met andere honden laten spelen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Verder is ook mijn hond voor mijn ogen verscheurd geweest door een andere hond. Dus neem me niet kwalijk dat ik absoluut niets van vreemde honden meer moet weten. Mijn hond was overigens gemuilkorfd en aan de riem, omdat hij zelf niet 's wereld sociaalste hond was (amerikaanse stafford).

Ieder zijn hond bij zich en zo kan iedereen ontspannen. Doen ze dat niet, laat ik merken dat ik het méén als ik zeg dat ze hun honden bij zich moeten houden.

Ik wandel overigens niet meer op plaatsen waar veel/regelmatig honden zijn (hoewel Fez gewoon hier bij mij thuis op wandeling is aangevallen). Veel honden kom ik bijgevolg ook niet tegen, te meer omdat ik ook op tijdstippen ga wandelen wanneer anderen al of nog in bed liggen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "met andere honden laten spelen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames

honden foto van Nikita & Dames

Ik kan dat ook absoluut snappen dat je dat niet wilt hebben... maar om een beest daarvoor pijn te gaan doen ?!... nee zou niet 123 in me opkomen moet ik zeggen.

Nu moet ik ook zeggen dat die van ons redelijk wat kan hebben.. dat wel..

Aan de ene kant snap ik het... maar aan de andere kant denk ik.. geen haar op mijn hoofd dat ik dat doet bij een beest!


Ligt er ook aan in hoeverre het gaat... is het echt een mep, of is het een tikje van hey kom op, gaat ergenst anders heen met je geklier..

honden page profiel DorrieDorrie

honden foto van Dorrie

Ik geef maart wel gelijk hoor.
Wat denk jedat er gebeurt als je paard op hol slaat.
tussen de 600 tot 900 kilo?
Zij is de verantwoordelijke hoor!! dan maar een lel met een zweep.Ik heb zelf ook een paard gehad. En als dat niet meer te houden is.
En daarbij als een paard zodanig verwond wordt kun je m dalijk nog laten inslapen ook....dat is het echt niet waard hoor

honden page profiel Sanny en PurcySanny en Purcy

honden foto van Sanny en Purcy

Dit is het probleem waar ik steeds tegen aan loop!

Purcy is een hond die niet altijd met elke reu goed overweg kan.
Tot nu toe heeft het nog nooit tot iets ergs geleid. Maar als een reu de baas over purcy wil spelen en Purcy voelt zich hierdoor 'bedreigd'.. dan komt de stafford in hem boven en laat hij zien wie er daadwerkelijk de baas is. Bij honden die hij al ontmoet heeft komt dit nauwelijks voor.

Om te verkomen dat het fout gaat bij vreemde honden, roep ik in losloop gebieden, Purcy bij mij zodra we een andere hond benaderen. Loopt Purcy los dan lijn ik hem aan, aan de lange lijn en laat hem naast me lopen..

Dit alles doe ik in het zicht van de nadere hond en zijn baas..
Ik lijn hem aan zodat de baas 'snapt' dat het beter is om de honden elkaar niet te laten benaderen.. en mocht het toch gebeuren dan heb ik door de lange lijn toch iets beter grip op de situatie.

Helaas... kom ik IEDERE dag een hondeneigenaren tegen die dit niet snappen... Die zijn of haar los lopende hond als nog mijn aangelijnde hond laat benaderen. Dat is zo frustrerend! Daarnaast zijn er ook vaak genoeg bazen die wel snappen wat ik bedoel maar hun honden niet genoeg onder controle hebben.. en het dus niet meer helpt om ze terug te roepen!

Zo frusterend!

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

O nee, als ik iemand zijn hond zie aanlijnen in de verte weet ik dat ik mijn hond ook moet gaan roepen. Zo een duidelijk teken dat je geen andere honden in de buurt wilt! Al roep ik mijn hond sowieso eerst als ik een hond zie, want je weet maar nooit. Kan me voorstellen hoe frustrerend dat is.

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames

honden foto van Nikita & Dames

ik laat haar inderdaad ook loslopen.. maar inderdaad net als jou lijn ik haar wel aan zodra er een andere hond in zicht komt..

Tosca kan zich heel verschillend opstellen naar andere toe.. meestal is het geen probleem in het begin.. maar omdat ze naturlijk al 14 jaar is.. zijn de meeste nog al druk voor haar. ja en dan kan ze wel eens een snauw geven.
daarom lijn ik altijd eerst aan om te zien of het klikt.. maar de meeste mensen wandelen toch altijd voorbij.. zonder de honden te laten snuffelen.. dusja goed dan denk ik ook niet dat ie zijn hond zal loslaten om ze te laten spelen met elkaar.

achja het is helaas niet anders.. met de volgende gaat dat nog erger worden vanwege de toch ietwat stoerdere uitstraling, waarvan mensen deze algauw als agressief zien. dus dan lopen ze helemaal om..behalve als ie nog pup is dan denk ik ;-)

honden page profiel nick brouwersnick brouwers

honden foto van nick brouwers

zina is geen probleem met alle honden
maar unas de reu kan super overweg met teven mmar met reuen niet meer sinds hij aan gevallen is door ne reu (mechelse scheper)tijdens wandelen en hij heeft zelfs niks terug gedaan
maar als er nu ene op hem komt afgelopen steld hij zich heel dominent op wat ik kan begrijpen maar toch straf hij weet direkt of het ne reu of teef is
bij teven is hij zelfs onderdanig :-D

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

@ Niktia & Tosca: ja mijn hond kan ook verschillend reageren. Ene keer is het hartstikke leuk samen, andere keer vind ze de hond weer niet leuk.

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames

honden foto van Nikita & Dames

@ Danielle,

ja ik kan het haar niet kwalijk nemen... ze is oud dusja die krijgt ook haar nukken denk ik dan maar hihi ;-) zo worden wij later vast ook wel.. nukkig.. en vooral kieskeurig :-D haha achja het snuffelen gaat altijd goed, dan kan ik alsnog ingrijpen mocht het verkeerd gaan..

ik lette dus ooit 1 keer niet goed op (ook stom van mezelf) we stonden te praten met een kennis en ja goed ik hield haar in de gaten van uit mijn ooghoek.. dat wel.. maar toen kwam ineens die hagenees hier uit de buurt met ze duitse herdert.. en ja dat was bonje.. die vlogen elkaar aan joh! gelukkig geen gewonde.. en uiteindelijk namen ze toch even afstand van elkaars nek en heb ik haar maar snel aangelijnd.. eind goed.. al goed ;-)

honden page profiel nick brouwersnick brouwers

honden foto van nick brouwers

mijn honden wandelen ook altijd los en luisteren van de eerste keer maar ik roep hen gewoon terug omdat als mensen mijn honden zien afkomen zelfs zijn ze super rustig ze al schrik krijgen en als er mensen geen probleem van maken lat ik ze snuffelen maar bij unas is het gewoon een probleem nu als er een vreemde hond op hem komt afgestormd dan is hij niet gerust hij denkt dan terug dat hij kan aangevallen worden
van mij mag iedere hond loslopen als ze ma luisteren en hun hond niet laten afstormen op mijn honden als ze rustig komen krijgt hij geen schrik
en dan hebbe er veel mensen schrik als mijn honden los lopen en ze hebbe nog nooit een vlieg kwaad gedaan
ik heb diene hond toen van hem moete af schotte en was de baas zijn fout niet de hond maar denk niet als het nog is gebeurd dat hij hem nu gaat laten doen

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames

honden foto van Nikita & Dames

@ Nick,,

ja klopt altijd die vooroordelen maar weer he! word er zelf ook vreselijk niet goed van! Een stoerder uitziende hond hoeft niet gelijk agressief te zijn.. maar daar worden ze wel altijd mee verbonden met dat labeltje..


haha dat gaat bij die van mijn niet meer lukken dat terugroepen..ze is zo doof als een kwartel ;-) dus dat word em niet O-)

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

@ Nikita (heet je zo?): haha ja oude honden :p Kan ik mij ook voorstellen. Alleen is mijn hond niet zo oud hoor, ze is 4 XD Alleen is ze wat snelle bang voor honden die groter zijn dan haarzelf. (mietje O-) )

Gelukkig dat het wel goed is afgelopen, geen gewonden! Dat zou er nog eens bij moeten komen :o daar leer je ook snel genoeg van, de volgende keer doe je het niet meer haha.

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames

honden foto van Nikita & Dames

@ Daan,

klopt zo heet ik! :-D

haha nee daar leer je wel gelijk van van zulke momenten.. heb het daarna ook nooit meer gehad moet ik zeggen ;-)

honden page profiel EricaErica

honden foto van Erica

Beste Louise,

Je verteld dat je veel mensen ziet die hun eigen hond niet laten spelen met andere honden. Maar jij weet natuurlijk niet van hun hoe hun hond in elkaar steekt. Sommige honden kunnen het nou 1maal niet zo goed met andere vinden als die van jou! Dan kan een reden zijn waarom mensen hun hond niet zomaar laten spelen met iedereen + dat je ook niet direct weet dat die andere hond niks doet. Ik vind dat je daar altijd wel voorzichtig mee moet zijn. Zeker door mijn eigen ervaring.

Ik heb een Amerikaanse Stafford van 2 jaar en een Boxer van 8 maanden. Laatst had ik er een Frans Bulletje bij lopen. Maar het is maar goed dat ik ze beiden aan een lijn had omdat mijn Stafford gewoon gelijk toehapte op die Franse Bul. Die kon ik hier ook niet meer in huis houden want ze lokten het beide uit en het kwam altijd op gevechten uit.

Groetjes Erica en een poot van Rocky

honden page profiel nick brouwersnick brouwers

honden foto van nick brouwers

@nikita
is tof als er mensen zijn die dat zeggen soms is het niet normaal zelfs mensen van de buurt die 2 honden zitten rustig achter de draad in de tuin en als je dan mensen ziet afkomen wandelen en je staat juist buiten hoor je ze roepen naar hun kind blijf van die draad weg dat zijn die honden die je dood bijten en 2 huizen verder zit ne border collie en daar mogen ze hun hand door den draad steken vo zot van te worden
die 2 zijn super opgevoed zijn super rustig en lief voor mijn dochter en alle kinderen ik doe er alles aan op het ras in goed dag licht te stellen en dan hoor je constant dat ze zo bezig zijn van mijn honden
echt frustrerend ik zou het mij ni mogen aan trekken ma is niet makkelijk hoe lief ze ook zijn voor veel mensen zijn het slechte honden
ma ja ge leert er mee leven zeker :-D

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

erica, als een hond niet met andere honden kan omgaan, moet je hem niet los laten waar dan ook! want je weet nooit wanneer er een hond aankomt!
onze honden kunnen met alle honden omgaan en vaak komen we mensen tegen die gewoon bang zijn voor luna.want zij is een vals eng gevaarlijk beest horen we dan! en als ze dichter bij komen. bijt die? zijn gevaarlijke honden! hallo zeg k dan! niet deze en niet iedere husky is gevaarlijk! ik heb zelfs es gehad dat ik gewoon met luna wandelende..hadden we djeijla nog niet,een vrouw loopt om vanwegen luna...er komt een gezin hun huis uit en die vrouw zegt tegen hun, PAS OP,KOMT GEVAARLIJKE HOND AAN! dat gezin keek haar dom aan! (ze kennen luna,omdat we daar dagelijks lopen) en keken naar luna en je zag ze denken...wat een dom mens...lief hondje! en ze trokken zich niet aan wat die vrouw zei, die vrouw kent onze luna niet! en maakte onze luna uit voor gevaarlijke hond! veel mensen pakken hun hond op of mogen niet met luna spelen omdat zij een HUSKY is! zeggen ze ook dan.want husky's zijn gevaarlijk en agresief en niet te vrtrouwen en erg vals, die vallen aan enzo...

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames

honden foto van Nikita & Dames

@ Nick,

Ik vind het ook zeker verschrikkelijk als mensen zo reageren..maar laat ze, ze weten eenmaal niet beter. gelukkig weten wijzelf het beste hoe onze honden in elkaar steken en hoe verschrikkelijk lief ze zijn of kunnen zijn!

Ik ben zelf helemaal gek op alles wat met doggen/mastiff's te maken heeft en alles wat in diezelfde categorie zit en er op lijkt..dus ook staff's en pitt's.. ik vind ze gewoon helemaal geweldig! :-D

maar ik zeg dit, omdat wij hier ook last van zullen krijgen.. kijk mij kan het niks bommen.. als het ze niet zint lopen ze maar voorbij.. jammer dan! blijven genoeg honden als speelmaatjes over!

Wij willen namelijk een cane corso pup als we gaan samenwonen.. ook zo'n ras waarvan de meeste allemaal denken dat het bullebakken zijn.. maar wat in feite hele zachte en lieve honden zijn.. echte sullen en doen geen vlieg kwaad!

honden page profiel nick brouwersnick brouwers

honden foto van nick brouwers

@nikita
tis maar hoe je ze op voed zeg ik altijd
mijne maat heeft ne cane corso super hond gewoon
wel groot daar kunne de mijn onderdoor :-D
ik heb voor mijn staffords gekozen(geadopteerd) omdat ik het mooie honden,sportief,aanhankelijk,en super lief zijn voor kinderen alle iedereen eigenlijk
(met goede opvoeding)en niet te groot zijn ma ieder zijn keuze en alle honden zijn goede honden ma ni alle bazen zijn goede bazen
alle das mijn mening :-D

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

Ik heb juist het probleem dat kinderen zonder te vragen de hond zomaar aaien. Ik zeg dan ook direct; altijd eerst vragen. Ook al ziet ze er zo lief en schattig uit, misschien vindt ze het helemaal niet leuk als vreemden haar zomaar aaien! Gelukkig kan mijn hond prima overweg met kinderen, maar het is niet fijn als ze zomaar op je hond af komen denderen. Want daar schrikt mijn hond dan wel weer van.

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames

honden foto van Nikita & Dames

dat is ook weer zo natuurlijk... vals zijn ligt niet in het aard van het beestje.. ligt vaak vooral aan de baas

maarja goed dat is mijn keus haha ik heb het liefste grote honden... ik vind alles lief hoor groot en klein of middelmaat dat hoor je me niet zeggen... maar ik val voor de grote sullen nog het allermeest ;-)

en wat dat betreft vind ik alles mooi.. ook herders (zoals wij nu hebben) heb ik een voorliefde voor... husky vind ik ook prachtig... maar er zijn er zoo ontzettend veel..maar toch staan de dogachtigen bovenaan.. daarna de herders.. enz enz ;-)

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

Sanny en Purcy
wat jij zegt dat ken ik ook zo goed. ik doe precies het zelfde. en ook als ik een andere hond aan de riem zie heb ik mijn honden ook altijd aan de riem. maar ik loop wel eens met andere en er ziten er dan een paar bij die hun honden gewoon laten gaan. ik word altijd zo boos want het is on respectvol voor de andere.

honden page profiel nick brouwersnick brouwers

honden foto van nick brouwers

da is waar ik heb zelf honden maar zeg altijd tegen mijn dochtertje niet zomaar naar elke hond gaan

en ik heb mijn tuin volledig afgespannen dan kunne de mense niks zegge want de honden mogen zo lief zijn als ze wille je weet nooit wat ze doen als er een vreemde zijn hand door de draad steekt op diene moment kom je eigenlijk op hun terrein

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames

honden foto van Nikita & Dames

@ Danielle (sorry had daarnet per ongeluk je naam afgekort naar Daan) O-)

wij hebben ooit ook zoiets meegemaakt, maar dan gewoon thuis met de buurmeisjes,

de jongste zat naast de bank wat te spelen .. en onze hond lag erbij ... onder onze toezicht allemaal.
de buren zelf hadden een king charles cocker spaniel.. en is dus veel kleiner dan een tervuerenaar.. Goed in een kind zijn ogen is een hond een hond..maakt niet uit wat voor ras..
Maar zo konden hun dus alles doen bij hun KCCS en dachten dat dat er ook zo aan toe ging bij die van ons..

niet dus..
Zonder iets te vragen, duwt dat kind dat bot bij dat beest in der bek.. wat natuurlijk zeer deed en die hond van ons daar op reageerde met een snauw.. (ze beet niet! een waarschuwing!) kind janken natuurlijk.. maar wij hadden wel alles gezien..

zegt de buurvrouw toch wel met een afgezakt smoel van ja dat is de schuld van die rothond want die is slecht opgevoed...
tjah en toen was het bekvechten.. en zijn ze geloof ik gelijk naar huis gegaan..terwijl wij precies hadden gezien hoe het gegaan was!

honden page profiel inge en destenyinge en desteny

honden foto van inge en desteny

`wij laten onze hond alleen los waar het kan en mag.en als ik zie dat iemand anders de hond heeft aangelijnd,dan hou ik de mijne ook bij me.ze is nu 7 maand en we willen wel graag dat ze leert met andere honden om te gaan.want mijn eerste hond heb ik eigenlijk zelf verknald,door mijn eigen angst voor honden.als ik een andere hond zag dee ik hem strak naast me en altijd vast.daardoor heeft hij mijn onzekerheid overgenomen en wilde later elke hond aanvallen die hij zag.alleen als mijn man er mee liep ging het beter omdat die geen angst heeft en er dus veel losser mee omging.maar met deze hond (ik ben die angst allang kwijt)pak ik het anders aan en dat gaat ook altijd goed gelukkig.maar wel vervelend als je je hond vast hebt zoals ik met de vorige hond en mensen die van hun los op je af laten rennen en zeggen hij doet niks hoor!!!nee maar de mijne wel.....daarom doe ik desteny vast als ik zie dat de ander zijn hond ook vast heeft.maar als het mogelijk is laat ik haar wel spelen.

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

Nou ja! Logisch dat je hond een snauw geeft. Echt vervelend dat de buurvrouw jouw hond uitmaakt voor rothond, die slecht opgevoed is. Mijn hond heeft ook 1 x een snauw gegeven aan 1 van mijn zusjes, wat ook gewoon terecht was; ze was véél te druk tegen de hond. We hebben toen ook echt gezegd; juultje heeft dat gedaan omdat je te druk was, hopelijk heb je er nu van geleerd dat je voortaan rustig moet zijn. Maar echt niet dat mijn hond lecht opgevoed is en een rothond is. (ik vind jou hond er juist zi schattig uit zien, maarja, ik heb ook een zwak voor tervuerense herdershonden).

(je mag me gerust Daan noemen hoor, zo word ik door iedereen genoemd :p)

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames

honden foto van Nikita & Dames

@ Daan (dan toch maar ;-) )

nee klopt daar gingen wij toen ook zeker niet mee akkoord! daar ging dat bekvechten toen ook over O-)

die van jou ziet er ook Zo schattig uit..maar ik ken dat ras niet zo goed moet ik zeggen... vind ze er wel heel lief uitzien zo met dat lange haar :-D

Die van ons is ook een schat van een beest.. zal ook nimmer een vlieg kwaaddoen.. behalve als het terecht is natuurlijk!

ik was toen nog vrij klein toen dat gebeurde.. maar mocht dat nu ooit iemand zeggen over mijn hond... dan heeft ie toch echt een slechte voor zich hoor.. dan blaf ik er zelf op los O-) haha

nee ik zou gek worden als iemand dat over de mijne zou zeggen, terwijl het niet terecht is... ALS het dan al iemand zegt... dan ben ik toch echt de enige die dat mag vind ik van mezelf!

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

Het is natuurlijk ook altijd makkelijk om andermans hond de schuld te geven hè. Maak ik ook wel eens mee :') Je hebt groot gelijk dat niemand jou hond als rothond mag uitmaken! Ik zou ook gemeen worden haha ;-)

Ja, ik gok dat ze wat heeft van een Catalaanse Herdershond, maar er zal nog wel wat bij zitten :p

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

wij hebben een heel vervelende buurjonge op de camping die wil de honden nog wel eens pesten, luna nergeerd heb...djeijla zal niet nergeren. ik zeg hem,(hard genoeg dat zn ouders het ook even goed kunnen horen) dat als de honden hem bijten zijn eigen schuld,als hij zo door gaat met pesten!

honden page profiel Sharon & NikitaSharon & Nikita

honden foto van Sharon & Nikita

Ik heb Nikita meestal aangelijnd met uitlaten. Alleen in het bos mag ze los, en soms in het park als daar bekende honden zijn.

Dit omdat ze vaak begint te blaffen en doen naar andere honden, en ik niet weet hoe vreemde honden daarop reageren.
Zodra de hond dichtbij is, is het voor haar goed en wil ze vrijwel altijd spelen.
Ze zal geen vlieg kwaad doen, maar het blijft vervelend.
Helaas schrikt het veel mensen af, maar niet iedereen snapt dat niet elke hond met een vreemde hond wil spelen.

Ik vind het vreselijk dat sommige honden op haar af komen stormen, want ik merk gewoon dat ze echt angst heeft voor vreemde honden, aangezien ze een paar keer gegrepen is.
Waarschijnlijk is dat ook de reden voor haar "grote mond".

honden page profiel PietsjePietsje

honden foto van Pietsje

Ik laat Meike ook altijd los lopen als dat kan, en alhoewel ze sociaal is opgevoed moet ze niet zoveel van vreemde honden hebben.
Zeker als ze heel druk en opdringerig zijn, ze komt dan bij mij staan en hapt van zich af, de meeste honden die we geregeld tegen komen weten nu zo langzamerhand wel dat ze niet ze wil spelen, maar met de baas en de bal.
De bal laat ze trouwens ook niet eerder weer los dan wanneer de andere honden uit het zicht zijn, het is haar te vaak gebeurt dat de bal werd gepikt.
Vind dat wel weer slim van haar, ze speelt wel graag met haar buurt honden hoe groot ze ook zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "met andere honden laten spelen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: poepen op bed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^