Wordt pup de baas ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Mijn twee schatjes kunnen het na een week al heel wat beter vinden met elkaar, en soms zijn het zelfs beste maatjes. Ik let wat op hun gedrag samen, ik volgens mij lijkt de pup het te willen overnemen, en lijkt mijn oudere hondje zich daarbij neer te leggen. Is dit nu al mogelijk dat dit naar boven komt ? En mag ik daar tussen komen ? Bijvoorbeeld, Isha heeft een botje, Zorro pikt het in, Isha laat hem begaan. Ze holt er misschien nog wel even achteraan, maar hij hapt naar haar en ze geeft het op. Zorro kan zo vervaarlijk grommen voor een pup. Hij doet dat ook als hij met zijn speeltjes bezig is, dus het is ook meer geblaat dan wol. Maar het maakt indruk op Isha. Hij krijgt van haar spontaan voorrang in het naar buiten gaan. Ik geef Isha eerst lekkers, maar Zorro springt ervoor en pikt het in, daarna mag zij ook lekkers, ze gaat opzij voor hem. Isha grijpt nu ook meer de kans om eens met mij te knuffelen, eerder was zij helemaal geen knuffelhondje, maar ze geniet van onze momentjes samen met ons twee. Ik ook hoor want ik vind het zielig voor haar, soms lijkt ze ongelukkig. Misschien is dit mijn menselijke emotie, en denk ik dat maar.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wordt pup de baas ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MojaMoja 3 doggies

honden foto van Moja

Naar mijn mening is er niks mis mee moest de jongere hond het leiderschap overnemen van de oudere. Aangezien de oudere hond dit ook accepteert, hij zal zelf wel laten weten wanneer de jonge hond te ver gaat.

honden page profiel Mayumi & meisjesMayumi & meisjes 3 doggies

honden foto van Mayumi & meisjes

Mijn meisjes zijn ook zo vanaf het begin... Meadow pakt speeltje af van Nara, Meadow eerst deur uit en dan Nara, Meadow komt Nara opzij duwen terwijl ik Nara aan het aaien ben..... En Nara laat haar alles toe. Alleen snoepjes moest Nara in het begin eerst hebben, nu maakt het haar niet uit wie het eerst krijgt. Tot nu toe (en hopelijk voor altijd) hebben ze nog nooit geruzied/gevochten. Dus ik zou ze zo laten voor nu.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Bowie is je jongste bij ons enn als Isa een speeltje heeft pakt hij dat ook veel af.Isa heeft een wat zacht karakter.

honden page profiel Rivka met pup Josefientje TakkenbosRivka met pup Josefientje Takkenbos 3 doggies

honden foto van Rivka met pup Josefientje Takkenbos

Ik heb altijd begrepen dat grote honden van puppen bepaald gedrag accepteren, omdat ze nog klein zijn. Zodra de pup groter wordt, zal die zich steeds meer aan de regels moeten gaan houden. Denk niet dat je hond ongelukkig is, maar ze laat het gelaten over zich heen komen. Het is niet anders zal ze wel eens denken (voor zover honden denken hahaha!).. Misschien kun je met het lekkers beter oppassen dat het niet weggekaaid wordt hahaha!

honden page profiel marijemarije 3 doggies

honden foto van marije

ik heb ook altijd begrepen dat oudere honden gedrag van puppies vaak accepteren. dit gaat door tot een bepaalde leeftijd (weet niet meer precies hoe oud de pup dan moet zijn) en dan word ze vanzelf wel gecorrigeerd door de oudere hond als het de oudere hond te ver gaat.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ergens tussen de 16-20 weken gaat het waarschijnlijk veranderen,dan kan het zijn dat Isha het ineens niet allemaal meer pikt,want dan loopt Zorro zijn puppyvergunning af.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wordt pup de baas ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hond loopt te likken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^