waarom hebben jullie juist die ene hond gekozen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Romy en TakkieRomy en Takkie

honden foto van Romy en Takkie

Ik wou graag weer een labrador, Maar het werd een kruising labrador/teckel mensen die we goed kenden hadden een nestje, ben gaan kijken en was meteen verliefd op takkie :-D Hij heeft van bijde rassen wat :-) groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waarom hebben jullie juist die ene hond gekozen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel TamaraTamaragoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara

Toen ik in 2000 viel in de douche en daar Distrofy aan over hield en na een jaar eigenlijk duidelijk werd dat dit niet meer goed ging komen en ik behoorlijk in een dip zat daardoor, besloten we een hond te nemen (Boomsey zat in die tijd nog bij mijn moeder omdat ik elke dag 80 km met de auto op en neer ging en hij dat niet aan kon had ik hem dus niet in huis).
Maar wat voor hond?
We hebben thuis altijd bouviers gen rottweilers gehad.
We zijn zelfs nog bij een nest Cane corso's wezen kijken.
Doordat ik altijd actief geweest was met paarden maar het onmogelijk was geworden om nog 3 paarden per dag te rijden, kwam mijn buurvrouw met het idee om iets in de hondensport te gaan doen, zelf liep ze behendigheid met Sheltie's.
De Sheltie vonden we eigenlijk net iets te klein.
De buurvrouw opperde om eens te gaan verdiepen in de Border Collie, zo gezegd zo gedaan.
Contact gehad met verschillende fokkers en het wachten was begonnen..
Tot we op een boerderij kwamen voor heel wat anders daar zaten in een geitenschuur drie pups wat zagen die er belabberd uit zeg..niet geent of niks ze waren wel te koop.
Achter een berg hooi zat en klein driekleur teefje verscholen ik heb haar opgepakt ze kroop tegen me aan en ik besloot haar mee te nemen.
De mensen wilde er geld voor hebben...
Ja daag, zei ik ga eerst maar eens zorgen dat je normaal voor die pups gaat zorgen ik zei tegen ze deze neem ik mee en voor de rest komt de dierenbescherming.....
We zijn in de auto gestapt en hebben haar meegenomen.
Dankzij dit meisje leefde ik weer op, kreeg een bijzondere band met haar, zij voelde mij zo goed aan, ze wist precies wanneer ze wat moest doen, kwam met troosten op slechte dagen en maakte een dolletje op de betere dagen, en dat ondanks het feit dat ze de eerste 12 weken weinig tot geen socalisatie had gehad, ik kon de pijn beter verdragen en was weer een sociaal leven begonnen doordat ik met haar naar buiten moest en op cursus ging....
Daarmee is bij ons ook meteen het Border Collie virus begonnen.
Helaas heb ik veel te vroeg afscheid moeten nemen van dit fantastische reddende engeltje, door vergiftiging is zij op 3 jarige leeftijd heen gegaan.
Inmiddels is er veel veranderd we hebben nu 5 borders en ondanks de Distrofy ben ik toch weer aan het werk.
Wat ben ik dit meisje tot op de dag vandaag nog dankbaar!!

Zo zijn wij dus gevallen voor het ras Border Collie.

honden page profiel ~Melissa & Bambi~~Melissa & Bambi~

honden foto van ~Melissa & Bambi~

hoihoi,
ik wil ook al van kleins af aan een hondje. maargoed, mocht heel lang niet en toen had ik een ras gevonden die eigenlijk idiaal is: haart niet (normaalgesproken, alleen nu wel en het houdt niet op???), stinkt niet, niet te groot en blablabla. dus toen mocht het en we kwamen bij een hele goeie fokker op de wachtlijst (3de, 2de voor een teefje). er werden 4 hondjes geboren 2 teefjes en 2 reutjes, dus we hadden geluk! en het is écht een schatje :-D

honden page profiel  Martine, TG en Exor Martine, TG en Exor

honden foto van  Martine, TG en Exor

hoi, allemaal

tja waarom ik TG heb genomen, we hebben rondgereden,op internet gekeken, asielen bezocht(het moest een ruwharige jack russel zijn) en toen op internet een berichtje van een nestje Parson Russels in Kaatsheuvel. Wij een afspraak gemaakt en toen ik binnenkwam daar werd ik op slag verliefd op een pup.
Het was echt een gevoel van die pup is voor mij geboren, we hebben daar nog een uurtje of wat gezeten om de ouders en de pups gade te slagen maar die ene met het ruigste kapsel ( TG dus) dat was hem, tja geen jack dus maar een parson en ik heb nog geen moment spijt gehad. :-D :-D :-D
grtjs, Martine

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Hallo,

Van jongs af aan wilde ik al een hond, maar dat zag mijn vader niet zitten want we hadden al katten.
Ik heb toen altijd gezegd als ik het huis uit ben wil ik een hond en was helemaal verliefd op een Duitse Herder.
Al voor ik het huis uit ging werkte ik bij een beveiligings bedrijf wwar ze ook een Duitse Herder hadden, echt geweldig.
Na een jaar met die hond gewerkt te hebben was ik er otch over uit dat de Duitse Herder niet zo bij mij paste en ik een Mechelse Herder mooier vond.

Toen ik mijn vriend leerde kennen en we gingen samen wonen, vond ik het toch stil in huis, maar we werkte bijde veel en hebben eerst besloten 2 katten te nemen, na een jaar verhuisde wij en vonden het wel leuk om een nestje te krijgen van 1 van de katten.
Daar zijn uiteindelijk 2 kittens van gebleven dus inmiddels 4 katten.
Toch bleeft het kriebelen en wilde toch graag een hond na lang over leg waren we er overuit toch een hond te nemen, maar ja ik vond een Mechelse Herder leuk en mijn vriend een Labrador of een Doberman.

Een Doberman vond ik wel mooi, maar door de vele negatieve verhalen durfde ik het niet aan.
Wij zoeken op internet en zijn toen uit gekomen bij de Duitse Pinscher.
Een geweldige keuze en inmiddels hebben we er 2, lopen shows (ook niet gepland), hebben we er voor gezorgt dat de reu dekreu is geworden en zijn we bezig om het teefje zover te krijgen dat we met haar over een paar jaar nestjes kunnen fokken.
We zijn helemaal verliefd gewprden op het ras, maar goed wie word dat niet op z'n eigen hond.

Groetjes Veronique

honden page profiel Felien & BuddyFelien & Buddy

honden foto van Felien & Buddy

Nou, het was een nestje van 4 1tje was er al weg. maar mijn vader wou geen langharige, haarde teveel (haha doet buddy nu ook maarja). en ik zag hem en het was z'n bang maar lief ventje :-D kortom ik was helemaal verliefd op hem , en dat ben ik nog steeds hoor! ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "waarom hebben jullie juist die ene hond gekozen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^