teefje of reutje?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Karin (Gast)

Beste lezer,

We hebben nu een fransbulletje van net een jaar. Dit is een reutje. We zijn door hem hellemaal verkocht aan het ras. Dus denken we er over na om er een tweede bij tenemen. Maar we weten eigenlijk niet wat het slimste is in dit geval: of een reutje of een teefje erbij tenemen. Het is niet onze bedoeling om een nestje te vormen. Maar daarvoor kunnen we natuurlijk onze reu laten helpen.

Ik zou het verschrikkelijk vinden als blijkt dat het tussen onze hond en de pup niet zou gaan en ik moet hem (de pup) dan weer weg doen. Daarom willen we er goed over nadenken.

Wie heeft hier een idee of mening over?
groetjes karin

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "teefje of reutje?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja


het kan bijde, het is maar net wat je zelf wil, alleen moet je wel beseffen als je er een teef bij neemt die loops gaat worden en de reu dan erg lastig kan gaan doen.

honden page profiel liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithliesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faithgoedgekeurde fokker

honden foto van liesbeth,Turbo,Luna, Levi en Faith

als je de keus hebt zou ik voor een teefje gaan.
dan heb je een koppeltje.
ik heb nu 2 reutjes en 1 teefje dat gaat goed hoor,maar toen ik alleen het reutje en teefje had was er toch meer rust in huis. :-D

karin (Gast)

oke bedankt anja en liesbeth ik zal de tips onhouden! ben er nog niet uit. maar daar moet je ook de tijd voor nemen toch?

honden page profiel JolandaJolanda

honden foto van Jolanda

ik zou ook voor een teefje erbij gaan, net wat al hierboven gezegd wordt je heb dan een koppeltje. ik denk dat dat ook beter zou gaan als dat je een reutje erbij neem. franse bulletjes zijn gewoon geweldige honden vind ik persoonlijk. en ook niet moeilijk bij andere honden.
nou succes ermee

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Zelf heb ik ook beslist om een reutje erbij te nemen, heb nu een teefje. Omdat ik toch vaker hoor dat twee van hetzelfde geslacht meer zouden wedijveren. En omdat ik met mijn teefje toch al wat probleempjes heb gehad qua hormonale dingetjes, en vroeger met mijn reutje nooit iets.

honden page profiel Angela en MichelAngela en Michel

honden foto van Angela en Michel

Normaal gesproken gaan twee reuen bij elkaar, beter als twee teven bij elkaar. Je kan idd ook kiezen voor een teef... MAAR dan zou ik kiezen om de teef te laten CASTREREN (niet stereliseren dus). Dit ivm tumoren, kanker, ed op latere leeftijd. Bij een teef schijnt dit veel vaker voor te komen, dan bij een reu nl.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Wij hebben altijd meerdere reuen samen gehad en nog nooit problemen gehad. Pas 4 jaar geleden is hier de eerste teef gekomen. Toen liepen hier dus 6 reuen en 1 teef rond en dat was ook geen enkel probleem. Het ligt er aan hoe je de honden zelf opvoedt.....

honden page profiel Esther (Woezel&Keiko)Esther (Woezel&Keiko)

honden foto van Esther (Woezel&Keiko)

Wij hadden al een reutje en van de zomer is daar een reutjes pup bij gekomen
Hij is alweer bijna 8 maanden en gaat super samen

honden page profiel VickyVicky

honden foto van Vicky

Persoonlijk zou ik opteren voor een teefje erbij te nemen.
Bij mij in de straat zijn er mensen die 2 rottweilers hebben, 2 reuen.
Als pup hadden ze geen enkel probleem met hen. Nu ze ouder zijn, moeten ze telkens apart met de honden gaan wandelen en effectief de 2 gescheiden houden.
Nu is dit maar een enkel voorbeeld en is dat misschien een uitzonderlijk geval...ik weet het niet juist.
Het is misschien ook leuker dat je dan een koppeltje hebt.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah

honden foto van Amber & Lootah

Wij hebben 2 reuen. Nooit problemen gehad. Of het problemen geeft ligt heel erg aan hoe je de honden opvoed. Ik ken ook mensen met een reu en teef wat steeds knokken is onderling. En wat ik nog wel eens tegen kom met mensen met een reu en teef is dat de reu buiten met andere honden heel vervelend gaat doen tegen andere reuen...

En ik zou indd ook de teef laten helpen. Voor de teef heeft niet laten veel meer nadelige gevolgen als bij een reu (baarmoederonsteking, tumoren). Bij een reu is het heel enkel op latere leeftijd dat de prostaat vergroot.

honden page profiel VickyVicky

honden foto van Vicky

Het zal dan (zo te lezen) een uitzonderlijk geval zijn.
En inderdaad misschien best het teefje behelpen, geen kans op ongewenste zwangerschappen, geen loopsheid, minder kans op tumorvorming, ...
Je kan eens achter info horen bij je DA hé, mailtje sturen ofzo. Kan je ook eventueel vragen wat zijn gedacht is van een reu of teef.

honden page profiel Gerina, Timo en ZendéGerina, Timo en Zendé

honden foto van Gerina, Timo en Zendé

Ik heb dezelfde vraag gesteld toendertijd, hier op het forum als ook aan een paar fokkers. De meeste zeiden dat het niets uitmaakt. Je wilt zelf geen nestje zeg je, dus waarom dan een teefje kopen, zodat je 1 van de 2 gezonde hondjes eigenlijk een onnoduge operatie laat ondergaan. Iemand zei tegen mij: waarom zou je laten snijden in een gezonde hond? En diegene heeft gelijk. Buiten dat het je ook nog een aardige duit kost, zo'n operatie. En er kan natuurlijk altijd iets fout gaan. Het blijft een operatie. Ik zou gaan voor een reu. Heb ik ook gedaan. En jij moet als leider boven allebei staan. Tuurlijk kan het weleens knokken worden, maar dat kan met een teefje en een reutje net zo goed.

Ik begrijp de mensen niet zo goed die het zo leuk vinden om een koppeltje te hebben. Wat is daar nu zo leuk aan? Je wilt toch geen puppies. Wat is er nu minder leuk aan 2 reutjes dan aan een reutje en een teefje. Het zijn geen mensen. Zo van: Leuk, een jongen en een meisje. Begrijp je wat ik bedoel? :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "teefje of reutje?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: ik denk dat arko de griep heeft..
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^