Wat vinden jullie van een stroomdraadje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

ben (Gast)

bello

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat vinden jullie van een stroomdraadje?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

voor onze eerste hond, mechelseherder x duitse dog hadden we ook zoiets. we ging het rustig aan laten zien enzo, en ineens krijg hij een schok. Hij helemaal in paniek. Ik snel dat ding uitgezet. Stond gewoon met tranen in mijn ogen. Zo zielig vond ik het voor hem. Dus gelijk weggedaan dat stomme ding. Achteraf bleek dat hij gewoon bij huis bleef en dat het helemaal niet nodig was.

Voor Silver, bouwen we gewoon een hek. O-)

honden page profiel Bommie en MacBommie en Mac

honden foto van Bommie en Mac

Ik snap wel dat sommige mensen, en dan vooral mensen die veel klanten, leveranciers e.d. aan huis hebben voor zo'n stroomdraadje gaan. een vriendin van me had het ook voor de honden en dit werkt prima. daarentegen had een voormalige werkgever van me het ook op het paardenbedrijf voor de jachthond, maar deze ging er gewoon overheen (had trouwens een band om) als hij een teefje rook en nam de schok voor lief. gelukkig hebben zowel mijn JR als mijn Husky geen behoefte om te ontsnappen en blijft de Hus gewoon in de omheinde achtertuin en de JR blijft gewoon braaf op het hele terrein. (voor- en achtertuin ongeveer 800 vierkante meter.) als het goed is komt er wel een keer nieuwe omheining om de voortuin zodat de Hus daar ook vrij kan rondlopen. (deze grenst nl aan de straat/weilanden)

wooferke (Gast)

Ik snap niet dat er vele zijn die zo voor stroom zijn. Zelf krijg je al een shock als je per ongeluk aan een prikkeldraad raakt waar stroom op staat. Waarom moet een beest dit dan doorstaan, zij voelen het nog eens tweemaal zo hard. Tis goed om voor de rest van zijn leven een trauma op te lopen.

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~*

honden foto van *~ Izzy ~*

Wooferke je kan ook overdrijven. Als hun tweemaal zo erg het voelen en een trauma op lopen? Dan vraag ik me af waarom er dan nog zoveel stront eigenwijze dieren bestaan die het keer op keer flikken.

Nee, de mens loopt er een trauma van op :-) en voelt die optater zo lekker. Heb het ook een keer lichtjes gevoeld. Ligt er ook aan hoeveel wat er op staat.

Bij sommige dieren is alleen draadje spannen genoeg, bij andere niet.

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~*

honden foto van *~ Izzy ~*

*wat = watt

honden page profiel DD

honden foto van D

Hetzelfde is het met schrikdraad om je vijver heen. Dat heb ik hier omdat onze je-weet-wel-kater het nogal leuk vond om de vissen eruit te halen. Plus de reigers hier in Almere die in overvloed rond vliegen.
Twee keer heeft onze je-weet-wel een stroomstootje gehad en daarna heeft hij nooit meer de vissen eruit proberen te halen. De stroom is er al een 3 kwart jaar vanaf, maar meneer denkt er niet eens over om het te proberen.
Zou ik de draden weghalen dan ziet hij dat de weg weer vrij is.
Dus ja, ik vind het wel een uitkomst op deze manier!
Ik kan niet beoordelen of het een goed idee is voor honden op een erf, ik woon niet aan/op een boerderij dus ik kan er niets over zeggen.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

veiligheid voor alles. mijn tuin is omheind met een schutting, ik heb makkelijk praten, de tuin is niet een giga veld, maar gewoon een huis tuin keuken tuin. mensen die aan een weg wonen en echt een lap grond hebben, wat moeten die ? een stroomdraad is voor even, de stroom kan er af. als de hond luisterd en niet meer voorbij de stroom komt, het is niet zo dat je hond daar echt een optater door krijgt, je kan er zelf ook eens aan voelen en dat geeft een tinteling, okee je laat gelijk de draad los en probeert het niet weer, maar pijn doet het niet echt, het is vervelend, en dat geld ook voor je hond, veiligheid voor alles.

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

ik ben verbaasd over de reactie van sommige mensen O-) die normaal heel fel zijn over dit soort dingen. Zie wel dat het een oud topic is en weer naar boven is gehaald dus het kan zijn dat degene hun mening hebben bijgesteld hierover ;-)
Ik snap dat je soms moet ingrijpen om je hond te beschermen of een stroomdraad de oplossing is, is een tweede. (kan ik niet over oordelen omdat ik het nooit heb gebruikt) maar ik zie weinig verschil in stroomdraad en een stroomhalsband als je dit zou willen gebruiken om je hond te beschermen bijvoorbeeld als hij wil jagen op auto's of dergelijke. Dus ik ben eigenlijk heel verbaasd ;-) O-) :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat vinden jullie van een stroomdraadje?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^