wie weet hoe deze huidziekte heet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Ik heb voor een hele poos terug eens gelezen op het forum dat er een huidaandoening was waarbij vooral de staart kaal werd.
Wie weet welke naam deze aandoening heeft?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wie weet hoe deze huidziekte heet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 1 doggies

honden foto van Irene Emma.

hotspot heeft mijn Golden ook gehad aan de staart

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Nee dat is het allebei niet.
Al een paar jaar een huid met veel schilfers, vanalles geprobeerd maar niets hielp, toen ik in oktober vorig jaar overging op vlees ( prins total lam/rijst) meende ik dat het ietsje beter werd.
Voor een paar maanden terug kreeg ze kale schilferige ronde plekjes vooral op de rug, maar geen jeuk, eigenlijk had ze er zelf geen last van.
Naar de DA en een kweek gemaakt om ringworm uit te sluiten.
Dit was het gelukkig niet, maar wat dan wel?
DA deed er erg luchtig over, huidafwijkingen kunnen zoveel oorzaken hebben!
Ja werd naar huis gestuurd met het advies.... gaat wel weer over.
Maar na weer een paar weken waren die plekjes plekken geworden, de plekken kwamen gewoon tegen elkaar zo groot en schilferig en kalig, je ziet het alleen goed als je de haren met de handen wegstrijkt.
Toen de voedingsdeskundige van Prins gemaild, over en weer en ik moest foto`s van de aangedane plekken sturen.
Advies: waarschijnlijk een te groot eiwit opname door voedsel, ze kreeg een paar keer per week een buffelhuid staaf, hier zit 80% eiwit in.
Ik voer nu Prins vers resist, dit is een nieuw produkt, even een korte samenvatting:

De TotalCare Resist is een hoogwaardige kwaliteit en complete verse vleesmaaltijd met extra toegevoegde kruiden. De kruiden zijn van zeer belangrijke invloed op lichamelijk en geestelijke klachten bij viervoeters.

TotalCare Resist bevat een mix van natuurlijke kruiden, waaronder de Siberische Ginseng. U begrijpt wellicht dat we de andere gebruikte kruiden niet kunnen prijsgeven wegens receptbescherming.

Ik voer nu 3 x daags met totaal 150 gram gekookte witte rijst erbij.
Verder mag ze helemaal geen lekkernijen alleen komkommer, worteltjes of appel.

Ik moet zeggen dat het een stuk beter gaat, de plekken zien er veel droger en beter uit, alleen de staart is nog behoorlijk schilferig en wordt dunner, omdat ze er aan kan bijten (ik zie niet dat ze dit veel doet maar af en toe) is hier de huid een beetje onrustig.
Het is over de hele lengte van de staart, vanaf de staart wortel zo naar beneden.

Ik heb hier ooit over een huidprobleem gelezen waarbij vooral de staart was aangedaan, misschien heeft ze dat erbij in combinatie met dat eiwitprobleem.

Een lang bericht maar ik hoop dat het duidelijk is voor jullie.

:-D

honden page profiel Patricia Renzo Patricia Renzo 3 doggies

honden foto van Patricia Renzo

mijn basset heeft dit ook gehad
op zijn rug 2 grote plekken en op zijn staart helemaal tot bloedens toe, ook geen wormen etc, lag ook niet aan het eten, nu bleek achteraf van verveling, want nu we prince erbij hebben is het weggetrokken. Renzo de basset is altijd met nog een basset samen opgegroeit, maar die is overleden, dus lang alleen geweest, aangezien een basset een roedeldier is kan hij niet alleen zijn, weer een hond erbij genomen en nu is zijn staart mooit geheeld, nu weet ik natuurlijk niet hoe de situatie bij U is, maar dit is wat ik mee heb gemaakt, de schilfers krijgt hij wel last van door weersveranderingen klinkt heel gek maar het is raar maar waar.
Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Veel succes

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Toen wij onze eerste Golden gingen halen waren de schilvers er al , licht van kleur.Dat heeft hij 15 jaar gehad,soms lieten hele plukken vacht los. Hij kon grote zweren krijgen van een teek ,vlieg of een muggen beet.Het enige wat we volgens de DA konden doen was visolie door het voer,maar moesten daar mee stoppen want hij werd te dik,ook met minder olie.Een Golden heeft een dubbele vacht en de onder vacht lieten we in de trimsalon elke 4 maanden verweideren ,dat schilde een hoop en ging weer 3 maanden bijna zonder schilvers.
En toen ging de staart kapot,een grote rode plek. Wat hij daarvoor heeft gekregen allemaal dat wil je niet weten.Alles geprobeerd niets hielp.Het heeft meer dan een jaar geduurd en toen was het ineens over,onbegrijpelijk.Wij hebben hier nooit last van vlooien en teken gehad, anders was het een ramp geweest .Wel zijn we 2x gaan kamperen met 2 honden en hebben ze beide onder de teken gezeten .De een geen zweertje en de oudste zal vol met plekken.
Raïsa krijgt ook wortel komkommer en een appeltje per dag en gewoon haar voer, om op gewicht te blijven.Zit niets in en vult goed.

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Ik lees net over Seborroe, volgens mij is dat wat ik bedoelde.

honden page profiel Patricia Renzo Patricia Renzo 3 doggies

honden foto van Patricia Renzo

wat ik er ook in het begin erop smeerde vergat ik er nog bij te vermelden was
of de creme van vsm voor schaafwonden of de olie van mylene party hoe die precies heet weet ik niet maar mensen die van mylene party weten die weten precies wat ik bedoel, ;-)

nogmaals heel veel succes

honden page profiel IrisIris

honden foto van Iris

Patricia, ik denk dat je van VSM de calendula creme bedoeld of de vloeibare versie.
Van Mylene is het vast de nertsen olie!
Heel toevallig heb ik een paar keer VSM calendula vloeibaar erop gesmeerd, de nertsenolie heb ik ook in huis, ik zal dat ook eens proberen in ieder geval.
Bedankt voor de tips!
Groetjes......

PS je vroeg hoe de situatie hier was, maar wij hebben maar 1 hond, wel andere dieren maar die lopen in de dierenwei :-)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Hallo Iris ,om zeker te weten dat het om die specifieke huidaandoening gaat zal je da. een diagnose moeten stellen.
Zodat hij daar een behandeling op kan afstellen.Echter is Sebborroe een huidaandoening die steeds opnieuw de kop kan opsteken.Maar wassen met een shampoo voor deze huidaandoening is zeker het proberen waard.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wie weet hoe deze huidziekte heet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: plons mis plons mis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^