Border collie een goed ras als 1e hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BaikoBaiko

honden foto van Baiko

Als je er helemaal voor gaat, dan is elke hond goed als eerste hond. Als je maar heel goed bedenkt WAT voor een hond je in huis hebt gehaald!

Ik denk ook dat het goed is om te weten hoe je zelf bent. Het karakter/ras moet daar toch wel bij passen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Border collie een goed ras als 1e hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Een border collie kan inderdaad een prima eerste hond zijn. Onze eerste hond was dan ook een border collie.

Mijn mening is dat iedere hond aandacht en beweging nodig heeft en consequent opgevoed moet worden.

Onze honden waren 5, 3 en 2 jaar toen onze oudste dochter werd geboren. Toen onze oudste dochter bijna anderhalf jaar oud was en onze jongste dochter 2 maand oud was kwam er bij ons weer een pup bij. Ik heb nooit te weinig tijd voor mijn honden gehad en altijd met ze getraind en wedstrijden gelopen. Ik denk dat dit voor een ieder verschillend is.

Ik kan niet voor jullie bepalen of jullie geschikt voor een border collie zijn, ik ken jullie niet. Maar als je zelf 100% achter je keuze staat dan moet dat toch goed komen.

honden page profiel ScottScott

honden foto van Scott

@Piet:Zolang je tijd vrij maakt voor je border,ga je er echt wel een prachthond aan hebben.
Wij hebben er ondertussen 3 rondlopen en 't gaat hier heel goed vanaf het prille begin.
Wij hebben 3 bc-pups in huis gehaald in 1 jaar tijd en met alle drie zijn er geen problemen.Ondertussen is mijn dochter het huis uit met haar eerste border en is er hier een adoptieborder bijgekomen.En ook dat is al in juiste banen geleid.
Ze lopen hier heus niet een ganse dag door het huis te crossen,meestal liggen ze ergens te slapen,maar elke dag krijgen ze elk apart hun bezigheid en daar kruipen er dus heel wat vrije uren in voor zowel mijn man als ik.

honden page profiel pietpiet

honden foto van piet

Oh gelukkig ik heb weer hoop ik werd een beetje bang.Gr Piet

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

hahaha piet :-D Als je goed voor je hond bent en hem in zijn behoeften voorziet is er toch niets aan het handje ;-) Laat je niet afschrikken hoor :-D

Vraag me nog steeds af aan de forummers die een border als 1e hond afraden welk ras men wel als beginnershond ziet ???!!

honden page profiel ScottScott

honden foto van Scott

Elk ras is mogelijks een beginnersras,zolang de eigenaar aan de hond zijn behoeftes wil/kan voldoen en consequent is bij de opvoeding.
Wij zijn begonnen met Bobtails en dat vond ik helemaal geen moeilijk ras.Bij zo'n honden kun je je al eens een foutje permiteren,zonder erg,moet je niet vooruit denken want de hond neemt geen eigen initiatief...
Als je tijd maakt voor 2 keer hondenschool/week,regelmatig voor een stevige wandeling zorgt en veel zin hebt om te borstelen,dan is zo'n hond tevreden en weet je niet dat hij in huis is
Daarom dat ik altijd zeg dat mensen goed moeten nadenken of ze ook binnen 3,4 of 8 jaar nog de tijd gaan hebben/willen maken om aan een border zijn behoeften te voldoen.
In het begin is iedereen enthousiast,maar in vele gevallen koelt dat heel vlug en een border is geen hond die je kunt tevreden houden met enkel een stevige wandeling. ;-)

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



Je moet jezelf goed afvragen of je een buitenmens bent of binnenmens. Buitenmens betekent ook in weer en wind regen en sneeuw.

Wij zeggen altijd dat een Border Collie geen luie mensen hond is.

Net wat Scott zegt als je een goede opvoeding geeft aan de Border en er tijd insteekt om naar de honden school te gaan en de mogelijkheid hebt om deze oefeningen in de praktijk te brengen je er een prachthond aan hebt mits jezelf deze energie opbrengt. Ik bedoel dan niet alleen een puppycursus en dan niets meer er mee doen. Een Border Collie wordt niet goed luisterend geboren daar dien je als baas voor te zorgen.

Hier liggen in de avond alle honden binnen en er is er geen eentje die ons huis als speelplein/tuin ziet.

Die energie kunnen ze op de dag kwijt.



honden page profiel Karin Karin

honden foto van Karin

Bowie is onze 5de hond en ik ben er helemaal verliefd op.
Wij hebben 5 verschillende rassen en voor onze Bowie heb ik een zwak.
Zo tevreden!!!!
Het is echt mijn maatje of ik nu een keer wat later ben met uitlaten of geen oefeningetjes gedaan heb,geen probleem gaat hij rustig liggen tot je wel tijd kan vrij maken.
Ik zou het dus echt aanraden want hij is mijn toppertje.

In love

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Toen Bindy ongeveer 6 maanden was, heb ik een enorme dip gehad. Ik twijfelde aan mijn beslissing om een border te nemen. Ze luisterde niet en was vrij hyper, ik dacht dat ze wat miste, iets wat ik haar niet kon geven.
Dankzij een vriendin ben ik dit anders gaan zien, ze weet immers niet wat ze mist?? Ze had nog nooit schapen ofzo gezien, dus miste ze dat?? Ik ben toen met een andere insteek gaan werken en nu wil ik haar nooit meer kwijt!! Ze begon te luisteren, alleen al omdat ik haar anders benaderde dan voorheen. Momenteel gaat het prima, al trekt ze nog graag aan de lijn ;-) Ze is een puber, maar ik merk dat ze rustiger wordt en heel veel heeft aan structuur, net als ik O-)
Inmiddels is ze ruim 9 maanden

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca...

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Als eerste echte hond ( pup ) hebben wij ook een Border Collie uit werklijn genomen.

Ik heb voorheen wel een hond gehad voor 6mnd uit het asiel maar zij was zo gemakkelijk dat opvoeding niet nodig was.

Dus vandaar dat i kzeg als eerste echte hond!
Onze hond is puur uit werklijn en echt gefokt om te werken ( met stamboom )
Wij hebben een stabiele, lieve, vrolijke, rustige en leergierige hond.
Hij leert HEEL gemakkelijk en wij willen nooit meer een ander ras.
Soms is hij ons te slim af maar dit corrigeren wij dan weer gemakkelijk...hij laat alles toe en luistert goed en snel vanaf 8 weken eigenlijk al!

Nu is het wel zo dat ik veel gelezen heb over het ras en hun benadering.
Daanraast draai ik al heel lang mee op dit forum en en heb ik dus over honden heel veel dingen geleerd die ik allemaal meegenomken heb.

Maar wij hebben nog geen sec. spijt gehad van onze eerste keuze BC

honden page profiel hans masthans mast

honden foto van hans mast

ik ben het geheel eens met niki en yuca,naast mijn sledehonden,waar mee ik in de wedstrijd sport zit,heb ik thuis als huishond ook een border collie zitten,deze border is de vijfde die ik door al de jaren heen heb gehad,al deze honden zijn een honden leven lang bij mij geweest,voor mij is een border collie de perfecte hond, het zijn honden die maar een half woord nodig hebben en dan al weten wat jij wilt of bedoeld,ik weet haast zeker dat er geen een hond is die zo goed luisterd als een border,het is eigelijk niet het luisteren,maar volgens mij weet hij al van te voren, wat je van hem wilt, en dat is wat ik het mooiste vind van deze hond,als huishond voor mij niets anders als een BORDER COLLIE het zijn voor mij heerlijke honden en ook voor kinderen gr hans

Anoniem (Gast)

Als je genoeg tijd hebt en je weet waar je aan begint, dan is de BC een eherlijk ras.
Ik heb met mijn eerste hond (een BC) vreselijk geworsteld en zou graag willen dat ik dat over kon doen.

Een showlijn hoeft niet te betekenen dat die rustiger zal zijn.
Ik heb 2 show borders, maar mijn reu is een super drijver.
Speciaal voor hem hebben we dus ook schapen aangeschaft.

Waar ik zelf dus wel heel blij om ben (EN DAT VIND IK DUS PERSOONLIJK, DUS IK VAL NIEMAND AAN), is dat ik blij ben dat wij onze eerste hond hebben genomen toen mijn jongste zoon naar de middelbare school ging.
Kinderen vergen gewoon heel veel tijd. Je bent veel weg, uitstapjes maken, naar de zwemles, naar sporten brengen, aanmoedigen, naar school brengen, samen fietsen, musea bezoeken, naar de bieb, etc etc. En dan heb je nog je eigen werk erbij.
Ik zelf ben blij dat ik alle tijd voor mijn 3 jongens heb gehad en dat blijkt dus nu ook wel. Ze zijn alle 3 volwassen, maar de makkelijkste knullen die er zijn, die alle 3 een super jeugd hebben gehad.

honden page profiel JMJJMJgoedgekeurde fokker

honden foto van JMJ

Deze hierboven was ik dus, was vergeten om in te loggen.

honden page profiel NoonNoon

honden foto van Noon

Inderdaad zoals iemand hierboven al zei: Sta je er vor 100% achter en ben je goed geinformeerd dan komt het wel goed. Shira is onze eerste maar ik zweer dan ook bij het ras! Net wat iemand schreef: half woord genoeg en die van ons is een enorme knuffelkont :-D

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

hahah ja knuffelen kunnen ze ook als de beste, Djuna lust er ook wel pap van, zeker na het trainen even lekker bij de baas knuffelen (baas vind dat ook helemaal niet erg, Eros is geen knuffel konte dus).

honden page profiel inge en destenyinge en desteny

honden foto van inge en desteny

iedereen die honden heeftheeft ooit een eerste hond gehad.sommigen nemen gewoon zomaar op de dolle pof een hond,en komen later tot de conclusie dat het dier helemaal niet bij hen past...maar jij hebt je wel in rassen verdiept,en bent op de border collie uitgekomen.ik denk dat het een goede keus voor jullie zal zijn,want anders was je niet op dit ras uitgekomen.want je hebt al info gezocht over het ras,en weet dus wat je ongeveer te wachten staat.geen schoorhondje maar een hond met veel energie,die echt wel beweging enzo nodig heeft.het zijn tenslotte werkhonden.mijn vader was vroeger schaapherder en had ook bc,s.toen hij ermee ophield heeft hij geprobeerd zijn hond te houden.maar die hond verveelde zich rot bij ons thuis.hij begon alles te slopen enzo,maar die hond had al gewerkt en miste dat gewoon.maar als je ze van pup af aan hebt en weet ermee om te gaan zal het vast wel goed komen.mijn vader heeft de hond bij een andere schaapsherder ondergebracht.voor de hond was dat gewoon beter.sucses met het zoeken naar een hond.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

De topicstarter heeft niet meer gereageerd en nu een dergelijk topic geopend over de Drentse Patrijs. We zetten deze dus maar op slot, alle info is wel gegeven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Border collie een goed ras als 1e hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Wordt pup de baas ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^