Eerste hond; welke? Kan met kat? Misschien eentje uit Spanje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anouk KranenburgAnouk Kranenburg

honden foto van Anouk Kranenburg

Hallo allemaal!

Ik ben nieuw hier, dit is mijn eerste post, dus ik zal me ook gelijk maar even voorstellen!
Ik ben Anouk, 22 jaar, ben studente, ben getrouwd met een hele leuke man en woon in een appartementje met tuin in Amsterdam Zuid. Onlangs ben ik mijn eigen hondenuitlaatservice begonnen (klein hoor, ik rijd niet rond met een bus ofzo). Ik heb als kind wel honden gehad, maar nog nooit echt opgevoed (ik had wel de lusten maar niet de lasten), dus het wordt onze eerste echte eigen hond. We hebben onlangs de beslissing genomen dat we er helemaal klaar voor zijn: we hebben genoeg tijd (man werkt thuis dus hond hoeft niet alleen te zijn) en sindskort dus een huis met tuintje en we hebben het gevoel dat het nu een goede periode is om een puppy in huis te nemen (niet nu als in ‘nu’, maar de komende maanden) (en ja, ik snap dat je een hond voor de komende 10-15 jaar in huis hebt ;-) ).
Nu zou ik graag jullie advies erbij willen, omdat het dus ons eerste hondje wordt. Hier even een beschrijving van onze wensen/wat we leuk vinden:

- Wij hebben de voorkeur voor een kleine tot middelgrote hond (het hoeft heus geen chihuahua te zijn, maar een golden retriever is voor ons al te groot)
- We hebben een kat, dus daarom willen we graag een pup; niet alle honden kunnen van nature goed met katten, maar als ze er als pup maar snel genoeg aan wennen is het meestal gewoon goed te doen. Ook is onze kat niet al te makkelijk en is het niet leuk als ze er ineens een volwassen hond in haar huis woont.
- Over een paar jaar willen we (hopen dat dat lukt natuurlijk) ook graag een baby, dus de hond zou wel om moeten kunnen gaan met kinderen.
- Onze vorige buren hadden een Podenco, waar we helemaal gek op waren; qua uiterlijk maar natuurlijk vooral qua innerlijk. Het was een heel sociaal, lief en superenthousiast hondje en dat zijn ook de eigenschappen die ik steeds tegenkom als ik lees over het karakter van het ras. Nu overwegen we dus een Podenco Andaluz of een Podenco Ibicenco, maar voor zover ik tot nu toe kan zien komen die hondjes eigenlijk alleen uit Spanje. Dat is natuurlijk een hele mooie manier om een hondje te kopen, alleen vind ik het ergens ook wel weer een risico; hebben die pups niet al te veel ‘bagage’? Dit is misschien wel lastig, omdat het ons eerste hondje is. Wat raden jullie aan? Hebben jullie hier ervaring mee? Of kent iemand een Podenco-fokker/nestje in Nederland?
- Hebben jullie verder ideeën of tips? Alle informatie is welkom!
Alvast heel erg bedankt voor jullie hulp!
Groetjes, Anouk

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eerste hond; welke? Kan met kat? Misschien eentje uit Spanje?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Goed dat je al zo nadenkt over de toekomst!

Met de Podenco heb ik zelf geen ervaringen, dus daar kan ik je niet mee helpen. Maar er zijn ongetwijfeld mensen hier die dat wel kunnen. :-) Succes!

honden page profiel Lily Lily 2 doggies

honden foto van Lily

Ik heb een goede maand geleden zelf mijn pup uit spanje gehaald.

Zeer sociaal diertje. Als ze bij een goede organisatie (arca noah) een pup haalt en die zit er al van bij zijn geboorte is dat geen probleem denk ik.

Ik heb er alleszins toch een superpup aan, zeer lief naar ons kindjes ( 2jaar en 3 maand). Alleen de kat is nog niet alles, ze durft er eens achteraan gaan om te spelen.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Mijn oppashond Mojo is ook een kruising uit het buitenland. Hij is als pup uit het asiel gehaalt. :-)
je komt in het buitenland de prachtigste pups tegen die allemaal een nieuw huisje nodig hebben

honden foto van Adinda, Runeke, Paloma, Wolf, Pixie en poes Uncas

Hoi Anouk,

Leuk dat je een hondje uit Spanje overweegt!

Ik heb zelf een podenco campanero uit Spanje, die zie je niet veel. Zij is bij mij gekomen als ze 3 jaar oud was.

Paloma is als kweekteefje gebruikt en zwaar mishandeld, zij is een hondje met een grote rugzak (als je meer wil weten over haar, moet je maar eens op mijn profiel kijken, daar staan ook foto's).

Maar dat wil niet zeggen dat dat bij elk hondje van daar zo is. Er zitten heel veel pups in de refuges in Spanje, sommigen zijn daar geboren en hebben dus nooit 'de slechte kant' van de mens gezien.

Eventjes jouw tekst overlopen:
- Ik zie dat je een Ibicenco overweegt, maar die is veel groter dan een Golden Retriever.

- Hier lopen er 3 poezen rond en Paloma heeft geleerd dat zij bij de familie horen en ze laat ze dus gerust of negeert ze.

- Kinderen zijn over het algemeen geen probleem, podenco's zijn de grootste clowns en hun deugnieterij tovert telkens weer een glimlach op je gezicht!

Ik weet niet of dat een probleem vormt, maar podenco's zijn echte jachthonden en daar moet je wel rekening mee houden! Sommige kunnen nooit los lopen. Paloma heeft dit stap voor stap geleerd en dat gaat heel goed.

Wat ik je ook nog wil zeggen, is dit: als je voor een podenco gaat, neem er dan ajb eentje uit Spanje. Ze worden daar met honderden afgemaakt omdat ze niet (meer) voldoen voor de jacht. Degene die gered worden, zoeken allemaal een warme thuis.

Dit is mijn persoonlijke mening hoor, maar ik heb het er moeilijk mee dat er nog meer op de wereld gezet worden, terwijl er al zoveel zijn die geen thuis vinden.

Je mag me altijd een berichtje sturen als je meer info wil!

Succes met je keuze!

Groetjes,
Adinda

honden page profiel Anouk KranenburgAnouk Kranenburg

honden foto van Anouk Kranenburg

Bedankt allemaal voor jullie reacties!

Adindal, jij ook bedankt voor je uitgebreide reactie.
Ik had me inderdaad vergist in de Ibicenco, ik snap echt niet waarom! Denk dat ik op een foto had gezien dat het leek alsof hij kleiner was, maar dat is natuurlijk helemaal niet zo. Ik dacht dat het gewoon zo'n kleine windhond was.

Ik heb nog nagedacht over het jachthondenaspect en over de wandelmogelijkheden hier in de buurt (het blijft toch Amsterdam), en hoewel mijn vorige buren ook een Podenco (maar dan een Andaluz kruising met nog een andere hond) in Amsterdam hadden, betwijfel ik of wij er wel zo geschikt voor zijn. Mede door de buurt en de wandelgelegenheden dus, maar ook doordat we zelf nog geen échte ervaring hebben met het trainen van honden.

Nu ben ik vandaag uitgebreid bezig geweest met het researchen van allerlei rassen, en ben tot het besluit gekomen dat de Boston Terrier het beste bij ons past. Ik heb altijd al een zwak gehad voor dit ras (kende er als kind eentje maar die was niet van mij), en wat ik erover lees past in alle opzichten bij ons; kan lekker wandelen, is een superlieve hond, kan goed met andere dieren/kinderen, leert graag en snel, etc. etc.
We gaan nu rustig alle mogelijkheden overwegen (we willen in augustus op vakantie en willen dat een puppy niet aandoen, dus we zullen na die tijd een hondje aanschaffen) en op zoek naar een goede Boston Terrier-fokker.

Mochten jullie denken: DOE HET NIET, laat het me dan weten ;-) Het is voor mij ook allemaal nieuw! Maar ik denk toch dat dit een verstandige keuze is :-)

Groetjes,
Anouk

honden page profiel Anouk KranenburgAnouk Kranenburg

honden foto van Anouk Kranenburg

Oops, sorry dat ik je naam verkeerd heb getypt! Ik bedoelde natuurlijk Adinda :-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 2 doggies

honden foto van Uma & Joker

Boston Terriers zijn echt leuke honden :-D

Koop altijd een raspup via de rasvereniging. Daar staan allemaal erkende fokkers vermeld die testen op erfelijke afwijkingen.

www.bostonterrierclubnederland.nl/

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn 3 doggies

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Ik lees dat je een uitlaatservice hebt. Meestal zie ik dat die mensen ook een eigen hond hebben die goed bij hun blijft. Dan blijven alle nieuwe honden ook bij de roedel. Dat is misschien ook wel iets om over na te denken. Dat jullie toekomste hond goed bij jullie blijft dus. Daarom zou ik gaan voor een hond uit de herdershonden/veedrijvers catagorie.

Ikzelf heb een sheltie, een geweldig ras is het, hij is een middelmaat, erg mooi en goed te trainen. Misschien iets voor jullie?

Heel veel succes

honden page profiel Anouk KranenburgAnouk Kranenburg

honden foto van Anouk Kranenburg

" Boston Terriers zijn echt leuke honden :-D

Koop altijd een raspup via de rasvereniging. Daar staan allemaal erkende fokkers vermeld die testen op erfelijke afwijkingen.

"


Hoi Uma, bedankt voor je reactie! Ik was inderdaad van plan een erkende fokker in te schakelen, helaas zijn er niet zo veel in Nederland dus misschien wordt het Duitsland of België. Die site had ik ook al gevonden, maar het is zo raar; daar staan helemaal geen fokkers op! Op de fokkers-pagina is het helemaal leeg.

Ook heb ik nog een vraagje; moet ik een mannetje of een vrouwtje kiezen, of maakt dit weinig uit?. Ik heb uit mezelf niet een enorme voorkeur, maar misschien zijn er aan één van de twee enorme nadelen verbonden?

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Dit baasje heeft 2 super leuke boston terriers.


http://www.hondenpage.com/baasjes/10853/Puzzle%20&%20Pim.php

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Dit baasje heeft 2 super leuke boston terriers.


http://www.hondenpage.com/baasjes/10853/Puzzle%20&%20Pim.php

honden page profiel Anouk KranenburgAnouk Kranenburg

honden foto van Anouk Kranenburg

Jeetje Simone, wat een prachtige hond heb je! Ik vind hem echt prachtig... Mijn man is wel vooral van de kortharige honden (anders vind hij het een beetje verwijfd als hij ermee moet wandelen, hahahha!), en het is voor mij niet zo belangrijk of hij goed met mijn uitlaatservice past; in de loop van volgend jaar zal ik (tijdelijk) moeten stoppen met mijn uitlaatservice omdat ik dan stage moet lopen, en de uitlaatservice zal ik daarna niet al te lang hervatten omdat het dan tijd zal worden voor een 'echte' baan. Ik vind het wel een hele goede tip! Maar voor mij is het dus wat minder belangrijk. Ook laat ik met mijn uitlaatservice maximaal 2 hondjes per keer uit, het is dus heel klein.

honden page profiel LaurenLauren 3 doggies

honden foto van Lauren

Er zijn eigenlijk geen voor- en nadelen aan teefjes of reutjes.
Misschien dat je de loopsheid van een teefje wat minder vindt? Of eventueel markeergedrag van een mannetje (wat met training te verhelpen is)?

Maar in principe maakt dit niet zo veel uit, ik zou gewoon naar een goede fokker gaan en kijken welke pup jij het leukste vindt & qua karakter waarschijnlijk het beste bij jullie past, dan maakt het helemaal niet zo veel uit of het een teefje of reutje is.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

@Anouk, Een pup uit duitsland of Belgie halen kan inderdaad ook.

Een reu of een teef? Ik heb zelf een voorkeur voor reuen omdat ik het heel vervelend vind dat teefjes loops worden, 2 keer per jaar, dan mogen ze niet los lopen omdat ze anders gedekt worden. Dan moeten ze dus 3 weken aan de lijn blijven.

Verder zijn reuen vaak groter en breder gebouwd wat mij wel aanspreekt O-)

Sommige mensen zeggen dat reuen sneller dominant gedrag vertonen naar andere reuen. Maar dat hangt echt van de hond af.

honden page profiel <3 Ayla&Jara <3 <3 Ayla&Jara <3 3 doggies

honden foto van <3 Ayla&Jara <3

het maakt eigenlijk weinig uit teefje of reutje.
aan allebei zitten de nodige na en voordelen verbonden.
teefjes worden loops en in die periode moet je ze goed in de gaten houden en niet los laten lopen.
reutjes willen graag achter de teefjes aan in de loopse periode's van de dames en hebben soms wat dominantie gedrag.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Eerste hond; welke? Kan met kat? Misschien eentje uit Spanje?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^