brommen,negeren of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marja en DiezelMarja en Diezel

honden foto van Marja en Diezel

Ik heb Diezel nu anderhalve week en het gaat eigenlijk hartstikke goed op een klein dingetje na.Als er voor hem vreemde mensen komen,is hij,ja,bang eigenlijk ook niet echt,maar hij vertrouwt ze niet echt.Hij gaat onder tafel zitten of op afstand zitten.Die mensen willen hem aaien,maar hij loopt weg(niet met staart tussen de poten).Hij bromt een beetje en soms blaft hij ff uitdagend.Ik zeg ook altijd,laat de hond maar met rust,hij komt vanzelf naar je toe,hij moet nog wennen.maar ja,mensen zijn soms eigenwijzer dan een hond en proberen hem toch te verleiden tot een aai.Ook zeg ik,ga hem niet aan zitten staren,maar hij is net bij ons,dus kijken doet iedereen wel ff.Mijn vraag is eigenlijk,moet ik als hij bromt(het is meer mopperen dan echt grommen)negeren,er iets van zeggen,Bijv klaar of het is goed.Op straat doet hij dat soms ook,bij de een is hij door het dolle heen en bij anderen gaat hij achter me staan blaffen met een kam op zijn rug.Maar hebben ze een hond bij die wil spelen of snuffelen,jaaaaaa,dan is het goed he,dan is hij afgeleid.Ik moet er wel bij vertellen dat de visite met 7 man binnenstapte.Maar bij 1,doet hij het soms ook.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "brommen,negeren of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Patricia Renzo Patricia Renzo

honden foto van Patricia Renzo

ikzelf gaf renzo altijd met een mopperende stem op zijn donder van foei je kent het wel maar dat werkte niet, later kwamen we erachter klinkt gek hij blaft alleen bij me schoonvader en bij de man van me vriendin, we gingen opletten wat hun gemeen hadden samen ga nu niet lachen maar me schoonvader en de man van me vriendin zijn grijs verders tegen niemand gromt blaft renzo niet nee hij stormt op iedereen af van hallooooooooooo ik ben er ook ik wil een aai, maar bij die 2 mensen is het blaffen blaffen en gaathij op zijn plek liggen, maar owee als een van hun opstaat en naar renzo wil gaan of naar de wc bijvoorbeeld dan begint renzo weer opnieuw te blaffen :-D

honden page profiel ik en renskeik en renske

honden foto van ik en renske

EIS van de visite dat z hem niet aankijken tot dat hij zelf het inisiatief neemt langs te komen. het is wel JOu huis hoor. en anders zou ik ervoor zorgen dat er altijd een speeltje in de buurt is zodat hij zijn aandacht daar op kan richten. verder weet ik het ook niet :'(

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Zal ook het Mastin deel in hem zijn, Saltarin is ook zeer terughoudend naar mensen

honden page profiel Jacqueline en Benji Jacqueline en Benji

honden foto van Jacqueline en Benji

Wat wij hem aan het leren zijn;
Als er bezoek komt gaan Benji op zijn plaats, we sturen hem er niet boos heen, nee we begeleiden hem erheen en laten hem op zijn plaats zitten.
Dan gaat hij vanaf daar nog een zitten blaffen en mopperen (aan het begin vloog hij er steeds vanaf, blaffen of brommend naar de visite, maar dan begeleide wij hem (weer rustig, niet boos) naar zijn plaats).
Pas als hij opgehouden is met brommen/blaffen mag hij eraf komen en mag de visite hem gedag zeggen.
Tot die tijd MOET de visite hem negeren, doen ze dat niet zeg ik echt heel duidelijk dat ze dat toch wel moeten doen, gelukkig doet iedereen dat ook! Anders zou ik die persoon niet meer thuis uitnodigen, want als ik vraag asjeblieft de hond te negeren,is het wel zo respectvol dit te doen!

En ik moet zeggen, we zijn er nu een paar weken mee bezig en het gaat steeds beter! Hij vliegt nou niet 100 keer van zijn plaats af maar helemaal niet, of maar 1x. En het blaffen/brommen is al veel minder.
Hij lijkt nu door te hebben dat als hij rustig blijft, hij er sneller af mag en allemaal aandacht krijgt van ons en de visite!

Dus misschien werkt dat voor jullie ook, op zijn plaats begeleiden als er bezoek komt, elke keer weer opnieuw tot hij rustig is! Dan pas mag hij er af en krijgt hij aandacht!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Brommen is communiceren,dat hi jhet niet prettig vindt.Hem lekker laten en vooral de visite gaan trainen hem met rust te laten.Als je niet luisterd naar zijn en dus altijd wordt genegeerd door je visite ,dan kan er een dag komen dat hi jwel bijt,gezien er niet wordt geluisterd naar zijn communicatie.
Het blafje wat hij erbij doet is op dat moment geen uitdaging,dat is net als brommen/grommen een afstand vergrotend middel.

Heb je een bench?Daar kun je hem ook in doen als je visite krijgt,is misschien vele malen rustiger voor hem,dan als je visite niet kan luisteren en hem toch blijft uitdagen.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ik zou de mensen vragen hem geen aandacht te schenken.
Hem niet aanspreken op het brommen. Maar je doet er wel wat mee, voorkomen dat hij gaat brommen. Dus mensen vragen hem geen aandacht te geven. Als hij zelf komt kijken mogen ze hem bijvoorbeeld wat lekkers geven. Maar al snel moet hij daar dan ook wat voor doen, dus netjes zitten. Doen hij dat niet ook goed, dan laat je hem weglopen, hij krijgt dan alleen niets lekkers ;-)

honden page profiel Marja en DiezelMarja en Diezel

honden foto van Marja en Diezel

Op een gegeven moment legde zij zich er ook wel bij neer,omdat mn zwager zelf ook een hond heeft uit buitenland en die reageerde ook zo.Dat duurde een paar weken en nu is hij gewoon los.Toen ze hem negeerde ging hij ook gewoon liggen tot er weer iemand hem wilde aaien of lokken.Dan liep hij gewoon weg.Wij zaten buiten en toen we naar binnen gingen,ging hij in zijn bench.En dat ging verder goed,zolang ze hem maar negeerde.Maar op zijn plek in de bench leggen,ga ik zeker proberen.
Toen hij een brokje kreeg van een van de visite,kwam hij het halen en ging daarna weer naar zijn plek.En idd,als hij zelf komt,is er niets aan de hand.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Waarom moeten mensen altijd aaien..??

Mijn advies; Laat de hond met rust en laat de hond dit in zijn eigen tempo ontdekken allemaal..

Dit is is nog steeds de weg kwijt, hij heeft niet nog al wat meegemaakt...
En dan gelijk mensen die aan je willen zitten... :'(

Niet doen, laat hem met rust en traine dit al de hond THUIS is...
Zoek een goede hondenschool met kleine klasjes vwaar veel aandacht aan de relatie en omgang besteed wordt...

Als je de hond met rust laar heeft hij ook geen reden tot grommen..
Zelf laten komen en laten snuffelen en dan ook niet aaien..

Aaien is geen hondengedrag maar mensen gedrag...

Succes

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

ik zou t negeren, als je t afstraft kan hij plots dingen doen. Hij laat nu weten dat hij t niet leuk vind,

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Hoi, hoi, klinkt bekend....... ;-) Eis idd dat de visite hem negeert maar als ik heel eerlijk ben vind ik zoveel visite een beetje te veel voor hem. Geef hem eerst eens de tijd om tot rust te komen. Hieronder een stukje van de site van animal in need. Daar staan nog meer tips maar lees eerst dit even:

De eerste dagen van de nieuwe hond

Een hond verhuist, dit brengt een enorme hoeveelheid stress voor een hond mee. Hij zal in de eerste dagen ontzettend lief zijn maar hij is al zijn vastigheid om zich heen kwijt en zoekt krampachtig naar strohalmen om zich vast te houden. Je doet de hond het meest een plezier met hem in 1 ruimte te laten en niet heel het huis door te laten lopen. Je doet hem ook het meeste plezier met hem meteen duidelijk te maken wie je bent, wat je van hem wilt en vooral wat hij niet mag nu niet en nooit niet. Hij is het meest gebaat bij rust, heel veel rust. Het liefst het grootste gedeelte van de dag in een bench die op een rustige plaats staat. Neem hem vooral de eerste maand nergens mee naar toe, hij heeft genoeg aan de KLEINE rondjes die je buiten met hem loopt. Laat hem maar stukje bij beetje (maximaal 10 minuten per wandeling) de omgeving gaan verkennen. De rest van de tijd kunnen jullie gebruiken om kennis met elkaar te maken en om elkaars vertrouwen te winnen. Vrienden die benieuwd zijn naar jullie hond. Heel leuk maar niet in de eerste twee weken. De hond moet eerst leren wie er bij het gezin horen, wie op welke manier reageert en wat hij mag en wat hij niet mag. Pas daarna is het tijd om prikkels toe te gaan voegen. De eerste maand niet naar het strand, of het bos, zeker niet naar een plaats waar veel honden komen. Tijdens de eerste maand leer je dat je heel erg leuk bent en dat het de moeite waard is altijd naar je terug te komen. Leer je hem dat jij de veilige haven bent, dat als er iets is jij voor hem in de bres springt. Het moet leuk zijn om tijdens de wandeling naar je te kijken. Hij moet zien dat je blij bent met hem en dat je met hem bezig wilt zijn. Op die manier bouw je een band op met je hond en dat gaat niet als hij over een strand raast met nog 10 andere honden want dan is alles belangrijk behalve jij.


Succes. :-D

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik zou het ook negeren, zeker niet corrigeren!
Goed op je visite letten, ze moeten de hond echt even met rust laten.
Mijn hond Spike,houd niet van mannen, hij accepteerd ze, en komt bij ze wanneer hij zich er goed bij voeld.
Zodra er dan een mannelijke visite O-) te enthousiast word, omdat spike 'eindelijk' bij hem komt, is het wel gebeurd dat ze te overhaast gaan aaien, of erger vasthouden dan is het gelijk over.
Hij kan die persoon dan maanden ontwijken, ze moeten dan opnieuw vetrouwen winnen, door hem geen aandacht te geven!
Nu is het bij mij ook zo, iedereen mag binnenkomen, maar ze moeten de honden met rust laten!
Ik vind het vreselijk als iemand (buiten) te opdringerig is, naar spike, want er is maar een klein dingetje voor nodig, en hij wilt niks meer van mannen weten..
Door dit vaker meegemaakt te hebben, ben ik afstandelijk naar andere mensen geworden, ten opzichte van me honden.
Je mag pas aaien, wanneer hun het willen, en ik het goed vind.
Het belangrijkste vind ik dat me honden zich veilig voelen in eigen huis, ook met (mannelijke) visite.
Ik hoop dat je je visite zo ver kan krijgen, dat ze de hond ECHT met rustlaten.
Dab zal het veel sneller gebeuren dat hij het intresant gaat vinden,en komt kijken :-)
Veel succes :-)

honden page profiel Sylvia GrootSylvia Groot

honden foto van Sylvia Groot

" ikzelf gaf renzo altijd met een mopperende stem op zijn donder van foei je kent het wel maar dat werkte niet, later kwamen we erachter klinkt gek hij blaft alleen bij me schoonvader en bij de man van me vriendin, we gingen opletten wat hun gemeen hadden samen ga nu niet lachen maar me schoonvader en de man van me vriendin zijn grijs verders tegen niemand gromt blaft renzo niet nee hij stormt op iedereen af van hallooooooooooo ik ben er ook ik wil een aai, maar bij die 2 mensen is het blaffen blaffen en gaathij op zijn plek liggen, maar owee als een van hun opstaat en naar renzo wil gaan of naar de wc bijvoorbeeld dan begint renzo weer opnieuw te blaffen :-D "

Als ik boodschappen doe en de meiden zitten in de kar, dan komt er wel s een meneer boven de kar hangen die ze alleen maar aanstaart....tja...dat moet je niet doen dan gaan ze blaffen, dat is bedreigend..sommige mensen stralen ook wat uit, mensen die niet zo van honden houden bijv, dat voelen ze aan.
Zolang het bij het brommelen blijft..

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Brommen kan wel overgaan in wat anders als de hond zich niet geholpen voelt.
Hij bromt en als dat helpt, dan stopt hij met brommen. Maar helpt het brommen voor hem niet voldoende, dan voelt hij zich genoodzaakt om verder te gaan dan brommen.

Daarom zeg ik niet negeer het brommen in de zin van 'doen alsof het er niet is' maar wel in de zin van geen aandacht aan hem schenken door vreemden.
Daarbij ga je hem helpen, zodat hij zich veiliger voelt waardoor de oorzaak van het brommen wordt weggenomen.

Negeren is soms een wat 'gevaarlijk' advies omdat mensen dat kunnen opvatten als 'ik doe net of hij niet bromt' en verder doorgaan met wat ze deden. Dan wordt het erger.. want je negeert zijn signaal: ik vind dit niet leuk!
Dus met het signaal doe je wel iets, maar zeker nooit straffen voor het brommen. Hij zegt alleen maar: help! Ik vind dit niks!

honden page profiel Marja en DiezelMarja en Diezel

honden foto van Marja en Diezel

Dat er zoveel visite kwam,was omdat we een verjaardag hadden.De kinderen,die van onszelf en de visite,negeerde hem wel en daar liep hij gewoon ook langs.Mijn ouders waren een paar dagen ervoor komen logeren,omdat we een eind uit elkaar wonen.Ook daartegen had ik gezegt,negeren en geen oogcontact.Dat ging prima,daar ging hij zelf naar toe. :-) .En voor ons?Is het een schat.Met de dag zie je hem veranderen,ook buiten gaat het prima ;-) Ik loop ook idd hetzelfde rondje,omdat hij alleen daar nog zijn behoefte doet.Zo leert hij ook zijn geur achter te laten en als hij een geur van mss wel onze burenpup?reukt,gaat hij kwispelen :-D .Maar..ik zeg altijd,als er iemand binnekomt,negeren en niet naar hem kijken.En dat moeten ze dan ook maar doen!!
Bedankt iig voor de tips en ervaringen ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "brommen,negeren of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: PRA clear?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^