Hoe reageert jullie hond op een poes?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *_Stephanie & Chanel_**_Stephanie & Chanel_*

honden foto van *_Stephanie & Chanel_*

Hallo baasjes,

ik vroeg mij af hoe jullie hond(en) op een poes reageert?
Ik & Chanel zijn er gisteren 1ntje tegen gekomen en Chanel gaf er niet zoveel aandacht aan, integendeel!!!

Het was een omgekeerde situatie bij ons, ipv dat Chanel achter de poes zat, zat de poes achter Chanel.

Chanel liep wel aan de lijn.
Zou een poes een hondje 'aanvallen'??
Want ze bleef ons maar volgen!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe reageert jullie hond op een poes?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel debby debby

honden foto van debby

in ons geval kom ik liever geen poes tegen mijn 2 oudste honden krijgen spontaan moord neigingen

ik heb het ooit wel eens mee gemaakt dat een kat een hond aanviel op straat maar meestal maakt een kat zich wel uit de voeten hoor.

honden page profiel BrienneBrienne

honden foto van Brienne

jaa dat doen poezen. toen Bandu nog een pup was nam ik hem overal mee naar toe ter socialisatie. zo ook naar een vriendin die een jack russel, 2 katten en 5 paarden had. Bandu liep heel vriendelijk en nieuwsgierig op die kat af, en wat deed die kat? die sloeg Bandu met haar pootje in zijn gezicht. gemeen ding. dat koppie van hem was wel aandoenlijk. haha. hij snapte er niets van, had ook nog nooit een kat gezien. ik woon in een echte honden buurt. iedereen in de straat heeft honden, geen katten. als je mijn straat aan de ene kant uitloopt zit je in het veld, en aan de andere kant zit je in het bos. daar kom ik eigenlijk ook nooit katten tegen. ik zou dus ook niet weten hoe Richy tegenwoordig op katten reageert. :-)

honden page profiel Nolita.Nolita.

honden foto van Nolita.

Ik heb twee katten en Senna.
Senna wilt regelmatig met ze spelen en probeert ze dan uit te dagen net als ze met honden doet en heel soms speelt mijn jongste poesje 7 maand met haar en daagt ze Senna wel eens uit.

Groetjes Nolita en Senna en de katten.

honden page profiel Ayla & YunaAyla & Yuna

honden foto van Ayla & Yuna

Reactie:
Yuna = Spelen, spelen, spelen!
Ayla = Eten, Eten, Eten!!!!!!!

honden page profiel Yvonne Levi & Tygo& KenzoYvonne Levi & Tygo& Kenzo

honden foto van Yvonne Levi & Tygo& Kenzo

de kat bij ons thuis doen ze niks,
maar o wee als ik er buiten heen tegen kom die willen ze wel op vreten.
maar een kat kan ook zeker een hond aanvallen hoor
die slaan vaak gelijk de nagels in de hond en ik vind dat erg link voor de hond zijn ogen.

honden page profiel debbie & zoedebbie & zoe

honden foto van debbie & zoe

zoe's eerste gedachte is altijd om achter de kat aan te gaan. totdat ik roep zoe kat. dan komt ze naar mij toe om een snoepje te halen en dan kunnen we daarna rustig verder wandelen.

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Hier gaat het prima. Pony krijgt altijd kopjes en Zus wil graag spelen, maar de kat wil dat niet altijd..

Onze Borre(kat) wandelt ook gewoon mee als ik met de honden ga lopen, luisterd prima naar haar naam en houd van autorijden: TOP!

honden page profiel anoukanouk

honden foto van anouk

spelen!!!!!! en verder heel rustig en lief

honden page profiel Lotte met HobbeLotte met Hobbe

honden foto van Lotte met Hobbe

Onze stoere Borre laat zich de kaas niet van het brood eten....

honden page profiel srtdsrsrtdsr

honden foto van srtdsr

simba flipt als hij een kat ziet....

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Mijn honden zijn gek op katten, op een goede manier. Bindy wil ze alleen nog wel eens wegjagen met haar lompe gedrag ;-)
De kat van de buren is gek op honden, dat komt dus goed uit. Soms loopt hij met mij en de honden mee, alleen loopt hij nogal langzaam en Bindy wil hem er dan perse bijhouden en gaat dus liggen...
Geen echte problemen dus.

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Een poes weet ik niet, een kat wel! O-)

Kyra woont samen met een kat. Onze Simba. :-) En Balou gaat er superleuk mee om. Lekker samen spelen. Ik hoef er niet bang voor te zijn dat mijn honden een kat iets zullen doen.

Ik laat ze er echter buiten niet naartoe gaan, want die katten kunnen weleens lelijk krabben. ;-)

honden foto van Jin & Melo de tennisballenverzamelaar.

Melo houdt niet zo van katten. Als kleine pup heeft hij kennis gemaakt met de kat die bij m'n ouders woont en dat ging in de eerste instantie goed, tot dat Foppe er ineens genoeg van kreeg en Melo een tik uitdeelde (zonder nageltjes). Zal Melo's verbaasde koppie nooit meer vergeten, maar het was wel duidelijk. ;-)
Verder heeft Melo wel met katten gespeeld toen hij nog een pup was, maar nu moet hij er niets meer van hebben. Hij loopt er liever voor weg.

honden page profiel janny & remco & boris de hondjanny & remco & boris de hond

honden foto van janny & remco & boris de hond

boris leeft ook samen met een poes voor de eerste keer maar ziet hem alleen maar om iets mee te spelen nou vind de poes hem wel intressant maar van spelen komt het niet.
een poes kan wel degelijk een hond aanvallen onze poes lag een tijdje geleden in de tuin achter de tuindeur en boris gallopeert naar buiten hij draait zich om en ziet de kat liggen rent naar de kat en daagt de kat uit tot een spelletje maar daar was de kat niet van gedient en springt hem in zijn nek met de klauwen erin want boris begon te piepen boris liep weg van schrik en de kat dacht vermoedelijk wat jij weglopen ik dacht het niet en rent naar de hond en springt op en pakt hem op zijn rug de hond rende weer weg maar deze keer struikelde hij over de border rand en viel in de vijver kopje onder toen hij uit de vijver kroop met waterplantjes op zijn hoofd en rug was de poes al weer weg en ik lag op de grond te lachen het wa serg leuk om naar te kijken maar toen boris binnen kwam was hij een beetje aangeslagen en dat was wel een beetje triest dus heb ik hem gewassen en gedroogt en lekker geknuffeld en sindsdien hebben de twee een verstandshouding want boris daagt de poes nog dagelijks uit maar zodra de poes een hoog huil geluid maakt dan houd de hond op en gaat wat anders doen dat hebben die twee goed geregeld :-D

honden page profiel

honden foto van

Hummer blijft stokstijf staan en kijkt de poes aan en de poes gaat achteruit en loopt weg :-D

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Eigen poezen waren voor de honden hier vroeger geen probleem! Maar vreemde poezen die wel op bezoek wilden komen of buiten hun pad kruisten waren echt om op te eten! Werden niet getolereerd!

honden page profiel Ilse & LivvyIlse & Livvy

honden foto van Ilse & Livvy

Mijn eigen kat vind livvy erg leuk om mee te spelen om straat wacht ze af hoe de kat reageerd.. Als de kat nieuwsgierig is, is livvy dat ook. Als de kat blaast enz, loopt ze netjes door. 1 keert kwamen we een kat tegen die haar aan wou vallen doen kneep ze hem en liep snel me de staart tussen de benen door. hihi.. moet zeggen dat dat ook wel een hele grote kater was in verhouden tot een hondje van 6 kilo. ;-)

honden page profiel kellykelly

honden foto van kelly

Kelly wordt gelematig gestalkt door een buurkat.Deze kat hadden wij regelmatig in huis toen we kelly nog niet hadden.Nu durf ik hem niet meer binnen te laten omdat ik dan bang ben dat de kat straks in mijn gordijnen eindigt.

Maar het is nu best vervelend want als ik met kelly naar buiten wil loopt er du een rode kat mee.Voor ander is het een heeeeeel leuk gezicht maar voor mij is het zo langzamerhand vervelend aan het worden.Kelly is nu 4 maanden en moet nog zindelijk worden.Maar als de kat dus er bij is vergeet ze alles.Ze doet haar ontlasting niet.En ze vergeet dat ze niet mag trekken aan de lijn.Luisteren is er dan helemaal niet meer bij.Ze wil alleen maar met die kat spelen.Maar ik weet niet echt of de kat ook echt met haar wil spelen.Ze heeft al een paar flinke halen moeten verduren maar beide blijven elkaar opzoeken.
Ik wordt er echt gek van!!!!!!!

Maar aan de andere kant denk ik ook dat het mischien goed voor kelly is zodat ze ook aan katten went(teminsten dat hoop ik dan?)

honden page profiel Karin Karin

honden foto van Karin

Hier leeft,slaapt en eet alles bij elkaar en met elkaar....Super dus!! :-D

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Wij hebben zelf 4 katten daar doen ze niets mee, ze verdedigen ze zelfs als het moet.

Maar vreemde katten moeten ze niets van hebben.

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Onze ouder hond accepteerd alleen poezen die ik in huis mee neem. Dus onze eigen poes is prima, maar zodra er een poes van de buren buiten loopt, dan wil hij die wegjagen. Niet opeten, maar gewoon wegjagen. En laten de buren aan de overkant nu net een grote poes hebben die niet bang is en gewoon blijft zitten.. Tja, dan is de lol er vanaf!
Hij gaat zelfs zo ver.. Nu dat hij ouder word, ziet hij slechter als het schemert en in het donker. Zo ziet hij regelmatig een emmer of een stuk slingerend afval aan voor een kat en duikt hij er boven op ;-)

Onze pup wil vooral spelen.

Of een kat een hond aanvalt? Het enigste wat ze kunnen doen is bijten en krabben, maar honden hebben een dikke vacht, waar een kat niet zomaar doorheen komt hoor! Ze kunnen wel uit angst op je hond plassen..

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

ik heb 4 katten,en fortuna is erg geliefd bij de kattenbende.ze liggen naast haar op haar kussen,gaan mee wandelen,en geven kopjes.
en fortuna?die vind het allemaal best,zolang ze maar niet aan haar eten komen.

honden page profiel Inge, Nico en DolyInge, Nico en Doly

honden foto van Inge, Nico en Doly

Onze dolly en katten uuhhh nee dat gaat niet met elkaar we hebben zelf ook een poes en marley en dolly zijn geenv riendjes van elkaar, dolly zal marley bniks doen maar ze rent er achter aan en laat marley geen seconde met rust als ze in huis is, gelukkig voor marley is ze veel buiten maar als ze in de avond lekker warm binnen is moet ik die twee regelmatig uit elkaar halen, en dat is echt geen pretje, heb al veel nagels in me arm gehad van die twee :-).
we hoopte nog dat ze bij elkaar gingen liggen toen dolly nog klein was maar helaas, dolly is geen kattenhond.

groetjes inge en een poot van dolly en een kopje van marley

honden page profiel herthert

honden foto van hert

die lopen er achter tot de poes het hazen pat kiest

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Bij ons thuis hebben we een kat, Vlinder loopt er altijd naar toe en dan blaast de kat, maar er zijn nog nooit tikken uitgedeeld!

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Charlie heeft een hekel aan katten. Gaat erachteraan als je hem de kans geeft. Dan zijn er ook nog van die durfal katten die gewoon op hem af lopen! Gelukkig reageert hij redelijk goed op het commando Nee.

honden page profiel Charlotte en de WitjesCharlotte en de Witjesgoedgekeurde fokker

honden foto van Charlotte en de Witjes

Niet.
Ze kijken niet op of om. Onze katten slapen 's nachts ook bij de honden.

honden page profiel BettinaBettina

honden foto van Bettina

Milo geeft echt helemaal niks om katten, eigelijk altijd wel weer een grappig tafereeltje tijdens het wandelen hoor: Poes spot Milo, bolle rug.. sommige blazen .. Milo: snuffelt een keer, draait hoofd weg en loopt verder.. ;-)

honden page profiel Jack en DaisJack en Dais

honden foto van Jack en Dais

jacky wil maar al te graag spelen met onze 2 katten. alleen hij is veelste druk. Dus dan probeer ik hem af te leiden. Want heb 2 hele domme katten die bijna nog geen vlieg kwaad doen. ze hebben nagels maar gebruik ze alleen voor de krabpaal.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe reageert jullie hond op een poes?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 6 12 3 4 5 6
Volgende forumvraag: Hondenschoen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^