Heeft Chicky Stress???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Hai we weten niet of we dit hier moeten plaatsen.

Chick haar pups zijn bijna 5 weken oud. En moeders laat ze al minder drinken. Wel krijgen ze meer eten van ons. Tijdens het eten van haar bakje heeft ze al een flinke uithaal gehaald naar de pups, die vervolgens krijsend onder de bank kropen. Dit proces hebben we laten lopen omdat we het zien als een leerproces.

Alleen we hebben het idee dat Chicky gestressed is.. Ze reageert niet meer op haar kids.. Kwispelt niet tijdens het spelen. En denkt alleen maar aan eten! Dan is ze super alert! Ook is ze ineens onzindelijk geworden. Terwijl we haar net hebben uitgelaten. Dit steevast elke ochtend! Dit is absoluut niks voor haar! Want ze zou het de hele dag ophouden als het moest.. Ook ziet ze er harstikke ongelukkig uit :'(

Ook rilt en hijgt ze voortdurend.. En is gewoon niet in haar elementje.. We laten haar aan lange lijn lopen. Zodat ze kalmerende signalen uit kan zenden. En geven haar flinke beweging om haar adrelingpeil weer in orde te brengen. Dit duurt ongeveer al 6 dagen.
Kan het mischien wezen dat ze zich een beetje achter gesteld voeld? Omdat de 7 pups natuurlijk heel veel aandacht krijgen. En we vaker allleen met Chico naar buiten gaan om te trainen. Maar verder gaat ze nog steeds overal mee heen. En krijgt ze naar ons idee voldoende aandacht. Verder ligt ze alleen maar te slapen.. En kijkt ze je weer aan als het eten opgediend wordt.. En de riemen gepakt worden.. Wel halen we de waterbak nu s'nachts weg! En gaan rond half 11 nog een halfuur naar buiten.

We vinden het niet leuk haar zo te zien!

Is dit stress?? en wat kan ik doen om het te doen zakken..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heeft Chicky Stress???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Nynke,

Ik reageer even snel tussendoor op mijn werk.

Is ze verder gezond? Heeft ze geen koorts?

Als ze verder gezond is, is het idd stress. De pups kunnen nu meer zelfstandig en Chicky kan nu rust nemen en dat heeft ze nodig. Buiten even laten plassen en direct weer naar binnen.

Je zou haar ook even apart kunnen zetten zodat ze echte rust neemt.

Ik hoop dat dit het is want je wil dit liever niet van je hond zien.

Groetjes van esther

honden page profiel Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje . 3 doggies

honden foto van Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .

Hoi Twins :-)

Naar wat jullie schrijven zal ik toch maar met haar naar de dierenarts gaan...

Het lijkt erop dat ze toch wel pijn heeft..Dat eten waar ze zo fel op is,kan ook daar door komen.Het is net of ze de pijn weg willen eten...

Groetjes Johanne

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Als de pupjes 5 weken oud zijn, moet je de moeder er niet teveel meer bij laten hoor. Alleen nog om te zogen, want de moeder vindt het nu vreselijk om de hele dag bij haar pups te zijn, die proberen de hele dag bij haar te drinken en dat doet haar gewoon zeer.

Dat ze gefixeert is op eten is ook heel normaal, ze moet nu ruim 2 keer zoveel voer krijgen als anders.

En verder zou ik, als ik dit lees, onzindelijk, rillen, hijgen, toch even met haar naar de dierenarts gaan, want er is duidelijk iets niet in orde met haar! Misschien wel borstontsteking, blaasontsteking, of toch problemen met de baarmoeder? In ieder geval zaak om zo snel mogelijk even naar te laten kijken, zeker omdat het al 6 dagen duurt.

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Bedankt voor de reacties,

Voor haar baarmoeder is ze nog onderzocht..Ze is eigelijk de gehele bevalling niet zo in haar elementje geweest. Maar het komt nu duidelijk naar voren dat ze stress heeft..

@Esther ik geef haar juist nu de afleiding die ze nodig heeft. Dus juist nu lekker veel naar buiten.. Stress veroorzaakt adreline dat moet ze kwijt.. En door lekker te kunnen lopen kan ze kalmerende signalen afgeven. Ze heeft geen koorts.

@Johanne.. Ik hoop me god niet dat ze pijn heeft zeg! Dan zou het 6 dagen duren nu.. En dan bel ik vandaag nog!

@ Nienke..

Ik snap dat ze gefixeerd is op eten.. Alleen wanneer we naar buiten zijn geweest.. En we komen weer binnen. Kotst ze haar eten weer uit! Dit is nu al 3 keer gebeurd.. En inderdaad we dachten ook aan een blaasonsteking.. Alleen ze doet het alleen wanneer wij slapen.. En weg zijn.. Waarschijnlijk omdat ze het eigelijk niet wil! Ik zal dan toch maar even bellen..

Ik ben ontzettend blij dat het zo goed met de pups gaat.. Alleen als moeder daar onder moet lijden vind ik het verschrikkelijk!

Bedankt!

Liefs,

Nynke

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Hoi Nynke,

Begrijp me niet verkeerd. Ik weet dat jullie goede bedoelingen hebben maar geef haar dan na de afleiding buiten dan binnen voldoende rust. Even tussen de pups en daarna naar een andere ruimte om haar rust te pakken.

Kijk ook eens hoe ze op de wandeling zelf is want het kan ook overslaan. Ze krijgt dan buiten teveel prikkels en binnen ook en dit kan dan ook teveel zijn.

Buiten kun je haar kalmeren door snoepjes te gooien in het gras en dat zij ze dan moet zoeken. Snuffelen kalmeerd nl. ook. Ook kalmeert langzaam lopen.

Groetjes van esther

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Oh ja.. Ze laat de pups duidelijk merken dat ze niet wil dat ze contineu op haar neus zitten. Ze snauwt en hapt soms naar haar kids.. Ze gaat gewoon op de bank liggen.. En s'nachts ligt ze bij ons op de slaapkamer..

honden page profiel treestrees 3 doggies

honden foto van trees

Hallo Nynke,
Het lijk wel op pijn,wat jij beschrijft,als ik jou was zou ik het zekere voor het onzekere nemen,
en met haar naar de dierenarts gaan,hopelijk komt die erachter wat ze mankeert,laat je iets weten,ben er wel benieuwd naar,niet uit nieuwsgierigheid maar uit belangstelling,sterkte ;-)

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

Toch wel he? Ik heb even touchage gedaan.. (doen ze ook bij mensen hihih) En dat maak ik ook mee in mijn beroep.. Maar daaruit bleek dat ze geen symptomen liet zien waardoor het pijn doet.. Ze heeft wel wat verhoging. Maar dat is te wijten aan het weer. Zal haar vanavond nog eens opmeten.

Ze is inmiddels al 5 keer na haar zwangerschap bij de Da geweest. Ook omdat we dachten dat er mogelijk iets mis was met haar baarmoeder. Maar de Da zei ook.. Ze heeft een heftige bevalling mee gemaakt.. Maar omdat het een hondje is die het niet laat merken dat ze pijn heeft, moeten we haar extra in de gaten houden. En dat blijkt dat ze absoluut niet haar zelf is.

Maar zou ik het weekend nog even af kunnen wachten? Anders zou het betekenen dat het een spoed is.. En dat bemerk ik nou niet echt aan haar..
Ondanks de stress symptomen..

Liefs,

Nynke

honden page profiel Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)Joyce, Koda, Skippy en Beertje:) 3 doggies

honden foto van Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)

Is het misschien een idee omdat ze haar eten uit kotst na de wandeling, geen voer te geven voor de wandeling?

Misschien na de wandeling nog even tot rust laten komen en dan pas eten geven.

Ik weet niet of het helpt, maar ik denk even met je mee :-D

honden page profiel NynkeNynke

honden foto van Nynke

@T joyce
Dat is dus het rare eraan, ze krijgt na haar wandeling pas haar eten.

we hebben een systeem voor het voederen en uitlaten.

Eerst wandelen, dan eten, even rusten bv botje dan gaan we in de middag met ze naar het losloopgebied en krijgt ze daarna een beetje rodi omdat ze extra eten moet (normaal krijgt ze twee keer op een dag)
dan weer even rusten en zo gaat het door tot het laaste rondje,

Groetjes Dorien :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Heeft Chicky Stress???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^