Te weinig rust?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *Monica**Monica*

honden foto van *Monica*

Hallo iedereen!

Ik ben Monica en ik heb sinds een paar dagen een Engelse Bulldog-teef in huis. Op 29/07 wordt ze 4 maanden. In het begin sliep ze nog heel vaak, maar nu had ik de indruk dat het steeds minder wordt, hoewel ze 's nachts wel doorslaapt (van 22 uur tot ongeveer 06 uur). Dat is ongeveer 8 uur dan. Ik heb hier wat rondgelezen en ik zie hier en daar 18 uur per dag rust voor een pup. Dit wil zeggen dat ze overdag ook nog eens 10 uur moet rusten. Aan die 10 uur komt ze bijlange niet. Als ik haar in de bench stop, waar ze overigens wel aan gewend is, jankt ze eerst wat en gaat dan gewoon zitten. (Ik heb haar sinds 3 minuten in de bench gestopt na een uurtje wakker geweest te zijn, ze ligt nu neer en slaapt :-) ) Nu heb ik enkele vragen in verband met dat rusten en het in de bench stoppen.

1) Zal ze geen afkeer krijgen van de bench? Mijn werkwijze gaat als het volgt: als ze er niet vrijwillig gaat inliggen (door haar erin te lokken ofzo) zet ik haar erin. Ik geef haar een stukje kauwstok en sluit daarna het deurtje. Dan gaat ze zitten en kijkt naar mij, ik probeer niet naar haar te kijken behalve om te zien of ze ligt. Als ik dan in de kamer blijf huilt ze wat en gaat uiteindelijk liggen voor even, maar ze gaat dan gewoon weer zitten. Laat ik haar gewoon doen en zal ze vanzelf gaan slapen?

2) Is het omdat ze zo weinig slaapt dat ze zo koppig is als we gaan wandelen? Soms blijft ze gewoon staan en moet ik op mijn hurken gaan zitten zodat ze naar mij komt. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik elke keer ga hurken om haar verder te krijgen, ze moet dit ook niet aanleren. Maar staat haar koppigheid in verband met haar vermoeidheid.

Uit onweten liet ik haar gewoon doen. Ik dacht dat ze vanzelf ging slapen als ze erg moe was. Dat is dus blijkbaar niet zo? Ik heb nog een vraagje over plassen maar ik zal dat in een ander topic zetten met een andere naam.

Groetjes,
Monica

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Te weinig rust?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Als ik jou was zou ik me niet zo druk maken over de hoeveelheid slaap die ze schijnbaar nodig hebben(geen idee waar dit gegeven vandaan komt) door de hond zo te verplichten creeer je juist geen rust lijkt mij, want ze heeft het veel te druk met andere dingen.
Als het gewoon rustig is in huis dan wordt de hond ook wel rustig en dan gaat ie wel liggen slapen, in de bench of naast de bench, als de bench een leuk plekje is om terug te trekken zal de hond hier zelf wel in gaan liggen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Als eerste welkom op dit forum :-D!

Inderdaad ben jij verantwoordelijk voor de rust die een pup krijgt, een pup zal niet zelf keurig haar dutjes doen. In principe is de regel; 1 uur activiteit = 2 uur rust.
Je zal dus even een planning en structuur moeten vinden die voor jullie beiden werkt.
Je doet het prima wat betreft de bench.
Veel pups lopen niet mee aan de lijn, dit is allemaal nieuw en spannend, ze kunnen dan inderdaad gaan zitten en niet meer mee willen lopen. Jij moet haar hierin begeleiden, met rust en geduld. Je kan haar vrolijk roepen en met een snoepje lokken, flink belonen als ze met je mee loopt, dit soort dingetjes. Op een dag is meelopen aan de lijn de normaalste zaak van de wereld;-)
Te weinig rust kan veel invloed hebben op het gedrag, ze kunnen veel meer gaan happen, of echt ''vervelend'' gaan doen, maar daar kunnen ze zelf dan ook weinig aan doen aangezien het komt door te weinig rust.

Ga je op een cursus met haar?

honden page profiel *Monica**Monica*

honden foto van *Monica*

Ik ben nog aan het uitzoeken waar ergens een puppycursus is die niet te veraf is aangezien ik zelf nog niet met de auto kan rijden (ik blijf het maar uitstellen)en ik in Tubeke woon in Waals-Brabant... Ik was het wel van plan om haar toch een goede start te geven en er mezelf van te verzekeren dat alles goed loopt met haar opvoeding. Ik wil echt wel een hond opvoeden waarop ik trots kan zijn en waar ik overal mee kan komen. Ik wil ook niet dat ze het contact met andere honden verliest. Bedankt Caitlin & Bijou!

honden page profiel EstherEsther 2 doggies

honden foto van Esther

Je doet er goed aan om je pup meer rust te gunnen. Sommige moeten toch "gedwongen" worden. Jouw pup laat zien dat hij te weinig rust d.m.v. het gaan zitten tijdens het wandelen. Ze is dan al te moe om dus de extra prikkels die ze tijdens het wandelen krijgt, te verwerken en daardoor gaat ze zitten.

Wel zou ik het erin zetten wel steeds goed belonen en langzaam afbouwen. Eerst zet je haar echt in de bench en dan later even voor de bench zodat ze toch zelf leert in de bench te gaan. Regelmatig verplichten zorgt er wel voor dat ze de bench minder leuk gaan vinden.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Je kunt de bench leuker maken, door haar altijd eten te geven in de bench en ook bijvoorbeeld eens iets lekkers of een kluifje. Spelletjes in en rondom de bench doen, maakt de bench ook een leuke plek. Je kunt bijvoorbeeld je pupje laten zoeken naar een snoepje, of je leert een paar commando's aan (in de bench, uit de bench, naast de bench).. Of je gooit er een speeltje in dat ze moet apporteren of zo... Wat ze maar leuk vindt... En verstop eens een stukje kaas of worst in de bench die ze 'zomaar' vindt. Dan gaan ze af en toe wel kijken of er nog iets lekkers in de bench ligt. Ik zou proberen te vermijden om te tillen. Probeer te lokken of eventueel aan de riem haar mee de bench in te nemen.

Het helpt bij de benchtraining om in het begin bij haar te gaan zitten. Ze kan niet uit de bench (deurtje gaat dicht), maar je bent wel dichtbij. Je kijkt haar niet aan, maar zit gewoon naast de bench met een boekje of zo. Je kunt daarna steeds verder van de bench af gaan zitten. Als ze piept, moet je dat even negeren. Als ze moe is, valt ze vanzelf in slaap als je volhoudt.
Je kunt - als het niet te warm is en als je het erbij zitten al hebt afgebouwd - een deken over de bench heenleggen, zodat de prikkels worden verminderd. Er valt dan nergens meer naar te kijken. Pups die moeilijk hun rust pakken, geven zo eerder toe aan hun vermoeidheid.

honden page profiel Suzanne & CharlieSuzanne & Charlie 3 doggies

honden foto van Suzanne & Charlie

Ik heb Charlie het commando 'in de bench' best wel vroeg al aangeleerd. Elke keer als hij in de bench ging (of ik hem erin zette) zei ik 'Charlie in de bench' en daarna heel vrolijk 'goed zo!'
Daarna heb ik het commando echt geoefend. Bij de bench gestaan, commando gegeven en hem erin gezet, daarna snoepje gegeven. Dit paar keer achter elkaar.

Nu gaat hij uit zichzelf in de bench en als ik het vraag doet hij dit ook echt netjes op commando. Ik geef hem lang niet altijd een brokje meer, maar nog steeds geregeld, vooral als hij netjes stil blijft.

Ik denk dat het belangrijk is om je hond te laten merken dat er niks mis is met de bench. De deken, die Angela noemt, gebruik ik ook nog regelmatig, zodat hij echt geen afleiding heeft en lekker kan slapen.

honden page profiel *Monica**Monica*

honden foto van *Monica*

:-) Bedankt iedereen voor de reacties! Nu ligt ze na een uurtje spelen opnieuw in de bench. Ik ga niet meer steeds de kamer in om te kijken omdat ik weet dat ze zich wel op haar gemak voelt in haar bench. Ik hou haar trouwens in het oog via een webcamera. 's Avonds kruipt ze er vrijwillig in om te gaan slapen wat wel handig is. Alleen overdag is het nog moeilijk. Daarnet heb ik haar moeten tegenhouden om eruit te komen en dan deed ik het deurtje dicht, ik wil vermijden dat ze de bench als een strafhoekje gaat zien, dus ik ga haar er gewoon proberen inlokken in het vervolg even blijven bijzitten. Eens ze erin zit is ze dus wel rustig, maar het is gewoon om haar erin te krijgen... Ze huilt heel even en als ze stopt ga ik even kijken maar ik betuttel haar niet. Ik zal beginnen met haar het commando aan te leren zodat ik haar er niet moet instoppen. Ik zal haar ook in het vervolg eten geven IN de bench.
Daarnet zijn we trouwens gaan wandelen en het ging al stukken beter. Ze ging nog één keer echt zitten zonder verder te willen maar eens ze mee was bleef ze enkel nog staan om te snuffelen en op takken te kauwen, wat ik haar trouwens wel laat doen dan heeft ze er ook wat meer aan. Als ze van in het begin moeilijk deed om te gaan wandelen zou ik me overigens geen zorgen hebben gemaakt maar in het begin kwam ze heel goed mee en sinds een dag of twee niet meer. Vandaar mijn bezorgdheid.
Nogmaals bedankt! En ik laat weten hoe het verder gaat.

Groetjes,
Monica

honden page profiel *Monica**Monica*

honden foto van *Monica*

@Angela: Je had me de raad gegeven haar eten te geven in de bench. Dit heb ik vanochtend voor het eerst gedaan, achteraan de bench weliswaar omdat ze er anders gewoon uit staat als ik het vanvoor doe. Maar toen at ze niet. Van zodra ze de bench naderde ging ze opnieuw achteruit. Ze heeft vannacht gewoon 9 uur doorgeslapen in de bench. Ze is over het algemeen veel rustiger nu ze meer slaapt. Bedankt iedereen!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ze zal even moeten wennen aan eten in de bench... ;-)

honden page profiel *Monica**Monica*

honden foto van *Monica*

Ik zal blijven proberen :-) bedankt!

honden page profiel *Monica**Monica*

honden foto van *Monica*

Ik blijf proberen haar te negeren in de bench, maar ze blijft nu huilen en ze maakt er een zootje van in de bench. Waar ze eerst ging slapen na een tijdje blijft ze piepen en aan alles bijten terwijl ik in de kamer blijf. Ik zal proberen van de kamer eens te verlaten en kijken wat ze doet. Ik hoop echt dat het goed blijft gaan...

honden page profiel Bende van 4Bende van 4 3 doggies

honden foto van Bende van 4

" Ik blijf proberen haar te negeren in de bench, maar ze blijft nu huilen en ze maakt er een zootje van in de bench. Waar ze eerst ging slapen na een tijdje blijft ze piepen en aan alles bijten terwijl ik in de kamer blijf. Ik zal proberen van de kamer eens te verlaten en kijken wat ze doet. Ik hoop echt dat het goed blijft gaan... "


Heb hier ook zo'n lief pupje van ong dezelfde leeftijd :-)
Hij is nu ook bezig z'n grenzen te verleggen O-)wat meer alert en aan het donderjagen :-D
In het begin met benche training blijf je in de buurt,maar als ze net als nu wat gaan dramkonten(probeert de mijne nu ook)dan ga ik gewoon weg..doe boven de was, of ga een boodschap doen.
Als ik terug kom slaapt ie O-)

honden page profiel *Monica**Monica*

honden foto van *Monica*

Hier slaapt ze opnieuw vast in haar bench na veel drama vanochtend. Ik had wat rondgeneusd op het forum en ik zag dat het wel vaker gebeurde dat pups opeens veel drama maken als ze merken dat hun oude tactiek van wat jammeren niet lukt. Ze heeft wat rondgekrabd in haar bench (wss om haar 'nest' te maken) en dan is ze gaan liggen, nu is ze weg, naar dromeland. Ze is zelfs vrijwillig even in de bench geweest. Hoera!

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Het is inderdaad goed dat je haar dwingt te slapen, maar een aantal dingen kunnen verbeterd worden. Je kunt je hond aanleren in zijn bench te gaan door elke keer een snoepje te geven als die er in gaat + eentje als je het deurtje dicht doet. Dit werkt heel goed bij mijn hond. Verder mag de bench de enige plek zijn waar je hond slaapt (niet op de bank, een kussen of op de grond. De bench moet haar vaste slaapplekje worden, en echt haar plekje. Je zal hier uiteindelijk dan ook zelf in gaan liggen als ze moe is. Wanneer ze ouder is kan je wel een aantal andere plekjes creeren maar die bench is gewoon zo makkelijk!.

Ook is een kauwstok als pup zijnde geen goed idee. Als je het overdag doet kan het geen kwaad maar niet 's avonds. Het nare van kauwstokken is namelijk dat ze er enorme dorst van krijgen. Een pup zou na 7 uur 's avonds niet meer hoeven drinken zodat hij 's nachts niet te drang heeft om zn bench te bevuilen. overdag kan hij natuurlijk weer drinken als je hem er uit laat en daarna gaat wandelen.

Een deken over zijn bench doet ook wonderen. ze raakt dan niet afgeleid door alles om hem heen en kan rustig slapen. Soms vergeet je zelfs dat ze er nog is!

Met een pup geldt ook de 8 minuten regel. Zet je hond in de bench en blijf er naast zitten (in het begin soms met je hand tegen de bench aan). Binnen 8 minuten zal ze gaan liggen en slapen. Het is gek maar het werkt echt! Besteed geen aandacht aan haar maar zit daar gewoon en kijk tv. Je aanwezigheid doet alles al.

Weinig slapen kan inderdaad problemen veroorzaken, maar pups hebben altijd in het begin moeite met wandelen. Wat helpt bij het wandelen is het lijntje strak houden (niet trekken maar gewoon druk) zodat het voor haar niet leuk is om te zitten. Je moet gewoon zo blijven staan maar uiteindelijk zal ze het opgeven. Ga gewoon met je rug naar haar toe staan en ze zal snel door hebben dat lopen toch de beste oplossing is en dat ze dan sneller thuis is haha. Succes!

honden page profiel *Monica**Monica*

honden foto van *Monica*

Maxine, bedankt voor je tips. Ik heb meteen een deken over haar bench gelegd na onze laatste plasstop, ze slaapt nu rustig en heeft maar een paar seconden gejankt. Ik heb een half snoepje in haar bench gelegd en daarna nog een halfje gegeven wanneer ze erin zat voor ik het deurtje dichtdeed. Ik blijf ook altijd bij haar tot ze slaapt. Aangezien ze haar bench nog nooit heeft bevuild hield ik er ook niet echt rekening mee dat ze best niet drinkt na een bepaald uur. Misschien moet ik daarmee rekening houden, al lijkt ze er geen last van te hebben ik zou ook niet graag slapen met een volle blaas.
Heel erg bedankt, ik denk dat ik het hondenouderschap een beetje onder de knie begin te krijgen: consistentie, enkel goed gedrag met aandacht belonen en uiteraard veel liefde en geduld.

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Graag gedaan en ik ben blij om te horen dat het heeft gewerkt! mocht je nog meer willen weten over opvoeding van pups (en gedragsproblemen bij jonge en volwassen honden) kun je het me altijd vragen :-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Het gedrag wordt vaak eerst erger voordat het beter wordt. Gewoon doorzetten! Het is niet leuk, maar je hondje leert het vanzelf. Zo'n deken is ideaal idd.

honden page profiel Bende van 4Bende van 4 3 doggies

honden foto van Bende van 4

Nog een tipje voor de veiligheid..
Geef je bull nooit geen kauwstaaf/stok of bullenpees oid zonder toezicht.
Ik geef hier enkel Nyla-bones,volkomen veilig en om verstikkingsgevaar te voorkomen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Inderdaad een kwestie van doorzetten..Zeker aangezien ze 's nachts wel zo goed slaapt in de bench!
Zal je eerlijk bekennen dat de combinatie Bijou + bench hier vanaf pup af aan een drama was..Na een lange tijd ging het oke, maar niet veel later heb ik de bench opgeborgen, dat ging veel beter.
Maar dit zou ik niet aanraden bij een puppy, een bench is in de puptijd namelijk wel een heel handig hulpmiddel.
Probeer vol te houden, je doet het hartstikke goed!

honden page profiel *Monica**Monica*

honden foto van *Monica*

Bedankt voor de reacties allemaal. Ze is nu wel nog maar een week bij ons en een bench was ze volgens mij nog niet gewend. Het feit dat ik haar er niet in moet duwen is toch wel geweldig. Het gaat niet super, maar ze gaat er wel in en na een paar minuten gaat ze toch slapen. Dus het moet wel zijn dat ze het toch niet ZO erg vindt in de bench. Bedankt voor jullie aanmoedigingen!

honden page profiel DIESELDIESEL 3 doggies

honden foto van DIESEL

Een bench is in het begin nooit leuk (De mijne vond het toevallig wel geweldig en vanaf het moment dat hij hier was heeft hij er in gelegen en hij ging er ook zelf in) maar uiteindelijk vinden ze het gewoon een heel fijn plekje waar ze zelf ook naartoe zullen lopen.

honden page profiel *Monica**Monica*

honden foto van *Monica*

Hey iedereen!

Ik wilde toch even laten weten hoe het ging. Ze gaat nog steeds niet zelf in de bench liggen maar als ik haar erin leid lukt het wel. Het duurt even voor ze rustig wordt, maar ze valt nog steeds in slaap. Nu vroeg ik me af of ik haar, als ze na een half uurtje/uurtje al terug wakker wordt, eruit laat, of gewoon laat zitten zodat ze verder kan rusten?

Groetjes,
Monica

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Houd dit in je achterhoofd: 1 uur wakker = 2 uur rust voor een pup. Je kunt zelf het beste kijken hoe moe ze was.

honden page profiel *Monica**Monica*

honden foto van *Monica*

Dat is wat ik ongeveer doe nu, bijvoorbeeld daarnet:

Tegen 7 uur was ze wakker vanochtend dus ben ik met haar gaan wandelen.
Tegen 8 uur 8.15 de bench in.
Tegen 9.20 was ze alweer wakker.

Ik weet ook wel dat rust niet noodzakelijk wil zeggen dat ze moet slapen, maar laat ik haar er dan in tot ongeveer 10 uur?

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Wij hebben hier 4 G. Setter pups 10 á 11 weken, hoe wil je het voorelkaar krijgen dat ze precies zoveel rust krijgen? dat is niet te doen, of je zou ze allemaal appart moeten opsluiten... doen wij niet iig, ze donderen vanzelf om en vallen in slaap.

Als de pups wakker zijn mogen ze er even uit, en dan laten we ze even lekker ravotten we zorgen er wel voor dat de kids zich gedragen met de pups, want druk worden ze zelf ook wel.

Rust betekend, rust in het koppie, niet teveel mee donderjagen of uitvinden
Ze slapen hier gemiddeld 15 á 16 uur per/dag :-)

honden page profiel Magickfairy <3 Buffy & SpikeMagickfairy <3 Buffy & Spike

honden foto van Magickfairy <3 Buffy & Spike

Ik heb hier ook heel erg veel problemen mee gehad afgelopen week.
Niets leek te werken en Buffy werdt echt WOEDEND als ik haar in de bench legde en het deurtje dicht deed.

Nu zullen er vast mensen zeggen OMG dat is echt niet goed, maar voor ons werkt het perfect.
Buffy is nu eenmaal ontzettend actief en we kunnen er niets aan veranderen.
We lopen nu een kwartier tot 20 minuten met haar, hebben de bench boven in het aparte tussenstuk van de overloop gezet en daar een groot strandlaken overheen gehangen.

We laten het deurtje open en doen de tussen deur dicht zodat ze niet van de trap kan donderen.
En.. dit werkt geweldig. Binnen 30 seconde is ze vertrokken. Geen gejank of gehuil en het ziet er nu als volgt uit.

Tussen 7 en 8 uur s ochtends is ze wakker. Eerst alleen plas doen op het veldje, eten en een uurtje spelen met Spike. Dan lange wandeling. Dan gaat ze tussen 11 en 12 tot 14/15 uur slapen.
Weer een plas en poep op het veldje en een uur/2 uur spelen met vrouwtje en Spike. Ze doet tussen door wel ff een hazenslaapje van 10 minuten ofzo.
Rond 16 uur krijgt ze weer eten gevolgd door een lange wandeling.
Tussen 17/18 uur tot 19/20 uur is het weer tijd voor verplichte benchrust boven.

Wij gaan meestal tussen 22u en 23u naar bed en daarvoor doen we gewoon weer lekker spelen en samen met Spike weer een lange wandeling.
Dan slaapt ze meestal tot 02.u.. even naar het veldje voor een plas en een poep en dan slaapt ze verder..

Dus ook ik neem het niet meer zo nauw met de verplichte slaapjes en benchmomenten. Buffy wind zich dan alleen maar op omdat ze gewoon geen zin heeft en rust dan toch niet uit.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Zorg wel dat de bench zo staat dat ze niet helemaal is afgezonderd. Woonkamer is gewoon het beste. Wij hebben hem zo staan dat wanneer de doek er overheen is, hij eigenlijk niets in de kamer of de tuin kan zien (doek aan beide kanten) maar dat hij mij wel kan zien als ik achter de computer zit of op de bank (1 van de 2). Soms kijkt hij even op en ziet dat ik er ben en valt dan gelijk weer in slaap.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik ben het bovenstaande eens. Ik heb nu een logee en die moet wennen dat de bench in de keuken staat met meer lawaai en doorloop van ons. Het wordt beter maar het is lastig voor de logee.

Bij mijn cursisten merk ik ook dat labradors lastig tegen rust kunnen. Het is zo dat je dit moet inbouwen. Van nature zit het er niet in. Ze willen alleen maar werken en dit is niet goed. Langzamerhand kun je meer rust gaan inbouwen.

honden page profiel Brenda, Tessa & SkyBrenda, Tessa & Sky

honden foto van Brenda, Tessa & Sky

Hoi hoi

Wij hebben hier een Amerikaanse Bulldug Pup van goed 3 maanden oud, doordat ze een wit koppie heeft kunnen we heel goed aan haar zien wanneer ze moe is, ze begint eerst was roze te worden en krijgt een rode rand om de oogjes, omdat 1 van de ogen van jouw bull ook door witte vacht omringt is leek het me misschien een goede tip om eens op te letten......

Groetjes Brenda

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Te weinig rust?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Op vakantie geweest
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^