Rauw ei dan toch slecht?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ***...Kelly...******...Kelly...***

honden foto van ***...Kelly...***

Eieren (rauw)

Rauwe eieren bevatten een bepaald soort eiwitten, die de biotine, een van de vitaminen, kan verdunnen. Biotine is nodig voor de groei van de hond en voor een goede vacht. Bovendien kunnen rauwe eieren zijn besmet met bacteriën, zoals salmonella, en het zou erop neer kunnen komen dat uw hond dan behalve de verdunning van de biotine ook nog voedselvergiftiging kan krijgen. Symptomen van te weinig biotine zijn verharing, zwakte, vertraging van de groei en vervorming van het geraamte. Als uw hond deze symptomen heeft, is de situatie dringend en is medisch zorg nodig. Gekookte eieren bevatten veel eiwitten en zijn een uitstekende traktatie voor de hond. Geef dus geen rauwe eieren aan uw hond.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rauw ei dan toch slecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AnjaAnja 3 doggies

honden foto van Anja

Waar heb je dit vandaan? Honden lopen geen gevaar voor salmonella.

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Wat een onzin!

In rauwe eieren zitten allerlei prima voedingsstoffen en de schil is een goede natuurlijke bron van calcium. De schil -dop- van een gekookt ei mag je een hond niet eens geven, dus dat gaat dan al verloren.......

Van salmonella of andere bacteriële besmetting heeft een hond met zijn zure maaginhoud echt geen last hoor. :-D Als ze buiten een rottend karkas vinden en ervan eten krijgen ze er ook niets van.

Kelly, kun je met je wijsheden aan bronvermelding doen? Weten wij gelijk wat we niet meer hoeven lezen. ;-)

honden page profiel ***...Kelly...******...Kelly...***

honden foto van ***...Kelly...***

Dit stukje heb ik gehaald vanop een ander forum.
Iemand had een hele lijst opgemaakt over wat giftig en slecht is voor een hond en dit stukje over rauwe eiren stond erbij vermeld.
Ook stond er dat er nooit rauwe vis mag gegeven worden, maar daar stond dan helemaal geen rede bij waarom niet.

Omdat ik regelmatig een rauw eitje geef schrok ik wel even, maar zo te lezen is er dus geen rede om het niet meer te doen ;-)

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~*

honden foto van *~ Izzy ~*

Ik kan ook komen met dingen van dat mag een hond niet, maar of het dan waar is is dan natuurlijk ten tweede.

Rauwe eieren zijn goed! Waarom? Ja, eiwit breekt biotine af, daarom moet je ook niet alleen het eiwit geven, maar het hele ei. Het eigeel bevat zoveel dat het dan weer aanvult, dus blijft het in balans.

Als ze niet eens een reden kunnen geven vind ik het helemaal stom als mensen het nog geloven ook. Rauwe vis mag wel, honden vinden het zelfs lekker en het is goed voor ze. Alleen je moet het niet te veel geven.

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

ja maar mischien is het wel zo als je brokken voert ???

kijk als honden rauw eten kunnen ze dit allemaal hebben

maar als ze brokken eten kunnen ze dus wel samonella krijgen heb ik me laten vertellen door de DA
dit heeft te maken met de zuurgraad van het maagzuur

ben eigenlijk ook wel benieuwd of dit wel klopt :-D

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Hmm... vreemd hoor. Ik dacht ook dat honden ongevoelig waren voor de Salmonella bacterie..

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~*

honden foto van *~ Izzy ~*

Met de PH bij honden op brokken is wel wat hoger en of de hond het kan krijgen of niet zijn de meningen over verdeelt en ik zou het ook niet weten. Ik heb er nog nooit van gehoord.

Maar ik word een beetje moe dat men denkt dat je alleen maar Samonella kan krijgen via kip en ei. Dit is onzin en denk ook niet dat je wil weten waarvan je het allemaal kan krijgen ook al is de kans nihil.

En dan ga ik ook natuurlijk verder zoeken van hoe zit dat nu en kwam ik een topic tegen dat ook interessant is om te lezen op Barfplaats. Gaat over Samonella en een DA die van overtuigd is dat een hond Samonella kan krijgen.

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~*

honden foto van *~ Izzy ~*

Misschien interessant:

In USA is in mei een voedingsonderzoek afgebroken waarbij gekeken werd naar bacterieel ontlastingonderzoek van brokkenhonden, 'kook'honden en Raw Meat Diet-honden.
Dit onderzoek van een university (gesponsorred door een grote brokkengigant) is opeens gestopt om (nog steeds) onduidelijke redenen. Geldgebrek wordt genoemd, maar ben nog steeds bezig duidelijkheid te krijgen. Delen van dat onderzoek zijn bekend gemaakt en blijkt dat barfhonden enorm resistent zijn voor de div. darmbacteriën waaronder E-colli en Salmonella. De felikels bevatten hogere bacteriewaarden in de uitscheiding dan dat van brokkenhonden, maar geen buitensporige proporties 'levende' Salmonella-bacteriën. Het blijkt dat het erg moeilijk is omgevingsmetingen te doen vanaf de plek waar de fellikel is gedeponeerd binnen een straal van zoveel meter. Teveel factoren beïnvloeden een secure meting om aan te tonen dat de fellikel van een barfhond schadelijk is voor het omgevingsmilieu. M.a.w. er zijn zowieso al teveel bacteriën in het buitenmilieu waardoor echt niet te bepalen is of een barfhond zelf ziekteverwekker is voor zijn omgeving. Ook is bekend dat overal om ons heen op zijn minst 8 soorten verschillende Salmonella-bacteriën voorkomen. Bij slechte hygiënische omstandigheden KAN het voorkomen dat 1 van die vele soorten ziekteverwekker kan zijn. Salmonella is niet alleen gerelateerd aan het geven van rauwe kip. Nergens is terug te vinden dat er ook maar 1 hond is overleden aan Salmonella na het voeren van rauwe kip. Bij invriezen van vlees worden alle bacteriën ook gedood en heeft de Salmonella zowieso geen kans meer om ziekteverwekker te zijn bij normale ontdooiing en bij normale gekoelde verpakking.
Veel meer is terug te vinden over het geven van greenies en buffelkauwbotten, dat staat letterlijk stijf van levende Salmonella-bacteriën en vliegeneitjes. Menig dierenwinkel verkoopt ze gewoon onverpakt, maar daar hoor je geen 1 DA over. Dit risico is vele malen groter dan het geven van goed uitgevroren kip. Dan nog worden veel meer brokkenhonden getroffen dan barfhonden, dus waar hebben we het over?

Bron: http://www.barfplaats.nl/forum/index.php/topic,14196.30.html

En daar vind ik ook wat in zitten, vele kluiven en dergelijke liggen gewoon open en bloot in vakken en er komt van alles op. Dat geven we onze hond wel.

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Bovendien eet een hond in de natuur ook gewoon eieren als ie een nest vindt (en die zijn niet gekookt!).
Klinkklare onzin dat rauwe eieren slecht zijn!

honden page profiel Jolanda *** Luca & Fleur***Jolanda *** Luca & Fleur***

honden foto van Jolanda *** Luca & Fleur***

Ik heb juist ook altijd allen maar gehoord dat rauwe eieren juist goed zijn!
Ze zouden bijdragen aan een gezonde en glanzende vacht

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~*

honden foto van *~ Izzy ~*

Klopt Kees en Jolanda, ook dat ken ik met rauwe eieren.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

eieren vooral rauw is een hoogwaardig eiwit. dat het cholesterol er van omhoog zou gaan, is achterhaald.

als je met mate je hond een rauw ei geeft , zo,n drie in de week, is er niets mis mee.

een hond die rauw vers vlees eet, heeft bijna geen kans op samonella, dat zijn de jonge dieren en ouderen dieren die wat minder weerstand hebben, ook in brokken zit samonella, dus wees daar niet bang voor, een hond die vlees eet heeft een hoge zuurgraad, eer de samonella toe slaat is het al vernietigd, mits je hond niet ziek is. die hebben dan een verminderde weerstand, wees daar dan voorzichtig mee, geef dan een lekker gekookt eitje.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ozjin _    Bams ¥ .

en wees eerlijk, hier komt zoveel goeie informatie voorbij, dat je dat echt niet op een ander forum hoeft te zoeken, iedere week komt er wel een berichtje langs voer eieren, scrol eens, en ga niet ieder forum langs of er iets schadelijks over eieren staat. kan je hier vinden, en echt hele goeie informatie. en je niet bang laten maken.

eieren zijn gezond, mits met mate gegeven, en dat wil zeggen, mijn bamse van 70 kilo krijgt iedere dag een lekker eitje. tik een eitje. goed voor je.

heb je een klein hondje, kijk naar het gewicht van je hond, niet meer dan een ei per 5 kilo gewicht. dus niet meer dan 2 voor een klein hondje in de week. en de kleintjes onder ons, is een eitje al voldoende.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker

Wat zijn we toch bang voor Salmonella bij honden... Onnodig... vooral als je hond al rauw vlees eet.

Daarbij... honden vreten tijdens wandelingen heel wat viezigheid op, voordat wij er ook maar iets van kunnen zeggen of het zien... Een rottend vogelkadavertje? Hap, slik, weg! Met smaak en zonder een krampje nadien :-D

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Inderdaad Puzzle!
Veel mensen weten niet dat honden opportunistische eters zijn, die eten zo'n beetje alles wat ze tegenkomen en daar is hun gestel dus ook op gebouwd. Ze kunnen tegen een rottend kadaver en allerlei andere troep.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik geef ze nooit rauwe eieren.
Ik kook ze lekker voor ze en ze vinden het heerlijk.

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

als ik zo eens zie wat ze hier binnen krijgen als we wandelen, er gaat soms iets naar binnen voor ik met mn ogen kan knipperen en ze zijn er nooit ziek van dus een rauw eitje kan volgens mij echt geen kwaad

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rauw ei dan toch slecht?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Mali heeft chocolade gegeten !!!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^