Teef van 9maanden ongewenst gedekt! Wat nu??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Maya (Gast)

Onze teef is gisteren ongewenst gedekt..
Nu lees ik allemaal rare verhalen over de morning after prik.. Dat ze daar baarmoederontsteking van krijgen enz..
Maar ze is nog wel jong voor puppy's of kan ze het wel aan???
Wat is jullie ervaring hiermee???
greetz

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Teef van 9maanden ongewenst gedekt! Wat nu??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

9 maanden is véél te jong!
Maar hoe kan het dat ze gedekt is? Liep ze los, terwijl ze loops was?

honden page profiel Lilly & CsokiLilly & Csoki

honden foto van Lilly & Csoki

:o Dat is vééééééééél te jong!

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Wij hebben bijna deze ervaring gehad. Gelukkig bleek ze schijnzwanger.

Ik zou de datum van de dekking in je hoofd houden en je dierenarts opbellen. Met een bepaald aantal weken kunnen ze de pups op de echo zien. Je laat dan dus een echo maken en zo kun je zien of er ook werkelijk pups zijn.

9 maanden is nog veel te jong. Bij ons was ze 7 maanden. Ik zat dus ook te dubben wat te doen? Alle dieren artsen raden een abortus aan omdat de hond zelf nog niet vergroeit is en zelf nog een pup is. Er kunnen daardoor hele nare complicaties ontstaan..

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

vergroeit moet natuurlijk volgroeit zijn ;-)

honden page profiel Chantal, Ajay & BanditChantal, Ajay & Bandit

honden foto van Chantal, Ajay & Bandit

Dat is heel jong..
Vraag me alleen af hoe dit heeft kunnen gebeuren?

honden page profiel FayFay

honden foto van Fay

Gewoon naar de dierenarts weglaten halen, heel simpel.
Je teefje is nu te jong, gewoon dierenarts bellen en heen gaan.

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

ze is veel te jong voor puppies, en kan het zowel geestelijk als lichamelijk helemaal niet aan.
Ik zou even de dierenarts bellen voor zijn mening.

Wil je haar zowieso laten steriliseren??

honden page profiel Mich&BojoMich&Bojo

honden foto van Mich&Bojo

ze is zelf nog een pup en dus veels te jong !

Anoniem (Gast)

Als dit de eerste keer is dat ze loops is en meteen is gedekt is kan de baarmoeder het nog niet aan! Ze kan de zangerschap niet uitdragen. De baarmoeder is daar nog niet geschikt voor.

Wij hebben dit helaas met vrienden meegemaakt. Hun reu was er vandoor gegaan met een teefje die loops bleek te zijn. Na enige uren hebben ze de honden teruggevonden. Alleen bleek de teef te zijn gedekt en met succes. Meteen geopereerd en pups en baarmoeder zijn verwijderd.

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

sorry was ik.... O-) inloggen was niet goed gegaan...

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

je kan de prik geven, maar daar zitten heel wat bijwerkingen aan vast en inderdaad hebben ze sneller last van een baarmoeder ontsteking.

Ik zal een echo laten doen, om te kijken of ze echt drachtig is en dan de pups weg halen. Je moet wel tegen zo iets kunnen natuurlijk anders moet je niet afwachten en iets anders verzinnen.

Ze kan echt nu geen moeder worden, ze is te jong. niet alleen risico's voor haar gezondheid, maar ook de pups te leren hoe een stabiele hond te zijn. Dat komt omdat zij zelf geestelijk nog niet volwassen is.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Als ze gisteren is gedekt kan het door de prik weggespoten worden.
Deze 'morning after' prik is tegenwoordig al lang niet meer zo gevaarlijk als vroeger en is een zeer goede oplossing als je niet gelijk de teef nu wilt laten castreren.

Maar ze kan zeker een nest niet aan. dus hup naar de DA en ingrijpen.

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Ik las het woordje gister over het hoofd, ik zou dan inderdaad NU de morning after geven.

Ik snap wel hoe zoiets kan gebeuren. Het is mij ook bijna overkomen. onze pup was iets van 7 maanden en ik moest toevallig met haar naar de dierenarts (weet niet meer waarom) en vroeg toen of het kon dat ze al loops was omdat onze gecastreerde reu op haar reageerde. De dierenarts zei dat dit nog lang niet kon, daarom lieten wij haar los bij het meer rennen. Foute boel dus.. Want ineens ging ze er met een reu vandoor en vonden wij haar piepend en wel met een reu op haar rug! Dit gebeurde in het weekend en wij wisten niet beter dan dat ze niet loops was. Dus na het weekend begon ik pas te twijfelen en heb toen de dierenarts gebeld. Wij moesten een echo laten maken omdat wij dus niet meer de morning after konden geven. Gelukkig bleek ze schijnzwanger (ze maakte namelijk ook al nestjes e.d.).

honden foto van Lynn #Django# Izzy#Dees# RIP Kady

Onze Izzy is ook perongeluk gedekt toen ze 8 maanden was. Was haar eerste loopsheid. We zijn super voorzichtig geweest, steeds de honden apart gehad en toch perongeluk gebeurt.

Onze DA vertelde ons dat er twee mogelijkheden zijn. Je kunt wachten tot 30 dagen en dan scannen, als er niks zit niks doen als er wel iets zit kunnen ze nog een prik geven. Dit wekt een abortus op en is vrij heftig.

Je kunt ook voor de " morning after" gaan. Deze moet binnen een week gegeven worden en dan krijgen ze twee dagen achter elkaar een prikje.

De kans op baarmoeder ontsteking is aanwezig. Dit merk je heel snel als ze het krijgen. Dan word de hond namelijk ziek. En dan mag je weer naar de DA voor medicijnen.

Beide manieren zijn niet ideaal voor de hond. Wij hebben bij onze kady toen eens gewacht op 30 dagen en dan scannen. Maar toen wisten we niet zeker of ze gedekt was. (zat ook niks toen)
Maar... beter dit dan op 9 maanden al een nest. Ze zeggen wel (gehoord van fokkers) dat als je in de toekomst nog wil fokken er kans is dat het wat minder makkelijk lukt om ze drachtig te krijgen.

Onze Izzy heeft na de prikken een bleaasontsteking gehad. Da wist niet zeker of het met de prik te maken had of een samenloop van omstandigheden was. (koud/nat weer)

honden foto van Lynn #Django# Izzy#Dees# RIP Kady

Wil nog even toevoegen,

nadat izzy die prik had gehad helemaal niks aan haar gemerkt, ze is er verder niet ziek van geweest ofz. Was gewoon even vrolijk en energiek als altijd. Mijn DA zei ook dat vroeger die prikken flink schadelijk konden zijn maar dat het tegenwoordig allemaal wel mee valt.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Dit topic gaat op slot omdat het hier niet om verantwoorde fok gaat en de TS genoeg antwoorden heeft gekregen en contact kan opnemen met de DA.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Teef van 9maanden ongewenst gedekt! Wat nu??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: We verwachten ons eerste nestje :)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^