Kruising wat??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sharon & NikitaSharon & Nikita 3 doggies

honden foto van Sharon & Nikita

Ik zie er behalve een rottweiler ook iets van een terrier in.
Kan alleen niet zeggen welke terrier.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kruising wat??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies 3 doggies

honden foto van Lizy en de doggies

ik ben zelf gastgezin voor oss dus vandaar dat ik het herkende.

honden page profiel J&MJ&M 3 doggies

honden foto van J&M

Het lijkt er heeeeel erg op dat er de duitse jachtterrier in zit kijk maar eens naar die foto ook de karakteristieke witte vlek op de borst. Entlebucher lijkt me niet heb er zelf 1 en zoals eerder gezegd is er weinig kans dat die gekruist wordt met een rottweiler of het moet een "ongelukje" zijn geweest. De eigenaren van de Entlebucher waarmee gefokt wordt zijn heel erg bezig met het voortbestaan en de gezondheid van het ras en doen allerlei verschillende keuringen qua gezondheid mbt ogen, heupen, urineleiders, gedragstesten enz dus die kruizing lijkt me vooralsnog onwaarschijnlijk, maarja het kan altijd natuurlijk.

Greetz Jack.

Eelco (Gast)

Ik heb een hond (afkomstig uit Tsjechië) die er net zo uitziet! Is ook bestempeld als Rottweiler-kruising. Ze heeft alleen precies dezelfde krulstaart als een Appenzeller sennen, maar zonder wit en wel die langen haren onderaan die je bij Rottweilerstaarten ziet. Er zit overigens helemaal geen wit in de vacht (behalve wat enkele witte haren).

Anoniem (Gast)

" :-D Thopen, mijn eerste hond was een kruising Rottweiler/leonberger..
Die zat in het asiel..

Leek op een uitvergrote labrador met een veel te grote borstkas ;-) Een leonberger was toch ook zeer exclusief... maar de rashond van de buren was erop gesprongen dus soms krijg je wel eens vreemde kruisingen ;-) "

hassing (Gast)

Hallo Wish Ayla en Sterre,

Ik begrijp uit jouw tekst dat je een leonberger rottweiler mix hebt gehad, kan je mij daar iets meer over vertellen. Ik heb er namenlijk ook 1 en ben op zoek naar eigenaren met dezelfde kruising. Zijn moeilijk te vinden, daar ze redelijk zeldzaam zijn. Alvast bedankt voor je reactie op [email protected]
Met vriendelijke groet
Jacqueline

[email protected] (Gast)

denk meer richting kruising duitse jachtterrier, daar lijkt hij erg veel op.  kan zijn gekruist met een schweizer nieder laufhund ( de Jura nieder laufhund) de zwart/tan variant.  Wij hebben een zelfde kruising.

Iris (Gast)

Hallo [email protected],

Ik ben de topicstarter van dit topic.
Ten eerste bedankt voor je reactie! Ben meteen op gaan zoeken hoe deze honden er precies uitzien, en inderdaad zou ze qua uiterlijk helemaal kloppen als deze kruising zijnde.

Het gedrag echter niet. Ze heeft weinig tot geen jachtinstinct, en dat terwijl beide honden jagers zijn. Ze is ook niet erg actief, ligt het liefst de hele dag in haar mand te slapen/dutten met af en toe een wandeling omdat het van mij moet en een speelse bui tussendoor.
Dus wat dat betreft klopt het niet helemaal.. Lijkt alsof ze een kruising is tussen een luie kat en een hond: uiterlijk van de hond en gedrag van de kat: alleen maar slapen en niks doen! :P

Het blijft moeilijk in te schatten wat er precies in zit, aangezien gedrag en uiterlijk beide moeten kloppen.
Hoe gedraagt jouw hond zich? Ook zo lui en weinig jachtgedrag?

Nogmaals ontzettend bedankt voor je reactie!

Groetjes Iris & Mila

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Kruising wat??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Oeps.. foutje..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^