Grommen tijdens spel?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

Gister was simba aan het spelen met een andere hond! Deze hond is simba de baas. Tijdens het spelen gromde de andere hond steeds naar sim. Is dat dan spel of een waarschuwing?

wat meer info
Sim is in sept 1 geworden 1 en 4 mnd
de andere hond is 1 en een mnd

beide gescastreerd

sim wilt stoer doen, maar is geen stoere hond.
DE andere hond is wel echt stoer!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Grommen tijdens spel? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Annelies met  SemAnnelies met Sem 3 doggies

honden foto van Annelies met  Sem

Hier is pas nog een topic over geweest.

Maar dat is spelend grommen. Hier doen er 2 van de 3 het tijdens het spelen.

Als je ze af en toe hoort dan denk dat het helemaal mis gaat, maar het is spel.

En als het voor de 'echt'gaat dat hoor ik meteen, want dat is een heel ander soort grom.

Eefje (Gast)

Hey,

Ik heb 2 jackies 1 is echt een watje en de andere is een hele stoere hond, en tijdens het spelen grommen ze allebei ook ontzettend, zo erg dat de visite vaakt denkt dat ze elkaar willen afmaken!
Het is echter meestal alleen maar spelen.
Toch gebeurd het weleens dat 1 van de 2 het ergens niet mee eens is en dat er een serieuze grom te horen is, deze klinkt iets anders, en je merkt ook goed aan de reactie van de andere hond dat het een serieuze grom is.
Niets om je druk om te maken dus!

honden page profiel nienkenienke 3 doggies

honden foto van nienke

bailey doet het ook... is gewoon spelend... je ziet het echt wel als het gedrag omslaat in agressie.. zolang ze nog leuk aan het spelen zijn is er niets aan de hand

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi •• 3 doggies

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Je wilt niet weten hoe het er hier soms aan toe gaat tussen de twee dames!

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma. 3 doggies

honden foto van Irene Emma.

Heel normaal, verder gromt ze nooit ,hoe langer het touw of een lap hoe harder ze gromt.

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv 3 doggies

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Bindy is een fanatieke grommer, heel leuk als ik voor ons huis op het veld loop en ze zijn aan het spelen :-D Alsof ze elkaar afmaken! hihi! ;-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Volgensmij is het gewoon normaal hoor.
Somige honden spelen ruwer en wilder dan andere honden

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

OKe dank jullie wel!

De andere hond heb ik pas drie keer gezien ik herken niet zijn "speelse" grom en zijn "waarschuwingsgrom". Merk wel dat sim daardoor in het spel met hem soms gaat blaffen en dat het wat harder tegen elkaar op lijkt te gaan.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Puzzle gromt, grauwt en blaft ook tijdens spel... en ze trekt een heel vals smoeltje :-D Maar het allemaal spel hoor, gewoon dikke lol.

Pim doet het in mindere mate, maar die raakt vaak weer wat oververhit van Puzzle's felle spel. Hij maakt vaak vreemde piepjes.

honden page profiel ~Weg hier~Weg hier

honden foto van ~Weg hier

Wanneer weet je nou eigenlijk dat je hond overgaat in aanval? Want net klonk het wel héél ernstig. Jhento gromt eigenlijk niet vaak met spel met honden maar hier vloog een hond over de grond ;-)
Gewoon voor de volgende keer...

Was ook weer zo iets typisch. Zij liet háár hond naar mijne toekomen, ik had hem vast aan zijn halsband, en hij lag op de grond, ik zat op mijn hurken. Haar hond luisterde niet, dus ik dacht: ik laat Jhento maar los, dus ik laat hem los en zei "Ga maar". Rustig de lichaamstaal bekeken, beide zaten te kwispelen, oren zaten goed, geen haren overeind, geen schijnbewegingen, kalmerende signalen. Snuffelen ging feilloos, de andere hond daagde Jhento uit, en Jhento gaat nooit een uitdaging uit de weg. De andere hond is bijna 1 jaar oud, maar is nog een beetje puppy, maar goed. Op een gegeven moment probeerde Jhento die hond dus te domineren door over hem heen te gaan staan etc. Dat pikte die hond(Begrijpelijk) dus niet, toen begon het grommen, maar ze zaten nogsteeds te spelen, toen begon de bazin van de pup dus helemaal te panikeren en haar hond te roepen die dus helemaal niet luisterde. Dus ik loop rustig op die 2 af, en geef even een pauze van 10 seconde door Jhento vast te houden, de pup zat dus uit te dagen, en schijnbewegingen te maken. Vervolgens was de bazin ook wat kalmer geworden, dus ik liet Jhento weer los en zei "Ga maar!". Deze keer rende de pup achter Jhento aan, maar de bazin riep toen "Ik dacht dat je hond niets deed!?" Ik dacht: geef maar geen antwoord, toen besloot ik dus te gaan. Ik riep Jhento, en lijnde hem aan. Vervolgens kreeg ik dit te horen:
"Ja, hij wordt een hulphond, en ik wil niet dat hij vals wordt gemaakt door jouw hond". Nou, ik vind het ten eerste wel knap dat ze mijn hond vals kan noemen, zonder dat ze hem kent. Normaal gezien gromt hij bijna nooit tijdens welk spel dan ook, dus het zal niet alleen door mijn hond zijn gekomen. Daarnaast had ze nog een kleinere, 2de hond bij haar, waarvan ze zelf zei dat hij mijn hond(die ongeveer 4x zo groot was) zou doden als hij te dichtbij kwam, en dat hij dat bij iedere hond zou doen. En daar wordt haar pup zeker niet 'vals' van? Bovendien vind ik het wel knap dat die pup hulphond gaat worden, aangezien hij naar een half jaar niet eens naar zit luisterde. Laat staan naar andere commando's. Tot zover mijn fijne wandeling :'(

honden page profiel silke & woody silke & woody 3 doggies

honden foto van silke & woody

woody doet dat ook altijd ik denk dat dat normaal is :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Grommen tijdens spel? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^