mijn hond is voor het eerst loops en nu??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Aukje (Gast)

hallo,

mijn chihuahua (Joy) is vandaag voor het eerst loops geworden en tsja dan heb je wel een paar vragen..

ik heb haar nu een loopsheidsbroekje aan gedaan, alleen ze scheurt nu steeds over haar buik en daar door gaat het broekje steeds over haar pootjes dus uit!! ( een beetje stom van mij want heb haar er niet aan laten wennen en ik weet dat had ik wel moeten doen), alleen dus jah hoe krijg ik het nu voor elkaar om haar dat niet te laten doen??

de 2de vraag: Voor mijn gevoel is ze nu anders dan anders, kunnen honden er slaperiger van worden en hebben ze minder zin in eten, want ze ligt nu eigenlijks alleen maar en eet nu ook niet zoveel, dus worden honden door de loopsheid anders??

ik hoop snel op een reactie..

groetjes aukje

p.s. alvast bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn hond is voor het eerst loops en nu??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Het kan heel goed dat ze een beetje anders zijn als ze loops zijn hoor. Mijn honden hebben dat eigenlijk altijd pas na de loopsheid, maar tijdens de loopsheid kan ook. Vooral de eerste keren,want dan weten ze zelf ook nog niet zo goed wat er gebeurt. Mijn honden zijn dan vaak ook een beetje misselijk.

Mag ik vragen waarom je haar een broekje aantrekt? Ze leert nu niet zichzelf schoon te houden. Leert ze dat wel, dan heb je sowieso weinig last van bloed in huis. Dat heb je toch al niet, het is maar zo'n klein hondje. Gewoon even een pakje van die schoonmaakdoekjes kopen en spettertjes even wegvegen. Eventueel een kleedje op de bank, veel beter dan zo'n naar broekje. Ik kan me niet voorstellen dat honden dat lekker vinden zitten.

Aukje (Gast)

ja okey dat zou ik kunnen doen, alleen heb een kleed in huis te liggen en heb een dochter van 2 en dus vind dat niet echt hygie snap je, en eventueel zou ik die kleed er weg kunnen halen alleen dan zit ik nog met mijn dochter.

groetjes aukje

P.s. Heb haar ook op schoot en als ze dan lekt hihi

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Onze honden zitten ook regelmatig op schoot, maar nee, ik heb eigenlijk nooit last van bloed in mijn kleren. Maar ja, met zo'n kleintje in huis is het lastiger natuurlijk. Maar echt veel zal ze niet verliezen hoor, je vindt misschien eens een drupje, maar meer zal het bij zo'n klein hondje niet zijn. Alleen als ze net heeft liggen slapen en ze komt overeind kan het wel eens wat meer zijn. Ha,ha, onze honden doen het expres denk ik, dan hebben ze liggen slapen, staan op, schudden zich eens heerlijk uit en dan heb ik het bloed op de gestukte muren zitten. Maar ja, mijn honden zijn wel een heel stuk groter...

aukje (Gast)

hahaha ja ik zie het op de foto hihi :-D

nou ja maar ik denk toch dat ik het broekje aan houd, alleen nog wel tips over hoe ik dat scheuren van haar af leer!!!

groetjes

honden page profiel ladylady

honden foto van lady

ook als ze niet loops is af en toe het broekje aandoen en erop letten dat ze niet schuurt anders zou ik het ook niet weten :'(

honden page profiel Tisha GioiaTisha Gioia

honden foto van Tisha Gioia

geen paniek hoor... het komt wel goed.
Ze kunnen wel wat vermoeider zijn, immers voor zo;n klein beestje is het ook helemaal nieuw natuurlijk.
Goed idee van dat broekje.
is ook een stuk frisser in huis en handiger op straat.
Wees erop bedacht dat ook al is de loopsheid over, je hondje nog 2-3 weken dacht ik "gevaar"zou kunnen lopen.

honden page profiel EllenEllen

honden foto van Ellen

Ik vind zo'n broekje wel nodig hoor. Mijn hond, Mira, heeft nu ook 1 aan, want anders binnen overal bloed op tegels, parket, tapijt,... Ze likt haar wel schoon, maar toch.

Let erop dat het broekje niet te groot is, dan gaat het makkelijker uit. Mira schuurt om het uit te krijgen, maar het blijft toch aan, omdat het goed zit.

Mira is ook wel vermoeider dan anders, ze slaapt meer. Dus dit kan goed door de loopsheid komen.

aukje (Gast)

okey haha nou dan weet ik dat!!! en met het broekje, dan denk ik toch dat het iets te groot is, maar hoe weet je of het goed zit??

groetjes aukje

honden page profiel Jeannette Jeannette

honden foto van Jeannette

Mijn enige teef was mijn Duitse Herder. Ik moet zeggen dat zij wel behoorlijk bloedde met vlagen! Haar deed ik eerst een broekje met inlegkruisje aan. (Tot mijn vader haar eens uitliet met broek en al en ze niet kon plassen..)Haar gedrag was erg miepig en ze was i.d.d. erg moe. Volgens mij had zij er net zoveel last van als ik altijd, zeg maar. En ik verbood haar gewoon aan het broekje te zitten, ging prima. Tot ik het broekje niet meer kon vinden bij de volgende loopsheid, heb ik haar maar zonder rond laten lopen. Ze zat het constant schoon te maken en zelfs de vloer. Ik ben nooit bloed tegengekomen. En bij zo'n klein hondje kan ik me voorstellen dat het helemaal minimaal is!

pascale van gestel (Gast)

hoihoi,
onze berner sennen Noa, is nu ook voor het eerst loops, en ze verliest heel wat hoor. de mop staat standaard in huis, want ze houdt zichzelf niet zo schoon, dus overal druppelt ze, en soms ligt er zelfs best veel bloed. als ik haar daar op wijs ruimt ze het wel op.
ze is nu bijna 10 maanden, dus ik hoop dat ze nog leert zichzelf schoon te houden.
voor haar hadden we ook een berner, en van haar vond ik zelden iets, soms een paar drupjes als ze geslapen had. maar Noa verliest zelfs veel bloed in haar slaap. ik moet dagelijks haar kussen verschonen.

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Gioia, Jij schrijft:

Goed idee van dat broekje.
is ook een stuk frisser in huis en handiger op straat.

Ik mag hopen dat ze de broek uittrekt met wandelen, anders kanze dr behoeftes niet doen. :-D

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Hoi Aukje,

Als Mila loops is, is ze niet zo actief als anders.
Ze voelt zich duidelijk niet zo lekker. Ze zoekt dan ergens een stil holletje op om te slapen. Ik heb ook een broekje geprobeerd, maar heb m weer weggedaan.
Het is niet natuurlijk, een hond kan zich zo niet schoonhouden.
Bovendien kan je hond dan gaan stinken als ze het niet goed schoonhoud..

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

de loopsheid van de iedere hond is best anders, de een is hangerig de ander actief, dat is ook bij mensen, de een heeft buikpijn en de ander gaat er probleemloos mee om,
de eerste dagen is voor zo,n hond ook best wat vreemd, wat gebeurt er ?

en dan een broekje ? ja als je dat persee wil, dan moet je dat doen, vergeet het niet uit te doen als je naar buiten gaat. :-D

je neemt gewoon een ouwe ondebroek, daar doe je zijn twee achterpoten in, een pamper of weet ik wat, en dan maak je het vast boven zijn staart met een speld, dan kan die het echt niet uit doen.

en mijn hond bamse is voor het eerst ook loops geweest, dat wil je niet weten, ze houd zich super schoon, maar werkelijk alles zit onder, daar kan ze niets aandoen, gelukkig lag ze in maart buiten, maar ik kon dagelijks de gronden schoon maken met dettel en buiten met emmers chloor, ze had het heeeeeeel erg. het liep er uit waar ze stond, dus dat is ook verschillend.

bamse de broek {geen misverstand dat is haar kont} maakte ik dagelijks schoon, met billen doekjes of warm water, als je dat niet doet, zijn ze buiten het mikpunt van reuen, en voor jezelf is het ook prettig, want anders gaat de hond toch ruiken.

willemijn

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

De eerste loopsheden weten ze zichzelf vaak nog niet zo goed schoon te houden, later gaat het beter. Maar dan nog heb je er teefjes bij...
Onze Nuka heeft op het ogenblik ook zo'n kleurdoos. Ze maakt er prachtige creaties mee. Niet alleen druppen op de vloer, maar wat dacht je van wakker worden, je uitschudden en een mooie spattekening op de muur?
Of lekker tegen de muur aan liggen, poten in de hoogte en dan op de muur stempelen? Inderdaad, een stempeldoos...
Maar goed, de groene "pippedruppen" van onze reu hebben ook nog jaren de muur gesierd, dus we poetsen gewoon verder.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Mijn vorige hond verloor ook aardig wat bloed, door het hele huis. Toen hebben we haar een babyrompertje aangedaan met een gat voor haar staart. Daar had ze helemaal geen last van. Ook gebruikt zodat ze na de sterilisatie niet haar hechtingen eruit plukte.

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

blij dat te horen nienke, dacht dat al dat ik de enige was die dat had. :-D
vaak vertel je dat niet, want ik heb een tweelingzus als ze hoort dat bamse loops is, dan zegt ze de afspraken af. hahahaha nee die komt echt niet dan hoor, dus vertel ik dit echt niet nienke, maar bij mij is het ook schrobben en ook de muren, hihihihihi

Vankolo (Gast)

vanaf hoe oud worden teefjes loops???

die van mij is net 14 weken en is volgens mij ook al loops... is het normaal ook dat ze kwijlt heel erg wat ze normaal helemaal niet doet.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Honden worden niet bij 14 weken loops. maar tussen de ander half en 2 jaar.
Iets eerder kan nog maar 14 weken kan echt niet.
Ik denk dat er iets anders aan de hand is. Dus als ze bloed zeker de dierenarts bellen!

honden page profiel

Een hond word tussen de 6 en 18 maand ongeveer loops.
ik weet niet of het een typ fout was van jou gerdine.
Dat je een half jaar bedoelde, maar anderhalf jaar halen vele honden niet voor de eerste loopsheid.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Vankolo, ernstig kwijlen en bloedverlies doet mij aan vergiftiging denken. Ik zou zo snel mogelijk contact met je dierenarts opnemen. Loops kan ze echt niet zijn.

honden foto van Willemijn, baasje van Bams.......en Ogin

14 weken kan inderdaad niet, dan is er echt wat anders aan de hand, en gerdien, je zal je vergissen in de maanden, een hond wordt loops tussen de 6 en 18 maanden. grote honden wat later dan kleintjes.

enne nog even over een broekje ???? zie je bamse al met een broekje aan ? die heeft een dikke kont, en al dat haar erin gepropt ? hahaah nee dat gaat echt niet, bamse moet zich zelf schoonhouden of ik doe dat. :-D bamse is nu 2.5 jaar en ik zit nu dagelijks te wachten op dat ze voor de tweede keer loops wordt, ze heeft nog geen cyclus waar je op kan rekenen, best lastig, maar gewoon afwachten, ik kan niets afdwingen. :-D

honden page profiel YmY en de bende YmY en de bende

honden foto van YmY en de bende

O? En ik maar denken dat je een half jaar later weer op een loopsheid kunt rekenen. Noekie is in april voor het eerst loops geweest (10 maanden oud) en ik begon al te denken waar het bleef! Maar dat kan nog wel even duren begrijp ik?

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

ja bedoelde half jaar en 2 jaar..

honden foto van *~Maartje & Mila~* ( v.a. 9-2 geen actief lid meer )

Misschien weet je het al, maar toch deze tip: hou je hondje aan de riem. Niet in de buurt van reuen komen.
Voor je t weet is ze gedekt...

honden page profiel denisedenise

honden foto van denise

layra is nog maar 7 maanden en nog niet loops geweest maar moet er eigenlijk nog niet echt aan denken. niet dat het erg is. als je voor een teefje kiest weet je dat het erbij hoort maar vooral met hondencursus is het wel prettig dat ze het nog niet is geweest.
het mag van mij dus ook nog wel een paar maanden duren. en ben benieuwd hoe onze reu (gecastereerd) er op reageerd.

heb voor haar geen broekje en ga die ook niet aanschaffen. ze mag tegen die tijd alles lekker zelf schoon houden en in huis hebben we laminaat en leren bank dus zo schoon te maken.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Als ik dat zo lees ben ik toch altijd blij met mn reu :-D

Niet als ie op het veld weer eens 'onhandelbaar' is omdat er loopse teefjes gelopen hebben hoor..
Of als hij voor we gaan trainen eerst zes(tien) geurvlaggen wil uitzetten ;-)

honden page profiel Niet actiefNiet actief

honden foto van Niet actief

Sacha is nu ook loops, zij houdt zichzelf heel schoon. Als zij loops is vinden we hooguit twee druppeltjes.
Voordat ze loops moet worden is ze echt hyper, speelt de hele dag en is erg ondeugend. Tijdens de loopsheid slaapt ze meer. Na de loopsheid is ze vrij snel op haar teentjes getrapt als onze Stabij druk met haar wil spelen, dan wil ze ineens niet meer. Daarna is alles weer normaal, gelukkig.

Groetjes Carla

Sjaak (Gast)

Onze Dottey (plm. 6 mnd.)is net van haar loopsheid af. Het vreemde vinden wij alleen dat haar vagina wat gezwollen blijft. Als je haar van achteren ziet is het net of ze een balzak heeft hangen. Iemand een idee of de vagina nog slinkt?

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Je weet heel zeker dat ze niet gedekt is? Want het is normaal dat de vulva opgezwollen blijft na de loopsheid, als het teefje gedekt is. Normaal zou hij weer moeten slinken.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "mijn hond is voor het eerst loops en nu??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: gedrag puppy van 20 weken.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^