Welke verzekering hebben jullie voor je hond?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~*

honden foto van *~ Izzy ~*

Irene dat is 19% wat je zelf betaald.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke verzekering hebben jullie voor je hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

geen verzekering

honden page profiel liesbethliesbeth

honden foto van liesbeth

Petplan.!!

honden page profiel inge, FAY & NOORinge, FAY & NOOR

honden foto van inge, FAY & NOOR

Proteq, met een extra verzekering voor haar tanden! Ze heeft een onderbijt, en voor een paar euro meer heb ik haar tanden verzekerd (ik geloof 2 euro). Stel dat ze er last van krijgt, hoop ik toch een deel van de kosten terug te krijgen (voorzorg dus!!) Ik ben geen type die elke maand geld weg legt, dus daarom een verzekering. Laatst had ze een virus. Ik was na 2 keer een bezoek aan de DA 100 euro kwijt. Door de verzekering kosten het mijzelf maar 30 euro, de rest werd vergoed.

honden page profiel MiekeMieke

honden foto van Mieke

Jeeh wat ben ik blij met dit topic.
Mijn man vind dat als ik een 3de hond wil dat ik ze ook allemaal moeten laten verzekeren.
Maar voor 3 honden kom ik dan dus rond de 60 euro kwijt?
Dan zit ik net als Nicky erg te twijfelen.

Wat word er eigenlijk allemaal vergoed? Alleen dierenarts rekeningen, of ook speciaal voer enzo als dat nodig is.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Volgens mij alleen de rekeningen, je kan het allemaal lezen op de voorwaarden van een verzekering, staat een rijtje wat wel word verzekerd en wat niet.

Voer is voer, dus dat word volgens mij niet vergoed.

honden page profiel MiekeMieke

honden foto van Mieke

Ik heb even mijn polis berekent op de site.

Weten jullie trouwens dat er niet eens een witte herder tussen staat:P

Ik wil mezelf extra laten verzekeringen, Dan betaal ik voor Ukkie 18 euro, voor Charlie 20 euro, en voor de toekomstige hond 22 euro.

Ik zeg net tegen mijn man, dat we dat geld wat we kwijt zijn aan verzekering ook kunnen opsparen voor als er inderdaad iets is.
Hij zei, dus als Ukkie geopereerd moet worden en we kunnen het niet betalen dan geven we hem een spuitje. Daar komt het op neer want je nu zegt.
Daar heeft hij dan natuurlijk ook weergelijk in. Ik wil natuurlijk mijn honden wel alles kunnen bieden wat ze nodig hebben.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ja en dat is het punt.

Als jouw hond word aangereden en er is van alles mis en er moeten foto's worden gemaakt, operaties, medicijnen, dan denk ik niet dat je zo'n groot bedrag kan betalen.

Medicijnen zijn duur, vergis je niet, net als röntgen-foto's etc..

Bijou heeft een MRI-scan gehad, en ik betaal zelf maar 50 euro, dat is echt niets.
Nu moet ze levenslang aan de medicijnen die erg duur zijn, maar ook dat word vergoed waardoor het voor mij betaalbaar is.

Daar is die 20 euro per maand niets bij.

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

@ Gerdine

Ik heb standaard 150 euro in de maand in mijn budget zitten. Soms gebruik ik daar niets van en dan ga ik er weer overheen en gebruik ik wat ik over had van de vorige maanden. Daarnaast heb ik in mijn budget nog een stuk reserve kosten van 150 euro in de maand, dus uitkomen doen wij altijd :-)

Ook toen Dribbel vorige week gesteriliseerd werd (spoed) 354 euro en 31 januari weer onder het mes door een fout van de dierenarts. Dat kost normaal ook nog eens 200 euro, maar nu 50 euro.

Maar ja.. ik heb niet alleen 1 hond, ik heb 2 honden, 2 konijnen en een poes. Bovendien ben ik het 3 jaar lang gewent geweest om 300 euro per maand te moeten betalen voor alleen de herder..

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Izzy,Sorry je hebt gelijk ,ik vroeg het aan mijn man en die zei 15% het is 19%.

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Ik doe dat inderdaad ook.

Maar aan gerdine..
Als ik 125 euro per maand aan verzekeringen kwijt ben en dan van een rekening van 150 euro 25 euro zelf moet betalen, kom ik alsnog op 150 euro uit.. Dan heb ik alleen de dierenarts.. Vlooien spul, entingen, trimmen etc komt er dan nog allemaal bij..

Dan kan ik beter 150 euro in de maand appart leggen..

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Als wij onze pup krijgen, verzeker ik deze bij Proteq. :-)

honden page profiel Marjan en QuintoMarjan en Quinto

honden foto van Marjan en Quinto

Ik heb geen verzekering. Leg elke maand wat aan de kant voor als er wat gebeurd.
Helaas is er afgelopen jaar wat gebeurd. Quinto zijn tenen waren gebroken maar als ik een verzekering had genomen kreeg ik uiteindelijk bijna niks vergoed heb ik uitgezocht dus leg liever wat opzij!

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Ieder zijn eigen manier; zelf opzij leggen of toch verzekeren. Bo wil ik wel gaan verzekeren, is nog jong en Bobby niet dat gaat me toch teveel kosten in de maand.

Ik twijfel toch nog heel erg welke verzekering; 19% van elke rekening zelf betalen maar niet zelf voorschieten of per declaratie € 35 betalen en zelf voorschieten? Voor simpele dingen, consultje en wat simpele medicatie e.d. zal de 19% eigen bijdrage in totaliteit goedkoper uitvallen. Echter als er hogere kosten zijn is €35 per declaratie weer stuk goedkoper, maar dan moet je wel eerst zelf voor (kunnen) schieten...

Toch nog best moeilijk, moet er nog maar even over nadenken...

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~*

honden foto van *~ Izzy ~*

Geeft niet Irene, maar dan weet je het nu ;-). Op zich is het niet zo'n heel groot verschil, maar ja het maakt wel een verschil.

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~*

honden foto van *~ Izzy ~*

Daarbij (voor mij) was Petplan gewoon duurder dan Proteq. Aangezien je vorige maand ook 10% korting kreeg en we ook nog per jaar betalen.

MissSaigon (Gast)

Interessant topic,

Ook ik ben me al een tijdje aan het oriënteren wel/geen verzekering voor onze toekomstige pup.
Heb ook wat dingen op een rijtje gezet omdat ik twijfelde tussen Proteq en Petplan. Maar ik overweeg nu ook om zelf elke maand een bedrag te gaan sparen op een aparte rekening (dit geld heb je altijd en mocht alles goed gaan met je hond/huisdier ben je de premie aan je verzekering wel voorgoed kwijt)

Maar als ik toch voor een verzekering kies, zal het (denk ik) Petplan gaan worden. De eigen bijdrage is dan € 35.00 per declaratie, maar je kunt het wel opsparen tot max. 1 jaar.
Bij Proteq betaal je 19% dat bedrag kan erg hoog worden als je tegen dure onkosten aanloopt.

Verder geeft petplan (bij het pluspakket) een vergoeding van max. 55 per jaar voor preventieve zorg (vaccinaties, vlooien en ontwormmiddelen). Proteq heeft dit niet.

Bij petplan heb je € 250,00 aan advertentie kosten bij vermissing en mocht jij zelf opgenomen worden in het ziekenhuis dan krijg je 50% verzorging (pension/opvang) kosten vergoed.

Verder is het ook nog zo, want er wordt hier geschreven dat Proteq de gemaakte kosten voorschiet (en petplan moet je eerst zelf betalen en krijg je later terug| Maar dit is dus niet altijd zo.
Dit is afhankelijk van je Dierenarts, als deze geen contract/overeenkomst heeft met proteq dan zul je als nog de kosten eerst zelf moeten betalen en dan later terug vragen.
Vraag dit dus eerst na bij je dierenarts als je dit een belangrijk punt vind.

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~*

honden foto van *~ Izzy ~*

Dat laatste klopt, MAAR ze zijn bezig dat helemaal door te voeren. De dierenarts zelf zou dit ook moeten willen natuurlijk.

Maar proteq is bij kruisingen 1 t/m 10 kilo en betaal je een x bedrag. Petplan maakt alweer onderscheid van 1 t/m 5 kilo en 6 t/m 10 kilo. Leuk als je hond net 6 kilo is geworden.. pis je naast de boot.

En dan ben je nog duurder uit bij PetPlan :-).. want vaccinatie, ontworming etc krijg je maar €55,- terug en dat is het.

Voor ons is het ook gemak, omdat ik echt niet voor een jaar declaraties ga opsparen (ik ga het geheid vergeten) en dan uiteindelijk alles declareren om dan maar €35,- te betalen.

honden page profiel Joke en Joke en "Sem"

honden foto van Joke en

Ook Petplan.

honden page profiel Bianca & TaraBianca & Tara

honden foto van Bianca & Tara

Ik heb ook getwijfeld, daarenbovenop is er in belgie een beperkte keuze maar sinds vorige week is Tara verzekerd bij Corona direct.

honden page profiel Robbert, Maaike, Joey & FinnRobbert, Maaike, Joey & Finn

honden foto van Robbert, Maaike, Joey & Finn

Proteq is perfect. Alleen maar goede ervaringen mee. Helaas voor mijn lieve Tollertje al iets teveel ervaringen mee. Maar wel uitsluitend goede.

honden page profiel ZootjeZootje

honden foto van Zootje

Geen enkele. Verzekeringsmaatschappijen zijn vaak belachelijk duur, dit haal je er maar zelden uit. Vaak wordt -als er dan iets is met je hond- niet eens alles vergoed. Als je dit echt wil kun je het beste zelf n potje maken voor je hond. Levert je ook wat rente op en als je niet naar de dierenarts hoeft is het geld nog steeds van jou en niet van de verzekeringsmaatschappij... vergt wel wat discipline :-) Succes!

honden page profiel WilmaWilma

honden foto van Wilma

Ik heb de verzekering lopen via Pet plan, op zich een goede verzekering, alleen wij hebben een duitse herder met ernistige HD en artrose en die kosten worden dus niet vergoed, qua medicijnen en onderzoeken. Voordeel is wel dat je bij de DA niets meer hoeft voor te schieten en de rekening gaat direct naar Pet Plan en ik krijg van hen een rekening wat ik eventueel moet betalen.

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~*

honden foto van *~ Izzy ~*

Ik vraag het even hier, maar weten jullie ook hoe lang het duurt voor je de rekening krijgt van Proteq? Het wordt bijna 3 weken terug, dus ben echt benieuwd wanneer ik wat kan verwachten.

honden page profiel liesbethliesbeth

honden foto van liesbeth

Onze Luna zit op Telizen een gedrags medicatie voor haar angst buiten.
Mijn Da schrijft het voor en kost me elke maand 25 euro.
Luna haar premie elke maand kost me 20,00 dus heb elke maand haar premie er uit.
Met dat ik per 6 maanden declaraties in doen...kost het me maar 1 x 35 euro eigen bijdrage.
Ik ben ben blij dat ik verzekerd ben ;-)

honden page profiel Josien , Logan en NikkiJosien , Logan en Nikki

honden foto van Josien , Logan en Nikki

Ik heb ook Protec voor allebei mn honden en dan het extra pakket. Betaal ik iets van 18 euro in de maand voor en heb er al een paar x gebruik van gemaakt. En het consult werd wel door Protec betaald. :-)

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Zelf een potje maken kan natuurlijk ook maar wat asl...

je hond na 6 maanden wordt aangereden?
Of er komt een ernstige ziekte naar boven??

heb je dan genoeg in je potje zitten om een hele dure operatie of dure behandelingen te betalen??

Ik heb geen verzekering gneomen voor die enkele keer buikgriep of een gebroeken nagel maar juist voor die grote kosten.

Zo is Riley erg ziek geweest toen hij nog maar 6 maanden was. Kosten € 1200 euro!!
Was ik ff blij met die verzekering :-D
de eerste 5 jaar premie er gelijk al uit :-D

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

geen, ik vind het weggegooid geld.
Ik zet ook maandelijks iets apart voor de dieren. heb ik het nodig, dan is het zo.
heb ik het niet nodig, dan is het nog steeds mijn geld (en brengt het nog op ook ! ).

Tot nu toe niet nodig gehad. Voer, entingen,... betaal ik zo. idem met de standaard kosten voor paard (huur, hoefsmid, ontworming...).
De rekening is puur voor medische kosten.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke verzekering hebben jullie voor je hond?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: klein hondje ontmoet catzilla
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^