jouw hond wordt aangevallen, wat doe je?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

machtel (Gast)

O-) Iedereen die een hond heeft en als je hem of
haar vraagt, wat je zou doen, als je hond aangevallen
wordt, bedoelt het goed.
Op het moment dat het je overkomt, doe je iets.
Daar kan ik over meepraten.
Nu is een loslopende pitbullachtige niet een doorsnee
hond.
Maar toen deze hond onder een hekwerk door sprong
en mijn Luca aanval, heb ik mijn maatje opgepakt.
Iets wat je niet zou moeten doen, maar omdat ik zag
hoe vreselijk opgefokt de hond was, heb ik mijn luca
toch beschermd door hem op te pakken.
Ook zegt iedereen dat je er niet tussen moet komen,
ook dat heb ik gedaan, ik heb zelfs geprobeerd de
kaken los te rukken van die pitbullachtige.
Ben ook gebeten, maar omdat ik mijn luca beschermde
en een man de pitbullachtige de knie op de nek
heeft gedrukt totdat hij, god zij dank, losliet,
heeft mijn luca het overleefd.
Je denkt niet na, je doet en je zou normaal de
bek van zo'n hond niet eens durven aan te raken.
En toch heb ik dat gedaan.














Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "jouw hond wordt aangevallen, wat doe je?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

Ik heb het net nog gehad.
Ik wandelde met onze Wodan op de dijk naast het scheld en liep naar beneden op een plaats waar ze een overstromingspolder aan het maken zijn, niemand te zien dus ik liet hem vrij.
Hij deed z'n ding en we gingen terug naar de hoofdweg maar op +-60 m afstand liep er een man met 2 mechelse schepers, mijn hond nieuwschierig keek naar daar en i riep hem tot mij, maar die andere honden waren al op weg en mijn hond wou spelen, hij is nog niet zoveel in contakt gekomen met andere honden dus had geen benul.
Alletwee die honden vlogen op mijn groenendaler en beten hem flink in 'n kuiten en nek.

Ik wist niet wat ik moest dus ben ik beginnen sttampen op een van de 2 en heb de andere weggesmeten , maar ze bleven maar komen...ik voel me zo ellendig, ik heb het gevel dat ik hem echt in de steek gelaten heb :'( ...
Nu mankt hij nog en bloed, kmag hem niet wassen van mijn vader en iedereen is slecht gezind op me, klojo's...

honden page profiel breezerbreezer

honden foto van breezer

ik herken de laatste tijd mijn breezertje niet meer zo gauw er een grote hond in zijn buurt komt valt hij hem aan vind ik echt heel erg en verontschuldig mij dan naar de eigenaars jammer want juist met dit lekkere weer is het bos en het strantdje waar wij kwamen heel gezellig maar Breezer heb straf en we gaan er niet meer heen tot wij de curses gedaan hebben ...

honden page profiel Duitse PinscherDuitse Pinscher

honden foto van Duitse Pinscher

Onze hond is ook gebeten



en het baasje van de hond zei ze spelen alleen maar
ik zeg dat zie ik, tot bloedens toe!!
nou maar mijn hond doet noooit wat zegt ze.

nou ik ben er tussen gegaan, en heb die hond eraf gehaald, toen waren ze uitmekaar, en zat ik naar me angstige hond te kijken, hoe met der was
toen kwam ze nog een keer erboven op, waarna ik die hond heb gepakt en van mijn hond afgehaald, voor de 2 de keer en die hond beste trap regen ze kop gegeven

maar eigenlijk wilde ik die eigenaar wel een trap verkopen, die bleef er kalm bij staan te kijken en zei niks.
wilde in eerste instantie adres ook niet geven

kan me er nog boos over maken

walgelijk zulke baasjes, als een hond niet te vertrouwen is,aanlijnen dan!!!!!


groetjes Jacob

honden page profiel Duitse PinscherDuitse Pinscher

honden foto van Duitse Pinscher

ik ga er dus tussen, laat me hond niet bijten

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Ik heb er ook een hekel aan hoor, hier in de buurt woont een valse border collie, is ergens van een boederij maar die laten ze gewoon loslopen, in de gehuchtjes hier ( hij wordt 2x per dag opgehaalt )
en dat beest blaft, en als ik met shanna en sterre loop, sterre wil alleen spelen shanna is als de dood ( haren omhoog en grommen als hij te dichtbij komt ) dat beestje komt met opgetrokken lippen aanlopen!!!
kan er echt heel boos om worden omdat er ook geen baasje bij is.
Vind geregelt doden konijnen en duiven in ons bos, en kan zien dat dat beest het heeft gedaan ( shanna's kaken zijn veeeeeel groter )

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Gerard jaagt hem ook wel eens weg, meestal schreeuw ik ertegen en loop de andere kant op, wilde ze gaan uitlaten staat dat beest in MIJN TUIN te plassen..
Toen heb ik Shanna er achteraan laten hollen.
Stom beest

honden page profiel JosienJosien

honden foto van Josien

Wat een goeie tip van draadje.

honden page profiel Denise, Benji & Hogy.Denise, Benji & Hogy.

honden foto van Denise, Benji & Hogy.

Ik heb het zelfde gehad.
Liep ook door een steegje, en er ging een klein hondje blaffen, in een tuin.
Ik liep gewoon door met myn hond, en opeens horden we een ander geblaf, en we zagen een rottweiler naast ons, die bezig was over het hek te klimmen.
Ik liep gewoon door maar hy was nog al agresief, en opeens sprong die er over heen en kwam met een vaart op ons afgerent, toen heb ik myn hond opgepakt, en ben ik tegen een muur aan gestaan zodat ik mijn hond kon beschermen.

Me hard zat in me keel, dit hoef ik nooit meer mee te maken!

lydia (Gast)

Wij hebben ook een stafford gehad, is nu helaas overleden,maar ook hij is eens aangevallen door een golden retriever, omdat die in onze tuin een bot had gevonden en had besloten die niet meer terug te geven..Onze hond liep gewoon in de tuin en werd plots aangevallen door die andere hond. Onze hond werd totaal overvallen, want ik kon naar de dierenarts en er werden zestien hechtingen in zijn neus gezet.Die andere hond had niks. Hier was ik wel een tijdje "ziek"van. Gelukkig is onze hond hierdoor niet veranderd en altijd de schat gebleven die hij was.

honden page profiel ..

honden foto van .

Herkenbaar verhaal, jammer dat er toch nog zoveel hondenbezitters zijn, die het niet zo nauw nemen en anderen zoveel ellende bezorgen. Wij hebben ook zoiets meegemaakt, onze pup was 5 a 6 maanden oud en werd aangevallen door een onaangelijnde mechelse herder.. Het kreng begon meteen te bijten naar de snuit van onze pup. Ik moest hem echt beschermen anders was het mis gegaan. Ik heb, in de hoop dat dit werkte, de herder toegeschreeuwd, wat even hielp, maar daarna kwam hij opnieuw. Ik heb hem daarop noodgedwongen, een trap gegeven, toen was het afgelopen en inmiddels was het bazinnetje gearriveerd die doodleuk vertelde: "sorry hoor, ik heb hem niet in de hand, zo doet hij nou altijd naar andere honden".
Inmiddels is mijn hond bijna 3 jaar oud en sinds dien heel bang voor herdershonden en overenthousiaste honden, die te snel op hem af komen..
Met dit relaas wil ik aangeven dat je het nooit helemaal in de hand hebt, helaas blijven er altijd mensen die een hond aanschaffen terwijl ze helemaal niet weten waar ze aan beginnen of moeten opvoeden..
Enige remedie is aangifte doen en de desbetreffende baas zelf hard aanpakken!

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

ik heb het meerdere keren meegemaakt.je kunt van tevoren van alles bedenken,maar je weet niet wat je dan doet.de eerste keer was het een labrador die mijn herder aanviel.ik sprong ertussen en werd flink gebeten.de tweede keer was ik hoogzwanger en werd mijn fox aangevallen door een groenendaler.het enige wat ik deed was de eigenaar uitschelden voor rotte vis.

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Even over de reactie van spuit 11.

ik dacht ook dat dat de beste oplossing was totdat het echt gebeurde. ik heb er 3 littekens aan over gehouden, 4 gekneusde vingers en een deuk in mijn auto maar de staffort bleef maar achter mijn hond aan rennen...

ik weet niet wat de volgende keer mijn reactie zal zijn, achterpoten optillen, in het water gooien, falkor optillen en hem afschermen van de andere hond of mijzelf gewoon weer uitleven op die hond, ik hoop dat ik het nooit meer mee maak. En ik denk dat iedereen anders reageert en dat iedereen in elke situatie nog weer eens anders reageert.

groetjes erik

honden page profiel bolo2bolo2

honden foto van bolo2

Ik denk ik reageer toch nog een keer.

meestal wordt er van uit gegaan dat het een bepaald soort hond is die aanvalt om wat voor reden dan ook.

Ik wil toch even laten weten dat mijn hond door een dalmatiër is aangevallen, en dat het ons buiten de dokterskosten heel veel narigheid heeft gekost.

Mensen vergeten dat je eigen hond veranderd door z'on naar voorval, en zelf een aanvallenden houding gaat aannemen.
Gelukkig is Bolo weer redelijk rustig als hij grotere honden tegen komt, maar dat is echt anders geweest.

Met vr groeten Rita

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Klopt Rita.
Falkor was de eerste weken na de aanval best in de war en reageerde heel anders op honden dan dat hij daarvoor deed. Hij nam een dominante houding aan, helemaal niet slim dus. Ook ging Falkor meer blaffen en reageren op andere honden dan voorheen, wat niet alle honden waarderen.
Gelukkig is dit langzaam verandert, nadat hij weer kennis leerde maken met vriendelijke honden en nu gaat hij kwispelend naar andere honden toe en laat hij weten als het teveel wordt. Ik heb hem ook een hele tijd niet los durven laten, omdat hij zo dominant overkwam, voor het geval dat zeg maar.

Maar het is inderdaad een heel belangrijk punt om op te letten, nádat je hond is aangevallen.

Liefs,

honden page profiel Felien & BuddyFelien & Buddy

honden foto van Felien & Buddy

Nou ik zou een beetje boos zijn geweest op zijn/haar baasje want dan weet je dat toch en laat je je hond niet weglopen. hebben wij nog niet gehad met onze Buddemans maarja hebben we nu nog maar 7 maanden dus er kan nog van alles gebeuren

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

Nou kzal maar eens wat zeggen...


Als een pitbull-achtige de aanvaller is, en de hond heeft jouw woefke vast , kan je deze dingen bij de pitbull-achtige best niet doen :


halsband vastpakken
nekvel vastpakken
je handen in zijn bek steken om die open te krijgen
aan zijn oren trekken.

de kans ..100% dat de hond ofwel niet loslaat en kwaaier wordt, ofwel laat die los,draait zich om en begint op jou af te geven.

Natuurlijk moet de hond erg mishandeld zijn geweest om zoiets te doen, en zeker geen opvoeding hebben gehad.Die honden vallen mensen niet zo maar aan!

EN JE MOET ZEKER GEEN HAARLAK OF DEO IN ZIJN OGEN SPUITEN;
pff dat is de domste idee dat ik ooit gehoord heb(sorry dat ik het zeg hoor,maar het kan niet anders)



Wat je wel moet doen is bij de achterpoten pakken en optillen, als de hond te zwaar is pak je hem op en zet zijn middel tussen je benen,DAN pas kan je zijn nek vastpakken omdat de hond zich dan niet kan omdraaien.
je hebt staffords die onmiddelijk loslaten...maar ook die dat niet doen.

Eigenlijk WIllen ze wel loslaten maar kunnen dat niet, de spieren spannen zo op en de kaken komen stijf te staan en kan de hond zijn kaken niet open doen, Daarbij helpt de BREAKSTICK die ze vaak in Nederland gebruiken.



maar ik denk dat de beste manier om zoiets te voorkomen is, is goede opvoeding.
Zoals je ziet...een golden heeft een stafford aangevallen, dus het komt van 2 kanten.


Kheb zelf een stafford zoals jullie weten,die heel goed luistert.
Axa is heeft ne keer Ruzie gemaakt met een andere stafford teef, die ook Goed opgevoed is geweest.
Gelukkig luisterden ze allebij goed en toen ik en de eigenaar van Sunda (andere stafford) LOS riepen, lieten ze elkaar los en was alles voorbij, ze hebben wel een paar gaatjes er aan overgehouden :s

+ Mijn beste vriend heeft een Jack Russel, nogal een vals beesteke,die axa meestal negeert, 1 keer was het zo voorgevallen dat hij naar haar begon te grommen en axa pikt het niet natuurlijk, dus vlogen ze elkaar in de nek.
Benji (mijn vriend) zei vroeger nog dat Chucky(De jack)te snel is om door een andere hond gepakt te worden....een heel verhaal erachter...

maar dus axa, die pakte Chucky bij zijn nek en begon met da beesteke door de lucht te schudden! ik was zelf in chock,Benji wist niet wat er gebeurde, Kmoest maar LOS roepen en ze liet hem los, MAAr wou hem terug pakken, gelukkig zat ze aan de lijn...
Die hond had de schik van zijn leven...
Sinds dien neemt Benji zijn andere hond mee ,een Lab die Fanny noemt , te zot gewoon :-)


Maar wat je der vooral moet uithalen is.
Golden-stafford-chihuahua... ook is de hond goed opgevoed is het normaal dat ze ne keer ruzie gaan stoken, maar je kunt ze wel onder controle houden, zonder opvoeding kan je niets doen, alleen zoals de meesten hier doen, je afreageren op de hond tot dat die loslaat.


+++ ik vind het ongepast dat men hier begint te zeggen:
Die rot staffords... beginnen uit te schelden..
voor niets nodig,op die manier maak je hun reputatie niets beter.
je zou beter zeggen: Die Rot eigenaar van die hond!

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

ahja, en wat die ik als mijn hond aangevallen wordt...

1st denk ik hoe dom is die hond wel niet ??
dan roep ik AXA LOS, omdat zij meestal de andere hond eerder vast heeft.

axa werd al meerdere keren aangevallen,
tot nu toe heeft ze geen enkele hond aangevallen,maar ze beeindigt het gevecht meestal wel

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

behalve toen ze aangevallen werd door 3 HONDEN!


1 kruising rottweiler, 1 kruising Duitse Herder en 1 Cocker Spaniel...

dit ging echt fout! gelukkig was ik met een groep vrienden op stap die die honden wegtrokken!

en axa heeft er alleen maar wat schrik aan overgehouden... :s

Ellen (Gast)

Zojuist is mijn hond ook aangevallen.
Saar is een hartstikke onderdanig beestje dus ik schrok me kapot. Gelukkig beet ze op dat moment wel van zich af.

Maar Saar lag dus op de grond en die hond bovenop dr. Op een gegeven moment had die hond dr in dr nek en Saar lag te piepen.

Ik dacht echt even dat het helemaal fout zou gaan. Dus ik ben er tussen gesprongen en heb die andere hond aan zn halsband van Saar afgetrokken. Ik heb echt liever dat ie mij in mn flikker bijt dan mijn hond. Pas toen kwam de eigenaar eraan om zn eigen hond een schop te verkopen.

Saar heeft er gelukkig alleen een klein plekje aan over gehouden. Ik ben me daarintegen het apelazerus geschrokken.

En ook zo fijn...er kon geen sorry van af. En ik was te geschrokken om mn mond open te trekken.

Ik zie die lulhannes vaker...en ben nu doodsbang dat het weer eens gebeurt.

Ik heb er zo'n ontzettende hekel aan als mensen hun hond los laten lopen terwijl ze het beest niet onder controle hebben.

Hou je hond gewoon godverdomme aan de lijn.

Echt..als dit nog een keer gebeurd...ik sta niet voor mezelf in.

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

annemie ik weet er alles van ...mijn pup is 15 augustus doodgebeten op de hondeweide....wegblijven daar ...en aangifte doen..zeker weten

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Altijd moeilijk zoiets.. heel moeilijk.. wanneer ik een hond zie aankomen, probeer ik af te gaan aan de houding van de hond of ie wat kwaads wil/van plan is of niet.. en ja als ie wat kwaads wil, wat ik dan thans denk, dan til ik zekers mijn hondje op.. ga het echt niet afwachten.. zekers niet als het een grote hond is, die op mijn hondje komt afgestormt.

Zie ik het zelf niet aankomen en ineens staat er een grote hond voor mijn snufferd.. probeer ik het vaak met stemverhef op te lossen, wat vaak ook wel indruk maakt.. meestal til ik ze dan niet op.. dat geeft denk ik echt problemen.. meestal baal ik dan wel enorm, dat ik het niet heb zien aankomen.. want anders had ik mijn hondje alleen in de armen genomen..

Echt hoop het nooit mee te maken.. toen ik hierzo pas woonde, heb ik het wel een paar keren meegemaakt, en allen keren gelukkig goed afgelopen en enkel behoorlijk geschrokken. Met de baas valt dan meestal ook niet normaal te comuniceren, en dat vind ik vaak dan nog het allervervelendste.. O-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Nooit optillen in ieder geval. Jouw hond op zijn eigen pootjes heeft meer kans om weg te rennen als hij vrij is.

Ik zou pas aangifte doen als ik van andere hondeneigenaars hoorde dat dit vaker gebeurt.

honden page profiel werawera

honden foto van wera

ik heb ooit een aanval van een flinke spaanse gevechtshond meegemaakt. Ik had een logeehond en mijn eigen hond, 2 Jack Russells aan de lijn. Aan mijn kant van de straat zag ik een jonge meid met een flink uit de kluiten gewassen gevaarte staan te praten met iemand. Ik dacht laat ik maar oversteken naar de andere kant van de straat. Net op dat moment riep de dame "ohnee, je moet uit de buurt blijven" Nou ja, ik was verbaasd want ik stak de weg over, dus was al uit de buurt aan het gaan leek mij. Tegenlijkertijd sprinte haar hond op mij af en de jonge dame viel op de grond, dus ik zag dat grote gevaarte op me af komen en hij dook op mijn 2 honden. "doe dan iets" schreeuwde ik naar die dame die inmiddels was opgestaan. Ze schreeuwde terug dat ik mijn klotehonden bij me had moeten houden. (nou ja zeg, die waren notabene aangelijnd) Ik heb haar hond een paar flinke trappen gegeven en toen hield het op. Alleen had ik toen 1 hond die onderop had gelegen (de logee) waar gelukkig niets mee was maar mijn eigen hond was weg, ik had alleen maar een riem met halsband in mijn hand. Mijn hond bleek inmiddels in paniek uit de halsband te zijn geglipt en is er vandoor gerend. Haha angsthaas. Gelukkig liep het met een sisser af maar ik was ZOOOOO kwaad op die meid. Hoe durft ze.

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

hoi ik zag de reactie van samantha gast
mijn stafford was ook zo oud toen hij gebeten werd mijn advies voor jou ga metveel vertrouwde honden met je hond spelen mijn hond is er nooit meer bovenop gekomen toen het hem overkwam hij jankte ook de boel bij elkaar en sinds die dag is hij een hond geworden waarvan jullie zeggen zo word hij gemaakt nee mensen
een stafford heeft het in zijn aard er moet iets gebeuren eer dat dit gedrag naar boven komt
echt zonde van mijn stafford toen die was zo goed met alle honden en na die aanval van een rotweiller trouwens viel hij alle honden aan ook teven en ook loopse teven hoor
verziekt door een ander

ik ben er al zo vaak tussen gesprongen ook met herplaatsers ik zag dat iemand schreef ik pak iemand anders zn hond niet vast maar dat is wat je juist moet doen als jou hond goed naar jou luisterd ik pakte de tegenstander beet en stuurde mijn hond ietsje weg en zei zit en blijf tot de eigenaar van de andere hond kwam ik heb ook gehad dat die nooi kwam en heb toen als een vent staan grommen hahahaha hoe noemen de rockers dat grunchen dat helpt ook is zo laag en als je dat hard genoeg doet maakt het indruk op ze ik heb ook welleens mijn tandenh laten zien ziet er heel stom uit maar de hond was wel weg

honden page profiel sandra sandra

honden foto van sandra

Wat ik niet begrijp dat als een baas WEET dat zijn/haar hond anderen aanvalt nog los laat lopen???
Doe dan een muilkorf om of nooit meer los laten.
Moet er niet aan denken dat mijn galgo's gepakt worden door een hond, ze hebben al geen spek en hun huid is erg teer,plus er zit totaal geen agressie in mijn honden.
Ik zal dan echt ook gaan schoppen en met de riem gaan slaan. tot de hond los laat en de baas komt ook nog aan de beurt.reken maar.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Over het algemeen laat ik t eerst gaan, Mila is ook niet altijd een schatje.
Meestal komen ze er zelf wel uit.

Laatst werdt ze wel echt aangevallen, die hond had mila in het oor en zette zn kaakslot erop, hij liet echt niet meer los. En Mila piepen en janken, datr gaat echt door merg en been.
Dan ga ik echt niet staan toe kijken hoor!
Dan kan zo'n hond een paar flinke trappen van me verwachten. Gelukkig was de baas van die hond ook kwaad op zijn hond.
Ik vind dat je het recht hebt om de andere hond aan te pakken, vooral als het baasje er niks aan doet.

Iets anders: We hebben een oervervelende reu in de buurt wonen die altijd bovenop Mila springt.
Hij loopt dan ook een heel eind achter ons aan. Baasje loopt gewoon verder en doet helemaal niks.
Mila in paniek en weet niet hoe ze m kwijt moet raken.
Meestal pak ik die hond vast onder zn kin en zeg dan iets van 'en nou wegwezen! ' Meestal gaat ie weg, maar irriteer me er zo aan dat dat baasje niet op of om kijkt.

In zulke gevallen heb je, vind ik, het recht om de andere hond aan te pakken.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Ik wil graag wat zeggen over baasjes die weten dat hun hond zo agressief doet en toch de hond loslaten.

Mila heeft een hekel aan puppies.
Nou gaat het de ene keer heel goed en de andere keer doet ze lelijk. Baasjes zien dit vaak als een gevecht.
Wat ik zie is dat Mila genoeg heeft van dat gespring om dr heen en de pup op de grond gooit en vervolgens blijft grommen. De 1e paar keer ben ik er zelf heel erg van geschrokken, maar toen een baasje laatst zei: laat maar even gaan, zag ik dat vrij snel Mila stopte.
terwijl ik in t begin dacht 'HELP!" en Mila er vanaf sleepte waardoor het het allemaal nog agressiever uitzag.
Het scenario is dat de pup op de rug ligt te janken en te piepen terwijl MIla de pup in dr nek vast heeft en gromt. Dat ziet er heel naar en agressief uit.
Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook niet blij ben met Mila haar gedrag. Maar ze heeft nog nooit een pup verwond en de meeste pups kom ik vaker tegen en die doen niet angstig tegen dr. Dus voor zoiets besluit ik niet dat Mila dr hele leven aan de lijn moet lopen.
Ik laat dr lekker los en af en toe is er een conflictje wat zichzelf oplost. Maar dat is volgens mij normaal hondengedrag.
Helaas denken sommige pupeigenaren daar anders over en drukken meteen de stempel 'agressief' op Mila.

Hiermee doel ik absoluut niet op de mensen die echt agressief gedrag hebben meegamaakt waarbij de hond verwond is geraakt. Ik bedoel alleen dat sommig gedrag als agressief wordt gezien terwijl, zonder ingrijipen, het zichzelf vaak oplost.

sam (Gast)

Hoi allemaal,

Inderdaad het kan met iedere hond gebeuren.
Ik heb een engelse stafford ze heet Zoe en echt een grotere schat kan je niet hebben.
Daarnaast is ze ook een bange hond.
Ziet ze een poes dan loopt ze er met een boog om heen of ze gaat liggen.
Andere hond met de ene durft ze vrolijk te gaan spelen en dat ligt ook niet aan ras want met bijvoorbeeld de ene maltezer vind ze het leuk terwijl ze een andere maltezer uit de weg gaat.

Helaas is onze Zoe ook eens aangevallen door een andere hond op de hondengrasveld.
Ik had haar toen nog niet zo lang maar wist wel dat ze altijd los liep bij haar vorig baasje.
En uit eigen ervaring had ik altijd gezien dat het met andere honden erg goed ging en gaat.
Op eens kwam er een hondje op haar af gerend een soort Cocker Spaniel en viel haar echt aan.
Nou ik raakte echt in paniek en hoopte gewoon dat Zoe niet terug zou bijten want ja Staffords hebben een sterkere kaak en zijn gewoon sterk.
Ik zag dat onze Zoe meteen op haar rug ging liggen en dus helemaal niets deed.
Ik probeerde die hond weg te jagen en gelukkig lukte dat op een gegeven moment.
Ik probeerde verhaal te halen bij het baasje van die hond maar dat waren een beetje snobistische mensen en die zeiden dat onze hond het wel uitgelokt zou hebben.
Nou echt ik stond ervan versteld hoe ze reageerden.
Ik zei toen ook als je niet zeker weet hoe je hond op andere honden reageert laat m dan niet los lopen!
Nou echt de baasjes liepen met hun neus in de lucht en hond weg.
Mijn bloeddruk was best gestegen maar ik heb me rustig kunnen houden.
Ik was blij dat onze Zoe niets mankeerde en gelukkig reageert ze nog steeds goed op andere honden en is ze er niet extra angstig door geworden.
Ik heb die mensen gelukkig ook nooit meer op de wei gezien.

Heel veel succes nog met jullie geval want ik weet uit ervaring hoe verschrikkelijk het is om te moeten zien dat je hond word aangevallen.
En inderdaad het ligt echt aan de opvoeding.

Groetjes Sam en Zoe

honden page profiel alfred,.alfred,.

honden foto van alfred,.

ik zou zonder pardon de hond van de mijne afschoppen als hij gebeten wordt,, en niet ff gaan wachten het lost zich van zelf wel op ,,de mijne doet geen vlieg kwaad een echte lieverd en dat zal ik zekers in 1 minuut kapot laten maken dacht het maar niet ! ..stel de mijne wordt goed gebeten en heeft wonden , dan kan het 2 kanten op hij trekt het zich uiteindelijk over een poosje niet meer aan , of gaat zelf ook uit angst bijten , als laatse zou ik mijn hond dan altijd moeten muilkorfen,,

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "jouw hond wordt aangevallen, wat doe je?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: hoeoud voor trimmen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^