Waar komt jouw border collie vandaan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Sylvie °°  Thinka en Sky °°

Ik heb zelf nog geen border Collie maar ik ben wel op zoek naar een border collie pup (reu). Maar wil gewoon zeker zijn dat het van een betrouwbare fokker vandaan komt en dat de pup al goede socialisatie heeft vanaf het begin.
Dus vanwaar komt jouw Border Collie ??

honden page profiel Triggered by the herdTriggered by the herd

honden foto van Triggered by the herd

Vanaf volgende week vrijdag loopt er hier ook een pup rond die bij d'Ambrises & Whitemoorborders vandaan komt. :-D Eindelijk!!! na heeeeeeeeeeel lang wachten gaat hier de start van de Border Collie tijdperk beginnen. Vandaar ook zijn naam Trigger ;-)

honden page profiel SkipSkip

honden foto van Skip

Mijn border collie komt uit st. Joost in Limburg.
Hij is nu 3 maanden en heet Skip

honden page profiel Rosanne & YlaineRosanne & Ylaine

honden foto van Rosanne & Ylaine

Onze pup komt 2 november bij ons wonen en hebben hem bij bravybunch weg zie site http://bravybunch.wordpress.com/

honden foto van Mijn Working Border Collies

Wat leuk rosanne dat je een pupje van de bravybunch krijgt.

honden page profiel Louise & Body Louise & Body 3 doggies

honden foto van Louise & Body

Van marktplaats, uit een nestje van 2 Border Collie's waarvan er een reutje en een teefje was.
;-)

honden page profiel Louise & Body Louise & Body 3 doggies

honden foto van Louise & Body

Trouwens, van mensen die niet als beroep fokte ofsoiets. Maar die zelf al 2 BC's had en ze allebij een nest gemaakt hebben.

honden page profiel Kelly-ElroyKelly-Elroy 3 doggies

honden foto van Kelly-Elroy

Mijn eerste border collie komt uit een winkel.
Niet de perfecte plek om een pup te kopen maar ben heel tevreden met hem en is een super hondje.

Mijn andere 4 border collie's komen van een fokker met jaren ervaring in het fokken van border collie's.

En mijn laatste border collie is een eigen gefokte hond.
Sindsdien fokken wij onze eigen honden om mee verder te gaan in de hondensport.

honden page profiel NicoleNicole 3 doggies

honden foto van Nicole

Duke en Amy komen beide uit bovensmilde.
www.bordercolliepagina.nl
Zij hebben nu ook pups uit werklijnen.
Amy komt over twee weken bij ons wonen :-D kan niet wachten!! :-D :-D

honden page profiel NicoleNicole 3 doggies

honden foto van Nicole

Duke en Amy komen beide uit bovensmilde.
www.bordercolliepagina.nl
Zij hebben nu ook pups uit werklijnen.
Amy komt over twee weken bij ons wonen :-D kan niet wachten!! :-D :-D

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

Mijn hond komt van een fokster af, die nu niet meer fokt met Border Collies.
Taz kwam uit het eerste nest dat zij fokte met haar Border collies.

honden page profiel Johanna van der LooijJohanna van der Looijgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Johanna van der Looij

Mijn eerst border collie komt uit Wales. Mijn tweede is zelfgefokt. Met mijn eerste border collie (Tess is nu 15) heb ik twee nesten gehad. Helaas bij het tweede nest openbaarde zich bij 1 reu op de leeftijd van 10 maanden epilepsie. Dus mijn fokkersdroom was over. Ik heb toen de moederhond en de halfzus (Britt is nu 13) laten steriliseren, want ik wil het ras niet vermeerderen/verslechteren. Na enige tijd wilde ik toch gaan zoeken voor een ander teefje. Ik ging kijken bij een fokker die een nestje had waarvan alle pups al besproken waren. Ik wilde weten of zij ook zo met de pups omging als ik en dat zat dus wel snor. Wij vielen (vriend en zoonlief waren ook mee) met zijn allen op 1 hond..een reu, blue merle ( we wilden dus geen blue merle en zeker geen reu). Nu bleek die dag er een afmelding te zijn geweest voor een pup. Er waren een paar pups al toegewezen en een paar niet..en nu was er dus 1 'vrij'. Oh jee...maar ik wil geen reu..maar hij is zo leuk! Snap je mijn dilemma? Thuis gekomen, nagedacht erover gepraat. Nog eens teruggegaan naar de fokker en nadien gezegd dat we hem toch wel heel graag wilden. Er was een klik en als er een klik is..met ons allen en met de pup, tja dan zit het wel goed. Nooit geen moment spijt van gehad, van die lieve gekke, goedwillige werkende geweldige kerel :-).

Nu begon het laatst te kriebelen, ik wil erg graag van hem een pup. (Tjopp = 9 jr.) Maar ja...zoek maar eens een teef die aan mijn voorwaarden voldoet en dan ook nog een eigenaar die mijn reu ziet zitten en dan ook nog eens een volledig geteste teef.
Besluit genomen...ben zelf rond gaan kijken en stambomen gaan vergelijken bij daar waar er nesten waren. Ik wilde nu toch wel specifiek een teef, natuurlijk uit geteste ouders etc en eentje die qua stamboom bij Tjopp zou passen.
Een vriendin wees me op een website waar onze Q-T stond, de fokster woont in Duitsland tegen de zwitsers grens. Nu ja contact werd gelegd en we zijn in mijn boerenfluitjes-duits eruit gekomen en zo is Q-T 2 jaar geleden bij mij gekomen. Natuurlijk was het heel spannend of alle testen goed zouden zijn en dat waren ze gelukkig ook. De karakters van de honden passen prima bij elkaar, dat was ook erg belangrijk..en nu...is ze loops en ik hoop zo dat het gaat lukken dat we een nestje van haar en Tjopp krijgen..en dan blijft een pup hier.

Dus uiteindelijk...1 hond bij een fokker uit Engeland, 1 hond zelfgefokt, 1 hond van een fokker uit NL en 1 hond van een fokker uit Duitsland en dan hopelijk als alles meezit weer een zelfgefokte bc uit mijn eigen honden.

Pff heel verhaal geworden.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Bindy komt uit Heerhugowaard, uit een gelegenheidsnestje, maar wel met stamboom en getest. Helaas is haar moeder in november plotseling overleden, Bindy heb ik in augustus opgehaald, ik weet niet waardoor want de eigenaren hebben geen sectie laten doen. Stiekem houd ik dus mijn hart vast dat het niet erfelijk is, de DA wist namelijk ook niet wat het was, de hond is 5 uur na de eerste symptomen overleden :'( RIP Senna
O ja, de stamboom moest uit Engeland komen.

honden page profiel Nikki & HeroNikki & Hero 3 doggies

honden foto van Nikki & Hero

Hero komt van bij een fokker die geregistreerd staat bij de Belgische BC rasvereniging.

http://www.the-border-inn.be/

honden foto van Sylvie °°  Thinka en Sky °°

Ja bij de border-inn was ik zelf ook aan het kijken voor Kon Tiki maar eerst was hij al gereserveerd en uiteindelijk gingen ze hem zelf houden als toekomstige dekreu en zouden we hem wel als gastgezin mogen houden hebben maar vond dit maar een raar idee.

honden foto van Sylvie °°  Thinka en Sky °°

@ Thera: Ik begrijp heel goed dat je bezorgd bent voor Bindy. Hoop echt voor jouw en Bindy dat het niets erfelijk is wat de mama zo plots heeft doen overlijden. Is er geen manier om nu nog duidelijkheid te krijgen? Hebben de nestgenoten van Bindy ergens last van?

Heb spijtig genoeg iets gelijkaardig meegemaakt met Thinka haar mama. Zij is zo'n 6 maanden na de bevalling gestorven, ze was plots verlamd aan de achterpoten, liet alles lopen en had veel last (pijn). Ze hebben nog medicatie geprobeerd maar hebben uiteindelijk moeten beslissen om haar te laten inslapen. Jappie was maar 3 jaar!
Teckels zijn hier al gevoelig voor en nu haar mama dit ook voorgehad heeft ben ik ook bang dat het met Thinka gaat gebeuren.

honden page profiel CharissaCharissa 3 doggies

honden foto van Charissa

Mijn twee bc's zijn broertjes. :p Ze komen viavia van een gezin uit Lommel... zelf heb ik contact met hen opgezocht (via het boekje) maar veel informatie heb ik niet echt :-) In ieder geval, ik hou van men woefkes :-) Mijn volgende (ander ras) komt wel van een fokster uit Nederland. :-) xxx

honden page profiel JonneJonne 3 doggies

honden foto van Jonne

Hier een bordertje uit Duitsland. From carolyns home is haar stamboomnaam. Een superfokker die showlijn fokt met een heerlijk karakter. Ook doen ze de noodzakelijke teksten. Dat daar toevallig bij komt dat onze Kiki uit kampioenslijnen komt, is dan mooi meegenomen ;-)

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

@ Sylvie en Thinka
Ik had wel contact met de fokkers, maar ze reageren niet meer op mijn mailtjes :'(

honden foto van Sylvie °°  Thinka en Sky °°

Heb een nare ervaring meegemaakt... Ik kon gaan kijken bij een fokker, het was haar eerste nestje BC maar was ook fokker van een ander ras.
Ik kon kiezen tussen 2 reutjes maar dit moest wel heel snel gebeuren doordat wij later daar waren (verloren gereden) en hun buren ongeduldig aan het wachten waren op mijn keuze (ze hadden een voorkeur voor één van de reutjes maar ik had eerste keus, ze hingen op dat moment zelfs aan de telefoon).
Had uiteindelijk gekozen voor het andere reutje te gaan maar voelde me hier heel slecht bij. Ze vroeg weinig info aan mij en ik kon er niet veel aan haar vragen. De socialisatie die ze plande vond ik ook niet ideaal.

De puppy is een hele mooie en zal wel goed opgevoed worden maar ikzelf voel me niet goed bij de fokster dus heb ik besloten om niet voor deze lieve pup te gaan.
Ben ik hier verkeerd in?

honden page profiel Johanna van der LooijJohanna van der Looijgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Johanna van der Looij

Nee, je moet je gevoel volgen en een fokker moet je zeker niet zo snel dwingen voor een keuze.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Je moet absoluut een klik hebben met een hondje en je moet je er goed bij voelen.
Als je je er niet goed bij voelt: niet doen.

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra 3 doggies

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Balou & Kyra zijn beide herplaatsers. Balou komt van een fokker (Home of Boycaras) en Kyra van een particulier (waarsch. is ze gekocht bij een broodfokker).

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

Senna heb ik 15 jaar geleden gekregen van mensen waar ik ging paardrijden, hun teefje had pups, ik wilde al jaren een bc. Er is geen stamboom aangevraagd voor de pups. Iets wat ik toen niet erg vond maar later wel want ik had graag geweten uit welke lijnen ze kwam.

Indy, nu 11 jaar, komt van de Clover Corner kennel, zij waren in die tijd nog bezig met schapendrijven en behendigheid.

Abby komt van bij Heartland.
Nos van Brumagnus Hill, Kurt kende de fokker van op wedstrijd, doet agility en gehoorzaamheid.

Ik wou terug een pup uit de lijnen van Indy, zo ben ik bij de eigenaar van een halfzusje van haar terecht gekomen, zij deed agility en werd gedekt door een reu uit het schapendrijven en zo heb ik 5 jaar geleden Wicka gekregen, een particulier nest dus maar volledig getest.

Tai heeft Kurt in Engeland gekocht bij een fokker uit de agility die af en toe een nestje fokt, de Bailstails kennel. Na 3 loopsheden proberen was de teef pas drachtig. Tai is gekozen op papier en we hebben ons via via geinformeerd over de fokker en hun honden.

Ouba is een herplaatser via Doggone Borders, maar wel uit een combinatie waar we heel graag een pup uit hadden gewild maar we hadden Tai toen net, toen we een jaar later een hondje uit dat nest aangeboden kregen, hebben we niet getwijfeld.

Onze volgende pup gaat hopelijk van bij onszelf komen aangezien we fokplannen hebben, en als dat niet lukt, zoeken we wel verder ;-)

honden page profiel JonneJonne 3 doggies

honden foto van Jonne

@Eva, wauw heerlijk zeg zoveel borders om je heen!! En jullie sporten er ook mee begrijp ik? Hebben jullie ook een site? Ben namelijk benieuwd naar foto's van je hondjes :-)

honden page profiel EvaEva 3 doggies

honden foto van Eva

@ jonne, wij doen fanatiek agility, het zijn allemaal wedstrijdhonden (of geweest).
De jongsten doen ook aan schapendrijven maar wegens tijdsgebrek niet op hoog niveau, voorlopig af en toe een trial klasse 1 en dan zien we wel weer.

We hebben een site met foto's: www.highstakes-workingdogs.be

honden page profiel JonneJonne 3 doggies

honden foto van Jonne

@Eva, mooie site hoor! En tjee wat zul jij Senna missen... Het was wel echt een supermooie hond.
Succes met je hondjes&wedstrijden

honden page profiel Pamela en Dazzle en GentlePamela en Dazzle en Gentle 3 doggies

honden foto van Pamela en Dazzle en Gentle

Dazzle komt uit het asiel.
Ze was toen 1 jaar oud.
Ik was toen al de 5de of 6de eigenaar.
Maar hier gaat ze niet meer weg.

honden page profiel jolly bordersjolly borders 3 doggies

honden foto van jolly borders

mijn oudste hond komt bij mensen vandaan die een eenmalig nestje fokte mijn 2e hond (bruin wit ) komt uit friesland en de jongste telg komt uit groningen bij een fokster vandaan zij zit hier ook op het forum als je wat sites wil weten stuur dan ff pb of een inbox heb genoeg adresjes voor je
;-)
succes met zoeken!

honden page profiel JessicaJessica 3 doggies

honden foto van Jessica

De mijne komt uit België net over de grens. Hele goede fokker!

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag:
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^