Hoe hebben jullie dat allemaal gedaan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames

honden foto van Nikita & Dames


Ik denk dat er hier wel meerdere mensen halve dagen aan het werk zijn..

Ik wil graag weten hoe jullie dat gedaan hebben toen met het zindelijk maken, alleen thuisblijven enz enz.

Nu is het bij mij nog niet zeker... het kan gerust zijn dat ik tegen die tijd misschien nog minder werk.. misschien wel niet meer... dat ligt er allemaal aan hoe het verder verloopt met mijzelf.

Maar hoe hebben jullie dat gedaan, hebben jullie een paar weken vrij genomen om dit aan te leren (ik weet dat er veel langer over gaat maargoed)

Dus... Brand los allen :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe hebben jullie dat allemaal gedaan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Ina en BorisIna en Boris 3 doggies

honden foto van Ina en Boris

Hallo, toen Boris bij ons kwam, was ik meer thuis, werkte minder, en als ik weg moest dan waren of mijn man of dochter thuis,
wij hebben gewoon geluk gehad die periode.
Als dat niet zo was geweest dan had ik vrij genomen.
groetjes Ina.

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames

honden foto van Nikita & Dames

ja maar ik neem aan dat je met een paar weken vrij er niet komt... ofwel ? ;-) geloof dat ik zo lees dat dat meer tijd kost..

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

geen vrij genomen pup draaide meteen mee met ons dagelijks leven.'ben 3 halve dagen van huis.
is prima verlopen ze was heel snel zindelijk.
geen bench gewoon bij mijn andere hondjes.

honden page profiel LotteLotte 3 doggies

honden foto van Lotte

Bij ons hadden we toevallig net kerstvakantie. We hadden twee weken de tijd om haar een beetje te laten wennen. Daarna, nu dus is ze meestal 4 halve dagen in de week alleen thuis met de andere hond!

honden page profiel AnjaAnja 3 doggies

honden foto van Anja

Weet je ik zit er eens over na te denken, maar het ging allemaal vanzelf, ineens waren ze zindelijk, even boodschappen nooit geen probleem. Dus we zijn er niet mee bezig geweest het ging gewoon. Geen bench niks, nummer drie hebben we wel in een vario kennel gedaan de eerste week omdat we bang baren dat de andere twee perongelijk op haar ging staan.

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Teon de pup er net was waren we 3 weken vrij.
Ik werkte fulltime in de avond uren en mn vriend fulltime overdag.
Tussen 3 en 5 moest de pup dus alleen zijn.
In het begin kwam mn zusje nog totdat hij het gewend was.

Gewoon voor het weggaan uitlaten en moe maken en dan gaat de pup vanzelf slapen hoor ;-)
ik heb maar een enkele keer een ongelukje in huis gehad

Ook wij hebben geen bench gebruikt ;-)
Wel stond de achterdeur constant open
(was dan ook in de zomer ;-) )

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames

honden foto van Nikita & Dames

De achterdeur kan je in deze tijd niet echt meer open laten staan... vooral omdat er veel ingebroken wordt tegenwoordig... ze zitten zo binnen.. maar ook omdat wij nog katten willen.. en die mogen van mij niet naar buiten ivm weglopen.. iemand die ze binnen houdt zonder mijn weten of overreden worden of zelfs vergiftigd worden!

maar goed er zijn inderdaad genoeg manieren... paar weken vrij nemen wordt het dan denk ik maar ;-)
Als het daarmee zou moeten lukken, dan zijn wij uit de brand geholpen :-D

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

een aantal weken om en om vrij met mijn man, speciaal gevraagd en geregeld.

onze pup kon zeker niet alleen zijn de 1e weken ondanks een zeer stabiele oudere hond in huis, veel pups kunnen dat tot 11 weken niet, zijn ze geeestelijk ook niet toe in staat. na 3-4 weken (dus 12 weekjes oud) kon hij ook zeker nog niet een dagdeel zijn plas ophouden, hoe zindelijk hij ook was vanaf het begin.

toen moesten alleen zijn rustig gaan opbouwen en hadden ongelofelijke steun aan mijn ouders die de honden steeds wat minuutjes later ging halen, met 15 weken bleven ze samen rustig 3-4uur thuis.

poepzindelijk was hij vrijwel meteen, ik 1x 1 hoopje moeten ruimen, plassen duurt wat langer maar ook dat ging razendsnel, moet ik zeggen dat hij met 11weken ook al probeerde een poot op te tillen (en dan omviel ;-) ). zindelijkheid vond ik eigenlijk het minste probleem, gewoon heel goed opletten en vaste strakke regelmaat, het alleen zijn was veel moeilijker en moest met zorg opgebouwd worden.

dus het is misschien voor alle rust (vooral ook in je hoofd omdat je weet dat je backup hebt) fijn dat indien nodig de 1e weken als j werkt iemand de pup langzaam zou willen aanleren alleen te zijn en vooral ook te laten plassen.

honden page profiel MaartjeMaartje 3 doggies

honden foto van Maartje

Mijn man en ik wisselden elkaar af. In totaal zijn we 3 weken vrij geweest.

Het alleen zijn opgebouwd, 10 minuutjes, even een boodschap doen. Uurtje alleen etc.
Hij zat in het begin in de bench. Heeft hier nooit zijn behoeftes in gedaan.
In het begin piepte of blafte hij een enkele keer in de bench. Hier niet op gereageerd. Juist bij rust weer binnen komen en belonen.
Na een tijdje ( geloof met ongeveer 9 maanden) hebben we de bench ook weggelaten.

Enzo kan goed alleen zijn. Maar we proberen het te beperken tot zo'n 3 uurtjes.
( ik heb ook het geluk dat mijn moeder en schoonmoeder mijn zoon "opvangen" tussen de middag. Zij komen nu eerder om eerst Enzo uit te laten.)

Als we in het weekend een dagje weg zijn dan brengen we hem naar onze ouders of ze komen hem uitlaten. Erg handig om iemand te hebben waar je op kunt terug vallen!

honden page profiel babs en tibbie joshababs en tibbie josha 3 doggies

honden foto van babs en tibbie josha

ik heb josha op een zaterdag opgehaald en ze was al vrij snel zindelijk.voor de nacht was ze gelijk al zindelijk,ze zat wel in de bench.de eerste dagen kon ze even wennen,maar op de woensdag moest ik een uurtje weg (naar mijn dochtertje) dus toen moest ze al alleen thuis blijven,heb het nagevraagt bij de buren,maar die hebben haar niet gehoord.ik werk verder niet en ben dus best veel thuis,maar als het moet kan josha nu al 6 uur alleen thuis zijn,maar meestal is het maar een uurtje of 4 dat ze alleen thuis is.

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames

honden foto van Nikita & Dames

ja ik zeg ook , ik weet niet wat er in de toekomst nog allemaal op ons afkomt.. dus wie weet moet ik me tegen die tijd wel al helemaal geen zorgen maken..

we wilden trouwens ook wel voor een hondenuitlaatservice zorgen..voor als je eens een dag wegmoet bijv.. ouders kunnen hem eventueel ook wel opvangen voor een dagje.. zijn altijd honden gewend, heb er ook altijd gehad. dus dat is allemaal geen probleem.. het gaat er alleen om van hoe ga je er mee om als je halve dagen werkt erbij ;-)

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Wij wisselden af. Ik had toevallig 2 weken vrij, zuslief had 4 dagen in de week les tot 2 uur. Moeders werkte 3,5 dag en mijn vader kon her en der een dag snipperen. Na mijn 2 weken vrij had ik max 8 uur les per week en dus was Mexx de eerste 2 maand denk ik nauwelijks aleen. Natuurlijk wel om hem te laten wenen, elke keer even wat langer.
Maar ik vond dat we die 2 maand zeker nodig hadden. Je bent dan zo met de opvoeding bezig dat je een goede basis hebt gelegd.
Mexx was al zindelijk na een week, dat was het probleem niet, maar we wilden goed met de opvoeding bezig.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe hebben jullie dat allemaal gedaan?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: bach bloesem
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^