Barf-menu? Wat zijn jullie ervaringen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Wie is er hier bekend met Barf-menu?
http://www.barfmenu.nl/

En wat zijn jullie ervaringen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Barf-menu? Wat zijn jullie ervaringen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Ik ben op zoek naar een goede kvv zonder rijst en granen en toen kwam ik op deze terecht. Ik zag dat er best veel diersoorten te bestellen zijn. Maar is deze kvv helemaal compleet dat jullie denken?

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Geef je een link waarin je kunt lezen hoe de samenstelling van een KVV moet zijn! Afwisselen is belangrijk omdat ieder diersoort weer andere voedingstoffen heeft , die de hond nodig heeft. Zie bij Tinlo geen percentages vlees , bot , orgaan staan! Zelf voer ik buiten NRV wle een Haaksbarf, en ben daar tevreden over. Ook geen granen.
http://www.voernatuurlijk.nl/Indexnl.html :-D

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Qua diersoorten zit je prima ,voldoende afwisseling . Ik lees alleen geen verhoudingen van percentages vleesbot ,spiervlees ,en orgaan op de site ,dat zou je even na kunnen vragen bij de fabrikant . Verder vind ik de groentenmix behoorlijk aan de prijs ,die kan je ook zelf maken met behulp van een blender of staafmixer bv . Verder zou je de smaak vis kunnen laten vallen en bv zelf sardines geven of zalmlijven ,of panharing als je daar aan kunt komen . Kvv fabrikanten doen vaak niet zoveel vis door hun prakkie . Haaksbarf heeft bv wel een smaak zalm met 85 % zalm en 15 % groenten , en ik ben van mening dat een hond toch echt een vismaaltijd nodig heeft

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Barfmenu analyse kan je zien bij de volgende link..

http://www.tinlo.nl/

en dan bij analyse kijken, daar zie je percentages staan.

Maar ik vind het apart dat je nergens geen groenten terug vinden in de menu's samenstellingen?

Dus dat zal betekenen dat je altijd los van de diersoorten de groentenmix moet bestellen? Of heb ik dit mis? En dan? Doe je deze groentemix dan over de andere barfmenu's?

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Sorry, je moet eerst ook nog barfmenu aanklikken en dan analyse O-)

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Ik weet niet of het lukken. Maar heb de pdf opgeslagen als een doc zodat ik het hier kon plaatsen. Alleen het is wel in tabel vorm helaas. Ben benieuwd, hoe HP dat weer geeft.

Analyse BARFmenu
Smaak Vocht Droog As Eiwit Vet Celstof Calcium Fosfor Ca:F
Natuurlijk! % 72 28 3 15 9 1 0,53 0,40 1,32
Kip % 74 26 3 15 7 1 0,66 0,48 1,37
Konijn % 68 32 3 17 12 0 0,73 0,54 1,35
Eend % 69 31 4 16 11 0 1,27 0,77 1,66
Makreel % 74 26 3 16 6 1 0,63 0,50 1,25
Paard % 68 32 3 17 12 0 0,85 0,57 1,49
Lam % 61 39 5 17 15 0 1,66 0,95 1,75

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Ja , je moet idd bij deze kvv de groentenmix apart kopen ,dat heeft te maken met de veranderde btw tarieven , maar je kan natuurlijk ook zelf groenten geven ,dat lijkt mij gemakkelijker dan het gepruts met zo,n kilo rol groentenmix en als je een staafmixer of blender hebt is het zo klaar , heb je daar geen zin in /tijd voor dan kan je natuurlijk ook voor een ander merk kiezen wat op Tinlo lijkt en waarin wel al groenten zitten

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Ooh ja verder zijn de Calcium /Fosfor verhoudingen goed hoor in deze kvv

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Wat lijkt op Tinlo dan? Want dat is wel jammer dat er geen groenten standaard in zitten?

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Je kan bv 4 maal per week Tinlo voeren dat is net even voordeliger dan Haaksbarf en dan kan je bv van Tinlo nemen de eend , konijn , hert , en kip
En van Haaksbarf de zalm , geit , paard , en rund in alle smaken Haaksbarf zitten 15 % groenten . Dan zit je op 7 diersoorten plus de 85 % zalm van Haaksbarf en de 15 % groenten daarin verwerkt . En met zo,n klein hondje valt het wel mee qua kosten als je de kilo rollen koopt . Mijn jongste Jackie at in haar kvv tijd 200 gram Haaksbarf per dag .

honden page profiel Joke en Joke en "Sem" 3 doggies

honden foto van Joke en

Je HOEFT geen groenten te voeren persé.
Als je de soorten Tinlo genoeg afwisselt.
Ik meen 4 verschillende soorten afwisselen.
Dan hoef je dus geen groenten te voeren.

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

je hoeft er inderdaad niet verplicht groente bij te doenen.

Als je tinlo niks vind om die reden, kun je ook kijken naar alaska.....

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Ik had even niet in de gaten, dat ze nu ook al geen groenten krijgt. Ze krijgt nu Carnibest eend rijst en zie net dat daar dus ook geen groenten in zit.

Maar heeft een hond dan geen groenten nodig dat jullie weten?

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Over het voeren van wel of geen groenten zijn de meningen verdeeld . Ook onder Barfers , toch heeft het voeren van groenten ook zeker een meerwaarde .
En ik zie bij mijn eigen honden ook dat ze het er beter op doen dan zonder groenten ,zaden ,noten kiemen etc . Een kleine opsomming van de meerwaarde van wel groenten voeren .

Minder maagzuur
Tegengaan van bv poep eten
Betere ontlasting
Meer energie
Sterker immuunsysteem ,betere weerstand
Veel vitaminen , anti-oxidanten mineralen en alerlei andere stofjes .
Nabootsing ruwvezel
Betere vachtconditie

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Moeilijk allemaal hoor.. dan denk ik een goede kvv gevonden te hebben. Zit er weer geen groenten in. Dacht zelf ook, dat groenten toch ook wel belangrijk zou zijn.

We blijven gewoon goed verder zoeken.

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

alaska in combidozen is even duur als Tinlo en hier zit wel groente in en het is ook een hele goede kvv....

honden page profiel TZNTZN 3 doggies

en je kan ook tinlo geven en zelf groentemix maken, dat doe ik namelijk ;-)

zitten altijd minimaal 6 soorten groente en fruit in en altijd groente en fruit van het seizoen en dat krijgt hij er dan bij....

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Je kan natuurlijk ook zelf groente toevoegen, dat doen wij ook bij NRV, alleen vrijblijvend ipv zoals bij barf een vast percentage.

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Hoe maken jullie zelf dan een groentenmix? Hoe weet je hoeveel een hond moet hebben en welke groenten goed voor hem of haar zijn? Ik ben daar echte en leek in hoor O-)

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

ik maak ook zelf een groente mix die ik invries en samen met het vlees laat ontdooien.

Ik maak het van bieten, wortel, pompoen en sperziebonen. Alles koken (ik stoom het altijd) Dan even de staafmixer erdoor heen ik laat het altijd nog een beetje grof en dan in boterhamzakje verdeling in hoeveel gram je wilt geven per maaltijd.

Simpel toch en heel goedkoop ik doe er een aantal maanden mee en ben maar 7 a 8 euro kwijt.

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Ik voer Tessa van 7 kilo zo,n 75 a 80 gram groenten verdeeld over 4 dagen per week . Ik maak de groenten meestal eens per week klaar . Je kan m.b.v een blender of staafmixer de groenten tot een papje vermalen . Als je grotere porties wilt maken kan je de groenten bv gelijk nadat je het hebt gemaakt afwegen en in van die ijsblokjes dingetjes doen , die zijn in verschillende maten te koop . Je kan het dan zo invriezen . Je kan heel veel soorten groenten nemen , maar bv niet teveel kool en ook bv spinazie niet teveel . Paprika en tomaat kan als een hond er niet op reageert , het kan voor allergische reacties zorgen of bv een ontsteking verergeren , ik voer het ze niet . Verder is de beste combinatie 50 % onder de grond en 50 % wat boven de grond groeit aan groenten . Fruit nooit samen met vlees geven i,vm gisting en borrelen van de darmen . Sommige honden zijn miepers met hele groentenmixen en eten het dan niet . Zonde van je werk tijd en geld , ik denk dat je eerst eens moet bekijken wat jammie is en bv eens als je zelf worteleen eet een wortel door de blender gooit en bij het vlees geeft . Wat vaak helpt is het vleessap van je worsten bewaren en dat door de groenten doet .Verder kan je door de groenten bv een handje rauwe walnoten of hazelnoten doen of eens een eitje bv. Maar ei en noten niet invriezen ,als je dit geeft dan liefst gelijk voor het eten geven tesamen met de groenten .Ook de noten even door de blender heenhalen

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~* 3 doggies

honden foto van *~ Izzy ~*

De groentemix van Tinlo is niet alleen groente, hier zit ook kip in waardoor je dus ook 1 volle dag groente kan geven.

Wij hebben hier nu alle Tinlo rollen, waarbij Natuurlijk! 3x. Moet zeggen tot nu toe vind ze het lekker (paard, konijn, natuurlijk! en groentemix) en de rest zal er ook wel in gaan.

Maar door 4 diersoorten in 2 a 3 weken (wij houden 2 weken aan) te geven zit je eigenlijk al aan compleet. Maar omdat nog niet alles op is van Smuldier en Carnibest krijgt ze daar dus ook nog van.

En je kan inderdaad afwisselen met andere merken KVV's. Moet zeggen dat ik het van Tinlo er goed uit vind zien, alleen hert en lam stinken wel een beetje.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Barf-menu? Wat zijn jullie ervaringen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: pup is krantzindelijk
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^