Hoe voed ik mijn omgeving op?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

Grrr! Gek word ik er van! Wij proberen Max ongewenst gedrag af te leren. Namelijk: Springen tegen andere mensen op. Tsja dat lukt thuis al aardig namelijk: armen over elkaar, niet aankijken en commando zit geven. Werkt dit niet? Weglopen en negeren. Dit werkt eigelijk prima!

Nou lopen we telkens tegen het zelfde probleem aan!
In het losloopgebied waar we graag andere honden ontmoeten, springt Max telkens tegen de baasjes op. Deze duwen met handen omlaag en roepen laag. We blijven herhalen dat dit niet werkt en dat ze hem gewoon moeten negeren en dat we bovenstaande manier willen uitvoeren en dat dit alleen werkt, als iedereen mee werkt.

Wat zeggen deze mensen?
- Hij is jong, gaat wel over (ja dus??? Mag ie dan springen?)
- Nee hoor, ik doe altijd zo mijn handen omlaag en dat werkt

Grrr!! Ik heb later nog eens aangekaart. Ja het werkt prima als iedereen mee werkt! Maarja het kwartje viel niet :'(

Veel mensen vinden Max een drukke springerige hond is. Maar sinds we dit thuis toepassen (en de visite ook) Gaat het al stukken beterder!

Hoe kunnen we dit nou buiten het beste aanpakken?
Graag jullie tips.. want de buitenstaanders staan niet open voor onze advieze. We zouden het heel vervelend vinden als we niet meer daar kunnen wandelen omdat hij zo springt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe voed ik mijn omgeving op?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jenneke88Jenneke88 3 doggies

honden foto van Jenneke88

Django deed dat ook. Ik hield hem dat iets langer aan de lijn en sprak de andere baasjes er even op aan. En natuurlijk vragen voor hun hulp. Nu moet ik er wel bij zeggen; Ben pas 23 jaar en ik oog een stuk jonger als dat, dus als ik medehondeneigenaren om hun hulp vraag dan helpen zij mij maar al te graag.

Ik hoop dat ze bij jou in de buurt ook zo behulpzaam zijn.

Succes!

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

Het komt alleen regelmatig voor dat wij als eerste zijn. Dus zien we niet altijd de baasjes aankomen. Ik heb inderdaad hun hulp gevraagd vanavond en of ze dit willen toepassen, maar er word tegenin gedruist met dat het beter helpt als ze met de handen omlaag gaan.

honden page profiel Jenneke88Jenneke88 3 doggies

honden foto van Jenneke88

" Het komt alleen regelmatig voor dat wij als eerste zijn. Dus zien we niet altijd de baasjes aankomen. Ik heb inderdaad hun hulp gevraagd vanavond en of ze dit willen toepassen, maar er word tegenin gedruist met dat het beter helpt als ze met de handen omlaag gaan. "


Met de handen omlaag werkte bij Django alleen maar averechts. Hij vond het leuk als mensen dat deden. FF happen naar die vingers etc etc. Sommige mensen hebben een stenen hoofd. Hier woont een straat verderop een hondengedragsdeskundige en als je zegt dat zij gezegd heeft om het anders te doen dan gaan de mensen uit mijn omgeving meteen helpen op die manier. Die vrouw heeft een zeer goede reputatie hier in de buurt.

Ik weet wat die mensen bezielt dat ze het niet gewoon op jouw manier willen doen. Als jij toch al aangeeft dat het werkt snap ik niet dat ze het nodig vinden om dwars te liggen.

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

Nee dat is erg jammer. Je zou bijna de hond moeten leren dat hij hier niet op in moet gaan. Zou een stuk makkelijker zijn haha. Want bijna iedereen reageert zo (handen omlaag duwen).

honden page profiel Jenneke88Jenneke88 3 doggies

honden foto van Jenneke88

Hoe oud is Max? In sommige zeldzame gevallen groeien ze eroverheen. En ik zeg daarbij zeldzame gevallen. De hond van mijn buurman is daar een voorbeeld van. Die hond sprong van het ene op het andere moment gewoon niet meer tegen mensen op.

Ik vraag me af hoe mensen erbij komen om hun handen omlaag te duwen... Je straft een hond erger door hem te negeren. Ik heb Django altijd laten zitten. En pas als hij rustig zit werd er aandacht gegeven. Maaja sommige mensen weten het ALTIJD beter (sarcasme)...

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola 3 doggies

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

Ik snap dat het niet leuk is, dat het lijkt of andere mensen jou hond willen opvoeden, maar als ik heel eerlijk ben, geef je die taak van het niet opspringen ook een beetje uit handen...
Het zou inderdaad een stuk makkelijker zijn, als de andere mensen zouden helpen, maar als ze dit niet op jou manier kunnen/willen doen..
Is het dan niet beter om het helemaal zelf te doen, dat jij zelf ervoor probeerd te zorgen, dat jou hond dit niet doet?

Mijn jongste was ook een ernorme springer, naar iedereen, maar ik wil niet dat andere zich met mijn hond "bemoeien".
Hij is er gedeeltelijk zelf overheen gegroeid, maar naar bepaalde mensen wilt hij het nog wel doen.
Ik vind dat dit mijn taak is, als hij springt los of aan de riem, dan leid ik hem af, lukt dit met geen mogelijkheid gaat hij even aan de riem.

Is dit iets wat je bij jou hond echt niet alleen kan doen??

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Er is maar een manier corrigeren aan de lijn.Je topic heet hoe "voed ik mijn omgeving op" maar het is jou hond die tegen de mensen opspringt. Dus jij moet zorgen dat dat niet gebeurt. Zolang Max niet luistert moet hij aan de lijn. Reageert hij goed op 'laag' kan je het aan de riem proberen. En inderdaad hij is jong en moet het nog leren.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hele leuke manier het oppringen bij je hond om te buigen.. O-)

Veel trainingsplezier.. ;-) ;-) O-) :-D

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hang een brief aan de deur maak er iets geks van zodat mensen het leuk vinden mee te werken..
Vraag daarin de meedewerking van de bezoekers...
Dit heb ik ook gedaan mensen vinden het dan leuk om te zien hoe een pup dit dan oppikt...

Strooi wat brokjes door de hal/gang voor de bezoeker binnen komt, dan zal de hond zoekende zijn, maak gebruoik van de hongerprikkel van je pup...

Samen het het filmpje trainen dan komt het vast goed.. O-)

succes.. :-D

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

Daar ben ik het niet mee eens. Als je mijn hond negeert, blijft hij laag of zoekt hij ergens anders zijn spel op en niet bij mensen.
Ze weten dat honden daar springen en er zijn ook gerust honden van hen tussen die erbij springen. Ze weten dat ze vies worden. Maar ik wil het hem gewoon afleren.
Ik krijg Max echt niet snel te pakken en hij is al helemaal niet snel onder de indruk..tsja wel als hij genegeerd word. Ik geef mijn taak niet uit handen maar vraag of mensen mijn advies willen opvolgen. Dat word in dit geval niet gedaan.

Omlaagduwen is toch aandacht geven of ben ik nou gek? Natuurlijk proberen wij Max weg te houden. Maar als de mensen om de hoek komen zo'n 25 meter verderop, kunnen we dit niet altijd voorzien. In zo'n situatie roep ik naar mensen: Negeer Max en loop door, dan stopt hij.

Maar nogmaals. Ik sta er voor open om hem Laag te leren.
Hoe leer ik mijn hond het commando laag? Hier wil ik thuis best wel aan werken, maar geen idee hoe ik dit aan moet pakken. Moet ik dan ook zo gek erbij doen met mijn handen (daar reageert hij niet eens meer op bij ons... O-) ) zodat het na word gebootst als buiten?

Aanlijnen is niet zo gemakkelijk in deze situaties.
Owja.. max is 10 maanden oud.

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

Ow als ik mijn reactie zo lees komt het wel een beetje zo over als of ik me aangevallen voel.. O-) Oops...foutje.. eerst even lezen voor je iets plaatst annet O-)

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola 3 doggies

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

je kan wel bv leren, dat je hand ( als een soort stopteken, maar dan naar beneden, dus gestrekte arm naar beneden en je hand horizontaal) en dan laag zeggen. als hij dan laag is dit belonen.
Dit eerst zelf oefenen natuurlijk :-) en misschien dat de andere mensen in je omgeving dit wel willen toepassen als hij zo op hun afkomt?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Een interessant filmpje, maar als je geen snoepjes bij je hebt gaat het zoiezo niet lukken? Dan is de verleiding toch te groot om te springen?

@Annet; Laag is vrij makkelijk aan te leren. Stel Max springt steeds tegen je op, dan zeg je ''Laag'', en dit kalm herhalen (niet 20x achter elkaar, maar met pauzes), zodra hij op 4 poten staat direct belonen.
Hier had Bijou dat erg snel door, enige keren dat zij sprong was als ik in de keuken haar eten aan het klaarmaken was, en op ten duur was eenmalig ''laag'' zeggen voldoende, begreep ze precies hoe en wat.
Met geduld en rust kom je er!

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

Grappig handig filmpje. Maar hoe zou ik dit nou buiten kunnen toepassen? Want hierbij heb ik dan toch ook hulp nodig van anderen?

honden page profiel patricia,  *Spikey* Nino & Lolapatricia, *Spikey* Nino & Lola 3 doggies

honden foto van patricia,  *Spikey* Nino & Lola

oowh vergeet er bij te zeggen,
Ook veel mensen bij mij in de omgevind hadden uit eerste reactie de hond weg te duwen, en dan laag zeggen.
Dit werkte bij mijn hond juist averechts, hij wou gelijk spelen, als hij die handen voelden duwen ;-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

" Grappig handig filmpje. Maar hoe zou ik dit nou buiten kunnen toepassen? Want hierbij heb ik dan toch ook hulp nodig van anderen? "


Haha, ik zie ineens een beeld voor me, als een soort zwarte piet continu snoepjes ipv pepernoten door de lucht gooien :-D, wie weet helpt het, issie wel afgeleid O-) ;-)

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Als je aanvoelt dat hij wil springen zeg je voor dat hij het kan doen al 'laag' en herhalen dat is toch niet zo moeilijk. Net als bij het oversteken gebruiken wij 'wachten' en dat zeggen we in het begin heel veel ,nu weet onze hond het en zeg ik 1 x keer ,wachten.En daarna volg.

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

Max wil ook altijd spelen. Het is gewoon een hyperdepiep hond.
Dit filmpje zegt al genoeg.



Bij 0.50 minuut mag Max netjes naast naar het strand.

Maargoed. Hij is natuurlijk jong, maar juist daarom willen we dit gedrag er uit hebben.
We gaan aan de slag met het commando laag. Hopelijk krijgen we zo meer succes.

Toch altijd fijn om even je frustratie hier te uiten en dat mede hp-ers met andere ideetjes komen.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Caitlin; als je geen snoepjes bijje hebt..???

Je moet er natuurlijk altijd voor zorgen dat je als je een hondt traind altijd voorbereid te zijn en niks aan het toeval over te laten..
Eén keer 100% scoren en je bent weer terug gegooid in de vooruitgang..
Jammer toch.??

Het ombuigen van opspringen is prima te realiseren..
En wat is er mis mee - om zolang een jonge hond iets moet leren - een heuptasje om te doen en daar voertjes in te hebben..

Dan heb je altijd iets bij je.. O-)
Je kunt ook op strategische plaatsen - in huis - ook blikjes zetten met voertjes..
Zo heb je altijd een voertje..

Ik loop het eerste jaar bij een jonge hond jaar altijd met een tasje om met lekkertjes..

Nu weer, omdat er iets gebeurd is bij Sterre wat ik weer erug moet ombuigen/trainen..
Ik merk nu al binnen een paar dagen een giga vooruitgang..

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Annet, wij hebben dit ook gehad met onze herplaatser, hij was een klein jaar oud toen hij al springend in ons leven kwam ;-)
Door consequent lantaarnpaal te spelen werd het springen steeds minder.
Ik wilde geen commando leren, om precies dezelfde reden als jij aangeeft. De aandacht.
Ik vroeg iedereen op straat of bij ons thuis hem te negeren, evt de rug toe te draaien.
De hele buurt wist hier precies wat ze moesten doen ;-)
Onze hond springt nu nog maar heel incidenteel tegen iemand op.
Dit staat dan meestal in relatie tot hoe men hem benadert / aanspreekt.
Ik snap dat er verschillende methodes zijn, maar mensen moeten wel jouw methode respecteren, anders kun je oefenen tot je een ons weegt.
Sterkte hoor.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Wat is je probleem buiten Annet..
Ook daar is een prima oplossing voor hoor...
Vertel; wanneer springt Max op bij mensen buiten..??

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

En ik heb inderdaad dat eeuwige heuptasje om met beloning.
't Is zo'n automatisme geworden.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

" Caitlin; als je geen snoepjes bijje hebt..???

Je moet er natuurlijk altijd voor zorgen dat je als je een hondt traind met een tasje om met lekkertjes..

Nu weer, omdat er iets gebeurd is bij Sterre wat ik weer erug moet ombuigen/trainen..
Ik merk nu al binnen een paar dagen een giga vooruitgang..

"


Dat snap ik, ik had áltijd snoepjes bij de hand, voor het geval dat je inderdaad iets te trainen hebt of er ineens een situatie voordoet waarbij een snoepje de redding kan wezen (door afleiding).
Maar in dit filmpje bedoel ik, de mevrouw komt zogenaamd thuis en strooit direct snoepjes op de grond. Als je op een dag geen snoepjes meer strooit, dan gaat die hond zoiezo weer springen, lijkt mij. Dat bedoelde ik, moet je dan altijd snoepjes op de grond gaan strooien?

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Als je traint zoals op het filmpje heb al 100% aandacht van Max..
En kan je hem desnoods aanlijnen afstand houden, afleiden..

Dit is gedrag wat er uit slijt als de hond het kunstje niet meer kan vertonen..

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

Buiten is het probleem dat mijn hond bij tegemoetkomende mensen (aangelijnd of onaangelijnd) tegen een ander opspringt. ik vertel altijd: Negeren en niet aanhalen.
Helaas sta ik zelf niet sterk genoeg ik m'n schoenen om weg te lopen als mensen hem wel aanhalen.

Tijdens het tegenkomen van een ander hou ik hem al strak bij me , maar Max is zo sterk en trekt toch door om te kunnen springen. voor hem is: Springen --> Aandacht --> Beloning.
Laatst had ik 1 mw. die wel serieus was. Die draaide zich om en ja hoor. max bleef zitten.Sprong hij weer. Draaide zij zich om.

Het probleem is dat Max (denk ik) denkt/weet dat hij aandacht krijgt als hij springt. En hij heeft gelijk, want 9 van de 10 x krijgt hij die aandacht. Al dan niet positief (voor ons dan).

De meeste honden worden enthousiast van het zien van andere honden, maar Max rent altijd eerst naar hun baasjes. Hij springt, krijgt een duw, hij probeert het nog 3/4 x en gaat dan spelen met de honden. Word hij daar door wild gedrag afgekat (zoals vandaag) springt hij weer bij die mensen (en niet bij ons).

honden page profiel Annet & SamAnnet & Sam

honden foto van Annet & Sam

@ Ilja. Wat bedoel je precies met je laatste zin? Dit is het gedrag wat eruit slijt als de hond het kunstje niet meer kan vertonen.

En wanneer hij springt: wanneer er een persoon langs komt/passeert.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Als ik naar het filmpje kijk Annet had je het terug zwemmen van Max kunnen gebruiken door hem aan te moedigen; goed zo Max braaf kom maar....

Als Max gek is met een bal kan je het najagen perfect afleren/ombuigen door te werken met je bal..

Als je wilt weten hoe dit werkt lees ik het wel in een bp..[het staat ook vaak geneog al ergens geschreven van mensen die om hulp vroegen..
Daar heb ik al heel veel mensen mee geholpen om zo het jagen te contoleren onder controle te houden..

Sterre was ook een jager 1e klas met ver maanden ving en at ze al een konijn..
Iris had laatst Tommy achter een haas, ze gebruikt mijn tip en Tommy kwam het dezelfde noodgang weer terug gerend naar Iris ... O-)

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Annet, gewoon doorlopen hoor!!
Ik word hier in de buurt waarschijnlijk langzamerhand ook de botte truus met haar hond, jammer dan! Ik ben ergens mee bezig!
Sommige mensen weten hoe het moet en dan wil ik even stoppen, maar sowieso al dat geaai, het leidt nergens toe!

(Oh, ik herken dit zo! ;-) )

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ja, opspringen slijt er uit als Max geen gelegenheid meer krijgt om het kunstje niet meer kan doen...

Ik zou op straat gaan werken met kaasje..
Het zelfde principe als je aan de slappe lijn leert lopen..

Hij moet op JOUW leren letten NIET op de omgeving..
Je ziet op het filmpje al dat alles belangrijker is dan degene waarbij hij aan de lijn loopt...

Kijk eens wat ik vn de week geplaatst heb...
Als jij zo Max leert opletten is de omgeving niet meer belangrijk en zal het opspringen tot het verleden behoren..

http://www.hondenpage.com/hondenforum/84691/voor-baasjes-die-niet-weten-hoe-om-te-gaan-met-onoplettende-pups/-honden-tips-en-beloningen....php

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe voed ik mijn omgeving op?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Adhd
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^