Stamboomhond zonder stamboom???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Ik heb een vraag die het best in dit hoekje past volgens mij.

Regelmatig hoor ik in mijn omgeving mensen zeggen dat ze bij hun hond voor een stamboom konden kiezen. Dus bijvoorbeeld: hond met stamboom 800 euro, dezelfde hond zonder stamboom voor 500 euro.

Ik ben hier helemaal niet in thuis, maar ik geloof er niks van dat dit dan honden zijn die van fokkers met de goede bedoelingen afkomen.

Kent iemand van jullie dit fenomeen en klopt dit of niet?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stamboomhond zonder stamboom???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DoDo 3 doggies

honden foto van Do

Ik heb geen idee,
Maar ik weet wel dat een stamboom maar 50 euro per pup kost,
Dus ik weet niet waar die 300 euro verschil vandaan komt...

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Nou, die 300 euro moet je figuurlijk nemen. Het gaat meer om de boodschap hond met stamboom voor dit bedrag en zelfde hond zonder stamboom voor dat bedrag..

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Je vraagt een stamboom voor het hele nest aan, niet per hond.

Je kan natuurlijk minder pups aangeven dan er daadwerkelijk geboren zijn of meer pups aangeven en er pups van een andere teef bijleggen als de chipper komt.

Uit mijn hoofd; je moet binnen 10 dagen na de geboorte de stamboomnamen doorgeven voor de stamboomaanvraag. Rond de 5-7 weken worden de pups gechipt door een persoon van de RvB en wordt de stamboom gekoppeld aan een pup.

De enige reden waarom fokkers pups met en zonder stamboom verkopen, is in mijn ogen broodfok. Je fokt en bent trots op de namomelingen, dan ga je die toch niet zonder stamboom wegdoen?!?!

En de reden; dit zijn huishonden, geen showhonden daarom kun je 'm zonder stamboom kopen - is dus ook een verkooptruc. Als je netjes fokt, krijgen alle pups uit het nest een stamboom. Of ze fokgeschikt zijn, zal blijken naarmate ze ouder worden.

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Ja precies Marit, zoiets dacht ik dus al :'(

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Meestal liegen de fokkers en is er helemaal geen stamboom voor de honden.
Maar door het te zeggen en de mensen 300 euro korting voor te houden gaan ze er allemaal voor. Ze denken het zit goed vanwege de stamboom, zij dan dan niet nemen omdat ze er niks ana hebben :-s (hoezo nooit ingelezen).

Normaal gesproken wordt voor het hele nest stambomen aangevraagd en de namen doorgegeven. Met 5 a 6 weken komt de chipper en worden namen aan pups gekoppeld.
Dus dan is er ook niets meer te veranderen..

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Goede vraag Dewi!

Weten we dat ook meteen weer O-)

Wat zijn mensen toch jammerlijk creatief in het bedenken van verkooptrucjes.
Het gaat om honden,niet om koelkasten O-)

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Het aanvragen van een stamboom kost heel weinig, er valt niet te verklaren waarom de hond mét stamboom duurder zou zijn als beide ouders toch al een stamboom hebben... Verkooptrucje...

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

idd soraya,

en het erge is dat zoveel mensen erin trappen.

want wij leven voor korting!!! en denken niet verder dus denken een erg mooie deal gemaakt te hebben bij die fokker, wantja wat heb je aan zo'n papiertje

honden page profiel YarrindiYarrindi 3 doggies

honden foto van Yarrindi

Idd Jeroen! Dat wilde ik ook zeggen! ;-)

honden page profiel Carine & CoCarine & Co 3 doggies

honden foto van Carine & Co

Als je zoiets kan kiezen bij een fokker, zoek dan aub snel een andere fokker. De stamboom hoort bij de hond, het is geen kwestie van de stamboom erbij te nemen of niet. De stamboom hoort in de prijs te zitten, zo simpel is het. Tenzij ze een nest hebben waar ze niet officieel mee gefokt hebben dat gebeurd helaas ook.

honden page profiel ArVArV 3 doggies

honden foto van ArV

Ja, een fokker van schnauzers in Amsterdam doet het ook. Ik kon bij hem een reutje krijgen, met stamboom moest ik 800 euro betalen, en ik kon hem zonder stamboom krijgen voor 600 euro. En dit is een fokker die dus ook bij de vereniging is aangesloten......

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

Nou ben ik er ook niet in thuis hoor...

maar zijn er geen instanties die zulke dingen ( dienen te) controleren!? helemaal als zulke fokkers bij de vereniging zijn aangesloten.

k vind t namelijk belachelijk dat dit zo kan gaan, en door het marktplaats en internet van tegenwoordig kunnen die fokkers zoooooo makkelijk zoooooooveel mensen voor de gek houden.

honden page profiel Carine & CoCarine & Co 3 doggies

honden foto van Carine & Co

Ik weet niet hoe het precies in Nederland verloopt maar in België moet je kort na de geboorte de pups aangeven en eenmaal ze gechipt zijn een afspraak maken en dan komt er iemand van Sint Hubertus (die de stambomen uitgeven) langs om de gechipte pups te controleren. Je moet al beginnen pups wegmoffelen en ze niet aangeven om dit te omzeilen, ik denk dat een goede fokker dat niet doet.

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Stamboom + chip kost 60 euro, dus dat lijkt mij stug. En je moet de pups idd. niet al te lang na de geboorte aangeven voor een stamboom. Dus...

honden page profiel ArVArV 3 doggies

honden foto van ArV

In mijn geval, hield de fokker de stamboom dus zelf.

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~* 3 doggies

honden foto van *~ Izzy ~*

Inderdaad de fokker houdt dan de stamboom zelf en ook ik ken dit :-). En was dit bestaat echt al jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren en is het echt niet iets van tegenwoordige tijd.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden



Erg raar verhaal natuurlijk want als de fokker zelf de stamboom houdt dan heeft de fokker ook het registratie bewijs zelf in huis. Het registratie bewijs is het bewijs dat jij de eigenaar bent van de hond. In zo'n geval kan de fokker dus "zijn" hond terug eisen want hij heeft hier het bewijs voor.

In mijn ogen dus een gewone verkoop truc! Ik zou sowieso de stamboom van de ouders al in willen zien als zo iemand dit tegen aan mij zou zeggen.

Groetjes Cia

honden page profiel ......goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van ...

Volledig met Marit eens!

honden page profiel roy_Croy_C 3 doggies

honden foto van roy_C

denk dat zoon fokker de boel gewoon oplicht.dat de ouders of geen stamboom hebben of niet getest zijn, zodat de fokker niet eens een stamboom kan aanvragen. en op deze manier bluft hij zijn eigen en mooi uit. er zijn maar weinig mensen die met zoon prijsverschil die stamboom nog willen. want mij lijkt als die broodfokker zijn hij honden met stamboom kan verkopen hij het niet zou laten aangezien je zo meer geld per pup krijgt voor het zelfde "werk". en daar gaat het immers om bij de broodfokker

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

er zijn fokkers die wel de stamboom hebben maar hem niet meegeven onder het mom dat er geen stamboom is.

maar dat werkt alleen bij echte leken, het paspoort en de chip zeggen dan al genoeg en is het zo na te trekken of er wel een stamboom is.

waarom ze hem niet meegeven?
willen ze niet dat de hond bv geshowt wordt?
of mee gefokt wordt (officieel)?
geen idee, maar ik weet uit 1e hand dat ook dat gebeurd.

maar tis simpel, als je de keuze wordt voorgelegd en dan ook nog met prijsverschil: ish et geen "fokker" maar een "hond-vermeerderaar", niks meer en niks minder.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Een geregistreerde fokker onderhandeld niet. Je krijgt zonder te vragen een stamboom, bij de stamboom 1jaar garantie. Zo werkt het. De meeste mensen vallen voor de lagere prijs en dat is kat in het bakkie voor de handelaar .Hij/zij heeft helemaal geen stamboom ,of heeft deze vervalst. Wil je met de hond naar en show, valt je droom al snel in duigen

Een hond heeft een stamboom of niet.
De hond is raszuiver of niet.
De fokker is een erkende of niet.

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

wat is een "erkende" fokker dan?
omdat hij/zij is aangesloten bij de rasvereniging?

Wel, dat garandeerd wat mij betreft nog niks.

het enige wat je kan doen is je eigen gezonde verstand volgen, je verdiepen in hoe het zit met fokken en stambomen, gezondheid, eventueele lijnen, mensen spreken die in het ras zitten, site bekijken etc van een ras voor dat je uberhaupt een fokker benaderd.

zo kom je met voorkennis bij een fokker en kan je de juiste vragen stellen en zien of je ook de juist antwoorden en documenten te zien krijgt.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Nog even aanvullen. Voor een erkende fokker staat er heel wat op het spel als deze zich niet aan de regels houd. Als ik belazerd word, trek ik bij de vereniging aan de bel.De kans op royeren is groot. De bijvoorbeeld 300 euro verschil zit in het feit dat de pups gewoon weg moeten. De euro's die wij meer betalen is niet alleen voor de stamboom ,maar ook wat een echte fokker moet doen.Er is een arts die de moeder bij staat tijdens de hele periode ,is bij de bevalling, en test de pup's op allerlei onderdelen. Hij kijkt ook welke pup bij welke mensen past.Vind hij iemand niet geschikt krijg deze persoon simpelweg geen pup. Daar zit het prijs verschil.
Een broodfokker doet het daarom goedkoper.........

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

@irene

zoals jij schrijft zou het moeten zijn, helaas is dat lang niet altijd de praktijk..... ook niet bij "erkende" fokkers

het enige wat ik nog vertrouw is mijn eigen gezonde verstand en inmiddels zo veel mogelijk verworven kennis. komt het ooit nog eens tot pup kopen, ga ik opnieuw rondzoeken, vragen, lezen voordat ik wie dan ook vertrouw, klinkt hard, maar volgens mij toch wel het meest verstandige.


honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~* 3 doggies

honden foto van *~ Izzy ~*

Inderdaad zoals Gorby zegt :-).

honden page profiel Carine & CoCarine & Co 3 doggies

honden foto van Carine & Co

In Nederland moet je bij een rasvereniging zijn als ik het goed heb, in België niet.

Een goeie fokker geeft zijn pups nog veel meer mee dan een stamboom maar als mensen (meer) geld moeten op tafel leggen is hun keus vaak snel gemaakt, en dan krijgen ze ze vaak niet zindelijk, zijn niet goed gesocialiseerd enzo. Een hoop problemen krijg je vaak voor het geld dat je minder betaald. Mensen hebben veels te vaak geen geld voor over met alle gevolgen vandien. Een goeie fokker is moeilijk te vinden en al te vaak word dan de gemakkelijkste én snelste weg genomen, een winkel :'(

honden page profiel Sharon & NikitaSharon & Nikita 3 doggies

honden foto van Sharon & Nikita

Dan ben ik er ook ingetuind...

Toen ik als kind met mijn vader Lizzy ging halen, konden we ook kiezen of we er een stamboom bij wouden of niet.
Die keus kreeg ik voorgeschoteld als 12-jarige, omdat het MIJN hondje zou zijn.

Aangezien we niet met haar wouden fokken e.d heb ik gezegd dat het voor mij niet noodzakelijk was (natuurlijk in andere woorden) waarop ik de pup mee kon nemen met 150 euro "korting"

Als ik nu naar Lizzy kijk, zie ik dat ze niet raszuiver is. Haar bekkie klopt niet, en de vacht is ook niet zoals het hoort het zijn. Ze is waarschijnlijk gekruisd met een Yorkshire terrier.

Het is dus achteraf inderdaad een smoes geweest zodat mensen sneller kopen neem ik aan.
Heb verder ook nooit meer wat van de fokker mogen vernemen. Ze waren (vreemd genoeg) 2 weken nadat we Lizzy hadden gehaald al verhuisd en spoorloos verdwenen.

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Wij konden wel kiezen of we een stamboom wilden bij Sara. Ik weet zo niet of ze met stamboom (veel) duurder was... Maar dat kwam doordat de Zwitserse Witte Herder toendertijd voorlopig erkend was, dus die stamboom kreeg je er niet sowieso bij.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Cabasja

Audrey,ik heb je een PBtje gestuurd.

1 ding is in ieder geval zeker een stamboom is van de hond en niet van een eigenaar of fokker!!!
Een fokker/eigenaar hoort ten alle tijden de stamboom mee te geven met hond!!!
Een fokker/eigenaar kan wel bij de RvB aangeven dat er met een hond niet gefokt mag worden om medische redenen,hier wordt dan een aantekening gemaakt.
Dus een stamboom niet meegeven betekend fraude....
Daarbij is het zo dat als er stambomen zijn aangevraagd ook registratie formulieren ingevuld moeten worden...hoe wil deze fokker dat dan doen??

Carine,in nederland hoef je geen lid te zijn van een rasvereniging om met stamboom te kunnen fokken ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Stamboomhond zonder stamboom???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^