Atopie???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Tess (Gast)

Ik vermoed dat mijn hond behoorlijk last heeft van atopie. Ik heb hem nog maar net, dus ik heb hem ook nog maar net verzekerd. Ik moet dus nog een maand wachten voor ik naar de DA ga,anders wordt degehele allergie-procedure niet vergoed.Ondertussen heeft mijn hond echt heel veel jeuk.

Weet iemand wat ik moet doen??
Het is echt heel zielig!

Tess

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Atopie???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Suze en de 3Suze en de 3

honden foto van Suze en de 3

Zou je niet liever willen dat je hond gezond is dan dat je verzekering het niet vergoed? In iedergeval zou ik gewoon naar de dierenarts gaan...

Tess (Gast)

Op zich wel, maar dan wordt niks van de allergie (die z'n hele leven duurt, incl. medicatie) niet vergoed. Hij moet regelmatig inentingen ervoor, medicijnen, en regelmatig op controle. Dat loopt in de honderden euro's. Ik ben 18 jaar oud, zit full-time op de middelbare school, ik werk 3 dagen in de week om voor hem te kunnen zorgen, en mijn ouders hebben al helemaal geen geld.
Dus: Ja, absoluut ben ik voor zijn gezondheid. Maar niet als dat betekent dat ik hem over een jaar weg kan doen omdat ik diep in de schulden zit. Dan wacht ik liever nog 2/3 weken tot de verzekering het dekt. Heb je verder tips waardoor ik z'n pijn nu kan verlichten?

honden page profiel Nadja & BinkNadja & Bink

honden foto van Nadja & Bink

Ik vind een maand wachten met naar de dierenarts gaan wel lang als je hond zo'n jeuk heeft.
Ik begrijp je overweging wel, maar ernstige jeuk hebben en/of atopie is niet iets waar je lang mee rond wilt lopen als hond.
Je zou zelf al iets aan de voeding kunnen veranderen.
je moet maar even googlen (heb ik net ook gedaan) dan kom je al een aantal tips tegen.

honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

ik zou effe naar een andere dierenarts gaan en hem daar late behandelen
of kome ze daar dan toch achter??

honden page profiel Nadja & BinkNadja & Bink

honden foto van Nadja & Bink

Misschien kun je iets met je dierenarts regelen?
Niemand wil dat een dier lijdt.

honden page profiel Nadja & BinkNadja & Bink

honden foto van Nadja & Bink

Dit vond ik zojuist even snel op internet:

Behandeling
Desensibilisatie : Als bekend is voor welke stof (allergeen) uw hond allergisch is,, is het mogelijk m.b.v. injectie de hond te hyposensibiliseren; de hond wordt ongevoelig voor het specifieke allergeen gemaakt door dit allergeen in te injecteren en in de loop van de behandeling wordt deze allergeen-dosis geleidelijk verhoogd. Hierdoor krijgt de afweer de gelegenheid beschermende antistoffen te produceren in plaats van het vormen van een allergische reactie. Dit traject kan wel een half jaar duren en heeft niet altijd een goed resultaat.

Contact met het allergeen voorkomen : dit valt in de praktijk vaak lastig te realiseren. Gebruik een anti-huisstofmijtkussen (Royal Canin®) en antihuisstofmijtspray voor in huis. Laat de hond ook niet in uw slaapkamer slapen, dit is de grootste bron van huisstofmijten!

Ontstekingsremmende middelen als atopica en corticosteroïden: deze kunnen zeer effectief zijn, maar ook bijverschijnselen geven als ze langdurig worden gebruikt.

Bestrijden van de infecties met antibiotica en shampoos

Voeding : toevoeging van bepaalde ingrediënten zoals omega-3-vetzuren en aloé vera hebben een gunstige invloed op de huidfunctie en kunnen daarom een belangrijke rol spelen bij de behandeling van atopie. Het voeder Skin support® is zo'n speciaal voor atopische honden ontwikkeld dieet!


Waarom denk je aan atopie?
Heeft je hond jeuk?
Kale plekken?

Tess (Gast)

Ja hij heeft heel erg jeuk, kauwt en likt op zijn poten, gaat mijn z'n kop langs de bank, oorontsteking... En de DA heeft gezegd dat hij waarschijnlijk een allergie had, maar dat ik me eerst moest verzekeren en dan terugkomen. Verder is alles in mijn huis anti-huisstof omdat ik zelf ook heel allergisch ben.
Gezellig samen allergisch zijn...

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Denk je dat de verzekering wel vergoed als later blijkt dat de aandoening al bestond voor het ingaan van de verzekering? Je moet toch verklaren dat de hond gezond is?
Niet rot bedoelt hoor, maar als je geen geld hebt om dierenartskosten te betalen, waarom neem je dan een hond. Niet alle ziekten en kwalen worden door een verzekering gedekt.

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Ik denk een atopie via de luchtwegen zoals hooikoorts!! Heeft mijn witte dame ook. Je kunt je hond wassen met tea tree shampoo of betadineshampoo om de jeuk te verlichten maar daar help je de last op de oren niet mee. Voor de oren zou je otiderm moeten hebben. En om de last nu tegen te gaan eigenlijk een cortisone injectie en de plekken insmeren 3x daags met hydrocortiderm zalf. Als je dierenarts nu je hond behandeld en je betaald hem gewoon dan kan hij de notadatum toch verschuiven of wil hij dat niet doen? Vind het nl zielig dat je de hond nu van medische zorg onthoud en de dierenarts doet daar ook nog eens aan mee. Zo zielig!

Jeuk is erger dan pijn!! En ook als je verzekerd bent wil het nog niet zeggen dat het vergoed wordt. Ze kunnen nl ook nog zeggen dat het ras eigen is. Sommige rassen zijn nl gevoeliger.

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Wat voor ras is jouw hond?Weet jij zeker dat het een voedselallergie is?

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Je bent al bij de dierenarts geweest. Die is bekend met het probleem. Jullie weten beide dat de hond een aandoening heeft maar behandelen nog niet. Pas als de verzekering in gaat word de behandeling gestart ?
Dit is het oplichten van een verzekering. Tevens zal de verzekering ook wel even achter de oren krabben als er direct opeens na een gezondheidsverklaring een hond is met een allergie...zo van de een op de andere dag.

Jij bent heel veel van huis...jij en je ouders hebben geen geld. Vraag me inderdaad af of de hond de nodige zorg krijgt die hij verdiend.

honden page profiel Angela & ShineAngela & Shine

honden foto van Angela & Shine

Vergeet ook niet dat vaak de verzekering opbeld naar de dierenarts om te vragen hoe en wat met de klachten om te kijken of het toch niet al langer aan de gang is enz.Omdat er vaker word opgelicht.

Ik zou gewoon langs je da gaan en de jeuk behandelen,dit is echt heel erg zielig!
En ik begrijp dat het een hoop geld is, maar zou je zelf een maand met continue jeuk doorlopen omdat je anders misschien iets zuiniger moet doen???


honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Hallo tess, Ik vind dat je NIET kan gaan wachten op de verzekering om je hond te laten behandelen.Hij/zij heeft Nu hulp nodig en iets tegen die verschrikkelijke jeuk.

honden page profiel PriscillaPriscilla

honden foto van Priscilla

Mensen zeggen ook vaak dat jeuk het ergste is wat je kan hebben. Jeuk maakt je gek. Pijn is nog makkelijker te verdragen dan jeuk door velen.

Even goed nadenken met wat je aan het doen bent..en geef je hond de zorgt die hij verdiend.

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

sorry hoor, maar ik ben met eens met de rest.
dat doe je met een kind toch ook niet :'(

Tess (Gast)

Wauw wat een heerlijke reacties toch weer!

Ik heb maandenlang begrotingen gemaakt of ik de hond wel of niet zou kunnen betalen. Ik heb hem uit een asiel, dus, no offense maar z'n leven bij mij is toch al beter anders werd ie afgemaakt.
Reacties als: Dan moet je geen hond nemen, kunnen echt weg want mijn vraag was of iemand me kon helpen, en niet of iemand het verstandig vond of ik een hond nam. Ik heb nooit gezegd dat er te weinig tijd voor hem is. Ik wandel 4x per dag een uur met hem, ga 2x per week naar strand of bos. Dat mijn moeders bedrijfje in zou zakken en dat ze failliet zou gaan was ook niet te zien aankomen. Het is geen kwestie van zuinig doen, het is een kwestie van bij anderen aten omdat je moeder geen eten kan betalen. Nood dus zeg maar.
Er was geen enkel zichtbaar probleem toen ik de hond nam. Het was een samenloop van omstandigheden waardoor ik momenteel financieel niet oké zit. Dus de vraag: Weet iemand hoe ik de jeuk kan verminderen tot ik wel naar de DA ga is gesteld. Andere antwoorden kun je voor jezelf houden. Ik heb geen zin in betweterig gedrag, beslis jij zelf maar wat jij doet in zo'n benarde situatie.

honden foto van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*

Ook al zou ik dagen brood moeten eten, desnoods mijn rekeningen niet betalen; ik zou op de stoep staan bij de DA, dan telt toch echt alleen mijn hond en de rest is dan even van latere zorg !

Trouwens; je kunt de situatie ook even uitleggen aan je DA en vragen of je achteraf kan betalen óf in termijnen.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Wow felle tante ben jij zeg..

Nou aangezien je mondje overduidelijk toch op de goede plaats zit zou ik een betalingsregeling met de dierenarts treffen.

Die jeuk kun je niet uitstellen, die moet gewoon behandeld worden! Dus huppakee, naar die dierenarts en laat maar eens zien wat je waard bent. Lukt het nu niet? Op naar de volgende. En anders misschien bij vrienden geld lenen?

honden page profiel Sanne en doggy'sSanne en doggy's

honden foto van Sanne en doggy's

wat ik me afvraag, als de hond uit het asiel komt, hebben ze jullie niets verteld van
dit probleem dan.
Of is dit bij jullie ontstaan?
Dan zou ik me afvragen hoe dit kan, verkeerde voedig?? of iets anders...
Misschien kan je contact opnemen met het asiel en misschien als je de situatie uitlegd dat ze bereid
zijn jullie te helpen.

Ik begrijp dat er mensen zat zijn die het niet breed hebben.
Is dat een reden om niet goed te kunnen wezen voor een beestje?
Of helemaal geen beestje te nemen.
Ik denk het niet, sommige zullen door het vuur gaan, liever zelf niet eten dan hun beestje iets te onthouden.

waarom drie weken wachten met behandelen?
Ik snap dat niet, geld mag nooit een excuus wezen.
Probeer daar een oplossing voor te verzinnen, niet voor een hond die behandeling nodig heeft.
De hond heeft niet gevraagd om deze ziekte, maar is wel afhankelijk van jou.

en het zinnetje, Ik heb hem uit een asiel, dus, no offense maar z'n leven bij mij is toch al beter anders werd ie afgemaakt.
ben ik niet met je eens, ik denk namelijk dat ze daar wel behandelen........

honden page profiel Jane en Boris Jane en Boris

honden foto van Jane en Boris

sorry als ik mij hier even mee kom bemoeien hoor,maar aaaaah dit ga je toch echt niet menen, je hond met verschrikkelijke jeuk laten lijden, omdat je zelf op de verzekering zit te wachten?

Ik vind dit persoonlijk echt zo egoistisch!!dat dier is afhankelijk van jou en je laat hem gewoon lijden!Arm dier!

honden page profiel Angela en DieselAngela en Diesel

honden foto van Angela en Diesel

wat zou je zelf doen, als je vreselijke jeuk hebt? en je verzekering gaat pas over 3 weken in?
blijf je dan ook 3 lange weken met die vreselijke jeuk rond lopen?

Idd wat sanne zegt; in het asiel was hij wel behandeld!

er is enkel geen excuus om je hond medische zorg te onthouden!
Als je dat wel doet, is het gewoon dierenmishandeling!

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Heeft je DA al een gezondheidsverklaring gegeven, je hond heeft een ziekte of allergie al voor de verzekering ingaat, Ga je declaraties indienen hebben ze snel door dat het al bestond ,vandaar die weken wacht tijd. Hoop voor jou dat ze je accepteren!!

honden page profiel Sharon & NikitaSharon & Nikita

honden foto van Sharon & Nikita

Ik ben het helemaal met de rest eens....

Ik had allang weer bij de dierenarts op de stoep gestaan en een behandeling geeist, of er nu wel of geen verzekering was.

De verzekering kun je trouwens "op je buik schrijven" want de allergie bestaat al.
Wordt alleen vergoed als het "later" komt en het dan aantoonbaar is dat de allergie er niet eerder is geweest.
Ze zullen het erg vreemd vinden dat de hond plots een allergie heeft ontwikkeld na de goedkeuring.
Verder even oppassen want dan pleeg je fraude, en daar staan flinke boetes op. Ze kosten meer dan een behandeling van de dierenarts.

Verder wat je zegt over het asiel... Ik weet zeker dat de hond daar allang behandeld was geweest. En wat je zegt over het afmaken, ook dat mag tegenwoordig niet meer zomaar.

Dit komt misschien een beetje pittig over, maar ik ben van mening dat de hond NU hulp nodig heeft, en niet 3 weken kan wachten.
Als je zelf iets hebt ga je ook naar een dokter of je nou verzekerd bent of niet.
En wat geld betreft, er zijn meer mensen die het niet breed hebben (ik ben er tijdelijk 1 van) maar mijn hond komt toch echt op de 1e plaats. Dan eet ik maar even wat minder.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Wat Jacko@ zegt,Niet alle kwalen worden vergoed,geen geld voor een DA wat ga je doen als het niet vergoed wordt. Eigenlijk klopt er iets niet, als dit een leven lang duurt betalen wij medeverzekeraars mee aan jou al zieke hond. Dit kan toch niet de bedoeling zijn.Als je hond ziek word als je hebt aangemeld en met een wachttijd dan zeg ik OK.
Ik was al bij een arts geweest met een hond die zoveel jeuk heeft . Weet je wat de ergste is wat je kan overkomen "Jeuk"

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik zou helemaal niet naar een gewone dierenarts gaan, maar naar een dierenarts die werkt met klassieke homeopathie. Die kunnen vaak veel beter werk verrichten in dit soort gevallen dan dierenartsen die allemaal chemische troep voor schrijven.
Maar helaas, homeopathie zal vast niet vergoed worden door verzekeringen.

Wat je nu zolang zou moeten doen zou ik niet weten. Ik heb laatst een infectie gehad waardoor ik zelf ondraaglijke jeuk had. Ik moest wachten tot de medicatie werkte en ik had echt neigingen een mes in mijn huid te steken zo erg was het.
Ik heb alles geprobeerd aan smeerseltjes, etc, maar niets hielp langer dan een half uur. Ik denk toch dat het bij honden ook zo werkt.

Hij zal dus toch zo snel mogelijk, een goede behandeling moeten krijgen.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

ik begrijp dat je aan betweters niets heb ,zoek het even lekker zelf uit of misschien mag ik nog wat zeggen, kijk is op internet je zal je rot schrikken!!!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Geef je hond allereerst een goede kvv zonder granen rund of kip en laat hem regenwater drinken.

Veel (jonge)asielhonden hebben ook een soort schurft, demodex, is je hond daarop getest?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik lees ergens tussendoor ook dat er sprake is van oorontsteking. Dit kan sowieso gewoon geen maand wachten. Ik begrijp je dierenarts niet... Die stuurt je hond met deze klachten naar huis in afwachting van de verzekering??? En wat zal de verzekering vinden van een verwaarloosde oorontsteking? Dat kan toch zeker niet in 1 dag ontstaan.

Heb je al met asiel gebeld? Wellicht kunnen zij nog iets voor je betekenen aangezien zij dit 'gemist' hebben.

Hoe onvoorzien en rauw ook voor je, je kiest voor het nemen van de verantwoording en dus moet je dit verantwoordelijk dragen.

Homeopatisch dierenarts heeft ook mijn voorkeur....wordt inderdaad niet vergoed.


Tess (Gast)

Bij de da heb ik middeltjes voor \'n oren gekregen, dus dat helpt.
Het asiel in Spanje waar hij vandaan komt heeft over bina alles een lulverhaal opgehangen. Hij heeft een allergie, hij was ongezond en ondervoed toen ik hem kreeg, hij kan niet met andere honden, of katten of kleine kinderen. En hij is aggressief. Ze zeiden dat hij geheel gezond was, en hadden ook een hele verklaring. Dit is dus gewoon niet waar, maarja. Ze hebben 300 honden om voor te zorgen dus echt kwalijk nemen doe ik het ze niet. Verder leuk dat jullie vinden dat ik niet voor m'n hond zorg, maar bekijk het maar zo. Jullie hebben geen flauw idee hoe mijn situatie is. Mijn hond gaat altijd voor alles, mijn moeder mist werkafspraken, en ik mis school voor hem (eindexamen jaar), maar we zijn een gezin van 6 en ik kan kiezen om niet te eten, geen probleem. zelfs mijn ouders willen dat, maar om dat 3 kinderen van onder de 10 er in te betrekken gaat ver. Zoals ik al zei, we hadden deze financiele instabiliteit niet kunnen voorzien, en da\'s kut, maar helaas. Ik dank jullie voor de tips voor zover die gegeven zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Atopie???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^