puppyteefje met blaasontsteking?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ArletteArlettebijna goedgekeurde fokker

honden foto van Arlette

Ik had om 7.00 uur deze morgen de honden eten gegeven, zie ik dat ons puppyteefje van 8 weken bloed plast. Heeft ondertussen al 4 serieuze plasjes gedaan, maar zie niks geel erin, enkel bloed. Ben aan het wachten op een redelijk uur om de DA te bellen. Heb een beetje urine kunnen samenrapen in potje voor de DA.

Ze is zoals altijd levend, blij en speels. Ik heb haar gisteravond voor de eerste keer buiten gelaten, voor haar zindelijkheidstraining. Ik ben de hele tijd bij haar gebleven en heb haar maar enkele minuten uit gelaten omdat het nat was. Zou dat al genoeg zijn voor een blaasontsteking? Ik HOOP dat het dat MAAR is...

Sorry, moest dit effen van me afschrijven. Iedereen slaapt hier nog en ik ben natuurlijk super ongerust

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppyteefje met blaasontsteking?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Bo...Bo...

honden foto van Bo...

Hoi Arlette,

Ik kan me voorstellen dat je erg ongerust bent. Wat sneu voor je pup! Het is wel een geruststelling dat ze nog speels en blij is. Eet en drinkt ze ook gewoon?

Ik hoop dat het meevalt bij de dierenarts! Ik duim voor jullie? Laat je nog even weten hoe het is afgelopen?

Groetjes

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

oh gossie,veel sterkte bij de DA

honden page profiel jannyjanny

honden foto van janny

Kan me voorstellen dat je dit even van je af moest schrijven. Sterkte straks bij de dierenarts, hopenlijk is je pup snel weer opgeknapt.

Dikke knuffel van Binky en Fleur

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik hoop dat je gauw bij de DA terecht kan met de pup.Sterkte.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

De kans op blaasgruis is groot(vandaar het bloed). Mocht het zo zijn wordt dit meestal opgelost met speciaal voer.
Hoop dat het niets ernstigs is .Sterkte.

honden page profiel ArletteArlettebijna goedgekeurde fokker

honden foto van Arlette

Net terug van DA. Hij verwacht ontsteking van de urinewegen of blaas. Heeft urinestaal niet kunnen onderzoeken vanwege het pure bloed. Cultuur kon die ook niet maken omdat ik het van de grond had opgeraapt.
Heb antibiotica voor 10 dagen: Synolux 50 mg, 2 pilletjes/dag. Bloed moet binnen 2 dagen zienderogen verminderen. Ze heeft geen koorts, eet en drinkt gelijk altijd en is erg levend en speels.

@Irene: blaasgruis bij een pup van 8 weken? zou dit zo jong al kunnen?

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Blaasgruis kan erfelijk zijn. Dat moet dan wel op deze leeftijd.
Hopen dat de AB zijn werk doet! Succes!

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

heel veel sterkte met je pup,hopelijk gaat het snel weer wat beter

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

heb het ok mee gemaak

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

er komd dan beetje slijmerige spul uit haar doos en het is niet helder rood maar beetje vaag rood het stink enorm beetje naar ijzer maar ok na vis ze kunnen er heel last van hebben bedoel pijn ie verschillend maar ze moeten iedergeval goed drinken des noods je vinger in water en in bek want anders kan uit drogen het is te verhelpen door sterlisatie en het wordt steet heftiger de hond die het had moest ik om de paar min afspoelen

honden page profiel ArletteArlettebijna goedgekeurde fokker

honden foto van Arlette

deze avond terug naar DA geweest. Deze keer andere DA voor mening gevraagd (is praktijk met verschillende DA's)
Ze plast nog steeds veel bloed, was nog geen verandering zichtbaar.Ze eet, drinkt en speelt nog steeds evenveel gelijk vroeger, geen koorts. Geen kleine plasjes, kon perfect haar plasje ophouden, maar als ze moest plassen, lijkt het allemaal bloed. Had echt schrik dat ze aan het leeg bloeden was... Blaas voelde bij DA onderzoek heel soepel en niet pijnlijk aan. Volgens deze DA heeft ze een gekneusde blaas (opgelopen tijdens het spelen met volwassen hond). Bloed in urine is dan niet verwonderlijk. Maar moet binnen enkele dagen beginnen verminderen. Volgens DA lost dit zichzelf op. Ben terug een beetje gerust gesteld. Was op van de zenuwen, telkens ze bloed plaste.

honden page profiel davendaven

honden foto van daven

heej arlette


dat hij niet eenmalig gecatheteriseerd heeft om de urine te onderzoeken he of was dat te pijnlijk ??
Ze maakt nog geen zieke indruk en eet en drinkt goed ,wacht even een paar dagen af en dan moet je wel verbetering zien van de ab ;-)

sterkte ermee :-D

Raar een gekneusde blaas door het spelen ,spelen ze zo ruw dan ??

honden page profiel ArletteArlettebijna goedgekeurde fokker

honden foto van Arlette

@Daven: ik had urine opgevangen en meegenomen. De DA heeft deze goed bekeken, maar constateerde ook veel bloed ipv urine. Blaas voelde heel soepel en niet pijnlijk aan, dus voor haar zat daar geen probleem. Ook vond ze niet nodig urine the uit de blaas te trekken omdat dat hetzelfde zou zijn dan in mijn potje. Ze had duidelijk geen bloedarmoede: ogen en tandvlees waren mooi roze. Geen koorts, fijn actief en alert. Geen kleine plasje, kan goed haar urine ophouden, geen neiging overal te druppelen. Ze is een heel actieve speelse pup die goed eet en drinkt.

Ja, zij springt en rent veel, is heel onstuimig. Ze heeft zaterdag, nadat de laatste pup het huis uit was, met 1 van onze volwassen teven heel rustig gespeeld. Ik heb hun constant in 't oog gehouden, maar is mij niets verkeerd opgevallen. Ook onze jonge reu (6 maanden) heeft kennis gemaakt, maar heb hem er terug van moeten weg doen omdat hij constant over haar wou staan/liggen. Vond dat geweldig zo een klein wezentje onder hem (dominantie?)
Ik draai constant dat filmpje in mijn hoofd af, zoekend waar het verkeerd is kunnen gaan. Ik weet het niet. Als ze naar de volwassen honden wil, moet ze over een ijzeren hekje. Ze is net te klein om erover te springen, dus kruipt ze hier meestal over. Misschien toch eens willen springen en met haar buik op het hekje terecht gekomen? Ik weet het niet. Ik probeer een oorzaak te zoeken, maar weet het niet. Feit is dat ze een echte spring in t veld is en ze constant in actie is.

Een gekneusde blaas (heb hier zelf nog nooit van gehoord) zou het beste scenario zijn, dus laten we hopen dat het bloed binnen enkele dagen mindert/verdwijnt.
ik moet de DA dagelijks op de hoogte houden.

honden page profiel ArletteArlettebijna goedgekeurde fokker

honden foto van Arlette

Net maar weer eens de DA gebeld.
Ik had me na de vorige DA-visite voorgenomen rustig af te wachten en de bloederige urine te negeren. Als 2 DA's zich al niet ongerust maakten, wat moest ik me dan opjagen?
Maar vandaag ben ik weer helemaal over de rooie. Is net of er bij mij weer een alarmsignaal begint te loeien, krijg geen rust in mezelf :'(
Bloed in urine is nog niets minder. Voor de rest is alles nog steeds in orde: goed eten en drinken, wild spelen & kattenkwaad uithalen. Wel vind ik haar tandvlees en ooglid veel lichter worden. Dus heb gebeld en mag vandaag om 13.15 uur weer langs gaan. Ben benieuwd wat deze DA gaat zeggen (Het is een dierenartsenpraktijk met verschillende DA's, en krijg vandaag een derde DA voor dit probleem).

Ik weet het effen niet meer, ben op van de zenuwen :'(

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Och het duurt wel lang. Kan mij voorstellen dat je je enorme zorgen maakt. Hopelijk is het idd. niets. Succes!

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Ik lees dit nu pas...
Jeetje, ik kan me voorstellen dat je je zorgen maakt. Gelukkig zit je er wel achtereen. Succes straks bij de DA!

honden page profiel Bianca & TaraBianca & Tara

honden foto van Bianca & Tara

Arlette hou ons op de hoogte, we leven met je mee ik kan het zo voorstellen dat je over de rooie gaat, ik ken het gevoel, sterkte

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Hoi Arlette,

Wat een akelig gedoe met je pup.Maar al enige dagen constant bloed in plaats van urine dan moet er toch wel meer aan de hand zijn.Hoop natuurlijk van niet maar toch?Hopelijk kom je vanmiddag meer aan de weet,veel sterkte.

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Nog geen nieuws?

honden page profiel ArletteArlettebijna goedgekeurde fokker

honden foto van Arlette

ben terug van de DA. Alles effen laten bezinken.
De DA's hadden voor mijn bezoek ook nog samen overlegd, maar weten het momenteel ook niet zo goed.
Tandvlees en oogleden hebben inderdaad weining kleur. Hematocriet is veel te laag: ze zit momenteel op 19. Zou rond de 25 tot 30 moeten liggen. Hebben nu eindelijk een bloedafname gedaan, morgenvoormiddag mag ik bellen voor de uitslag.
Ik moet de AB blijven doorgeven en 5 dagen Panacur bijgeven. Ze gokken erop dat er een parasiet (Capillaria) in de urine zit die hiervoor verantwoordelijk is. Als de panacur werkt, moet het binnen een dag of 2-3 beter zijn. Dus weer afwachten.
Nu is het afwachten wat bloedonderzoek morgen uitwijst.
Met camera inwendig onderzoek verrichten is niet mogelijk omdat ze nog te klein is. Indien ze binnen 2 dagen niet beter is, gaan ze urine via spuit uit de buik trekken en op cultuur zetten.

Het is de derde keer dat ik op een halve week tijd bij de DA zit voor hulp. Ik voel me zo vol onmacht, is net of we aan het wachten zijn tot ze stilletjes aan dood bloed... :'( :'( :'(

honden page profiel MariekeMariekegoedgekeurde fokker

honden foto van Marieke

Oh jee wat schrikken!
Ik hoop dat het allemaal mee valt,
goed dat je zelf zo aan de bel trekt.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Och wat zul jij zitten stressen zeg...
Alsmaar niet wetend wat er nu aan de hand is een zo een jong pupje die zoiets heeft. Vreselijk! Ik denk dat je morgen meteen weer aan de lijn hangt voor de uitslag, zou ik ook doen hoor want je wilt ondertussen toch wel gewoon weten wat er aan de hand is.
Ik hoop dat er snel duidelijkheid is en er goed nieuws komt, sterkte en beterschap voor je kleine meid!

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Ik ben het volledig met Wichita eens... geen toevoegingen.
Heel veel succes/sterkte morgen weer!

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Arlette, wat naar nog steeds onduidelijkheid. Heel veel succes, laten we hopen dat de medicijnen aanslaan!
Wat heeft dit pupje het getroffen bij jullie. Naar drie DA voordat je serieus genomen wordt, maar goed dat jullie zo doortastend zijn!

honden page profiel ArletteArlettebijna goedgekeurde fokker

honden foto van Arlette

Ik MOET wel reageren, moet IETS doen.
Zou zo graag willen dat het helpt... :'(

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Ja, wat naar, en het enige dat je nu kan doen is wachten. Bah!

honden page profiel ArletteArlettebijna goedgekeurde fokker

honden foto van Arlette

Deze morgen Kesha met spoed moeten binnen brengen. Ze at en dronk niet meer en deed niets dan slapen, zag er heel bedrukt en ongelukkig uit :'(
Bloedresultaat daarentegen was goed:ijzer voldoende, stolling was goed, eiwit wat laag maar is normaal bij pup, hematocriet was wel 2% gezakt.
Hebben urine uit buik getrokken, was nog steeds duidelijk bloed aanwezig. Op echo zag je het bloed ook echt rondcirkelen.Weten dus nog niet vanwaar het komt.

Ik had 2 keuzes:
*ze terug mee naar huis nemen en afwachten hoe het zou uitdraaien, met het risico dat ze dan later te verzwakt zou zijn om nog operatief te handelen, moest het nodig zijn.
*proberen te gaan kijken met camera in de blaas tot aan de nieren en het bloedverlies proberen op te sporen (ze verwachten aan een nier). Ik hoop dat dit lukt omdat alles nog zo klein is... Indien ze het probleem zien, dadelijk operatief nier verwijderen (als dit het probleem is, wat ze verwachten).

Ik heb voor het tweede gekozen. Ben dus nu vol zenuwen aan het wachten tot 16.00 uur. Mag dan naar de praktijk om via een persoonlijk gesprek te horen wat is gebeurd en hoe het zit.

Zou eens goed willen schreeuwen en vloeken om de druk van mijn ketel te halen, maar niks helpt :'( :'( :'(
Heb deze morgen haar dekentje meegegeven zodat ze onze geur nog bij haar had. Liet mijn kleine meisje niet graag achter :'(

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Oh wat verschrikkelijk... Ik wil niet weten hoe je je nu voelt, al kan ik me er wel iets bij voorstellen!

Ik had ook zeker keuze 2 genomen, afwachten is ook niks dus dan maar actie hoeveel risico's er ook aan zitten.
Ik hoop echt dat ze de oorzaak vinden, er wat aan kunnen doen en je vanavond je meisje weer mee naar huis mag nemen. Och 8wkn oud en dan al dit soort ellende, arm kleintje toch... Heel veel sterkte en succes!

honden page profiel Jolanda *** Luca & Fleur***Jolanda *** Luca & Fleur***

honden foto van Jolanda *** Luca & Fleur***

Komt me bekend voor!
Fleur had haar eerste blaasontsteking ook al te pakken toen ze een maand of 4 was.
Ze had bloed in haar urine en liep met een kromme rug ( van de pijn achteraf)
Meteen een urinetest en uitdraai laten maken van haar urine.
Bleek ook een fikse ontsteking te hebben en kristallen in haar urine ( struviet)
De DA was ook bang voor blaasgruis.
Helaas kun je haar omdat ze pup is niet echt voor behoeden.
Een anti biotica kuur helpt goed, maar er schijnt ook speciaal voer te bestaan tegen kristallen, maar die is niet geschikt voor puppies!
Maar ze is nu 10 maanden en heeft nog geen last weer gehad, dus duimen!

Beterschap!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "puppyteefje met blaasontsteking?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: glucosamine zinloos????
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^