Vraagje gedrags verschil?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik vraag me af wat precies het verschil is in gedrag van een reu en teef.
Blijft een teef beter bij je als ze losloopt buiten, en gedraagd een reu zich haniger, of zijn dit fabeltjes?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vraagje gedrags verschil?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel adelheidadelheid 3 doggies

honden foto van adelheid

hallo zoë, dat zijn fabeltjes. het gedrag van je hond of het nu een reu of een teef is, bepaal jezelf.

honden page profiel ..

honden foto van .

Dank je wel voor je antwoord Adelheid :-D

honden page profiel 3 doggies

Dit heeft ook te maken met de karakters/erfelijkheid, dus ook de combinatie van bepaalde ouders.
Maar je hebt het meeste zelf in de hand, ik heb hier 3reuen en 3 teven, en ze zijn allemaal aanhankelijk, ect.

honden page profiel ..

honden foto van .

Okay, dat wist ik niet. Maar waarom raden de meeste fokkers mij dan een reu aan? Volgens hun kan je als vrouw beter een reu nemen. Dus dat is gewoon ook flauwekul?

honden page profiel adelheidadelheid 3 doggies

honden foto van adelheid

hoi Zoë, dat snap ik niet dat de fokkers jou een reu aanraden.
als je een reu hebt dan gaat hij op een bepaalde leeftijd proberen de baas over je te spelen en als je dan een man bent, heb je meer kracht nodig om hem op zijn plaats te zetten. ik spreek nu over grote honden. een klein hondje probeert dat ook maar dan heb je hem als vrouw beter in de hand maar je moet bij iedere hond het gezag hebben en houden of het nu een reu of teef is.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Wat ik juist hoor is dat je als vrouw en teef moet nemen.
Op cursus werd uitgelegd dat je al vrouw lager op de ladder staat als je reu je moet meer moeite doen om erboven te komen/blijven.
Een man met een teef staat automatisch hoger en hoeft minder moeite te doen.

Moet zeggen dat Mexx hier ook altijd wel goed luisterde naar de mannen in huis, zonder dat die ooit een cursus hadden gedaan of enige regels toepasten. Terwijl wij vrouwen hard moesten werken om boven hem te komen.

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja 3 doggies

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

We hebben een reu (rotweiler) Ons was een teef aangeraden, mede omdat het onze 1e hond is en vanwege de kracht en omdat ik (vrouw) en meer met de opvoeding van de hond te maken zou hebben en dat "schijnt" met een teefje makkelijker af te gaan qua gezag.
Toch hebben we gekozen voor een reu omdat ik de bouw van een reu zo geweldig mooi vind en het hebben van een teefje vonden wij juist lastiger m.b.t. tot de 1e hond vanwege kans op zwangerschap etc.) Kan je melden dat Jaro minder goed luisterd naar mijn man die groot is en een zware stem heeft en veel meer naar mij. Ik ben ook veel consequenter en dat heeft jaro gewoon echt nodig.
Voor het eind van het jaar krijgen wij er een rotweiler teef pupje bij ..... smelt. Dan kan ik het verschil waarschijnlijk beter doorgronden :-D

Groetjes

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heb bewust gekozen voor een teef, hoewel ik graag een reu wilde hebben, maar dit ras is nogal zwaar en groot, is er iets waar ze echt naar toe willen dan is een reu zo sterk dat ik hem dan echt niet kan houden. een hond moet je in bedwang kunnen houden, de teef is altijd wat gewillige dan een reu.
als je de pech hebt dat de reu een dominantie graad heeft, dan kan ik als vrouw hem moeilijk houden. de reu kan een pest aan katten hebben, dan hou ik hem echt niet meer, maar een teef is nog in toom te houden. teven zijn wat aanhankelijker dan reuen , in het algemeen hoor, reuen kunnen als ze niet gecastreerd zijn op stap gaan naar een loopse teef, en tuurlijk luisterd de reu net zo goed als een teef. maar toch, ik zelf ben 55 kilo, mijn hond is nu net twee jaar, en weegt al 65 kilo, dat is zwaarder dan ik ben, de reu van dit ras weeg kiloos zwaarder. zie je het al voor je ? hond gaat aan de haal met vrouw.
dat haalt echt de krant.

willemijn

honden page profiel ..

honden foto van .

Nou een dwergschnauzer is niet zo groot gelukkig, dus qua kracht maakt het bij dit ras niet uit een reu of teef.
Ik heb eigenlijk dus op aanraden van diverse fokkers altijd een reutje gehad, en Zoë is m'n eerste teefje.
Ikzelf merk eigenlijk weinig verschil, al moet ze van vreemden niet veel hebben, maar ja, ik denk dat dat meer te maken heeft met haar verleden.
Het lijkt wel of Zoë inderdaad wat aanhankelijker is dan onze reutjes waren. Maar ik kan dat zo slecht inschatten, omdat ik haar pas met 4 maandjes kreeg, en ja haar verleden he? Ik heb geen idee wat voor rol dat eigenlijk speelt in haar gedrag naar ons toe.

En Willemijn, tegenover mij (ik woon in een hondenrijke buurt) woont een vrouw leeftijd rond de 60, met een grote bruine lab van ongeveer 3 jaar. Nou die vrouw heeft al menig bosje gezien, want de hond sleurt haar overal naar toe. Het is nogal een klein vrouwtje ook.....Haar dochter heeft ook een lab, een teefje van ongeveer 1 jaar, maar die is ook nogal onstuimig :-)
Terwijl verderop in de straat ook een vrouw met bruine lab, rond 5 jaar, ook een teefje, en die loopt heel rustig los mee.

En Monique een pupje erbij, wat zal je daar naar toe leven :-D

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Volgens mij is het belangrijker wat voor ras je hebt en hoe zijn verleden en opvoeding is dan zijn geslacht.

Raya is een reu en is ontzettend gericht op mij. Houdt mij veel meer in de gaten dan mijn vriend. Maar buiten is hij zoals een herder nu eenmaal is erg oplettend naar zowel mij ,mijn vriend en de andere honden.

Shyra is een reu, maar helemaal stapel van mijn vriend.Is mijn vriend er niet dan lijkt het soms wel of die het leven totaal niet meer ziet zitten. Pensjes blijven wachten met gegeten te worden tot hij terug is.
Is ook oplettend naar ons buiten.Al is het ook daar dat hij mijn vriend dus veel meer in de gaten houdt.

Raisa is teeftje en ook verzot op mijn vriend. Buiten loopt ze altijd dicht bij je, dus ook oplettend.

Ook qua karakter zie ik niet echt reu of teefjes karaktertrekken. Shita was een teefje, heel aanhankelijk,gek op me, hield me altijd in de gaten een hele warme en lieve hond.Eigenlijk zelfde als Raya dus, de reu. Wat dan ook weer meer in karakter van het ras kan zitten. Raya witte herder en Shita was een kruizing rotweiller en Mechelse herder.

En elk hondje is natuurlijk ook nog eens een eigen persoonlijkheid buiten ras en geslacht om.

Groetjes Marianne

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zoe, ik ben ook niet de jongste meer (60) jaar inmiddels, maar ik hou mijn hond goed in bedwang, heb een halti gebruikt toen ze jonger was, maar af en toe, is ze zo uitgelaten, dat ik ook wel eens in het gras ben beland, haha, en de hond boven op me, ze vond het een leuk spelletje, moest er ook om lachen hoor. ja haalt ze er maar eens van af, een hond van 65 kilo en een klein vrouwtje van 55 kilo, hihihi, gelukkig doe ik aan diverse sporten, zodat ik mijn hond de baas blijft, in gewicht.
en wat marianne zegt, de ene hond zijn persoonlijkheid is de andere niet, helemaal goed, een reu kan strond vervelend zijn, en een andere reu de liefheid zelf, zorgzaam en volgzaam, en zo geld dat ook voor een teef, maar in het algemeen zijn teefjes toch wat handelbaarder, behalve als ze de kolder in de kop krijgen uit baldadigheid dan zijn ze gelijk. haha. ik heb dat toch ook ondervonden hoor.
ik heb al verscheidenen newfoundlanders gehad, en deze is heel pittig en actief, gelukkig wordt ze nu een beetje rustiger, zeker nu ik lange wandelingen met dr kan maken, als jonge hond moet je met een groot ras dubbel oppassen zodat je ze niet overbelast.
maar geef mij maar een teef, toch wat makkelijker.

en een reu ? ja die zijn net iets mooier van uiterlijk, maar als ik met mijn Bamse door de wijk loop hoor ik toch ook allemaal aaaaas, en zeker waar ik woon , daar zie je geen newfoundlanders. maar dat is natuurlijk niet het voornaamste dt je liever een reu of een teef wilt hebben. qwa karakter zijn ze net zo lief, vaak is opvoeden er een van.

gr. willemijn

honden page profiel ..

honden foto van .

Ja reuen zijn altijd iets robuster dan een teef. Mijn man valt daardoor ook op reutjes. Ik kon ook kiezen, want de fokker had ook nog een reutje over, maar die wilde helemaal niet komen. Zoë kwam af en toe een likje geven, daarom heb ik voor haar gekozen.
En allemachtig wat ben ik blij met haar :-D

Ikzelf ben nu 50, en ben nogal klein van stuk, en heb bewust gekozen voor een kleinere hond, anders had hier een bouvier rondgehobbeld. ;-) Nu ga ik ook regelmatig weg, en wat dat aangaat is een kleinere hond ook wel makkelijker om mee te nemen.
Dit is voor mij dus de eerste keer dat ik een teefje heb, en ik vind haar dus ook aanhankelijker naar ons allemaal toe.
De reutjes die ik heb gehad, waren ook lief, maar luisterden eigenlijk alleen naar mij. Ik was ook de enigste die hun los kon laten lopen.

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Volgens mij maakt het ook helemaal niets uit. Alleen een teef wordt loops en een reu niet.

Ik heb hier 1 reu en 2 teefjes, nou de reu is het aanhankelijkst van allemaal. De reu is een hele lieve hond, maar mijn zus heeft bijv. ook een reu en dat is een hele vervelende hond.

Ik denk dus niet dat het verschil in het geslacht ligt, maar in het karakter en de opvoeding ligt :-) .

Zelf zou ik alleen niet graag 2 reuen bij elkaar zetten, omdat ik toch het idee heb dat dit sneller op een ruzie uitloopt. Maar ik denk dat dat meer met mijn opvoeding te maken heeft dat ik deze mening heb O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vraagje gedrags verschil?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^