Boek Cesar s aanpak wie kent dit boek?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Heeeyyyyyyy.... dat is geweldig om te lezen.. ;-) ;-) :-D

Blijf daar bij asjeblieft ....
Je hond heeft absoluut geen baat bij die CM trucken...
Je ziet hem er alleen maar dieper mee in de put zakken...

Ik wil je graag blijven helpen ...
Geef je niet over aan die akelige CM...
Gelukkig zijn er goede ontwikkelingen op het gebied van opvoeding en het aansturen van gedrag...

Het zal inzet kosten maar dit hoort bij een hond hebben en je kunt het dat weet ik zeker, je insteek en je inzet het je in huis..!! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Boek Cesar s aanpak wie kent dit boek?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ik heb het boek wel gelezen en er zijn dingen waarvan ik zeg ja, en er zijn dingen waarvan ik zeg nee. Ik denk dat elke trainer wel punten heeft waar je het wel of niet mee eens bent, dus mijn advies is om juist die punten eruit te halen waar jij wel achter staat (van welke trainer ook)!

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" over de i collar: de riem heeft de zelfde werking als een show riempje
de riem zit boven in de hals waardoor de hond de kop omhoog houd.

en de bespiering is daar minder daardoor heb je meer controle over de hond. "


uhm je bedoeld dus gewoon dat de hond geen lucht krijgt. controle over je hond hebben moet je verdienen en niet afdwingen. als je het op zo n manier moet doen is het daarvoor al heel erg misgegaan en zelfs dan kan je het op een vriendelijkere manier oplossen.

mijn ervaring is juist als honden pijn ervaren op een moment van red-zone ze het asocieren. beter kan je zorgen dat je hond als hij bijv. andere honden wilt aanvallen je zorgt dat ie of honden vermijd of ze positief gaat bekijken en dus niet negatief(ik zie een hond en wordt gewurgt)

dit gaat weer tot eindeloze discussies leiden.

natuurlijk heeft hij ook goede dingen zoals dat je een hond bezig moet houden, baasje moet rustig blijven enzo, maar dat is de basis van elke opvoeding van welk levend wezen ook.

honden foto van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*

Ik heb behoorlijk fel (en emotioneel) gereageerd in je eerste topic. Nu zie ik andere topics van je voorbij komen en ik zal eerlijk zeggen; je bent goed bezig, ga zo door. Verlies het vertrouwen niet en ga ervoor !

Voor wat betreft CM ; nee, niet doen ! Ook ik heb het boek van Turid een tijd geleden besteld (kalmerende signalen) en geloof me; er gaat een wereld voor je open.

Goed dat je hier om advies vraagt en je in allerlei zaken aan het verdiepen bent !

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

dit gaat weer tot eindeloze discussies leiden.

Ben bang van wel Maxjob O-) :-D

honden page profiel Geralda LippoldGeralda Lippold

honden foto van Geralda Lippold

sorry voor het openen van het topic ,als ik dit had geweten allemaal,we hebben het recht om allemaal verschillend te denken,maar cm is niet aan mij besteed,ga liever dat boek kopen van Turid zal me er eens in verdiepen,heb achteraf deze week al eerder het advies gekregen,maar heb zoveel informatie gekregen dat de helft ervan weer was vervlogen.

honden page profiel Geralda LippoldGeralda Lippold

honden foto van Geralda Lippold


Als je echt een boekje zoekt waar je wat van kan leren dan zou ik voor dit boekje gaan :
http://www.mediaboek.nl/product/22189_Kalmerende%20Signalen%2A%20?lang=nl

Er ging voor mij ook een wereld open toen ik het allemaal las.Het is op zich niet eens een dik boekje,maar je leert er veel van.

Hier alvast een voorproefje

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien
14 augustus 20


@soraya dit is interressant om te lezen dank je

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

:-D ;-) Goed gedaan Soraya..
Weer een stapje om verder mee te kunnen.. :-D

honden page profiel Shelley & Ice °Shelley & Ice °

honden foto van Shelley & Ice °

Ik heb het boek zelf gelezen en ik vind het wel geweldig ... En ja zo kunne we van iedereen de negatieve punten sterk in de verf gaan zetten en der dan een filmpje van op youtube gaan gooien.... Mjoa ieder zijn eigen mening zeker e .

honden page profiel ChaveraChavera

honden foto van Chavera

Ja hoor, hier gaan we weer :'(

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Ik weet niet of het al genoemd is (kan links e.d. niet zien, dit is nl via een telefoon, want ben op vakantie), maar Turid Rugaas heeft zeer interessante boeken.
Als je dus opzoek bent naar een leerzaam, goed boek, zou je daar naar kunnen kijken.
De bekendste is 'Kalmerende Signalen'. Wel dun, maar heel duidelijk en toch veel informatie. "


Ja dit had ik Geralda ook al aangeraden, samen met help mijn hond trekt, dit lijkt me in Gizmo s geval ook perfect passen.

honden page profiel JefkeJefke

honden foto van Jefke

Ons baasje houdt helemaal niet van Cesar. Hij vindt het maar een brutale kerel!

honden page profiel Geralda LippoldGeralda Lippold

honden foto van Geralda Lippold

@dobry inderdaad ik had het van jou ook al als advies gekregen,wist niet meer van wie,zelfs in de hondewereld zoveel advies :-)
Ik ga hem bestellen lijkt me zeer interressant,ik ben niet uit op discussies hoor met dit topic,wist alleen niet dat er meerdere topics over waren heb daar niet naar gekeken

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

" @dobry inderdaad ik had het van jou ook al als advies gekregen,wist niet meer van wie,zelfs in de hondewereld zoveel advies :-)
Ik ga hem bestellen lijkt me zeer interressant,ik ben niet uit op discussies hoor met dit topic,wist alleen niet dat er meerdere topics over waren heb daar niet naar gekeken "


die topics gaan vrijwel altijd op slot. en je bent al op de goede weg door alles te vragen. dus denk dat iedereen je wel vergeeft over dit topic.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Over die 'red zone' honden kun je nog discussieren, maar ook al zouden die honden alleen gebaat zijn bij zijn aanpak, dan moet hij vervolgens geen boeken gaan schrijven over hoe je je eigen pup en hond goed opgevoed krijgt, met dezelfde methoden.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Ik raad kje aan daar niks uit over te nemen !!
Ik had je prachtighe filmpjes gestuurd waar ze genoeg mee kunt om een goed band op te bouwen..
Als je nog vragen hebt dan lees ik het graag.. "


Waarom zet je die filmpjes niet in dit topic en moet al dat soort onzin via PB?
Dan hebben andere leden daar ook iets aan.

Nikki (Gast)

Hij past dit alleen toe op honden die een probleem hebben. Hij laat zien dat hij de roedelleider is. Een leider in een wolvenroedel zal ook snauwen of bijten of aan tikken of een klap met de poot geven. Dit is heel natuurlijk. Hij schopt de hond trouwens helemaal niet hard. Ik ben tegen dieren mishandeling maar dit is geen dierenmishandeling. Ja natuurlijk moet je je hond positief opvoeden door bijv. clicker. Maar sommige mensen komen daar te laat achter en dan is het te laat voor zon positieve opvoeding, de hond erkend de baas dan niet meer als baas en dan moet je die rang op eisen. Op de rug leggen is zon manier daarvan dan onderwerpt de hond zich aan je en erkent je als roedelleider. Ik train mijn hond ook met de clicker. En ik weet zeker dat als de hond goed wordt opgevoed deze methode helemaal niet nodig maar bij veel honden is dit niet het geval en die zullen worden afgemaakt omdat die bazen gewoon niet de roedelleider waren.. Wat heb je liever een hond die te redden valt door middel van de roedelleider zijn of m laten afmaken terwijl dit niet nodig zou zijn geweest of dat hij in een asiel komt en traumas oploopt of aan een boom vast zit omdat eigenaren zich geen raad meer weten. Ik heb dan liever zijn aanpak, het is gewoon een natuurlijk manier van laten zien wie de leider is.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Ik heb ook totaal niets met CM. Hou het wel bij mijn eigen trainingsmethodes, die vind ik een stuk eerlijker tegenover de hond waarmee ik een blijvende band wil opbouwen.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Hij past dit alleen toe op honden die een probleem hebben. Hij laat zien dat hij de roedelleider is. Een leider in een wolvenroedel zal ook snauwen of bijten of aan tikken of een klap met de poot geven. Dit is heel natuurlijk. Hij schopt de hond trouwens helemaal niet hard. Ik ben tegen dieren mishandeling maar dit is geen dierenmishandeling. Ja natuurlijk moet je je hond positief opvoeden door bijv. clicker. Maar sommige mensen komen daar te laat achter en dan is het te laat voor zon positieve opvoeding, de hond erkend de baas dan niet meer als baas en dan moet je die rang op eisen. Op de rug leggen is zon manier daarvan dan onderwerpt de hond zich aan je en erkent je als roedelleider. Ik train mijn hond ook met de clicker. En ik weet zeker dat als de hond goed wordt opgevoed deze methode helemaal niet nodig maar bij veel honden is dit niet het geval en die zullen worden afgemaakt omdat die bazen gewoon niet de roedelleider waren.. Wat heb je liever een hond die te redden valt door middel van de roedelleider zijn of m laten afmaken terwijl dit niet nodig zou zijn geweest of dat hij in een asiel komt en traumas oploopt of aan een boom vast zit omdat eigenaren zich geen raad meer weten. Ik heb dan liever zijn aanpak, het is gewoon een natuurlijk manier van laten zien wie de leider is. "


Wat een vooruitstrevende uitspraak. Heb een ander beeld bij 'natuurlijk leiderschap' die passender is bij mijn omgang met dieren in het algemeen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

"

Waarom zet je die filmpjes niet in dit topic en moet al dat soort onzin via PB?
Dan hebben andere leden daar ook iets aan. "


Dit is gekomen omdat Geralda via pb om hulp gevraagd heeft.

Die filmpjes (als het dezelfde zijn die ik denk dat het zijn) heeft Ilja overigens al eens in eerdere topics geplaatst.

honden page profiel mariaamariaa

honden foto van mariaa

Het is nooit verkeerd om je te verdiepen in verschillende methodieken. Je kunt van iedereen wel wat leren. Soms lees je iets wat jou belangrijk kan zijn en soms lees je iets waarvan je zeker weet dat het niet bij je past, het kan beide waardevol zijn omdat je kennis vergroot.
Hoe meer kennis je hebt hoe beter dat je zelf kan inschatten wat bij jou en je hond past.

Ik geloof zelf niet in één methode. Dingen zijn niet zwart of wit maar grijs ;-)

Ik vind CM een natuurlijk overwicht hebben op de honden. Hij werkt heel goed met zijn energie en lichaamstaal. Zijn kracht is dat hij goed naar mensen kan luisten en dit kan vertalen naar de problemen met de hond. Eigenlijk coacht hij de mensen en hier is hij goed in :-)
Hij is voor de eerste persoon dit helder uitlegt hoe belangijk je eigen energie is in het contact met je hond. Ik had dit zelf ook ervaren, maar hoor hier verder nooit iets over in de hondenwereld. De meeste hondenboeken en scholen en trainers werken vooral met de honden, maar ik geloof dat je honden een spiegel zijn van jezelf dus moet je met je zelf aan de slag, wat natuurlijk honderd maal moeilijker is.

CM manier om honden onder "controle" te krijgen zeggen mij persoonlijk weer wat minder. Bij mij werken een aantal dingen wel maar ik zal mijn hond nooit fysiek corrigeren of domineren, dat past niet mij mij en daar geloof ik ook niet in.

Bij mij werkt het beste om de honden steeds een stap voor te zijn, veel gedrag kun je zo ombuigen of voorkomen.
Honden worden hier ook beloond voor goed gedrag , ze werken dus graag voor mij O-)
Daarnaast heeft eenn hond rust, beweging en uitdaging nodig om lekker in zijn vel te zitten, daar voorkom je ook veel probleemgedrag mee.






honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

" Hij past dit alleen toe op honden die een probleem hebben. Hij laat zien dat hij de roedelleider is. Een leider in een wolvenroedel zal ook snauwen of bijten of aan tikken of een klap met de poot geven. Dit is heel natuurlijk. Hij schopt de hond trouwens helemaal niet hard. Ik ben tegen dieren mishandeling maar dit is geen dierenmishandeling. Ja natuurlijk moet je je hond positief opvoeden door bijv. clicker. Maar sommige mensen komen daar te laat achter en dan is het te laat voor zon positieve opvoeding, de hond erkend de baas dan niet meer als baas en dan moet je die rang op eisen. Op de rug leggen is zon manier daarvan dan onderwerpt de hond zich aan je en erkent je als roedelleider. Ik train mijn hond ook met de clicker. En ik weet zeker dat als de hond goed wordt opgevoed deze methode helemaal niet nodig maar bij veel honden is dit niet het geval en die zullen worden afgemaakt omdat die bazen gewoon niet de roedelleider waren.. Wat heb je liever een hond die te redden valt door middel van de roedelleider zijn of m laten afmaken terwijl dit niet nodig zou zijn geweest of dat hij in een asiel komt en traumas oploopt of aan een boom vast zit omdat eigenaren zich geen raad meer weten. Ik heb dan liever zijn aanpak, het is gewoon een natuurlijk manier van laten zien wie de leider is. "


Het denken op bovenstaande manier is inmiddels achterhaald en als je al wolven en honden wil gaan vergelijken, kijk dan liever naar zoals wolven in de vrije natuurl leven, vreedzaam, als een liefhebbende familie, volgens studies.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"

Dit is gekomen omdat Geralda via pb om hulp gevraagd heeft.

Die filmpjes (als het dezelfde zijn die ik denk dat het zijn) heeft Ilja overigens al eens in eerdere topics geplaatst. "


OK, op die manier. Die filmpjes passen alsnog in dit topic, toch?

honden page profiel Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

honden foto van Karin, Lina en Jazzy (Alex r.i.p.)

Ik lees iedere keer dat op de zij leggen een verouderde methode is, maar ik ben met mijn pup op een cursus geweest waar dat toch werd gedaan? Daar werd gezegd dat moet kunnen want als je bij een dierenarts bent en die moet onderzoek doen dat moet de hond zonder tegenstribbelen gemakkelijk op de zij gaan liggen. Later zou dat dan vanzelf moeten met het commando flat of plat. Of is dit iets anders dan jullie bedoelen? Jazzy was heel erg klein toen en ik vond het ook niet fijn dat te doen dus bij haar lukte het niet helemaal. Ik heb het ook niet nodig verder. Ik neem aan dat een dierenarts ook wel een andere manier weet als hij de hond moet behandelen, maar zo werd het bij ons gepresenteerd.
CM vraagt altijd in het begin van de uitzending of de hond wel beweging krijgt etc. Ik schrik dan wel eens van de antwoorden, zoiets van ja 1 keer per week! Dus ik geef hem wel gelijk dat de hond iets te doen moet hebben en uitdaging en beweging nodig heeft. Als je dat doet heb je bijna geen probleem honden..


Karin

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Er word door de TS gevraagd of iemand het boek kent heeft gelezen en wat die er van vindt.
Nou ik ken het boek ik heb het gelezen en ik vind zijn manier van aanpak niet mijn manier.
Maar ik vond het wel een boek die je laat zien hoe een eenvoudige Mexicaan met ambities het toch weet te maken in het grote Amerika en veel aanhangers heeft gevonden.

honden page profiel @nouk @nouk

honden foto van @nouk

Ik vind het wel een lekker ding... O-)

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Iedereenn kan die topic opzoeken en kijken..
Staat ter beschikking voor iedereen die maar een beetje zijn of haar best doet te zoeken in de opvoedings rubrieken....

honden page profiel AndreaAndrea

honden foto van Andrea

We hebben het net op de puppycursus toevallig over Cesar Milan gehad.
Onze instructeur is er een hele tegenstander van, zeker bij pups en jonge honden.
Dat we zelf nooit,maar dan ook nooit, dingen mogen toepassen uit zijn boeken of wat we van hem op tv zien.
Vooral op tv geeft het een heel vertekend beeld. Het ziet eruit of hij het in een paar minuten voor elkaar krijgt,maar in werkelijkheid gaan er weken, zoniet maanden, overheen.
We hebben de tip gekregen om Turid Ragaas (spel ik het zo goed? ) te lezen. Dat vind hij een van de beste boeken over o.a. lichaamstaal, dat er te verkrijgen is.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" Ik heb het boek wel gelezen en er zijn dingen waarvan ik zeg ja, en er zijn dingen waarvan ik zeg nee. Ik denk dat elke trainer wel punten heeft waar je het wel of niet mee eens bent, dus mijn advies is om juist die punten eruit te halen waar jij wel achter staat (van welke trainer ook)! "


Hier ben ik het helemaal mee eens. Iedere trainings methode heeft dingen waar je je wel of niet in kan vinden. Of het nu gaat om Martin Gaus, Turid Rugaas, Jan Fennell of Cesar Millan je haalt er toch uit wat voor jou en, nog belangrijker, voor je hond werkt.

Mijn ervaring is dat de nodige aanpak verschilt per hond en niet alles is op te lossen met een snoepje of afleiden. Ik kan me vinden in sommige dingen van Cesar en dan heb ik het zeker niet over zijn fysieke correcties maar ik kan me ook vinden in de methode van Jan Fennell. Mijn menig is dat je zoveel mogelijk dingrn moet lezen om een goed beeld te krijgen. Jammer vind ik het alleen wel dat jullie steeds weer komen met die verouderde filmpjes. Cesar traint tegenwoordig ook wel met positieve methodes. Net zoals Martin Gaus, die was voorstander van de slipketting en nu vindt hij het uit de boze..........en ook hij traint nu met positieve methodes.

Overigens Geralda, nog een goed boek om te lezen is "de vrouw die naar honden luisterd" van Jan Fennell

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Boek Cesar s aanpak wie kent dit boek?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 5 123 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^