met andere honden laten spelen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Simone & GrismoSimone & Grismo

honden foto van Simone & Grismo

Ik neem Grismo vaak ook mee naar vrienden,
maar als ik buiten loop en ik kom andere hondjes tegen mogen ze van mij wel even kennis maken..
maar dat vind inderdaad niet iedereen...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "met andere honden laten spelen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

daarom hebben wij een tweede hond bijgenomen. Zodat simba een speelkameraadje heeft. Wij komen ook wel eens in de hondenwei in kasterlee en soms ook in het prinsenpark te retie met onze twee loebassen. Mss zien we je daar wel eens !

honden page profiel Danielle en JuultjeDanielle en Juultje

honden foto van Danielle en Juultje

Ik wil ook een tweede hond, maar mijn ouders niet :'( Als ik afgestudeerd ben... :p

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

ik ben het er ook helemaal mee eens er is niks leukers dan je honden te zien spelen en genieten. !!!
ik heb toen tyson klein was exstreem veel honden vrienden voor hem gemaakt. want toen hij ouder werd, werd iedereen bang voor hem :'(

maar gelukig zijn er nog heel veel hondjes waar hij mee mag spelen. en echt voor hem geld een dag niet gespeeld is een dag niet geleeft hahahaha

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Mexx mag van mij ook niet 'spelen' met alle andere honden.
Als hij losloopt mag hij ook niet op andere honden aflopen zonder toestemming. Mexx wordt geregeld gegrepen door asociale honden en ik vertrouw vreemde honden dus niet. Niet iedereen met een asociale hond neemt zijn verantwoordelijkheid en houdt hem vast of uit de buurt van andere honden.

Daarnaast is Mexx ook geen type hond dat graag speelt.
Spelen met zijn baasjes is 10x leuker volgens hem.
Als wij bv aan het spelen zijn, met een bal, een zoekspelletje, oefeningetjes in het bos etc, dan vindt hij het ook niet leuk om gestoord te worden.

honden page profiel ACABACAB

honden foto van ACAB

Een asociale hond ?? je bedoeld asociale baasjes ;-)

honden page profiel debbie & zoedebbie & zoe

honden foto van debbie & zoe

als ik met zoe in een losloopgebied ben dan mag ze van mij lekker spelen met andere honden. als de hond aangelijnd is, dan niet trouwens. dan houd ik haar lekker bij me aangezien ik ook niet weet waarom een hond aangelijnd is. Verder maakt het me niets uit met welk ras ze speelt, groot of klein. zoe is zelf al een paar keer te pakken genomen door kleine hondjes. gelukkig heb ik een enorme sul, waarbij het niet eens opkomt om iets terug te doen, dus dat scheelt. ze heeft er verder gelukkig ook niet veel last van gehad. ze vindt nog steeds alle honden leuk (soms een beetje te leuk haha O-) )

honden page profiel Bommie en MacBommie en Mac

honden foto van Bommie en Mac

Bommie, onze JR is ook weleens gegrepen in het verleden. Zodoende kregen wij dus ook een bange hond. Gelukkig gaat het nu steeds beter (na 7 jaar) en het gaat nog beter sinds Mac erbij is gekomen. (de Husky) In het begin konden Bommie en Mac elkaar niet luchten, maar nu verdedigd Bommie Mac altijd als wij andere honden tegenkomen.

Bommie kan wel goed met honden van haar formaat, maar grote honden vindt ze nog steeds spannend. Mac wil met alles en iedereen spelen. Hij heeft een aantal vaste vriendjes die we gelukkig regelmatig tegenkomen met wandelen. Dan zijn ze zo een uur bezig en daarna lekker voldaan. (Mac had voordat hij bij mij kwam nooit met andere honden mogen spelen). Ik laat hem vaak op vaste plekken los (op de weilanden bij ons aan de overkant), en zodra ik een hond zie maak ik hem eerst weer vast totdat ik weet welke hond en baas het zijn. Niet alle honden en voornamelijk baasjes zijn er namelijk van gediend dat er een wilde op ze af komt rennen om te spelen. Maar goed, als hij een hond eerder ziet dan ik, ben ik hem soms wel kwijt. Af en toe heeft Mac toch wel last van Siberische doofheid in zo'n geval.

Mac is op het hondenveldje 1 keer gegrepen, toen had hij 2 weken een open wond en mocht dus ook niet met anderen spelen. en er is 1 keer een hap uit zijn oor genomen. Erg dominant is hij niet, maar als een andere hond hem uitdaagt kan hij zich wel zo opstellen. Dat gaat niet altijd goed, verder tolereert hij wel alle teefjes ;-) Helaas moet ik hem altijd goed in de gaten houden, aangezien hij heeft uitgevonden dat hij over het hek kan springen :'( .

Gelukkig kennen we onderhand bijna iedereen langs de route die we lopen, maar als wij wandelen en ik heb Mac aangelijnd, en ik zie een loslopende hond op ons afkomen met 100m daarachter de baas, dan laat ik Mac ook los. Want vaak is hij wel dominanter aan de riem. Dus als beide los zijn gaat het vaak wel goed...

honden page profiel Nadja & BinkNadja & Bink

honden foto van Nadja & Bink

Bink is nu al meerdere keren in zijn leven gebeten. Tot tweemaal toe leidde dat tot een operatie. De angst zit er dus bij ons beiden goed in.
Tweemaal zat Bink vast aan de lijn en kon ik zelf nauwelijks iets doen. Inmiddels ben ik assertiever geworden en geef ik gelijk een brul en trap naar de andere hond.
Maar het komt ook geregeld voor dat de andere baas zegt 'nee mijn hond bijt nooit' en ik Bink rustig laat snuffelen en dat de andere hond ineens heel erg gemeen uithaalt. Ik baal daar echt vreselijk van. Nog meer wanneer Bink zich van de andere hond wegdraait en zich overgeeft en de hond erachter aangaat en hem alsnog bijt.

Kortom ik heb een hele sociale hond, maar kom regelmatig nare onvoorspelbare honden tegen. Uiteraard mag Bink met andere honden spelen, maar er zijn veel honden die dat niet goed kunnen en gaan snauwen en bijten.
Helemaal jammer dat de bazen er vaak wat sullig bij staan te kijken en niet ingrijpen.

Tegenwoordig trap ik dus om Bink te beschermen. Alle problemen waar hij nu mee kamp, hebben waarschijnlijk daar de oorsprong. Ooit een vervelende infectie opgelopen door een bijtwond waardoor zijn immunsysteem is aangetast. In de week voor de problemen begonnen met Bink is hij weer gebeten door een andere labrador notabene. De trauma heeft de klachtenreeks getriggerd.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

fortuna mag van mij ook niet naar elke hond,en daar heb ik een goede reden voor.
ze is heel sociaal,maar niet elke hond reageert goed op haar.ze is nu al een aantal keren gebeten,dus moet ze bij mij blijven lopen,tot we dichtbij genoeg zijn om de kennismaking te begeleiden.bij de 1ste grauw van de andere hond,loop ik meteen door,en loopt zij mee.het blijft wel een dogo,en ALS ze bijt,kunnen de gevolgen groot zijn.
ook als er meerdere honden tegelijk kennis willen maken,grijp ik in,omdat ik merk dat dat teveel is voor haar.als andere honden met spelen steeds tegen haar opbotsen,kan ze daar heftig op reageren,en dat wil ik voorkomen.
van sommige honden weet ik al dat ze slecht op haar reageren,en dan loop ik ook om.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

@ Gerwin: nee ik bedoel asociale honden.
Er zijn tegenwoordig echt veel honden die niet sociaal zijn.
Ik heb Mexx tig x een hond zien benaderen (of door een andere honmd benaderd zien worden) terwijl hij in een boogje op ze af liep, wegkeek, kalmerende signalen etc, en dan grepen ze hem alsnog.

honden page profiel TesTes

honden foto van Tes

Niet iedere hond speelt graag met een andere hond. Wil niet zeggen dat deze honden niet sociaal zijn opgevoed.
Sommige houden hier gewoon niet van.
Mijn eigen honden spelen wel met elkaar maar hebben geen behoefte om met iedere los lopende hond te rollebollen.
Zij geven de voorkeur aan om gewoon met eigen roedeltje te ontdekken of even te rennen.
Ik vind dit wel handig hoef ik ook niet op afstand uren staan te roepen totdat ze eens naar je toe willen komen zoals ik zo vaak zie.

Fortuna, eigenlijk is het niet raar dat ze van zich zelf afsnauwt als een andere hond tegen haar opbotst. Is een vorm van opdringerigheid en de ander willen imponeren.
Neem aan dat een dog hiervan niet gediend is.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

nee,ik vind dat ook niet raar,maar het is mijn taak om zulke situaties te voorkomen,omdat ze uit de hand kunnen lopen.ze is trouwens geen DOG,maar een DOGO(argentino) ;-) .

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

oh ik zei dat luna 1 keer aangevallen was...door loslopende hond. zonder reden en dat de baasjes wisten dat hun hond niet los kon lopen omdat die elke hond aanvalt en toch laten lopen en niet opletten en al helemaal niet onder controle kunnen houden los of aan de riem/lijn..groot klein...luna is daarna door nog een hond 2 a 3 keer aangevallen zonder reden! beide honden kwamen uit niets zo ineens op luna aan en ging er echt heel hard aan toe!
luna is hierdoor niet bang geworden voor andere honden,dat wil ik niet, ik ben ook niet zo...als iemand mij aanvalt op wat voor manier, wil dat niet zeggen dat iedere mensen( dus ook jij)zo bent. of wel dan?..
een voorbeeld.wij zijn door aantal belgen opgelicht. dus is iedere belg dan een oplichter? nee.....niet elke belg is zo en ga ze ook niet allemaal in 1 hokje stippen omdat wij door belgen ogelicht zijn!
het is meer hoe jij als baasje er mee omgaat en doet of er niets aande hand is of bang gaat maken voor andere honden!
er zijn genoeg mensen die een herplaatser hebben en de angst voor andere honden door vorige baasje al in zit! dus moet je je hond gaan trainen...want wandelen met een hond die agresief reageerd naar andere honden toe lijkt me niet fijn wandelen voor jezelf als baasje..en kom het nog wel eens zo hond tegen en dan hoor je de baasje schreeuwen en gillen dat ie niet mag doen! :'(

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

ik duld geen andere honden bij mij in de buurt. Dit roep ik ook ver van op voorhand. Aan de baas om zijn hond dan bij zich te roepen (uiteraard zijn de mijne dan ook bij mij en aangelijnd).

Voor mijn part hoeft die andere baas overigens zijn hond niet aan te lijnen, als die er zo voldoende controle over heeft.

Een hond die toch bij mijn honden in de buurt komt, ga ik op elk mogelijke wijze op andere gedachten brengen, al moet ik hem daarvoor een schop in zijn kont geven.

Ik heb al één hond die nog steeds als hij me ziet aankomen, vlug zijn tuin inloopt (lang leve de baasjes die hun hond maar laten doen ;-) ) nadat ik hem eens een ferme zwieper van mijn zweep heb gegeven (was met paard op wandel).

honden page profiel LarissaLarissa

honden foto van Larissa

Je hebt gelijk hoor.
Zolang je hond gewoon met andere honden kan en wil spelen zonder agressief te zijn zie ik geen reden om je hond weg te sleuren of om op te tillen.
Wij hebben hier achter een hondenuitlaat park en Tinka speelt met bijna alle honden maar er loopt hier ook vaak een vrouw met een poedel die nog jong is en super lief en gewoon graag wilt spelen en ze trekt de hond altijd mee of tilt de hond op,ze heeft ooit is gezegt dat de hond niet vies mag worden.
Slaat echt nergens op volgens mij neem je geen hond om hem/haar schoon en mooi te houden?
Vind dat ook zo zielig altijd!

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

Maart, je schopt of slaat een hond niet met een zweep omdat die naar je toe loopt!
dat vind ik heel erg, als iemand aan mn hond komt,zal met mij te maken krijgen....een hond snuffeld altijd en is niet erg als een hond naar mij toe komt!
ik vind heel erg dat je dat gedaan hebt, en je lijkt er nog trots op te zijn ook!

honden page profiel ashaasha

honden foto van asha

tyson is vaak gebeten geweest en heeft vaak in een vechtpartij gezeten. maar hij heeft een bijt rem als de beste en heeft nog nooit gebeten. hij zit altijd onder de schreuren. ook is hij 1 keer aan de riem aan gevalen en boven op geslagen door de eigenaars van de hond die hem aan viel. maar toch bijt ik elke keer weer door de stof ook al vind ik het soms eng en laat hem langzaam weer met honden wennen. teven zijn nooit een probleem geweest. en hoe ouder hij nu word hoe milder hij nu is. maar ik ben ook voor zichtiger. als ik een hond zie dan roep ik wachten en tyson wacht. en tot dat ik zeg ga maar blijft hij wachten. en dan ga ik vragen stellen aan de eigenaar. als alles goed is dan laat ik hem gaan. en dat gaat altijd goed.


ook heb je hier de groene ster waar eel veel honden bij elkaar zijn daar kan tyson gewoon tussen . we moeten alleen oppassen als er een nieuwe hond aan komt dat die niet dominant is want dan roepen we tyson bij ons en dan blijft hij keurig bij ons. maar ik moet zeggen dat ik ook echt wel wat voor zichtiger ben

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Ik vind het prachtig als mijn honden leuk met andere honden spelen. Maar wel als ik dat wil en/of als ik denk dat het kan.

Ik laat ze dus nooit zomaar rennen en lukraak naar honden toe gaan. Soms ben ik te laat en mislukt dat, maar in principe bepaal ik of er wel of niet gespeeld wordt.

Ook spreek ik regelmatig met mensen met andere honden af van wie ik weet dat mijn honden graag bij die van hun zijn.

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

die van mij mogen ook niet zomaar naar andere honden lopen of mensen! ze zijn heel sociaal en vinden iedereen lief...ze doen geen vlieg kwaad! maar niet iedere mens en hond zijn er van gediend dat een vreemd iemand op ze afloopt. of nu hond of mens is!

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

louise: ik heb er mijn redenen voor. Trots? nee. Doe ik het opnieuw moest het nodig zijn? absoluut.

Ik verwittig op voorhand. Wie niet horen wil, moet maar voelen. Jammer dat de hond het slachtoffer is van baasjes koppighied, maar dat kan mij op dat moment niet schelen ;-)

honden page profiel Simone & GrismoSimone & Grismo

honden foto van Simone & Grismo

Ja maar dan hoef je er toch niet bij te slaan?
de eerste de beste die dat bij mijn hond doet met een zweep,
kan beter meteen beginnen weg te rennen..

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

jaaaaa,maar zoiets doet maart vast alleen als er geen baasje bij is O-)

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

aan de andere kant,als iemand naar me roept dat ik mijn hond bij moet houden,doe ik dat ook gewoon.dan voorkom je zulke dingen.
ik moet bekennen dat ik ook wel eens over zo'n actie denk,als die amerikaanse bulldog weer eens probeert om fortuna te bijten,de baas geen riem bij heeft,en gewoon doorloopt,terwijl hij zegt dat ZIJN hond nooit bijt.HEM kan ik op dat moment niet aan,maar zijn hond kan toch echt een keer op een rotschop rekenen.ik laat mijn hond niet elke keer aanvallen.
ook als in het bos een hond aan de riem loopt,hou ik mijn hond bij.

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames

honden foto van Nikita & Dames

Nou dan neem je toch een knuppel/zweep mee voor die vent... daar hoef je die hond toch niet voor aan te vallen... het beest snapt dat niet!

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

als die vent hard doorloopt,krijg ik die niet te pakken,en ik ben dan al met fortuna aan het vechten,om te zorgen dat ze die hond niet terugpakt,en aan het proberen om dat beest weg te jagen.ik kan niet alles tegelijk.
die hond staat voor mijn neus,de baas niet.
als ik zijn auto zie staan bij het bos,loop ik meestal de andere kant op,en stuur zeker niet aan op een ontmoeting,maar die vent wel,lijkt het soms.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

het gaat er mij ook helemaal niet om dat ik die hond zo graag pijn wil doen,maar ik bescherm WEL mijn hond.

honden page profiel MeisjesMeisjes

honden foto van Meisjes

reden om hond te slaan of schoppen is er niet! zeker niet als die gewoon naar je komt lopen...ik pak de baasjes aan als nodig is,maar niet de hond!
als hij je aanvalt of je hond aanvalt zonder reden. begrijp ik het nog wel jah! maar zo als jij het zegt en de hond zo met zweep slaat omdat die alleen naar je toe komt lopen, belachelijk...wil niet weten hoe jij dan bent naar je eigen honden! zegt heel veel over jou! er zijn genoeg honden die naar mij komen en willen snuffelen of knuffelen..vind ik geen probeel!
liever dat ze zo naar me komen,dan mij aanvallen en ik werk niet mee om een hond bang te maken om zo te reageren als jij! maar goed dat ik baasje niet was van die hond! wat doe jij als een vreemd kind naar je toe kom en je wat vraagt? over je hond bvb.
het kind is nieuwgierig.sla je die ook met sweep?
honden zijn ook nieuwgierig en komen daarom bij je ruiken enzo....en jij slaat ze gewoon zonder reden!

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

@Simone: als ik als ruiter op stap ben met mijn paard, en al 3 keer op dezelfde plaats door de zelfde moment ben achterna gezeten door een hond die zomaar op straat kan komen en telkens in mijn paard zijn staart komt hangen, waardoor ik (op volle straat ! ) met een paniekerend paard zit (wat zowiezo al een erg complex paard met erge angsten is), dan ja, dan neem ik de 4de keer een zweep mee, stap af en geef die hond een zwieper zodat hij de volgende keer wel 2 maal zal denken vooraleer nog eens naar mijn paard te komen.

We zijn nu 2 jaar verder én hij herinnert het zich nog steeds. Prima oplossing geweest dus. Ik ga me heus niet gaan verongelukken (of mijn paard) omdat een ander zijn hond niet in de tuin wil houden hoor.

Het is overigens niet alleen nu voor mij aangenaam om daar te passeren, ook de andere ruiters kunnen nu ongestoord voorbij wandelen, want gelukkig heeft hij ( de hond) het gelinkt aan eender welk paard, niet aan mij(n paard) alleen.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

als je dat nou meteen had uitgelegd.......
ik zou mijn paard ook zeker niet aan laten vallen,natuurlijk niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "met andere honden laten spelen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: poepen op bed
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^