel in ieder geval

honden page profiel  . .

honden foto van  .

"
? pupy's doen dit toch ook? tenminste toen lilo puppy was wel in ieder geval "


Oh ik snap het, de topic is verplaatst

honden page profiel berner fanberner fan

honden foto van berner fan

Mijn Yindra doet dat ook. Als ik thuis kom en 's morgens als ik van bed af kom ook.
Kyra springt tegen mij omhoog. Ik zal proberen haar ook een speeltje te geven. Alhoewel zij er totaal niets omgeeft. Even wat anders bedenken voor haar.
En Milou doet deemoedplasjes. ook haar zal ik een speeltje geven. Weer heel wat geleerd in een minuut tijd.
;-)

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Aaahhww haha Chelsea doet dit ook, zodra ik de bench opendoe rent ze mij voorbij en pakt ze het eerste wat ze ziet, al is het een sok, en dan komt ze zo heel blij aan.. Beter kan me dag niet beginnen..(L)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom pakt mijn hond bij begroeten altijd iets in zijn bek?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Ouder worden & vacht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^