Ruim 1 jaar en ineens de mand gesloopt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BilouBilou

honden foto van Bilou

Bilou is inmiddels ruim 1 jaar, en had eigenlijk nog nooit iets gesloopt. Kan/kon prima alleen zijn (in bench) en is 's nachts altijd rustig (in bench) en in t weekend konden we prima tot 10u ofzo uitslapen. Nu kom ik vanochtend de woonkamer in, heeft ze ineens dr mandje in de bench gesloopt!!
Ook is ze de laatste weken wat brutaler aan het worden dan voorheen. Ik dacht eigenlijk dat ze door de puberteit wel heen was want ze werd eigenlijk steeds "braver" zeg maar. Maar nu dus even niet meer.
Nou is er verder in principe niks veranderd waardoor dat zou kunnen komen. Wel is ze vorige week na veel wikken en wegen toch gecastreerd en heeft dus een aantal dagen weinig mogen doen. Dus de afgelopen dagen was ze bezig met een inhaalslag qua activiteit: ze was nog al hyper.
Ik vraag me echt af of dit een eenmalige actie is, of gaat ze nu een nieuw mandje ook slopen? Is dit nog even een opleving van t laatste beetje puberteit?
Vind het zo raar. Dit heeft ze nog nooit gedaan.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ruim 1 jaar en ineens de mand gesloopt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

haal alles weg, en wees even wat conseqwenter dan je normaal doet. nee is nee. en ja dat mag.

het is zomer, dus heeft ze geen kleedjes nodig, ze is net gecastreerd {teefje begrijp ik} kan zijn dat ze nog niet helemaal up to date is. ga wat meer aan de wandel met dr, zo dat ze de energie wat kwijt kan.

honden page profiel Kimeta Kimeta 3 doggies

honden foto van Kimeta

Vreemd, hou het nog even op de castratie.. er verandert toch veel denk ik voor zo'n beestie.. en zal ook wel even uit zijn doen geweest.. hou het goed in de gaten.. en hopelijk is het maar een eenmalig iets.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

De castratie kan hier zeker de aanleiding toe zijn..

Sommige honden worden er juist onrustiger door..

Was je teefje niet een beetje jong om te laten helpen..???
Je hebt kans dat ze nu ook in onvolwassen gedrag blijft hangen...

Ik zou de hond even wat korter alleen laten...
Zodat het geen gewoonte wordt om dit gedrag
te vertonen..

Groet en succes



honden page profiel BilouBilou

honden foto van Bilou

Het mandje gaat in ieder geval niet meer mee in de bench nu. Als we er bij zijn komt ze er niet aan.
Ik laat haar voorlopig ook even niet meer los als we maar een uurtje weg gaan, maar weer gewoon in de bench, en idd de regels aanscherpen.

Het castreren is nu ruim 1,5 week geleden. Kan idd ook een nawee zijn, dat ze nog wat verward is ofzo. Ze heeft ook weer een paar keer binnen geplast.

@ Ilja, ik wil niet echt over de castratie in discussie gaan, of er verantwoording over afleggen. Ik heb hier maanden over gedacht en info over gezocht dus zeer weloverwogen besloten. Ik kan het niet echt meer terugdraaien nu, dus een conclusie dat ze te jong is, heb ik niet zoveel aan. En als antwoord op je vraag, nee, ik vind 13 maanden niet te jong voor zo'n klein ras dus.
Ze is verder niet onrustiger als ervoor, en echt onvolwassen gedrag vertoonde ze al niet. Ze heeft echt nog nooit wat gesloopt. Maar idd wat korter alleen laten is een idee, hoewel ze dat vandaag prima deed, en dit vanochtend/ vannacht was.

Ik gooi het nog even op wat napuberen en nog wat energie te veel van de dagen dat ze niks mocht, anders weet ik ook niet wat het kan zijn.

honden page profiel CleoCleo

honden foto van Cleo

Ik denk ook dat je het meer moet zoeken in dat ze het nu even rustiger aan heeft moeten doen. En daarbij dat haar routine wat veranderd is. De energie moet ze toch kwijt kunnen. Jacks zijn nu eenmaal hondjes die veel energie hebben. En wat betreft het "slopen"... haal bij een kringloopwinkel gewoon babyspeelgoedjes. Vaak is dat 1 per klant gratis voor knuffeltjes, en geef haar die in de bench..
Maya heeft nog nooit iets kapot gemaakt van ons, maar haar eigen knuffels/speeltjes sloopt ze wel. Daar heb ik nooit een probleem van gemaakt.
Zorg wel dat er watten in de knuffels zitten, en niet van die korreltjes. Die korreltjes lijken me gevaarlijk. De watten plukken ze er helemaal uit, maar ze eet er niks van op.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ruim 1 jaar en ineens de mand gesloopt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Vandaag adoptiedag wommelgem!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^